Tsitaat: | Tsitaat: |
Lisaks vist oli mingi episood ühe ameeriklasega, mis enne starti kohalt liikus? |
See on juba teine stoori ja selle kohta ma lisan ka varsti siia oma arvamuse. |
Tänud veelkord korraldajatele ka minu poolt ürituse eest. Saime tehtud kolme sõiduga hulga vajalikku infot, mis aitab edaspidistel võistlustel vältida
vigu ja apsakaid.
Selgitan vähe ka enda viimasel sõidul juhtunud stardisegadust:
kuna ilmselgelt terve päeva kummitasid mind spooliprobleemid, siis plaanisin viimasel sõidul proovida pre-spooli. Sisuliselt siis jõudes pre-stage'i
pidurit all hoides hakata juba pöördeid tõstma, seda nii kaua kuni pidurid läbi libisema hakkavad ja siis lülituda üle transbrake'ile. Millega ma ei
arvestanud oli see, et kui liikumise pealt lülitada transbrake, siis auto ei peatu koheselt vaid liigub hamba võrra edasi. Täpselt nii ka juhtus, kui
auto jõudis stage'i, vajutasin transbrake'i alla, aga auto vajus veel päris palju edasi. Omaendagi üllatuseks avastasin, et kollased tuled hakkasid
jooksma ja ka roheline läks põlema, startisingi ja sõitsin lõpuni teadmises, et kõik on OK. Paraku öeldi mulle boksis kohe, et võtsin punase. See jäi
mulle üsna arusaamatuks kuna tavaliselt käsitletakse sellist olukorda kui valestage'i ja antakse uus start ehk tuleb tagurdada tagasi läbi mõlema
anduri ja alustada kogu stage'imise protseduuri algusest. Seda seetõttu, et auto liikumine polnud peatunud. Kui auto peatub enne viimasest andurist
läbisõitmist ja siis liigub edasi, loetakse see punaseks tuleks ja kohe süttib ka vastav tuli. Läksingi siis kohtunike käest pärima, et kuidas on
võimalik, et ma sain punase kui ma reaalselt rohelise tule ära nägin. Sain selgituseks, et AC ajavõtusüsteem töötab veidi teisel põhimõttel. Kuna ei
tulnud sellele üritusele, et võistelda ja võita vaid pigem sai tuldud testima, siis ei hakanudki sellest episoodist numbrit tegema ja rahuldusin
selgitusega - case closed. Natuke häiris, et ei saanud teada viimase sõidu reaalset 60ft ja lõpuaega, kuna see oleks olnud vajalik info, aga see
samuti polnud nii oluline, et hakata pröökama. Kokkuvõtteks oli tegu minu enda valearvestusest tingitud juhtumisega, loodan et suutsin piisavalt hästi
ära selgitada ka teistele.
Igatahes veelkord tänud vinge ürituse eest ja lahkel loal külastaks teinekordki
jõudu korraldajatele!
vlzman
Buick Grand National 274 cid turbo
|
|