Lehekülgi: 1 2 3 |
ferdinand
huviline
Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal
Auto: 400,401,969
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: audi_a4_v6
Kas alla 50cm3 ka ei saa sõita? |
Kõik sõidukid (ka alla 50 cm3) peavad olema registreeritud ja kindlustatud ning vastama teeliikluse nõuetele, seega automaatselt kaob ära üldse mingi
mõistlik võimalus igasuguste rotikatega sõitmiseks ja harjutamiseks.
Esmane registreerimine maksab üle 2tonni, seega muutub 2012 aastast päris kindlasti enamus võrridest ja moppidest mittelegaalseteks.
Iseenesestmõistetavalt tekib igavene hunnik seaduserikkujaid, paljud neist verinoored. A just hiljaaegu ju oli meedias juttu, et eestis on liiga vähe
karistatud (mh kriminaalkurjategijaid) kodanikke.
Kui ma nüüd meenutan oma esimest mootorsõidukit millega ma 12 aastasena mustamäe vahel ringi kimasin. See oli ikka tõeline rotikas, pidureid tollel ei
olnud üldse (st talla- ja külgmaaspidurid ikka olid), gaasitross oli ühendatud pidurilingi külge jne. Kusjuures ühegi miilitsaga ei olnud tollal pikemat ütlemist. Praegu vaatan, kuidas keila miilits ja sekjuuritase
rahvamalevlased siin linnavahel rolleriste püüavad siis kisub küll juukseid katkuma- kustkohast need normaalsed liiklejad üleüldse peavad tulema, minu
noorusajal eksisteeris sihuke asi nagu noorte liikluskasvatus, NLI, pioneeriorganisatsioon jne, millest praeguseks pole midagi järgi jäänud, ainult
keelatakse ja karistatakse...
See muudatuste petitsieerimine on mu meelest suht absurd, mitte need muudatused ei ole jama, vaid ikka liiklusseadus ise, (nagu ka
perekonnaseadus/töölepinguseadus jm viimase aja seadused) muudatused on vaid suuremate vigade lappimiseks, uskuge, need muudatused ei jää sugugi
viimasteks
A ehk keegi viitsiks hakata eest vedama ja korraldama mingisuguse meeleavalduse või kampaania sellistele lauslollustele tähelepanu juhtimiseks?
Isegi kui mul on igav, kõik mul tuleb välja!
|
|
|
|
Raika42
klubiliige
Registreerunud 16.11.08
Kasutaja on eemal
Auto: A6 c4 2,5tdiQ; S6 c5 4,2Q; A4 b5 2,8Q
|
|
Ütleks mõlema postituse vastuseks, et praktiliselt kogu minu tutvusringkond ei ole mingit "põllurallit enne lubade tegemist teinud ja on edukalt
läbinud autokooli ja sõitnud nüüd juba osad ka palju aastaid. See põllurallitamine puudutab ainult väga väikest osa juhte ja arvan, et see on ikka
rohkem põldumööda sõitvate roolijoodikute püüdmiseks, mitte nende nn põllurallide väljasuretamiseks, ilmselt arvab ka politsei niimoodi. Oleks
äärmiselt meeldiv, kui see audifoorumi teema ei läheks Delfi kommentaariumi stiilis kõige kirumiseks, vaid et leiduks ka konstruktiivset kriitikat ja
mõistmist, seda enam, et enamik meist tegeleb hoopis teiste erialadega ja ei saa si..agi aru mis alustel seadusi muudetakse! |
Ideaalis on sul õigus- seadus võib tõesti olla põllu pealt roolijoodiku püüdmiseks aga kahjuks ei ole meie ühiskond ideaalne ja see, kuidas politsei
seda punkti ära kasutab, sõltub tihtipeale härrade mundrikandjate tujust. Vahel lihtsalt on s*tt päev ja kena on ju kellegile 18000 kaela väänata
selle eest, et ta oma põllul julges ilma lubadeta sõita.
Eraterritoorium peaks ikka puutumatuks jääma. Kelle asi see on kui ma oma põllul mossega vagusid sisse ajan omamata juhtimisõigust (kahjuks küll ei
ole mul küll kumbagi aga hea on teada, et mul on see võimalus)
Politseinike tujudest: Sõber võttis isa käest auto laenuks, omal tal juhilube ei olnud- palus mind rooli. Saime sõidud sõidetud, suundusime juba kodu
poole kui politsei otsustas puhuma panna ja dokumente kontrollida.
Puhutud- korras, dokumendid- korras, volitus- olemas. Andis juba dokumendid näpu vahele kui viimasel momendil härra avastas, et oot-oot, volitus on
kehtetu, tõmbas paberid käest ja nõudis, et ma nende autosse istuks. Uurisin siis, et mis volitusel viga. Tähtaja koha peale oli kirjutatud tähtajatu,
politseinik väitis, et ei tohi olla. Olles ennemgi juriidiliste terminitega kokku puutunud väitsin, et nii võib olla. Käratati vastu, et ei tohi.
Uurisin, et miks ei tohi. Vastus: "Sellepärast, et mulle ei meeldi see sõna" Tõin siis hunniku näiteid juriidilistest dokumentidest kus see olla
võib- selle peale tehti mulle teeääres põhjalikum tehniline ülevaatus kui seda ülevaatuspunktis tehtud on.
Ei vedanud, tulekustuti kontroll oli 2 päeva üle läinud. Sain trahvi vist 600.- kui õieti mäletan.
Ühesõnaga nii koolitati kadetti pärnus. Ja kusjuures see tarkpea, kellele "tähtajatu" ei meeldinud oli kadett.
Venis pikaks, aga samamoodi võib halva tuju või kadeti koolitamise pärast trahvi saada ka keegi, kes ennem autokooli üritab natuke oma põllu peal
harjutada. Fakt on see, et paljudele jääb autokoolist väheks, juhiload saadakse hädaga kätte aga vaadates osasid "vahtralehti" linnas sõitmas või
parklas parkimas tuleb küll nutt peale.
Ja Tarmo, ma ausalt rohkem ei vingu siin teemas, ei pea seda lukku panema. (nii igaks juhuks, et teised ka rääkida saaks)
|
|
|
|
AndreasS
huviline
Registreerunud 14.10.10
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A4 B5 97' 1,8 Atm
|
|
Sama lugu punktiga mis ütleb, et edaspidi peab peatugi olema reguleeritud nii, et see toetaks pead kuklast. Iga mõtlev inimene saab aru, et on
mõeldud, et peatugi peab olema kukla kõrgusel. Sõnastus ütleb aga, et peatugi peab füüsiliselt toetama juhi pead kuklast. Ühesõnaga põhimõtteliselt
saab selle kallal nokkida.
|
|
|
Ardo
huviline
Registreerunud 22.02.08
Kasutaja on eemal
Auto: B2sedaan C5avant
|
|
Mina pole ühegi Audi peatuge saanud niimoodi paika, et sõiduaeg toetaks kukal peatoe vastu. Kõige paremini sobib B3 auguta peatugi, see juba
enamvähem. Aga C3 ja C4 puhul võimatu.
|
|
|
|
real1
huviline
Registreerunud 09.06.06
Kasutaja on eemal
Auto: B3, B4, B5; B7, C4, C6
|
|
A4 B5 auguta peatugi on ka enamvähem. C4 suur auguga, sinna ei ulatu vastu ka pead kuklasse ajades Või kui, siis kas peab olema kohakuti ülemise või alumise osaga?
Väiksemat kasvu inimesed ei pruugi niimoodi peatoeni ulatudagi, et kukal oleks kohakuti.
Kõige parem peatugi, mis mina kunagi olen kohanud, oli Ford Sierral Sai
sõidu ajal mõnusalt toetada.
|
|
|
simoQ
klubiliige
Registreerunud 25.03.08
Kasutaja on eemal
Auto: S6 2.2T & A8 4.2
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: AndreasS
Sama lugu punktiga mis ütleb, et edaspidi peab peatugi olema reguleeritud nii, et see toetaks pead kuklast. Iga mõtlev inimene saab aru, et on
mõeldud, et peatugi peab olema kukla kõrgusel. Sõnastus ütleb aga, et peatugi peab füüsiliselt toetama juhi pead kuklast. Ühesõnaga põhimõtteliselt
saab selle kallal nokkida. |
Ühesõnaga kui istud autosse, enne sõitu seo pea peatoe külge hoolikalt kinni nii, et see toetaks sind turvaliselt reisil olles Krt igas autokoolis tehakse see ilusti selgeks ja räägitakse selle
vajalikkusest aga mingi ment peab ikka selle eraldi selgeks tegema ja kui pole õieti paigas, siis käänab ka trahvi.
Ei ole midagi tarka kontrollida enam kinnipeetaval, siis mõeldakse jaburdusi välja, mille arvelt oma kukrut ja riigikassat täiendada vaesel ajal, nn.
kotitakse sõidukijuhte.
Puksiir 3,4 t ja vintsimine 10 t - +372 53095801
|
|
|
|
SilverLine
huviline
Registreerunud 27.03.10
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A4 Facelift, Volvo S60 D5
|
|
Noo kui me juba uue seaduse kallal norime paneme edasi täie rauaga . Uus
seadus ütleb, et nüüdsest tuleb pikivahet arvestama hakata mitte enam meetrites, vaid sekundites. Mismoodi see on võimalik, pole aimugi. Pikivahet
meetrites saab veel silma järgi vaadata et umbes 50 v umbes 100 meetrit, aga mismoodipolitsei hakkab seda mõõtma? Kuidas üldse nii lolli idee peale
annab tulla?
|
|
|
|
cornoyo
huviline
Registreerunud 09.02.07
Kasutaja on eemal
Auto: 2×80 ABK
|
|
Ikka stopperiga, ikka stopperiga.
Varsti jõuame juba nii kaugele, et põhimõtteliselt peaks isegi muruniitmine olema keelatud murutraktoriga. Ja enne igasuguse tööriista kättevõtmisel,
tuleks eelnevalt läbida mitme päevane koolitlus, mis loomulikult maksab ja saad oma paberi kätte.
Tekib küsimus, et kuhu me selliste asjadega jõuame? Ja riik teeks vaid kõik selleks, et kodanikke trahvida ja neilt raha välja pumbata.
.:Rasta I Land:.
|
|
|
|
SilverLine
huviline
Registreerunud 27.03.10
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A4 Facelift, Volvo S60 D5
|
|
Ma arvan, et me peaksime võtma lõunamaadelt eeskuju, ntx Prantsusmaa ja Itaalia. Kui seal inimestele miskit ei meeldi korraldatakse streike ja
süüdatakse autosid, meie aga kirume foorumis. Mis siin ikka, ürgsed tunded tuleb ellu äratada, kaikad ja odad teravaks ja Stenbocki maja ette
piketeerima .
|
|
|
|
Zoig
klubiliige
Registreerunud 03.12.07
Kasutaja on eemal
Auto: IZh 21251 Kombi; Audi S6 Avant; B2c; B2q
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: SilverLine
Pikivahet meetrites saab veel silma järgi vaadata et umbes 50 v umbes 100 meetrit, aga mismoodipolitsei hakkab seda mõõtma? Kuidas üldse nii lolli
idee peale annab tulla? |
Tarbija24 kokkuvõte
Pikivahe
Uues seaduses väljendatakse pikivahet meetrite asemel sekundites – asulas peab aeg, mis kulub üksteise järel liikuvate sõidukite vahelise pikivahe
läbimiseks olema vähemalt kaks ja asulavälisel teel kolm sekundit.
Meenutades põhikooli füüsikatunde tuleb meelde, et:
V=S/T , seega T=S/V.
Kui varasemalt nõudis seadus meetreid, ning nüüd sekundeid, siis pole sisuliselt midagi muutunud. Saab ilusti ilma seadust rikumata meetrites mõelda
kui lihtsalt piisav teisendus ära teha. Vähemalt kaugust on sekundites oluliselt kergem mõelda kui meetrites. Loe lihtsalt aega kaua kulub, et
eesoleva auto juurest märk sinuni jõuab, ja ongi vahemaa teada. Näiteks 3s pikkuse vahemaa saavutamiseks kiirusel 90km/h peab olema vahemaa 75m.
Et oleks raskem!
|
|
|
|
Jann
huviline
Registreerunud 07.08.05
Kasutaja on eemal
Auto: C7 Allroad BIT, ABARTH, BR 175.
|
|
Ma ei kavatse seda sedust isegi pealiskaudselt lugeda. Ei ole lihtsalt tahtmist. Minu arvamus kogu viimase viieteist aasta seadusloojate tööst on
pehmelt öeldes "kui sittagi muud ei oska, siis teeme seadusi". Asi puudutab suures osas tervet Euroopat, Eesti on muidugi esireas, nagu ikka
selliste asjadega. Inimesed ei taju enam, kui ahistatud nad tegelikult on, järk-järgult tõmmatakse nööri koomale.
Ma ei ole mingi nostalgitseja, kuid vene ajal oli inimesel ikka palju rohkem vabadust kui nüüd "vabaduse" ajal. Krt, miks ma ei või näit. hommikul
viina osta? Miks riik e. kari tolvaneid eesotsas, arvab, et teab, mis mulle hea on? Iga normaalne inimene oskab tegelikult ka ilma totaalsete
piiranguteta elada ja kõik laabub. Suviti vahemere ääres olles tuleb selline mõnus tunne peale, kui onkel kämpaplatsi vastuvõtus kirjutab käsitsi
tseki, läpakat ei olegi laua peal, politsei ei passi põõsas ja teha võid mis iganes. Süüa saad osta soovi korral otse tänaval ja kraanikaussi polegi
vaja. Meie tervisekaitse jookseks jalad rakku, et trahvi teha. EU seadused kehtivad ju seal ka, ainult inimesed on teised ning mõtlemine ka. Kui aga
üle teatud piiri lähed ja ülbeks muutud, saad karistada. Selliseid asju on väga palju. Marxil oli vist kunagi õigus, kui ütles, et "kapitalism
sammub kuristiku poole, me peame neist mööda saama".
OOOO, VW, Seat, Skoda DIAGNOSTIKA, OSTUABI (võimalik üle Eesti), kodeerimine, (de)aktiveerimine, aut. kastide adaptsioonid, DPF, õhkvedrustuse mured
jne. (Litsentsiga orig. Ross-Tech PRO V2 seade + uusim tarkvara VCDS 24.7.1 + pikk kogemus). 2g, HN+, MHI2, MHI2Q uuendused, NAVI 2025, VIM, SpeedCam,
Carplay, Android Auto aktiv. jne. Läbitud kilomeetreid ei muuda. U2U või 55547002.
|
|
|
|
audi_a4_v6
huviline
Registreerunud 17.08.10
Kasutaja on eemal
Auto: Audi Q7 3.0TDI -14
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Jann
Ma ei kavatse seda sedust isegi pealiskaudselt lugeda. Ei ole lihtsalt tahtmist. Minu arvamus kogu viimase viieteist aasta seadusloojate tööst on
pehmelt öeldes "kui sittagi muud ei oska, siis teeme seadusi". Asi puudutab suures osas tervet Euroopat, Eesti on muidugi esireas, nagu ikka
selliste asjadega. Inimesed ei taju enam, kui ahistatud nad tegelikult on, järk-järgult tõmmatakse nööri koomale.
Ma ei ole mingi nostalgitseja, kuid vene ajal oli inimesel ikka palju rohkem vabadust kui nüüd "vabaduse" ajal. Krt, miks ma ei või näit. hommikul
viina osta? Miks riik e. kari tolvaneid eesotsas, arvab, et teab, mis mulle hea on? Iga normaalne inimene oskab tegelikult ka ilma totaalsete
piiranguteta elada ja kõik laabub. Suviti vahemere ääres olles tuleb selline mõnus tunne peale, kui onkel kämpaplatsi vastuvõtus kirjutab käsitsi
tseki, läpakat ei olegi laua peal, politsei ei passi põõsas ja teha võid mis iganes. Süüa saad osta soovi korral otse tänaval ja kraanikaussi polegi
vaja. Meie tervisekaitse jookseks jalad rakku, et trahvi teha. EU seadused kehtivad ju seal ka, ainult inimesed on teised ning mõtlemine ka. Kui aga
üle teatud piiri lähed ja ülbeks muutud, saad karistada. Selliseid asju on väga palju. Marxil oli vist kunagi õigus, kui ütles, et "kapitalism
sammub kuristiku poole, me peame neist mööda saama". |
Riik peab kaitsma eestlasest tolvaneid, muidu tapaks ennast pooled siin viinajoomise ja autoavariidega ära, ma küsiks selle peale, miks on paljud
eestlased sellised sitakotid (eespool juba ropendati, äkki võin mina ka), et ei anna endale aru, mida teevad?
|
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
Auto: 5x4x4
|
|
Ma ei mõista, miks selle seadusemuudatuse üle nii suurt poleemikat tõstetakse kõigis võimalikes foorumites. Tegemist on ju tegelikult avalikele
parklatele suunatud seadusepunktiga, mis ei kuulunud enne liikluspolitsei kontrollimise objekti (loe seda nii, et inimesed naersid võimuorganitele
näkku, kui nende võsukene autosid täis parklas "harjutas"). See kuidas seda muudatust tõlgendatakse on inimeste enda fantaasia, millel pole piire.
Kõikidel seadustel on eeldused ja peale seda tegevused, need kes pole eeldustega kursis ja hakkavad kohe mingeid paralleele tõmbama oma koduaia või
vanaema peenravahega, kus naga lubadeta rooli ronib, on kitsarinnalised ja teiste isikute poolt kergesti mõjutatavad vabandage väga "kergemeelsed",
kes peaks tõsiselt õppima oma silmi lahti tegema ja mitte ohhetama ja ahhetama iga piiksu peale, mis meedia välja sülitab . Ajakirjanikest ma kohati ei räägi üldse, neid tuleks kohati algkooli saata
.
Hea auto on palju autosid...
|
|
|
|
Black Rabbit
huviline
Registreerunud 12.08.04
Kasutaja on eemal
Auto: Forester XT
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: kps
Ma ei mõista, miks selle seadusemuudatuse üle nii suurt poleemikat tõstetakse kõigis võimalikes foorumites. Tegemist on ju tegelikult avalikele
parklatele suunatud seadusepunktiga, mis ei kuulunud enne liikluspolitsei kontrollimise objekti (loe seda nii, et inimesed naersid võimuorganitele
näkku, kui nende võsukene autosid täis parklas "harjutas"). See kuidas seda muudatust tõlgendatakse on inimeste enda fantaasia, millel pole piire.
Kõikidel seadustel on eeldused ja peale seda tegevused, need kes pole eeldustega kursis ja hakkavad kohe mingeid paralleele tõmbama oma koduaia või
vanaema peenravahega, kus naga lubadeta rooli ronib, on kitsarinnalised ja teiste isikute poolt kergesti mõjutatavad vabandage väga "kergemeelsed",
kes peaks tõsiselt õppima oma silmi lahti tegema ja mitte ohhetama ja ahhetama iga piiksu peale, mis meedia välja sülitab . Ajakirjanikest ma kohati ei räägi üldse, neid tuleks kohati algkooli saata
. |
Ausalt öeldes ei leia, ma et parklas harjutamine karistatav peaks olema.
Kui maa omanikul selle vastu midagi ei ole ja kõik mõistlikuse piires käib, siis on parkla ainus koht kus vähegi turvalisemalt näiteks libedasõitu
harjutada.
Piisab juba täiesti elementaarsest kontrollist mida politsei niikuinii teeb.
|
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Black Rabbit
Kui maa omanikul selle vastu midagi ei ole ja kõik mõistlikuse piires käib... |
Mine raami see eelnev nüüd kuhugi ära ja tõesta, et sul on maaomaniku luba ja asi toimub mõistuse piires!
|
|
|
|
Põta
huviline
Registreerunud 29.10.06
Kasutaja on eemal
Auto: D3, B2 CQ, B1 80 73a.
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Raika42
Ütleks mõlema postituse vastuseks, et praktiliselt kogu minu tutvusringkond ei ole mingit "põllurallit enne lubade tegemist teinud ja on edukalt
läbinud autokooli ja sõitnud nüüd juba osad ka palju aastaid. See põllurallitamine puudutab ainult väga väikest osa juhte ja arvan, et see on ikka
rohkem põldumööda sõitvate roolijoodikute püüdmiseks, mitte nende nn põllurallide väljasuretamiseks, ilmselt arvab ka politsei niimoodi. Oleks
äärmiselt meeldiv, kui see audifoorumi teema ei läheks Delfi kommentaariumi stiilis kõige kirumiseks, vaid et leiduks ka konstruktiivset kriitikat ja
mõistmist, seda enam, et enamik meist tegeleb hoopis teiste erialadega ja ei saa si..agi aru mis alustel seadusi muudetakse! |
Ideaalis on sul õigus- seadus võib tõesti olla põllu pealt roolijoodiku püüdmiseks aga kahjuks ei ole meie ühiskond ideaalne ja see, kuidas politsei
seda punkti ära kasutab, sõltub tihtipeale härrade mundrikandjate tujust. Vahel lihtsalt on s*tt päev ja kena on ju kellegile 18000 kaela väänata
selle eest, et ta oma põllul julges ilma lubadeta sõita.
Eraterritoorium peaks ikka puutumatuks jääma. Kelle asi see on kui ma oma põllul mossega vagusid sisse ajan omamata juhtimisõigust (kahjuks küll ei
ole mul küll kumbagi aga hea on teada, et mul on see võimalus)
Politseinike tujudest: Sõber võttis isa käest auto laenuks, omal tal juhilube ei olnud- palus mind rooli. Saime sõidud sõidetud, suundusime juba kodu
poole kui politsei otsustas puhuma panna ja dokumente kontrollida.
Puhutud- korras, dokumendid- korras, volitus- olemas. Andis juba dokumendid näpu vahele kui viimasel momendil härra avastas, et oot-oot, volitus on
kehtetu, tõmbas paberid käest ja nõudis, et ma nende autosse istuks. Uurisin siis, et mis volitusel viga. Tähtaja koha peale oli kirjutatud tähtajatu,
politseinik väitis, et ei tohi olla. Olles ennemgi juriidiliste terminitega kokku puutunud väitsin, et nii võib olla. Käratati vastu, et ei tohi.
Uurisin, et miks ei tohi. Vastus: "Sellepärast, et mulle ei meeldi see sõna" Tõin siis hunniku näiteid juriidilistest dokumentidest kus see olla
võib- selle peale tehti mulle teeääres põhjalikum tehniline ülevaatus kui seda ülevaatuspunktis tehtud on.
Ei vedanud, tulekustuti kontroll oli 2 päeva üle läinud. Sain trahvi vist 600.- kui õieti mäletan.
Ühesõnaga nii koolitati kadetti pärnus. Ja kusjuures see tarkpea, kellele "tähtajatu" ei meeldinud oli kadett.
Venis pikaks, aga samamoodi võib halva tuju või kadeti koolitamise pärast trahvi saada ka keegi, kes ennem autokooli üritab natuke oma põllu peal
harjutada. Fakt on see, et paljudele jääb autokoolist väheks, juhiload saadakse hädaga kätte aga vaadates osasid "vahtralehti" linnas sõitmas või
parklas parkimas tuleb küll nutt peale.
Ja Tarmo, ma ausalt rohkem ei vingu siin teemas, ei pea seda lukku panema. (nii igaks juhuks, et teised ka rääkida saaks) |
Seaduse järgi oleks sul olnud aega 2 nädalat volitust esitada tagantjärgi. Juhtus mu tuttavagagi nii, et sai 600 eeku trahvi volituse puudumise eest
ja hiljem viis volituse ja trahv tühistati.
|
|
|
simoQ
klubiliige
Registreerunud 25.03.08
Kasutaja on eemal
Auto: S6 2.2T & A8 4.2
|
|
Peeter82
huviline
Registreerunud 28.02.05
Kasutaja on eemal
Auto: 90 Q
|
|
KPS selleks piisaks vabalt ka kui kirjutada sinna sisse vaid riigi ja kohaliku omavalitsuse haldusalas oleval maal kontrolli õiguse andmine. Siis
oleks lahendatud see "haljasalal karistamine" ja tavainimene elaks oma elu nagu vanasti ja olekski sellega asi tahe...
|
|
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Pets4524
KPS selleks piisaks vabalt ka kui kirjutada sinna sisse vaid riigi ja kohaliku omavalitsuse haldusalas oleval maal kontrolli õiguse andmine. Siis
oleks lahendatud see "haljasalal karistamine" ja tavainimene elaks oma elu nagu vanasti ja olekski sellega asi tahe... |
Ma olen kogu aeg toonud võrdluseks näidist, et proovi kasvõi ise kirjutada tavalisele kahvlile juhend, kus tuua välja kõik, mis sellega teha ei tohi
punkt punkti haaval. Huvitav, kuna Sa selle teose lõpetad? Sama suhtumisega tehaksegi seadus, kus pole mitmeti mõtlemist.
|
|
|
|
Vahur102
huviline
Registreerunud 04.04.07
Kasutaja on eemal
Auto: B4 competition & A4 1.9 tdi
|
|
Selle asemel et sellist läbimõtlemata sitta toota võiks teha autojuhi ja teiste inimeste elu paremaks,kergemaks ja ohutumaks.Aga siiski palju õnne ja
turvalist liiklemist eurole rahakoti ja siseministeeriumi vahel.
|
|
|
woody
huviline
Registreerunud 13.07.09
Kasutaja on eemal
Auto: Vw B6 Passu, C6Q
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: kps
oleks lahendatud see "haljasalal karistamine" ja tavainimene elaks oma elu nagu vanasti ja olekski sellega asi tahe... |
Ma olen kogu aeg toonud võrdluseks näidist, et proovi kasvõi ise kirjutada tavalisele kahvlile juhend, kus tuua välja kõik, mis sellega teha ei tohi
punkt punkti haaval. Huvitav, kuna Sa selle teose lõpetad? Sama suhtumisega tehaksegi seadus, kus pole mitmeti mõtlemist. |
Mis siin ikka arutada, Tere Tulemast Eestisse. Selleni see viib ju, inimene ei ole enam ammu siin riigis inimene, vaid mingi ajudeta ori, kelle ainus
õigus on teha riigi kasuks tööd ja siis see vähenegi, mis talle kätte veel jääb, seegi võetakse talt kas või tema enda hoovis käest ära.
No krt, ma ei suuda küll kuidagi ette kujutada, et mu 70 aastane vanaisa viskab kartulimaa käsitsi hanguga ümber ja ajab käsitsi vaod sisse, kasutades
vanaema hobusena. Täis debiilsus ju.
Nagu ka siin eespool oli mure rattasõidu kohapealt, siis ei imestaks üldse, kui varsti pannakse punkt sisse, kus rattaga sõitmiseks oleks vaja A1
kategooria juhilube.
Peatugede kohta kah siis, ise saan vaevu paika selle peatoe nii, et pea oleks vastu peatuge, mis sest, et selline sõiduasend väsitab selja ja kaela
ära enne, kui oled jõudnud läbida juba 13 km., mis veel b3 ja b4 omanikud tegema peavad? Teibiga pea peatoe külge? Naljanumber, muud midagi.
Ainuke asi, mida ma tõesti pooldan, on see, et mõnedel juhtidel tuleks tõesti roolis mobiiliga rääkimine ära keerata, siis suudaksid nad äkki
suunatulesid kasutada jne. See vist ka ainuke positiivne asi, mida ma selles uues liiklusseaduses näen. Ok, see ka, et rolleritele kindlustused peale
surutakse, siis on vähemalt lootust, et kui juhtub mõni pinisev külge tulema autole, siis on kuskilt midagi tagasi ka tulemas, peale oma niigi õhukese
rahakoti.
Aga ega siin kraaksumine ka targemaks tee!
Nelivedu on parim
|
|
|
|
Peeter82
huviline
Registreerunud 28.02.05
Kasutaja on eemal
Auto: 90 Q
|
|
No ei olegi võimalik kõike sisse kirjutada aga see mis on võiks vähemalt olla üheselt mõistetav... Näiteks on keegi juba toonud välja sellise
mõttekäigu :
"Artiklis on pisike viga. Tõsi, paranduseelnõu järgi laienevad teede välisele alale paragrahvid 69 (joove), 94 ja 95 (juhtimisõigus). Samas ei laiene
näiteks 38 (juhi kohustused kontrollija ees). Seega ei ole väljaspool teid kohustust kontrollija märguande peale peatuda, esitada dokumente (neid ei
pea ka kaasas olema, ka see paragrahv ei laiene) ega üldse kontrollijast välja teha. Seega on mõned asjad küll seadusevastased, kuid seaduse järgi
pole õigust neid kontrollida"
No mis sellest siis üldse kasu on?
Näiteks mootorratta puhul langeb uue liiklusseaduse sõnastuse puhul olukord absurdsusse:
Parandatud sõnastus
1) paragrahvi 1 täiendatakse lõikega 21 järgmises sõnastuses:
„(21) Käesoleva seaduse §-des 69, 94 ja 95 sätestatut kohaldatakse mootorsõiduki ja maastikusõiduki juhile ka sõiduki juhtimisel väljaspool teed.“;
§ 2. Mõisted
Käesoleva seaduse tähenduses:
…..
41) mootorsõiduki juhtimine on isiku igasugune tegevus mootorsõiduki juhi kohal, kui mootorsõiduk liigub. Mootorsõiduki juhtimiseks loetakse ka isiku
tegevust, kui ta ei viibi juhi kohal, kuid mõjutab juhtimisseadiste (juhtrauad, rooliratas või muu selline) abil mootorsõiduki liikumissuunda või
kiirust;
…..
Vähe sellest, et seaduseparanduse järgi peaks olema vastava kategooria juhtimisõigus sõitmisel väljaspool teed, ka mootorratta lükkamine
(Mootorsõiduki juhtimiseks loetakse ka isiku tegevust, kui ta ei viibi juhi kohal, kuid mõjutab juhtimisseadiste (juhtrauad, rooliratas või muu
selline) abil mootorsõiduki liikumissuunda või kiirust) oma garaazis, hoovis, motopoes, teeninduses, peale- ja mahalaadimine transpordivahendile jne
ei ole legaalne tegevus ilma vastava kategooria juhtimisõigust omamata, kuna mõiste „väljaspool teed“ hõlmab ju praktiliselt kogu Eesti Vabariigi
territooriumi, mis ei ole tee Liiklusseaduse mõistes.
Peeter
|
|
|
|
mine....
huviline
Registreerunud 10.10.08
Kasutaja on eemal
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: margus
Tänud!
Eeldan, et ka kõik siin häält tõstnud tegelased on juba hääle andnud. |
Siin häält ei tõstnud aga seal hääle andsin küll!
|
|
|
ferdinand
huviline
Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal
Auto: 400,401,969
|
|
Märkimisväärne hulk teeäärsetest maadest kuulub eraomanikele.
Isegi kui mul on igav, kõik mul tuleb välja!
|
|
|
|
audi_a4_v6
huviline
Registreerunud 17.08.10
Kasutaja on eemal
Auto: Audi Q7 3.0TDI -14
|
|
Tegelt võiks lihtsalt keelata joobes roolis olemise, juhiluba mitte tee peal ei ole nõutav, küll aga kaine olek, siis oleks ka vist asi lahendatud?
|
|
|
Lehekülgi: 1 2 3 |
|