Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema Tee uus küsitlus
 Lehekülgi:  1  2
Autor:
Pealkiri: Autojuhi 10 käsku/meelespead (Vastuseid: 48 | Vaatamisi: 5527)
Kuits
klubiliige

Registreerunud 01.11.07
Kasutaja on eemal

Auto: 2x B5Q, B3, 2xC4 TDI, GMT 199

postitati 21.12.08 15:06 Tsiteeri

lisaks omalt poolt seda,et kui tehakse möödasöitu sinust ei pea lisama gaasi,et möödasöitjat blokeerida.(eile tegi sellist nalja minuga 2 audi juhti-kahjuks!)

Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Zoig
klubiliige

Registreerunud 03.12.07
Kasutaja on eemal

Auto: IZh 21251 Kombi; Audi S6 Avant; B2c; B2q

postitati 21.12.08 15:22 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: olensaarlane
lisaks omalt poolt seda,et kui tehakse möödasöitu sinust ei pea lisama gaasi,et möödasöitjat blokeerida.(eile tegi sellist nalja minuga 2 audi juhti-kahjuks!)

Kood:
Mootorsõidukijuhi teadmiste, oskuste ja käitumise liiklusalased kvalifikatsiooninõuded1
Majandus- ja kommunikatsiooniministri 8. juuni 2004. a määrus nr 150
§7. Nõuded juhi käitumisele
7) sõita mööda eesliikuvatest sõidukitest, aidata kaasa möödasõidu ohutusele, olles ise möödasõidetava rollis, mööduda pargitud autodest, põigata ümber takistustest

sellistele juhtidele tuleks meenutada mida nad autokoolis ikkagi õppisid.

Et oleks raskem!
Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U SkypeKasutaja Telefoninumber
Kuits
klubiliige

Registreerunud 01.11.07
Kasutaja on eemal

postitati 21.12.08 15:42 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Zoig
Tsitaat:

Kood:
Mootorsõidukijuhi teadmiste, oskuste ja käitumise liiklusalased kvalifikatsiooninõuded1
Majandus- ja kommunikatsiooniministri 8. juuni 2004. a määrus nr 150
§7. Nõuded juhi käitumisele
7) sõita mööda eesliikuvatest sõidukitest, aidata kaasa möödasõidu ohutusele, olles ise möödasõidetava rollis, mööduda pargitud autodest, põigata ümber takistustest

sellistele juhtidele tuleks meenutada mida nad autokoolis ikkagi õppisid.

ja kuidas ma seda oleks pidanud tegema?möödasöiduajal körval istmele ronima,klaasi alla krudima ja rusikaga vastu kaalikat väänama?
numbrit ei saanud ka kahjuks kirja,kuna lähedale söites hakati pidurdama ja nr. tuled olid piisavalt porised,et mitte näha ning nr.tuled ka ei pölenud.
ei hakanud teistkorda üritama ja tiksusin piisava pikivahega 83 km/h sabas söites.Vahva!

Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Zoig
klubiliige

Registreerunud 03.12.07
Kasutaja on eemal

Auto: IZh 21251 Kombi; Audi S6 Avant; B2c; B2q

postitati 21.12.08 17:07 Tsiteeri

Tsitaat:
ja kuidas ma seda oleks pidanud tegema?möödasöiduajal körval istmele ronima,klaasi alla krudima ja rusikaga vastu kaalikat väänama?
numbrit ei saanud ka kahjuks kirja,kuna lähedale söites hakati pidurdama ja nr. tuled olid piisavalt porised,et mitte näha ning nr.tuled ka ei pölenud.
ei hakanud teistkorda üritama ja tiksusin piisava pikivahega 83 km/h sabas söites.Vahva!
see oli rohkem mõeldud üldise meedletuletusena siia teemasse. ega see ei olegi mõeldav, et elementaarsete oskuste vastu eksides peaks kohe kedagi õpetama minema.

kahjuks teinekord isegi politsei ei suuda/taha selliste juhtide vastu midagi teha. alles üks juht takistas samamoodi bussi möödumist, ning tulemusena sai bussijuht trahvi:(

Et oleks raskem!
Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U SkypeKasutaja Telefoninumber
pierre
huviline

Registreerunud 10.03.05
Kasutaja on eemal

Auto: 90 7A

postitati 21.12.08 18:58 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: vreps
Eriti käib see taksode kohta millede juhtidel on komme peatuda suvaliselt keset teed ja arvata, et nii ongi õige ja hää.

taksojuhtidel on seaduslik õigus peatuda ka keelatud kohtades, vastavalt kliendi soovile.

Tsitaat:
...ei hakanud teistkorda [möödasõitu] üritama ja tiksusin piisava pikivahega 83 km/h sabas söites.Vahva!

kusjuures väga paljud juhid ei oska õieti mööda sõita. mina igatahel ei jäta tavaliselt teisele mingit võimalust, kui vaja siis järsult 3.käik, varakult tema seljatagant hoog ülesse ja niikui vastutulev auto möödub siis kohe suund sisse ja lapats põhja! lihtne. ;)

teed valesti kui võtad enne vastassuunda ja siis hakkad kiirendama. sul 2.6 esivedu, sellega peaks saama paugutada küll :D

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
exess
klubiliige

Registreerunud 28.05.06
Kasutaja on eemal

Auto: A4 1,8 sedaan 96a & Toyota Corolla 17a

postitati 21.12.08 19:26 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: pierre
taksojuhtidel on seaduslik õigus peatuda ka keelatud kohtades, vastavalt kliendi soovile.

Päris nii see ikka ei ole,et seal kus ise tahavad...;)

Pisike punane putukas
Kuits
klubiliige

Registreerunud 01.11.07
Kasutaja on eemal

postitati 21.12.08 19:27 Tsiteeri

eks möödasöit on töesti köigil erinev.
mina isiklikult harrastan kiiret möödasöitu(ohutuse kontroll,kiirendus koos suuna märguandega,möödasöit ja tagasi reastumine),mida kiiremini seda parem!
paugutada ju vöib,kuid mitte pere arvelt.
kahjuks oli ka tee suht lögane(tee keskel suht korralik lörtsi kuhi) ja otsustasin mitte riskida.üksi olles poleks sellest vast probleemi teinudgi!
viimane muidugi pelgalt oletus.

Driver
postitusõiguseta huviline

Registreerunud 04.01.04
Kasutaja on eemal

Auto: Audi B4 1,9 TDI

postitati 21.12.08 19:35 Tsiteeri

mul üks tuttav ka rääkis et oh kui äge et tema umbes nussib kogu aeg maanteel niimoodi et ei lase mööda

ütlesin talle et see on trahvitav siis oli mokk maas :D ma ei tea äkki ta enam ei tee nii :D

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
RaidoB4
Bännitud

Registreerunud 20.01.07
Kasutaja on eemal

postitati 06.01.09 19:10 Tsiteeri

Iga möödasõit on ohtlik, eriti kui keegi veel "näkku" hakkab panema. Või siis topelt möödasõit (samas suunas sõidavad kõrvuti 3 autot), ühte sellist olen oma silmaga näinud, täpselt minu ees. Kahju et filmida ei saanud

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
Kuits
klubiliige

Registreerunud 01.11.07
Kasutaja on eemal

postitati 06.01.09 20:19 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: RaidoB4
Iga möödasõit on ohtlik, eriti kui keegi veel "näkku" hakkab panema. Või siis topelt möödasõit (samas suunas sõidavad kõrvuti 3 autot), ühte sellist olen oma silmaga näinud, täpselt minu ees. Kahju et filmida ei saanud

OT:aga minul on olnud selline olukord eelmise autoga,kus tallinna söites viidi minema mölema poole peeglid.
ah,et kuidas?tee nagu tee ikka,kahe suunaline-mina omas söidusuunas,tallinna poolt oli ka auto tulemas ja siis otsustasid kaks jömmi vöidu ajama hakata-üks möödus minust paremalt(poolenisti kraavis),teine vasakult(teekeskel asuval joonel).mina ja siis tallinna poolt tulev auto pidime ise vaatama,kuidas ellu jääda.

Vorsprung durch Drehmoment !
kuuno
huviline

Registreerunud 23.02.07
Kasutaja on eemal

Auto: audi200 2,2turbo/ 121 kw ja audi allroad 2.5,132kw.2003a

postitati 06.01.09 20:39 Tsiteeri

Tsitaat:

mul ka sarnane olukord olnud ainult ,et kahesuunalise teepeale mahtus neli liiklusmasinat kõrvuti ära. sõitsin tartust tallinna poole ja minu taga sõitis sõiduauto(mina olin veokaga). korraga avastasin ,et toda autot enam ei ole taga ja arvake ära kus ta oli, minu kõrval peegli pimedas nurgas. vastu tuli teine rekka kes tõmbas oma teepeenrale ja mina punnitasin samal ajal teepeenral seisvast rekkast mööda kuna tolle sõiduauto manööver oli nii ootamattu ei jõudnud midagi teha.sõiduauto keeras mulle vasakusse esimesse nurka sisse ja äästas oma nissani külje puhtaks. juht oli soomlane ja kahju tekitas endale. minu sisul ei olnud viga midagi ja jätkasin peale sommi sõimamist oma teekonda.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
RaidoB4
Bännitud

Registreerunud 20.01.07
Kasutaja on eemal

postitati 06.01.09 22:44 Tsiteeri

Hullumaja mis ikka toimub:(

KRANTS
postitusõiguseta huviline

Registreerunud 25.12.08
Kasutaja on eemal

postitati 12.01.09 10:32 Tsiteeri

Tsitaat:
Hullumaja mis ikka toimub:(

nii kui üle Ikla piiri jõuad, on kahest reast 4 täiesti normaalne. Tihtipeale Iklast Pärnu poole sõites (kuni pärnuni) on sama käitumine kiluvarastelt üle võetud. Peale Pärnut ei ole eriti täheldanud seda.

tavaline asi...

jyricen
huviline

Registreerunud 05.12.08
Kasutaja on eemal

Auto: audi a3

postitati 12.01.09 11:17 Tsiteeri

Tsitaat:

Sattusin ise Tartu mnt sellisesse õnnetusesse. Sõitsid kolm autot minu ees 80 100 alas, tee oli jumala sirge ja korralik. Kui hakkasin mööduma, siis volvo rammis mind korralikult kraavi. Kahju, et ise filmida ei saanud.
Aga tasub enne möödasõidu algust korra kaugtuledega märku anda, siis esimene juht vähemalt teab.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi
OnuJack
huviline

Registreerunud 10.12.07
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A6 C5 Avant 2.5tdi Q 2002a

postitati 12.01.09 12:01 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: jyricen
Aga tasub enne möödasõidu algust korra kaugtuledega märku anda, siis esimene juht vähemalt teab.

see kaugtuledega vilgutamine on selline nii ja naa teema - mõni kukk arvab, et sul midagi kobiseda ja hakkab sulle käru keerama...

Kõige targem vast tunduvalt enne möödasõitu suunatuli sisse lükata...

Siis on ka lõbus, kui mõni sell otsustab möödasõidu ajal enda reast välja lipsata ja ka möödasõidule minna. Seda muidugi siis kui hakkad sellest naljamehest just mööduma.

Tartu maanteel sellist asja juhtunud.

Kui Poolas sõidate, siis säilitage kaine pea - seal on kohe päris kombeks sõiduridu juurde tekitada. Päris mitmed korrad on vaid sentimeetrite mäng olnud, et keegi ninaees paugu ära paneb...

Libedaga peab ka pimedates kurvides väga ettevaatlik olema - Lätis juhtus nii, et mingi vastu tulev "rallimees" lendas rahumeeli vastasuuna vööndisse kurvist välja tulles. Lõppes sellega, et keerasin ennast ise tema algsesse vööndisse, et otsa sõitu vältida. Kogu tegevus toimus linnas sees ja silla peal keset ööd.

A circle is the perfect shape - imagine if you have 4 of these working together... ;)
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Skype Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
raunz
huviline

Registreerunud 27.09.04
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A4 1.8 B5 & A6 Avant 2.5TDI C5

postitati 13.01.09 18:39 Tsiteeri

Minu meelest aga on Lätis-Leedus-Poolas 2 realisest teest 3 realise tee tegemine igati sobilik asi, lisaks muidugi sealsed teed ka võimaldavad seda paremini kui meil.
(Siinkohal ärme too välja eriolukordi, kus teepeenral on auto või jalakäia, seda on tavaliselt enne teeäärde tõmbamist näha)
Napikaid mina kohanud ei ole, pigem oli sellistel möödsõitudel mõnesmõttes probleemiks olid aga mõned vastutulijad kes tulid täpselt mööda telgjoont, olid just nimelt eestlased ..
Igastahes näiteks tänatakse ja suunatuld kasutatakse küll rohkem maanteel kui meil, vähemalt selline mulje on jäänud.

Kusagil foorumis on ka sarnaseid pilte näha, kus enamus liiklust toimib kenasti paremal oma sõidurajal, siis mõni eestlane sõidab ikka telgjoonel.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
q3
huviline

Registreerunud 28.07.07
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A6 Avant Quattro 2,5 TDI `04

postitati 13.01.09 19:54 Tsiteeri

Poolas ei saagi teisiti, kui keskelt kolmas rida. Aga toimib see seal jube hästi. Öösel tulles algul oli vähe imelik, aga kui sul rekka tagastanges juba kinni, harjud kiiresti. Samas väga viisakad;)

q3
huviline

Registreerunud 28.07.07
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A6 Avant Quattro 2,5 TDI `04

postitati 13.01.09 20:02 Tsiteeri

22. Ka zigullidesse suhtu ettevaatusega, viimasel ajal ka need hiilgavad ootamatustega. Hallpead austa, kulupead kummarda:)

Aga kõlupeale....:P

T.P.
huviline

Registreerunud 19.03.04
Kasutaja on eemal

Auto: puudub

postitati 21.01.09 07:52 Tsiteeri

lisaksin ka omapoolse kommentaari -

juhul kui autol vilgub ohukolmnurk asja pärast ja ta on peatunud tee kõrvale siis ei ole mõtet teistel autojuhtidel signaalitada (mingi Dodge). krt, poiss eile oksendas autosse Pirta teel, keerasin tee kõrvale et ei takistaks teisi kuid mingi *** arvas et ju on kehva koht peatumiseks. saaks kätte annaks pasunasse

jalgratturid jalgrattateele
mokits
huviline

Registreerunud 22.12.06
Kasutaja on eemal

Auto: A4.2 V8 b5 Quattro, Trafic

postitati 01.02.09 13:14 Tsiteeri

Opeleid tuleks ka karta ja võimaluse korral vältida, sest see lause "opeli taga sõites saad omalegi opeli ehitada" peab paika, koolist koju tulles lendas mingi astra räbala alt keerdvedru õhku ja põrkega minu paarnädalat tagasi värvitud stange pigta :@ politseist öeldi et oh nemad ei sa midagi teha ja kogu lugu.... sellised käulad tuleks kuusakoskisse transportida... Opelitele võiks isegi kampaania korraldada :)

Alla kolme liitristesse käib piim ja vesi!
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
kps
moderaator

Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal

Auto: 5x4x4

postitati 01.02.09 18:27 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: T.P.

juhul kui autol vilgub ohukolmnurk asja pärast ja ta on peatunud tee kõrvale

Kas sul on autos vilkuv ohukolmnurk :o. Vinge värk :D.

Hea auto on palju autosid...
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Kuits
klubiliige

Registreerunud 01.11.07
Kasutaja on eemal

postitati 01.02.09 18:55 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: kps
Tsitaat:
Algselt postitas: T.P.

juhul kui autol vilgub ohukolmnurk asja pärast ja ta on peatunud tee kõrvale

Kas sul on autos vilkuv ohukolmnurk :o. Vinge värk :D.

minul küll vilgub-armatuuris ohutule lüliti;)
kuid asjasse ka ,et olen korra näinud ohukolmnurka,mis vilkus,oli see jaanuari algul Märjamaa kandis.(mingi vana 7-ne bemmu oli tagumise rehvi lössi söitnud)
arvan,et oli mingi tjuuning variant-LED pirnidega sisustatud-ilmselt keelatud asjandus

Vorsprung durch Drehmoment !
huljes
huviline

Registreerunud 30.01.09
Kasutaja on eemal

Auto: Audi Cabrio 2.0, Audi A4 2,8Q

postitati 02.02.09 14:30 Tsiteeri

Erinevaid huvitavaid möödasõit harrastavaid liiklejaid leidub kahjuks Tallinn - Tartu trassil liiga tihti, praktiliselt iga kord seal liigeldes tekib olukord kus mõni mees lihtsalt peab hakkama just siis rida vahetama kui mina juba vastas suunas vilkuva suunaga liigun ja seda muidugi ilma suunata ja eelnevalt kiirendamatta.
Siiamaani olen suutnud õnneks auto terveks jätta.
Kuid paar huvitavat juhtumist on ikka olnud just selle vajutamisega. Möödunud suvel kui venna 7st bemarit laenasin et Tartusse sõita otsusta üks 1,6 vana civicu näss et võiks hakata tõmblema kuna temast möödasõidu tegin ja oma sõitu ca 120kmh jätkasin(tema liikus siis lubatu piires, oli 100 vist sel lõigul) Pigistas oma autost mingi ulmelise kiiruse välja tõmbas mööd ja siis seal jälle 100ga ees jäädes jalgu uuesti ning kui temast mööda sõitsin uuesti siis kordus jälle sama lugu, seda siis juba tarus maaülikooli juures kus kutt ca 140-150ga linnas sees tagant mööda tuli ja auto risti teele tõmbas, hakkas mölisema et sina m... minust mööda sõitma ja ise oles nolk jne. Ega seal midagi ei saanudki, kaotas oma küljeklaasi ja arvatavasti tuli arsti külastada kuna tööriistad ei ole mängimiseks:D
Teine juhtum siis sel talvel(vito juhte vaatan ikkagi otsiva pilguga siiamaani) kui emale külla sõites maale otsustas üks vito s-kurvis lõigata ja tuli vastasuunas vastu, mina jõudsin ainult kraavi poole keerata aga tagasi ei saanud, tänu viisakale liiklemisele ja norm kiirusele kaotasi ainult suunatule ja stange nurga.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
urr666
huviline

Registreerunud 14.01.09
Kasutaja on eemal

Auto: 100 doch

postitati 24.02.09 22:37 Tsiteeri

Tsitaat:

Et mina olen sellist asja omal nahal kogenud. Tartu-Elva mnt-l mina läksin rekkast mööda ja siis arvas üks ajudeta bemmivend, et temal on maru kiire ja lasi mööda, nii et kive ja muud s***a lendas tee äärest. Ei olnud just kõikse meeldivam.

Märkus moderaatorilt: Muutsin postituse eesti keele nõuetele vastavaks. Palun tee seda järgneval korral ise, kuna järgmine hooletult tehtud postitus läheb kustutamisele! Lihtsa 3-minuti keelekoolituse leiad siit.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U
 Lehekülgi:  1  2
Tee uus teema Tee uus küsitlus

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 20]
[PHP: 48.6% - SQL: 51.4%]