Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema Tee uus küsitlus
 Lehekülgi:  1  2
Autor:
Pealkiri: vajan abi auto ostmisel! 2,8? (Vastuseid: 47 | Vaatamisi: 5634)
fartz
huviline

Registreerunud 13.02.06
Kasutaja on eemal

postitati 03.03.06 06:44 Tsiteeri

Pole see 2.8 nii hull bensuröövel ühti, ise sõidan (sõitsin) vaheldumisi Škoda fobia ja A100 Q manual kastiga isenditega. Sõidumõnu kompenseerib mitmekordselt need paar lisakrooni mis kütuserahale otsa tuleb.
Trassi sain rahulikult sõites julgelt alla 10, nu ja kui linnas tõesti teed 100m otsi siis jah imeb selle paagi ikka päris kähku tühjaks, aga kui oskad sõidustiili ja rada valida, u. 12,13 ja sealt siis vastavalt sõidustiilile ülespoole.

Võrdluseks siis fobia 1.4 16V 74Kw kütusekulud.
Trass: Fobia u 7l, Audi 8-9l
Linn: Fobia u 8-9l, audi 12, ja edasi

minuarust ei ole erilist vahet. Aga autod on küll nagu öö ja päev.

Nii et lase käia osta ja ikka Q

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Skype Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
Rom
huviline

Registreerunud 28.05.05
Kasutaja on eemal

Auto: C6 3.0TFSI S-line

postitati 03.03.06 07:57 Tsiteeri

Kui küsimus on selles kas 2,6 või 2,8 siis KINDLASTI 2,8 ükskõik mis k.kasti ja veoskeemi puhul.
2,6 on märgatavalt jõuetum nii kw-poolest kui ka väände poolest ja seda vahet on kenasti tunda (kui endale autot valisin, siis sai sõidetud 2,0-16V/2,6/2,8). Kütuse kulu on sama ja mingis reziimis on 2,6 isegi janusem (teh.passi andmetel). Hoolduskulud on praktiliselt samad. Ja ebaõnnestunud mootoriks (minu kui diletandi andmetel -sisselaske kollektor tühikäigu lahendus) peetakse 2,6 mitte 2,8. Parandage kui eksin.

Enda kogemusest võin öelda, et ostes 2,8 oli natukene hirm küll aga hiljem selgus, et asi pole üldse nii hull.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
Timo
huviline

Registreerunud 25.08.04
Kasutaja on eemal

postitati 03.03.06 08:28 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Driver
:D
suvel ei näe ma nelivedul mõtet ja palju meil seda talvegi on et seda quattro mõnu nautida:)
ei näe küll tungivat vajadust et auto silla jupid (hooldus) peaks olema kordades kallimad lihtsalt selle pärast et mul oleks quattro :)
on küll tore ja äge jne. aga on seda vaja? :)

ja te siin küll mainisite et 2.6 ja 2.8 pole erilist vahet ainult et üks on võimsam ja võtab samapalju kütet kui nõks lahjem aga mehed selle auto kindlustust peab ka maksma :) kas 110kw või 128kw on ikka vahe küll ju :) (loomulikult oleneb kõik rahakoti paksusest aga...)
Ja vaata kui hea auto on veel 66 kW-ne kindlustus on ju nii odav. Kui suur see 18 kw vahe ka tuleb 0,4 riskigrupi ja ida-virumaale registreeritud auto puhul...terved mitu krooni ehk?

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Taavi
klubiliige

Registreerunud 21.11.04
Kasutaja on eemal

Auto: UrS4

postitati 03.03.06 08:50 Tsiteeri

Palju meil seda Q ilma on? Tervelt 4 kuud. 1/3 aastast. On seda vähe? Ja need, kes pole quattroga sõitnud ei tea millest nad on ilma jäänud. Risti peal vaatad, kuidas esivedu abitult kaabib ja minema ei saa. Nelikuga veered rahulikult mõõda.

12.301@181km/h
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
-ummi-
huviline

Registreerunud 10.05.04
Kasutaja on eemal

postitati 03.03.06 08:59 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Timo
Tsitaat:
suvel ei näe ma nelivedul mõtet ja palju meil seda talvegi on et seda quattro mõnu nautida:)
ei näe küll tungivat vajadust et auto silla jupid (hooldus) peaks olema kordades kallimad lihtsalt selle pärast et mul oleks quattro :)

ja te siin küll mainisite et 2.6 ja 2.8 pole erilist vahet ainult et üks on võimsam ja võtab samapalju kütet kui nõks lahjem aga mehed selle auto kindlustust peab ka maksma :) kas 110kw või 128kw on ikka vahe küll ju :) (loomulikult oleneb kõik rahakoti paksusest aga...)
Ja vaata kui hea auto on veel 66 kW-ne kindlustus on ju nii odav. Kui suur see 18 kw vahe ka tuleb 0,4 riskigrupi ja ida-virumaale registreeritud auto puhul...terved mitu krooni ehk?

kindlustusmaksed sõltuvad siis teatud kw pealt järgmiselt:
-66kw
66-85kw
86-110kw
111-141kw
142-...kw
Võin ka eksida,ei mäleta enam täpselt kust lugesin,aga enamvähem nii peaks olema:)

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Rst
huviline

Registreerunud 06.10.04
Kasutaja on eemal

Auto: hall metallik diisel Q

postitati 03.03.06 09:28 Tsiteeri

nagu nii odav -66 kW
67-85 kW
86-142 kW
143-...kW

Väike täpsustus. ;)

Ise soovitaks sulle 2.8 sest 2.6 ei jõudnud 20 cm lume sees eriti hästi hullata. :D

ex-Audi S4 2.2T - 609hp/846Nm rattast mõõdetuna
10.9sec@210km/h, 1km 268km/h, 1miil 295km/h
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
TiitR2
huviline

Registreerunud 21.07.04
Kasutaja on eemal

Auto: BMW X5 xDrive30d, M-pakett 2009a; VW Passat 2.0 tdi DSG 2011a.

postitati 03.03.06 09:38 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Timo
Tsitaat:

Jutt õige..Ida-Virus 0,4 koefitsendiga 81 KW terve aasta mul jubedalt 587.-:D

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
kps
moderaator

Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal

Auto: 5x4x4

postitati 03.03.06 10:04 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Rom
Ja ebaõnnestunud mootoriks (minu kui diletandi andmetel -sisselaske kollektor tühikäigu lahendus) peetakse 2,6 mitte 2,8. Parandage kui eksin.

Aasta oli 2001, kui ma oma ajud just selle probleemiga 2,6 mootorit vihkama hakkasin :D Teema. Ja see, et kolle lilleks lendas polnud ainus mure - kõik jubinad panid silindrite poole teele, vat see oli magusam. 2,8'l võid sellist muret unes näha :)

Hea auto on palju autosid...
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
lukas
huviline

Registreerunud 29.07.04
Kasutaja on eemal

Auto: paar käru

postitati 03.03.06 11:22 Tsiteeri

nojah, samas kui 2,6 sel need kollektorisisesed õhusuunajad kohe välja võtad ja ära viskad ei juhtu selle koldega midagi. Mul olid need suunajad kollektori vastu hõõrunud väikese augu, kust sai tiba lisaõhku ja tuurid kippusid teinekord väga üles-alla iseenesest hüppama. Küsisin ka uue hinda aavest ja pidin pe*seli kukkuma kui kuulsin et 19K. Läksin siis koju, lammutasin kollektori laiali, lasin jootekolviga kollektoris oleva augu kinni ja panin ilusti hermeetikuga kõik kaante vahed kinni ja siiani pole mingit probleemi.

kollerimees
huviline

Registreerunud 07.10.04
Kasutaja on eemal

Auto: VW Touareg

postitati 03.03.06 12:52 Tsiteeri

Huvitav kas neile 2,8 kolle ei istu? see on vähemalt alumiiniumist aga 2,6 motol plastmassist.

auto nr 27
Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
kps
moderaator

Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal

postitati 03.03.06 18:44 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: kollerimees
Huvitav kas neile 2,8 kolle ei istu? see on vähemalt alumiiniumist aga 2,6 motol plastmassist.

:( see oli ka minu esimene mõte, aga võta näpust, sootuks teine asi.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Black
klubiliige

Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal

Auto: Q7

postitati 03.03.06 22:08 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Rom
Mina olen 2,8 pooleveolise omanik ja pole aru saanud, et oleks quatrot vaja. Ma väga vabandan, et nüüd purustasin paljude Q-meeste roosa õhumulli quatro headusest. Mootor on piisavaks raskuseks esisillale ja auto roomab läbi sealt, kus tagaveolisel pole asjagi. Kui rooli ja istme vaheline tihend on korras, siis saab esiveolisega väga hästi hakkama ja kütust jääb ka paaki.

Khmm... sa vist pole kunagi quattroga lumel sõitnud? ;)

Meevaras
huviline

Registreerunud 18.12.04
Kasutaja on eemal

Auto: Seat Inca 1,4

postitati 05.03.06 15:20 Tsiteeri

Eks muidugi maitse asi, kellele ema kellele tütar.....ise kulgen(justnimelt KULGEN sest turvalisus ajab roolis haigutama)2,8 quattroga ja plaani seda enam esi-, ega tagaveolise vastu küll vahetada ei ole.Kahjuks küll esiveolist audit omanud ei ole et tekiks võrdlusmoment aga näiteks teedel kus tagaveolisega talvel eriti üle 80 ei kippunud vajutama, sõidan quattroga 100-ga turvalisemaltki ja närvirakud maksavad ka ju midagi.Küttekulu kohta ütlen seda et näiteks mu 1,8 4-käiguline sierra võttis sama palju v vaat et rohkemgi ja et kallis pidada....no ma ei tea.....omast kogemustest senistest autodest üks odavamaid pidada olnud, kuna jupid kestavad hästi.
Kokkuvõttes turvaline ja mugav pikkade vahemaade sõitmiseks ja foori taga ei tohiks aastaringselt küll kellelegi jalgu jääda. Eks mine tee proovisõit kummagiga, küll siis mõistad isegi millest jutt. Kindlasti on ka esiveoline 2,8 hea auto:)

don`t drive faster than your quardian angel can fly!
kollerimees
huviline

Registreerunud 07.10.04
Kasutaja on eemal

Auto: VW Touareg

postitati 05.03.06 15:48 Tsiteeri

Ei tea kas ma olen siin ainuke hull kes vahetas quattro poolevedulise vastu aga olen selle valikuga rahul.Kui on quattro siis olgu manuaalkastiga S klassi auto.Pole mul siiani ausalt ühtegi probleemi olnud teelpüsivusega või läbivusega.Pooleveduline audi on ka ikka üks paras traktor läbivuse poolest.

auto nr 27
Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
quattro28
huviline

Registreerunud 01.03.06
Kasutaja on eemal

postitati 05.03.06 17:46 Tsiteeri

siis selline küssa tekkis ka veel et kuidas audil tuledega lood on?
lähituled maanteel ikka näitavad ka midagi w?
e34 bmw oli ja selle tuled olid ausalt öeldes p....d..

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U
kps
moderaator

Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal

postitati 05.03.06 18:13 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: quattro28

Kui reflektorid, siis OK, kui luubid siis prno ruudus :) Uuematest kui 97 ei räägi, ikka vanema põlvkondade kohta. Muidugi igasugu abivahendeid olemas xenon või korralikud pirnid jne.

Black
klubiliige

Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal

Auto: Q7

postitati 05.03.06 18:14 Tsiteeri

Tsitaat:

By default üldiselt nirud, kuid kirjuta otsingusse "releed" ja leiad juhendeid, kuidas neid oluliselt paremaks saada.

tamm112
huviline

Registreerunud 14.03.04
Kasutaja on eemal

Auto: vis 2345

postitati 06.03.06 06:37 Tsiteeri

nuuh, kas ostsid selle ära?

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Skype Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
quattro28
huviline

Registreerunud 01.03.06
Kasutaja on eemal

postitati 07.03.06 17:50 Tsiteeri

ei seda ei ost.. vaatan sinna quattro poole ikka..
lasin tna teha veermiku kontrolli.. midagi hullu ei old, ainult et tagapidurid ei tööta nagu :) probleem siis nendes haakides või mai tea kuda neid nimetatakse.. põhimõtteliselt need junnid mille külge käsipiduri tross tuleb ja ka hüdraulilise piduri süseem.. nu ei oska kuidagi paremini seletada.. ühesõnaga need kinni kiilunud.. on see kallis teema?
ja siis põhja all nägin veel et difri ja veovõlli otsa vahelt immitses veitsa õli. arvatavasti tihend ära väsinud. on see hull asi w? ega selle pärast ometi autot ostmata tasu jätta?

margus0000
huviline

Registreerunud 20.02.04
Kasutaja on eemal

Auto: audi a3

postitati 08.03.06 05:06 Tsiteeri

Käsipiduri hoova remont tuleb kusagil 400 eek jupid (1 support)+ tööraha, saab ka ise teha ei ole midagi hullu, hea nokitsemise töö nädalavahetusel.Kui aga käsipiduri trossid on ka kinni siis quattrol need on aint audi originaal ja maksavad 425 eek tk

tamm112
huviline

Registreerunud 14.03.04
Kasutaja on eemal

Auto: vis 2345

postitati 08.03.06 06:32 Tsiteeri

Tsitaat:
ei seda ei ost.. vaatan sinna quattro poole ikka..
lasin tna teha veermiku kontrolli.. midagi hullu ei old, ainult et tagapidurid ei tööta nagu :) probleem siis nendes haakides või mai tea kuda neid nimetatakse.. põhimõtteliselt need junnid mille külge käsipiduri tross tuleb ja ka hüdraulilise piduri süseem.. nu ei oska kuidagi paremini seletada.. ühesõnaga need kinni kiilunud.. on see kallis teema?
ja siis põhja all nägin veel et difri ja veovõlli otsa vahelt immitses veitsa õli. arvatavasti tihend ära väsinud. on see hull asi w? ega selle pärast ometi autot ostmata tasu jätta?

Kunagi just tegelesin selle asjaga, väljavõte kasutajate autodest:

Põhjuseks siis pääle jääv käsipidur - kelgud kinni. Kuna eelmise autoga sai sama operatsiooni just pidurite osas ette võetud olid töövõtted kiired meelde tulema.

Uued kässaritrossid oli eelmine omanik õnneks just alla ostnud!

Varusin siis poest suporti paranduskomplektid, mis näevad välja sellised.
Hind oli neil aaves vist 70kr, võtsin kaks komplekti, et kui juba lammutamiseks läks siis teen ära mõlemad.

Üljalt otsisin juba kuuskandid välja ja hakkasin sadulat maha kakkuma, siis tuli meelde, et suporti eemaldamiseks tervet sadulat ju maha kakkuma ei pea, piisab kahest väiksest poldikeset (mis on palju hõlpsamad lahti tulema kui need kuuskant poldid). Kiskusin need lahti, eemaldasin kässari trossi ja pidurivooliku - oligi vajalik osa käes. :) PILT

Teisepoole suport tuli maha vähe libedamalt - teadagi miks!;)

Kolvi keerasin vastupäeva välja, eemaldasin vanad simmerid, kakkusin silindripõhjas oleva splindi lahti ja eemaldasin keermestatud pulga koos vedru, vedrukorvi ja käsipidurikelgu muhviga (selline rotipabula moodi tükk).

Siis tõmbasin kässari kelgu välja. PILT

Eemaldasin simmeri. PILT

Pühastasin kogu suporti korralikult ära, lõin kelgu pesa määret täis, panin uued simmerid ja asi kokku tagasi! PILT

Töö on suht lihtne, aega võtavad mõtetud asjad näit. u 15 min otsisin ühte naasklit, mille olin vahepel suutnud kuskile ära panna - leidsin muidugi kõige ajuvabama koha pealt. Siis jebisin pea pool tundi seda splinti sinna silindri põhja tagasi, sest mu splinditangid ei mahtunud sinna lihtsalt sisse. :mad:

Leiutasin seal - aega võttis aga kokku sain. :)

Teine suport samamoodi ja nüüd nagu UUS :)

Kokkuladumine vastupidises järjekorras.
Õhutamisel aitas valvuritädi. Vot seda oleks pidanud filmima, algselt ei olnud ta nõus sellega, et autoga laealla tõusma peab (sain lõpuks ikka nõusse), seejärel pumpa - hoia - ... uhhh hoian, pumpa - hoia - ... uuhh hoian ... ja siis oli tal jalg pärast maru väsinud jne. Tubli oli igatahes - sai ülesandega eeskujulikult hakkama. ;)

Külge läksid ka uued kettad ja klotsid!

Meeli ülendas muidugi lumi, mis oli selle mõne tunniga maha sadanud - koduminek oli mõõõõnus. PILT :cool:

quattro28
huviline

Registreerunud 01.03.06
Kasutaja on eemal

postitati 12.03.06 20:47 Tsiteeri

nii.. ostsin selle esimese variandi ära.. siiamaani võin ainult kiitvaid sõnu öelda.
varsti saab pilte ka. ja ehk varsti toon selle isendi ka klubisse :)
sõidumõnu on super (Y)

qqq
huviline

Registreerunud 12.11.04
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A4 1.8

postitati 10.04.06 20:19 Tsiteeri

100 -le ikka 2.8

Lehekülgi:  1  2
Tee uus teema Tee uus küsitlus

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 20]
[PHP: 37.8% - SQL: 62.2%]