Lehekülgi: 1 2 3 4 |
Black
klubiliige
Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal
Auto: Q7
|
postitati 10.09.08 07:35
|
|
|
Eks nad teevad seda "diislitesti" igal pool. Nagu sa juba mainisid, siis korras auto korral on kõik norm. See, et 5k RPM pealt musta pilve välja
viskab, võib tunduda ehmatav, kuid seda nad teevad seal testis kõik.
|
|
|
|
jõuvanker
klubiliige
Registreerunud 21.03.03
Kasutaja on eemal
Auto: ´11a. A4 avant q. s-tronic 3.0TDI 176KW
|
postitati 10.09.08 07:47
|
|
|
Käisin aasta alguses enda naftapressiga Jüri TÜV punktis, nagu niuhti läks läbi, ei pedereeritud ega miskit, esiusteklaasidelt pidin toonkile maha
kakkuma, ei muud. Ei tuuritatud, pööritatud suurt, heitgaasinäidud läksid väga ladusalt.
lapsepõlvest alates meeldinud 20VT R5
|
|
|
|
sileem11
huviline
Registreerunud 17.09.03
Kasutaja on eemal
Auto: G30LCI, B6,C3
|
postitati 10.09.08 08:40
|
|
|
tnx, peab siis ka Jürisse planeerima
|
|
|
Speiss
huviline
Registreerunud 18.10.04
Kasutaja on eemal
Auto: Ford
|
postitati 10.09.08 10:47
|
|
|
Pirnide kohapealt. Nagu kiuste oli vahetult enne ülevaatust läbi läinud üks esimene latern ja üks tagumine numbrituli. Tüüp keeras kohapeal uued
pirnid sisse, testis kas nüüd ikka töötavad ja kasseeris ametlikul 50kr/pirn ülevaatusele otsa.
|
|
|
andriu
huviline
Registreerunud 21.06.06
Kasutaja on eemal
Auto: a6c6
|
postitati 11.09.08 12:42
|
|
|
ma ei saand paar päeva tagasi sellepärast läbi, et pidurivoolikud pidid liiga krobelised ja väsind olema
tegi ikka väga pahaseks küll, krt ei leki ju, mis siin ikka heietada, et väsinud
no mustalt sain siis ikkagi.
ja see co2 test, see on ikka valus piianmine, krt 5 sekki peda põhjas, kui peaksidki rihmad puruks minema, mis siis saab, kes maksab.
|
|
|
Lauri2
huviline
Registreerunud 03.03.05
Kasutaja on eemal
Auto: 80
|
postitati 11.09.08 13:05
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: andriu
ma ei saand paar päeva tagasi sellepärast läbi, et pidurivoolikud pidid liiga krobelised ja väsind olema |
ja kui see veel-mitte-lekkiv voolik pidurdades juhtub katki minema? Vanad pidurivoolikud on vaja kindlasti ära vahetada. Need töötavad pidurdamisel
kõva surve all.
|
|
|
Taavi
klubiliige
Registreerunud 21.11.04
Kasutaja on eemal
Auto: UrS4
|
postitati 11.09.08 13:41
|
|
|
ma ei saand paar päeva tagasi sellepärast läbi, et pidurivoolikud pidid liiga krobelised ja väsind olema
tegi ikka väga pahaseks küll, krt ei leki ju, mis siin ikka heietada, et väsinud
ja see co2 test, see on ikka valus piianmine, krt 5 sekki peda põhjas, kui peaksidki rihmad puruks minema, mis siis saab, kes maksab.
|
Äkki tuleks bussiga sõita? Pidurivoolik üldjuhul ei leki. See läheb pauguga puruks. Siis ma sooviks küll, et sõidad inimtühjal teel ja pärast saaksid
veel musta tüv eest täiendava litaka. Mustalt tegijaid on 2tk. Ühed on lihtsalt lambad, kellel on kõigest savi. Ka sellest, kui kedagi surnuks
sõidavad mitte korras tehnika tõttu. Teistel on lihtsalt teatud asjad, mis ei mõjuta liiklusohutust, korrast ära. Ala heitgaasid kergelt üle normi.
Aga kui pidurite pärast juba mustalt teha, siis siin mul sõnu pole. Ja kui diislitestis laiali lendab, maksad ise. Ise sa ronisid ülevaatusele.
Tehniliselt korras autoga ei juhtu never 5sek jooksul täisgaasiga midagi. Aga muidugi kui ei jaksa pidurivoolikuidki vahetada, mida siis veel
rihmadest rääkida. Need on ju puhta rikaste teema.
12.301@181km/h
|
|
|
|
Maahärra
huviline
Registreerunud 05.01.08
Kasutaja on eemal
Auto: VW Bora - 170 BHP
|
postitati 11.09.08 15:49
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: sileem11
Korras auto ja varustuse kontroll on kõik norm, aga kuhu minna diisliga, nii et ei pedereeritaks, norm kogemusi on?
Pole enne diisliga ülevaatamas käinud ja olen näinud et see kuidas tühjalt (ilma koormuseta) pöördeid antakse kohapeal on räme ja vale.
|
Ise olen oma traktoriga käinud Viimsi TÜV punktis. Suhtumine on okei ja kogu vajalik lisavarustus (tulekustuti, kolmnurk ...) vedeles mul tagaistmel,
kiikas salongi sisse ja jäi rahule. Enne ülevaatusele võtmist küsis - kas torud puhtaks köhitud? Vastusele jah ütles "anna gaasi!" Järgmiselt
järjekorras küsis sama küsimuse kuuldes vastuseks - "Mida?" soovitas natuke kiirendada Miiduranna sadama poole ja tagasi. Raha võetakse üllatavalt
vähe - 400 eestlast, enamike TÜV punktide 600 - 650 eestlase asemel.
|
|
|
|
Kuits
klubiliige
Registreerunud 01.11.07
Kasutaja on eemal
Auto: 2x B5Q, B3, 2xC4 TDI, GMT 199
|
postitati 11.09.08 15:59
|
|
|
|
sellise jutu puhul anna ka juba teada,mis marsruuti kasutad,et teised saaksid sinust eemale hoida,kuna söidad ju tehniliselt mitte korras autoga.minu
teada lähevad sellised pidurivoolikud juba OV alla,kui mitte enamgi veel.ei taha küll näha kuidas nende pidurivoolikute mitte vahetamise pärast möni
koolijuntsu sinu autot peaks tunda saama.
|
|
|
andriu
huviline
Registreerunud 21.06.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 11.09.08 16:37
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Offroader
|
Äkki tuleks bussiga sõita? Pidurivoolik üldjuhul ei leki. See läheb pauguga puruks. Siis ma sooviks küll, et sõidad inimtühjal teel ja pärast saaksid
veel musta tüv eest täiendava litaka. Mustalt tegijaid on 2tk. Ühed on lihtsalt lambad, kellel on kõigest savi. Ka sellest, kui kedagi surnuks
sõidavad mitte korras tehnika tõttu. Teistel on lihtsalt teatud asjad, mis ei mõjuta liiklusohutust, korrast ära. Ala heitgaasid kergelt üle normi.
Aga kui pidurite pärast juba mustalt teha, siis siin mul sõnu pole. Ja kui diislitestis laiali lendab, maksad ise. Ise sa ronisid ülevaatusele.
Tehniliselt korras autoga ei juhtu never 5sek jooksul täisgaasiga midagi. Aga muidugi kui ei jaksa pidurivoolikuidki vahetada, mida siis veel
rihmadest rääkida. Need on ju puhta rikaste teema. |
nii nüüd on nee vahetatud, pealmine osa on kergelt krobeline, kuid need on täiesti pindmised. Selge see, et oli plaanis need kohe ära vahetada,
etem, kui 2x ülevaatusel käia.
|
|
|
serxx
huviline
Registreerunud 31.03.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 11.09.08 19:13
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Offroader
Mustalt tegijaid on 2tk.
Ühed on lihtsalt lambad, kellel on kõigest savi. Ka sellest, kui kedagi surnuks sõidavad mitte korras tehnika tõttu.
Teistel on lihtsalt teatud asjad, mis ei mõjuta liiklusohutust, korrast ära. Ala heitgaasid kergelt üle normi. Aga kui pidurite pärast juba mustalt
teha, siis siin mul sõnu pole. |
Ma lisaks siia ka kolmanda variandi.
Mõned lihtsalt on sellised, et kujutavad ette, et ülevaatus on selline koht, kust ei olegi võimalik läbi saada ja käivad aasta-aastalt otsimas kohti,
kus saaks "teistmoodi" ülevaatust teha, kuigi omal tegelikult auto korras ja ei ole mingit probleemi ametlikult läbi saada.
Ise pooldan ametlikult ülevaatuse läbida, kui tõesti midagi auto juures valesti, siis ongi hea, et teada saad, kiirelt korda ja kordusülevaatusele.
Osades kohtades on kordusülevaatus ka tasuta, teistes poole hinnaga, mõnes üksikus maksad samapalju kui esmase ülevaatuse eest. Kui tahad võid ju ka
rääkida ära, et asi ülevaatusena kirja ei lähe, kui midagi viga oli, sellisel juhul pääsed mitteläbimise märkest tehnilises passis.
Vead tuleb nii või teisiti ära parandada ja sellest ei pääse ka mustalt tehtud ülevaatuse puhul.
Lihtsam ja odavam on viia auto lähimasse ülevaatuspunkti (kui just ei ole mingit põhjust, mis kohalikku punkti ei usalda), kui sebida musta
ülevaatust.
|
|
|
Zoig
klubiliige
Registreerunud 03.12.07
Kasutaja on eemal
Auto: IZh 21251 Kombi; Audi S6 Avant; B2c; B2q
|
postitati 11.09.08 19:44
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: serxx Kui tahad võid ju ka rääkida ära, et asi ülevaatusena kirja ei lähe, kui midagi viga oli,
sellisel juhul pääsed mitteläbimise märkest tehnilises passis. | ülevaatuspunktide hinnakirjades kajastub kui eelülevaatus, tihtilugu
isegi odavam kui täielik ülevaatus(kuigi eduka läbimise korral tuleb õige ülevaatus ikkagi teha)
Et oleks raskem!
|
|
|
|
Driver
postitusõiguseta huviline
Registreerunud 04.01.04
Kasutaja on eemal
Auto: Audi B4 1,9 TDI
|
postitati 11.09.08 20:02
|
|
|
aga mul nüüd selline tore lugu et auto mootor on remondis rõngad, saaled, klapid, küttepump ühesõnaga kogu kompott saab uus
ja sisuliselt vajab mootor nüüd ju nn. sissesõitu (või ma eksin)
aga ülevaatuse aeg sai augusti lõpus läbi
mis kuradi moodi ma nüüd sinna ülevaatusele lähen, sissesõitu teha ei saa pean põhimõtteliselt kohe kui mootor kokku saab ülevaatusele minema
lähen ülevaatusele seal kukuvad tuuritama, et kas see võib mootorile midagi kurja teha ???
ei tahaks nagu peale ülevaatusel käimist uuesti mootori remonti ette võtta
|
|
|
andriu
huviline
Registreerunud 21.06.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 12.09.08 15:03
|
|
|
mul üks tuttav tõi saksast passati, hooldusraamatud ja puha, viimane hooldus ka tehtud , rihmad vahetatud ja selles co2 testi aeg lasti siis ühesõnaga
mootor kotti, kuna rihm purunes. Praak rihm või võltsitud holdusraamat ja paarkend kilo raha.
|
|
|
mihkel
huviline
Registreerunud 27.12.04
Kasutaja on eemal
Auto: seat leon
|
postitati 12.09.08 15:50
|
|
|
mul üks tuttav tõi saksast passati, hooldusraamatud ja puha, viimane hooldus ka tehtud , rihmad vahetatud ja selles co2 testi aeg lasti siis ühesõnaga
mootor kotti, kuna rihm purunes. Praak rihm või võltsitud holdusraamat ja paarkend kilo raha. |
Ja sa arvad, et selles on süüdi ülevaatuse vennad? Peab ikka natuke naiivne olema kui saksas täidetud hooldusraamatut 100% uskuda
|
|
|
andriu
huviline
Registreerunud 21.06.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 12.09.08 16:41
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: mihkel
mootor kotti, kuna rihm purunes. Praak rihm või võltsitud holdusraamat ja paarkend kilo raha. |
Ja sa arvad, et selles on süüdi ülevaatuse vennad? Peab ikka natuke naiivne olema kui saksas täidetud hooldusraamatut 100% uskuda |
kes siin süüst rääkinud on ?
|
|
|
cigaro
huviline
Registreerunud 19.02.07
Kasutaja on eemal
Auto: A6 C4 2.8 '97 + A6 C5 1.8T '02 + Avensis '16
|
postitati 26.09.08 07:34
|
|
|
Küsimus suurele ringile ja espetsiaalselt teadjatele meestele: millised vead lähevad tehnoülevaatusel väheohtlike vigade alla ja kui palju neid olla
tohib, et ülevaatus läbida?
|
|
|
pierre
huviline
Registreerunud 10.03.05
Kasutaja on eemal
Auto: 90 7A
|
postitati 26.09.08 07:46
|
|
|
väheohtlikke võib 2 olla, ohtlikke ei tohi ühtegi olla ja eriti ohtlike vigade korral on abandon ship
|
|
|
|
cigaro
huviline
Registreerunud 19.02.07
Kasutaja on eemal
Auto: A6 C4 2.8 '97 + A6 C5 1.8T '02 + Avensis '16
|
postitati 26.09.08 08:33
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: pierre
väheohtlikke võib 2 olla, ohtlikke ei tohi ühtegi olla ja eriti ohtlike vigade korral on abandon ship |
Ma tänan!
|
|
|
noormees21
Registreerunud 27.09.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 30.09.08 08:38
|
|
|
äkki oskab keegi kosta midagi laagi TVÜ kohta plaanin sinna kohale vajuda aga ei tea mis asju ültse vaja läheb ja ei ole suurt enne ise ülevaatusel
autodega käinud
|
|
|
serxx
huviline
Registreerunud 31.03.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 30.09.08 09:29
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: noormees21
mis asju ültse vaja läheb ja ei ole suurt enne ise ülevaatusel autodega käinud |
Tehniliselt korras autot läheb põhiliselt vaja.
Lisaks:
* Kehtivat ülevaatust omav tulekustuti
* Tõkiskingad
* E tähisega ohukolmnurk
* Firma auto puhul ka autoapteek
Mis on oluline auto juures:
* Heitgaasid peavad olema normis (kui ei ole, siis läbi ei saa)
* Pidusjõud peab olema piisav, samuti ei tohi vasaku-parema poole vahel olla suurt erinevust pidurdusjõus.
* Käsipidur peab töötama
* Sillad ja roolisüsteem peavad olema korras, lõtke olla ei tohi
* Summuti peab olema korras (ei saa gaase mõõta kui augud sees, järelikult ei saa ka läbi)
* Esikaas peab olema terve ja hästi läbipaistev (kriibitud ja täkkeid täis klaas on paha)
* Kõik tuled peavad olema terved ja töötama (iga viimne kui üks tuli mis auto külge kruvitud on, peab kindlasti töötama)
* Rehvid ei tohi olla liialt kulunud
* Signaal peab töötama
* Istmed ja turvavööd peavad korras olema
* Xenon tuled on paha-paha ja läbi ei saa, kui nad pole nõuetele vastavad (automaatne kõrguse reguleerimine + tuledepesurid, va. mõned vanemad autod
millel olid tehasest xenonid, kuid puudus automaatne reguleerimine ja/või pesurid)
* Viimasel ajal kontrollitakse ka amorte, kui määrav nende konditsioon on, ei oska hetkel öelda.
Parandage, kui midagi olulist unustasin.
Üldiselt peab auto lihtsalt korras olema, muud midagi.
Kui tunned, et midagi vajaks tegemist, siis kindlam on see enne ära teha, ega sa sellest remondist ei pääse nagunii ja parem siis teha juba varem.
Laagri statoili juures ülevaatuspunktis olen ühekorra käinud ja jättis suht hea mulje. Omalgi vaja 3 autot lähiajal ülevaatusele viia ja suure
tõenäosusega sinna punkti ma nad ka viin.
Sinna punkti lähen põhiliselt küll selletõttu, et see on mulle kõige lähem.
|
|
|
noormees21
Registreerunud 27.09.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 30.09.08 15:41
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: serxx
Tsitaat: | Algselt postitas: noormees21
mis asju ültse vaja läheb ja ei ole suurt enne ise ülevaatusel autodega käinud |
Tehniliselt korras autot läheb põhiliselt vaja.
Lisaks:
* Kehtivat ülevaatust omav tulekustuti
* Tõkiskingad
* E tähisega ohukolmnurk
* Firma auto puhul ka autoapteek
Mis on oluline auto juures:
* Heitgaasid peavad olema normis (kui ei ole, siis läbi ei saa)
* Pidusjõud peab olema piisav, samuti ei tohi vasaku-parema poole vahel olla suurt erinevust pidurdusjõus.
* Käsipidur peab töötama
* Sillad ja roolisüsteem peavad olema korras, lõtke olla ei tohi
* Summuti peab olema korras (ei saa gaase mõõta kui augud sees, järelikult ei saa ka läbi)
* Esikaas peab olema terve ja hästi läbipaistev (kriibitud ja täkkeid täis klaas on paha)
* Kõik tuled peavad olema terved ja töötama (iga viimne kui üks tuli mis auto külge kruvitud on, peab kindlasti töötama)
* Rehvid ei tohi olla liialt kulunud
* Signaal peab töötama
* Istmed ja turvavööd peavad korras olema
* Xenon tuled on paha-paha ja läbi ei saa, kui nad pole nõuetele vastavad (automaatne kõrguse reguleerimine + tuledepesurid, va. mõned vanemad autod
millel olid tehasest xenonid, kuid puudus automaatne reguleerimine ja/või pesurid)
* Viimasel ajal kontrollitakse ka amorte, kui määrav nende konditsioon on, ei oska hetkel öelda.
Parandage, kui midagi olulist unustasin.
Üldiselt peab auto lihtsalt korras olema, muud midagi.
Kui tunned, et midagi vajaks tegemist, siis kindlam on see enne ära teha, ega sa sellest remondist ei pääse nagunii ja parem siis teha juba varem.
Laagri statoili juures ülevaatuspunktis olen ühekorra käinud ja jättis suht hea mulje. Omalgi vaja 3 autot lähiajal ülevaatusele viia ja suure
tõenäosusega sinna punkti ma nad ka viin.
Sinna punkti lähen põhiliselt küll selletõttu, et see on mulle kõige lähem. |
Sellepärast küsisin et see mulle ka kõige lähem ja eks uurin mis seisus asjad on kuigi ostu hetkel müüa ütles et auto täitsa ok tuled ja muud asjad
töötavad ilusti hetkel ainult tulekustuti ja tõkis kingad puud
|
|
|
kristo90
huviline
Registreerunud 11.10.04
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A4 2.o TFSI s-tronic
|
postitati 03.07.09 13:19
|
|
|
Tere, kas armatuuris põleva kollase mootorimärgiga tuluke on takistuseks tehnoülevaatuse läbimisel.
audikunn in the audimull
|
|
|
|
rocket
huviline
Registreerunud 13.10.04
Kasutaja on eemal
Auto: 40 TFSI
|
postitati 03.07.09 13:21
|
|
|
Sõltub sellest, kas viga, millele tuluke viitab, on heitgaaside koostist mõjutanud või mitte ! Ükski värviline tuli salongis nüüd küll ülevaatuse
läbimist ei takista.
|
|
|
|
kristo90
huviline
Registreerunud 11.10.04
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A4 2.o TFSI s-tronic
|
postitati 03.07.09 13:51
|
|
|
Põhjus miks tuli põleb on väljalaske kollektori tihendis - kui suurt rolli ta väljalaske gaasides omab ma ei tea .
audikunn in the audimull
|
|
|
|
Lehekülgi: 1 2 3 4 |