Lehekülgi: 1 2 3 |
Renks
huviline
Registreerunud 07.09.04
Kasutaja on eemal
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
Auto: 5x4x4
|
postitati 31.01.12 07:52
|
|
|
Küsid oma liikuri kehtivalt kindlustuspakkujalt.
Hea auto on palju autosid...
|
|
|
|
Black
klubiliige
Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal
Auto: Q7
|
postitati 31.01.12 07:56
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: ultra2005
Aastaid tagasi jooksis koefitsendi number kenasti poliisile trükitud andmete sekka. Mingist hetkest kaotati see aga ka poliisidelt ning siis jäi
võimalus näha seda vahetult enne seda kui näiteks kohalikus tanklas IIZI kindlustusmaakleri süsteemis omale uue kindlustuse ostsid. Väidetavalt
tankla müüja sõnade kohaselt nägi ta koefitsendi numbrit vahetult peale poliisi vormistamise lõpetamist ja enne printimist aga nüüd ei pidavat ka tema
seda enam nägema. |
Nägi ka ise iizi.net'is täites. Enam mitte.
Kui mõni nüüd juhtub küsima, et milleks sulle see number, siis tänu vägevale liikluskindlustuse seadusele, tänu millele jäi mul esimese auto (Opel
Vectra) millega sõitsin umbes aasta - peale maha müümist 0,96 koefitsendiks, teiese auto ostmisel jooksis see 0,4-ni välja ja kolmanda auto soetamisel
tuletati mulle meelde seda esimest aastaid tagasi maha müüdud "Vectrat" ja see 0,96 lendas kolmandale autole kenasti selga, mis tähendab seda et
kuna oman hetkel 2-hte autot siis ühe eest maksan 0,4-se koefitsendi järgi ja teist maksan mulle teadmatu koefitsendi alusel. |
Nii on see suht hallidest aegadest peale olnud, et alati on kasulik enne eelmine auto enda nimelt maha saada ja alles siis uus vormistada.
See on tegelikult nüri küll, et kindlustustariifi arvutamine nüüd varasemast veelgi läbipaistmatuks muutunud on.
|
|
|
|
tarmo
klubiliige
Registreerunud 05.01.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 31.01.12 08:04
|
|
|
Kasutaja Kivitare kaudu pakkumine võtta, siis näeb erinevate seltside koefitsente, mul ühes seltsis on 7A, teises 0,4, kolmandas 0,96.
Kui küsida mõnelt kindlustuse preililt, et mida see tähendab või miks nii, siis on vastus täpselt sama mis 5, 10 ja rohkem aastaid tagasi - et mingi
tõmmis kuskilt siis mingi keskmine, siis rippus keegi kuskil õhus ja sinna liideti midagi ja tuligi selline, aga päris täpselt ei oska öelda.
|
|
|
|
flirting
huviline
Registreerunud 19.06.07
Kasutaja on eemal
Auto: AUDI 90 2.3i 98kw
|
postitati 31.01.12 10:51
|
|
|
Aastaid tagasi jooksis koefitsendi number kenasti poliisile trükitud andmete sekka. Mingist hetkest kaotati see aga ka poliisidelt ning siis jäi
võimalus näha seda vahetult enne seda kui näiteks kohalikus tanklas IIZI kindlustusmaakleri süsteemis omale uue kindlustuse ostsid. Väidetavalt
tankla müüja sõnade kohaselt nägi ta koefitsendi numbrit vahetult peale poliisi vormistamise lõpetamist ja enne printimist aga nüüd ei pidavat ka tema
seda enam nägema. Mõtlesin et uurin veidi "Paberivaba ARK" lehelt aga ka sealt ei saanud targemaks. Kui mõni nüüd juhtub küsima, et milleks sulle
see number, siis tänu vägevale liikluskindlustuse seadusele, tänu millele jäi mul esimese auto (Opel Vectra) millega sõitsin umbes aasta - peale maha
müümist 0,96 koefitsendiks, teiese auto ostmisel jooksis see 0,4-ni välja ja kolmanda auto soetamisel tuletati mulle meelde seda esimest aastaid
tagasi maha müüdud "Vectrat" ja see 0,96 lendas kolmandale autole kenasti selga, mis tähendab seda et kuna oman hetkel 2-hte autot siis ühe eest
maksan 0,4-se koefitsendi järgi ja teist maksan mulle teadmatu koefitsendi alusel. Äkki oskab keegi öelda kust seda nagu näha saab ja oskab ehk ka
öelda, miks selline isikut nii lähedalt puudutav info lambist poliisi pealt ära koristati. Lisaks lõpetuseks veel ühe iroonilise vastuse ühe
kindlustusmaakleri poolt kui küsisin, et mis ma sellest haigest seadusest kasu peaksin saama. Vastus oli selline: "Kui te oma uue autoga
liiklusõnnetuse sooritate, siis teie vanale autole jääb ikkagi 0,4 koefitsendiks alles ja te võidate sellega" Mis kuradi võit see veel peaks olema.
Liiklusõnnetus on viimane asi mille üle peaks inimene õnnelik olema ja võidumaitset suus tundma. |
Siit saab abi https://www.swedbank.ee/private/insurance/car/traffic/calculator
|
|
|
Wolf123
huviline
Registreerunud 27.04.11
Kasutaja on eemal
Auto: B4 Coupe
|
postitati 31.01.12 11:20
|
|
|
Kui konkreetselt Ingesest rääkida, siis jäi esmamulje M kindlustuse lehelt selline, et neile loeb enim auto omaniku vanus, kui mingi
koefitsent.
Lühidalt minu eksperimendist:
01.04.2012 saan 20 täis.
Kui teeksin hetkeseisuga ( 19 aastaselt ) ning koefitsendiga 0,96 ( swedbank )
kindlustuspoliisi, siis saaksin Ingeses aasta maksumuseks 200eur +
Kuid peale 20 saamiseks ( alates 01.04.2012 täpselt )
tuleks kindlustuspoliisi maksumuseks Ingeses vaid 136eur aasta.
Teiste kindlustusepakkujatega sellist vahet ei märganud.
Ehk Kivitare saab asja selgitada?
Teostan Viljandis sõiduautode diagnostikat ( ka koduvisiidid ) 56267442
|
|
|
|
tarmo
klubiliige
Registreerunud 05.01.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 31.01.12 11:37
|
|
|
Võrdle lisaks 25 ja 27 aasta vanust. Teistel seltsidel on kuskil sealmaal see piir, millest nooremad on statistiliselt idiootidest enesetapjad.
|
|
|
|
anduke88
klubiliige
Registreerunud 17.04.07
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A4 B6 1.9TDI & MB W205 & BMW F31 & Audi Q7 60 TFSIe
|
postitati 31.01.12 16:15
|
|
|
Kui autot omanud lubade saamisest saadik ja koefitsent 0,4 peal, siis on tõesti nii, et kui noorem kui 25, siis pead hingehinda maksma kindlustuse
eest ja ega üle 110 kw aparaadiga tahakski rahakoti pärast sõita.
Kui 25 täis (huvitav, kas kehtib alates siis, kui saad 25 või alles siis kui 26 peale tiksub), siis enam pole vahet, mis aparaadiga sõidad. Kindlustus
50 € aasta, olgu sul autoks 110 kw või 338 kw või 736 kw, enam pole vahet. Mõnel isegi veel vähem...
Mul ka vana autoga oli mingi susserdamine- et oli veel arvel kui uus sai soetatud ning krt, uue kindlustus oli 1,5 x kallim, missest, et koefintsent
langes järgmisesse astmesse juba. Küsid kindlustusmüüjalt, nemad kas ei tea midagi või ütlevad, et vaatasid liiklusõnnetusi, et alla 25 aastaste
hulgas palju Audisid katki sõidetud, et seepärast tõstmine veidi või et majandus on nagu on ja kõik hinnad tõusid ning samamoodi ka kindlustusmakse
hinnad.... OMG
|
|
|
lauri55
huviline
Registreerunud 21.02.07
Kasutaja on eemal
Auto: audi 90 2.3 98kw; 80 B2 1980
|
postitati 31.01.12 16:35
|
|
|
Mul hetkel 3 autot oma nimel ja umbes 2 nädalat tagasi sai kindlustus tehtud. Küsisin siis ka, et mis mul koefitsent on ja millest see tuleneb? Mulle
seletati, et koefitsent mis mul on pidi olema kolme auto keskmine.
|
|
|
Kivitare
klubiliige
Registreerunud 28.01.07
Kasutaja on eemal
Auto: 220v
|
postitati 31.01.12 18:03
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: tarmo
Kasutaja Kivitare kaudu pakkumine võtta, siis näeb erinevate seltside koefitsente, mul ühes seltsis on 7A, teises 0,4, kolmandas 0,96.
Kui küsida mõnelt kindlustuse preililt, et mida see tähendab või miks nii, siis on vastus täpselt sama mis 5, 10 ja rohkem aastaid tagasi - et mingi
tõmmis kuskilt siis mingi keskmine, siis rippus keegi kuskil õhus ja sinna liideti midagi ja tuligi selline, aga päris täpselt ei oska öelda.
|
Kindlustuse preilid ei teagi seda ja ei hakka ka teadma. Niisamuti nagu ka mina ei tea seda, sest ei maakleritele, vahendajatele ja "väikestele
ratastele" seda ei avaldata. Miks, jään vastuse võlgu. Olen ise seda oma maakleritelt välja pinninud kuid järjest, sest tahaks ka ise
kindlustuspakkumiste vahendajana teada, millest miski asi koosneb, aga tulutult. Variant, kas nemadki ei tea või nad ei tohi seda mulle avaldada.
Pigem, et nemadki ei tea. LKF annab liikluse puhul mingi baashinna ja siis Seltsid vastavalt oma hinnangutele mingi piirkonna kohta kujundavad lõpliku
hinna. Niisugune on minu info.
Tsitaat: | Algselt postitas: Wolf123
Kui konkreetselt Ingesest rääkida, siis jäi esmamulje M kindlustuse lehelt selline, et neile loeb enim auto omaniku vanus, kui mingi
koefitsent.
Lühidalt minu eksperimendist:
01.04.2012 saan 20 täis.
Kui teeksin hetkeseisuga ( 19 aastaselt ) ning koefitsendiga 0,96 ( swedbank )
kindlustuspoliisi, siis saaksin Ingeses aasta maksumuseks 200eur +
Kuid peale 20 saamiseks ( alates 01.04.2012 täpselt )
tuleks kindlustuspoliisi maksumuseks Ingeses vaid 136eur aasta.
Teiste kindlustusepakkujatega sellist vahet ei märganud.
Ehk Kivitare saab asja selgitada? |
Siin on ilmselt sellega tegemist, et kuupäev võib langeda kokku selle nn koefitsendi langusega või on enne 1.04 kuid mitte varem. (Langeb kui
kindlustus on olnud sõidukil vähemalt 185 päeva aastas järjest ja kahjusid pole olnud). Teeme kõik pakkumised alati võimalusel konkreetse perioodi
lõppkuupäevast järgmisega, sest siis tuleb ka kalkulaatorist õige hind. Kui poliis lõpeb kolme kuu pärast, aga pakkumine teha homse kuupäevaga ei
pruugi tõest hinda saada, sest koefitsendi langemise kuupäev pole veel möödunud. Alla 26. aastased noored on Seltside jaoks niikuinii potensiaalsed
enesetapu terroristid, seega 19 või 20 ei ole vahet. Loodetavasti saite aru.
Üldiselt ei ole muutunud midagi. See koefitsent tähendas pmst kindlustusajalugu. Kuidas kusagil on maksed tasutud, kui palju või kas üldse on kahjusid
olnud erinevatel perioodidel jne. Sinna juurde piirkonnad ja vanused, sõiduki võimsusest, margist mudelist tulenevad "koefitsendid" jne jne. Olen
varasemalt ka öelnud, et reaalselt on ühe kindlustuspakkumise arvutus umbes A4 täis matemaatikat. Tänapäeval teevad selle ära kalkulaatorid muidugi,
mis neid tegureid kõiki arvestavad.
Kurb on see, et teenus on nagu Eesti Energia. Võta või jäta, aga liikluskindlustus peab olema, kui liikluses osaleda tahad.
|
|
|
|
100
Aeg maha
Registreerunud 12.04.10
Kasutaja on eemal
Auto: 100
|
postitati 31.01.12 18:45
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: anduke88
Kui 25 täis (huvitav, kas kehtib alates siis, kui saad 25 või alles siis kui 26 peale tiksub), siis enam pole vahet, mis aparaadiga sõidad. Kindlustus
50 € aasta, olgu sul autoks 110 kw või 338 kw või 736 kw, enam pole vahet. Mõnel isegi veel vähem... |
Mul 98 KW 100-ga kõige odavam Jah-lepinguga 76 eur/aasta. Auto olnud minu nimel peaaegu 5 aastat (juhiluba varem), ühtegi avariid sellega pole olnud.
Vanust juba auto ostmisel üle 26. Kas peaks 50 eur kuumaks olema? Esimesel aastal oli 260 eur.
|
|
|
ultra2005
huviline
Registreerunud 16.05.06
Kasutaja on eemal
Auto: Audi 100 C4 Avant (1992.a) 2,0 85 Kw AAD/AXP - Manual + AUDI A6 C5 Avant (1998.a) 1,8T 110Kw AEB/DHW - Manual
|
postitati 31.01.12 19:10
|
|
|
Teeks veidi veel huumorinurgakesele lisa. Üks mu sõber maadles suht sama probleemiga ning kindlustuse pakkuja vastus, miks uus arvele võetud auto on
kallima koefitsendiga, vastati et "see on teie jaoks uus masin, te peate sellega alles sõitma õppima ja sellest tulenevalt on teie koefitsent kallim.
Huvitav kui mul on näiteks C5 kerega masin ja ma võtan teise samasuguse (intentse) juurde Mootor, käigukast kubatuur jne - kas siis pean kah harjuma
hakkama Aga ma jäin siiki vastuseta selle küsimuse osas, et miks selline
info nagu koefitsent võeti maha kindlustus poliisi pealt? On ka inimesi kellel pole ju 0,4 vaid avarii põhjustamisest tingituna on suurem kui esmase
auto soetajail. Ja miks peab inimene selleks extra hakkama kindlustuspakkuja käest infot lunima. Teeme siis juba nii, et paneme poodides asjad
riiulitele ja hinnasilte ei lisa ning paneme suure sildi ukse peale, et hindasid küsige kassas müüjalt. Tuleb nagu samasugune idiootsus välja või nii
... ega ma hinna järgi ju koefitsenti arvutada ei saa, sest hinnad on ju iga kindlustuse pakkujal seinast seina ...
XZN M16
|
|
|
|
Kivitare
klubiliige
Registreerunud 28.01.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 31.01.12 19:34
|
|
|
Teeks veidi veel huumorinurgakesele lisa. Üks mu sõber maadles suht sama probleemiga ning kindlustuse pakkuja vastus, miks uus arvele võetud auto on
kallima koefitsendiga, vastati et "see on teie jaoks uus masin, te peate sellega alles sõitma õppima ja sellest tulenevalt on teie koefitsent kallim.
Huvitav kui mul on näiteks C5 kerega masin ja ma võtan teise samasuguse (intentse) juurde Mootor, käigukast kubatuur jne - kas siis pean kah harjuma
hakkama Aga ma jäin siiki vastuseta selle küsimuse osas, et miks selline
info nagu koefitsent võeti maha kindlustus poliisi pealt? On ka inimesi kellel pole ju 0,4 vaid avarii põhjustamisest tingituna on suurem kui esmase
auto soetajail. Ja miks peab inimene selleks extra hakkama kindlustuspakkuja käest infot lunima. Teeme siis juba nii, et paneme poodides asjad
riiulitele ja hinnasilte ei lisa ning paneme suure sildi ukse peale, et hindasid küsige kassas müüjalt. Tuleb nagu samasugune idiootsus välja või nii
... ega ma hinna järgi ju koefitsenti arvutada ei saa, sest hinnad on ju iga kindlustuse pakkujal seinast seina ... |
Niimoodi üldistada kohe kindlasti ei saa. Väga vale tegevus. Iga selts hindab piirkondi eri riskikoefitsentidega. Piirkond, kust rohkem on autosid
varastatud on loomulikult kallim. Samuti on pikk nimekiri kõrgema riskigrupiga sõidukitest. Ja needki erinevad seltsiti. Võtame näiteks BTA, kus
näiteks S4,A6, S6, A8, S8, Q7 ja veel mõned on kõrgema riskigrupiga, seega kindlustus kohe kõvasti kallim. BMW-dest on pea kõik mudelid: 3, 5, 7, X
seeria kõrgema koefitsendiga. Kuna sa ei täpsustanud, mis oli olemasolev automark ja mis oli juurde soetatud, siis jällegi ei saa vastata, kuna pole
täpseid andmeid.
Mida sa selle teadmisega (näiteks sul on koefitsent 0.4) teed? Kui sul on olnud kahjudeta periood, siis järelikult sul järgmisel perioodil
kindlustussumma langeb. Kui ostad uue sõiduki kõrvale, on see Seltsi jaoks Sinul uus vara ning tundmatu kindlustusajalooga, eriti kui tegemist on
esmakordselt Eestis registreeritud sõidukiga. Isegi kui sa teaksid oma koefitsenti ka uue auto puhul, ei saaks sa ise seda niikuinii arvutada
(kindlustusmakset), sest muid arvutusteks vajalikke andmeid sul pole ja kui ongi, siis mis järjekorras need arvutatakse, sa ikka ei tea.
Terve see kindlustus ei ole nii lihtne, kui ainult Tartu ja koefitsent 0.4!
|
|
|
|
ultra2005
huviline
Registreerunud 16.05.06
Kasutaja on eemal
Auto: Audi 100 C4 Avant (1992.a) 2,0 85 Kw AAD/AXP - Manual + AUDI A6 C5 Avant (1998.a) 1,8T 110Kw AEB/DHW - Manual
|
postitati 31.01.12 20:03
|
|
|
Aga miks kuuleb erinevate kindlustuspakkujate käest sellist suht ebalevat häma suht tihti. Tundub et pakkujad ise ei saa kah nagu eriti hästi
süsteemst aru. Poole aasta eest pakkus mu Audi A6-le 1,8T 110 Kw Mis on registreeritud Viljandi mk-nda üks pakkuja IIZI sellist hinda ja poole aasta
pärast oli millegi pärast pakkuja hind samale autole tõusnud pea poole võrra. Milles siin loogika seisneb. Seleta see mulle lahti. Miks veidi kõhnema
rahakotiga inimesed valivad "Ei" lepingu "Jah" asemel? Mu vana masin mis on 2006 aasta kevadest olnud ERGO kindlustus firma püsikliendi staatuses
Audi 100 2.0 85 Kw 1992a oli vaja uuesti kindlustada ja huvi pärast IIZI kindlustust vaadates leidsin et minu hetkeline püsikliendi staatus ei
soodusta seda, et mujalt saaks kindlustuse ca 10 euri soodsamalt. Ja kui tahtsin kindlustuspakkujale teenuse üles öelda siis oli tükk pusimist, sest
kui oli leping poole aasta peale .... siis lambist arvutasid nad selle ilma minult luba küsimata aastases svääringus ainult 2-osamakse süsteemis.
Maksin esimese ära ja lahkusin viisakalt jäädavalt ERGO-st. Minul on tunne, et keegi ei suuda päris mõistuspäraselt siin foorumis seletada lahti
kindustuspakkujate hinna varieerumise põhimõtte jne. Kui keegi kes asjaga tiba seotum on, nagu kodanik " Kivitare" nagu ma aru saan, siis vaevuks ta
veidkeseks maha istuma, ja tiba täpsemalt maakeeli selgitama, kuidas asi tegelikult käib, mitte vihjama et teema on sügavam nagu pealt näha paistab
ning mündil on mitu poolt. Äkki tahaks siinsed klubikaaslased kah nende müntide mitmeid külgi lähemalt uurida aga ma eeldan miskipärast, et seda
keelab konfidentsiaalsuse hoidmise lepingu punkt, mis on töölepingusse sisse märgitud ja millele on allkiri alla antud. Antud juhul riputan oma A6 -ga
seotud kinlustushindade vahe siia üles ja härrad kõiketeadjad rääkige suud nüüd puhtaks mis sellise hinnavahe põhjustab. Kas tõesti maakond, auto
võimsus vms. 6 kuu pärast võin samasuguse print screeni teha kus ma eelan-on kõik pöördvõrdeline. Usun, kuna olen ennem korduvalt seda asja näinud. Ja
ma ei peaks kommenteerima jätkuvalt, miks mul on seda koefitsenti vaja teada. Lihtsalt on ja kõik - see peaks olema nagu minu õigus ja minu meelest on
kindlustuse pakkujad sellega midagi rikkunud (seadust vms) Anyway mu viimane kindustus kalkulatsioon asub teie ees siin all. Selle poolaasta
kindustuse pakkuja on siis Seesam
XZN M16
|
|
|
|
Kivitare
klubiliige
Registreerunud 28.01.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 31.01.12 20:31
|
|
|
Tsitaat: |
Aga miks kuuleb erinevate kindlustuspakkujate käest sellist suht ebalevat häma suht tihti. Tundub et pakkujad ise ei saa kah nagu eriti hästi
süsteemst aru.
|
Sest seda kuidas arvutused tehakse ei avaldatagi klienditeenindajatele, samuti ka maakleritele ja vahendajatele. Olen sellele juba vastanud ja
maininud, et ma isegi tahaks selles selgust luua. Alustades siit foorumist.
Poole aasta eest pakkus mu Audi A6-le 1,8T 110 Kw Mis on registreeritud Viljandi mk-nda üks pakkuja IIZI sellist hinda ja poole aasta pärast oli
millegi pärast pakkuja hind samale autole tõusnud pea poole võrra. Milles siin loogika seisneb. Seleta see mulle lahti
|
Mis kuupäevadel tehti esimene arvutus täpsemalt ja mis kuupäevadel pool aastat hilisem? Vahepeal võeti vastu uus kindlustusseadus, mille järgi läheb
piirkonnaks sissekirjutuse järgne aadres. Kellel veel on passis muu piirkond peaks saama selle järgi kindlustada, kuid mõned kuna andmed tulevad
LKF-st, siis nendele vastu vaielda ei saa. Miks Ergo nõnda toimis ma kahjuks vastata ei saa. Kuid püsikliendi soodustus otse Ergost ei pruugi
vahendaja kaudu võimalik olla. Näiteks Ergo VIP kliendile ei saa me teha sama pakkumist, mis ta otse Seltsist saab.
Äkki tahaks siinsed klubikaaslased kah nende müntide mitmeid külgi lähemalt uurida aga ma eeldan miskipärast, et seda keelab konfidentsiaalsuse
hoidmise lepingu punkt, mis on töölepingusse sisse märgitud ja millele on allkiri alla antud.
|
Usu mind tahaksin väga seda aidata kõigil teha, kuid nagu mainisin, siis minu ülemusedki ei tea seda. Püüan niipalju infot kätte saada ja avaldada kui
seda seadused lubavad. Oleme näiteks Finantsinspektsiooni järelvalve all, mis tähendab, et ka kindlustusjuhtumite puhul nõu andmisel peame olema väga
ettevaatlikud.
Kas tõesti maakond, auto võimsus vms.
|
Jah lisaks nendele Sinu enda eelnev kindlustusajalugu konkreetses Seltsis (kui on), üldine kindlustusajalugu jne.
Miks veidi kõhnema rahakotiga inimesed valivad "Ei" lepingu "Jah" asemel?
|
JAH ja EI lepingu vahe on pikenduses. Jah lepinguga saadetakse uus poliis ja arve posti või e-posti ja peale tasumist kindlustusperiood pikeneb. EI
lepingu puhul peab klient ise otsima uue kindlustuspakkumise. Ei ütleks, et EI leping just õhema rahakotiga inimestele on. Mõni ei tahagi kindlustust
rohkemaks kui kuu või kolm kuud.
|
|
|
|
arsi
huviline
Registreerunud 09.02.06
Kasutaja on eemal
Auto: Audi v8 3,6 aut.91, Audi V8 3,6 aut 89, Opel vectra B 1,8 Kia ceed gt line 2016. Subaru legacy
|
postitati 31.01.12 20:38
|
|
|
Ultra, Sul on alati võimalus pöörduda tarbijakaitse poole kui tunned, et Sulle on liiga tehtud.
|
|
|
|
lunatic
klubiliige
Registreerunud 20.02.05
Kasutaja on eemal
Auto: A4 allroad ja Volvo C70
|
postitati 31.01.12 23:18
|
|
|
Iga kuue kuu tagant tuleb uus teema? http://foorum.audiclub.ee/viewthread.php?tid=97812
Aga ise olen ka ammu "ei"-lepingu kasutaja, et saaks vajadusel vahetada kergesti teenusepakkujat. Seni küll on IF alati parima pakkumise teinud.
Edit by Black: liitsin kokku, kuna sisu on tõesti sama. Isegi vaadates iseenda vastuseid.
|
|
|
|
ultra2005
huviline
Registreerunud 16.05.06
Kasutaja on eemal
|
|
Kivitare
klubiliige
Registreerunud 28.01.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 01.02.12 09:01
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: lunatic
Iga kuue kuu tagant tuleb uus teema? http://foorum.audiclub.ee/viewthread.php?tid=97812
Aga ise olen ka ammu "ei"-lepingu kasutaja, et saaks vajadusel vahetada kergesti teenusepakkujat. Seni küll on IF alati parima pakkumise teinud.
|
Meie (M-kindlustus) juures tuleb näiteks JAH-lepingu puhul igal perioodil uus arvutus ja järgmise perioodi soodsaim pakkumine on esile tõstetud.
Näiteks saan kasvõi iseenda tuua, kus eelmine periood oli soodsaim If-is, seekord on Seesamis. Mingit kohustust jätkata ühe ja sama maakleri juures ka
ei ole, st. et kui ei tule sealt ühel perioodil soodsamat pakkumist, tuleb sellest ainult teada anda valides pakkumisel "ei soovi kindlustust" ja
sellega lugu selleks korraks lõpeb. Olin paar aastat tagasi If-is ja iizi
vahendusel, ning sealt saadeti koguaeg pikendus IF-ist ilma uute arvutusteta-v.a. juhul kui see kurjajuur "koefitsent" langes.
Aga selle teema tegeliku algatuse põhjus on siiski ikkagi vastuseta Mis on
reaalne põhjus kaotada poliisilt selline väike ja kliendile tähtis numbrike nagu on seda koefitsendi number |
Püüan selle välja uurida, kui võimalik.
|
|
|
|
M-kindlustus
huviline
Registreerunud 31.01.12
Kasutaja on eemal
|
postitati 01.02.12 09:15
|
|
|
Aga selle teema tegeliku algatuse põhjus on siiski ikkagi vastuseta Mis on
reaalne põhjus kaotada poliisilt selline väike ja kliendile tähtis numbrike nagu on seda koefitsendi number |
Riskikoefitsient
Alates 01.01.2010 ei kuva kindlustusseltsid enam riskikoefitsienti kindlustuspoliisil.
Kõik kindlustusseltsid arvestavad liikluskindlustusmakse arvutamisel kindlustatava riskiga seotud kindlustus- ja kahjuajalugu. Iga kindlustusandja
arvestab seda aga oma metoodika alusel. Riskikoefitsiendi kuvamine kindlustuspoliisil on eksitav, kuna peale kindlustus- ja kahjuajaloo mõjutab
kindlustusmakset veel hulk tegureid ning riskikoefitsiendi väärtused ei ole kindlustusseltside vahel kuidagi võrreldavad.
Kui liikluskindlustuse algusaegadel oli liikluskindlustusmakse ja selle arvutamise metoodika kõigil kindlustusseltsidel sama, siis pärast Euroopa
Liidu õiguse rakendamist loobuti Eestis hinnaregulatsioonist ning ühtse arvutusmudeli kasutamisest. Kehtiv liikluskindlustuse seadus reguleerib vaid
kindlustusmakse arvutamise üldpõhimõtteid, konkreetse hinna arvutab aga iga selts iseseisvalt enda väljatöötatud metoodika alusel. LKF-il puudub voli
selgitada kliendile riskikoefitsiendi väärtuse kujunemist või korrigeerida seda.
Kliendil on võimalik tutvuda enda liikluskindlustuse kindlustusajaloo andmetega ka LKF-i veeblilehel (https://vs.lkf.ee/pls/xlk/SYSADM.LK_INFOKESKUS_PKT.show_form?plang=EST).
Loodan, et oli abiks.
|
|
|
heiko
huviline
Registreerunud 08.04.11
Kasutaja on eemal
Auto: Audi 100 c3 2.3e 1990
|
postitati 01.02.12 10:16
|
|
|
Isiklik kogemus on minul selline, et kindlustan kõik oma autod alati ergos.
44kw diisel jetta salva põrutas mulle hinnaks 30euri kuu normaalne.
Läksin ergosse seal õeldi 9,5eurot kuu. Kuidas ja kust see vahe tuleb ma ei tea. Need hindade vahed on üüratud. Huvipärast käisin kui jettat regasin
arki büroos kindlutuse osakonnas seal öeldi üldse 40euri jetta eest. Suht hull. Sellised on minu isiklikud kogemused autode kindlustamisega.
Heix
|
|
|
M-kindlustus
huviline
Registreerunud 31.01.12
Kasutaja on eemal
|
postitati 01.02.12 12:39
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: heiko
Isiklik kogemus on minul selline, et kindlustan kõik oma autod alati ergos.
44kw diisel jetta salva põrutas mulle hinnaks 30euri kuu normaalne.
Läksin ergosse seal õeldi 9,5eurot kuu. Kuidas ja kust see vahe tuleb ma ei tea. Need hindade vahed on üüratud. Huvipärast käisin kui jettat regasin
arki büroos kindlutuse osakonnas seal öeldi üldse 40euri jetta eest. Suht hull. Sellised on minu isiklikud kogemused autode kindlustamisega.
Heix |
ARK-s on alates suvest Salva kindlustusandjaks. See tähendab, et klient ei näegi võrdlevaid pakkumisi.
|
|
|
M2ikret
huviline
Registreerunud 05.11.08
Kasutaja on eemal
Auto: Audi a6 2,5tdi,Bmw 530D ,Golf 6,7 tsi ,Yamaha r1 2005,Audi a4 1,9tdi
|
postitati 01.02.12 15:19
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: tarmo
Võrdle lisaks 25 ja 27 aasta vanust. Teistel seltsidel on kuskil sealmaal see piir, millest nooremad on statistiliselt idiootidest enesetapjad. |
See seletab nii mõndagi aga endal tegin avastuse ,et oman 2te erinevat liiklusvahendit millel täiesti erinevad koefitsendid.
Nimelt:
Mootoratas Yamaha r6 1999 a "piiratud 25kw" on koefitsent 0,66.Kasutaja olen eelmise aasta juuni algusest.
Audi a6 2001 a 2,5tdi avant quattro 132 kw ja koefitsent on 0,77.Kasutaja juba ca 3,5 aastat.Ja pole pidanud veel plekimölkimise pärast kindlustuses
käima.(thui thui thui).
Ja audil kasko ka peal kui see miskit lugema peaks aga vist siiski mitte.
Kui ma nüüd bikel piiraja maha võtan kas siis koefitsent tõuseb ? Kindlasti tõuseb kindlustus summa kw kõrgema määra puhul aga miks peaks koefitsent
tõusma ? Et võimsam ratas vms ?
Sain isegi kontrollida vana audi koefitsenti mille sai maha müüdud ja tollel oli ka 110 kw ja koefitsnt 0,77.
|
|
|
prj
klubiliige
Registreerunud 04.12.08
Kasutaja on eemal
Auto: S8 D4, A4 B9 2.0TQ, Cupra Born
|
postitati 01.02.12 15:41
|
|
|
Ma ei saa aru, miks selles vanas süsteemis nii kinni ollakse?
Liikluskindlustuse puhul lähed netti, võtad võrdlevad pakkumised ning valid sulle kõige soodsama - tehtud.
Tegemist on täielikult vaba turumajandusega. Iga selts küsib, mis ta heaks arvab.
Kui arvad, et suudad olemasolevate seltsidega konkureerida, siis tee oma selts jne...
Loomulikult on seal taga üsna keeruline matemaatiline mudel, mis erinevaid faktoreid arvestab.
Kogu selle asja sisendiks on kõppkokkuvõtes seltsi tulu ja kulu ning edasi arvutatakse (sisuliselt) statistika põhjal.
Samuti saab selts püsikliendile teha soodustust. Olen pikemalt ühes seltsis oma autosid kindlustanud ning kui korraga mitme autoga minna, annab läbi
rääkida mingil määral. Hetkel pakutakse mulle näiteks 1.5x odavamalt kindlustust järgmisest pakkujast.
Muide, see, et kindlustusseltsid saavad täiesti oma suva järgi hinda kujundada on väga hästi näha mu ühe auto kindlustuspakkumistest, kus kõike
väiksem summa on 120 EUR ning kõige suurem 520 EUR aasta kohta.
|
|
|
|
Wolf123
huviline
Registreerunud 27.04.11
Kasutaja on eemal
Auto: B4 Coupe
|
postitati 09.05.12 16:02
|
|
|
Kuna plaan auto müüki panna ning midagi suuremat soetada, kas siis on vahet:
*Teen ma seda kohe ( auto olnud minukäes 10 kuud ja pidevalt kindlustatud ning avariisi pole )
*Pean ootama, et auto oleks minukäes ning kindlustatud terve aasta?
Kui pean veel 2 kuud ootama ning siis kindlustusmakse langeks, kuna auto minukäes olnud aasta, siis hoiaksin teda veel. Eelmise autoga paraku oli nii,
et kui aastaaega omatud oli, siis langes ka kindlustus ning swedbanki koefitsent.
Teostan Viljandis sõiduautode diagnostikat ( ka koduvisiidid ) 56267442
|
|
|
|
Lehekülgi: 1 2 3 |
|