Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema
 Lehekülgi:  1  2  3
Autor:
Pealkiri: Bensupaagi luuk alarmi alla või füüsiliselt kaitsta (Vastuseid: 54 | Vaatamisi: 4326)
Tort
huviline

Registreerunud 16.09.07
Kasutaja on eemal

Auto: A4 2.6

postitati 01.11.10 19:12 Tsiteeri

Ma sain valesti aru, ma mõtlesin et jutt käib sellest mehaanilisest (el. mootor vs õhk) asjast mitte signa andurist.

Kuidas sinna ligi pääseb? Lähen vaatan ise lähipäevil ja äkki tuleb hea idee. Samas võiks keegi alarmidega kursisolev inimene kirjeldada, kuidas "päriselt" asi käib.

Lisaks - kust saab korralikke korke? Mul momendil süütevõtmega avatav, ilmselt originaal. Kust saab tugevaid ja toekaid lukuga korke?

EDIT: Ma ei soovi kedagi teolt tabada, ma soovin et asi oleks neile nii ebamugav et nad enam ei tuleks. Politsei ei tee nendega midagi, mina nendel silmi peast välja peksta ei soovi jne. See on reaalsus kahjuks. Jõude ei huvita, mina ei taha nendega tegemist teha, parandamatud idikad. Võtta neilt ka midagi pole enamasti. Hea õnne korral saab ise krimi kui liiga kõvasti tampida või preemiaks HIV-i. Samuti on neil ilmselt see kruvikeeraja millega korki avada ja nuga millega luuki avada. Ei aitäh. Ma arvan, et selle vana, kelle ma 7-se bemmi rüüstamiselt tabasin ja kes ka politseile sai antud, oli ilmselt tingimisi ja sai sellegipoolest kuu aega lehtede riisumist ja verbaalse noomituse. Minuga pole ühendust võetud igastahes. Seni, kuni süsteem kep*b pigem tavakodanikke ja teeb kaakidele ata-ata, ei saa eriti midagi teha.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
MartinCS
huviline

Registreerunud 28.03.06
Kasutaja on eemal

Auto: S4 BiT 232kW Oettinger + esivanema A6 C6 3,0TDI Q 171kW '07

postitati 01.11.10 19:57 Tsiteeri

Aga äkki proovid installida hoopis mingi sõela, et nad kütust kätte ei saaks enam. Lollikindlam. Kuidas seda teostada saaks, on iseküsimus.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi
Tort
huviline

Registreerunud 16.09.07
Kasutaja on eemal

postitati 01.11.10 20:13 Tsiteeri

Kah geniaalne muidugi, tõesti. Ma tean, et osadelt autodelt ei saagi voolikuga kütet, johtuvalt siis vist sõelast ja kõrikujust. Aga jah, kuidas teostada?

MartinCS
huviline

Registreerunud 28.03.06
Kasutaja on eemal

Auto: S4 BiT 232kW Oettinger + esivanema A6 C6 3,0TDI Q 171kW '07

postitati 01.11.10 20:20 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Tort
Kah geniaalne muidugi, tõesti. Ma tean, et osadelt autodelt ei saagi voolikuga kütet, johtuvalt siis vist sõelast ja kõrikujust. Aga jah, kuidas teostada?
Seda minagi, kunagi ei suutnud isegi toll Toyota Hiace kaubikust ühtegi proovi kätte saada.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi
real1
huviline

Registreerunud 09.06.06
Kasutaja on eemal

Auto: B3, B4, B5; B7, C4, C6

postitati 01.11.10 20:36 Tsiteeri

Suht huvitav variant oleks, kui ajavad vooliku sisse, aga voolik juhatab nad pagasiruumis oleva veeämbrini. Ei tea, mis näo vargapoisid teevad, kui bensu asemel vett saavad :)

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Tort
huviline

Registreerunud 16.09.07
Kasutaja on eemal

postitati 02.11.10 10:27 Tsiteeri

1. Mida arvab alarm sellest, kui alarmi all olles tehakse uks lahti ja jäetaksegi lahti? Kas lõugab korra või kolm korda näiteks (äkki oleneb alarmist) ja siis lepib olukorraga või jääbki järjest lõugama oma tsükleid, sest vaatab igakord, et uks lahti ja pistab kisama?

2. Kuidas alarm siis töötab, kas valve all olles on ahel katki ja kisab ahela tekkimise peale või vastupidi? Lähen Elfa-sse lülitit nillima ja on vaja teada, millist võtta.

rocket
huviline

Registreerunud 13.10.04
Kasutaja on eemal

Auto: 40 TFSI

postitati 02.11.10 10:40 Tsiteeri

Soovitan kasutada magnetilist nn. herkonlülitit, siis jääks täiesti vee- ja elementidekindel.
Aga tervikliku insenertehnilise lahenduse pead ikka ise kokku panema :cool:

Diagnostika, elektriküsimused. Lisade paigaldus ja õpetamine A6 C4-C8 ja A4 B5-B9'le. Pealinnas HELISTA 562-56789 !
Müüa püsikiirushoidja koos paigaldusega , Vaata ka: Cruise Control, :: Kompuuter ,:: LED orig. numbrituled ja salongivalgustus
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Tort
huviline

Registreerunud 16.09.07
Kasutaja on eemal

postitati 02.11.10 10:53 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: rocket
Soovitan kasutada magnetilist nn. herkonlülitit, siis jääks täiesti vee- ja elementidekindel.
Aga tervikliku insenertehnilise lahenduse pead ikka ise kokku panema :cool:

Will do, Captain :cool:

samru
klubiliige

Registreerunud 01.02.04
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A8 4,2Q, B6 3,0Q, Buell XB12s

postitati 02.11.10 11:56 Tsiteeri

Tsitaat:
1. Mida arvab alarm sellest, kui alarmi all olles tehakse uks lahti ja jäetaksegi lahti? Kas lõugab korra või kolm korda näiteks (äkki oleneb alarmist) ja siis lepib olukorraga või jääbki järjest lõugama oma tsükleid, sest vaatab igakord, et uks lahti ja pistab kisama?

2. Kuidas alarm siis töötab, kas valve all olles on ahel katki ja kisab ahela tekkimise peale või vastupidi? Lähen Elfa-sse lülitit nillima ja on vaja teada, millist võtta.

See mitu korda alarm kisab sõltub alarmi valmistajast. Normaalsetel signadel on limiteeritud 3 - 5 korda ühest ahelast. Kontakti (lüliti) pead muretsema sellise, mis oleks nomaalselt avatud ehk häire puhul kontaktid ühendatakse ja antakse alarmile üldiselt massi (0). Saad kasutada pagassi valve ahelat aga tuleb dioodidega eraldada, et ei lülitaks valgustust sisse muidu läheb aku tühjaks. Täpselt ei mäleta milline on kütuseluugi mootor aga mina kasutaks Audi esiukse keskluku mootorit millel on juba lüliti sisse ehitatud.

Autoalarmid, autode elektritööd. Mootorrataste ümberehitus. https://www.facebook.com/MotoSpirit-190392434636735/
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Tort
huviline

Registreerunud 16.09.07
Kasutaja on eemal

postitati 02.11.10 12:52 Tsiteeri

Tänud, väärt inf! Kas siis peaks vist salongiahelaga ühendamisel ka dioodidega eraldama juhul kui salongivalgustus on asendis, mis paneb ta ukse avamisel põlema (ma peast ei tea, kas pagass on alarmi all ja kas sinna saab panna)? Kuidas see käib, misasi kuhu vahele? Ja audi esiukse mootori kasutamisel on vist see pluss, et lüliti sees aga muidu ikka sama vedel eksole, varras näpuga liigutatav?

samru
klubiliige

Registreerunud 01.02.04
Kasutaja on eemal

postitati 02.11.10 14:06 Tsiteeri

Tsitaat:
Tänud, väärt inf! Kas siis peaks vist salongiahelaga ühendamisel ka dioodidega eraldama juhul kui salongivalgustus on asendis, mis paneb ta ukse avamisel põlema (ma peast ei tea, kas pagass on alarmi all ja kas sinna saab panna)? Kuidas see käib, misasi kuhu vahele? Ja audi esiukse mootori kasutamisel on vist see pluss, et lüliti sees aga muidu ikka sama vedel eksole, varras näpuga liigutatav?

Seda kuhu ja kuidas diood vahele panna ei saa näpuga näidata. Üks variant on veel kapotilüliti ahel, mis on eraldi, et sinna võiks ilma dioodita külge panna. Varras on ikka suht kergelt liigutatav aga mina sellega ei jändaks, sest kui lahti ei saa lõhuvad ära ja siis pole alarmist kah kasu äkki.

Autoalarmid, autode elektritööd. Mootorrataste ümberehitus. https://www.facebook.com/MotoSpirit-190392434636735/
Tort
huviline

Registreerunud 16.09.07
Kasutaja on eemal

postitati 02.11.10 17:30 Tsiteeri

See on õige mõte küll, et las saavad luugi lahti ja neid ootab parem alarm ja korralik uus kork.

Tahaks siiski teada, mis väärtusega ja milline diood peaks olema ja kuhu vahele ta panna (millise juhtme peale, mitte kuhu füüsiliselt). Kapoti alla oleks veidi kauge vedada. "Vaesemehe" lahendus oleks muidugi vist pagassi valgustus üldse ära tappa või tagaukse juurde ühendades salongis valgustus OFF mode'i.

Võin muidugi dioodimure Elfasse ka kirjutada samas.

samru
klubiliige

Registreerunud 01.02.04
Kasutaja on eemal

postitati 02.11.10 19:58 Tsiteeri

Tsitaat:
See on õige mõte küll, et las saavad luugi lahti ja neid ootab parem alarm ja korralik uus kork.

Tahaks siiski teada, mis väärtusega ja milline diood peaks olema ja kuhu vahele ta panna (millise juhtme peale, mitte kuhu füüsiliselt). Kapoti alla oleks veidi kauge vedada. "Vaesemehe" lahendus oleks muidugi vist pagassi valgustus üldse ära tappa või tagaukse juurde ühendades salongis valgustus OFF mode'i.

Võin muidugi dioodimure Elfasse ka kirjutada samas.

Sellesmõttes ongi sulle raske öelda, sest keegi ei tea kuidas ja kuhu alarm ühendatud on. Bensuluugi lülitist tulev juhe tuleb ühendada alarmi juhtme külge mis tuleb ükse/kapoti/pagassi lülitist. Sellesama alarmi juhtme vahele paned dioodi 1N4004 triibuga ukse/luugi lüliti poole.
Kui on küsimusi siis helista, sest ma ei viitsi eriti kirjutada.

Tort
huviline

Registreerunud 16.09.07
Kasutaja on eemal

postitati 02.11.10 21:52 Tsiteeri

Ok, tänks. Sain aru küll seletusest enamvähem. Uurin elfa-st edasi. Eks kui valmis, siis annan siia ka märku.

Amadeuz
huviline

Registreerunud 09.03.05
Kasutaja on eemal

Auto: C5 avant TQAT 110 kW õlipress '99 (Nora), MB W639 kombi AT CRD 80kW (Jasmin)

postitati 03.11.10 06:30 Tsiteeri

Minu esimesel Audil ('78 C2) oli kapoti all üks padrun, mis sisaldas AL pulbrit. Asi oli selleks, et kui keegi üritanuks alarmi vältimiseks akut maha keerata (toona polnud alarmid veel oma akuga), siis saanuks ta lõbusa hõbedase välimuse.
Mina kasutaksin ära pisikese pliiatsraketi tühja kapsli, topiksin, selle alumiiniumpulbrit täis, lisaksin elektrilise süütekapsli taha ning ühendaksin alarmiga. Kui ahel on alarmi all, siis on ka padrun pinges. Kui siis luugi avad saad ilusaks. Kui alarm maas, siis seda ahelat ei ühendata ja saad rahumeeli ise tankima minna. Kuigi, siis kartsin ise kah kapoti avada - mine tea kui süsteem äkki lolliks läheb :)

Igal juhul, kui sa nende igapäevast leiba järsku vähendad, siis pead arvestama võimalusega autole lisainvesteeringute tegemisega. Kas vahetad mõne klaasi või värvid keret. Kardetavasti nemad ei lepi niisama uue olukorraga.

huviline

Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal

Auto: 400,401,969

postitati 03.11.10 07:23 Tsiteeri

Minagi arvan, et mistahes mehhaanilised lahendused ei ole head (lukk&loom), kui just autot ööseks merekonteinerisse kinni ei keevita. Mingi sõel v muu takistus täitetorus võib kõige ebasobivamal hetkel saada enese jaoks probleemiks, eriti kui ta osakese enesest ntx paaki poetab.:D
Kõige parem on omada häid suhteid naabritega, vajadusel luua uus naabrivalvesektor ning loomulikult signalisatsioon, mis vajadusel märku annab. Tundub, et mingil määral on abi ka liikumisanduriga valgustitest, kuigi igale poole selliseid asju muidugi paigaldada ei saa.
Luugile lüliti installimine ei ole ometi eriline teadus.;)

Isegi kui mul on igav, kõik mul tuleb välja!
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
Tort
huviline

Registreerunud 16.09.07
Kasutaja on eemal

postitati 03.11.10 10:28 Tsiteeri

Ma arvan et need on mingid suva tattnokad ja loodan, et lõhkuma ei lähe alarmi käivitudes, vaid jooksevad minema. Muidu päris head ideed siin. Imestan, et keegi pole soovitanud suurt auku kaevata maha ja lehti peale panna :D Või Estonia tiibklaverit õige koha peale riputada, või karuraudu.

Muidu huvitav on see, et esiukse andurit ma ei leidnud, küll aga tagaukse oma. Kus ja milline on esiukse andur? Huvipärast.

raunz
huviline

Registreerunud 27.09.04
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A4 1.8 B5 & A6 Avant 2.5TDI C5

postitati 03.11.10 10:59 Tsiteeri

Esiukse andur on uskeluku sees.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
Zoig
klubiliige

Registreerunud 03.12.07
Kasutaja on eemal

Auto: IZh 21251 Kombi; Audi S6 Avant; B2c; B2q

postitati 03.11.10 11:44 Tsiteeri

Tsitaat:
Ma arvan et need on mingid suva tattnokad ja loodan, et lõhkuma ei lähe alarmi käivitudes.

Mida teevad mingid suva tatnokad bensiiniga?
St kui juba see tegelane oskab bensiiniluuki märkamatult lahti saada, ning kuidagi märgatavad kogused ära veab, siis päris suvaline lontrus kindlasti pole (väga ei usu, et sa paari liitri kadumist oleks märganud, pigem ikka kümneid liitreid läks aurama)

Et oleks raskem!
Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U SkypeKasutaja Telefoninumber
Tort
huviline

Registreerunud 16.09.07
Kasutaja on eemal

postitati 03.11.10 12:46 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: raunz
Esiukse andur on uskeluku sees.

Vot siis :)

Zoig, see on niivõrd lihtne, et laps saab ka hakkama. Mida teevad? Ei tea, sõidavad rolleriga, sõidavad äkki oma autoga, müüvad naabrimehele, mida iganes.

rainer9968
huviline

Registreerunud 02.03.08
Kasutaja on eemal

Auto: A4 1,9TDI

postitati 03.11.10 14:35 Tsiteeri

Kõige lihtsam ja odavama viis on, et ostad iga päev 100 krooni eest kütust sisse, õhtul vb on seal paar liitrit alles. Luugi jätad ööseks lahti ja las siis tulevad paari liitri järele. Nädala ja kaks toimetad nii siis nad ei tule ka enam, kuna teavad et sealt midagi saada ei ole. :P

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U
Tort
huviline

Registreerunud 16.09.07
Kasutaja on eemal

postitati 04.11.10 17:49 Tsiteeri

Ma aru ei saa. Kui uks või pagass lahti teha alarmi all (uksel hoian nuppu all, signa peale, vabastan nupu), siis kisama ei hakka. Kas olen puldiga kuidagi disablenud uste andurid (mahuandur töötab kindlasti) või on neil mingi viide, et rakenduvad mingi aeg peale signa aktiveerimist? Cobra mudelit kahjuks ei tea aga neil saab mahuandurit küll disableda, kas ka uksi? Uksed on vanasti 100% töötanud.

Zoig
klubiliige

Registreerunud 03.12.07
Kasutaja on eemal

Auto: IZh 21251 Kombi; Audi S6 Avant; B2c; B2q

postitati 04.11.10 18:17 Tsiteeri

Tsitaat:
Ma aru ei saa. Kui uks või pagass lahti teha alarmi all (uksel hoian nuppu all, signa peale, vabastan nupu), siis kisama ei hakka.
Üldjuhul uksed, peavad rakenduma koos alarmiga, ning mahuandur rakendub ca 30s hiljem. Vähemalt mul on küll kohe alarm hädaldama hakanud, kui mõni kaardilugeja suudab ukse irvakile jätta.

Ukse andureid saad ju kontrollida salongitulega, kui see ukse avamise rezhiimis tuld põlema ei pane, siis on mõni andur omadega läbi.

Et oleks raskem!
Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U SkypeKasutaja Telefoninumber
Tort
huviline

Registreerunud 16.09.07
Kasutaja on eemal

postitati 04.11.10 18:48 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Zoig
Tsitaat:
Ma aru ei saa. Kui uks või pagass lahti teha alarmi all (uksel hoian nuppu all, signa peale, vabastan nupu), siis kisama ei hakka.
Üldjuhul uksed, peavad rakenduma koos alarmiga, ning mahuandur rakendub ca 30s hiljem. Vähemalt mul on küll kohe alarm hädaldama hakanud, kui mõni kaardilugeja suudab ukse irvakile jätta.

Ukse andureid saad ju kontrollida salongitulega, kui see ukse avamise rezhiimis tuld põlema ei pane, siis on mõni andur omadega läbi.

Mul läheb mahuandur suht kohe. Uste kohta ma ei oska öelda, kas cobra üldse läheb peale kui uks lahti või annab errorit, pole proovinud. Eelmine auto pani ka lõugama kui uks lahti signa sisse lülitada, aga see oli lihtne eurosec. Mõtlen et äkki mõni geenius on ühendanud signa nii, et saab signaali salongitulest ja niiviisi, kui see on vaid selles rezhiimis, et uste avanedes tuli süttib. Mul see "off" momendil, manuaalselt pandud. Peaks proovima. See rezhiim töötab küll muidu, et uste avanedes süttivad ka lambid, lihtsalt ma ei kasuta seda. Pagassis küll tuli süttib kui luuk avada, aga seegi ei kuku kisama. Kindel on see, et kunagi uksed vähemalt funkasid.

Mismoodi see pagass ühendatud on tavaliselt? Kui uste signaali saab eest võtta korraga, siis pagassi jaoks veetakse eraldi juhe? Selle puhul ju salongituled ei sütti.

samru
klubiliige

Registreerunud 01.02.04
Kasutaja on eemal

postitati 04.11.10 20:03 Tsiteeri

Pane signa peale ja oota vähemalt minut enne kui ükse lüliti vabastad. Laetule lüliti asend ei mõjuta signa tööd ja kuidagi teisiti seda ühendada oleks päris keeruline. Pagassi lüliti juurde pole vaja A4-jal eraldi juhet vaja vedada kuna signa jaoks saab signaali kätte eest armatuuri alt.

Lehekülgi:  1  2  3
Tee uus teema

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 20]
[PHP: 30.4% - SQL: 69.6%]