Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema
 Lehekülgi:  1  ..  20  21  22  23  24
Autor:
Pealkiri: Audi S2 - 1991 - ranz (Vastuseid: 591 | Vaatamisi: 104511)
ranz
klubiliige

Registreerunud 29.09.02
Kasutaja on eemal

postitati 04.02.10 07:57 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Eero
Hammas on kah sellel rattal kuidagi väga suur, minumeelest on 3b mootoril neid jagaja hammakaid kahte tüüpi. Minu endiselt S2'l oli näiteks tihedama hambaga pronkshammakas, mis sai kunagi Pärnu poole müüdud.

Uuematel on see tihedama hambaga variant (esimesed S4jad jne milledel on hallikas sealt).

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
Lauri_T
huviline

Registreerunud 12.05.06
Kasutaja on eemal

Auto: A6 1,8T

postitati 04.02.10 07:57 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Maku
Tsitaat:
Algselt postitas: Lauri_T
Antud hammasratas käib ETKA andmetel nukkvõlli otsa, mitte jaga võlli külge.

Ja me eeldan, et nende hambumine on erinev?

Kindlasti mitte, kuid antud hammasratast tuleks tugevalt eelnevalt muuta, et ta sobiks jagaja otsa. See eeldaks minu loogika kohaselt treilali tööd, kes sinna sisse miski puksi aretaks. (jagaja võll peenem ja lisaks tifti pesa)

Lisaks leiab Rando ka oma garage kollektsioonist nukkvõlli hammasratta... metallist ja puha. Kahjuks ma arvan, et sellega pole miksit peale hakata.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
cilaper
huviline

Registreerunud 16.06.07
Kasutaja on eemal

Auto: C5q

postitati 04.02.10 07:58 Tsiteeri

Omastarust lõin samasuguse hammaka ühe nuka pealt maha hiljuti.
Kindel pole, et sama, kuid väga väga sarnane. Eks tuhlan ringi, vast leian ülesse veel selle hammaka.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U
ranz
klubiliige

Registreerunud 29.09.02
Kasutaja on eemal

postitati 04.02.10 08:01 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: cilaper
Omastarust lõin samasuguse hammaka ühe nuka pealt maha hiljuti.
Kindel pole, et sama, kuid väga väga sarnane. Eks tuhlan ringi, vast leian ülesse veel selle hammaka.

Mul ei ole nuka hammakaga midagi teha, too mul täiesti korras. Mul on vaja seda mida eelenevalt ka linkisin ja jagaja otsa.

cilaper
huviline

Registreerunud 16.06.07
Kasutaja on eemal

Auto: C5q

postitati 04.02.10 08:05 Tsiteeri

Njahh, oled muutnud oma postitust. Pidasin mulgi lingitud hammakat silmas.
Need jahh totaalselt erinevad asjad.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U
mulk
klubiliige
ac aasta auto 2007/2009 võitja

Registreerunud 11.11.03
Kasutaja on eemal

Auto: A8 D3 FL2, LR Disco 1, Iveco Daily 40C13V

postitati 04.02.10 08:17 Tsiteeri

Jah, vabandust, lohakalt loetud :(
Jagaja otsa ma miskit soovitada ei oska.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
ranz
klubiliige

Registreerunud 29.09.02
Kasutaja on eemal

postitati 04.02.10 20:28 Tsiteeri

Täna sai välja vahetatud ka paisupaagi kork ning õhtune vähene testimine igatahel enam probleeme ei tekitanud :) lisaks tuleb nüüd ilusti sooja salongi ka tühikäigul tiksudes, ennem millegipärast tühikäigul sooja väga puhuda ei tahtnud, kuigi õhk oli kõik süsteemist välja saadud jne.
Lisaks sellele jagaja teemale selline asi, et kunagi sain kasutaja forsini käest uue jagaja rootori mille plaanisin tegelt ka siis kasutusele võtta kui jagaja maas on ning saan olemasoleva pealt maha murtud saan (liimitud ju teine ja niisama maha ei tule). Nüüd aga neid asju võrreldes, selgus et too ei ole teps mitte selle jagaja oma. Samuti ei ole tegu 7A omaga (nimelt kasutusse läks mul hetkel 7A jagaja, sealt ka võrdlus), tegu on hoopis miski kolmadaga, ta on sarnane pigem 7A omale, laia otsaga, kuid siiski ka sellest erinev.
Mõõtsin üle ka kõigi kolme takistuse (uuele on peale kirjutatud 1Kohm) ja täpselt niipalju ka uus oli, samasse auku oli ka 7A oma, kuid minu originaal 3B oma... see oli miski 0,3 oomi. Ehk siis tegelt vajaks asi vahetust, nüüd siis mõtlengi, et võtan siiski selle uue kasutusse ja tuunin selle otsa lihtsalt parajaks (ka hetkel kasutusse läinud 7A oma sai parajasse mõõtu lõigatud :P) nüüd aga selle uue kavatsen natuke teistmoodi lõigata... sellest aga juttu ja pilte siis kui asi sealmaal.
Kuna fotokas oli lähedal siis paar pilti teemasse kah juurde:

http://ranz.planet.ee/S2/jagajahammakas.jpg

Ja kuna juba kolle maas oli, siis sai peale asetatud ka uus ehitatav asjandus ning selle ehitust natuke edasi viidud:

http://ranz.planet.ee/S2/koldejupid.jpg

Edasi nüüd vaja veel mõned keevitused ja lihvimised teha ning siis saaks juba kolde otseselt kokku ära panna :)

jippy1
huviline

Registreerunud 28.10.09
Kasutaja on eemal

Auto: s2 replical

postitati 10.02.10 11:36 Tsiteeri

Palju ja mida see isetehtud kolle juurde annab, peaks endaomale ka tegema kui näitajad paraneksid:).
Ärge peksa andge:D

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
Eero
meeskond

Registreerunud 29.10.04
Kasutaja on eemal

Auto: B2 2dq

postitati 10.02.10 11:50 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: jippy1
Palju ja mida see isetehtud kolle juurde annab, peaks endaomale ka tegema kui näitajad paraneksid:).

Siit leiad 3b mootori sisselaske kolla voolavuse tulemused, ranzil on küll need nõmedad postid kolle seest eemaldatud, aga üldiselt need audi kollektorid väga head hingajad ei ole. Ehk siis silindrite täituvus on vägagi erinev.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
mulk
klubiliige

Registreerunud 11.11.03
Kasutaja on eemal

postitati 10.02.10 12:11 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Eero
Tsitaat:
Algselt postitas: jippy1

Siit leiad 3b mootori sisselaske kolla voolavuse tulemused, ranzil on küll need nõmedad postid kolle seest eemaldatud, aga üldiselt need audi kollektorid väga head hingajad ei ole. Ehk siis silindrite täituvus on vägagi erinev.

Ja kodukootud kollektoriga ei pruugi asi sugugi paraneda ja selleks et päriselus asjast sotti saada, oleks vaja silindrikohaste EGT´de ja v6i AFR´i jälgimist.
Täpsemalt yksikasjadesse laskumata, on kollektori puhul vaja jälgida teatud valemeid hea tulemuse saamiseks.
R5 2.2T parim tehasekollektor leidub AAN mootori kyljest.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
ranz
klubiliige

Registreerunud 29.09.02
Kasutaja on eemal

postitati 10.02.10 12:39 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: mulk
Ja kodukootud kollektoriga ei pruugi asi sugugi paraneda

Jah eks sellega nii juba on, et ise tehes ei pruugi siit midagi head välja tullagi:P
Selgus peaks saabuma kui kolle valmis ning mõõtmistulemused olemas, vaatan kuidas asjalood selleks hetkeks on, ja kui võimalik, viin mõõtmisele mõlemad kolled, nii oma puuritud originaali kui ka uue.

EDIT: Väike jätk siis jagaja osas. Sai täna kätte võetud see teine rootor ning tehtud temaga väiksed muudatused.
Originaalis näeb ta välja selline:

http://ranz.planet.ee/S2/uusrootor.JPG

See uus on aga oluliselt laiema kontaktpinnaga kui on seda S2 originaal, siin võrdlus maha raiutud originaaliga:

http://ranz.planet.ee/S2/rootorivordlus.JPG

Kuna aga sellise laia otsaga võib juhtuda selline asi, et boosti all läheb säde rändama ning üldjuhul seda järgmise silindri peale... on tulemused tavaliselt suht halvad. Tänu sellele sai seda rootori kontaktpinda muudetud nii, et lõigatud edasipoole liikuv nurk maha samakaugelt kui ta olema peakski ning järgi liikuv pool natuke kaugemalt. Teine pool on kaugemalt selletõttu, et juhul kui peaks siiski mõni küünal miskil X ajal streikima või misiganes muud, siis hüppaks säde eelmise, mitte järgmise silindri peale.

http://ranz.planet.ee/S2/rootorivordlusuus.JPG

http://ranz.planet.ee/S2/uusrootortuunitud.JPG

Loomulikult sai ka uus rootor peale liimitud, niisama istus ta küll suht tihedalt peale, kuid jäi kergelt vasakule-paremale loksuma.

Täna klubikaaslasele olemas on ka "uus" kasutatud pronksist hammasratas ning homme püüan leida uue tifti, milled tuli mõlemi jagaja seest välja puurida, ning ehk saab neljapäeva õhtuks masin oma enda jagaja juba tagasi :D

EDIT2: Nüüd siis sai uuesti peale tagasi pandud originaal jagaja millel pronks hammakas otsas. Jube mis häält too teeb... siiski tegi häält esialgu ka laenuks võetud jagaja, et ehk natukese aja pärast jääb ta vaiksemaks :cool:

ranz
klubiliige

Registreerunud 29.09.02
Kasutaja on eemal

postitati 24.02.10 14:30 Tsiteeri

Sisselaske ehituse järgmine etapp

http://ranz.planet.ee/S2/sisselase2.JPG

Kui minu Pärnu alu keevitaja nägi VKM-s tehud tööd... tahtis ta mulle kallale tulla, et krt missasi see on:S vennike lihvis suuremosa kihist maha ja keevitas üle.
Nüüd veel paar lõiget ja keevitust... ning peaks juba hakkama asjast asja saama :)

ranz
klubiliige

Registreerunud 29.09.02
Kasutaja on eemal

postitati 18.03.10 22:54 Tsiteeri

Test auto peal, et lõigata valmis erinevad külje tükid ja teha lõdviku jaoks õiges suuruses süvend

http://ranz.planet.ee/S2/kolletest1.jpg

http://ranz.planet.ee/S2/kolletest2.jpg

ranz
klubiliige

Registreerunud 29.09.02
Kasutaja on eemal

postitati 19.03.10 23:43 Tsiteeri

Jätkame teemat... ma ei ole maininud, et viimased kolm nädalat on masin tegelt seisnud pukkade peal, ja siin on selle põhjus:

http://ranz.planet.ee/S2/coilid1.jpg

http://ranz.planet.ee/S2/coilid2.jpg

Ehk siis, tagumised püstakud sai lastud teha reguleeritavaks, kõrguse poolest siis :D
Edasine mõte on loomulikult teha reguleeritavaks ka esimesed, kuid selle tarbeks tuleb juba Välismaailmast vedrud tellida (hetkel taha läksid kasutusse esiveolise vedrud), milledele asi ehitada, ehk siis, tuleviku teema :D hetkel teen swapi tagasi mis kunagi sai ringi tõstetud, ehk siis esivedrud liiguvad tagaotsast tagasi ette (nina on siis madalamal) ja kuna tagaots on reguleeritav siis :D:D:D
Tegelt on poolikuna ootamas seda masinat igasugu asjad... aga nu tee mis tahad... ei jätku kõige jaoks lihtsalt finantsi :(

ranz
klubiliige

Registreerunud 29.09.02
Kasutaja on eemal

postitati 14.04.10 05:41 Tsiteeri

Sisselaske kollektoriga nüüd sellised lood, et miskit mõõtmist temaga teostada ei saa... windorfi vennike ütles mulle juba telefonis ära, et nemad sellega tegeleda väga ei taha ja ega tulemus on kah selline... küsitav.
Ehk siis edasi vaja vahetada gaasitross pikema vastu, korra veel kollet peale proovida, et leida koht trossi kinnitus kronsale ja tühikäigu mootori torule, leida keermega niplid vaakumtorude tarbeks, teha neile avad ning need keermestada... ja kui see kõik tehtud, liigub asi pulbervärvimisse.

Samuti sai pühapäeval nokitsetud väheke üle audi V8 all ning garaazhinurka jäi ootele üks torsen differ :)

Maku
klubiliige

Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal

postitati 14.04.10 07:45 Tsiteeri

Palju seal kliirensit on vs stock kolle? Ohtu pole, et vastu kapotti hakkab käima?

torque addict / in the real world four wheel drive means safety and traction
ranz
klubiliige

Registreerunud 29.09.02
Kasutaja on eemal

postitati 14.04.10 08:36 Tsiteeri

Tsitaat:
Palju seal kliirensit on vs stock kolle? Ohtu pole, et vastu kapotti hakkab käima?

Ei tohiks nagu olla, sest mul on viidud pöörde koht ikka nii võimalikult tahapoole kui sai.
Aga kui nüüd ausalt öelda siis ma seda mõõtnud veel küll ei ole :P

Maku
klubiliige

Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal

postitati 14.04.10 08:48 Tsiteeri

Vaatan, et sa jätsid kanali pikkuse täpselt tasa vanni seinaga. Trompetitega pikendusi ei plaaninud? Ja/või kahanevaid kanaleid?

ranz
klubiliige

Registreerunud 29.09.02
Kasutaja on eemal

postitati 14.04.10 09:26 Tsiteeri

Tsitaat:
Vaatan, et sa jätsid kanali pikkuse täpselt tasa vanni seinaga. Trompetitega pikendusi ei plaaninud? Ja/või kahanevaid kanaleid?

Ei viitsinud jah miskite trompeti moodi asjandustega sinna jamama hakatagi.
Kogu selle ehituse kõige tähtsaim mõte oli saada pööratud kolle odavamalt kui seda on valmis tükk, teisele kohale jäi see kanalite täituvuse ühtasemaks saamine, ning kuna täpselt samasugune lahendus on ka paavola masinal, siis ei hakanud ma ise miskeid ime asju sinna juurde mõtlema.

mulk
klubiliige

Registreerunud 11.11.03
Kasutaja on eemal

postitati 14.04.10 09:55 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: ranz
Tsitaat:

Kogu selle ehituse kõige tähtsaim mõte oli saada pööratud kolle odavamalt kui seda on valmis tükk, teisele kohale jäi see kanalite täituvuse ühtasemaks saamine, ning kuna täpselt samasugune lahendus on ka paavola masinal, siis ei hakanud ma ise miskeid ime asju sinna juurde mõtlema.

Paavola autol on kyll totaalselt erinev kollektor, olgugi, et pealt näha sarnane.
Flants, runnerid ja primaar ja sekundaar pleneumi yhendus"pragu" on disainitud pikaajalise kogemuse ja fyysikaseaduste kohaselt ja need osad on cnc freesitud.

ranz
klubiliige

Registreerunud 29.09.02
Kasutaja on eemal

postitati 14.04.10 10:05 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: mulk
Tsitaat:
Algselt postitas: ranz
Tsitaat:

Paavola autol on kyll totaalselt erinev kollektor, olgugi, et pealt näha sarnane.
Flants, runnerid ja primaar ja sekundaar pleneumi yhendus"pragu" on disainitud pikaajalise kogemuse ja fyysikaseaduste kohaselt ja need osad on cnc freesitud.

Seda loomulikult, seda ei usu ma elusees, et minu kolle nüüd sellega ideaalselt võrdeline on.
Kui mul oleks raha ma tõesti jah ostaks omale sellise õigesti tehtud kolle... küll aga ei liigu mul seda krõbisevart niipalju, et üle 15000 krooni maksta sisselaske kollektori eest.
Teiselt, ma ei ehita omale miskit uipo võimsuse masinat, tegu on pigem projektiga mida aegaajalt siit sealt nokitseda ning siinjuures võimalikult palju ISE ära tehes.

Maku
klubiliige

Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal

postitati 14.04.10 10:27 Tsiteeri

Mees tahab lihtsalt oma kätega midagi ära teha.:)

ranz
klubiliige

Registreerunud 29.09.02
Kasutaja on eemal

postitati 23.06.10 16:20 Tsiteeri

Nüüd siis uuel koldel kõik vajalikud augud olemas ning sai too paar päeva tagasi pulber värvimisestkattest tagasi saadud ning ega jäänudki muud üle kui too ka peale installida (küll mul tuli ikka genereerida ideed, et mismoodi see asi nüüd välja peaks nägema, vaja oli ju teha paar RV keevitust ning vaja oli paar uut juppi... lõppkokkuvõte oli see, et sai masinaga pärnu kanti gararaazi tuldud ning lihtsalt teine kolle maha võetud ning uusi lahendusi peale proovitud :P kui väga pikalt ette mõtlema hakata siis riiulile asi seisma kipubki jääma :P)
Vana nägi peal välja siis selline:

http://ranz.planet.ee/S2/vanakolle.jpg

Uus aga juba selline:

http://ranz.planet.ee/S2/uuskolle.jpg

http://ranz.planet.ee/S2/uuskolle1.jpg

Selgusid ka mõningad probleemid mida kartsin tulevat ning saidki tõeks. Gaasitrossi kinnitus istub suht kapote lähedal ning ei ole võimatu, et too ka vastu plekki miskist asendist ära käib :( sama on ka IAT anduri kohaga, tolle olen lolli peaga teinud liialt kõrgele, oleks pidanud selle keevisõmbluse alla tegema, seal oli ruum ju ometi olemas... see aga on see kui teed asja nii, et kolle ei ole reaalset peal vaid proovid, et nu see sobiks siia ja see siia :P nii sai paika pandud ka tühikäigumootori toru, kuid see õnneks sai ideaalsele kohale :D
Samuti paistab, et tuleb kohe välja vahetada ka vaakum/rõhk torude ühendused jämedamate vastu, too peenike ei taha silikon üleminekute sisse väga kinni jääda, peab järgmise mõõdu võtma... kuna aga sees on kolles 1/8 tolli keere, ei ole see mitte miski probleem, uued niplid ja teine toru ja ongi kõik korras :D
Segusiiber asendus AANi oamga (laiem krae) ning vaja on mul veel jupp 50mm roostevaba toru ning üks 45 kraadi 60mm põlv ja üks törts keevitus ning saabki uuesti masina sõitma :D

ranz
klubiliige

Registreerunud 29.09.02
Kasutaja on eemal

postitati 24.06.10 08:29 Tsiteeri

Ennem kolle vahtust tegelt oli probleem ka boostiga... ei olnud toda lihtsalt nii palju kui peaks. Siis saigi tehtud ka lekke test, loomulikult oli katki see lõdvik mida kavatsesin ka uues süsteemis kasutada :P ehk siis too metallrõngastega lõdvik mis tuli coolerist edasi toru peale.
Hetkel tegin küll selle lõdvikuga "mägiaivari" tuuningut, kuid seda ainult sellepärast, et mul kohe pole sinna asendust võtta, eks too ikka lendab sealt lähiajal minema.

Samzik
klubiliige

Registreerunud 12.09.04
Kasutaja on eemal

Auto: Passat 1.9/96kw 4WD 2004, audi 90 2.1/134kw q 87A

postitati 25.06.10 08:23 Tsiteeri

Kas need peened avad kollektoris pudelikaelaks ei jää? Minu jaoks tundub imelik selline lahendus, oskab keegi seletada miks sellinne? Juttu on olnud et iga muutus õhu suunas ja takistus tõstab õhu temperatuuri ja vähendab efektiivsust. Kas see ei nulli ära selle pööratud disaini vahetust?

Pakkuda uus Haldex õlipumba elektrimootor. E parandan mittetöötava mootori+uued tihendid. Mbl: 55 55 88 55.
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
 Lehekülgi:  1  ..  20  21  22  23  24
Tee uus teema

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 20]
[PHP: 23.4% - SQL: 76.6%]