Lehekülgi: 1 .. 20 21 22 23 24 .. 26 |
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
Auto: 5x4x4
|
postitati 14.07.13 12:42
|
|
|
. Pilt oli neljast nelikveolisest - üks esiveoline isend seisis
garaazhiuste taga. Ehk siis kokku oli 5tk, millest kaks lahkusid ja hetketunde tekkides tuli üks "reetur" lisaks. PS! Pütaagorost läheb garaazhis
aga igal juhul vaja - seda ära ära unusta! 
|
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 16.07.13 18:57
|
|
|
Kes paneb suveks masinatesse tümmi juurde, kes üritab ära turbotada... Ma keeran hoopis sellise lisa masinale suveks külge ja puhkusel üritame ühe
jobujõuga liikuri kohta hakkama saada .

Kuna kaks masinat on veel kärukonksuta, siis sai ka uuring juba ära tehtud, et kõik liikurid oleks sama praktilised. Mulle kohe mitte ei meeldi, et
mõnel masinal mõni praktiline vidin puudu on . Jällegi MT-Autohooldus
abiks, kuna lihtsaid töid ei viitsi viimasel ajal enam ise üldse teha .
|
|
|
Zoig
klubiliige
Registreerunud 03.12.07
Kasutaja on eemal
Auto: IZh 21251 Kombi; Audi S6 Avant; B2c; B2q
|
postitati 16.07.13 21:36
|
|
|
Meil peaks garages üks C3 konks vedelema, ilmselt sobib väikese stange õgvendusega ka C4 külge. Kui huvi on siis anna kuidagi märku, saab ehk
nädalavahetusel ära tuua.
Et oleks raskem!
|
|
|
|
Fugitive
klubiliige
Registreerunud 12.02.06
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A6 Allroad 2008 3.0tdi
|
postitati 16.07.13 21:43
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: kps
Kes paneb suveks masinatesse tümmi juurde, kes üritab ära turbotada... Ma keeran hoopis sellise lisa masinale suveks külge ja puhkusel üritame ühe
jobujõuga liikuri kohta hakkama saada .
|
Kas lisa numbrimärk on olemas? Soovitan kohe külge keerata, kui puudub soov korrakaitsjatega suhelda ja meie riiki rahaliselt toetada.
|
|
|
|
kuno666
huviline
Registreerunud 15.07.06
Kasutaja on eemal
Auto: 2xV8 & 1x 2,2 20v.
|
postitati 16.07.13 22:38
|
|
|
Selle punase audi tagaluuki tahaks 
|
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 17.07.13 06:36
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Fugitive
Kas lisa numbrimärk on olemas? Soovitan kohe külge keerata, kui puudub soov korrakaitsjatega suhelda ja meie riiki rahaliselt toetada.
|
Olin juba ettenägelik ja laupäeval saan ka lisanumbrid kätte - kõigile, millel veel puudu olid . Sai tehtud grupitellimus kogu masinapargile sõltumata, kas kärukonksu veel on või mitte. Aga jah, korrakaitsjad
on väga maiad selliste asjade eest preemiat tegema - täielik mõrvar ju kui selline asi puudu .
PS! Quattro kirja ja selle väikse ülemise lisa tõttu on mingil põhjusel tahtnud paljud seda luuki endale saada . S*tt päev, kui hommikul tulen masina juurde ja tagaluuk kadunud .
|
|
|
Zoig
klubiliige
Registreerunud 03.12.07
Kasutaja on eemal
Auto: IZh 21251 Kombi; Audi S6 Avant; B2c; B2q
|
postitati 17.07.13 08:01
|
|
|
Kps, ma küsisin seda luuki esimesena, kui millalgi sellest loobuma hakkad siis anna ikka mulle ka märku 
Et oleks raskem!
|
|
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 17.07.13 08:13
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Zoig
Kps, ma küsisin seda luuki esimesena, kui millalgi sellest loobuma hakkad siis anna ikka mulle ka märku |
Selle aasta jaanipäev on möödas ja vist nüüdseks siis teine jaanipäev sellele kirsipunasele tankile, kus ma pole tahtnud seda masinat lõkkesse lükata
ja kõrval jaaniõllet võtta . Sellist "põllule ja põlema" tunnet on
olnud selle liikuri puhul ikka väga palju eelnevatest aastatest, kus ma sportlikust huvist maadlesin mootori käimise/käivitumise probleemidega . Aga eks ma annan märku, kui lõpuks sellest masinast lõplikult üleküllastus
saab - annan luugiga ka ülejäänud masina lausa kaasa, st. luugi õnnelik uus omanik saab sellega minema sõita . Üllatavalt truu tank sai lõpuks - sooviks, et kõigil veaks masinate probleemide lahendamisel nii hästi, et hiljem
saab muretult aastaid ringi sõita .
PS! Kuna uuemate nelikveoliste mahtuniversaalide turul (~2004+) ringi vaatamisest ja käega katsumisest dailydriveriks sai täielik siiber, siis vaatan
jälle väga lahtiste silmadega ringi. Ei lähe kurat minust see pisik välja, et midagi palju vanemat ja rariteetsemat ikkagi garaazhiuste taga omada. B
kere jätan valikust välja pigem emotsionaalsetel põhjustel, C võibolla, aga see neetud D ja kandiline kere ei anna rahu ei ööl ega päeval. Ideaal
lõpptulemuseks on tegelikult viimase hetke (94 lõpp) täislisadega V8, millele istutada ise peale 40V või vähemalt uuem 32V, käigukasti mõte on veel
lahtine. Toorikuid olen vaatamas käinud nii Tallinnas kui mujal Eestis, aga terviklikkus on soovida siiani jätnud ja üleüldine korrasolek, ei välista
ka kaugemalt tellimist/toomist. Klubis on valdavalt jaolt olnud müügis vanemad kui 91, ehk siis 3.6 ja need kahjuks huvi ei paku. Kellele midagi väga
katsutavad silma kuskil jääb (hind pole väga oluline) ja minu mõte meeles on, siis võib mulle kindlasti märku anda. Väga hea eksemplari leidjale ka
"vaevatasu" garanteeritud .
|
|
|
Fugitive
klubiliige
Registreerunud 12.02.06
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A6 Allroad 2008 3.0tdi
|
postitati 17.07.13 10:59
|
|
|
Sedatüüpi jalgrattahoidjal on minu silmis üks väga suur miinus - kui peaksid sõitma vähe porisema/vihmasema ilmaga siis sa ei taha seda rattast pärast
isegi näppida, rääkimata sellega sõitmisest. Ise eelistan katusele paigaldatavat hoidjat. Ka tagant otsasõidu puhul jääb rattas terveks.
|
|
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 17.07.13 11:07
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Fugitive
Sedatüüpi jalgrattahoidjal on minu silmis üks väga suur miinus - kui peaksid sõitma vähe porisema/vihmasema ilmaga siis sa ei taha seda rattast pärast
isegi näppida, rääkimata sellega sõitmisest. Ise eelistan katusele paigaldatavat hoidjat. Ka tagant otsasõidu puhul jääb rattas terveks.
|
Ma eelistan pori maha pesemist, katusel kokku kogutud putukad ja mutukad on palju hullem maha kasida - proovitud, ulme jube oli augulise mustriga
lenksu katetelt laipu maha saada .
|
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 19.07.13 16:54
|
|
|
Kuna tegijatel endiselt käed/jalad tööd täis, siis ajasin ennast garaazhi ja kapoti alla tõprani tihendeid mootori küljest ära viskama. Vahepeal oli
pikk paus ja masin lihtsalt vedeles, kuna ka endal vedas tervis pisut alt. Sai siis "laiskus" endast välja aetud ja käed õliga kokku tehtud ja just
nimelt nädala sees, et üllatusmomentide puhul saaks nädalavahetuse tegevusteks pudinad valmis soetada.

Kui sisselaske kolde maha tõstsin, siis tuli jälle tungiv soov Forssi jalutada. Polnud tähelegi pannud, et viimaste kilomeetrite jooksul oli
roolivõimu pump lihtsalt mahlakaseks muutunud . Kohapeal jälle mitte
midagi võtta pole, sai küsitud ka Autoeksperdist ja veel mõnest. Samuti ei pakuta rohkem vahetuskorras pumpasid - eks ole asjal juba omajagu vanust ka
.

Saab jälle ühe pudina, millele kõhtu piiluda . Kusjuures aru ei saanudki
kust kuradist ta lekkinud üldse on, üleni mahlane.
Nädalavahetusel jälle tegevust, kaaned maha, tihendid ringi ja kokku tagasi. Ehk õnnestub järgmisel nädalal tellitud roolivõimu pump ka kätte saada ja
külge keerata.
NB! Neile infoks, kes tahavad teada, mis siis täpsemalt nende Toprani plokikaane tihenditega toimus. Nimelt võtsin ette ka töö pisut
ehk ka enese harimiseks, et kontrollida kui palju siis kaanetihendid poltidele järgi andsid ja kas uuesti pingutamine aitab - vastus EI AITA, lahistab
samamoodi veesärki. Enamus kaane polte olid kinni jõuga alla 80Nm ja kõige hullem oli täpselt nõks alla 60Nm. Igal juhul pole see normaalne, mismoodi
tihendid järgi andsid. Varem polnud ma sellist nalja kahjuks kohanud, et isegi karta oleks osanud. Nüüd aastake peale vahetust on ka tegijad juba
targemad, kuna ma polnud ainus sama hädaga konkreetse mootoritüübi ja Topraniga. Saan seda testi ka korrata, kuna teine masin ootab sama töö
teostamist, lahistab muidugi oluliselt vähem ja masin on sõidetav. Millest aru saab on temp kella mängimine. Anduri juures tekib õhupall, mis tõstab
kohati tempikella üle 100C ja kui pisut kurvitada või pedaali sõtkuda vajub jälle kenasti 90C juurde mingiks ajaks. Kohal käies tõuseb temp kohati üle
mõistuse, aga mitte midagi kuskil ei kee huvitaval kombel, isegi ei ähvarda.
PS! Kui nüüd keegi seda siin loeb ja talle meenub, et minu V6'e nukarakis on tema käes, siis oleks huvitatud see ikkagi kunagi ka
tagasi saada . Aega on kahjuks juba ~aastakene möödas viimasest vajadusest ja
no ei tule meelde, kes viimasel korral küsis ja kas oli üldse klubilinegi. Eks ole isegi kunagi laenatud ja mõtlesin, et teen ka kellelegi teisele
head (asi seegi, et ise sain asja ühel korral isegi kasutada ).
|
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 22.07.13 20:22
|
|
|
Peab tunnistama, et pikk paus kapotialustest on iseennast rooste ajanud .
Eile nägi siis sinise avanti kapotialune selline välja

ja täna õhtul sai asi täielikult kokku, tehtud pikem prooviring ja õhk jahutussärgist välja aetud. Roolivõimendi pump läks uus ja tänu korralikult
pumba ja torustiku täitmisele pildus õhu vahelt ära ilma igasuguste kõrvalnähtudeta. Peab mainima, et kogu see toimetamine ja absoluutselt kõikide
kapotialuste pistikute ülekäimist, puhastamist ja määrdeainetega moositamist hakkas masin ka täisväärtuslikult jälle elama. Eelnevalt tekkisid mingid
veidrad lüngad sisse, mida ei osanud ei kütuse vähesuse, ega ka õhu puudulikkusele süüks panna. Pedaali põhja sõtkudes juhtus tihti nii, et tuntavad
vahelejätmised olid sees. Nüüd sai siis asi kokku tagasi ilma, et midagi oleksin selles osas vahetatud ja masin töötab ideaalselt ning mitte
mingisugust puterdamist. Vahel on profülaktika hea asi, kui pisut rohkem aega raisata kokku ladudes .
Eks vaatame siis, kui kaua Elringi kaanetihendid vastu peavad .
Vahepeal tuleb natuke puhata ja siis saab ka teine v6 endale värskenduse. Ja sellest ma parem ei räägi, et ma ei hakanud enam oma usaldusväärsetelt
mootorimeestelt abi paluma. Nad ei leidnud minu jaoks aega peaaegu kuu aega ja nii tuligi siis ise käsi õliseks teha . Ehk saigi pisut korralikumalt kogu töö tehtud .
PS! Masin läks kokku ilma nukarakiseta ja polnud mingit vahet, kas seda kasutada või mitte. Tugeva traadiga nukarattad omavahel kokku, tikkusid
paigast liikuma ja mitte mingit muret. Kokku hoitud tööraha eest saabki kõvasti õllet võtta .
|
|
|
Rst
huviline
Registreerunud 06.10.04
Kasutaja on eemal
Auto: hall metallik diisel Q
|
postitati 23.07.13 07:22
|
|
|
Küll sa ikka viitsid aga noh vahest peab, muud varianti pole lihtsalt.
Muideks meil peaks olema 2.6 V6 mootori nukarakis garaa˛is olemas olema, kui veel vaja läheb sul kunagi küsi.
ex-Audi S4 2.2T - 609hp/846Nm rattast mõõdetuna
10.9sec@210km/h, 1km 268km/h, 1miil 295km/h
|
|
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 23.07.13 23:50
|
|
|
Arvestades, palju Matil masin lahti ja kokku käib, siis minu näpuliigutused on nohu .
Järgmisena läheb ilmselt hoopis 4motion kanalile. Seal vaja mootoririhmad koos muu mudruga välja vahetada ja esisild üle käia. Tahaks kah veenduda,
kas tõesti peab kogu esiosa laiali lammutama, nagu seda kogu aeg rõhutatakse. Kuigi ma olen enne omanud paljuõõtsalise esisillaga nuhtlust, ei suuda
ma ikkagi harjuda, et C4 esisillad on ikka täiesti murevabad asjad oma ühe suure hoovaga isegi siis kui need hoovad on totaalse saasttootja omad.
|
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 24.07.13 18:36
|
|
|
Ei andnud rahu kui juba sinine avant oli kanalil. Tagavedrud, amordipuksid ja tolmukatted said samuti vahetuse + hunnik väikseid vigasid
likvideeritud. Vedrud ise pidid olema "tugevad". Mul eelnevalt all olnud ja tõstetud sportvedruga võrreldes sai ehk tagaosa 1cm kõrgemaks, aga
"tugevad" tähendavad hetkel ülipehmet tagaosa võrreldes eelnevaga .
Iseenesest stock kõrguse mõttes on need sellele masinale täiesti sobilikud.

Sain jälle targemaks, et c4 avant quattro tagumisi tolmukatteid polnud mitte üheski Tartu suuremas varuosakaupluses kohapeal olemas. Ainult
Autoeksperdil oli Tallinnas üks komplekt olemas, millest mulle oli suhteliselt vähe kasu. Lõpuks sain Raunexist viljandi maanteelt universaalkatted,
mis olid "lõõtsmoonikud" ja ulatusid lausa vedrutaldrikuni välja (kogu amordi pikkus kenasti kaetud). Järjest rohkem on Raunex mind oma
leidlikkusega universaaltooteid pakkudes üllatanud, teised ainult laiutavad käsi ja kaagutavad, et "saab tellida" - my ass . Suhteliselt nadi kui mingite olematu hinnaga pisijubinate tõttu peaks
näiteks ainus liikumisvahend seisma jääma ja ootama, kuna "tellitud kaup kohale jõuab". Endal oleks olnud järgmine masin lihtsalt rivist võtta, aga
mitte kõigil pole nii .
Kusjuures olen täheldanud suhteliselt palju teemasid, kus ei saada õhku jahutussärgist kätte ja tühimik veesärgis tekitab paagist jahutusvedeliku
välja viskamist ja veidrusi tempkellal. Esimest korda kogu minu masinate näppimise ajaloos kogesin ka ise üllatusega samat asja, ehk siis algselt
näiliselt kõik ok, aga nägin ikkagi 110C tempikellal mingil hetkel. Iseenesest mõistetavalt polnud ma eelnevalt õhutuspunni lahti keeranud ja see oli
mõnuga kinni idanenud. Kõrval olev tempiandur oli kohe järgmine, mis kohe lahti poole keerasin ja sai asi hetkega ära õhutatud. Piisas kallakul
peaaegu välja keeratud tempanduriga mõned üles ja alla liigutused teha nii edasi kui tagasi ja tulemus perfecto. Pisut magusat haisu sai leegitorudelt
peale mulli irdumist torudest .
|
|
|
Kuits
klubiliige
Registreerunud 01.11.07
Kasutaja on eemal
Auto: 2x B5Q, B3, 2xC4 TDI, GMT 199
|
postitati 24.07.13 18:56
|
|
|
Sinu puhul vöiks öelda, et enne ei löpeta, kui köik tehtud ja isegi siis jääb puudu.
Varuosa saadavusega on töesti kohati tegu pein in the ääs situatsiooniga, kuid ikkagi, tubli!
Vorsprung durch Drehmoment !
|
|
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 08.08.13 07:36
|
|
|
Puhkus läbi, jalgrattahoidja sai nelja jalgrattaga kenasti hakkama üle 600km ja sinise vandi mootor käib nagu kulda. Kõigi kapotialuste pistikute
korrastamine oli parim mõte, mis üldse pähe sai tulla, eriti veel siis kui mootorit peaaegu, et ees pole ja juurdepääs kõigele oli ideaalne. Kiidan
ennast, sest muidu olekski jäänud neid imepisikesi kotermanne taga ajama .
Tiba sain ennast vanduda ikka ka, oleks võinud ju tühikäiguklapi kah sama lammutamise käigus puhastusvahenditega klõbistama panna - andis natuke märku
. Eelmisel korral sai ka selline lihtne klõbistaja tööle aetud, mis enda tegevust oluliselt lihtsustas . Vahetasin ainult Carbspray'd klapi sees.
Lisaks ei saagi veel oma põhiliikuritega edasi majanadada. Ilmus jälle nähtavale üks helesinine B3, mis tahab nii umbes 300-400 euri jagu värskendusi
saada. Hunnik Forsi ja lammari staffi jälle laual ootamas ja seesama B3
juba ukse ees ootamas. Jube dilemma oli, kas investida või lammarisse saata, aga kuna asi jääks teisele autole varuautoks niikuinii, siis teeme ikka
jälle korda .
|
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 15.08.13 21:39
|
|
|
B3 sai suhteliselt põhjaliku värskenduse mõnedele kohati ajulageda summa eest ainult varuosadele (töö tegin loomulikult ise). Aega kulus oma kolm
pikka päeva kokku, aga kokkuvõttes sai väga hea ja ülevaatuse onudele meeldisid kõik masina näidud imeliselt.
Esimene hunnik sai kõigepealt laiali laotatud, natuke vannutud, et ikka ununes midagi ära, hiljem pudinaid juurde toodud jne.

Üks ehk tüütumaid tegevusi oli originaal tagumiste supportidele asendus leida, kuna mul keris totaalselt ära käsipidurite kinni jäämine ja lisaks ka
uute samasuguste supportide hind nii vanale masinale. Sai pisut mõtiskletud ja asenduseks said tagumised supportid kogu moosiga 2001.a. a4 pealt,
tegemist siis alumiiniumkorpuses isenditega. Klotsid siis samuti uuematüübi omad, ehk madalama kõrvaga. Kuna sellisele kompotile koos käsipiduri
trosse võtta polnud, siis sai suppordipoolset avaust vana trossi mõõtu aetud ehk siis 12,5mm uuemat avaust suuremaks puuritud ~14mm peale. Lisaks ka
pikemad trossid paigaldatud c4 quattrolt ja sillaavaustesse vana trossi kummikaitsed paigaldatud, et ka seda trossi tagasillast läbi minevas avas ära
ei närita. Üks asi veel meenus - käsipiduri hoova otsa sai ka keermestatud vahetükiga ~40mm pikendus, kuna uutel supportitel on käsipiduri hoova käik
palju pikem vanast versioonist ja kõri ja trossi pikkus polnud päris proportsioonis. Ei viitsinud ka rohkem leiutada või sobivamat trossi otsida. Jube
hea, et kuubiku ehitamise ajast meetriga piduritoru ja otsi käepärast oli koos otsapressiga, sest ega need vanad torud ikka terves tükis lahti küll
enam tulla ei tahtnud . Uued vahetükid külge ja jälle õnnelik.
Esteetilisuse poole pealt jäi asi selline (s*tt pilt, aga aru kindlasti saab, kes tahab), originaalil läheb tross pealtpoolt tagasilda, kes ei tea.
Lõpptulemus jäi pisut ülespoole ja jäi kenasti tolmukaitse taha kui masin jälle ratastel tagasi oli:

Kuna abistavaid lisajalgu võtta polnud, siis tuli ka piduriõli tervisliku seisukorra parandamise, ehk siis vahetamise näol ja supportide õhutamise
eesmärgil "tilguti" trikki rakendada .

Ulme hää oli üle tüki aja sõita esiveolise masinaga, mille tagasild võttis käsipiduriga ka kuival asfaldil plokki . Mainiks, et oi aegu ammuseid, kui viimati sellist asja nauditud sai .
Eriti nüri on muidugi kogu seda janti üldse piltidel jäädvustada, aga noh õnneks on mobiilid käepärast, mida võib ka õliste näppudega näppida.
Ja no nii nagu ühe masina korda saad, siis ega üllatused ju tulemata ei jää.
Sain just hõisata, et üks valmis ja saab viimase ette võtta kui tuli pereliikmelt kõne, et ... "pizdets blaaaaaad, üks *hv arvas, et lipsab läbi, ma
arvasin, et s*tta sa lipsad!"
Saigi siis õnneks suhteliselt lähedalt paari minutiga kohale lennatud, kuna vastaspoolel olid kindlustusega mingid probleemid ja taheti vägisi
"kompromisslahendust" kokku leppida ja jalga lasta. Kuna selliste kehvemapoolsete "kompromissidega" on oma tuttavategi najal kokku puututud, siis
sel korral sundisin venna minu masinasse tagasi istuma ja kenasti sinivalged ära ootama või muidu oleks käsa väänama hakanud. Läks kuidas läks,
füüsilist sporti vaja polnud ja sinivalgetega sai asi aetud, pool tööpäeva aia taga kahjukäsitluse ja remondikohale ette näitamisega - sh*t happens.
Peale seda väike kiirremont, et asi oleks esteetilisem ja tavaelu võib otsuse ootamiseni edasi minna. Ulme värvishow läks ainult armatuuris lahti -
brake fault ja STOP jnejne. Kehv juhuste kokkusattumus ilmselt, sest see plõks nüüd küll midagi paigast ei löönud kui just masina piduripedaal välja
arvata, millel kahe jalaga seljas elati .
Nii et kui minu ühele Audile on jubedalt Opelid maitsnud, siis VW järab "omasid" .
Stiilinäide, kuidas parkinud masinate vahelt endale üle parkla otse "shortcut" teha...

Hea auto on palju autosid...
|
|
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
|
|
mumu
huviline
Registreerunud 06.11.10
Kasutaja on eemal
Auto: Audi Coupe GT
|
postitati 19.08.13 09:15
|
|
|
Kiitus! Ilus auto läks headesse kätesse. Juppe vaja, küsi Zoigilt, saame kindalsti aidata. Meil sukasääres midagi peaks peidus ikka olema. Jään juba
uut hooaega ootama, et kaks kuubikut ühele pildile saada. Saab olema lõbus vaatepilt 
|
|
|
bob
klubiliige
Registreerunud 27.09.02
Kasutaja on eemal
Auto: Audi B2CQ
|
postitati 19.08.13 20:15
|
|
|
See auto peaks vist originaalis typ81 olema, mis mootor aiste vahel praegu on?
Sa ikka ei pääsenud kuubiku needusest 
|
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 19.08.13 22:03
|
|
|
Kuubikust siis väike ülevaade.
Masin pärineb registreerimistunnistuse järgi hetkest 1.01.1982.a. ja see on suhteliselt naljakas, kuna eelmine kuubik oli varasema
registreerimismärgiga, aga aeg tehnilises passis oli 1.01.1983 (Mumu paranda, kui ma eksin ).
Tegemist on esiveolise isendiga, mis on mudelilt jah typ81, mille teeb tagantpoolt petlikuks stange ja küljeliistud.
Mootoriks on 1,9 R5 85kw ja karburaator.
Käigukastiks tavaline 5 käiguline.
Salong ja pakiruum on samuti säilinud väga viisakana, istmed vajavad ainult renoveerimist või välja vahetamist (riidekate on siis tegelikult lihtsalt
ikaldunud, padjaosa on terve). Põhjamatt ja kõik muu on masinas kuiv ja puhas, aastad pole oma käppa külge ajanud.
Lisadest on masinale peale jäänud katuseluuk (mina pole seda varianti varem kohanud), signalisatsioon ja kesklukk puldist (ma pole veel proovinud, kas
see kompott ka kõik toimib). Mingid koopalaiendused on samuti, millelt esimese raksuga ühtegi tuuningufirma embleemi ei leidnud.
Hetke teadaolevatest muredest nii palju, et mõned roostetäpid leiab parempoolsetelt tiibadelt ja üks väiksem ukselt. Ülejäänu kere ja põhi on mingil
veidral põhjusel väga hästi säilinud ja roostet esineb minimaalselt. Põhjamati ja pagassi põhja veel sukeldun. Põhja alt oli masin viisakas.
Kindlasti ei hakka ma enam iial seda tegema, et üritan 4x100 piduritest originaalis midagi loota - 4x108 ja uuem veermik täies mängus alla ja ka need
ulmekoledad veljed kähku masinalt alt ära visata ning midagi tolle ajastu kohasemat ja viisakamat asemele hankida. Rukilill BBSid on alati meeldinud
nagu ka mu eelmisel kuubikul, kui on ka pisut uuema moega, siis samuti ei tapa.
See masin tuleb väga jäik ja madal, põhimõtteliselt ringrajale sobilik isend. Pidurite poole pealt on ideid, aga eks näis mis realiseerub. Tagumistega
on lihtne, esimestega on hetkel veel pisut mõtlemisainet sõltuvalt siis püstakutest.
Esimese hooga ajan masina mootori veel korraks käima, enne kui ribadeks tõmban. Kindlasti vajab karpa "korrastamist" ja kogu mootor värskenduskuuri
ja kaane portimist, uut nukka ja ka väike korrastus, et ka see masin enam 95 kütust ei seediks .
Elektri osa vajab tõsiselt tähelepanu, kuna ka eelmisel kuubikul jäi see töö ripakile . Hetkel vaatab mingeid veidraid custom nuppe salongis vastu, mis on koledad nagu öö .
Otseselt vahetamist vajavad esiklaas, mõlemad põhituled ja kindlasti veel hunnik pisiasju ja iluvidinaid. Sõber ebay on jälle abiks ja eks ka lähemalt
peaks leidma nii üht kui teist. Täistuise koos korrastustega teeb siis kui kõik tehnika on maha keeratud ja masinale pääseb viisakalt ka sügavamale
ligi. Masinal on hetkel osaliselt peal mingi sepaturu pihustist osaline värvkate ja pleekimine on väga erinev detailidel, ilmselt värviti
küljelaiendusi ja "võeti ka natuke kerest kaasa". Kui kuskil pahtlit oleks, siis selle aja peale oleks kindlasti ka märgid juba väljas - mida aga
pole.
Kogu lõplik plaan tegelikult ongi see, et mootorit järgi aidata, käigukast üle käia, kogu veermik vahetada ja värskendada ning masin piisavalt
viisakasse olukorda kõikjalt taastada, et ei peaks edasise idanemise pärast pabistama ja võiks rahulikult nostalgiat nautida suvisel ajal.
Visuaalsete jubinate nimekirja pean samuti tegema, mida see kuubik esteetilisuse mõttes vajaks - kartsin, et neid on rohkem, aga üllatusin
positiivselt kui masinale esimese pilgu peale viskasin .
Et nüüd jutt päris mölaks ei läheks, siis lisan ka mõne välise moblapildi, seest unustasin lihtsalt klõpsata (kuubik nagu kuubik ikka ära idanenud
istmeriietega ).

PS! Kui nüüd aus olla, siis otsisin väga korralikku V8't 1994 lõpust ja täislisadega. Esimene masin, mis kriteeriumitele vastas paiknes mobile.de's
ja hind oli 7000 euri. Lõpuks sai ka ilmselt ratsionaalsus võitu ja seda masinat nähes oli otsus umbes täpselt 5min, et toon ära masinat vaatamata
. Ilmselt sai masina olemus ja värvus määravaks, et kui ajalugu peab
korduma siis pole ka sellest ju mitte midagi paha .
Bob, ma olen b2 coupe'd austanud poiskesest saadik . Poleks olnud elu
keerdkäike ja nägelemist, ei oleks Mumul ja Zoigil hetkel neid liikureid . Selle masinaga on lihtne, murduda ma enam ei kavatse! Igasugu muid hobikaid võib ju lisaks tekkida, aga B2 coupe jääb olgu siis see või mõni veel
lisaks. Ehe näide otse elust, et passati esiotsa plõks ei tekitanud minus mingit emotsiooni - täiesti külmaks jättis, vahet pole et enda oma .
|
|
|
|
plz
huviline
Registreerunud 06.11.11
Kasutaja on eemal
Auto: B4 SEQ; Mazda 6;Mazda 3; cabriolet 2.8 ; MB-w115D; LR FR
|
postitati 20.08.13 09:07
|
|
|
Edu masinaga ja ootaks neid salongi pilte ka sekka. Lisaks küsiks, et ega toonribatulest ei loobu cashi või vahetusega punase vastu juhuslikult.
|
|
|
bob
klubiliige
Registreerunud 27.09.02
Kasutaja on eemal
Auto: Audi B2CQ
|
postitati 20.08.13 09:22
|
|
|
Kui sa B3 püstakute peale üle lähed võid mult G60 2 kolviga esipidurid saada. Nendega muidugi alla 15'' velg alla ei lähe.
|
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 20.08.13 09:53
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: plz
Lisaks küsiks, et ega toonribatulest ei loobu cashi või vahetusega punase vastu juhuslikult. |
Kõik sõltub, kuidas on originaal smoke tulede saadavusega ja kas need kohale ka jõuavad, sest punane tagapaneel on mul olemas juba. Välimuse terviku
osas pole ma veel kindlalt otsustanud ja kõik sõltub sellest, mis mulle lähikuudel näppu juhtub.
Alla 15 tolli ei lähe sellele asjale iial alla, see on kindlamast kindlam.
Eks täna näha ole, kas see elukas võtab hääled sisse .
|
|
|
|
Lehekülgi: 1 .. 20 21 22 23 24 .. 26 |
|