Lehekülgi: 1 2 3 |
undu
huviline
Registreerunud 05.08.05
Kasutaja on eemal
Auto: Outback´13, Gaz 2410
|
postitati 30.03.09 10:02
|
|
|
Lapsele vankri ostmine on vist isegi keerulisem kui kasutatud auto ostmine.
Müügil palju erinevaid mudeleid, elia siis nende seast endale sobivaim.
*Esiteks - millistes tingimustes käru enamasti kasutatake ja kus hoitakse?
Siin pean silmas seda, kas vankrit vaja ntx trepist üles korterisse tassida? Kui jah, siis vaata, et kerge oleks;
*Teiseks - kui tihti seda vankrit autoga vedada vaja on? Kui kord kuus, siis ise tead, palju sul koos käruga tavaari ära peab autosse mahtuma; kui
tihti, siis on tungivalt soovitatav, et käru mahuks autosse minimaalse lammutamise abiga, sest pidev aatomiteks-kokku-aatomiteks-kokku tüütab ruttu ja
varem-hiljem jõutakse otsusele osta suurem auto v kompaktsem käru.
Räägin enda ja sõprade kogemustest
|
|
|
Kikkike
huviline
Registreerunud 25.11.05
Kasutaja on eemal
Auto: VW Passat
|
postitati 30.03.09 10:56
|
|
|
Tegelikult väide, et mahub küll ei ole piisav, sest kärusid/vankreid on väga palju. Osad mahuvad osad mitte, üldiselt vist kärud mis on kookoniga
mahuvad autodesse paremini, vankrikorviga kärud alati ei mahu.
Seega peab kas käru ostma minnes teadma pagasniku mõõte ja valima selle järgi käru või autot ostes siiski proovima oma käru sinna panna, samas peaks
ka mõtlema kaua seda käru veel sinna vaja mahutada on.
Meil kogemus 3 käruga. Audis ühega ei jäänud mingit ruumi, teisega natuke jääb, kolmandaga jääb kõige rohkem. Bemmi esimest käru mitte mingi nipiga
mahutada ei õnnestunud, teine läheb ilma probleemideta ja kolmandal tuleb vähemalt üks tagumine ratas ära võtta. Seega kui just mõnel sõbral tuttaval
pole sama autot sama käru siis peab mõõtma proovima.
Muutuste tuuled....
|
|
|
|
vreps
huviline
Registreerunud 04.10.07
Kasutaja on eemal
Auto: Audi 100 2,5tdi nüüdseks ajalugu
|
postitati 30.03.09 13:49
|
|
|
Kindlasti mahub sinna vabalt muruniiduk või kümme kasti õlut. Aga, mis
puutub lapsevankrisse siis tuleb kasutada valemit: tee proovi.
|
|
|
Taistoo
huviline
Registreerunud 29.09.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 30.03.09 16:45
|
|
|
käisin kah vankrit ostmas, ja üllatuseks mahtus vanker ka coupe pagassi. Nii et istmed üleval ja kate peaks kah veel mahtuma (silmajärgi)
|
|
|
karly
huviline
Registreerunud 26.11.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 30.03.09 16:51
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Taistoo
käisin kah vankrit ostmas, ja üllatuseks mahtus vanker ka coupe pagassi. Nii et istmed üleval ja kate peaks kah veel mahtuma (silmajärgi)
|
Siis sul peaks suhteliselt kokku pakitav vanker olema
Kui enda coupe-ga sai veetud siis pidi ikka katte ära võtma
|
|
|
ICE
klubiliige ac aasta auto 2006 võitja
Registreerunud 27.09.02
Kasutaja on eemal
Auto: BMW F11, BMW E46 Coupe Tracktool
|
postitati 30.03.09 20:05
|
|
|
Kuna lastega seotud siis ei hakka uut teemat tegema ning seadusandluses veel tuhlama aga kas 3aastane laps võib istuda turvatoolis näoga sõidusuunas
esiistmel? Mul nagu meeles, et ei tohi aga olen viimastel päevadel avastanud mitmel tuttaval nii. Mugavam oleks küll...
|
|
|
wookie
huviline
Registreerunud 21.02.07
Kasutaja on eemal
Auto: A80 B4 Quattro 2.6 '94, VW Passat 4Motion '01, Audi A6Q C7 '11
|
postitati 30.03.09 20:14
|
|
|
LE sõnub järgmist:
§60. Kui lapse pikkus ei võimalda teda nõuetekohaselt kinnitada auto turvavööga, tuleb omaette istuva lapse sõidutamisel sõiduautos, millel on
turvavööd, kasutada tema pikkusele ja kaalule vastavat turvatooli, -hälli või muud nõuetekohast turvavarustust. Sõiduauto esiistmel tohib last
sõidutada ainult siis, kui ta on turvavarustuse abil nõuetekohaselt kinnitatud.
Mina saan siit aru nii, et kuna turvatool käib turvavarustuse hulka ja kui laps on sellesama turvavarustuse abil nõuetekohaselt kinnitatud, siis on
kõik korras ka juhul, kui turvatool on esiistmel.
See esiistme lause näib kohatuna, kuid järgnev punkt vist selgitab selle mõtet:
§61. Sõiduauto tagaistmel tohib täiskasvanud sõitjal süles olla üks alla 12-aastane laps tingimusel, et last süles hoidev sõitja on turvavööga
nõuetekohaselt kinnitatud ja kõik autos olevad istekohad on hõivatud. Sõiduauto esiistmel ei tohi last süles hoides sõidutada.
Ehket erandkorras on võimalik lapsel autos olla ka ilma, et ta oleks turvavarustusega kinnitatud, kuid mitte esiistmel :-)
|
|
|
ICE
Registreerunud 27.09.02
Kasutaja on eemal
|
postitati 30.03.09 20:25
|
|
|
Suurimad tänud, see asi selge.
See kuni 12a. ja ilma vööta viitab kuuendale reisijale ju, kui teised kohad täis? Aga kui autos on tehas ette näinud 5 kohta?
|
|
|
wookie
huviline
Registreerunud 21.02.07
Kasutaja on eemal
Auto: A80 B4 Quattro 2.6 '94, VW Passat 4Motion '01, Audi A6Q C7 '11
|
postitati 30.03.09 20:29
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: ICE
Suurimad tänud, see asi selge.
See kuni 12a. ja ilma vööta viitab kuuendale reisijale ju, kui teised kohad täis? Aga kui autos on tehas ette näinud 5 kohta? |
Vat selle kohta ei oska enam midagi kosta... tundub nii jah - et täiskasvanu, kelle süles on laps läheb siis arvesse ühe reisijana...
Kusjuures... ma lugesin seda §60 umbes nii seitse korda järjest ja sain vist aru, mida seal tolle viimase lausega mõeldud on - lapsel pole esiistmele
asja, kui autos pole turvavöösid, sest turvatool saab olla autos, milles on turvavööd :-)
|
|
|
Kikkike
huviline
Registreerunud 25.11.05
Kasutaja on eemal
|
postitati 30.03.09 20:31
|
|
|
Ice, meil on poiss sõitnud turvatooliga ees aegajalt juba oma 3 aastat, aga siis soovitatakse kõrvalistuja iste lükata võimalikult taha. Samas osades
autodes tekib siis see jama, et turvarihm jääb valesse asendisse.
Muutuste tuuled....
|
|
|
|
cornoyo
huviline
Registreerunud 09.02.07
Kasutaja on eemal
Auto: 2×80 ABK
|
postitati 30.03.09 20:33
|
|
|
Olen ka aru saanud, et kui taga istub 3 täiskasvanut inimest, kinnitatud turvavööga, siis võib neil kõigil istuda süles alla 12 aastane laps.
.:Rasta I Land:.
|
|
|
|
kulufield
huviline
Registreerunud 30.04.06
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A3 1998a 1,8 , Toyota avensis 2007
|
postitati 31.03.09 06:55
|
|
|
Lapse esiistmele panekut ei saa vaadata seaduse ja mugavuse järgi, eriti kui sul on turvapadi. Mõtle ise mida teeb turvapadi, mis on mõeldud
täiskasvanule, väiksele lapsele?
Ja enamasti juhtub otsekokkupõrkeid palju rohkem ja just sõidetakse kõrval istuja kohaga puusse, sest juht enamasti kaitseb ennast instiktiivselt.
Mina ei plaani oma last panna niipea esiistmele, ükskõik kui mugav see ka ei oleks, sest õnnetusi juhtub.
|
|
|
|
heihei
huviline
Registreerunud 01.02.06
Kasutaja on eemal
Auto: b6, 96kw bens.
|
postitati 31.03.09 07:31
|
|
|
Ise panen ka lapse pikal sõidul turvatooliga taha, aga linnas olen ka ees sõidutanud. Muideks turvahälli puhul, mille puhul imik pannakse esiistmele
seljaga sõidusuunas on vast isegi laupkokkupõrkes natuke ohutum, kui tagaistmele pannes nägu sõidusuunas? Ei ole jõudnud uurida, aga turvahälli
olemust kohe silme ette ei tule, kas seda sai tahaistmele ka panna nii, et imik oleks seljaga sõidusuunas?
|
|
|
|
kulufield
huviline
Registreerunud 30.04.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 31.03.09 07:37
|
|
|
Minu arust turvahäll oligi ainult seljaga sõidusuunas. Oma lapse turvahälli vähemalt ei saanud panna. Ja turvahälli on lausa KEELATUD panna
etteistmele kui seal on turvapadi ja seda ei saa välja lülitada.
|
|
|
|
Black
klubiliige
Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal
Auto: Q7
|
postitati 31.03.09 07:39
|
|
|
Seljaga sõidusuunda asetamine on väikelapse haprale kaelale frontaalkokkupõrke korral kindlasti palju ohutum. Lisaks on lapsel nii juhikohal istuva
vanemaga parem silmside ja nii võib ta seal rahulikum olla. Karjuv laps on paljusid õnnetusi põhjustanud.
Sõidusuunas istuvale lapsele ei tohiks turvapadi midagi katastroofilist teha. Kindlasti on parem talle see padi murdosa sekundiks näkku lasta, selle
asemel, et ta tooliga või ilma armatuuri, piilarisse või klaasi lendaks.
|
|
|
|
heihei
huviline
Registreerunud 01.02.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 31.03.09 07:42
|
|
|
Wookie §61 jah reguleerib alla 12- aastast last, aga üle selle siis nagu ei tohiks süles istuda?
|
|
|
|
kulufield
huviline
Registreerunud 30.04.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 31.03.09 08:08
|
|
|
Siin hea näide kui panna turvahäll turvapadjaga kohale ette.
http://www.youtube.com/watch?v=m4WQA6hCEWE
Näoga sõidusuunas istuvale lapsele võib turvapadi olla mingil määral tõesti ohutum kui ilma, aga eks see oleneb lapse vanusest ma arvan, sest see padi
tuleb ikka tohutu jõuga sealt välja.
|
|
|
|
kulufield
huviline
Registreerunud 30.04.06
Kasutaja on eemal
|
|
Kikkike
huviline
Registreerunud 25.11.05
Kasutaja on eemal
|
postitati 31.03.09 08:34
|
|
|
Turvahälli ei saa mitte mingi nipiga kinnitada näoga sõidusuunas. Ette võib turvahälli panna vaid juhul kui seal pole turvapatja, selle saab välja
lülitada nupust, lasete esinduses välja lülitada või ostate vastava automargi turvahälli mis lülitab turvapadja välja.
Nagu ma ennem ütlesin võib panna last turvatooliga ette, aga siis peab olema iste lükatud kõige tagumisse asendisse, seal aga tekib osadel autodel
probleem, et turvarihm jääb ettepoole kui tool ja seega on turvarihm vales asendis. Kui turvatool panna esiistmele siis tool tõstab ju lapse kõrgemale
kui ta tavalises toolis oleks(olenevalt siis kas tool on 9- 18 kg või 15-36 kg), seega jääb lapse nägu üsna samale kõrgusele kui täiskasvanul.
Maantee sõidul eelistan mina ka lapse siiski taha panna, linnas on ikka saanud ees olla.
Muutuste tuuled....
|
|
|
|
ICE
Registreerunud 27.09.02
Kasutaja on eemal
|
postitati 31.03.09 09:20
|
|
|
Ma olen turvapadja loomkatse sõbra peal ära korraldanud kui lasin S8 padja lühistades talle näkku Midagi hullu ei juhtunud, kui et lendas paar meetrit eemale (ei toimunud see katse autos) ning ehmatusest hingas
raskelt mõned minutid.
Ma eelistaks ka turvapatja avariikorral lapse näkku kui armatuuri või esiklaasi. Siis muidugi peab midagi juba mäda olema kinnitamisega, kui laps nii
kaugele peaks lendama?
|
|
|
heihei
huviline
Registreerunud 01.02.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 31.03.09 09:24
|
|
|
Ma nii optimistlik ei oleks, arvates, et turvapadi kindlasti kohe avarii puhul avaneks, erandeid juba küllaldaselt olnud. Parandan, lugesin just, aga
arvata ei avane ainult külgkokkupõrke korral.
|
|
|
|
TheBeast
huviline
Registreerunud 07.03.06
Kasutaja on eemal
Auto: Audi 80 b4} A6 C4} 1.9tdi 96 kw
|
postitati 01.04.09 07:18
|
|
|
Tsitaat: | kui juba jutt läks laste turvatoolide peale ,siis ka küsiks järgneva küsimuse ,millist turvatooli vaadata kas 9-18 kg või siis
9-36 kg? äkki keegi oskab ka mingeid konkreetseid turvatoole soovitada millega rahul olete (oskaks ise ka siis soovitavaid toole vaadata )hinnaklass
ei ole kõige tähtsam kuna lapse turvalisus on kõige tähtsam ! mida oleks mugav autosse panna ja välja võtta kuna autos pole isofixi ja teine auto kus
vahest peaks ka turvatool käima seal pole ka isofixi ,igasugune info teretulnud |
Kui juba jutt läks laste turvatoolide peale, siis ka küsiks järgneva küsimuse: millist turvatooli vaadata, kas 9-18 kg või siis 9-36 kg? Äkki keegi
oskab ka mingeid konkreetseid turvatoole soovitada, millega rahul olete (oskaks ise ka siis soovitavaid toole vaadata). Hinnaklass ei ole kõige
tähtsam, kuna lapse turvalisus on kõige tähtsam! Mida oleks mugav autosse panna ja välja võtta, kuna autos pole isofixi ja teine auto, kus vahest
peaks ka turvatool käima, seal pole ka isofixi. Igasugune info teretulnud.
Märkus moderaatorilt: "Muutsin postituse eesti keele nõuetele vastavaks. Palun tee seda järgneval korral ise, kuna
järgmine hooletult tehtud postitus kustutatakse! Lihtsa 3-minuti keelekoolituse leiad siit."
|
|
|
Timmu
huviline
Registreerunud 06.04.03
Kasutaja on eemal
Auto: 2 x Q
|
postitati 01.04.09 08:05
|
|
|
Ise käisin paaris poes toole vaatamas/katsumas. Mõned on ikka plastik jubedused, et ei usaldaks ka õllekasti temale. Otsisin sellist kus on õlad ja
pea osa kenasti fikseeritud.
Võtsin selle siis. 9-36 kg. Beebimaalimast sai kena hinnaga ka veel.
|
|
|
Kikkike
huviline
Registreerunud 25.11.05
Kasutaja on eemal
|
postitati 01.04.09 14:10
|
|
|
Sellele on suht raske vastata, kindlasti tasuks osta tuntumate firmade turvatool. Meil siis pisemal pojal autopoest ostetud IWH Remi 0-18 kg no ei ole
rahul, magamisasendisse on raske panna, ei meeldi mulle ka see kinnitamise osa autosse, turvatoolis olevad rihmad on suht pehmest materjalist ja
koguaeg pusas.
Teises autos on pisemal Maxi-Cosi Priori 9-18 kg, kinnitamine autosse ei ole raske, iste ei liigu ja on tugevalt kinni rihmaga, turvatooli rihmad on
palju paremad, magamisasendisse saab panna ühe käega ja ka sõidupealt olen pannud, ise roolis olles siis.
Ei valiks 9-36 kg tooli, kuna neil tundub, et see magamisasend ei ole eriti hea ja pisike laps tahab ikka tududa autos ja siis on hea mida rohkem
lamavasse tool käib.
15-36 kg toolid on suuremal poisil Maxi-Cosi rodi ja rodi xp, mõlemaga olen võrdselt rahul.
Üldiselt niipalju kui olen kuulnud/lugenud eelistatakse väga palju Maxi-Cosi toole, samuti ka Britax.
Muutuste tuuled....
|
|
|
|
TheBeast
huviline
Registreerunud 07.03.06
Kasutaja on eemal
Auto: Audi 80 b4} A6 C4} 1.9tdi 96 kw
|
postitati 02.04.09 09:12
|
|
|
Turvahäll endalgi Britax ja olen rahul , turvatoolidest kõige rohkem silma jäänud Maxi Cosi ja Recaro.
|
|
|
Lehekülgi: 1 2 3 |