Lehekülgi: 1 2 |
Kuits
klubiliige
Registreerunud 01.11.07
Kasutaja on eemal
Auto: 2x B5Q, B3, 2xC4 TDI, GMT 199
|
postitati 21.12.08 15:06
|
|
|
lisaks omalt poolt seda,et kui tehakse möödasöitu sinust ei pea lisama gaasi,et möödasöitjat blokeerida.(eile tegi sellist nalja minuga 2 audi
juhti-kahjuks!)
|
|
|
Zoig
klubiliige
Registreerunud 03.12.07
Kasutaja on eemal
Auto: IZh 21251 Kombi; Audi S6 Avant; B2c; B2q
|
postitati 21.12.08 15:22
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: olensaarlane
lisaks omalt poolt seda,et kui tehakse möödasöitu sinust ei pea lisama gaasi,et möödasöitjat blokeerida.(eile tegi sellist nalja minuga 2 audi
juhti-kahjuks!) |
Kood: | Mootorsõidukijuhi teadmiste, oskuste ja käitumise liiklusalased kvalifikatsiooninõuded1
Majandus- ja kommunikatsiooniministri 8. juuni 2004. a määrus nr 150
§7. Nõuded juhi käitumisele
7) sõita mööda eesliikuvatest sõidukitest, aidata kaasa möödasõidu ohutusele, olles ise möödasõidetava rollis, mööduda pargitud autodest, põigata
ümber takistustest |
sellistele juhtidele tuleks meenutada mida nad autokoolis ikkagi õppisid.
Et oleks raskem!
|
|
|
|
Kuits
klubiliige
Registreerunud 01.11.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 21.12.08 15:42
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Zoig
juhti-kahjuks!) |
Kood: | Mootorsõidukijuhi teadmiste, oskuste ja käitumise liiklusalased kvalifikatsiooninõuded1
Majandus- ja kommunikatsiooniministri 8. juuni 2004. a määrus nr 150
§7. Nõuded juhi käitumisele
7) sõita mööda eesliikuvatest sõidukitest, aidata kaasa möödasõidu ohutusele, olles ise möödasõidetava rollis, mööduda pargitud autodest, põigata
ümber takistustest |
sellistele juhtidele tuleks meenutada mida nad autokoolis ikkagi õppisid. |
ja kuidas ma seda oleks pidanud tegema?möödasöiduajal körval istmele ronima,klaasi alla krudima ja rusikaga vastu kaalikat väänama?
numbrit ei saanud ka kahjuks kirja,kuna lähedale söites hakati pidurdama ja nr. tuled olid piisavalt porised,et mitte näha ning nr.tuled ka ei
pölenud.
ei hakanud teistkorda üritama ja tiksusin piisava pikivahega 83 km/h sabas söites.Vahva!
|
|
|
Zoig
klubiliige
Registreerunud 03.12.07
Kasutaja on eemal
Auto: IZh 21251 Kombi; Audi S6 Avant; B2c; B2q
|
postitati 21.12.08 17:07
|
|
|
ja kuidas ma seda oleks pidanud tegema?möödasöiduajal körval istmele ronima,klaasi alla krudima ja rusikaga vastu kaalikat väänama?
numbrit ei saanud ka kahjuks kirja,kuna lähedale söites hakati pidurdama ja nr. tuled olid piisavalt porised,et mitte näha ning nr.tuled ka ei
pölenud.
ei hakanud teistkorda üritama ja tiksusin piisava pikivahega 83 km/h sabas söites.Vahva! | see oli rohkem mõeldud üldise
meedletuletusena siia teemasse. ega see ei olegi mõeldav, et elementaarsete oskuste vastu eksides peaks kohe kedagi õpetama minema.
kahjuks teinekord isegi politsei ei suuda/taha selliste juhtide vastu midagi teha. alles üks juht takistas samamoodi bussi möödumist, ning tulemusena
sai bussijuht trahvi
Et oleks raskem!
|
|
|
|
pierre
huviline
Registreerunud 10.03.05
Kasutaja on eemal
Auto: 90 7A
|
|
exess
klubiliige
Registreerunud 28.05.06
Kasutaja on eemal
Auto: A4 1,8 sedaan 96a & Toyota Corolla 17a
|
postitati 21.12.08 19:26
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: pierre
taksojuhtidel on seaduslik õigus peatuda ka keelatud kohtades, vastavalt kliendi soovile.
|
Päris nii see ikka ei ole,et seal kus ise tahavad...
Pisike punane putukas
|
|
|
|
Kuits
klubiliige
Registreerunud 01.11.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 21.12.08 19:27
|
|
|
eks möödasöit on töesti köigil erinev.
mina isiklikult harrastan kiiret möödasöitu(ohutuse kontroll,kiirendus koos suuna märguandega,möödasöit ja tagasi reastumine),mida kiiremini seda
parem!
paugutada ju vöib,kuid mitte pere arvelt.
kahjuks oli ka tee suht lögane(tee keskel suht korralik lörtsi kuhi) ja otsustasin mitte riskida.üksi olles poleks sellest vast probleemi teinudgi!
viimane muidugi pelgalt oletus.
|
|
|
Driver
postitusõiguseta huviline
Registreerunud 04.01.04
Kasutaja on eemal
Auto: Audi B4 1,9 TDI
|
postitati 21.12.08 19:35
|
|
|
mul üks tuttav ka rääkis et oh kui äge et tema umbes nussib kogu aeg maanteel niimoodi et ei lase mööda
ütlesin talle et see on trahvitav siis oli mokk maas ma ei tea äkki ta
enam ei tee nii
|
|
|
RaidoB4
Bännitud
Registreerunud 20.01.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 06.01.09 19:10
|
|
|
Iga möödasõit on ohtlik, eriti kui keegi veel "näkku" hakkab panema. Või siis topelt möödasõit (samas suunas sõidavad kõrvuti 3 autot), ühte sellist
olen oma silmaga näinud, täpselt minu ees. Kahju et filmida ei saanud
|
|
|
|
Kuits
klubiliige
Registreerunud 01.11.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 06.01.09 20:19
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: RaidoB4
Iga möödasõit on ohtlik, eriti kui keegi veel "näkku" hakkab panema. Või siis topelt möödasõit (samas suunas sõidavad kõrvuti 3 autot), ühte sellist
olen oma silmaga näinud, täpselt minu ees. Kahju et filmida ei saanud |
OT:aga minul on olnud selline olukord eelmise autoga,kus tallinna söites viidi minema mölema poole peeglid.
ah,et kuidas?tee nagu tee ikka,kahe suunaline-mina omas söidusuunas,tallinna poolt oli ka auto tulemas ja siis otsustasid kaks jömmi vöidu ajama
hakata-üks möödus minust paremalt(poolenisti kraavis),teine vasakult(teekeskel asuval joonel).mina ja siis tallinna poolt tulev auto pidime ise
vaatama,kuidas ellu jääda.
Vorsprung durch Drehmoment !
|
|
|
|
kuuno
huviline
Registreerunud 23.02.07
Kasutaja on eemal
Auto: audi200 2,2turbo/ 121 kw ja audi allroad 2.5,132kw.2003a
|
postitati 06.01.09 20:39
|
|
|
mul ka sarnane olukord olnud ainult ,et kahesuunalise teepeale mahtus neli liiklusmasinat kõrvuti ära. sõitsin tartust tallinna poole ja minu taga
sõitis sõiduauto(mina olin veokaga). korraga avastasin ,et toda autot enam ei ole taga ja arvake ära kus ta oli, minu kõrval peegli pimedas nurgas.
vastu tuli teine rekka kes tõmbas oma teepeenrale ja mina punnitasin samal ajal teepeenral seisvast rekkast mööda kuna tolle sõiduauto manööver oli
nii ootamattu ei jõudnud midagi teha.sõiduauto keeras mulle vasakusse esimesse nurka sisse ja äästas oma nissani külje puhtaks. juht oli soomlane ja
kahju tekitas endale. minu sisul ei olnud viga midagi ja jätkasin peale sommi sõimamist oma teekonda.
|
|
|
RaidoB4
Bännitud
Registreerunud 20.01.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 06.01.09 22:44
|
|
|
Hullumaja mis ikka toimub
|
|
|
|
KRANTS
postitusõiguseta huviline
Registreerunud 25.12.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 12.01.09 10:32
|
|
|
Hullumaja mis ikka toimub |
nii kui üle Ikla piiri jõuad, on kahest reast 4 täiesti normaalne. Tihtipeale Iklast Pärnu poole sõites (kuni pärnuni) on sama käitumine kiluvarastelt
üle võetud. Peale Pärnut ei ole eriti täheldanud seda.
tavaline asi...
|
|
|
jyricen
huviline
Registreerunud 05.12.08
Kasutaja on eemal
Auto: audi a3
|
postitati 12.01.09 11:17
|
|
|
Sattusin ise Tartu mnt sellisesse õnnetusesse. Sõitsid kolm autot minu ees 80 100 alas, tee oli jumala sirge ja korralik. Kui hakkasin mööduma, siis
volvo rammis mind korralikult kraavi. Kahju, et ise filmida ei saanud.
Aga tasub enne möödasõidu algust korra kaugtuledega märku anda, siis esimene juht vähemalt teab.
|
|
|
OnuJack
huviline
Registreerunud 10.12.07
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A6 C5 Avant 2.5tdi Q 2002a
|
postitati 12.01.09 12:01
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: jyricen
Aga tasub enne möödasõidu algust korra kaugtuledega märku anda, siis esimene juht vähemalt teab. |
see kaugtuledega vilgutamine on selline nii ja naa teema - mõni kukk arvab, et sul midagi kobiseda ja hakkab sulle käru keerama...
Kõige targem vast tunduvalt enne möödasõitu suunatuli sisse lükata...
Siis on ka lõbus, kui mõni sell otsustab möödasõidu ajal enda reast välja lipsata ja ka möödasõidule minna. Seda muidugi siis kui hakkad sellest
naljamehest just mööduma.
Tartu maanteel sellist asja juhtunud.
Kui Poolas sõidate, siis säilitage kaine pea - seal on kohe päris kombeks sõiduridu juurde tekitada. Päris mitmed korrad on vaid sentimeetrite mäng
olnud, et keegi ninaees paugu ära paneb...
Libedaga peab ka pimedates kurvides väga ettevaatlik olema - Lätis juhtus nii, et mingi vastu tulev "rallimees" lendas rahumeeli vastasuuna
vööndisse kurvist välja tulles. Lõppes sellega, et keerasin ennast ise tema algsesse vööndisse, et otsa sõitu vältida. Kogu tegevus toimus linnas sees
ja silla peal keset ööd.
A circle is the perfect shape - imagine if you have 4 of these working together...
|
|
|
|
raunz
huviline
Registreerunud 27.09.04
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A4 1.8 B5 & A6 Avant 2.5TDI C5
|
postitati 13.01.09 18:39
|
|
|
Minu meelest aga on Lätis-Leedus-Poolas 2 realisest teest 3 realise tee tegemine igati sobilik asi, lisaks muidugi sealsed teed ka võimaldavad seda
paremini kui meil.
(Siinkohal ärme too välja eriolukordi, kus teepeenral on auto või jalakäia, seda on tavaliselt enne teeäärde tõmbamist näha)
Napikaid mina kohanud ei ole, pigem oli sellistel möödsõitudel mõnesmõttes probleemiks olid aga mõned vastutulijad kes tulid täpselt mööda telgjoont,
olid just nimelt eestlased ..
Igastahes näiteks tänatakse ja suunatuld kasutatakse küll rohkem maanteel kui meil, vähemalt selline mulje on jäänud.
Kusagil foorumis on ka sarnaseid pilte näha, kus enamus liiklust toimib kenasti paremal oma sõidurajal, siis mõni eestlane sõidab ikka telgjoonel.
|
|
|
q3
huviline
Registreerunud 28.07.07
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A6 Avant Quattro 2,5 TDI `04
|
postitati 13.01.09 19:54
|
|
|
Poolas ei saagi teisiti, kui keskelt kolmas rida. Aga toimib see seal jube hästi. Öösel tulles algul oli vähe imelik, aga kui sul rekka tagastanges
juba kinni, harjud kiiresti. Samas väga viisakad
|
|
|
q3
huviline
Registreerunud 28.07.07
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A6 Avant Quattro 2,5 TDI `04
|
postitati 13.01.09 20:02
|
|
|
22. Ka zigullidesse suhtu ettevaatusega, viimasel ajal ka need hiilgavad ootamatustega. Hallpead austa, kulupead kummarda
Aga kõlupeale....
|
|
|
T.P.
huviline
Registreerunud 19.03.04
Kasutaja on eemal
Auto: puudub
|
postitati 21.01.09 07:52
|
|
|
lisaksin ka omapoolse kommentaari -
juhul kui autol vilgub ohukolmnurk asja pärast ja ta on peatunud tee kõrvale siis ei ole mõtet teistel autojuhtidel signaalitada
(mingi Dodge). krt, poiss eile oksendas autosse Pirta teel, keerasin tee kõrvale et ei takistaks teisi kuid mingi *** arvas et ju on kehva koht
peatumiseks. saaks kätte annaks pasunasse
jalgratturid jalgrattateele
|
|
|
|
mokits
huviline
Registreerunud 22.12.06
Kasutaja on eemal
Auto: A4.2 V8 b5 Quattro, Trafic
|
postitati 01.02.09 13:14
|
|
|
Opeleid tuleks ka karta ja võimaluse korral vältida, sest see lause "opeli taga sõites saad omalegi opeli ehitada" peab paika, koolist koju tulles
lendas mingi astra räbala alt keerdvedru õhku ja põrkega minu paarnädalat tagasi värvitud stange pigta :@ politseist öeldi et oh nemad ei sa midagi
teha ja kogu lugu.... sellised käulad tuleks kuusakoskisse transportida... Opelitele võiks isegi kampaania korraldada
Alla kolme liitristesse käib piim ja vesi!
|
|
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
Auto: 5x4x4
|
|
Kuits
klubiliige
Registreerunud 01.11.07
Kasutaja on eemal
|
|
huljes
huviline
Registreerunud 30.01.09
Kasutaja on eemal
Auto: Audi Cabrio 2.0, Audi A4 2,8Q
|
postitati 02.02.09 14:30
|
|
|
Erinevaid huvitavaid möödasõit harrastavaid liiklejaid leidub kahjuks Tallinn - Tartu trassil liiga tihti, praktiliselt iga kord seal liigeldes tekib
olukord kus mõni mees lihtsalt peab hakkama just siis rida vahetama kui mina juba vastas suunas vilkuva suunaga liigun ja seda muidugi ilma suunata ja
eelnevalt kiirendamatta.
Siiamaani olen suutnud õnneks auto terveks jätta.
Kuid paar huvitavat juhtumist on ikka olnud just selle vajutamisega. Möödunud suvel kui venna 7st bemarit laenasin et Tartusse sõita otsusta üks 1,6
vana civicu näss et võiks hakata tõmblema kuna temast möödasõidu tegin ja oma sõitu ca 120kmh jätkasin(tema liikus siis lubatu piires, oli 100 vist
sel lõigul) Pigistas oma autost mingi ulmelise kiiruse välja tõmbas mööd ja siis seal jälle 100ga ees jäädes jalgu uuesti ning kui temast mööda
sõitsin uuesti siis kordus jälle sama lugu, seda siis juba tarus maaülikooli juures kus kutt ca 140-150ga linnas sees tagant mööda tuli ja auto risti
teele tõmbas, hakkas mölisema et sina m... minust mööda sõitma ja ise oles nolk jne. Ega seal midagi ei saanudki, kaotas oma küljeklaasi ja
arvatavasti tuli arsti külastada kuna tööriistad ei ole mängimiseks
Teine juhtum siis sel talvel(vito juhte vaatan ikkagi otsiva pilguga siiamaani) kui emale külla sõites maale otsustas üks vito s-kurvis lõigata ja
tuli vastasuunas vastu, mina jõudsin ainult kraavi poole keerata aga tagasi ei saanud, tänu viisakale liiklemisele ja norm kiirusele kaotasi ainult
suunatule ja stange nurga.
|
|
|
urr666
huviline
Registreerunud 14.01.09
Kasutaja on eemal
Auto: 100 doch
|
postitati 24.02.09 22:37
|
|
|
Et mina olen sellist asja omal nahal kogenud. Tartu-Elva mnt-l mina läksin rekkast mööda ja siis arvas üks ajudeta bemmivend, et temal on maru kiire
ja lasi mööda, nii et kive ja muud s***a lendas tee äärest. Ei olnud just kõikse meeldivam.
Märkus moderaatorilt: Muutsin postituse eesti keele nõuetele vastavaks. Palun tee seda järgneval korral ise, kuna
järgmine hooletult tehtud postitus läheb kustutamisele! Lihtsa 3-minuti keelekoolituse leiad siit.
|
|
|
Lehekülgi: 1 2 |