Lehekülgi: 1 2 3 |
tryku
huviline
Registreerunud 04.01.05
Kasutaja on eemal
|
postitati 11.11.09 10:21
|
|
|
Ma pole küll sinu autoga väga kokku puutunud, kuid seal kogunemisel küll tundsin, et jättis vahepeal vahele.
|
|
|
zack
|
postitati 11.11.09 10:25
|
|
|
Jap, seda ütles kunagi ka ülevaatuse mees.
|
|
|
ACE16V
huviline
Registreerunud 12.03.03
Kasutaja on eemal
Auto: Audi80AvantQuattro / DUCATI_M900
|
postitati 11.11.09 10:27
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: CE
Mootori aju temp. andurist jäi mulle selline mulje, et need forsis/autoeksperdis müüdavad ~200 eek vidinad ongi sünnist saadik na vigased: jamad
hakkasid peale seda, kui lolli peaga aju temp. anduri (tõenäoliselt tehasest tulnud originaal) tihendi lekkimise pärast ära vahetasin. Läks omajagu
aega mööda, enne kui avastasin, et "uus" temperatuuriandur enamasti ei taha näidata temperatuuri üle 50 C ja autoga oli ülevaatuselt paigast ära
heitgaaside pärast läbisaamisega raskusi. 30-40 kraadised erinevused ajule minevas temperatuuris ja sihverplaadil näidatavas ei tundu normaalsed
olevat. Järgmine 200-eek temp. andur teeb ka kohati seda nalja (saab kohe aru, kui autol tühikäik ebaühtlaseks läheb), õnneks viimasel ajal näikse
enam-vähem töötavat. Soovitan soojalt "odavaid" andureid võimalusel mitte osta ja et keegi jumala eest töötavaid tihendi riknemisel välja ei
vahetaks... |
Ei ole küll 2,3 mootor, aga 2,0 meh. pritse siiski ja läbisin sama temp. anduri "jenka" nagu CE kirjeldab. Olin "tubli" ja ostsin uue nn b-osa
anduri, mis hilisemal kontrollimisel aiateibaid näitas - takistus reaalselt "ujus" üles-alla. Panin vana tagasi ja asi korras.
|
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
Auto: 5x4x4
|
|
allan001
huviline
Registreerunud 19.02.09
Kasutaja on eemal
Auto: Audi 100 c4 92.a 2.3 ,VW Sharan 2.0
|
postitati 11.11.09 16:14
|
|
|
No seda temp.andurit ma ei ostnud vaid vahetasin lihtsalt teise(2.3 NF) mootoriga ära, seega ei oska öelda kas on A või B varuosa.
|
|
|
cornoyo
huviline
Registreerunud 09.02.07
Kasutaja on eemal
Auto: 2×80 ABK
|
postitati 11.11.09 17:05
|
|
|
Mul ka selline anomaalia, küll 2,0 ja 66kw mootor. Mõtlesin, et vahetan töötava masina 2,0 85kw mootori anduri vastu prooviks, kuna need samad.
Üllatuseks, töötava sooja mootoriga juhet lahti ühendades ei toimunud midagi, mitte ka sellel arvataval korras oleval autol. Ei pöörete muutust,
puterdust, ega rikkamat segu. Seepärast polegi edasi hakkanud tegelema selle vahetusega vaid uurin veel pisut.
Mismoodi saaksin ikkagi kontrollida kas korrasolev andur on ikka korras. Hakkasin igatahes kahtlema, kuna mingit muutust ei täheldanud sooja mootoriga
pistiku eemaldamisel.
Ega vist enne teada saagi kui uus poest tuua ja testida, sellekohapealt romula kaupa ei saa ka kohe kindlasti usaldada. Samas loeb siit eelnevalt juba
välja, et usaldada on raske isegi poelettidel olevaid temp andureid.
.:Rasta I Land:.
|
|
|
|
tryku
huviline
Registreerunud 04.01.05
Kasutaja on eemal
|
postitati 11.11.09 17:26
|
|
|
Monopritse puhul olen täheldanud, et kui sooja mootoriga on tühikäik õige, siis andur annab suht õigeid näitusid ajule. Ma kahtlustaks pigem lambdat.
|
|
|
laur4
huviline
Registreerunud 13.05.03
Kasutaja on eemal
Auto: A90Q, P944, UAZ469
|
postitati 17.11.09 06:55
|
|
|
Kuidas sellel 2,3 mootoril aju temperatuurianduri ja lambda abil segu üldse juhib? Õhulugeja siiber käib ju vastavalt läbitava õhu kogusele ja seda
muuta ei saa. Kas muudetakse bensiini survet või tühikäigumootori avatust või hoopis midagi muud? Kas külmalt hoitakse külmkäivituspihustit alati sama
kaua lahti või olenevalt temperatuurist erinevalt? Tahaks oma 90-ne bensiinikulu alla saada ja heitgaasid paika, kuid niisama järjest uusi juppe külge
keerata ei taha. Lambda on muidu uus ja pritsepea kontrollitud.
|
|
|
styler
huviline
Registreerunud 18.11.08
Kasutaja on eemal
Auto: audi s4/c4 4,2 1994, audi a4 quattro 1.9 tdi 1996
|
postitati 18.11.09 06:59
|
|
|
Huvitav ma pole 3a. ühtegi andurit vahetanud kuna kõik toimib ja küttekuluga olen ka rahul. Vaadates oma sõidu stiili aga siin loen välja et 2,3 pole üldse nii töökindel kui ma arvasin
|
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
|
|
cobra18
huviline
Registreerunud 01.11.07
Kasutaja on eemal
Auto: audi a6
|
postitati 19.11.09 16:06
|
|
|
Mul on 89 coupe 2.3 100kw ja külmast peast käib normaalselt pöörded ei kõigu aga nii kui soojaks läheb hakkab see jama jälle peale sai vahetatud
küünlad ja peale umbes 50 km jälle tahmased, piirajasse jookseb ka nii kuidas ise tahab ja küttekulu on nii umbes 20l sajale!Kas on mõtet hakata uut
pritsepead otsima?
|
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 19.11.09 16:10
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: cobra18
Mul on 89 coupe 2.3 100kw ja külmast peast käib normaalselt pöörded ei kõigu aga nii kui soojaks läheb hakkab see jama jälle peale sai vahetatud
küünlad ja peale umbes 50 km jälle tahmased, piirajasse jookseb ka nii kuidas ise tahab ja küttekulu on nii umbes 20l sajale!Kas on mõtet hakata uut
pritsepead otsima? |
Esmalt tõmba lamda andur lahti ja vaata, mis siis toimub. Segu paigast ja uputab on asja nimi. Kuna sel isendil süüdet on paika keeratud?
Hea auto on palju autosid...
|
|
|
|
cobra18
huviline
Registreerunud 01.11.07
Kasutaja on eemal
Auto: audi a6
|
postitati 19.11.09 16:22
|
|
|
2.3 mootor ei käi!
Tere
mul siis coupe 2.3 100kw külmast peast käib nii enam vähem aga nii kui soojaks läheb hakkab jama pihta, pöörded kõiguvad tagant ajab sellist musta et
isegi diislid hoiavad pikkivahet küttekulu on 25l sajale, vahetatud said küünlad aga nii umbes peale 50km jälle tahmased!Kõik see jama algas peale
seismist(umbes kolm kuud).Mida peaks siis nüüd selle mootoriga ette võtma?
|
|
|
jõuvanker
klubiliige
Registreerunud 21.03.03
Kasutaja on eemal
Auto: ´11a. A4 avant q. s-tronic 3.0TDI 176KW
|
postitati 19.11.09 16:26
|
|
|
Tere
mul siis coupe 2.3 100kw külmast peast käib nii enam vähem aga nii kui soojaks läheb hakkab jama pihta, pöörded kõiguvad tagant ajab sellist musta et
isegi diislid hoiavad pikkivahet küttekulu on 25l sajale, vahetatud said küünlad aga nii umbes peale 50km jälle tahmased!Kõik see jama algas peale
seismist(umbes kolm kuud).Mida peaks siis nüüd selle mootoriga ette võtma? |
Diagnostika, mis siin ikka, vigasid võib palju olla, alates toitesüsteemist, lõpetades krt teab millega.
lapsepõlvest alates meeldinud 20VT R5
|
|
|
|
huux
huviline
Registreerunud 23.11.06
Kasutaja on eemal
Auto: A4 1,8 TQ
|
|
laurifm
huviline
Registreerunud 20.07.09
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A6 quattro
|
postitati 19.11.09 18:16
|
|
|
Tere
seismist(umbes kolm kuud).Mida peaks siis nüüd selle mootoriga ette võtma? |
Panen sulle siia inglisekeelsed vastused mida andis autodata sinu auto kohta antud probleemiga:
Air intake system- leaks; Volume air flow sensor (õhulugeja) ; Auxiliary air valve; Cold start injector; Differential pressure; Idle speed/CO level;
Warm-up enrichment function; Acceleration enrichment function; viimane käib sooja mootori kohta, kuna su probleem algab ju sooja mootoriga. Ülejäänu
on mõlema kohta.
Loodan, et oskad inglise keelt ja saad aru milledega tegu.
|
|
|
Pooder
huviline
Registreerunud 22.11.08
Kasutaja on eemal
Auto: A4 1.8tq
|
postitati 01.12.09 17:57
|
|
|
Tervist.
Kas keegi saaks aidata ja nõu ja jõuga. Oleks vaja Audi 90ne 2.3 r5 100kw mootoril tuvastada temperatuuri andur/andurid. Külmalt käima pannes auto ei
tööta ilusti, pöörded kõiguvad 1000-2000 juures ja peab gaasi koqaeg andma, et auto töötaks. Kui auto saab soojaks, ei ole seda jama. Lambda just
vahetatud.
Äkki keegi oskab seletada, kus need pn või on isegi pilti.
Ette tänades,
Madis
|
|
|
arro
klubiliige
Registreerunud 10.11.06
Kasutaja on eemal
Auto: C3 quattro, C4 quattro
|
postitati 02.12.09 09:39
|
|
|
Temperatuuri andur ja multi temp andur asuvad siis esimese ja teise silindri vahepeal, seal kus läheb mootorist lõdvik radikasse ( http://nagi.ee/photos/raidoarro/8718595/in-set/142119/ ) ülemine
siis temp andusr ja alumine multi temp andur.
Ise isiklikult maadlen täpselt sama asjaga, kuid ei ole leidnud mingit seost multitemp anduri ja kütuse koguse suurendamise/vähendamisega. Ülemise
temperatuuri anduri hankisin endale originaali ja toimiva, ning selle vahetusega leidsin ka ühe kotermanni mis ennem tehtud oli. Nimelt oli keegi
endistest omanikest või remondi koht vahetanud selle anduri pistikut, ning juhtmed olid valesti külge pandud, ehk siis info mis pidi aiju minema
jooksis hoopis massi. See asi sai korda tehtud ja kütuse kulu vahe on siis 4l/100 ennem oli 20l ja nüüd on 16l. Tuleval nädalal on plaanis
diagnostikasse minna eks siis saab jälle teada midagi.
Your time is limited, so don´t waste it by living someone else´s life. TIG keevitus teenus
|
|
|
|
jippy1
huviline
Registreerunud 28.10.09
Kasutaja on eemal
Auto: s2 replical
|
postitati 02.12.09 10:20
|
|
|
2,3 moto käivitamis probleem
Mootori viga oleks siis selline:
Soojalt timmin pritsepeast paika nii et pöörded on 1000 alla selle natuke, mootor töötab ühtlaselt käivitub hästi.
Aga kui öö seisab ära siis hommikul tööle ei lähe, esimene kord kui võtit keerad teeb prõn ja ongi kõik, kui pritepeast keerata kruvi sisse poolteist
tiiru läheb tööle, aga siis tühikäik jälle kõrge 1200 pööret.
Olen proovinud vahetada andurit pritsepea küljes ei ole midagi kasu, käivitamise ajaks olen moto temp anduri küljest võtnud, ikka ei lähe tööle.
Minu arusaam töö käigust selline keerad starterit aju vaatab temp andurist mootor külm, annab pritsepeale käskluse külma moto kütet anda, aga minul
pritsepea ei jõua anda niipalju kütet kui tahab külm mootor.
Jama algas peale seda kui proovisin teise auto tühikäigu mootorit, proovisin selle teist, et vilgukood näitas tühikäigumootori veakoodi. Aga kui nüüd
tahan teha vilgukoodi siis ei toimi see enam üldse, et kas ajul midagi häda või kuskil mujal oskab keegi äkki sõna võtta=?
Vaakum lekkeid pole kõik kontrollitud.
|
|
|
vx_105
Bännitud
Registreerunud 21.03.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 02.12.09 10:44
|
|
|
Külmalt käivitamisel peaks külmkäivituspihusti kütust lisaks andma?
Tühikäigu pöördeid ju ei peaks saama pritsepeast reguleerida, vaid see oleneb ainult aju poolt ette antavast väärtusest (on sinna salvestatud ja seda
ise muuta ei saa) ja aju juhib tühikäiguregulaatorit. Kütuseiibri juures (kusagil sees) peaks olema mikrolüliti, mis rakendub siis kui gaas on täiesti
maas ja aju saab selle kaudu teada, et nüüd on vaja tühikäiguregulaatoril tühikäigupöördeid hoida kui ma asjast õigesti aru olen saanud. Sooja
mootoriga peaks u. 800 pööret minutis olema. Külmalt algul veidi üle 1000
|
|
|
Pooder
huviline
Registreerunud 22.11.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 02.12.09 10:57
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: arro
Temperatuuri andur ja multi temp andur asuvad siis esimese ja teise silindri vahepeal, seal kus läheb mootorist lõdvik radikasse ( http://nagi.ee/photos/raidoarro/8718595/in-set/142119/ ) ülemine
siis temp andusr ja alumine multi temp andur.
Ise isiklikult maadlen täpselt sama asjaga, kuid ei ole leidnud mingit seost multitemp anduri ja kütuse koguse suurendamise/vähendamisega. Ülemise
temperatuuri anduri hankisin endale originaali ja toimiva, ning selle vahetusega leidsin ka ühe kotermanni mis ennem tehtud oli. Nimelt oli keegi
endistest omanikest või remondi koht vahetanud selle anduri pistikut, ning juhtmed olid valesti külge pandud, ehk siis info mis pidi aiju minema
jooksis hoopis massi. See asi sai korda tehtud ja kütuse kulu vahe on siis 4l/100 ennem oli 20l ja nüüd on 16l. Tuleval nädalal on plaanis
diagnostikasse minna eks siis saab jälle teada midagi. |
Nii,et üks temp andur on siis, see kollase pistikuga jah?
Käisin ise nädal tagasi diagnostis ja seal öeldi, et aint lambda. aga nad kontrollisid sooja mootoriga. Jama just külmast peast. Kumma anduri peaks
esialgu ära vahetama?
Madis
|
|
|
Pooder
huviline
Registreerunud 22.11.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 02.12.09 11:48
|
|
|
Aga kuidas külmkäivituspihustit kontrollida?
Madis
|
|
|
arro
klubiliige
Registreerunud 10.11.06
Kasutaja on eemal
Auto: C3 quattro, C4 quattro
|
postitati 02.12.09 14:03
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Pooder
Aga kuidas külmkäivituspihustit kontrollida?
Madis |
See kollase pistikuga on jah temp. andur mis annab info ajule et kui soe või külm mootor on. Sooja mootoriga peaks selle anduri takistus olema 300
oomi kandis.
Külmkäivitus pihustile peaks tulema voolpeale käivitamise hetkel ja ka natukeseks peale käimaminemist, kuid see toimib siis kui välis temperatuur on
alla teatud kraadide. Kusagil oli ka foorumis sellest juttu kuid enam ei mäleta.
Your time is limited, so don´t waste it by living someone else´s life. TIG keevitus teenus
|
|
|
|
jippy1
huviline
Registreerunud 28.10.09
Kasutaja on eemal
Auto: s2 replical
|
postitati 02.12.09 17:55
|
|
|
Kui vaakumlekkeid uurides vaatasin siis nägin, esimene asi on enne tühikäigu mootorit külmkäivituspihusti,
tühikäigumootorist peab siis pihustipoolt antav õhu ja bensiini segu läbi käima? Aga kui tühikäigumootor ei avane korralikult siis ei pääse
külmkäivitus segu mootorisse w?
Võipola oli ka selles asi, et kui autot varem käima panin siis pidi jalaga kaasi andma, vast ei lasknud tühikäigu mootor õhku läbi piisavalt.
|
|
|
Athlon
huviline
Registreerunud 13.05.06
Kasutaja on eemal
Auto: Audi 100 2.3
|
postitati 04.12.09 19:11
|
|
|
Kasutaks teema ära. Hiljaaegu tekkis õuele veel üks 2.3 ja see hoiab tühikäigul pöördeid kuskil 1100 juures. Vahepeal natuke kõigub siia - sinna.
Puhastasin tühikäigu mootori ära ja asi läks paremaks. Aga kõigub ikka.
Teine asi see, et auto nõksutab kui käiguga pidurdada või kui sõita madalamalt kui 2000 pööret. 90km/h sõidab kenasti. Saab isegi madalamalt ilusti
sõita kui gaasi pedaali natuke peal hoida. Aga muidu hakkab kohe nõksutama.
Mis võib seda põhjustada ? Küünlajuhtmed ehk ? Või mõni temperatuuri andur ? Käima läheb külmast peast väga hästi ja soojalt hästi. Vahest harva peab
vähe pikemalt starterit andma. Nii umbes 2 - 3 sekundit. Küünlad muidu ilusad ja jagaja ning rootor tunduvad ka korras.
Bensiini kulu ka kuidagi kõrgem kui teisel autol. Teisega kulub keskmiselt 9 praegu aga see nõksutav auto võtab ainult maanteel kuskil 9,5.
|
|
|
Lehekülgi: 1 2 3 |