Lehekülgi: 1 2 3 |
TheRRsr
huviline
Registreerunud 14.02.09
Kasutaja on eemal
Auto: A4 B5 2.6 - 11 l/100km
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Vahur102
Ma saan aru et asja point on see et sõnumite lugemine ja kirjutamine põhjustab avariisid.
Ma saan ka täiesti aru sellest inimesest kes selle välja mõtles et sa lähed hommikul tööle paned telefoni oma mersu hands-freesse sõidad kohale ja
võtad välja ja loodad et teised teevad samamoodi ja polegi keegi ära surnud kelle rahakotist tema palk tuleb.Mina aga näiteks pean kasutama mõni päev
3-4 erinevat autot ja teised kasutavad neid ka nii et mitu hands-free süsteemi ma peaks siis igas autos olema??? Ja telefone vahetan ma ka tihedamalt
kui autosid kas siis iga kord pean jälle uue ostma ja paigaldada laskma või mingi juhtmepuntraga mässama kogu aeg.Kehtib ju praegu mobiiliga linnas
rääkimise keeld ei ole ma veel kedagi näind keda see kottind oleks.Samahästi võiks üldse autos igasuguse liigutamise ära keelata nt. kukalt ei tohi
kratsida jne. |
Väga segane tekst sul.
Kui sul on raha pidevalt uusi telefone osta siis peaks ka telefonihoidja jaoks piisama.
Ma eeldan, et autod mida kaaslastega päevas mitu korda vahetad on tööautod. Seega sebige endale töötelefonid ja igasse autosse telefonihoidja. Et
sulle arusaadav oleks siis töötelefonid oleksid identsed.
Kui selle jaoks raha ei ole siis PEAD JAH kogu aeg juhtmetega mässama.
Ja kui sa ei ole näinud kedagi keda see seadus kotiks siis tule vaata mind - mind kotib.
Lisaks on olemas ühed ülimugavad pisikesed vidinad mida uue telefoni ostmisel vahetama ei pea.
|
|
|
|
automees6
huviline
Registreerunud 24.05.06
Kasutaja on eemal
Auto: A6 C4 Avant 2,5TDi Quattro, A7 3.0 TDI Biturbo
|
|
Huvitav kas sihuke katse on tehtud, et kui rääkida telefon kõrvajuures ve käed vaba süsteemiga, kuisuur se ohutuse vahe on. Minuarust pole nagu eriti
vahet kas käed vaba süsteem ve hoiad ühe käega telefoni. Ok manuaalkastiga on jah sipa raske. Tähelepanu on ju mõlemal juhul eemale juhitud.
|
|
|
Vahur102
huviline
Registreerunud 04.04.07
Kasutaja on eemal
Auto: B4 competition & A4 1.9 tdi
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: TheRRsr
Tsitaat: | Algselt postitas: Vahur102
Ma saan aru et asja point on see et sõnumite lugemine ja kirjutamine põhjustab avariisid.
Ma saan ka täiesti aru sellest inimesest kes selle välja mõtles et sa lähed hommikul tööle paned telefoni oma mersu hands-freesse sõidad kohale ja
võtad välja ja loodad et teised teevad samamoodi ja polegi keegi ära surnud kelle rahakotist tema palk tuleb.Mina aga näiteks pean kasutama mõni päev
3-4 erinevat autot ja teised kasutavad neid ka nii et mitu hands-free süsteemi ma peaks siis igas autos olema??? Ja telefone vahetan ma ka tihedamalt
kui autosid kas siis iga kord pean jälle uue ostma ja paigaldada laskma või mingi juhtmepuntraga mässama kogu aeg.Kehtib ju praegu mobiiliga linnas
rääkimise keeld ei ole ma veel kedagi näind keda see kottind oleks.Samahästi võiks üldse autos igasuguse liigutamise ära keelata nt. kukalt ei tohi
kratsida jne. |
Väga segane tekst sul.
Kui sul on raha pidevalt uusi telefone osta siis peaks ka telefonihoidja jaoks piisama.
Ma eeldan, et autod mida kaaslastega päevas mitu korda vahetad on tööautod. Seega sebige endale töötelefonid ja igasse autosse telefonihoidja. Et
sulle arusaadav oleks siis töötelefonid oleksid identsed.
Kui selle jaoks raha ei ole siis PEAD JAH kogu aeg juhtmetega mässama.
Ja kui sa ei ole näinud kedagi keda see seadus kotiks siis tule vaata mind - mind kotib.
Lisaks on olemas ühed ülimugavad pisikesed vidinad mida uue telefoni ostmisel vahetama ei pea.
|
Ega see telefoni käes hoidmine juhtimist ei sega,tähelepanu hajutab see jutt mida sa räägid nii et need hands-freed võiks üldse kõik minema visata.See
on ikka juhi enda otsustada mida ta suudab roolis teha ja mida mitte.See seadus on lihtsalt üks raha välja lüpsmise viis riigikassase.Võiks ju ära
keelata manuaalkastiga autod sest sõidu ajal käigu vahetamine on ju ohtlik.Kõige lihtsam oleks ju üldse autod ära keelata siis oleks ju kõigil parem
aga see aeg vist enam kaugel polegi tundub.
|
|
|
KsenoonE
Postitusõiguseta huviline
Registreerunud 05.01.10
Kasutaja on eemal
Auto: Porsche Panamera Turbo/GLE
|
|
Kas see vastab tõele, et alates 1.jaanuar võivad põleda esimesed udutuled lähitulede asemel?
Huvitav kas autotelefoni tohib käes hoida ja rääkida siis? Mõnedel on ju
sisse ehitatud teised.
|
|
|
|
TheRRsr
huviline
Registreerunud 14.02.09
Kasutaja on eemal
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Vahur102...See seadus on lihtsalt üks raha välja lüpsmise viis riigikassase.Võiks ju ära keelata
manuaalkastiga autod sest sõidu ajal käigu vahetamine on ju ohtlik.Kõige lihtsam oleks ju üldse autod ära keelata siis oleks ju kõigil parem aga see
aeg vist enam kaugel polegi tundub... |
Ei ole. See seadus on liiklusturvalisuse parandamiseks ja trahvid on mõeldud inimeste karistamiseks.
Käigu vahetamine on vahetult autojuhtimsega seotud, see ei ole mingit moodi ohtlik.
Millest sa järeldad, et autosid hakatakse keelustama, kas sul on mingit siseinfot?
|
|
|
|
TheRRsr
huviline
Registreerunud 14.02.09
Kasutaja on eemal
|
|
martinB4
huviline
Registreerunud 28.03.06
Kasutaja on eemal
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: KsenoonE
Kas see vastab tõele, et alates 1.jaanuar võivad põleda esimesed udutuled lähitulede asemel? |
Käisin just autokoolis mootoratta lube tegemas. Ja autokooli õpetaja ütles jah, et võivad põleda ainult udutuled siis lähitulede ja päevatulede
asemel.
Seda sain ka teada, et kui sõidad öisel ajal asulavälisel teel ja kui lülitad kaugtuled ümber lähiduledeks kui auto vastu tuleb. Siis pead kiirust
vähendama 50km tunnis. Et umbes hetkel tuleks seda teha aga uues seaduses on see juba sees.
|
|
|
undu
huviline
Registreerunud 05.08.05
Kasutaja on eemal
Auto: Outback´13, Gaz 2410
|
|
Ikka mingi hull viha on sul Vahur102 sellise seaduse vastu.
Ma väidan väga vastu selle telefoni hoidmise ja räägitava jutu suhtes. Inimene, keda segab jutu ajamine sõiduajal ei tohiks ka kaasreisijatega
suhelda. Samas - manuaalkastiga auto juhtimist segab telefoni hoidmine VÄGA.
Kui jätta juhi otsustada, mida ta suudab roolis olles teha, siis väga paljud otsustaksid joonelt, et suudavad ka 1,5+ promillise joobega liigelda ja
väga paljud leiaks kohe, et nad suudavad edukalt linnas 100km/h ohutult liigelda ja maanteel pmtselt nii kiiresti kui auto võimaldab.
Öine alkomüügikeeld oli ka alguses nii vastuvõetamatu, et jube. Aga näe - elu ei jäänudki seisma. Isegi joodikuid ei ole vähemaks jäänud.
|
|
|
TheRRsr
huviline
Registreerunud 14.02.09
Kasutaja on eemal
|
|
Tsitaat: | •
Juhil on keelatud kasutada telefoni ilma käsi vabaks jätva vahendita ning sõiduki liikumise ajal hoida telefoni käes. Kehtiva reeglistikuga
võrreldes laieneb telefoni kasutamise keeld ka asulavälistele teedele. |
Seega alates 01.01.2011. ei tohi telefoni käes hoida ka linnast väljas.
|
|
|
|
TheRRsr
huviline
Registreerunud 14.02.09
Kasutaja on eemal
|
|
Tsitaat: | B-, C-, D- ja T-kategooria mootorsõiduki juht peab halva nähtavuse korral ja pimeda ajal asulavälisel teel hädapeatamise korral
autost või traktorist sõiduteele väljumisel ja sõiduteel viibimisel kandma (standardile EVS-EN471 vastavat 2-klassi) ohutusvesti. |
Kui seadusesse pandi sisse helkurvesti kandmise kohustus B-kat sõiduki juhile, siis tõenäoliselt hakatakse helkurvesti ka ülevaatusel nõudma.
|
|
|
|
Vahur102
huviline
Registreerunud 04.04.07
Kasutaja on eemal
Auto: B4 competition & A4 1.9 tdi
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: TheRRsr
Tsitaat: | B-, C-, D- ja T-kategooria mootorsõiduki juht peab halva nähtavuse korral ja pimeda ajal asulavälisel teel hädapeatamise
korral autost või traktorist sõiduteele väljumisel ja sõiduteel viibimisel kandma (standardile EVS-EN471 vastavat 2-klassi)
ohutusvesti. |
Kui seadusesse pandi sisse helkurvesti kandmise kohustus B-kat sõiduki juhile, siis tõenäoliselt hakatakse helkurvesti ka ülevaatusel nõudma.
|
See sõnastus on neil tõesti hästi välja kukkunud see ongi ju enamasti peatumise põhjus
|
|
|
lehoo
huviline
Registreerunud 25.01.04
Kasutaja on eemal
|
|
Helkurvesti ei pea autos olema ega ei kontrollita ülevaatusel.
|
|
|
|
Carla
klubiliige
Registreerunud 29.12.03
Kasutaja on eemal
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: lehoo
Helkurvesti ei pea autos olema ega ei kontrollita ülevaatusel. |
Peab ikka küll.
Tsitaat: | B-, C-, D- ja T-kategooria mootorsõiduki juht peab halva nähtavuse korral ja pimeda ajal asulavälisel teel hädapeatamise korral
autost või traktorist sõiduteele väljumisel ja sõiduteel viibimisel kandma (standardile EVS-EN471 vastavat 2-klassi)
ohutusvesti./quote] |
If you have no lag, you have no turbo. You also have no huge torque increase to look forward to.
|
|
|
|
automees6
huviline
Registreerunud 24.05.06
Kasutaja on eemal
Auto: A6 C4 Avant 2,5TDi Quattro, A7 3.0 TDI Biturbo
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Carla
Tsitaat: | Algselt postitas: lehoo
Helkurvesti ei pea autos olema ega ei kontrollita ülevaatusel. |
peab ikka küll
autost või traktorist sõiduteele väljumisel ja sõiduteel viibimisel kandma (standardile EVS-EN471 vastavat 2-klassi) ohutusvesti. |
|
Siis peab vestilt hakkama mingeid numbreid otsima, et ül läbi saada. nagu oli ohukolmnurgaga vana hea saksa ohukas ei kõlba kuna pole e tähte hiina
junn mis ei helgi ja tuulega ära lendab aga sobib. Mul mingi vest vist
isegi on juba autos peab uurima kas vastab nõuetele.
|
|
|
a6audi
huviline
Registreerunud 13.08.06
Kasutaja on eemal
Auto: A6 1995a 2,5TDI 103kw
|
|
Tuttav tegi just lubadevahetust ja ARKist õeldi,et uuest aastast peab äkki hakkama isegi tervisetõendit koos lubadega kaasas kandma
Ausalt ise räägin ka autos nii sama telefoniga. Ega see mind üldese ei sega, kui just mõnes võõras suurlinnas ei sõida. Aga mõõda kõrval- ja tuttavaid
teid sõites see ei sega. Ei vii ka mingit tähelepanu-sõita on vaja osata ja mõistusega liikluses olla. (räägin ainult enda eest)
Samas see käed vabad süsteem on väga loll asi (v.a see, kui see otse kõrvaga seotud on), kõik autos olijad peavad ikka sinu kõnesi kuulama. Paljudel
ju see kõlar auto istme peatoe külge ehitatud. Ok,seadus seaduseks aga ma ei usu IIAL,et see tehti selleks,et turvalisust tõsta.Ikka raha on mängus.
Ja tegelikult on põhjuseks raha ja seejärel turvalisus. Sama loll jutt mentidelt,et turvavöö on ikka minu enda tervise huvides aga tegelikult ei
huvita mitte ühtegi menti minu tervis vaid saadav trahviraha.Kui tõesti mendid ja seadusetegijaid minu tervise pärast tõesti niiii paju muretsevad
siis selleks on palju paremaid viise (see ei tähenda muidugi seda,et ma turvavõõd ei kasuta aga lihtsalt väike näide)
|
|
|
janar
huviline
Registreerunud 16.11.03
Kasutaja on eemal
Auto: A6 Avant
|
|
Keegi peaks ilmselt teema pealkirja muutma!
Aga mis helkurvesti puutub, siis eraisiku omandis olevas autos ei nõuta helkurvesti olemasolu, kuid nii nagu öeldud, pimeda ajal hädapeatumisel,
autost väljudes peab see seljas olema.
|
|
|
ferdinand
huviline
Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal
Auto: 400,401,969
|
|
Mina olen jätkuvalt selle poolt, et kõike ei peagi püüdma seadustega reguleerida ja mida vähem võimu meie miilitsatel jt ametnikel on seda parem.
Liiklusturvalisusega pole sel mobiiliteemal mingit pistmist, ka olemasolev seadusandlus võimaldaks miilitsal tööd teha ja liiklust turvalisemaks
muuta, paraku seda lihtsalt ei tehta.
Täna just vaatasin linnavahel, et vähemalt pooled kahtlase sõidustiiliga autojuhtidest rääkisid telefoniga.
Kuhu edasi jõuame? Tallinnas on parkimiskohti vähe ja parkimine tuleks linna piires ära keelata. Kogu suur-tallinn õuealaks ja maanteedel
piirkiiruseks maksimaalselt 50. Ahjaa, stereode kasutamine sõidu ajal juhib teatud juhtudel kindlasti oluliselt rohkem tähelepanu kõrvale, st igasugu
muusikakeskused ära keelata! Tegelikult on autoga sõitmine üleüldse ohtlik ja tuleks ära keelata?
Kindlasti hangin enesele uuest aastast laste mängutelefoni ja hakkan sellega demonstratiivselt militsionääride läheduses rääkima.
Helkurvesti pole õnneks ka uue LS järgi kellelgi mitte mingit õigust nõuda ei ülevaatusel ega kusagil mujal.
Suurim krdi BS on ikkagi kaherattalistega korraldatud, saavutatakse see, et maapiirkondades vurab ületulevast aastast tohututes kogustes
mittelegaalseid sõidukeid, st järjest rohkem seaduserikkujaid on riigile tarvis, see ongi kahjuks nende seaduste eesmärk.
Isegi kui mul on igav, kõik mul tuleb välja!
|
|
|
|
Zoig
klubiliige
Registreerunud 03.12.07
Kasutaja on eemal
Auto: IZh 21251 Kombi; Audi S6 Avant; B2c; B2q
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: martinB4
Seda sain ka teada, et kui sõidad öisel ajal asulavälisel teel ja kui lülitad kaugtuled ümber lähiduledeks kui auto vastu tuleb. Siis pead kiirust
vähendama 50km tunnis. Et umbes hetkel tuleks seda teha aga uues seaduses on see juba sees. |
Ma eeldan, et su õpetaja mõtles seda
punkti.
Lihtsuse huvides võtame, et Normaalse auto kaugtuled valgustavad 150m kaugusele ja lähituled 50m kaugusele, teepinnaks kuiv asfalt ning juhi
reaktsioonikiirus on 1s.
90km/h on nähtavus 150m kaugtuledega ja selle vahemaa(25m/s) läbib auto 6 sekundiga. Arvutuslik pidurdusmaa on 45.5m, ehk jämedalt ümardades jääb
autojuhile aega 3s ehk 75m takistuseni, kui ta teeb hädapidurduse kohe kui oht tulede valgusvihku ulatub(25+45.5m).
Et saada sama tulemus, kus 1s reageerimisaeg+pidurdusele kuluv vahemaa oleks 50% takistuse tulede valgusvihku jõudmise ja kokkupõrke vahemaast, peaks
meie auto liikuma 45km/h. Selle kiiruse juures läbib auto 12.78m/s, ning pidurdusmaa on 11.89m ehk 24.59m.
Kui asja niipidi tõlgendada, siis seaduse järgi ei tohiks näites kasutatud tuledega sõiduk liikuda lähituledega maanteel kiiremini, kui 46km/h
Et oleks raskem!
|
|
|
|
kiireaudi
klubiliige
Registreerunud 27.09.02
Kasutaja on eemal
Auto: A6 Sline-10; Q7 4,2 TDI; Stang-68
|
|
Järjest paremaks läheb.
Härrased, kellel on autotelefon või HF, olge nüüd head ja mõelge oma jaoks see telefoni käeshoidmine ikka korralikult läbi
Olen kasutanud mõlemat ning julgen 99% väita, et see, kui ma klõbistan raadio kõrval asetseva telefoni klahvidel sõnumit/otsin/valin numbrit on minu
tähelepanuvõime 2x s*tem, sest käes hoides ma liigutan telefoni sobivasse asendisse ning jälgin samal ajal ka liiklust...
Hetkel 1s autos or. telefon, mis asub käetoe sees. Protsess käib siis nii : Avan käetoe, vaatan sisuliselt 2 istme vahele, valin numbri - selle ajaga
võib maailm hukka saada
Nii tähte närides ei hoia ma seda telefoni kasutades käes? Seega võiks nagu kogu aeg kasutada???
See seadus on taas mingi Lääne-E riigi eeskujul sisse võetud ja on kaheldava väärtusega.
Samas näen igapäevaselt ajuinvaliide, kes telefoniga rääkides üle 30km/h sõita ei suuda...
EDIT: Teen ettepaneku muuta pealkirja - Järjekordsed idiootsused Liiklusseaduses.
11,823@191,5km/h
|
|
|
|
Kiil
klubiliige
Registreerunud 03.02.03
Kasutaja on eemal
Auto: Allroad TDI manuaal
|
|
Mul mobiil koguaeg taskus ja numbrid valin makipaneelilt
|
|
|
|
Harry_R
huviline
Registreerunud 07.12.05
Kasutaja on eemal
|
|
"Popimatel" telefonidel on ka häälvalimine, mis Mati asemel Katile helistab.
Ja pealkirja lugedes mõtlesin, et wtf - Eestis ei tohi enam üldse telefoni käes hoida.
Audi 90 typ85 2.0 --> Audi coupe typ89 2.3 --> Audi A4 avant B5 2.4 V6 --> Audi 90 typ85 2.0 --> Audi A4 avant B5 1.8TQ --> Audi A4
avant B8 2.0 TDI
|
|
|
|
lkallas
|
|
Mina isiklikult olen näinud kuidas üks mammi minu ees jäi lihtsalt rohelise foori all seisma sest tal telefon helises ja tal oli tingimata vaja
sellele vastata. Seda kõike turu ja riia tänava ristmikul, mis on Tartu suurim ristmik ja enamus ajast umbes.
|
|
|
TheRRsr
huviline
Registreerunud 14.02.09
Kasutaja on eemal
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: kiireaudi
Järjest paremaks läheb...
...EDIT: Teen ettepaneku muuta pealkirja - Järjekordsed idiootsused Liiklusseaduses. |
Ei ütleks, et on idiootsus nõuda pimedas autost väljumisel helkurvesti. See on sinu enda turvalisuse huvides.
Mõned inimesed peaksid elama veidi pikemalt, et hakata aru saama, et seaduseid tehakse ja neid parandatakse selleks, et kodanikel oleks turvalisem ja
parem elada.
Ei saa aru miks kõik uus nii vihameelselt vastu võetakse.
Siin üks härra on vist eriti tige politsei peale nimetades neid miilitsateks.
Miilitsad on teatavasti Venemaal (mitte kauaks - varsti seal ka politsei) ja kui sa arvad, et meil siin on miilits siis sina oled äkki tibla.
Väga inetu on politseid sõimata, samas kui sa oled seadusega pahuksis, on arusaadav miks sa nii teed.
|
|
|
|
kiireaudi
klubiliige
Registreerunud 27.09.02
Kasutaja on eemal
Auto: A6 Sline-10; Q7 4,2 TDI; Stang-68
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Kiil
Mul mobiil koguaeg taskus ja numbrid valin makipaneelilt
|
On miskitpidi turvalisem, kui minu kirjeldatud protsessid?
11,823@191,5km/h
|
|
|
|
100
Aeg maha
Registreerunud 12.04.10
Kasutaja on eemal
Auto: 100
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: automees6
Huvitav kas sihuke katse on tehtud, et kui rääkida telefon kõrvajuures ve käed vaba süsteemiga, kuisuur se ohutuse vahe on. Minuarust pole nagu eriti
vahet kas käed vaba süsteem ve hoiad ühe käega telefoni. |
Kui telefoni kõrva ääres hoidma ei pea, siis on nagu räägiksid inimesega, kes istub kõrval või tagaistmel.
|
|
|
Lehekülgi: 1 2 3 |