Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema Tee uus küsitlus
 Lehekülgi:  1  ..  20  21  22  23  24  ..  29
Autor:
Pealkiri: A4/S4 B5 (Typ 8D, 1994-2001) (Vastuseid: 700 | Vaatamisi: 190999)
Kuits
klubiliige

Registreerunud 01.11.07
Kasutaja on eemal

Auto: 2x B5Q, B3, 2xC4 TDI, GMT 199

postitati 22.01.13 21:15 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: R-I-X
Tsitaat:
Algselt postitas: Rahvaauto
Tundub mulle õige valik, oskab keegi kommentaare jagada:

http://www.auto24.ee/used/1226545

Hind tundub pisut krõbe arvestades, et veab ainult üks sild, tegemist on sedaaniga, tavaline riide sisu ja veel pre facelift.

Kui tegu isendiga nagu pildil, mis sirab igast otsast, ei kolise ega lonka, vägaheas korras paistva salongiga, siis leian küll, et hind on suhtkoht öiglane, küll aga paljusid häirib, et aastalt vana ja pole FL ning quattro.
Mina isiklikult ei näeks selles meeletut probleemi, tähtis on see, et ei peaks kuu-kahe vöi poole aasta pärast hakkama sadasi € sisse loopima, et isend turvaliselt söidaks/töötaks.
Värvuselt on ka päikesepaistes ja puhtana ilus.
Kapotialune maaling on maitseasi, kui neid kujundeid seal poleks, kannataks kuidagi välja, sest paljukest seda ikka näed.
Kui meeldib ja huvi on, siis kindlasti vaata ja tee otsus.
Läbisöidus ära lase ennast eksitada, sest seda saab nagunii kaheti vötta. Saksa suur riik ja selline pisike läbisöit, kahtlus on enivei, kuid see selleks.
Kütusekulu on töesti veidi koomiline, millele ka Tönis tähelepanu juhtis, liiter vöi poolteist körgem on juba usutavam.
Isiklikult arvan, et üldine keskmine pigem 8-9.

Vorsprung durch Drehmoment !
Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Elxx
klubiliige

Registreerunud 11.04.12
Kasutaja on eemal

Auto: A6 Avant 2.7TDi 140kw S-Line Quattro

postitati 23.01.13 05:22 Tsiteeri

Kütusekulu jah rohkem nagu 1.9TD oma seal kirjas:D
Enda esiveoline 1.8 92kw võtab 7/8.2/9-10L/100km,see siis nii suvel 17" laiematega kui ka talvel 15"-ga,erilist vahet pole märgata.Turbokas ei tohiks väga palju rohkem võtta,vb aind kui tallata rohkem:D
Töökaaslane lasi 1.8T avandiga tallinnas 12L/100km,aga ta vähe tallub ka rohkem:P

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
audi_a4_v6
huviline

Registreerunud 17.08.10
Kasutaja on eemal

Auto: Audi Q7 3.0TDI -14

postitati 23.01.13 06:33 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Elxx
Kütusekulu jah rohkem nagu 1.9TD oma seal kirjas:D
Enda esiveoline 1.8 92kw võtab 7/8.2/9-10L/100km,see siis nii suvel 17" laiematega kui ka talvel 15"-ga,erilist vahet pole märgata.Turbokas ei tohiks väga palju rohkem võtta...

Tehaseandmete järgi on turbokas ökonoomsem ja kui kasutada natuke agressiivsemat sõidustiili, siis sama soorituse juures arvan, et vahe käriseb veelgi.

Ära kunagi lükka teist meest nurka, kust ainus väljapääs on üle su enda.
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Tamar
huviline

Registreerunud 16.12.10
Kasutaja on eemal

postitati 23.01.13 06:37 Tsiteeri

Minul keskmine 9.3l/100. Autoks 1.8T. Algul mõtlesin ka korraks (ma ei tea mis mul ajudega toimus) vabalthingava B5 ostu peale aga tänan õnne et nii debiilset otsust ei teinud. Muidugi maitse asi :) Ja muidugi vabalthingavate autodega minekut võrrelda ei saa, ja kui lahjaks jääb, siis saab vuntsu juurde anda.

audi_a4_v6
huviline

Registreerunud 17.08.10
Kasutaja on eemal

postitati 23.01.13 06:50 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Tamar
Minul keskmine 9.3l/100. Autoks 1.8T. Algul mõtlesin ka korraks (ma ei tea mis mul ajudega toimus) vabalthingava B5 ostu peale aga tänan õnne et nii debiilset otsust ei teinud. Muidugi maitse asi :) Ja muidugi vabalthingavate autodega minekut võrrelda ei saa, ja kui lahjaks jääb, siis saab vuntsu juurde anda.

Vabalthingavaga ei teki vähemalt tuunimise mõtet, jääb rohkem raha rahakotti:) Aga alati jääb ju lahjaks?:cool:

xpr
huviline

Registreerunud 10.10.05
Kasutaja on eemal

Auto: e46 330d

postitati 23.01.13 07:33 Tsiteeri

Mul A4 avant 1.8TQ keskmine 12.3/100 -le. 90% on linnasõit ja lühikesed otsad - ilmad ka külmad. Kui vähem vajutada, saaks 10 kindlasti hakkama.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
audi_a4_v6
huviline

Registreerunud 17.08.10
Kasutaja on eemal

postitati 23.01.13 08:09 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: xpr
Mul A4 avant 1.8TQ keskmine 12.3/100 -le. 90% on linnasõit ja lühikesed otsad - ilmad ka külmad. Kui vähem vajutada, saaks 10 kindlasti hakkama.

Ma arvan, et siinkohal on mõistlikum võrrelda tehaseandmeid, selleks need enamasti sobivad, sest igasugu subjektiivsete faktorite arv on viidud miinimumini. Muidu tuleb siia ca 25 postitust, kus sama mootoriga masinal sadakse linnakuluks ühel äärmusel 8l ja teisel 25l ning ülejäänud seal vahel, mis me siis selle infoga peale hakkame:P

Erki_P
huviline

Registreerunud 21.01.13
Kasutaja on eemal

postitati 23.01.13 21:04 Tsiteeri

http://auto.motors24.ee/vehicles/379399-Audi-A4-1996.aspx?pg=1&sort=paid

oskab keegi selle isendi kohta midagi kommenteerida?

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Skype
-vr6-
huviline

Registreerunud 06.12.12
Kasutaja on eemal

Auto: Audi cabrio & A4 TQ

postitati 26.01.13 14:30 Tsiteeri

Mina leian kui on soov osta audi ,siis quattro milleks osta poolik audi?

Audi paranda ja naudi!
ragnara
huviline

Registreerunud 23.03.12
Kasutaja on eemal

Auto: A4 b9 2.0TDI Quattro

postitati 26.01.13 16:11 Tsiteeri

Seljuhul peaks kõik maasturi mehed ostma Land Rover disco 3-4? Quattrol on üldjuhul , suurem kütusekulu, rohkem sillaosi mida vahetada jne. Suures laastus peaks ikka vastavalt rahakotile ostma auto, et suudaks hooldada jms.

audi_a4_v6
huviline

Registreerunud 17.08.10
Kasutaja on eemal

postitati 26.01.13 16:19 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: ragnara
Seljuhul peaks kõik maasturi mehed ostma Land Rover disco 3-4? Quattrol on üldjuhul , suurem kütusekulu, rohkem sillaosi mida vahetada jne. Suures laastus peaks ikka vastavalt rahakotile ostma auto, et suudaks hooldada jms.

Õige jutt, kuigi quattro on hea, ei pea kõik seda omama ja ilma selleta on auto ka auto!

Kuits
klubiliige

Registreerunud 01.11.07
Kasutaja on eemal

Auto: 2x B5Q, B3, 2xC4 TDI, GMT 199

postitati 26.01.13 20:34 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: audi_a4_v6
Tsitaat:

Õige jutt, kuigi quattro on hea, ei pea kõik seda omama ja ilma selleta on auto ka auto!

Vajadus söltub ka sellest, mis oludes on peamine söit.
Maakohtades, kus peamagistraali ja kodukoha vahele jääb teelöik, mida ise ei hoolda ja korraldatud teehooldus käib , kuis jumal juhatab, siis nelikvedu on oluliselt efektiivsem, kui pooleveoline.
Minule on isiklikult möistmatu vaatepilt, kus isik omab maasturit (Hummer, Landcruiser jne jne ), kuid peamine trass jääb linnas tööle söitmiseks max 5-10 km raadiusesse (pealinna vördluses nt. mustamäelane söidab tööle Ülemiste keskusesse). Ma ei ole kade!
Nelikvedu ei ole töesti ka köikvöimas, kuid tunnistan, et järgmist autot tahan siiski omandada nelikveolisena.

Vorsprung durch Drehmoment !
Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
ragnara
huviline

Registreerunud 23.03.12
Kasutaja on eemal

Auto: A4 b9 2.0TDI Quattro

postitati 26.01.13 20:55 Tsiteeri

Võibolla nädalavahetusel kasutab oma maasturit metsas sõitmiseks. Näiteks on jahimees vms? Kuid ei vaidle vastu, nelikveol on eeliseid palju, ainus miinus ongi see, et rohkem hooldust nõudvaid detaile, kuid ma usun, et kõik see mida nelikvedu pakub, kaalub need kulud üle.

mtaudi
huviline

Registreerunud 26.02.07
Kasutaja on eemal

Auto: Golf Variant '17

postitati 26.01.13 21:02 Tsiteeri

Tsitaat:
Võibolla nädalavahetusel kasutab oma maasturit metsas sõitmiseks. Näiteks on jahimees vms? Kuid ei vaidle vastu, nelikveol on eeliseid palju, ainus miinus ongi see, et rohkem hooldust nõudvaid detaile, kuid ma usun, et kõik see mida nelikvedu pakub, kaalub need kulud üle.

Mida ta nii erilist siis pakub Sulle??? Igapäevaelus mööda tavalisi teid sõites ei anna see nelikvedu suurt midagi juurde ja ei ole ma ome monovedusega ühtegi hange veel kinni jäänud - ka maateedel, kus lund ei lükata eriti - ei ole vaja seda kõigile peale pressida - ma ei väidagi, et see hea ei ole, aga quattro ei ole mingi imepill, mis oleks kordades esiveolisest üle - pigem natuke parem. Olulisem on auto juures pigem see, kas see meeldib, mis mootor peal on jne jne. Tänapäeva autode ESP-d suudavad esiveolisega juba sama hästi teel püsida, kui rallisõitja nelikveoga, aga vaevalt siin kirjutanutest keegi rallisõitja on.

[edit] pealgi on quattro märgi all palju erinevaid nelikveoskeeme, kuid selle auto teema all ei räägi me just viimastest, mis arvestavad veojõu suunamise juures ka külgkiirendust ja rooli asendit, nagu seda näiteks A5 ja S5 Q puhul, mille tarbeks tegi quattro gmbh täiesti uue nelikveosüsteemi: http://www.youtube.com/watch?v=ETCJoIzn7eo
B5-el ei ole kaugelti sellist süsteemi - ehk siiski vaid kaks ratast veavad, kuna ka diffrilukku ei ole.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U SkypeKasutaja Telefoninumber
-vr6-
huviline

Registreerunud 06.12.12
Kasutaja on eemal

Auto: Audi cabrio & A4 TQ

postitati 27.01.13 07:08 Tsiteeri

B5el on tagumine diffrilukk täitsa olemas seda EDL-i vms näol. Läheb elektrooniliselt lukku.

Audi paranda ja naudi!
audi_a4_v6
huviline

Registreerunud 17.08.10
Kasutaja on eemal

postitati 27.01.13 07:56 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: -vr6-
B5el on tagumine diffrilukk täitsa olemas seda EDL-i vms näol. Läheb elektrooniliselt lukku.

No päris diffrilukust ma olen aru saanud, et sel juhul ikkagi ei räägita, aga võimalik, et ma eksin.

Black
klubiliige

Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal

Auto: Q7

postitati 27.01.13 09:51 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: mtaudi
Mida ta nii erilist siis pakub Sulle??? Igapäevaelus mööda tavalisi teid sõites ei anna see nelikvedu suurt midagi juurde ja ei ole ma ome monovedusega ühtegi hange veel kinni jäänud - ka maateedel, kus lund ei lükata eriti - ei ole vaja seda kõigile peale pressida - ma ei väidagi, et see hea ei ole, aga quattro ei ole mingi imepill, mis oleks kordades esiveolisest üle - pigem natuke parem. Olulisem on auto juures pigem see, kas see meeldib, mis mootor peal on jne jne. Tänapäeva autode ESP-d suudavad esiveolisega juba sama hästi teel püsida, kui rallisõitja nelikveoga, aga vaevalt siin kirjutanutest keegi rallisõitja on.

[edit] pealgi on quattro märgi all palju erinevaid nelikveoskeeme, kuid selle auto teema all ei räägi me just viimastest, mis arvestavad veojõu suunamise juures ka külgkiirendust ja rooli asendit, nagu seda näiteks A5 ja S5 Q puhul, mille tarbeks tegi quattro gmbh täiesti uue nelikveosüsteemi: http://www.youtube.com/watch?v=ETCJoIzn7eo
B5-el ei ole kaugelti sellist süsteemi - ehk siiski vaid kaks ratast veavad, kuna ka diffrilukku ei ole.

Räägime uuesti, kui oled ühe talve quattroga sõitnud. ;) Kasvõi sellesama B5-ga täiesti sileda lumise tee peal..

Ma sõidan hetkel ESP ja torsendifferiga volksiga ja pärast igat käivitust käib sõrm kiirelt ESP-nupu kallal. Vahel ununeb ja siis tekib hiljem tavaliselt liiklusohtlik olukord. Kaks juhti jäägu õppesõiduautosse.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
xpr
huviline

Registreerunud 10.10.05
Kasutaja on eemal

Auto: e46 330d

postitati 28.01.13 08:54 Tsiteeri

(vaidlused veoskeemide üle kustutatakse hoiatamata!) - Siin võiks samamoodi teha.

Igaüks kiidab oma vedu. Selge on see, et 4 vedu on parem aga kulukam.
Ennem olnud kõik esiveolised autod ja see talv sõitnud Q ja asi palju parem. Viljandi inimesed teavad linnas kõrgemäge, mis otseteed suht tihti kasutan. Esiveolisega sealt talvel ülesse ei lähe nii lihtsalt. Q võin seal poole mäe peal isegi seisma jääda ja ülesse sõita - proovitud.

EDIT: google.ee, et milline on kõrgemägi. 18%
http://www.youtube.com/watch?v=wUFBMSzNPrI

Ma ei saa aru, miks on vaja igas teemas selle üle arutleda :)

SilverLine
huviline

Registreerunud 27.03.10
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A4 Facelift, Volvo S60 D5

postitati 22.02.13 10:49 Tsiteeri

Sain siin 2 nädalat tagasi nuhtlusest nimega BMW lahti ja hetkel käib uue auto jaht. Mõtlesin küll, et seekord loobun sakslastest ja võtan rootsi toodangu ligi, nagu Volvo S60! Paari auto pihta olen huvi ilmutanud ka aga kuidagi ei ole õnnestunud neid kontrolli viia. Siis hakkasin oma vana lemmikut silmitsema ehk B5 FL. Ega sealgi erilist valikut ei ole aga üks hakkas silma siiski:
A4 2,4

Jutt on juures täitsa hea. Omadest kogemustest tean, et kalleim töö peres oleva B5 on siiani olnud hammasrihma värk. Kui kellegil mingit infot tolle auto kohta peaks olema kuulaks huviga. Mulle õudsalt meeldib see 2,4 V6 mootor. Just madalatel pööretel on ülimalt nauditav vääne ja see quattro teeks ka talvise liiklemise oluliselt meeldivamaks!

Ma ei ole nende autode turul ammu silma peal hoidnud ja optimaalsest turuhinnast kahjuks ülevaade puudub. Kas on selline hinnaklass tollel masinal, et võiks eeldada, et selle raha eest saab ikka töötava masina?

Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi
prj
klubiliige

Registreerunud 04.12.08
Kasutaja on eemal

Auto: S8 D4, A4 B9 2.0TQ, Cupra Born

postitati 22.02.13 11:56 Tsiteeri

2.4 - kütusekulu ja hooldekulu nagu 2.8, aga vähem jõudu.
Ei ole mingit mõtet seda ihaldada, vaata kohe 2.8-t.

Kui tahad ökomat, siis 1.8T. Kui tahad madalalt väänet, siis 2.8. Need 2.6 ja 2.4 mootorid on ühed parajad õnnetused.

Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U
AronL
huviline

Registreerunud 07.09.08
Kasutaja on eemal

Auto: M140i xDrive

postitati 22.02.13 13:09 Tsiteeri

Soovitaks ka pigem siis juba 2.8 vaadata, hoolduskulud samad.

Müügis ka pea 1000€ odavamalt üks üpris viisakas isend, pole küll päris nii hea varustusega kuid hiljem nahksisu leida ei ole eriti raske B5'le

Audi A4 2.8Q

rass
klubiliige

Registreerunud 25.09.02
Kasutaja on eemal

Auto: 9-5, S80, Passat, Corsa, 2x R850R

postitati 22.02.13 13:23 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Black
Tsitaat:
Algselt postitas: mtaudi
Mida ta nii erilist siis pakub Sulle??? Igapäevaelus mööda tavalisi teid sõites ei anna see nelikvedu suurt midagi juurde ja ei ole ma ome monovedusega ühtegi hange veel kinni jäänud ......

Räägime uuesti, kui oled ühe talve quattroga sõitnud. ;) ....

Tahtsin just sama öelda. Tüüpiline jutt neile, kes ei ole nelivedust varem omanud. Enne oma esimest quattrot arvasin suht samamoodi. Nüüd ma ei kujutaks ette enam esiveolisele tagasi minemist. Aegajalt sõidan ka ühe esiveolisega (sealjuures suht võimsa bensiinimootoriga) ja kuigi see auto on palju parem auto kui B5 Audi, siis lõpuks jääb B5 peale mul just neliveo tõttu.

Tõesti, kinni enamasti ei jää esiveolisega kah, ning kohalt minema (lõpuks) saab ka esiveolisega aga nelivedu on lisavarustus nagu kliimaseade - saab ilma hakkama kah, aga ometi ju ei tahaks?

Ja päris ausalt, ma ilmselt ei sõidaks Audi A4'ga, vähemalt mitte tootmisaasta vahemikus '95-'02, kui sellel poleks nelivedu. Kui ma oleks valmis sõitma esiveolisega siis sama raha eest leidub turul palju paremaid autosid, kui Audi B5. Ei ütle seda niisama vaid puhtalt kogemustest.

Teine asi, mille oma kogemustest siia juurde lisan on see, et diislit on siiski mõtekas vaid siis osta, kui tõesti on sõita pikki otsi ja tihedamalt. Näiteks linnast väljast tööl käia vms. Mina elan kesklinnas ja peamiselt on mu sõidud max 10km pikad, enamasti lühemad. Vahest harva (1-2x kuus teen mõne 300-500km maanete otsa). Tõesti kütte kulu on mõnusalt madal linnas ka lühikestel otsadel. Aga kuna kulu summa-summarum on liitrites ikkagi väike, siis kokku ka 20% suurem kütusekulu ei rööviks sellises olukorras taskust summaliselt palju rohkem raha - nii nagu pole mõtet 10 senti odavamaks tankimiseks teise linna otsa sõita. Tagantjärele tarkusena oleksin pidanud 1.9TDIQ asemel ostma 1.8TQ või 2.8TQ/3.0Q ja oleksin vist täna rohkem rahul ostuga - soojema ja vaiksema auto näol :)

Ja kui kulutustest rääkida, siis ainus asi, mis Quattrol on tähelepanu nõudnud tagasillas võrreldes varasemate esiveoliste Audidega on tagadifferi simmerid ja rattalaagrid. Muus osas pole seal tagasillas midagi väga lagunevat B5 masinal.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U
rass
klubiliige

Registreerunud 25.09.02
Kasutaja on eemal

Auto: 9-5, S80, Passat, Corsa, 2x R850R

postitati 22.02.13 13:36 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: SilverLine
Mõtlesin küll, et seekord loobun sakslastest ja võtan rootsi toodangu ligi, nagu Volvo S60! P

Kui sa ei plaani osta nelikveolist, siis S60/S80 või Saab 9-3/5 on iga kell parem auto, kui Audi B5.
Olen ise omanud 3 aastat Volvo S60 2.5T '05, mis oli parim auto, mis mul üldse olnud kunagi on (sh saadaval ka nelikveolisena) ja juba 6,5 aastat on peres Saab 9-5 2.3T '98, millega ma aegajalt sõidan tänaseni ning peale mida on Audisse istudes tunne nagu istuks Moskvitsi.

B5 on lihtsalt nende kahe autoga võrreldes põlvkonna võrra maha jäänud ja moraalselt vananenud auto. B6 on aga eelnimetatud autodega juba täitsa võrreldav ja tunduvalt parem valik minu arvates. Esiveolisi leiab juba täitsa hea hinnaga kah.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U
siimuu
huviline

Registreerunud 19.08.11
Kasutaja on eemal

Auto: VW Passat BiT 4motion B8 3G '17 / BMW Z4 E85 3.0 Convertible

postitati 22.02.13 15:01 Tsiteeri

Siiski S60/S80 Volvot võrrelda Audi A4 B5'ga on tiba imelik - S80 kannatab võrdlust pigem A8'ga ning S60/9-5 A6'ga. B5'te võid Sa 1-1'le võrrelda Volvo V/S 40'ga või sama ajastu Saab 9-3'ga. Arvan, et siga & kägu omavahel võrrelda pole päris mõtet.

Puhtalt omadele kogemustele toetudes ütlen, et enne sõidan B5'ga, kui sama aastakäigu 9-3 või S/V40'ga. :):o

SilverLine
huviline

Registreerunud 27.03.10
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A4 Facelift, Volvo S60 D5

postitati 22.02.13 17:51 Tsiteeri

Ei võrdlegi neid kaht omavahel, lihtsalt kaks autot mille vahel ma kaalun hetkel. Selle esiveduse 2,4 mis juba majas on sellega olen 3 aasta jooksul väga rahul olnud (okei, seda tõesti ei tea kui hästi ta end quattro peal õigustab). Kui B5 peaks valima siis kindlasti quattro.

Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi
 Lehekülgi:  1  ..  20  21  22  23  24  ..  29
Tee uus teema Tee uus küsitlus

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 21]
[PHP: 22.7% - SQL: 77.3%]