Lehekülgi: 1 2 3 |
jaakk
huviline
Registreerunud 23.07.07
Kasutaja on eemal
Auto: Bmw 525i -2007, sedaan
|
postitati 02.01.14 22:14
|
|
|
Ma ei usu, et sellega plokikaane tihendist lahti said, nii nõrguke ka pole see mootor. See mootor kannatab ikka pikalt punn põhjas sõitmist, asi see
vedelik korra 100 kraadi peal käia on, keemistemp on 120 vist jahutusvedelikul. Tsirkuleerib ta ikka aga mitte piisavalt, et mootorit jahutada.
Audi kohta aga niipalju, et nendega sõidavad maalt pärit inimesed, eriti Tartust ja sealt kandist pärit. Ma ei tea, mis fenomen see on, aga
põlistallinlased audisid ei osta.
|
|
|
|
badmad
huviline
Registreerunud 13.06.13
Kasutaja on eemal
|
postitati 03.01.14 11:30
|
|
|
Tegin küünalde vaatluse ära. Minule küll silma ei jäänud, et midagi väga valesti oleks.
PILT - küünalde seisukord
Samuti on imelik see, et sooja mootoriga pöördeid tõstes ei tule summutist üldse auru, ja värvus/lõhn nagu väljalaskel ikka.
Selliste sümptomitega hakkan veepumpa siiski kahtlustama, kuid piinab üks asjaolu veel - kui veepump ei tsirkuleeri piisavalt, eriti tühipööretel,
siis kuidas selgitada jahutusvedeliku surumist läbi õhutuskruvi? Video siin: http://www.youtube.com/watch?v=VxityJAV7Io Kui pöördeid tõsta, hakkab seda lausa jõuga välja suruma, seega võiks ju öelda, et
jõudu pumbal piisavalt?
Tänud.
|
|
|
Amadeus
klubiliige
Registreerunud 08.10.02
Kasutaja on eemal
Auto: C7q
|
postitati 03.01.14 12:48
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: badmad
Selliste sümptomitega hakkan veepumpa siiski kahtlustama, kuid piinab üks asjaolu veel - kui veepump ei tsirkuleeri piisavalt, eriti tühipööretel,
siis kuidas selgitada jahutusvedeliku surumist läbi õhutuskruvi? Video siin: http://www.youtube.com/watch?v=VxityJAV7Io Kui pöördeid tõsta, hakkab seda lausa jõuga välja suruma, seega võiks ju öelda, et
jõudu pumbal piisavalt?
Tänud. |
Kui juhuslikult veesärgis vedelik ei ringle, siis mootoriploki kuumemas kohas algab mingi hetk vedeliku keemine. Keemine on teatavasti protsess, kus
aine (antud juhul jahutusvedelik) läheb vedelast olekust gaasilisse. Selle protsessi käigus tekib suletud süsteemi rõhk. Edasi taipad ehk ise?
Mul oleks selle aja peale juba pump vahetatud.
Wer im sommer schon am winter denkt, der sicherlich ein quattro lenkt!
|
|
|
|
jaakk
huviline
Registreerunud 23.07.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 03.01.14 14:20
|
|
|
Imelik jah, et sa jaurad siin foorumis ja vahetad kõiksugu jubinaid kuid mitte seda mida sulle on neli inimest öelnud kellel kogemus olemas mitte
"naised saunas rääkisid", igasuguseid veidraid kõrvalmõjusid ja anomaaliaid tekitab füüsika ehk vedeliku kuumutamine.
Audi kohta aga niipalju, et nendega sõidavad maalt pärit inimesed, eriti Tartust ja sealt kandist pärit. Ma ei tea, mis fenomen see on, aga
|
|
|
|
badmad
huviline
Registreerunud 13.06.13
Kasutaja on eemal
|
postitati 03.01.14 14:46
|
|
|
Jah, samuti räägiti täie kindlusega plokikaane veast.
Üks neist, halvemal juhul mõlemad, lähevad nagunii peatselt vahetusse/remonti. Töötavate osade vahetamise vastu huvi siiski puudub ja seetõttu ka
erinevaid arvamusi kogusin.
|
|
|
Kuits
klubiliige
Registreerunud 01.11.07
Kasutaja on eemal
Auto: 2x B5Q, B3, 2xC4 TDI, GMT 199
|
postitati 04.01.14 18:12
|
|
|
Temperatuur/röhk kerkib kiiremini, kui pump jöuab poolpiduses olekus ringlusesse viia.
Lahtise labaga suutis minul teine isend, poole kilomeetriga, kella 115 kraadini kergitada, pool vöi minut enne kerkimist kadus salongi soojendamine.
Vorsprung durch Drehmoment !
|
|
|
|
badmad
huviline
Registreerunud 13.06.13
Kasutaja on eemal
|
postitati 07.01.14 14:28
|
|
|
Veepump vahetatud, jupp oli korras, vead jätkuvad..
Kus seda CO2 testi saaks teha, et plokikaane veale mõelda?
|
|
|
jaakk
huviline
Registreerunud 23.07.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 07.01.14 14:48
|
|
|
Mul on kogemust -92 aasta passatiga (1.8 monopritse) millel oli sama mure, et läks keema ja see peksis lausa lõdvikuid puruks sest rõhk läks nii
hulluks- sai ka mässatud igasuguste asjadega ja tarmostaate proovitud erinevaid (veeklaasis said enne kõik termostaadid ära proovitud ja avanesid 100
kraadist vett peale kallates) aga pärast mitut kuud mässamist teadis üks kogenud mees öelda, et vahel aitab originaal termostaadi sisse panemine
(kuigi Wahler peaks ka päris hea olema) ja nii ka sellele murele tookord lahendus sai, kuigi termostaat nö. veeklaasis töötas aga pidigi olema, et
rõhu all see Wahler vahest ei tööta.
|
|
|
|
badmad
huviline
Registreerunud 13.06.13
Kasutaja on eemal
|
postitati 07.01.14 14:56
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: jaakk
Mul on kogemust -92 aasta passatiga (1.8 monopritse) millel oli sama mure, et läks keema ja see peksis lausa lõdvikuid puruks sest rõhk läks nii
hulluks- sai ka mässatud igasuguste asjadega ja tarmostaate proovitud erinevaid (veeklaasis said enne kõik termostaadid ära proovitud ja avanesid 100
kraadist vett peale kallates) aga pärast mitut kuud mässamist teadis üks kogenud mees öelda, et vahel aitab originaal termostaadi sisse panemine
(kuigi Wahler peaks ka päris hea olema) ja nii ka sellele murele tookord lahendus sai, kuigi termostaat nö. veeklaasis töötas aga pidigi olema, et
rõhu all see Wahler vahest ei tööta. |
Termostaat peaks siis vast veakoodi lööma, eks?
Kui jah, siis keegi hea foorumlane võiks korraks aidata Tallinnas juhtmetega, et näha, kas termostaat lööb häirekella. Tuleksin tasa ja targu sõites
autoga kohale, eelistatult Mustamäe/Nõmme kanti
|
|
|
rocket
huviline
Registreerunud 13.10.04
Kasutaja on eemal
Auto: 40 TFSI
|
postitati 07.01.14 15:07
|
|
|
Nimetatud termostaadil on lihtsalt elektriline küttekeha, mis vajadusel (motoaju käsul) kiirendab termostaadi avanemist. Termostaat avaneb selle
tagajärjel siis varem või madalamal jahutusvedeliku temperatuuril.
Loomulikult on arvutist näha, kas motoaju elektriline ühendus küttekehaga on olemas, häiritud või katkestatud.
Osa sellekohast infot sisaldub juba varasemates postitustes.
|
|
|
|
rocket
huviline
Registreerunud 13.10.04
Kasutaja on eemal
Auto: 40 TFSI
|
postitati 07.01.14 15:17
|
|
|
Professionaalsel autotöökojal peaksid olema vahendid vähemalt jahutussüsteemi rõhu kontrollimiseks.
CO2 kontrolli ja keemilise sisalduse määramise vahendid võib-olla on pisut haruldasemad.
|
|
|
|
badmad
huviline
Registreerunud 13.06.13
Kasutaja on eemal
|
postitati 11.01.14 18:36
|
|
|
Tuligi välja, et paar nädalat tagasi vahetatud termostaat, õigemini selle pistik, oli otsad andnud kuidagimoodi. Eile sain auto kätte, töökojas tehti
ka heitgaaside test jahutusvedelikust, mis oli korras, ja vahetati ära termostaat uuesti.
Auto enam üle ei kuumene, eile oli veel täitsa soe salongis ka, kuid täna jälle salong külm, vaid pöördeid tõstes hakkab sooja puhuma.. no ma ei tea..
|
|
|
jaakk
huviline
Registreerunud 23.07.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 11.01.14 20:21
|
|
|
Mis veepumba uue panid? Nagu ma ütlesin siis minu b grupi pumbaga oli samamoodi, pööre ua siis tuli sooja.
|
|
|
|
badmad
huviline
Registreerunud 13.06.13
Kasutaja on eemal
|
postitati 12.01.14 10:08
|
|
|
Mis veepumba uue panid? Nagu ma ütlesin siis minu b grupi pumbaga oli samamoodi, pööre ua siis tuli sooja. |
SKF veepump. Kui peale termostaadi vahetust auto kätte sain, polnud 2 päeva probleeme, soojaks läks täitsa kiiresti.
|
|
|
badmad
huviline
Registreerunud 13.06.13
Kasutaja on eemal
|
postitati 13.01.14 17:30
|
|
|
Auto üle ei kuumene, aga salong soe ei ole ikkagi.. Mis üle jääb, leke?
|
|
|
jaakk
huviline
Registreerunud 23.07.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 13.01.14 20:43
|
|
|
Ega ilmselt muud saa olla kas salongiradikas või kliimaplokk ei keera sooja lahti.
|
|
|
|
Kuits
klubiliige
Registreerunud 01.11.07
Kasutaja on eemal
Auto: 2x B5Q, B3, 2xC4 TDI, GMT 199
|
postitati 13.01.14 20:57
|
|
|
Ega ilmselt muud saa olla kas salongiradikas või kliimaplokk ei keera sooja lahti. |
Tundub loll küsimus, kuid kuidas näeb välja kliimaploki poolne sooja "lahti keeramine"?
Kas mingi klapi avamise näol ja kas antud funktsioon on ka vanemal pölvkonnal?
Maadlen ise sama olukorraga, kus salongisoojusest jääb vajaka, olgugi, et uue radiaatori soetuse ning vahetuse kergemat uuringut teostan. Visuaalselt
olen klapide liigutusi uurinud ja tunduvad töötavat.
Vorsprung durch Drehmoment !
|
|
|
|
jaakk
huviline
Registreerunud 23.07.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 14.01.14 07:24
|
|
|
Mul oli B5-ga sama jama, et nö. sooja/külma klapp ei keeranud ennast kinni/lahti- sai siis teda ergutatud 12V-ga (juhendid netiavarustes olemas) ja
hakkas ilusti jälle tööle- kliimaplokk ise liigutab klappe vist 6V-ga. Enne kliimaploki eemaldamist tasuks tuvastada kas salongiradikasse soe ikka
jõuab ja sealt väljuv lõdvik on soe - kui ikka temp seieri järgi on 90 kraadi siis peavad salongiradika lõdvikud päris kuumad olema, kliimaploki
salamenüüst võiks muidugi vaadata mis kliimaplokk sellest tempist arvab- kui tema näeb väikest numbrit või üldse mitte mingit väärtust siis võib ka
segast panna.
|
|
|
|
mtaudi
huviline
Registreerunud 26.02.07
Kasutaja on eemal
Auto: Golf Variant '17
|
postitati 14.01.14 07:46
|
|
|
B6-el on see asi natuke teistmoodi, kui B5-el. Mingit salamenüüd ei ole, aga kaabliga saab kenasti vaadata, mis väärtusi kliimaplokk näitab ja mis ta
arvab temperatuuri olema. Signaali saab ta samast andurist, mis salongi näidik - peaks siis mootoriaju signaal vist olema. Olen võrrelnud, kui endal
see soojenemise probleem oli ja näitas samasid väärtusi. Sellel konkreetsel autol töötab see klapp kenasti ja minu arvamus on, et õhk on ikka veel
süsteemis sees, või on see uus pump vigane ja ei tee oma tööd. Kui töö ja varuosa ühest kohast tulid, siis peaksid pumba omakuludega välja vahetama
ja/või kontrollima.
|
|
|
jaakk
huviline
Registreerunud 23.07.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 14.01.14 08:22
|
|
|
Ma usun, et enne elektroonikaga mässamist tasuks vaadata/kontrollida kas salongiradikast käib soe läbi- ehk siis mõlemad lõdvikud lähevad kuumaks.
|
|
|
|
badmad
huviline
Registreerunud 13.06.13
Kasutaja on eemal
|
postitati 14.01.14 08:53
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: mtaudi
B6-el on see asi natuke teistmoodi, kui B5-el. Mingit salamenüüd ei ole, aga kaabliga saab kenasti vaadata, mis väärtusi kliimaplokk näitab ja mis ta
arvab temperatuuri olema. Signaali saab ta samast andurist, mis salongi näidik - peaks siis mootoriaju signaal vist olema. Olen võrrelnud, kui endal
see soojenemise probleem oli ja näitas samasid väärtusi. Sellel konkreetsel autol töötab see klapp kenasti ja minu arvamus on, et õhk on ikka veel
süsteemis sees, või on see uus pump vigane ja ei tee oma tööd. Kui töö ja varuosa ühest kohast tulid, siis peaksid pumba omakuludega välja vahetama
ja/või kontrollima. |
Ausalt öeldes kahtlen selles veepumba asjas.. eelmine pump oli täiesti korras, mingeid lõtke ei esinenud, tiivikud terved. Uue pumba paigaldamisel
jätkusid täpselt samad vead, ehk siis midagi ei muutunudki, mõttetu vahetus oli. Peale termostaadi vahetust paar päeva auto soojenes väga ilusasti,
siis enam mitte. Seega jah, kuskilt justkui tõmbaks õhku vahele pikapeale. Usun, et kui praegu ära õhutada, saaks jällegi paar päeva soojas sõita
(eelnevalt proovitud).
Pöördeid andes hakkab sooja tulema.
|
|
|
mtaudi
huviline
Registreerunud 26.02.07
Kasutaja on eemal
Auto: Golf Variant '17
|
postitati 14.01.14 09:52
|
|
|
Ma usun, et enne elektroonikaga mässamist tasuks vaadata/kontrollida kas salongiradikast käib soe läbi- ehk siis mõlemad lõdvikud lähevad kuumaks.
|
Salongiradika lõdvikud ei lähe ka sellisel juhul soojaks, kui õhk on sees ja tõenäoliselt tuleb ikkagi lekkeid otsima hakata.
Üks väike variant on tegelikult veel, kui auto enam üle ei kuumene, aga sooja ka ei tule. Salongiradikas on lihtsalt umbes ja soe vedelik ei suuda
tühikäigul lihtsalt läbi pressida. Tekib see tavaliselt ebakvaliteetsest jahutusvedelikust ja jahutusvedelikus oleva sette settimisel ülipeenikestesse
salongiradika torukestesse ja vedelik ei suuda sealt enam läbi käia, vaid leiab otsema tee endale.
Seda ma öelda ei oska, kuidas seda kontrollida on kõige lihtsam, kuid kui ongi läbi omadega, siis selle vahetus on jällegi väga lihtne B6-e puhul ja
uus radikas originaalosana ei ole ka midagi väga hullu (Revalis 139,20€ ja tihendite komplekt 8,60€ - mujalt saaks vast ka odavamalt). Mingit toprani
junni ei ole mõtet üldse vaadatagi. Läbipesemine võib ka aidata, kuid selleks tuleks samuti see maha võtta. Siin on ka selle kohta step-by-step
juhend: http://www.audizine.com/forum/showthread.php/403682-B6-A4-Heater-Core-DIY
|
|
|
jaakk
huviline
Registreerunud 23.07.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 14.01.14 12:23
|
|
|
Krt B6-l on nii lihtne see vahetus, et ma vahetaks sooja nimel selle juba niisama ära sest selge on see, et radikas on niiehknaa pekkis selle aja
peale ja läbi ei käi sealt enam väga palju.
|
|
|
|
badmad
huviline
Registreerunud 13.06.13
Kasutaja on eemal
|
postitati 14.01.14 17:26
|
|
|
Leke on ikkagi kuskil, jahutusvedeliku tase jälle alla miinimumi.. Tundub justkui endiselt termostaadi juurest märg, kuid see võib õhutamise tagajärg
olla, et sinna pritsis. Neljapäeval saab rohkem selgust. Salongiradika vahetan ka siiski mingi aeg ära
|
|
|
badmad
huviline
Registreerunud 13.06.13
Kasutaja on eemal
|
postitati 17.01.14 09:59
|
|
|
Termostaadi juurest oligi märg, vahetati sealne üks lõdvik koos tihenditega ära ja nüüd tundub, et toimib, ei tea vaid, kui kauaks!
Selle pika remondijada peale jäi mulle kätte 40 000 km läbi sõitnud, kuid täiesti toimiv veepump ja nädal aega all olnud uuena ostetud Torpani firma
termostaat, mille pistiku kinnitus puruks on. Kas viimast kasutada ei saa, kui keegi ülemise osa sellest korpusest ära vahetab ? Või ehk on sisu
kellelegi kasulik?
|
|
|
Lehekülgi: 1 2 3 |