Lehekülgi: 1 .. 22 23 24 25 26 |
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
Auto: 5x4x4
|
postitati 02.06.14 09:41
|
|
|
Nagu ikka soojade ilmadega löövad välja kliimahädad. Esimese turtsatuse sai kevadel isegi külma, aga järgmise soojalaine sõitsin aknad lahti -
üliarmas tumeda auto puhul . Räägitakse, et see olevat C4 puhul
leivanumber, et kliimatoru radiaatori allääres näritakse vaikselt toru toetuste kummipuksi seest läbi, nii siis ka minu masinal. Huvitav on see, et
keegi pole viitsinud neid torusid järgi painutama hakata ja asju saab ainult originaalosana. Kui keegi teab kedagi, kes teab kedagi, siis ei ütleks ka
ise iseenesest teadmisest ära, kus ja kes viitsib üldse alumiintorustikega jännata - vahet pole, et originaalosa peaks peale paarinädalast ootamist
juba banaanivabariiki jõudma hakkama . Ilmselt sõnusin vist ära - salongi
soojendusradiaator lahkus samuti . See on siis esimene ja ilmselt ka
viimane avant, mille originaalradiaator on 20+ aastat vastu pidanud .
Nüüd on täitsa küsimus, kas viitsin näppe enam õliseks (jahutusvedelikuseks) teha või läheb MT-Autohooldusesse koos saabuva kliimatoruga. Kuidagi nii
koduseks on see koht saanud minu masinatele - st. müts maha Tartsi ees, et tegeleda jõuab ka tüütumate muredega.
Vahepeal on keegi Audi huviline siginenud minu c4'jade ümber, mis saatust ootavad. Anna endast märku, kui klubist oled.
|
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 23.05.15 12:43
|
|
|
Vahepeal toimuvast ja veidratest autosoetajatest...
Et teema päris kuivale ei jääks, siis täiendame seda pisut .
Vahepeal ~19.a. värskema golfiga asendatud audi 80 B3 seisis pool aastat
selleks, et aru saada selle jätkuvast vajadusest. Ehk siis sai seda ka passiivselt müüdud, aga ostjad olid põhimõtteliselt s*tahädad isegi 300 tühise
euri eest seda ära viima . No selge on see, et ega tõesti keegi ei tahtnud
uskuda, et sellele masinale on pidevalt hunnikute kaupa uut ja paremat külge visatud nagu seda vähem kui paar aastat tagasi. Rääkimata tagapidurite ümber tegemisest eelmisel aastal
ja seda siis 2000.a. a4 supportitele ja trossidele, mis on kenasti alumiinkorpustes, mitte mädanev ja korrodeeruv malmist originaal. Lükkasin siis
uuesti masina ülevaatusele ja asi sai paugust kõigelt puhta lehe ning sõidab jälle rõõmsalt edasi ja läheb tagasi maakohta sellele uuele golfile
ustavaks abiautoks peale pisemaid värvikorrastusi lähinädalatel .
Daily C4'jade audide saatus on nüüdseks selgunud ja õige pea võib vähemalt kahte neist (kirss+roheline) leida "autod müügiks või tervikuna
varuosadeks" alt. Ainus, mis sõitma uuesti saab on viimane kõige rohkemate lisadega manuaalkastiga 2,8 quattro, mis küll jääb endiselt talve või
abiautoks, aga seda ikkagi ära ei anna . No pole nende kuraditega
tegelikult mitte midagi teha ja isegi google earth kaameraautod on selle rivi juba jäädvustanud "kinnisvarana".
Kuubik kogub vaikselt jupikesi jälle garaazhinurka ootele, et need siis kunagi saaks kenasti külge keerata ja nautida.
Mis muudesse liikumistesse puutub, siis sain lõpuks jäädavalt aru, et pole olemas ühte ja head masinat, millega kannatakse enamuse ära teha ja samas
ka sõitu mugavalt nautida. Jätkuvalt on kasutuses 4motion passat+4motion alhambra (see viimane on nüüd selline tööloom, millele käru taha pannes
moodustub täielik veoauto ).
Sai küll jube kaua otsitud endale midagi hingelähedasemat paralleelselt sellega, et otsisin samaaegselt ka liikurit oma kallile õekesele. Mõte oli
suhteliselt samasse auku pisut pisemat ja nii paljude mugavustega kui võimalik isendeid. Silmapiiril olid 2005-2010 aasta a4 mis iganes siis kerega
(vajadus liikuda põhimõtteliselt igapäevaselt üksi pea 40-70km ja selleks otstarbeks polnud lihtsalt mõtet 2 tonnise tühimassiga 4x4 alhambrat
kasutada). Sai otsitud ennast lolliks ja vahepeal sai ka vaadatud lausa pisemaid keresid nagu a3, mõnevõrra ka heaks näiteks sõbrapoiss "prr", kes
on pikalt seda a3 baasil erinevaid keresid pisikese paugupüssina üksi liikumiseks kasutanud.
No olgu siis kuidas selle pisema asjaga oli, valik oli ikkagi suhteliselt masendav, mis nelikveolist puudutas. Sama masendav oli ka seisukord
kardinaalselt teises valdkonnas, mis v8 mootorit puudutas ja lõpuks tegin enda elus vist ühe veidraima liigutuse, mis ilmselt maakera korraks
teisipidi pöörlema sundis - lisasin otsingu valikusse esiveolised
isendid ja automaatkastiga. Ainus tingimus oli, et olgu selle hinnaga kuidas on, aga masin peab olema värske, korras, palju uuem kui kõik need
vaadatud nelikveolised. Lisaks pidid lisad olema kõik, mis aju välja mõelda suudaks. Kuna Audide maailmas valitses jälle totaalne masendus, siis
juhtus hoopis sedasi, et koju prügikasti kõrvale veeres peale umbes kahe minutilist mõttepausi ja sellele järgnenud paberite vormistamist hoopis
teisest VAGi grupist masin. Ehk siis peitsin ennast igapäevaselt järgmisesse nähtamatusse masinasse 2010 tootmisaastaga, millel on põhimõtteliselt
kõik lisad nahk+elekter+mälud sport istmetest kuni navide ja täiustatud helisüsteemideni välja, multiroolide ja "ohblaad mida veel", edasi liigutab
seda 2.0tdi 103kw ja ESIratastesse jõuab see jama läbi DSG kasti. Masin sai ka kohe absoluutselt kõik, mis pähe tuli rihmadest, rullidest, kõigist
mahladest ja muust rääkimata, kogu seadistus sai üle käidud ja ka banaanivabariigi kaardid uuendatud ja vot SELLINE see mõte siis nüüd saigi prügikasti kõrvale seisma peale vigadevaba
esimest ülevaatust. Ise olen rahul ja enne talve ilmselt väga nelikveo puudumist tähele ei pane - aga noh mul neid nelikveolisi jagub ka peale
autopargi vähendamist, nii et tuleb lihtsalt hommikul hingelähedasemasse sõidukisse istuda ja ...
PS! Üks a4 jäi veel kuidagi kripeldama, aga müüja oli idioot, masin oli selle soetusega võrreldes ikka aastaid vanem ja lisadevaesem ja soendatakse
seda platsil juba poolteist aastat (käisin seda ka aasta aega tagasi kõvatamas just õe jaoks, kuna siis oli selle seisukord veel tegemiseks
ideaalilähedane ja endale sellist tol hetkel ei vaadanud) - no mis sa ütled, kui ei taha müüa siis ei taha müüa. Mis teha kui isik ajab veini autoga
segamini, mis vist ei lähe paremaks seistes . Et tühja ei plärtsuks, siis jätke sinna või ostke ära - kui enam on mida
osta. Kuulutuses olev tiptronic on muidugi "liialdatud" .
Hea auto on palju autosid...
|
|
|
|
Zoig
klubiliige
Registreerunud 03.12.07
Kasutaja on eemal
Auto: IZh 21251 Kombi; Audi S6 Avant; B2c; B2q
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 03.06.15 21:02
|
|
|
3. juuni seisuga võin öelda, et üks ustav talveauto kõrgendatud kirsipunase tangi näol on leidnud uue omaniku. Teist sellist masinat mul pole olnud,
mis on alguses minu ajud totaalselt ära söönud. Minu enda jääraliku jonni tõttu olla ühest kapriissest tehnikavidinast ise veel kapriissem on masin
söönud varuosade näol ostuhinda kolmega korrutades, aga hiljem teenis see isend mind kõige ustavamalt oma masinapargis üldse ning viis läbi nii tulest
kui veest (lumest ja porist ma ei räägi üldse ). Minu jaoks sai selle
masina aeg mööda, ehk siis puudus edasine mõte asja lihtsalt seista lasta, kuna uuemaid ja mitte ekstreemseteks tingimusteks on liikureid masinapargis
küll ja veel võtta. Järgmise omaniku toimetamisi saan näha suhteliselt lähedalt ja olen ka vajadusel nõu ja jõuga abis .
Kui mõlemal teisel a6 C4'l on olnud probleeme kerega, siis ma ei suuda aru saada, mis kuradi materjalist see tank tehtud oli, et peale kõiki neid
vintsutusi on masinal ainult pindmist kerget roostet tekkinud ja mitte mingeid läbivaid jamasid, mida olen palju noorematel isenditel juba ammu ilma
ära lappinud või vahetanud. Müts maha ja sügav kummardus.
Need, kes on mind kritiseerinud, et see masin on ikka vatti saanud jne. Saigi, aga järgmisel hetkel sai täpselt samamoodi jälle uued detailid külge ja
ei mina neid kulunud kopikaid vahtinud. Vat selles ilmselt oligi vahe paljude teiste samalaadsete isenditega, mis raibetena varuosadeks lõpuks tehti
.
|
|
|
|
Kivitare
klubiliige
Registreerunud 28.01.07
Kasutaja on eemal
Auto: 220v
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 22.08.15 21:39
|
|
|
Selleks, et teema päris ära ei sureks mõtlesin pisut klaviatuuri klõbistada.
Neljarõngaliste liikuvate isendite poole pealt on peaaegu seisak - ainsad asjad, mis liiguvad, on varuosad uuele kuubikule .
Peab tunnistama, et igasugused muud VAG'i grupi esindajad autopargis on oluliselt vähemkapriissemad kui neljarõngalised ise.
Ainsana rändas kirss uude "peresse", aga nüüd ootab järgmine isend oma saatust - 2,8 Q AT, mis hakkab juba maa alla vaikselt maja ees vajuma . Mõte oli saada sellest järgmine tank "kalal käimiseks", aga kuna "kalal
käija" ise seda masinat rohkem tervislikel põhjustel iial kasutama ei hakka, siis läkski mõte totaalselt lörri ja masin lihtsalt mädaneb maja ees
viimased kaks aastat .
Sama on juhtunud märkamatult ka teise 2,8 Q manualiga, mis pole juba pikemat aega liikunud ja google earth on isegi selle juba jäädvustanud
"kinnisvarana". Kui sel talvel kah TALVE ei tule, siis panen järgmisel jaanipäeval oma quattrod lõkkesse põlema .
Sai käidud veel igasugu c6 ja d3 kerega isendeid vaatamas, aga masenduse uss tuli ikka kohutavalt peale võrreldes neid räimi oma teiste VAGi
agregaatide seisukorraga.
Momendil on silmapiiril c6 allroad, aga seegi "tõesti ei tea miks mul seda vaja on" stiilis - lihtsalt see ainus esiveoline uuem saast sai räsitud
rahe poolt ja nüüd ootan kasko "partneritelt" taastamise variante, mis pole samuti nii roosilised. Fakt on see, et elu toob pidevalt üllatusi ja
mingil põhjusel ronivad igasugu mõtted uuesti neljarõngalise, kõrgema ja nelikveolise VAGi poole tagasi (haigus, mis ei parane vist iialgi) . Ja nii mõnelgi juhul olen mõlgutanud mõtteid, miks ma küll varem pole v6 või
v8 tdi ja nelikveolise automaatkepika poole vaadanud, need on tavaliikluses ikka mõnusalt muhedad kulgurid "pensionääri" mängida .
PS! Kõiksugu tänud Tartus MT-Autohooldusele, kes minu laisklemise ja otsiteedel rändlemise momendil on alati abiks olnud kõiksugu "haiguste
ravimisel" minu muude VAG'saasta hooldusel .
Mis nüüd uude kuubikusse puutub, siis see on vaikselt oma aega oodanud - sisu välja harutamisega on vaikselt alustatud ja ka ladustuspind ootavatele
detailidele on kenasti olemas ja täitumas. Plaan on suhteliselt lihtne - ainus asi, mida ma ise ei teosta, on kere keevitustööd, kõik muu saab ise
tehtud just närvide rahustamise ja hobi mõttes. Mootori osas on siiani vastakaid ja ahvatlevaid pakkumisi tulnud, aga kuna tegemist on siiski
monomänkiva isendiga, siis kõik on selleks valmis, et masin väljuks garaazhist tavahingava r5'na, millest on iga viimane kui piisk välja võetud uue
ja pisut ümber tehtud "kõige" näol, alustades plokikaanest ja kogu kütuse pealeandeni välja. Kuna tegemist pole just esimese viimase piirini viidud
tavahingava isendiga minu hobiautopargis, siis spekuleerides ja eelduste kohaselt küündib kuubiku tulevase jõuallika numbrid kuhugi 120-130kw kanti,
millest on küll ja veel monomähkijale ning säilivad ka eheda klassikalise r5 hääled, mis on ilmselt kõige olusem asi selle isendi juures.
Dynopink Tartusse oleks jube tänuväärne 
|
|
|
|
Zoig
klubiliige
Registreerunud 03.12.07
Kasutaja on eemal
Auto: IZh 21251 Kombi; Audi S6 Avant; B2c; B2q
|
postitati 22.08.15 22:17
|
|
|
Kuubik saab täisringi taastustööd, kere puhtaks, metall ilusaks ja siis jupphaaval vajalikud tükid omale kohale tagasi pärast nendest üle käimist?
Et oleks raskem!
|
|
|
|
bob
klubiliige
Registreerunud 27.09.02
Kasutaja on eemal
Auto: Audi B2CQ
|
postitati 23.08.15 18:41
|
|
|
130kw fwd kuubikule on suht viimane piir. Meenub, et oma eelmisel kuubikul 125kw mootoriga oli võimalik 2. ja 3. käiguga suht lihtsalt rattad ringi
lasta. Pidamise piir oli peo peal, isegi tutika rehviga. Aga tööd on selle masinaga sul kindlasti piisavalt, aastateks 
Kõige suurem probleem tekib, kui mõnda kereosa tarvis. Vaatasin, et enam ei saa osta küljekarpe ja tiivakaari. Esimesed tiivad veel ladudes olemas,
aga arvan et mitte kauaks.
Kui vaja, siis mul vedeleb veel komplektne korralik meh. pritsega r5 10v 100kw mootor garaazis, kust saab varuosi.
Edu hobiga!
|
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 23.08.15 19:18
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Zoig
Kuubik saab täisringi taastustööd, kere puhtaks, metall ilusaks ja siis jupphaaval vajalikud tükid omale kohale tagasi pärast nendest üle käimist?
|
See läheb oma käega puhtaks jah ja täistaastus ikka, enne ei pane üldse liikumagi enam. Õnneks on sel isendil asi suhteliselt heas seisus ja hullemad
kohad on ainult põhja alused klassikalised kohad. Detailidest on ehk puudu ainult sellised asjad, mis ka erilist peavalu enam ei tekita ja saab kõik
klaasfiibrist uued teha. Salongiga on niikuinii täisring ja see on tegelikult koht, kus ma eriti pead ei valuta.
|
|
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 08.05.16 16:10
|
|
|
Loodus tühja kohta ei salli, aga hetkel on situatsioon, kus pole veel tühja kohtagi. See teema jääb edaspidiselt vist ainult vanakestele, kuna uued
asjad kipuvad peale tulema paraku mitte nelja rõngaga. Lähinädalatel võib keegi endale varuosadeks ühe c4 2,8 Q AT saada, mis on juba rohkem kui kaks
aastat lihtsalt seisnud, vaikselt sammal kasvab juba ja rebane järab, ajutiselt käivitatud ja liigutud pisut, et mootor ikka liikuda saaks. Oli
järgmiseks tankiks mõeldud, aga mõte kahjuks selleni ei jõudnudki ja reaalsest vajajast rohkem endast kah sõitjat pole. Aga kõigest täpsemalt juba
natu aja pärast kui helitehnika väljas ja plekk all valu asemel.
Selline sai siis augutäide, mida küll ise enam hooldama ei pea:

|
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 16.08.16 13:48
|
|
|
Kurjam, keegi õrritab mind minu mitte neljarõngalise kõrval .

|
|
|
end3l
klubiliige
Registreerunud 27.06.07
Kasutaja on eemal
Auto: 90 3B, CQ NM, CQ AEB-064, 80 1Z, CQ AAN jpm
|
postitati 16.08.16 13:54
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: kps 03.06.15
Kui sel talvel kah TALVE ei tule, siis panen järgmisel jaanipäeval oma quattrod lõkkesse põlema . |
Kuidas see jaan siis lõke oli ka?
|
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 16.08.16 17:18
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: end3l
Tsitaat: | Algselt postitas: kps 03.06.15
Kui sel talvel kah TALVE ei tule, siis panen järgmisel jaanipäeval oma quattrod lõkkesse põlema . |
Kuidas see jaan siis lõke oli ka? |
Säästsin puukummardajate ja päästeameti närvirakke, kuna naaber
suitsetas tegelikult eelmisel aastal päris märkimisväärse osa perekonna maatükist ja varast.
Nii, et see mõni quattro ära põletada oleks tegelikult olnud selline kommiraha .
Manuaal v6 quattro siiski käivitus just nädalake tagasi ja liikus teise lokatsiooni lumist talve edasi ootama - nagu öeldakse, lootus sureb viimasena
.
|
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 12.09.16 19:07
|
|
|
Minu kuubik tänab juba kasutajat Bob'i ette, et mõni puuduolev ja röökiv vidin jälle tulemas/olemas .
|
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 20.09.16 17:37
|
|
|
Mul on garaa˛ist täpselt Selline puudu . Selle valges kitlis tegelase viskaks muidugi autost välja... .
|
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 04.10.16 05:26
|
|
|
Sain teada, et see uus kandiline kuubik on mul ikka täielik EIT . Kui
seisis ja ootas uusi vidinaid väljas katte all, kõik toimis peale esmast suuremat masinast üle käimist, keera kella ja sõida. Nüüd kui sai soojas ja
kuivas garaa˛is rahulikult oma järjekorda oodata hakkasid kõik sellised vead rivis välja tulema, et ei saanud masinat enam käimagi (releed, immo,
starteri pendiks ja tagatipuks starteri mootor ise). Või siis teine variant - masin ei tahtnud põhikanalilt ära minna visalt jonniga vastu puigeldes
.
Kuna vintsi või muud abilist polnud, siis pidi käepäraste vahenditega see kärakas garaa˛i teisele kanalile meelitama .

Aga ok sellega. Järjekorras on mitu masinat, et põhikanalile saada ja pole midagi nii lihtne, et panen laiska ja lükkan aga dailydriverid kuhugi
teeninduse uksest sisse ja saan sealt masina rahus kätte. Sai siis eilne õhtu garaa˛is veedetud, et üks oma masinatest väga põhjaliku pilguga läbi
vaadata ja samas ka kohe mootoriõli ja filtrid ringi visata kui niikuinii juba mootoriruumis nii pealt kui alt katted maas jne. Avastustest puudust ei
tulnud, mis oleks tegelikult võinud ka teeninduses välja tulla, aga paraku ei saa eeldada, et töö tegija isegi konkreetsel palvel suudaks nii
kriitilise pilguga asi üle käia (nagu omale teeks). Pani lausa mõtlema, et vanema auto kasutamise puhul isegi dailydriverina peabki kindlalt hakkama
sellist praktikat kasutama, et üle ühe tavalistest hooldustest nii veermiku kui ka mahlade juures peaks vist ikkagi ise tegema hakkama. Sel juhul ei
jää lihtsalt väiksemad kiiksud tähelepanuta, mis hiljem võivad väga valusalt kätte maksta. Noh siis mõne lihtsama asja võib ainult "laiska
panna".
Mida ja keda ma jätkuvalt väga ei seedi on autoelektrikud. Viimane tuttava kogemus pani lausa kukalt kratsima, kui lihtsalt nad oma leiba lauale tuua
tahavad ülimalt monopolistliku suhtumise ja hinnapoliitikaga, kuigi olin isikule lausa näpuga ette näidanud, kus on vead ja mida oleks siis
soovituslik teha lasta (mina seda lihtsalt ajapuuduses ette võtta mingil juhul ei plaaninud ja noh ütleme nii, et polnud ka nii hea tuttav). Kui
hiljem töö üle vaatasin ja selle kolmekohalise numbri puhul ühe kuumakahaneva katte juhtmelt leidsin, mida oli mõlemalt poolt kokkupoole venitatud,
mitte isegi vahejuppi kasutades - TASE! Kõrval vahtisid endiselt "kohekohe" puru murduvad juhtmed vastu, mille isolatsioon oli juba katki. Aga noh
isikul endal muud midagi üle ei jäänudki, väidetavalt oldi ka viga mujalt otsitud jne. Küsimuse peale, kas siis leiti või piirdutigi ainult selle
üksiku kohaga vaikiti ja hakati pisut kokutama, aga arve esitati kindlameelselt. Pole see kahjuks esimene ega viimane koht ega kord, nii et ei ole
selles valdkonnas midagi paremaks muutunud. Aamen neile kõigile ja elektritöid peab ikka ise tegema jääma - vähemalt saan hiljem vanduda ainult
iseennast ja õpin veel paremini kõige ümbritsevaga arvestama .
|
|
|
Audi100C2
klubiliige
Registreerunud 05.01.08
Kasutaja on eemal
Auto: Audi S4 2.2 1993a; Audi 100 2.8Q, 1991; Audi 200 2.1 5E 1981a; VW T3 Syncro Caravelle GL 1990a
|
postitati 04.10.16 13:27
|
|
|
Vähemalt ei ole ma ainukene, kes pildil nähtavate võtetega sarnaselt oma kärakaid aeg-ajalt garaazi veeretab. 
Kuna sul autol ees lisatuled, siis kargas pähe, et ega sa neid asju ei taha endale: Kuulutus. Vihjeks, et kuulutuses olevat hinda ära absoluutse tõena võta.
|
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 04.10.16 19:18
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Audi100C2
Vähemalt ei ole ma ainukene, kes pildil nähtavate võtetega sarnaselt oma kärakaid aeg-ajalt garaazi veeretab.  |
Mõni "jobujõud" jäi puudu jah, et sisse lükata oleks saanud.
Tsitaat: | Kuna sul autol ees lisatuled, siis kargas pähe, et ega sa neid asju ei taha endale: Kuulutus. Vihjeks, et kuulutuses olevat hinda ära absoluutse tõena
võta. |
Mul tegelikult pole plaani neid sinna ette jätta. Masinale lähevad ette Osram/Sylvania uued elemendid kuna ühel põhitulel mõrad sees ja reflektor
olematu. Neil uutel küll E märgist peal pole, aga selles vanuses masinal pole see ka enam tähtis (näitavad need niikuinii samamoodi). Põhimõtteliselt
kruvin ka enda lisatuled lihtsalt küljest ära ja jäävad vedelema, taastan stange igasugu aukudest ja jääb tõupuhas asi. Juhtmed vaja sel masinal vist
kõik uued vedada, sest mingi eelmine omanik on järjekordselt "elektrik" olnud . Nii palju kui ringi mööda kapotialust ja salongi kaevasin, igalt poolt vahib roheline ja "kasvav" vask vastu, millest elekter on vist viimane,
mis läbi käib. Enda kunagisele kuubikule jäid need lisatulede junnid samuti stangele augutäiteks külge (sorry Zoig ja Mumu), kuna ma lihtsalt uut
stanget ei leidnud ja ka seda vana taastada veel ei jõudnud.
|
|
|
tarmo
klubiliige
Registreerunud 05.01.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 04.10.16 20:32
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: kps
Tsitaat: | Algselt postitas: Audi100C2
Vähemalt ei ole ma ainukene, kes pildil nähtavate võtetega sarnaselt oma kärakaid aeg-ajalt garaazi veeretab.  |
Mõni "jobujõud" jäi puudu jah, et sisse lükata oleks saanud.
|
Ma siiani koormarihmadega jantinud 
|
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 05.10.16 14:51
|
|
|
No tegelikult piisaks sellise raskuse liigutamisel täiesti köisvintsist rullikutega kolm kuni neli ringi ja mingist pöidlajämedusest kapronköiest, aga
no mida pole viitsinud soetada või ise alumiinist vms. lihtsamast materjalist treida, seda pole viitsinud. Pole just palju juhtumeid, kus masin kohe
mitte ei taha kanalile minna . Tegelikult on sellele küll väga viisakas
alternatiiv olemas kas siis 220V pealt või 12V pealt lihtsama trossvintsi näol, aga no kui paari aasta tagant ehk korra läheb vaja, kes see siis raha
selle peale kulutama hakkab ~30min sebimise pärast . PS! See kuubik on
nagu kääbus võrreldes a8'ga, mida sai kunagi korra küttepumba rikke tõttu sedasi kanalile meelitatud - massivahe on ikka meeletu, mida mäest üles
liigutada . Mul põhikanalil ka ~10T tali laes, aga see raip jääb samuti
tänu keti pikkusele suhteliselt kesiseks "käristajaks" ja no kõrvale kanalile tõmmates pole ka see teemaks.
Parim on ikka sõbrad garaa˛i kutsuda teatmepankadeks ja õllelibistajatest kommentaatoriteks - jobujõud teevad alati imet ja masinad on sekunditega
kanalil olnud .
|
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 09.10.16 14:38
|
|
|
Ma lihtsalt ei saa aru, miks lihtsad õlivahetused ühe liikuriga kipuvad lõppema alati mingi suurema lammutamisega . Tekkis jälle vajadus asi ülevaatuselt läbi lükata ja no nii nagu mõte tekib,
ei piirdu asi kunagi "noh läheb läbi küll" teemaga . Peale lihtsat
õlivahetust hoopis masin garaa˛i lilleks, ilus suur forsi kilekott kõrval, mis tavaliselt ei sisalda algselt kunagi seda, mida peale esimest
korralikumat vaatlust reaalselt vaja läheks. Lõppes siis ka sel nädalavahetusel asi sedasi, et kaks samasugust kilekotitäit peab veel juurde tooma
.
Esimest korda vist juhtus ka nii, et vahetasin klapikambri kaane tihendi välja ilmselt ilma asjata ja nii, et vea süüdlaseks oli läbustatud
sisselaskekolde näol hoopis õlikorgi tihend - sh*t happens, korgi tihendil läbiv mõra, mida alles uut õli sisse valades avastasin. Noh jah, mis tehtud
see pole tegemata . Ja nii nagu pea auto alla toppisin lendasid püstakud
alt ja homme lähme poodi.
Juhtus ka nii, et elu esimest korda ma ei suutnudki meelitada täiesti uueväärset rooliotsa ühel poolel lahti, mis oli noh max 2000km sõitnud. Lõpuks
lendas aja ratsionaalse kasutuse huvides relakas sisse ja lihtsam on uus osta ja külge keerata kokku ladumise hetkel.
PS! Müts maha 2000+.a. A4 kere tagumiste pidurisupportite ees, mis said sellele masinale vanade malmkärakate asemele mõned aastad tagasi alla keeratud
- töötavad nagu kulda ja isegi peale masina seismist.
Peab mainima, et väga aus vanake - laguneb vähe, toon jälle kilekotiga nänni aastas heal juhul korra ja sõidab jälle mööda Võrumaa teesid ringi nii,
et ei kuule ega näe sellest masinast midagi peale õlivahetuse vajaduse .
Päris veider on juurde mainida, et see masin läheb peale üle käimist ja ülevaatuse tegemist pikemaks ajaks asendama endast täpselt 19.a. nooremat
mitteneljarõngalist, aga sama grupi "suguvenda", mis laguneb rohkem kui teha jõuaks - masendav.

PS! Kas keegi on B3 kerel seda kapotialust kuumatõkke "kondoomi" (teisel pildil näha) millegi muu vastu vahetanud/asendanud? Head mõtted on
teretulnud, kuna mootoriruumi alumise tolmukatte puudumine mõned aastad ja kruusateed on sellest "kattest" päris märkimisväärse osa olematuks
lihvinud ja töllerdab see asi väga ebamääraselt seal kapoti küljes ja poleerib pritsesüsteemi voolikuid. Mootoriruumi alumine kate on jälle kindlasti
külge keeramisel, aga no see "kondoom" seal kapoti küljes võiks samuti viisakam olla . Kui kellelgi lausa kõlblik asi vedeleb, siis samuti tänud ette! Kontaktid kenasti profiilis olemas kui kohe pakkuda ja võiks raha vastu
vahetada.
|
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 24.11.16 14:42
|
|
|
Ja igasugu pusimiste vahepealt sai hoopis muu vajaliku asjaga nokitsetud - vaja oli siis mobiilset normaalsemast tugevamat valgust, mis ise oleks siis
ikkagi teleskoobi stiilis igatepidi reguleeritav/lahtikäiv ja käiks suhteliselt väikseks tagasi kokku. Idee tuli nendelt ringi liikuvatelt isenditelt,
millel päevasel ajal custom pedemajakad ees siravad .
Proovikatsetus sai siis selline, mida küll kärbin veel pisut laialikäivate
jalgade pikkuse osas . Dimmer veel viisakamalt kui "~50m rullile peale
keeratult" ära mahutada samasse karpi lihtsamaks transaks ja toiteallikas olgu mistahes asi, millele krokodille peale visata .
|
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 07.02.17 18:08
|
|
|
Kuubikule puuduolevate vidinate riiulisse lisandusid sellised osad, millest kõige suurem puudus oli. Samuti ei tahtnud mingeid osram/sylvania
elementtulesid, millel midagi vahetada ei saa. Asjad olid lähemalgi kui üldse arvata oskasin ebay vahendusel. Kahjuks ainult 1 komplekt.
Ei olnud mingit aimdust, mis tulemas...

... ja tipptopp 

|
|
|
Lehekülgi: 1 .. 22 23 24 25 26 |
|