Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema
 Lehekülgi:  1  ..  22  23  24  25  26  ..  45
Autor:
Pealkiri: Audi 80 B4 2.0 66kW FWD -> monoquattro - 1992 - weiks (Vastuseid: 1101 | Vaatamisi: 271560)
weiks
huviline

Registreerunud 04.05.10
Kasutaja on eemal

Auto: 80 2.7BiTQ 92'; A4 1.8TQ 95'; Cabrio 1.8T 95'; A4 3.0TFSi manu 08'; S4 3.0TFSi 10'; A4 1.8TFSi 13'

postitati 30.06.13 13:45 Tsiteeri

Kes arvab ära, mis siin peidus on?

http://i1181.photobucket.com/albums/x431/Kermps/IMG_00911_zps1b95ec89.jpg

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
TaSa
huviline

Registreerunud 20.01.12
Kasutaja on eemal

Auto: Audi 100 C4,Audi A4 b5

postitati 30.06.13 13:46 Tsiteeri

Ju need kliima asjad ole :)

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
weiks
huviline

Registreerunud 04.05.10
Kasutaja on eemal

Auto: 80 2.7BiTQ 92'; A4 1.8TQ 95'; Cabrio 1.8T 95'; A4 3.0TFSi manu 08'; S4 3.0TFSi 10'; A4 1.8TFSi 13'

postitati 30.06.13 13:54 Tsiteeri

Nii kiiret vastust poleks osanud oodatagi :)

Lisaks neile on seal veel ka airbagiga armatuuri kindalaeka kinnitused, mida eelmine aasta keegi ei raatsinud mulle müüa. Siis terve ABS süsteem (pump, juhtmestik, aju ja kinnitus kere külge), ainult andurid on puudu. Veel korjasin maha esitulede juhtmestiku, kuna seal oli sees udukate juhtmestik koos nende originaal releega. Terve armatuurialuse juhtmestiku võtsin ka ühes ning ainult mootori, atm käigukasti, el.akende ning peeglite oma jäi maha. Veel sain ka anduriga paisupaagi ning mõningad plastikud, mida mul ennem polnud. Ja kõigel sellel kolal oli vaid kliimapumba hind :D

Kas ilma ABS lülitita ABS süsteem on mingi uuem variant? Pärineb too 94. aasta auto pealt.

Juppe oleks sealt pealt olnud võtta veel küll ja küll, aga hing ei osanud enam midagi muud tahta. Kahju et pagasnik nii väike on, muidu oleks 85kw ka sinna peale tõstetud :D

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Kiku
huviline

Registreerunud 02.06.10
Kasutaja on eemal

Auto: S2, 90q 20vt

postitati 30.06.13 16:16 Tsiteeri

ABS on/off lüliti oli tehasest ainult quattrotel ja seda ka ainult vanematel mudelitel(kuni 91a. va USA mudelid).

Lisaks veel udutulede relee kohta seda, et siiski sai uuritud ning tegemist on vaid palja lülitus releega ehk vool käib siiski läbi udutulede lüliti nagu originaalist esi laternad.

WWW.MOTORAL.EE (Motul õlid [] KS, Triumf ja CP tööriistad [] Corghi, Uni-troll, Apac ja ATH garaa˛iseadmed)
kristjan@motoral.ee
weiks
huviline

Registreerunud 04.05.10
Kasutaja on eemal

postitati 30.06.13 16:21 Tsiteeri

Mida või millal siis see relee täpsemalt lülitab?

Üks küsimus veel, et mida teeb siis esiveolise 92. aasta B4ja ABS nupp? Seda ma tean, et ta on/off funktsiooniga pole, kuna see lüliti alla ei vaju. Lihtsalt resettib?

Kiku
huviline

Registreerunud 02.06.10
Kasutaja on eemal

postitati 30.06.13 16:25 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: weiks
Mida või millal siis see relee täpsemalt lülitab?

See on vaid selleks, et ta reaalselt sisse ei lülitu enne, kui pargid peal. Kui skeemi hoolikalt vaadata siis tuleb see sealt ilmsiks üsna ruttu.

WWW.MOTORAL.EE (Motul õlid [] KS, Triumf ja CP tööriistad [] Corghi, Uni-troll, Apac ja ATH garaa˛iseadmed)
kristjan@motoral.ee
weiks
huviline

Registreerunud 04.05.10
Kasutaja on eemal

postitati 30.06.13 16:31 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Kiku
See on vaid selleks, et ta reaalselt sisse ei lülitu enne, kui pargid peal. Kui skeemi hoolikalt vaadata siis tuleb see sealt ilmsiks üsna ruttu.

Aa, nüüd vähe targem jälle. Mul muidu ka ikka eraldi relee vahel udukatel, kuna juhtmestiku paigaldasin neile ise.

Siis pole mul mõtet toda juhtmepuud välja vahetada. Kui keegi soovib, siis võib koos tolle releega selle juhtmestiku endale saada.

kaido001
huviline

Registreerunud 07.09.10
Kasutaja on eemal

Auto: audi 100

postitati 30.06.13 18:57 Tsiteeri

Ei saa öelda,et ainult quattrol olemas on ka Audi 90 ,1991a. see täitsa olemas mis on esivedu,ning täisa töötav ka.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
audi_a4_v6
huviline

Registreerunud 17.08.10
Kasutaja on eemal

Auto: Audi Q7 3.0TDI -14

postitati 30.06.13 19:21 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: kaido001
Ei saa öelda,et ainult quattrol olemas on ka Audi 90 ,1991a. see täitsa olemas mis on esivedu,ning täisa töötav ka.

Kas see on ka algupärane?

Ära kunagi lükka teist meest nurka, kust ainus väljapääs on üle su enda.
Kiku
huviline

Registreerunud 02.06.10
Kasutaja on eemal

postitati 30.06.13 19:37 Tsiteeri

Kunagises väga väga väga ammuses top gear osas on sellest sisse välja lülituvast ABS'ist pikem jutt tehtud ja ka seal on mainitud, et mõeldud oli ta tegelikult ainult quattrotele(ja just vanemad b2'te ei kinnita aga ur20v, 20vq ja peaks ka 10vq olema) mis seotud lumega ja kõik me teame miks ta siis väljalülitatuna parem on.
Muidugi seda ise järgi tehtuna on võimalik asi väga originaali lähedaselt lahendada nii, et ennastki petab ära.

PS: Väga võimalik, et mõndadel 90'tel ta võib olla, eri-varustusse võisid sa 90'le tellida igasugu vigureid aga kõik 90'd mida mina lammutanud olen, on ilma on/off ABS'ita olnud, ehk baas varustus ta kindlasti polnud ja peale 91'te kaotati see b kerega masinatel kohe kindlasti ära(C4/C3 pole enam minu pärusmaa).

kristjan@motoral.ee
KeveN
huviline

Registreerunud 29.09.08
Kasutaja on eemal

Auto: Audi 80 TYP85 Q , Audi V8 4.2

postitati 30.06.13 19:38 Tsiteeri

Tsitaat:
ABS on/off lüliti oli tehasest ainult quattrotel ja seda ka ainult vanematel mudelitel(kuni 91a. va USA mudelid).

Lisaks veel udutulede relee kohta seda, et siiski sai uuritud ning tegemist on vaid palja lülitus releega ehk vool käib siiski läbi udutulede lüliti nagu originaalist esi laternad.

Sa räägid vähe valet. minu 1992 aasta esiveolisel b4 oli isegi nupuga ABS. B3 oli selline variant ka minuarust.

Polyurea ülitugevad pinnakatted sõidukitele- https://polyterm.ee/
Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Kiku
huviline

Registreerunud 02.06.10
Kasutaja on eemal

postitati 30.06.13 19:45 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: KeveN
Tsitaat:

Sa räägid vähe valet. minu 1992 aasta esiveolisel b4 oli isegi nupuga ABS. B3 oli selline variant ka minuarust.

Varasemad 92a. masinad on siiski valminud tegelikult 91. Arvele võtmine siin suurt rolli ei mängi.
http://www.audicoupetyp89.de/ Lehel on selgesti näha tehase pakutud varjantides(aastate järgi) ning on ka ära märgitud, et 91a. tehtud aga kliendid said kätte nad 92a. ja edasi kuigi masin oli aasta varem valmis tehtud.

B3 quattrod ning ur20v olid jah ühed neist millel ABS peal oli. Hiljem kaotati see millegi pärast ära...

Minu poolt OT lõpp.

kristjan@motoral.ee
weiks
huviline

Registreerunud 04.05.10
Kasutaja on eemal

postitati 01.07.13 12:42 Tsiteeri
Kõik mis liigub, see ka laguneb

Esimest korda kolme ja poole aasta jooksul jättis auto mind teele. Ja muidugi et seda sündmust suuremalt tähistada, juhtus see Tallinnas keset tiheda liiklusega Pärnu maanteed, täpsemat seal kus neljarealine osa hakkab lõppema ning linna suundub edasi vaid kaks rida. Ja kõige tipuks olin ma neist neljast reast just kõige vasakpoolsemas. Käis siis sõites kaks pauku ning vedu kadus. Panin ohukad peale, ohukolmnurga püsti, et mind keegi seal sodiks ei sõidaks ning siis alles piilusin kapote alla. Ja mis ma nägin, vasakpoolne pooltelg oli käigukasti küljest lahti. WTF, kuidas saab kuus polti korraga lahti tulla? Ei osanud muud teha, kui hakkasin järjest inimestelt küsima, kas keegi saaks mind köiega Neste parklasse üle kolme rea lohistada. Õnneks häid inimesi ikka leidub ja juba kolmas kelle käest küsisin oli lahkesti nõus aitama. Kuna seal tanklas parkida ei tohi, siis peatasin ühe ratturi kinni, kes aitas auto Hesburgeri tagusesse parklasse lükata ning seal asusin siis seda lähemalt uurima. Kuuest poldist oli ainult neli alles. Juhuslikult olin eile juppe tooma minnes 30 tähiku autosse jätnud ning asusin sellega siis neid polte tagasi kruvima. Kuna too oli mingist 2 eurisest komplektist pärit, siis päris lõpuni neid kinni ei saanud, kuna võti läks ümaraks. Edasi tuli katse number kaks, mille eesmärk oli jõuda Forssi, kust sai siis ostetud kaks uut polti. Otsustasin sealt siis ka korraliku võtit küsida ning laenati töökoja oma. Küsiti vaid kus mu auto on ning pärast seda läksin juba poe ette polte keerama. Keerasin siis need neli ka üle mis juba varem sees olid ning väntasin uued ka kinni. Selleks korraks vist kõik, aga miks see lahti tuli jääb siiani mõistatuseks.

Rix
klubiliige

Registreerunud 06.03.11
Kasutaja on eemal

Auto: B6 Quattro

postitati 01.07.13 13:21 Tsiteeri

Täiesti ebareaalne ikka... Vähemalt pääsesid kergelt selles suhtes, et kõik jäi terveks. :)

Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
KristjanE
huviline

Registreerunud 17.10.10
Kasutaja on eemal

Auto: Audi 80 B3Q

postitati 01.07.13 16:41 Tsiteeri

Mul tahtis parempoolne sisemine esimene lahti tulla koguaeg, ja nüüd on pikemat aega kinni juba olnud. Õnneks mina märkasin ennem kui täitsa lahti oleks tulnud. :D

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
butan
huviline

Registreerunud 13.10.10
Kasutaja on eemal

Auto: (80Q 20V ex :( ) A4 1.9TDI

postitati 01.07.13 17:21 Tsiteeri

Nüüd on vaja aeg ajast neid kontrollida, võivad uuesti lahti keerata, sõbral oli sama lugu :)

Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U
weiks
huviline

Registreerunud 04.05.10
Kasutaja on eemal

postitati 04.07.13 20:22 Tsiteeri

Laotasin täna igavusest oma kliima jubinaid mööda õuet laiali ja vaatsin, et kõik ikka ilusti olemas oleks jne. Kolm pisemat pudinat keerasin juba ka kere külge, kuna muidu oleks nad ilmselt kusagile kaduma läinud. Armatuurialuste osade otsimine on ka vist vilja kandnud ning pakkumine olemas siit samast Pärnu kandist. Kui kõik läheb plaanipäraselt, siis lähen neile mingi aeg järgi.

Siiski on lisaks neile veel kolm osa puudu tervikust:
1) Kliima juhtplokk - ei ole raske leida
2) Salongi ventilaator - B4, B5 ja Passati oma peaks olema kõik ühesugused, seega doonoreid peaks leiduma
3) R4 jahutusradikas koos ventilaatoritega - selle leidmine on hetkel kõige tähtsam, kuna siis saaks alustada

Kel on miskit neist pakkuda, siis võib hea hinnaga pakkumise postkasti saata :)

weiks
huviline

Registreerunud 04.05.10
Kasutaja on eemal

postitati 07.07.13 19:43 Tsiteeri

Täna sai auto nii seest kui väljast puhtaks tehtud. Päeval pesin survekaga ning viie paiku asusin vahatama, kuna päikese käes ei saa seda teha. Kuna mulle poolik asi ei meeldi, siis tegin ikka kõik uste vahed jne ka puhtaks. Väljast küll keegi seda ei näe, aga endal kohe silm puhkab kui ust avades vaatab vastu puhas ja läikiv pind. Edasi tegin kõik klaasid puhtaks, siis võtsin tolmud armatuurilt ning lõpuks tõmbasin tolmuimeja kõik istmed ja põhjamati üle. Viimasena läksid sisse porimatid ja paganiku põhi, mis said samuti kõik päeval survekaga puhtaks pestud. Jaa kui ma viimaks lõpetasin, siis oli kell pool kümme :D Vähemasti on auto puhtuse poolest nagu uus :)

Neile kolmele puuduvale osale sain ka hea pakkumise ning mingi aeg peaks need postiga minu poole liikuma. Siis saan lõpuks ometi kliima peale installida.

Mustad sangad Audi 200 pealt on samuti leitud. Kui Tallinna tagasi lähen ja müüja oma sõna peab ning neid kellegile vahepeal ära ei müü, siis saan need ka külge kruvida.

Kiku
huviline

Registreerunud 02.06.10
Kasutaja on eemal

postitati 07.07.13 22:42 Tsiteeri

Tsitaat:
Mustad sangad Audi 200 pealt on samuti leitud. Kui Tallinna tagasi lähen ja müüja oma sõna peab ning neid kellegile vahepeal ära ei müü, siis saan need ka külge kruvida.

Natukene pead piilari plastikuid moodima, et sangad ilusti jääks. Kuna nad kinnituvad 2 kruvi asemel 3'ga siis parem on see 3 ka panna, kuna muidu on oht käepide banaaniks tõmmata. Juhtmestiku pead ka täielikult ise tegema, kuna toll ajal sõna pistik väga nende asjade puhul ei tuntud.

kristjan@motoral.ee
weiks
huviline

Registreerunud 04.05.10
Kasutaja on eemal

postitati 08.07.13 06:30 Tsiteeri

Hmm, sedaanil kinnituvad sangad otse lakke, seega peaks 1:1 minema. Kas muidu need uuemad lambid saab ka sinna sangade sisse ümber panna?

Kiku
huviline

Registreerunud 02.06.10
Kasutaja on eemal

postitati 08.07.13 14:30 Tsiteeri

Tsitaat:
Hmm, sedaanil kinnituvad sangad otse lakke, seega peaks 1:1 minema. Kas muidu need uuemad lambid saab ka sinna sangade sisse ümber panna?

Täiesti teistsugused on. Kivitare teemas peaks nendest pilt ka olema ja kinnituse suhtes ilmselt ei saanud sa päris hästi aru mis ma mõtlesin, ma teen õhtul pildi enda omadest siis näed.

kristjan@motoral.ee
weiks
huviline

Registreerunud 04.05.10
Kasutaja on eemal

postitati 08.07.13 14:44 Tsiteeri

Jään siis pilte ootama.

Käisin täna Pärnu lähedal üht A4 pealt tulnud armatuuri alust kobakat ja juhtmestikku vaatamas. Kuna too masin oli 99 aasta, siis oli see kobakas juba totaalselt teistsugune ning osasid asju sel uuemal võrreldes vanaga üldse polnud ja üht-teist oli juurde pandud. Lisaks sellele ei hargne too keskelt pooleks, vaid ongi ühes tükis. Seega otsin aga edasi seda õiget.

weiks
huviline

Registreerunud 04.05.10
Kasutaja on eemal

postitati 14.07.13 19:55 Tsiteeri

Vahepeal sai tehtud ka väike ringreis mööda Saaremaad ja Hiiumaad. 4 päeva sõitu ning odomeetrile keris selle ajaga 854 kilomeetrit. Ennem seda sai tangitud 58 liitrit kütust, kuna just nii palju sai 75 euro eest. Keskmiseks kuluks tuli arvutuste järgi 6,8, mis on mu arvates päris hea kuna kruusa ning aeglaseid metsateid oli päris palju ning mõned korrad sai päris pikalt ka tagurpidi käiguga sõidetud, kuna paberkaart ei olnud päris täpne või ei olnud ise nii terane leidmaks õiget rada esimese korraga :D Kompu näit jäi 7,1, aga selle unustasin ennem resetida. Kõik püsis ilusti koos ning tore oli kulgeda :cool: Ainult üks asi häiris jubedalt, nimelt see tobe ilma kliima/kondita süsteem ei oma ringõhu klappi ning vahepeal ajas kruusateel jubedalt tolmu sisse. Keerasin kõik avad ja vendi kinni, aga ikka ajas sisse :mad:

http://i1181.photobucket.com/albums/x431/Kermps/IMG_0092_zps5c23fca8.jpg

http://i1181.photobucket.com/albums/x431/Kermps/969152_491376394278930_556583276_n_zpsb08d45de.jpg

Ennem reisi vahetasin ka õhufiltri, peale läksid uued NGK küünlad, paigaldasin uue monopritse aluse kummipadja ning kaks voolikut sealt pritse juurest vahetasin ka uute vastu välja. Samuti otsustasin igaks juhuks ära vahetada ka rihmad, kuna nood olid juba jube pragulised seest. Geneka peale läks Dayco rihm ning roolivõimu ja veepumba peale Contitech oma. Viimast oli ikka jube n*ss peale ajada, geneka oma oli see-eest väga lihtne vahetada. Veel avastasin ka sellise toreda asja, et kliimarihma seibi mootori otsas mul polegi. Loll olen, et seda ennem ei vaadanud ja selle auto pealt seda siis kaasa ei haaranud. Uus maksab ka nii palju, et paha hakkab. Loodetavasti sobivad ka teiste mudelite omad, peab kuskilt koodi järgi asja uurima.

Uurisin veidi ka sinise B4 pealt radika juhtmestikku ning tolle releesid ja avastasin, et 92. aasta masinal ei olegi jahutuse stage 1 releed ning isegi mitte tolle juhtmeid. Ju hiljem täiustati süsteemi. Veel leidsin kuhu osad plastikud käivad ning et kliimaradikas käib mingite konksude otsa,mis kinnituvad omakorda jahutusradika kinnituste külge. Huvitav kas neid konkse uuena ka müüakse? Veel leidsin et jahutusvedeliku flants hakkab ära väsima, aga kuna radikas ja paisupaak ka plaanis ümber vahetada kliima paigaldamise käigus, siis teen pigem kõik ühe korraga ning eks siis vahetab ka sinise vedeliku punase vastu. Osade leidmisega on ka vahepeal tõrge tekkinud, kuna müüjatel on kombeks kuhugi kaduma minna :mad: Loodetavasti ikka saab selle suvega selle asja ära teha.

Seniks aga ilusat suve jätku :)

weiks
huviline

Registreerunud 04.05.10
Kasutaja on eemal

postitati 16.07.13 13:57 Tsiteeri

Pea aasta möödas ja jälle sain sumbuti pärast parandusse minna. See siis juba kolmas kord sel autol. Juba mõningast aega tundus hääl kuidagi valjum kui tavaliselt, aga kuna kõik paistis terve olevat ei osanud midagi arvata. Täna hommikul hakkas aga alt korraliku lörinat kostuma ja seepeale ajasin kohe auto püsti, et alla vaadata. Nüüd oli lihtsal auk sees ja täiesti lambika koha peal, kuna seal ei olnud ühtegi liitekohta ega midagi sellist. Täpsemalt siis keskmisel torul seal, kus see plekk alt läbi jookseb. Saaks aru et hõõrub vastu sealt, aga see pole võimalik kuna vahe on üsna suur. Ju on ette nähtud, et kord aastas peab saama seda sumbutit keevitada :D

Kiku
huviline

Registreerunud 02.06.10
Kasutaja on eemal

postitati 16.07.13 17:15 Tsiteeri

Õhuke metall - mis muud.

kristjan@motoral.ee
 Lehekülgi:  1  ..  22  23  24  25  26  ..  45
Tee uus teema

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 22]
[PHP: 20.4% - SQL: 79.6%]