Lehekülgi: 1 2 3 |
andrec
huviline
Registreerunud 07.10.06
Kasutaja on eemal
Auto: A4 B6 R30 VR6 turbo
|
postitati 28.07.12 11:47
|
|
|
Küsiks siis ka pihustite kohta, et järsku oskab keegi kommenteerida, kuna vaevlen siin ühe '99a A6 quattro automaadiga. Soojast peast tahab
10sekundit käiamist saada ennem kui käima läheb. Pump on pandud 10 000km tagasi uus, vigu ei ole ja süüde on tehase normide järgi paigas. Külmast
peast käivitub ilusti. Umbes 2000km tagasi läks peale Allroadi mootor koos pihustitega(vanal mootoril nuka liin puruks), kahjuks hetkel ei mäleta
mootori tähti.
Et siis mis vahe on neil pihustitel:
059130201A manual-gearbox:AKN
059130201B automatic:AKN
059130201D AKE
059130201F BCZ,BAU
|
|
|
|
teitur
huviline
Registreerunud 07.07.10
Kasutaja on eemal
Auto: Allroad C5, VAZ 2105
|
postitati 28.07.12 12:10
|
|
|
Mis muud seal ikka väga vahet saab olla, kui pihustiotsa suurus.
|
|
|
diffas
huviline
Registreerunud 14.07.10
Kasutaja on eemal
Auto: A4 B5q 2.5TriTDI + A4 B7q 3.0TDI
|
postitati 28.07.12 17:32
|
|
|
AFB mootoris on natuke teistsugune pihusti otsa kinnitus. Uuemates euro 4(bau, bdg, bdh...) mootorites on pihusti otsad 6 augulised ja 0.16mm
suurusega. Vanades (afb,akn,ake...) on 5x0.18. Se et pead leige mootoriga saagima, on suurem osa sellest et pump on nats hilisel. Timmi nõksu
varajasele ja peab jälle töötama.
|
|
|
ferdinand
huviline
Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal
Auto: 400,401,969
|
postitati 28.07.12 22:15
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: diffas
AFB mootoris on natuke teistsugune pihusti otsa kinnitus. Uuemates euro 4(bau, bdg, bdh...) mootorites on pihusti otsad 6 augulised ja 0.16mm
suurusega. Vanades (afb,akn,ake...) on 5x0.18. Se et pead leige mootoriga saagima, on suurem osa sellest et pump on nats hilisel. Timmi nõksu
varajasele ja peab jälle töötama. |
Jälle väga hea info pihustite erinevusest, tnx, mingi hetk korjan ka masinal taas pihustid maha ja vaatan mis nägu need on.
Selle "süüte" varajaseks keeramisega mu meelest ei tohiks ka liialdada, kuigi aru ei ole ma seni saanud, mille järgi käivitamisel süüdet sätitakse?
Kas käivitamisel on vaikimisi, mehhaaniliselt paika sätitud asend (tehasejuhendi kohaselt siis 2kraadi peale üss)? või korrigeeritakse seda ka
käivitamisel?
Oma masinal avastasin veel ühe põneva anomaalia- külma mootoriga soovib aju saada "süüdet" 12 kraadi enne üss, st neljanda kanali teises lahtris
näitab sellist väärtust, reaalselt on sel ajal "süüde" permanentselt 0 kraadi, st kolmandas aknas näitab 0. On selline asi normaalne? Mootori
soojenemisel mingist hetkest alates lähevad näidud "normaalseks".
Millegipärast on tulnud mõttesse, et ehk on minu masinal keegi mootoriaju softi "värskendanud" ja selles kogu "jama" seisnebki. Kuidas sellist
asja kontrollida saaks?
Isegi kui mul on igav, kõik mul tuleb välja!
|
|
|
|
diffas
huviline
Registreerunud 14.07.10
Kasutaja on eemal
|
postitati 29.07.12 07:11
|
|
|
Tsitaat: |
Selle "süüte" varajaseks keeramisega mu meelest ei tohiks ka liialdada, kuigi aru ei ole ma seni saanud, mille järgi käivitamisel süüdet sätitakse?
Kas käivitamisel on vaikimisi, mehhaaniliselt paika sätitud asend (tehasejuhendi kohaselt siis 2kraadi peale üss)? või korrigeeritakse seda ka
käivitamisel?
|
Kävitamisel kasutatakse pumpa mekaanilist süütenurkka ja ku auto käib siis algab elektrooniline kontrollimine. Optimaalsem süütenurk on minki 2-0
kraadi btdc.
|
|
|
meelo
huviline
Registreerunud 07.01.06
Kasutaja on eemal
Auto: A6 C7 3.0 BiTDI Q Avant S-Line
|
postitati 29.07.12 08:27
|
|
|
Tsitaat: |
käivitamisel?
|
Kävitamisel kasutatakse pumpa mekaanilist süütenurkka ja ku auto käib siis algab elektrooniline kontrollimine. Optimaalsem süütenurk on minki 2-0
kraadi btdc. |
Kas sa pead silmas optimaalsuse all eelsüütenurka 2-0 BTDC töösoojalt tühikäigul?
|
|
|
diffas
huviline
Registreerunud 14.07.10
Kasutaja on eemal
|
postitati 29.07.12 14:20
|
|
|
Tsitaat: | Originally posted by meelo
Kas sa pead silmas optimaalsuse all eelsüütenurka 2-0 BTDC töösoojalt tühikäigul? |
Ma pean silmas käivitumist.
|
|
|
ferdinand
huviline
Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 30.07.12 22:17
|
|
|
kraadi btdc. |
Millegipärast minu masin käivitub ühtviisi hästi nii paar kraadi hilise kui varase süütenurgaga, seepärast ma ei saagi aru miks väidetakse, et natuke
vale "süütega" auto enam käima ei lähe. 2 kraadi varase "süütega" hakkab juba aegajalt see 00550 start of injection regulation (vmt) viga tekkima,
mis on ka üsna loogiline, sest vale mehhaanilise seadistuse tõttu ei suuda pump pritsehetke normaalseks ajastada.
|
|
|
|
ferdinand
huviline
Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 17.08.12 22:30
|
|
|
Proovin siis ise masinale diagnoosi panna- ilmselt ikkagi kõrgsurvepump vigane.
Lugedes siin välismaa hvoorumeid, ka igasugu ameeriklased, samuti ooplid ja saabid, pmst kõik mis nende VP44'de peale tehtud on, töötavad vaid
esimesed 200000km.
Leidsin loogilise seletuse ka siin soovitatud "süüte" paari kraadi võrra varaseks keeramisele- nimelt sellisel moel võib vigase pumbaga masina
mõneks ajaks saada rahuldavalt, st sõiduvõimeliselt käima, ilmselt sel moel töötab suur osa meil eestis olevatest "kehvalt töötavatest" V6'test.
Kusjuures vigase pumba sümptomid ei avaldugi esialgu mitte milleski muus, kui masin lihtsalt päris normaalselt ei käi, samuti on kütusekulu
ebanormaalne- siit tuleneb omakorda müüt justkui oleks need mootorid uimased või eriti janused. Vist siiski nii pole, lihtsalt kõrgsurvepump on jäänud
hoolduse käigus vahetamata, see ei oska "süüdet" täpselt reguleerida, sellest omakorda kõik muud hädad. Diagnoosida neid hädasid keegi ei oska, ning
kui asi kõigile tuttava 00550 veani jõuab, on asi juba päris hull.
Kui kellelgi on pumba elektroonika surnud, või ka lihtsalt pump koolend (sh ka sellesama ennako kolvi veaga) siis olen pakkumistele avatud.
|
|
|
|
ferdinand
huviline
Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 31.08.12 23:20
|
|
|
Praeguseks on minu autoga olukord niivõrd hull, et sõita on üsna keeruline, iga natukese aja tagant süttivad abs/esp tulukesed, ühtlasi saabub ka
täielik jõuetus.
Homme pistan külge uue pumba, siis selgub, kas tõepoolest see kurikuulus ennako kolb suudab sihukese jama tekitada...
|
|
|
|
jrgen99
huviline
Registreerunud 02.02.05
Kasutaja on eemal
Auto: A6 2.5TDi Avant quattro 1997
|
postitati 01.09.12 06:49
|
|
|
Küsimus kuidas saab kütet mehaaniliselt juurde keerata? Arvutiga küttekogus maksimumi peale panud aga ikkagi nagu jõuetu. Jutt samast V6 st TDi
mootorist. Tänud ette
|
|
|
ferdinand
huviline
Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 01.09.12 07:33
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: jrgen99
Küsimus kuidas saab kütet mehaaniliselt juurde keerata? Arvutiga küttekogus maksimumi peale panud aga ikkagi nagu jõuetu. Jutt samast V6 st TDi
mootorist. Tänud ette |
Viga on milleski muus kui küttekoguses. Mehhaaniliselt seal midagi juurde keerata ei saa ja arvuti abil küttekoguse suurendamine on mu arusaama järgi
ajutine lahendus mingi muu häda korral.
|
|
|
|
kenno73
huviline
Registreerunud 21.06.10
Kasutaja on eemal
|
postitati 01.09.12 07:47
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: jrgen99
mootorist. Tänud ette |
Tuleb otsida ikka konkreetne viga üles miks mootor jõuetu mitte niisama lampi kütust juurde keerata. Sellel mootoril erinevaid põhjuseid miks edasi ei
liigu.
|
|
|
AMX
huviline
Registreerunud 10.09.09
Kasutaja on eemal
Auto: Audi 80 2.8 quattro 1992a, vw multivan 2.0bitdi 4motion 2016a
|
postitati 01.09.12 08:00
|
|
|
Märkus moderaatorilt: "Postitus kustutatud, kuna kasutaja ei ole vaatamata varasemale märkusele asunud järgima
foorumi reeglite 3. punkti! Järgmine samm on kasutaja postitusõiguse peatamine!"
|
|
|
martv
huviline
Registreerunud 04.10.11
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A6 C5 2.5tdi quattro Golf III GTI 16v
|
postitati 01.09.12 08:54
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: ferdinand
Praeguseks on minu autoga olukord niivõrd hull, et sõita on üsna keeruline, iga natukese aja tagant süttivad abs/esp tulukesed, ühtlasi saabub ka
täielik jõuetus.
Homme pistan külge uue pumba, siis selgub, kas tõepoolest see kurikuulus ennako kolb suudab sihukese jama tekitada... |
Viga võib olla märjaks saanud abs või kasti ajus(tüüpviga) sinupolt varem väljatoodub veateade 18265 load signal,ei näita laadimist vaid
koormust,lahenduseks heal juhul kuivatamine halvemal uus aju.Googelda seda 18265 te välismaa foorumites sama probleemi nagu sul päris palju.Kontrolli
piduritule lüliti ja abs andurid ka üle,kui vigased siis ECU hakkab võimsust piirama.
|
|
|
ferdinand
huviline
Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 01.09.12 19:22
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: martv
Viga võib olla märjaks saanud abs või kasti ajus(tüüpviga) sinupolt varem väljatoodub veateade 18265 load signal,ei näita laadimist vaid
koormust,lahenduseks heal juhul kuivatamine halvemal uus aju.Googelda seda 18265 te välismaa foorumites sama probleemi nagu sul päris palju.Kontrolli
piduritule lüliti ja abs andurid ka üle,kui vigased siis ECU hakkab võimsust piirama. |
Abs'i aju kaevasin kunagi mati alt välja, seal küll veest või niiskusest jälgegi polnud. Kus paikneb kasti aju? Kastis sees või ka mati all kusagil?
|
|
|
|
kenno73
huviline
Registreerunud 21.06.10
Kasutaja on eemal
|
postitati 01.09.12 21:47
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: martv
piduritule lüliti ja abs andurid ka üle,kui vigased siis ECU hakkab võimsust piirama. |
Abs'i aju kaevasin kunagi mati alt välja, seal küll veest või niiskusest jälgegi polnud. Kus paikneb kasti aju? Kastis sees või ka mati all kusagil?
|
ABS aju asub kapoti all abs pumba enda küljes, käigukasti aju salongis kõrvalistuja jalgade juures mati all.
|
|
|
ferdinand
huviline
Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 02.09.12 09:53
|
|
|
Tsitaat: | Tsitaat: | Algselt postitas: kenno73
|
ABS aju asub kapoti all abs pumba enda küljes, käigukasti aju salongis kõrvalistuja jalgade juures mati all. |
Minu masinal on absi aju ka kõrvalistuja mati all, kasti aju siis sealsamas järelikult? Mille järgi ära tunneb, et see just kasti aju?
|
|
|
|
Brr
huviline
Registreerunud 14.02.08
Kasutaja on eemal
Auto: A6c5
|
postitati 04.09.12 19:48
|
|
|
Käigukasti aju on kõrvalistuja jalge all karbi sees.
|
|
|
JanariA4
huviline
Registreerunud 02.05.06
Kasutaja on eemal
Auto: Skoda Octavia RS III
|
postitati 05.09.12 04:06
|
|
|
Kuidas põranda vaiba lahti saaks kõige lihtsamalt? Pean endal ka asja üle vaatama, vihmadega avastasin, et kõrvalistuja jalgealune märg...
|
|
|
ferdinand
huviline
Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 15.09.12 20:38
|
|
|
Tundub, et minu saaga sai läbi selleks korraks. Vahetasin kõrgsurvepumba pritsehetke reguleerimise kolvi (ennako?) ja masin on nagu uus. Kiirendab nagu pöörane ning kütusekulu on seejuures varasemast umbes poole
väiksem.
Eks ole näha kui kauaks...
|
|
|
|
andrec
huviline
Registreerunud 07.10.06
Kasutaja on eemal
Auto: A4 B6 R30 VR6 turbo
|
postitati 16.09.12 06:08
|
|
|
Mis vahe uuel ja vanal oli siis?
|
|
|
|
ferdinand
huviline
Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal
|
|
rocket
huviline
Registreerunud 13.10.04
Kasutaja on eemal
Auto: 40 TFSI
|
postitati 16.09.12 07:32
|
|
|
Kui sellist õigel ajal ära ei vaheta siis läheb pumba korpus takkajärgi, sel juhul enam kolvi vahetusest ei piisa. Minul ilmselt päästis hullemast
õlirikas kütus. |
Ma küsiks vastu, et mis materjalist oli see silinder, kus kolb liigub? Kahjustatud peaks olema ka silindriseinad (kui kolvil endal vaod sees), eriti
veel kui tegemist pronksi või alumiiniumiga.
Tõenäoliselt on seal ka mingisugused metallurgilised ja kütuse keemilisest koostisest tulenevad kulumise põhjused.
|
|
|
|
teitur
huviline
Registreerunud 07.07.10
Kasutaja on eemal
Auto: Allroad C5, VAZ 2105
|
postitati 16.09.12 07:57
|
|
|
Ja kustkaudu selliseid kolbe muretseda saab ja mis hinnaga?
|
|
|
Lehekülgi: 1 2 3 |