Lehekülgi: 1 2 3 |
mihkelmihkel
huviline
Registreerunud 04.03.13
Kasutaja on eemal
|
postitati 20.06.13 12:00
|
|
|
Tsitaat: |
Kuna ta on sul seal samas istme all, siis annab ikka küll täitsa arvestatava bassilisa, aga eks alati kõik sõltub sellest, mida asjast ootad |
Kui ta mingi 50€ maksaks siis oleks täitsa arvestatav alternatiiv, aga 200€ eest võiks ikka midagi sellist olla http://www.youtube.com/watch?v=iRv7IE6T4gQ
|
|
|
audi_a4_v6
huviline
Registreerunud 17.08.10
Kasutaja on eemal
Auto: Audi Q7 3.0TDI -14
|
postitati 20.06.13 12:04
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: mihkelmihkel
Tsitaat: |
Kuna ta on sul seal samas istme all, siis annab ikka küll täitsa arvestatava bassilisa, aga eks alati kõik sõltub sellest, mida asjast ootad |
Kui ta mingi 50€ maksaks siis oleks täitsa arvestatav alternatiiv, aga 200€ eest võiks ikka midagi ... |
Ma müüsin täpselt samasuguse õhukese Biltema oma esimese euro asjana maha ca 50 eest, isal on selline (veel mingi kolmas firma, GAS vist, aga
samasugune täpselt!) pandud just sinna käetoetaha pagassi, toimib küll.
Ära kunagi lükka teist meest nurka, kust ainus väljapääs on üle su enda.
|
|
|
|
mtaudi
huviline
Registreerunud 26.02.07
Kasutaja on eemal
Auto: Golf Variant '17
|
|
mihkelmihkel
huviline
Registreerunud 04.03.13
Kasutaja on eemal
|
postitati 20.06.13 14:46
|
|
|
Video oli jah pigem naljaviluks lisatud.
Leidsin mingi sellise idee. Tekst on küll saksakeelne, aga pildid on olemas
http://www.audi-cabrio-club.info/ac/co/showthread.php?tid=15989
Üritasin seda suusaauku mõõta. Sain umbes 200x200x350, see peaks tähendama umbes 14L kasti. Vb teeb mõistlikku häält...
|
|
|
mihkelmihkel
huviline
Registreerunud 04.03.13
Kasutaja on eemal
|
|
mihkelmihkel
huviline
Registreerunud 04.03.13
Kasutaja on eemal
|
postitati 16.07.13 08:13
|
|
|
Tervitus!
Pole vahepeal eriti aega olnud autoga tegeleda ega kirjutada, aga nüüd sain istallitud woofri ja tegin protsessist ka mõned pildid.
Väga hea foorum on Audi Cabrio Club, kust on ka minu
kasti originaaljoonised pärit. Foorum on saksakeelne aga Chrome'i autotranslate on väga hea tööriist
Tegin ka klõpsu juba varem paigaldatud tagumistest kõlaritest:
Aga nüüd siis woofrist. Ehitasin kinnise kasti suusaboksi. Elemendiks SPL PRO Q-8 ja võim Blaupunkt EMA 255.
Tehnika ostsin puhtalt hinna järgi, sest kast on niikuinii väga väike, ning kõvat mürtsu sealt ei hakkagi tulema.
Nagu mainitud, siis joonised sain cabrio club foorumist. Tegin kasti 1 cm madalama, sest mitmed kasutajad kurtsid, et ei mahtunud sisse.
Minu kasti joonised:
Kast mahtus väga tihkelt auku, natuke pidi jõudu rakendama. Kindlasti tuleb kasti alumised servad viilida võimalikult ümaraks, sest bensupaak on
ümarate nurkadega (vt pilte).
Kõigepealt siis pagass tühjaks ja istmed välja:
Ning kast sisse:
Võim oli mõõtudelt täpselt sobiv, nii et sain ta kasti külge kruvida:
Midagi peab ette võtma selle nahkpadjaga, mis katab suusaluuki, sest see padi summutab märgatavalt heli.
Lihtsalt ilma selle padjata näeb natuke kehv välja. Mõte oli see padi ilusti pooleks teha, et ta kataks ainult alumise poole ära, aga ei taha teda
lõhkuma hakata. Siinkohal ootan arvamusi ja ideid.
Kui kellelgi on pakkuda 8-tollisele elemendile katet, siis oleksin sellest huvitatud. Või vähemalt öelda, kust sellist asja üldse otsida?
Heli on natuke vara veel kommenteerida, sest element on sisse mängimata ja ma ei julge väga peale keerata. Eks ma vaikselt meelitan teda.
Võimu juhtmeid ma olen tänaseks kolme erinevasse autosse vedanud ja ega Cabrio ka midagi keerulist ei olnud. Rahulikult otsida siis leiab igasugu
õõnsuseid ja lutte, kust neid läbi ajada, ilma et peaks puurima hakkama. Niipalju olin laisk, et vedasin toite ja RCA ühelt poolt. Minu kõrv ei ole
piisavalt treenitud, et kuulda mingisugust müra, mis toitejuhe võib tekitada.
|
|
|
audi_a4_v6
huviline
Registreerunud 17.08.10
Kasutaja on eemal
|
postitati 16.07.13 09:01
|
|
|
Väga viisakas lahendus! Tubli töö.
|
|
|
|
audicabrio
huviline
Registreerunud 30.08.07
Kasutaja on eemal
Auto: C4 2,5TDiQ Avant;C2 2.1;C6;Cabrio;200 2,2TQ, Suzuki Tl1000R,D-max,Renegade800
|
postitati 16.07.13 11:02
|
|
|
Huvitav on see, et mul on seal audi originaal subwoofer ning samuti heli kaob märgatavalt ära kui see nahkpadi seal ees on. Audi ei ole isegi suutnud
vist mingit OK lahendust selle jaoks välja mõelda. Sõidan nii, et alt on see käetugi vms eemale tõmmatud, siis tuleb ka natuke heli sealt.
|
|
|
mtaudi
huviline
Registreerunud 26.02.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 19.07.13 09:37
|
|
|
Kui suured need kõlarid on, mis sa sinna külgede sisse panid - läbimõõt ja võimsus? Kas käivad läbi võimu või on otse maki taga? Mis ristlõikega
kaabel makist tuleb?
Mis suurusega see subwoofer-i komponent sai?
|
|
|
mihkelmihkel
huviline
Registreerunud 04.03.13
Kasutaja on eemal
|
postitati 19.07.13 11:40
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: mtaudi
Kui suured need kõlarid on, mis sa sinna külgede sisse panid - läbimõõt ja võimsus? Kas käivad läbi võimu või on otse maki taga? Mis ristlõikega
kaabel makist tuleb?
Mis suurusega see subwoofer-i komponent sai? |
Taga on mul 16,5 cm Rockford Fosgate koaksiaalid ja need on otse maki taga, võimsust ei mäleta kahjuks. Hetkel tundub, et nendele lisavõimu ei ole
vajagi. Teevad täitsa head häält ja woofer toetab bassiga ilusti. Kõlariteni tulevad originaaljuhtmed. Ei näinud vajadust uusi vedada.
Woofri element on 8"ne.
Tõenäoliselt olen ka Hiiumaale tulemas, nii et keda huvitab, saab ka kuulata.
|
|
|
mihkelmihkel
huviline
Registreerunud 04.03.13
Kasutaja on eemal
|
postitati 26.07.13 13:29
|
|
|
Kes veel ei ole töödelnud oma katust vett-tõrjuva ainega, siis soovitan.
Mina kasutasin sellist ainet. Alternatiive on tegelt palju aga otsustasin
Eesti tootja kasuks. Ja neil on transport tasuta
Terve selle pudeli piserdasin peale juba mingi kuu aega tagasi, aga nüüd lihtsalt otsustasin pilti teha ja jagada.
Väga ilusti tõrjub vett (vt pilti) ja mustus tuleb ka kergemini maha.
|
|
|
mihkelmihkel
huviline
Registreerunud 04.03.13
Kasutaja on eemal
|
postitati 27.01.14 14:00
|
|
|
Hei!
Pole ammu siia kirjutanud, kuna auto sai talveks seisma jäetud.
Väike pilt ka talveund tukkuvast autost:
Nüüd aga olen hakanud vaikselt otsima suveks uusi velgi. Nimelt siis 17-tolliseid. Ja kas kroomitud/poleeritud servaga või siis ülenisti
kroomitud/poleeritud velg.
Mul täpset tehnilist infot ei ole, aga ma olen üsna kindel, et mu auto on ka kuigipalju madaldatud. Sellele järeldusele jõudsin lihtsalt mtaudi ja
enda auto kõrvutamisega suvepäevadel. Ja samuti ka google'i piltide järgi on näha, et minu auto istub ikka natuke madalamal.
Kas siinkohal oskavad juba kogenud mehed nõu anda mõõtude koha pealt. Mis mõõduga velge ja mis rehviga on alla pandud?
Auguvahe on 4x108 ja keskava 57,1 (kui uuel veljel on keskava suurem, siis saab adapteri/võru vahele panna, nii et see ei tohiks probleeme
tekitada)
Aga velje laius ja offset tekitavad küsimusi...
Mingid allikad annavad lubatud offsetiks 35-45 ja kuskilt leidsin lubatud rehvimõõtudeks 205/50 R17 või 225/45 R17.
Kui näiteks panna selline velg: 17x7,5 offset 40
Kas see üldse laiuselt mahub ja mis rehvi sinna peale peaks panema?
Või siis alternatiivina pakub ka sama müüja 17x7 offsetiga 35
velgi
Oleks väga tänulik, kui keegi aitaks natuke asjades selgust saada.
|
|
|
mtaudi
huviline
Registreerunud 26.02.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 27.01.14 14:26
|
|
|
Mul Cabriol 225/50R16 rattad all ja vedrukausi ning rehvi vahel ainult mingi 5-7mm ja püstaku ning ratta vahel umbes sama palju vaba ruumi veel -
offseti peast ei mäleta, kuid ratta sisemine serv kohe vedrukausi all, mistõttu olen vaadanud, et ei saagi suuremaid velgi alla panna ilma ratast
väljapoole toomata, kuid siis oleks kas ratas väljas koopast või peaks rehv palju madalam olema. Kardan, et väga madala profiiliga ja selle vanakooli
vedrustusega kannatab juhitavus päris kõvasti. Ka minu omal on vahe suurelt tunda, kas all on 195/60R15 rattad või siis need 225/50R16 rattad. Laiema
papuga on ebatasasel pinnal läbi rooli kõik tunda, mis ratta alt läbi käib, kuid kitsamaga võib kahe näpuga rooli hoida ja ei tunne suurt midagi.
Lihtsalt teadmiseks ja minu kogemuse.
|
|
|
mihkelmihkel
huviline
Registreerunud 04.03.13
Kasutaja on eemal
|
postitati 27.01.14 14:34
|
|
|
Mul Cabriol 225/50R16 rattad all ja vedrukausi ning rehvi vahel ainult mingi 5-7mm ja püstaku ning ratta vahel umbes sama palju vaba ruumi veel -
offseti peast ei mäleta, kuid ratta sisemine serv kohe vedrukausi all, mistõttu olen vaadanud, et ei saagi suuremaid velgi alla panna ilma ratast
väljapoole toomata, kuid siis oleks kas ratas väljas koopast või peaks rehv palju madalam olema. Kardan, et väga madala profiiliga ja selle vanakooli
vedrustusega kannatab juhitavus päris kõvasti. Ka minu omal on vahe suurelt tunda, kas all on 195/60R15 rattad või siis need 225/50R16 rattad. Laiema
papuga on ebatasasel pinnal läbi rooli kõik tunda, mis ratta alt läbi käib, kuid kitsamaga võib kahe näpuga rooli hoida ja ei tunne suurt midagi.
Lihtsalt teadmiseks ja minu kogemuse. |
Olen arvestanud, et sõidumugavust muudab laiem ja väiksema profiiliga rehv. Need 15-tollised ma jätan alles ja vajadusel saan ka nende peale tagasi
minna. Aga kui juba vahetama hakata, siis 16-tolline ei anna visuaalselt väga palju juurde ja tegelikult sõidavad väga paljud Cabriod 17-tollistega
ringi ja ka koos madaldusega. Tahakski teada, et mis mõõtu jalavarje kasutatakse.
Vähemalt üks auto sõidab ka 215/35 R18-ga (18x7" ET20), aga nii kaugele ma ei pea vajalikuks küündida.
|
|
|
Kiku
huviline
Registreerunud 02.06.10
Kasutaja on eemal
Auto: S2, 90q 20vt
|
postitati 27.01.14 18:17
|
|
|
Väga huvitav "garaaž" autole.
Velgede kohapealt jäi mingi aeg silma selline üsnagi kallis aga haruldane jooks.
http://www.nettivaraosa.com/vanteet/1729050
WWW.MOTORAL.EE (Motul õlid [] KS, Triumf ja CP tööriistad [] Corghi, Uni-troll, Apac ja ATH garaažiseadmed)
kristjan@motoral.ee
|
|
|
|
audi_a4_v6
huviline
Registreerunud 17.08.10
Kasutaja on eemal
|
postitati 27.01.14 18:23
|
|
|
Mul oli 205/50 R17 coupe all ja usun, et see mõõt suht hea valik!
mtaudi, miks sa ei saa 17 tolli alla panna ma ei mõista? Kui tahad jätta muud numbrid samaks, siis vast jah ei saa, aga suurema veljega madalam
profiil kuulubki asja juurde, peaasi, et ratta läbimõõt samaks jääks nagu väiksema veljega.
|
|
|
|
mihkelmihkel
huviline
Registreerunud 04.03.13
Kasutaja on eemal
|
postitati 28.01.14 08:26
|
|
|
Niipalju olen targemas saanud, et rehvimõõt peakski olema kas 205/50 R17 või 225/45 R17. Need on sama ratta diameetriga rehvid (0,1 tollise vahega kui
täpne olla) ehk 25 tolli.
Sama diameetriga on ka 195/65 R15, mis mul praegu peaks all olema.
Kuna see 205/50 on kitsam, siis see on turvalisem koopasse mahtumise poolest, nii et 1:1 valiku puhul tasuks selle kasuks otsustada, aga kuna 225/45
on natuke rohkem levinud siis võib lihtsalt hind kaalukaussi ka selle rehvi poole kallutada.
Nüüd on aga küsimus velje laiuses ja offsetis, et rehv ei hakkaks käima koopasse või siis vastu vedrukaussi. Tagateljel tõenäoliselt probleemi ei
teki, aga esiteljel võib asi päris napiks minna.
Hetkel, kui võtta näiteks need auto24 pakutavad identsed veljed (vt paar posti üleval), ühed mõõduga 17x7,5 ET40 ja teised 17x7 ET35, siis oleks mul
kindlam valida see kitsam velg ja sinna peale 205/50 rehv panna. Ma arvan, et visuaalselt seda pooletollist velje laiusevahet niikuinii näha pole.
Aga siis ma leidsin ka näiteks 17x7,5 ET35 Auteci veljed. Need
võiks ka teoreetiliselt sobida...
Kas keegi on eksperimenteerinud erinevate velgedega või teab kindlalt mingit mõõtu, mis endal all on. Või näiteks mingit mõõtu, mis hakkas juba vastu
käima kuskile...
|
|
|
Kaaku
huviline
Registreerunud 11.10.04
Kasutaja on eemal
Auto: Audi Cabriolet, A6 C7.5 Competition, RS4 B7
|
|
mihkelmihkel
huviline
Registreerunud 04.03.13
Kasutaja on eemal
|
postitati 22.03.14 15:12
|
|
|
Tänud kõigile, kes velgede koha pealt sõna võtsid.
Sain siis endale uued papud alla. Läksid 17 tollised BSA veljed, aga kahjuks täpset laiust ja offseti ei saanudki teada (kas 7 ja ET35 või 7,5 ja ET40
või üldse mingi vahepealne alternatiiv).
Rehvid läksid kasutatud Continentalid 205/50 ja kõik asjad koos tööga sain rehvinet.ee meestelt. Paavli tänava garaažis.
Tulemusega olen väga rahul ja kiire telefoniga tehtud pilt ka:
Nüüd aga on järgmine projekt. Nimelt tahan püsikiirushoidjat paigaldada. Mida mul selleks üldse vaja on? Tean, et on olemas igasugused universaalsed
komplektid, aga tahaks kindlasti muretseda selle originaal suunatulekangi koos püsika nuppudega. Aga peale kangi on ju mul veel erinevaid
süsteemiosasid tarvis...
|
|
|
TDN
huviline
Registreerunud 22.09.08
Kasutaja on eemal
Auto: Škoda Superb 2017
|
postitati 22.03.14 15:15
|
|
|
Kas veljel sisse pole kribatud laiust ja ET? Tavaliselt nagu on.
Püsika kohta uuri kasutajalt Rocket
|
|
|
|
mihkelmihkel
huviline
Registreerunud 04.03.13
Kasutaja on eemal
|
postitati 22.03.14 15:47
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: TDN
Kas veljel sisse pole kribatud laiust ja ET? Tavaliselt nagu on.
Püsika kohta uuri kasutajalt Rocket |
Ma lihtsalt õigel ajal ei vaadanud sinna velje sisse Pärast kui all olid
juba, siis mõtlesin, et oleks ehk hea olnud teada.
|
|
|
audi_a4_v6
huviline
Registreerunud 17.08.10
Kasutaja on eemal
|
postitati 22.03.14 16:05
|
|
|
Püsikas käib laias laastus nii: http://foorum.audiclub.ee/viewthread.php?tid=49542
Mõni juhe läheb sul ilmselt teise kohta ja vaakumelemendi kinnitus on sutike teise kronsaga, aga muidu täitsa tehtav, tegin v6 mootoriga coupel seda
ise.
|
|
|
|
mihkelmihkel
huviline
Registreerunud 04.03.13
Kasutaja on eemal
|
postitati 24.03.14 19:07
|
|
|
Panen vahepeal üles värskemaid pilte.
Ja püsika koha pealt olen kontaktis kasutajaga Rocket ja tundub, et saan kõik vajaliku temalt.
|
|
|
kaspa115
huviline
Registreerunud 15.02.09
Kasutaja on eemal
|
postitati 11.04.14 09:04
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: mihkelmihkel
Lihtsalt teadmiseks ja minu kogemuse. |
Olen arvestanud, et sõidumugavust muudab laiem ja väiksema profiiliga rehv. Need 15-tollised ma jätan alles ja vajadusel saan ka nende peale tagasi
minna. Aga kui juba vahetama hakata, siis 16-tolline ei anna visuaalselt väga palju juurde ja tegelikult sõidavad väga paljud Cabriod 17-tollistega
ringi ja ka koos madaldusega. Tahakski teada, et mis mõõtu jalavarje kasutatakse.
Vähemalt üks auto sõidab ka 215/35 R18-ga (18x7" ET20), aga nii kaugele ma ei pea vajalikuks küündida. |
Mina sõidan sinu nimetatud mõõduga ringi. Ei kurda, auto näeb superhea välja
|
|
|
ragnara
huviline
Registreerunud 23.03.12
Kasutaja on eemal
Auto: A4 b9 2.0TDI Quattro
|
postitati 11.04.14 09:23
|