Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema
 Lehekülgi:  1  2  3
Autor:
Pealkiri: A4 b6 1.8 T 120kW jahutuse probleem (Vastuseid: 51 | Vaatamisi: 8896)
jaakk
huviline

Registreerunud 23.07.07
Kasutaja on eemal

Auto: Bmw 525i -2007, sedaan

postitati 02.01.14 22:14 Tsiteeri

Ma ei usu, et sellega plokikaane tihendist lahti said, nii nõrguke ka pole see mootor. See mootor kannatab ikka pikalt punn põhjas sõitmist, asi see vedelik korra 100 kraadi peal käia on, keemistemp on 120 vist jahutusvedelikul. Tsirkuleerib ta ikka aga mitte piisavalt, et mootorit jahutada.

Audi kohta aga niipalju, et nendega sõidavad maalt pärit inimesed, eriti Tartust ja sealt kandist pärit. Ma ei tea, mis fenomen see on, aga põlistallinlased audisid ei osta.
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi
badmad
huviline

Registreerunud 13.06.13
Kasutaja on eemal

postitati 03.01.14 11:30 Tsiteeri

Tegin küünalde vaatluse ära. Minule küll silma ei jäänud, et midagi väga valesti oleks.
PILT - küünalde seisukord

Samuti on imelik see, et sooja mootoriga pöördeid tõstes ei tule summutist üldse auru, ja värvus/lõhn nagu väljalaskel ikka.

Selliste sümptomitega hakkan veepumpa siiski kahtlustama, kuid piinab üks asjaolu veel - kui veepump ei tsirkuleeri piisavalt, eriti tühipööretel, siis kuidas selgitada jahutusvedeliku surumist läbi õhutuskruvi? Video siin: http://www.youtube.com/watch?v=VxityJAV7Io Kui pöördeid tõsta, hakkab seda lausa jõuga välja suruma, seega võiks ju öelda, et jõudu pumbal piisavalt?

Tänud.

Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U
Amadeus
klubiliige

Registreerunud 08.10.02
Kasutaja on eemal

Auto: C7q

postitati 03.01.14 12:48 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: badmad
Selliste sümptomitega hakkan veepumpa siiski kahtlustama, kuid piinab üks asjaolu veel - kui veepump ei tsirkuleeri piisavalt, eriti tühipööretel, siis kuidas selgitada jahutusvedeliku surumist läbi õhutuskruvi? Video siin: http://www.youtube.com/watch?v=VxityJAV7Io Kui pöördeid tõsta, hakkab seda lausa jõuga välja suruma, seega võiks ju öelda, et jõudu pumbal piisavalt?

Tänud.

Kui juhuslikult veesärgis vedelik ei ringle, siis mootoriploki kuumemas kohas algab mingi hetk vedeliku keemine. Keemine on teatavasti protsess, kus aine (antud juhul jahutusvedelik) läheb vedelast olekust gaasilisse. Selle protsessi käigus tekib suletud süsteemi rõhk. Edasi taipad ehk ise?

Mul oleks selle aja peale juba pump vahetatud.

Wer im sommer schon am winter denkt, der sicherlich ein quattro lenkt!
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
jaakk
huviline

Registreerunud 23.07.07
Kasutaja on eemal

postitati 03.01.14 14:20 Tsiteeri

Imelik jah, et sa jaurad siin foorumis ja vahetad kõiksugu jubinaid kuid mitte seda mida sulle on neli inimest öelnud kellel kogemus olemas mitte "naised saunas rääkisid", igasuguseid veidraid kõrvalmõjusid ja anomaaliaid tekitab füüsika ehk vedeliku kuumutamine.

Audi kohta aga niipalju, et nendega sõidavad maalt pärit inimesed, eriti Tartust ja sealt kandist pärit. Ma ei tea, mis fenomen see on, aga põlistallinlased audisid ei osta.
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi
badmad
huviline

Registreerunud 13.06.13
Kasutaja on eemal

postitati 03.01.14 14:46 Tsiteeri

Jah, samuti räägiti täie kindlusega plokikaane veast.

Üks neist, halvemal juhul mõlemad, lähevad nagunii peatselt vahetusse/remonti. Töötavate osade vahetamise vastu huvi siiski puudub ja seetõttu ka erinevaid arvamusi kogusin.

Kuits
klubiliige

Registreerunud 01.11.07
Kasutaja on eemal

Auto: 2x B5Q, B3, 2xC4 TDI, GMT 199

postitati 04.01.14 18:12 Tsiteeri

Temperatuur/röhk kerkib kiiremini, kui pump jöuab poolpiduses olekus ringlusesse viia.
Lahtise labaga suutis minul teine isend, poole kilomeetriga, kella 115 kraadini kergitada, pool vöi minut enne kerkimist kadus salongi soojendamine.

Vorsprung durch Drehmoment !
Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
badmad
huviline

Registreerunud 13.06.13
Kasutaja on eemal

postitati 07.01.14 14:28 Tsiteeri

Veepump vahetatud, jupp oli korras, vead jätkuvad..

Kus seda CO2 testi saaks teha, et plokikaane veale mõelda?

jaakk
huviline

Registreerunud 23.07.07
Kasutaja on eemal

postitati 07.01.14 14:48 Tsiteeri

Mul on kogemust -92 aasta passatiga (1.8 monopritse) millel oli sama mure, et läks keema ja see peksis lausa lõdvikuid puruks sest rõhk läks nii hulluks- sai ka mässatud igasuguste asjadega ja tarmostaate proovitud erinevaid (veeklaasis said enne kõik termostaadid ära proovitud ja avanesid 100 kraadist vett peale kallates) aga pärast mitut kuud mässamist teadis üks kogenud mees öelda, et vahel aitab originaal termostaadi sisse panemine (kuigi Wahler peaks ka päris hea olema) ja nii ka sellele murele tookord lahendus sai, kuigi termostaat nö. veeklaasis töötas aga pidigi olema, et rõhu all see Wahler vahest ei tööta.

badmad
huviline

Registreerunud 13.06.13
Kasutaja on eemal

postitati 07.01.14 14:56 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: jaakk
Mul on kogemust -92 aasta passatiga (1.8 monopritse) millel oli sama mure, et läks keema ja see peksis lausa lõdvikuid puruks sest rõhk läks nii hulluks- sai ka mässatud igasuguste asjadega ja tarmostaate proovitud erinevaid (veeklaasis said enne kõik termostaadid ära proovitud ja avanesid 100 kraadist vett peale kallates) aga pärast mitut kuud mässamist teadis üks kogenud mees öelda, et vahel aitab originaal termostaadi sisse panemine (kuigi Wahler peaks ka päris hea olema) ja nii ka sellele murele tookord lahendus sai, kuigi termostaat nö. veeklaasis töötas aga pidigi olema, et rõhu all see Wahler vahest ei tööta.

Termostaat peaks siis vast veakoodi lööma, eks?

Kui jah, siis keegi hea foorumlane võiks korraks aidata Tallinnas juhtmetega, et näha, kas termostaat lööb häirekella. Tuleksin tasa ja targu sõites autoga kohale, eelistatult Mustamäe/Nõmme kanti :)

rocket
huviline

Registreerunud 13.10.04
Kasutaja on eemal

Auto: 40 TFSI

postitati 07.01.14 15:07 Tsiteeri

Nimetatud termostaadil on lihtsalt elektriline küttekeha, mis vajadusel (motoaju käsul) kiirendab termostaadi avanemist. Termostaat avaneb selle tagajärjel siis varem või madalamal jahutusvedeliku temperatuuril.
Loomulikult on arvutist näha, kas motoaju elektriline ühendus küttekehaga on olemas, häiritud või katkestatud.

Osa sellekohast infot sisaldub juba varasemates postitustes.

Diagnostika, elektriküsimused. Lisade paigaldus ja õpetamine A6 C4-C8 ja A4 B5-B9'le. Pealinnas HELISTA 562-56789 !
Müüa püsikiirushoidja koos paigaldusega , Vaata ka: Cruise Control, :: Kompuuter ,:: LED orig. numbrituled ja salongivalgustus
rocket
huviline

Registreerunud 13.10.04
Kasutaja on eemal

Auto: 40 TFSI

postitati 07.01.14 15:17 Tsiteeri

Professionaalsel autotöökojal peaksid olema vahendid vähemalt jahutussüsteemi rõhu kontrollimiseks.
CO2 kontrolli ja keemilise sisalduse määramise vahendid võib-olla on pisut haruldasemad.

Diagnostika, elektriküsimused. Lisade paigaldus ja õpetamine A6 C4-C8 ja A4 B5-B9'le. Pealinnas HELISTA 562-56789 !
Müüa püsikiirushoidja koos paigaldusega , Vaata ka: Cruise Control, :: Kompuuter ,:: LED orig. numbrituled ja salongivalgustus
badmad
huviline

Registreerunud 13.06.13
Kasutaja on eemal

postitati 11.01.14 18:36 Tsiteeri

Tuligi välja, et paar nädalat tagasi vahetatud termostaat, õigemini selle pistik, oli otsad andnud kuidagimoodi. Eile sain auto kätte, töökojas tehti ka heitgaaside test jahutusvedelikust, mis oli korras, ja vahetati ära termostaat uuesti.

Auto enam üle ei kuumene, eile oli veel täitsa soe salongis ka, kuid täna jälle salong külm, vaid pöördeid tõstes hakkab sooja puhuma.. no ma ei tea..

jaakk
huviline

Registreerunud 23.07.07
Kasutaja on eemal

postitati 11.01.14 20:21 Tsiteeri

Mis veepumba uue panid? Nagu ma ütlesin siis minu b grupi pumbaga oli samamoodi, pööre ua siis tuli sooja.

badmad
huviline

Registreerunud 13.06.13
Kasutaja on eemal

postitati 12.01.14 10:08 Tsiteeri

Tsitaat:
Mis veepumba uue panid? Nagu ma ütlesin siis minu b grupi pumbaga oli samamoodi, pööre ua siis tuli sooja.

SKF veepump. Kui peale termostaadi vahetust auto kätte sain, polnud 2 päeva probleeme, soojaks läks täitsa kiiresti.

badmad
huviline

Registreerunud 13.06.13
Kasutaja on eemal

postitati 13.01.14 17:30 Tsiteeri

Auto üle ei kuumene, aga salong soe ei ole ikkagi.. Mis üle jääb, leke?

jaakk
huviline

Registreerunud 23.07.07
Kasutaja on eemal

postitati 13.01.14 20:43 Tsiteeri

Ega ilmselt muud saa olla kas salongiradikas või kliimaplokk ei keera sooja lahti.

Kuits
klubiliige

Registreerunud 01.11.07
Kasutaja on eemal

Auto: 2x B5Q, B3, 2xC4 TDI, GMT 199

postitati 13.01.14 20:57 Tsiteeri

Tsitaat:
Ega ilmselt muud saa olla kas salongiradikas või kliimaplokk ei keera sooja lahti.

Tundub loll küsimus, kuid kuidas näeb välja kliimaploki poolne sooja "lahti keeramine"?
Kas mingi klapi avamise näol ja kas antud funktsioon on ka vanemal pölvkonnal?
Maadlen ise sama olukorraga, kus salongisoojusest jääb vajaka, olgugi, et uue radiaatori soetuse ning vahetuse kergemat uuringut teostan. Visuaalselt olen klapide liigutusi uurinud ja tunduvad töötavat.

Vorsprung durch Drehmoment !
Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
jaakk
huviline

Registreerunud 23.07.07
Kasutaja on eemal

postitati 14.01.14 07:24 Tsiteeri

Mul oli B5-ga sama jama, et nö. sooja/külma klapp ei keeranud ennast kinni/lahti- sai siis teda ergutatud 12V-ga (juhendid netiavarustes olemas) ja hakkas ilusti jälle tööle- kliimaplokk ise liigutab klappe vist 6V-ga. Enne kliimaploki eemaldamist tasuks tuvastada kas salongiradikasse soe ikka jõuab ja sealt väljuv lõdvik on soe - kui ikka temp seieri järgi on 90 kraadi siis peavad salongiradika lõdvikud päris kuumad olema, kliimaploki salamenüüst võiks muidugi vaadata mis kliimaplokk sellest tempist arvab- kui tema näeb väikest numbrit või üldse mitte mingit väärtust siis võib ka segast panna.

mtaudi
huviline

Registreerunud 26.02.07
Kasutaja on eemal

Auto: Golf Variant '17

postitati 14.01.14 07:46 Tsiteeri

B6-el on see asi natuke teistmoodi, kui B5-el. Mingit salamenüüd ei ole, aga kaabliga saab kenasti vaadata, mis väärtusi kliimaplokk näitab ja mis ta arvab temperatuuri olema. Signaali saab ta samast andurist, mis salongi näidik - peaks siis mootoriaju signaal vist olema. Olen võrrelnud, kui endal see soojenemise probleem oli ja näitas samasid väärtusi. Sellel konkreetsel autol töötab see klapp kenasti ja minu arvamus on, et õhk on ikka veel süsteemis sees, või on see uus pump vigane ja ei tee oma tööd. Kui töö ja varuosa ühest kohast tulid, siis peaksid pumba omakuludega välja vahetama ja/või kontrollima.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U SkypeKasutaja Telefoninumber
jaakk
huviline

Registreerunud 23.07.07
Kasutaja on eemal

postitati 14.01.14 08:22 Tsiteeri

Ma usun, et enne elektroonikaga mässamist tasuks vaadata/kontrollida kas salongiradikast käib soe läbi- ehk siis mõlemad lõdvikud lähevad kuumaks.

badmad
huviline

Registreerunud 13.06.13
Kasutaja on eemal

postitati 14.01.14 08:53 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: mtaudi
B6-el on see asi natuke teistmoodi, kui B5-el. Mingit salamenüüd ei ole, aga kaabliga saab kenasti vaadata, mis väärtusi kliimaplokk näitab ja mis ta arvab temperatuuri olema. Signaali saab ta samast andurist, mis salongi näidik - peaks siis mootoriaju signaal vist olema. Olen võrrelnud, kui endal see soojenemise probleem oli ja näitas samasid väärtusi. Sellel konkreetsel autol töötab see klapp kenasti ja minu arvamus on, et õhk on ikka veel süsteemis sees, või on see uus pump vigane ja ei tee oma tööd. Kui töö ja varuosa ühest kohast tulid, siis peaksid pumba omakuludega välja vahetama ja/või kontrollima.

Ausalt öeldes kahtlen selles veepumba asjas.. eelmine pump oli täiesti korras, mingeid lõtke ei esinenud, tiivikud terved. Uue pumba paigaldamisel jätkusid täpselt samad vead, ehk siis midagi ei muutunudki, mõttetu vahetus oli. Peale termostaadi vahetust paar päeva auto soojenes väga ilusasti, siis enam mitte. Seega jah, kuskilt justkui tõmbaks õhku vahele pikapeale. Usun, et kui praegu ära õhutada, saaks jällegi paar päeva soojas sõita (eelnevalt proovitud).

Pöördeid andes hakkab sooja tulema.

mtaudi
huviline

Registreerunud 26.02.07
Kasutaja on eemal

Auto: Golf Variant '17

postitati 14.01.14 09:52 Tsiteeri

Tsitaat:
Ma usun, et enne elektroonikaga mässamist tasuks vaadata/kontrollida kas salongiradikast käib soe läbi- ehk siis mõlemad lõdvikud lähevad kuumaks.

Salongiradika lõdvikud ei lähe ka sellisel juhul soojaks, kui õhk on sees ja tõenäoliselt tuleb ikkagi lekkeid otsima hakata.

Üks väike variant on tegelikult veel, kui auto enam üle ei kuumene, aga sooja ka ei tule. Salongiradikas on lihtsalt umbes ja soe vedelik ei suuda tühikäigul lihtsalt läbi pressida. Tekib see tavaliselt ebakvaliteetsest jahutusvedelikust ja jahutusvedelikus oleva sette settimisel ülipeenikestesse salongiradika torukestesse ja vedelik ei suuda sealt enam läbi käia, vaid leiab otsema tee endale.

Seda ma öelda ei oska, kuidas seda kontrollida on kõige lihtsam, kuid kui ongi läbi omadega, siis selle vahetus on jällegi väga lihtne B6-e puhul ja uus radikas originaalosana ei ole ka midagi väga hullu (Revalis 139,20€ ja tihendite komplekt 8,60€ - mujalt saaks vast ka odavamalt). Mingit toprani junni ei ole mõtet üldse vaadatagi. Läbipesemine võib ka aidata, kuid selleks tuleks samuti see maha võtta. Siin on ka selle kohta step-by-step juhend: http://www.audizine.com/forum/showthread.php/403682-B6-A4-Heater-Core-DIY

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U SkypeKasutaja Telefoninumber
jaakk
huviline

Registreerunud 23.07.07
Kasutaja on eemal

postitati 14.01.14 12:23 Tsiteeri

Krt B6-l on nii lihtne see vahetus, et ma vahetaks sooja nimel selle juba niisama ära sest selge on see, et radikas on niiehknaa pekkis selle aja peale ja läbi ei käi sealt enam väga palju.

badmad
huviline

Registreerunud 13.06.13
Kasutaja on eemal

postitati 14.01.14 17:26 Tsiteeri

Leke on ikkagi kuskil, jahutusvedeliku tase jälle alla miinimumi.. Tundub justkui endiselt termostaadi juurest märg, kuid see võib õhutamise tagajärg olla, et sinna pritsis. Neljapäeval saab rohkem selgust. Salongiradika vahetan ka siiski mingi aeg ära :)

badmad
huviline

Registreerunud 13.06.13
Kasutaja on eemal

postitati 17.01.14 09:59 Tsiteeri

Termostaadi juurest oligi märg, vahetati sealne üks lõdvik koos tihenditega ära ja nüüd tundub, et toimib, ei tea vaid, kui kauaks! :)

Selle pika remondijada peale jäi mulle kätte 40 000 km läbi sõitnud, kuid täiesti toimiv veepump ja nädal aega all olnud uuena ostetud Torpani firma termostaat, mille pistiku kinnitus puruks on. Kas viimast kasutada ei saa, kui keegi ülemise osa sellest korpusest ära vahetab ? Või ehk on sisu kellelegi kasulik?

http://www.upload.ee/thumb/3830670/photo_1.JPG

http://www.upload.ee/thumb/3830671/photo_2.JPG

http://www.upload.ee/thumb/3830672/photo_3.JPG

Lehekülgi:  1  2  3
Tee uus teema

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 20]
[PHP: 43.2% - SQL: 56.8%]