Lehekülgi: 1 2 3 4 |
Wolf123
huviline
Registreerunud 27.04.11
Kasutaja on eemal
Auto: B4 Coupe
|
postitati 21.09.12 19:14
|
|
|
Ju siis pole tehas ka meie kliimaga arvestanud. Kõik on ju ilus ja tore kuskil Itaalias vms. kuid kui Eestis asi korralikult juba sügisel soojaks ei
lähe, siis on küll jamasti.
Teostan Viljandis sõiduautode diagnostikat ( ka koduvisiidid ) 56267442
|
|
|
|
audi121
huviline
Registreerunud 30.09.09
Kasutaja on eemal
Auto: a6 2004 3.0 tdi
|
postitati 21.09.12 20:41
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Soyer
Tsitaat: | Algselt postitas: Wolf123
Kas mitte kaasaege disla ei peaks kiiremini soojenema? |
Teema point ongi see, et kaasaegsed diiselmootorid on nii ökonoomseks tehtud ja sellega kaasneb ka paratamatult soojusenergia puudumine. Seoses oma
tööga olen pidanud talvel omajagu kontrollima klientide kaebust et masin ei lähe hästi soojaks ja tühikäigul seistes võib salongi päris ära külmuda ja
seda ka väikestel bensukatel. |
Huvipärast küsin, et miks nii palju on jäänud mulje , et see üks ökonoomsemaid mootoreid, kas automaat paneb nii palju otsa?
|
|
|
sospert
huviline
Registreerunud 18.05.04
Kasutaja on eemal
Auto: q7
|
postitati 22.09.12 05:26
|
|
|
Tsitaat: |
Eks need, kes suvel traktoristideks hakanud, püstitavad veel nii mõnegi sellise teema. Uute ökodiislite mure see ongi, et salongi sooja saada, kuna
energia kulutatakse edasiliikumiseks, mitte vee keetmiseks.
|
Lugu selles, et ennem oli liikumisvahendiks 3,3 ne diisel A8, mis soojenes üllatavalt kiiresti ja kusjuures püsis seisma jättes ka kaua soe. St,
näiteks miinus kümne kraadiga sai poes ära käidud ja autot käivitades tõusus seier kohe 70 peale. No eks tal oli/on 2 silindrit rohkem ja kõik on
paremini pakitud. Ka ennem seda oli mul diisel C4 103 kW. Ega see asi ilma webastota normaalselt soojaks ei läinudki.
Nüüd siis 3,0 diisel suure kere sees (Q7) kus tuul igate pidi läbi puhub (põhjakate on kuidagi kaootiliselt ja paljudest kohtadest paistab maapind kui
ülevalt vaadata). Ega see tuul nüüd otseselt ei mõjuta.
Lihtsalt mõtlesin, et uuem auto võiks ju kiiremini soojeneda. Nagu ka juba ennem kirjutasin, et sooja puudumise üle salongis ma ei kurda. Lihtsalt
näidik ei tõuse nii kiiresti nagu tõusis diisel a8-l. Aga vb ma ei pea üldse tähelepanu sellele näidikule pöörama, sest nagu on teada, siis paljudel
uuematel autodel temperatuuri näidik üldse puudub.
|
|
|
prj
klubiliige
Registreerunud 04.12.08
Kasutaja on eemal
Auto: S8 D4, A4 B9 2.0TQ, Cupra Born
|
postitati 22.09.12 09:49
|
|
|
Selle 3.3 TDI kütusekulu ei anna ka eriti võrrelda praeguse 3.0 TDI-ga.
Ning kogu see kütusekulu vahe lähebki ju sooja peale.
|
|
|
|
veekaheksa
klubiliige
Registreerunud 07.09.03
Kasutaja on eemal
Auto: A4 TDI quattro, S8 40V
|
postitati 22.09.12 19:06
|
|
|
Tehaseandmed: 13.8-7.3-K9.7(261g/km)A8 vs 11.3 - 7.8 - K9.1(239g/km)Q7. Noh mingi vahe nagu on jah. Samas kujuta nüüd ette, mida peavad
allakaheliitriste diislite omanikud tegema, kel on reaalne kesmine kulu mingi 5-6 liitri peal. Vatitekk?
veekaheksa
PLUS TDI Die Menschen sollten nicht
schlafen, während sie unterwegs sind, aber sie tun es trotzdem.
|
|
|
|
Amadeus
klubiliige
Registreerunud 08.10.02
Kasutaja on eemal
Auto: C7q
|
postitati 22.09.12 20:24
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: veekaheksa
Samas kujuta nüüd ette, mida peavad allakaheliitriste diislite omanikud tegema, kel on reaalne kesmine kulu mingi 5-6 liitri peal.
Vatitekk? |
1968cm3 ja väga soe salong, sellele aitab kaasa kolmeastmeline 1kW PTC.
Aga üldiselt suht pointless arutelu, kas 90 kraadi saavutatakse 3, 5 või 15 minutiga. Isegi väike diisel hoiab -30 kraadise külmaga maanteekiirusel
armatuuris kenasti seierit kikkis. Tühikäigul ja linnaliikluses loomulikult jahtub, siis mingil hetkel on abiks kas PTC või lisakütteahi. Siilile on
kah selge, et tänapäeva mootor on suurema kasuteguriga s.t. 1 kW võimsuse tootmiseks eraldub vähem soojust kui vanasti.
Wer im sommer schon am winter denkt, der sicherlich ein quattro lenkt!
|
|
|
|
Fugitive
klubiliige
Registreerunud 12.02.06
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A6 Allroad 2008 3.0tdi
|
postitati 22.09.12 20:40
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Amadeus
Siilile on kah selge, et tänapäeva mootor on suurema kasuteguriga s.t. 1 kW võimsuse tootmiseks eraldub vähem soojust kui vanasti.
|
Kahjuks mõnele siilile see ikkagi ei jõua kohale
|
|
|
|
PTC
huviline
Registreerunud 20.08.12
Kasutaja on eemal
Auto: A6 55 TFSI e
|
postitati 24.09.12 16:14
|
|
|
Mu auto - a6 176 kw - läheb suht kiirelt soojaks - pole küll mõõtnud aga tunde järgi ok (sel on küll puldiga lisasoendus samuti varustuses). Aga jutt
et diisel ka -30ga ilma lisaahjuta (see peaks enamusel olemas olema) soojaks läheb ei vasta minu kogemustele toetudes küll tõele. Eelmisel autol volvo
d5'l läks talvel lisasoendus katki ja kui õues mingi -10 no ei jõudnud see temp seier sinna kus soe hakkaks, salongisoendus põhjas aga tuba ikka
vilu.
|
|
|
prj
klubiliige
Registreerunud 04.12.08
Kasutaja on eemal
Auto: S8 D4, A4 B9 2.0TQ, Cupra Born
|
postitati 24.09.12 16:30
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: veekaheksa
Tehaseandmed: 13.8-7.3-K9.7(261g/km)A8 vs 11.3 - 7.8 - K9.1(239g/km)Q7. Noh mingi vahe nagu on jah. |
Väga hea mõte on võrrelda Q7-e ja A8 kütusekulu. Q7 on oluliselt raskem ning kulub ka rohkem energiat selle liikuma panemiseks. Jäägem ikka sama kere
peale või mis.
D3 kere peal on need andmed:
12 / 6.4 / 8.4
D2 kere peal:
13.8 / 7.3 / 9.7
Ehk siis vahe on enam kui 10%.
Ning ma pakun, et külmalt võtab too vana 3.3 TDI isegi kuni poolteist korda rohkem võrreldes külmalt 3.0 TDI V6 kütusekuluga.
|
|
|
|
Amadeus
klubiliige
Registreerunud 08.10.02
Kasutaja on eemal
Auto: C7q
|
postitati 24.09.12 18:48
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: PTC
Aga jutt et diisel ka -30ga ilma lisaahjuta (see peaks enamusel olemas olema) soojaks läheb ei vasta minu kogemustele toetudes küll tõele. Eelmisel
autol volvo d5'l läks talvel lisasoendus katki ja kui õues mingi -10 no ei jõudnud see temp seier sinna kus soe hakkaks, salongisoendus põhjas aga
tuba ikka vilu. |
Mul pole ühtegi volvot olnud ja tulevikus ei plaani soetada kah. Korras VAG diislid on talvel soojad, nad ju põhjamaade turule mõeldud, projekteeritud
ja ehitatud. Ma ei räägi siin tühikäigul tiksumisest ja linnatsükklis munemisest, vaid maanteel sõidust. Minul on PTC kasutuses külmalt, tühikäigul ja
rahulikul sõidul linnas. Maantee sõidul lülitub PTC automaatselt välja ja mootor saab salongi kütmisega ise hakkama. Kaks talve sõidetud ja väga soe
masin on.
Pühapäeval võtsin siis pullipärast aega. Väljas +9 kraadi, auto käima ja kohe sõitu. 5käik 90 km/h maanteed, armatuuri järgi 90 kraadi saavutati 5,5
minutiga. PTC oli väljas ja salongisoojendus sees 22 peal. Ma ei oska tulemust hinnata, kas vähe või palju. Töömasin (kõige mõttetuma mootoriga)
saavutab 90 kraadi kiiremini. Kusjuures -10ga koos PTC-ga on audil esiaken kiiremini jääst puhas.
Wer im sommer schon am winter denkt, der sicherlich ein quattro lenkt!
|
|
|
|
sospert
huviline
Registreerunud 18.05.04
Kasutaja on eemal
|
postitati 01.11.12 13:24
|
|
|
No nii, sai ka nüüd natuke testitud ja küsiks ikka targemate nõu uuesti. Eelmisel lumisel reedel sai auto võetud õuest ja temp õues oli ca -2.
Hakkasin maa poole tiksuma. Sai tund aega linnas ummikus passitud ja terve selle ajaga ei tõusnud mootori temperatuur 90 peale välja, kuigi autol on
lisaahi, mis ise vastavalt vajadusele rakendub. Kui maanteele lõpuks sain, siis oli jah temp üleval. Kusjuures linnas oli kuidagi kõhe kah autos. Eks
ole suuremat sorti salong kah (Q7).
Nüüd hommikuti tööle sõites on nii, et lasen autol koha peal ca 5 minti käia ja siis hakkan liikuma. No ca 10 mintsa pärast hakkab sooja puhuma.
Nagu juba ennist mainisin on termostaat uus. Selle vahetus ei muutnud vähimatki.
Kas on võimalik, et kuskil on miski elektriline klapp, mis tosooli ringlust on ära nägemise järgi suunab ja mis ei toimeta nii nagu peab?
|
|
|
Jann
huviline
Registreerunud 07.08.05
Kasutaja on eemal
Auto: C7 Allroad BIT, ABARTH, BR 175.
|
postitati 01.11.12 15:17
|
|
|
Ma võin nüüd eksida, kas Q7-l on sama lugu, kuid minu tagasihoidlikul B6 trakatsil hakkab lisasoojendus tööle, kui kliima on n.ö. sisse lülitatud, e.
econ nupp ei helenda punaselt. Ja väga ruttu hakkab sooja tulema.
OOOO, VW, Seat, Skoda DIAGNOSTIKA, OSTUABI (võimalik üle Eesti), kodeerimine, (de)aktiveerimine, aut. kastide adaptsioonid, DPF, õhkvedrustuse mured
jne. (Litsentsiga orig. Ross-Tech PRO V2 seade + uusim tarkvara VCDS 24.7.1 + pikk kogemus). 2g, HN+, MHI2, MHI2Q uuendused, NAVI 2025, VIM, SpeedCam,
Carplay, Android Auto aktiv. jne. Läbitud kilomeetreid ei muuda. U2U või 55547002.
|
|
|
|
sospert
huviline
Registreerunud 18.05.04
Kasutaja on eemal
|
postitati 01.11.12 16:36
|
|
|
Kusjuures sellel autol vahet pole, mis asends see nupp on. Ka econ asendis hakkab lisasoojendus tööle, mis on imelik, sest vanal A8-l mis mul on
toimib see süsteem täpselt nii nagu kirjeldasid.
Tahtsin ka veel seda lisada, et nagu vääääga ruttu jatub see mootor seistes maha kah. Ütleme nii, et töösoe mootor jahtub juba 10 minutiga ca 70
kraadi peale näidiku järgi. Vanal kaheksal said miinus 10 kraadiga rahulikult poes ära käia ja peale poole tunnist seismist oli mootor ca 70 kraadi.
No eks seal oli ka 2 silindrit rokem, kuid kas see nii palju mõjutab?
|
|
|
Rumsa
huviline
Registreerunud 21.04.11
Kasutaja on eemal
Auto: A6 C6 Avant 3,0 Tdi q
|
postitati 01.11.12 18:08
|
|
|
Järsku on temp. andur sellise koha peal kus vedelik kiirelt maha jahtub. Täna vaatasin, et peale 30 min. seisakut näitas seier nii 50 C kuid liikuma
hakates võttis kiirelt 90 C positsiooni.
|
|
|
sospert
huviline
Registreerunud 18.05.04
Kasutaja on eemal
|
postitati 01.11.12 18:58
|
|
|
Vat lugu selles ongi, et kui on nö maha jahtunud, siis uuesti "üleskütmine" võtab jälle sama kaua aega nagu poleks mootor vahepeal soe olnudki. On
see võimalik, et peale termostaadi juhib jahutusvedeliku tsirkulatsiooni veel mingi elektriline klapp?
|
|
|
raivo
huviline
Registreerunud 15.11.02
Kasutaja on eemal
|
postitati 02.11.12 07:04
|
|
|
Selle sõidusoojendi käivitumise eelduseks on, et temp on vähem kui +8C, paagis on piisavalt kütust (st tuli ei põle).
Kui keegi on varasemalt paagi tühjaks sõitnud siis võib juhtuda et webasto läheb nö lukku ja pead esinduses selle uuesit nö avatuks programmeerima.
Igaljuhul tasub lasta kaabel korraks taha pista, milleks tühja eksperimenteerida. See soojendi on väga suureks abiks külma mootoriga.
|
|
|
sospert
huviline
Registreerunud 18.05.04
Kasutaja on eemal
|
postitati 02.11.12 13:13
|
|
|
Soojendi ei ole nö "lukus" Omal kaabel olemas ja kontrollitud, lisaks näen suitsu ja kuulen teda. Nii on kogu aeg olnud.
|
|
|
sospert
huviline
Registreerunud 18.05.04
Kasutaja on eemal
|
postitati 02.11.12 19:58
|
|
|
Sai täna õhtul jälle proovitud. Sõitisn mootori töösoojaks - korralikult. Siis sai hingedepäeva puhul surnuaeda külastatud, et esivanemaid mälestada.
Võtisn suisa aega - 12 minti jalutamist. Autosse sisenedes oli temp vajunud pm 50 ja 90 poole peale (vb nats rohkem 90 pool). Käivitasin ja hakkasin
sõitma - ca 10 minutit oli kodutee. Ei saanudki uuesti 90. Kaldun arvama, et selle autoga pole kõik korras. Kuskil on ikkagi midagi - mingi klapp, mis
peale termostaadi jahutusvedeliku tsirkulatsiooni juhib ja mis ei tööta nii nagu peab.
Oleks ainult keegi kes mulle seda ütleks.
|
|
|
Kivitare
klubiliige
Registreerunud 28.01.07
Kasutaja on eemal
Auto: 220v
|
postitati 03.11.12 09:45
|
|
|
Vii siis Juks'i juurde auto!
|
|
|
sospert
huviline
Registreerunud 18.05.04
Kasutaja on eemal
|
postitati 03.11.12 20:00
|
|
|
Ei taha, sest endal töökoda olemas ja tahaks ise selle läbi hammustada. Selline anomaalia pole kindlasti igapäevane, sest muidu oleks siin juba vastus
olemas.
|
|
|
Rumsa
huviline
Registreerunud 21.04.11
Kasutaja on eemal
Auto: A6 C6 Avant 3,0 Tdi q
|
postitati 03.11.12 20:17
|
|
|
Ma küsiks lolli küsimuse, et mis klapp see lärtsatuse teeb kapoti all kui garaasis olen auto lukustanud ja kodu poole astuma hakkan?
|
|
|
sospert
huviline
Registreerunud 18.05.04
Kasutaja on eemal
|
postitati 03.11.12 21:15
|
|
|
Umbes 5 sekundi pärast peale süüte välja lülimist tehakse kontroll turbo geomeetriale (vähemalt see turbo hoovake liigub) - kontrollitud, sest hoovake
jäi kinni ja vajas järelaitamist. Muude klappide ja pinisemiste kohta info siiamaani puudub. Pm auto elab ca 2, 3 minutit veel aktiivselt peale võtme
keeramist...
|
|
|
lauriL90
huviline
Registreerunud 15.10.12
Kasutaja on eemal
Auto: 2005 A4q 3.0tdi
|
postitati 20.11.12 11:16
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Rumsa
Ma küsiks lolli küsimuse, et mis klapp see lärtsatuse teeb kapoti all kui garaasis olen auto lukustanud ja kodu poole astuma hakkan?
|
Mul käib sama lärtsatus, ju siis normaalne.
|
|
|
Urmo14
huviline
Registreerunud 05.07.11
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A6 c6 S-line 3.0 tdi Q
|
postitati 20.11.12 15:34
|
|
|
Ma arvasin, et see lärtsatus on egr klapi sulgumusest tingitud.
|
|
|
KsenoonE
Postitusõiguseta huviline
Registreerunud 05.01.10
Kasutaja on eemal
Auto: Porsche Panamera Turbo/GLE
|
postitati 20.11.12 15:39
|
|
|
Mul küll 171kw variant aga
Soojaks 90 kraadi saab kätte 5km
Täiesti sooja 90 kraadise mootoriga seisma jättes ja nt poes käies ca 10-15 min ja tagasi tulles on temp langenud umbes 70 peale. Sõitma hakates tuleb
90 kraadi üsna kiirelt tagasi, võin proovida kaua aega võtab ükspäev.
|
|
|
Lehekülgi: 1 2 3 4 |