Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema Tee uus küsitlus
 Lehekülgi:  1  2  3
Autor:
Pealkiri: Kas keegi aitaks 2,5tdi V6 korralikult käima saada? (Vastuseid: 64 | Vaatamisi: 15480)
andrec
huviline

Registreerunud 07.10.06
Kasutaja on eemal

Auto: A4 B6 R30 VR6 turbo

postitati 28.07.12 11:47 Tsiteeri

Küsiks siis ka pihustite kohta, et järsku oskab keegi kommenteerida, kuna vaevlen siin ühe '99a A6 quattro automaadiga. Soojast peast tahab 10sekundit käiamist saada ennem kui käima läheb. Pump on pandud 10 000km tagasi uus, vigu ei ole ja süüde on tehase normide järgi paigas. Külmast peast käivitub ilusti. Umbes 2000km tagasi läks peale Allroadi mootor koos pihustitega(vanal mootoril nuka liin puruks), kahjuks hetkel ei mäleta mootori tähti.

Et siis mis vahe on neil pihustitel:
059130201A manual-gearbox:AKN
059130201B automatic:AKN
059130201D AKE
059130201F BCZ,BAU

12,72@178,14km/h @S4 // 241km/h @ S4 OMC
http://differ.ee https://www.youtube.com/andresleever
Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
teitur
huviline

Registreerunud 07.07.10
Kasutaja on eemal

Auto: Allroad C5, VAZ 2105

postitati 28.07.12 12:10 Tsiteeri

Mis muud seal ikka väga vahet saab olla, kui pihustiotsa suurus.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi
diffas
huviline

Registreerunud 14.07.10
Kasutaja on eemal

Auto: A4 B5q 2.5TriTDI + A4 B7q 3.0TDI

postitati 28.07.12 17:32 Tsiteeri

AFB mootoris on natuke teistsugune pihusti otsa kinnitus. Uuemates euro 4(bau, bdg, bdh...) mootorites on pihusti otsad 6 augulised ja 0.16mm suurusega. Vanades (afb,akn,ake...) on 5x0.18. Se et pead leige mootoriga saagima, on suurem osa sellest et pump on nats hilisel. Timmi nõksu varajasele ja peab jälle töötama. :)

Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
ferdinand
huviline

Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal

Auto: 400,401,969

postitati 28.07.12 22:15 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: diffas
AFB mootoris on natuke teistsugune pihusti otsa kinnitus. Uuemates euro 4(bau, bdg, bdh...) mootorites on pihusti otsad 6 augulised ja 0.16mm suurusega. Vanades (afb,akn,ake...) on 5x0.18. Se et pead leige mootoriga saagima, on suurem osa sellest et pump on nats hilisel. Timmi nõksu varajasele ja peab jälle töötama. :)

Jälle väga hea info pihustite erinevusest, tnx, mingi hetk korjan ka masinal taas pihustid maha ja vaatan mis nägu need on.

Selle "süüte" varajaseks keeramisega mu meelest ei tohiks ka liialdada, kuigi aru ei ole ma seni saanud, mille järgi käivitamisel süüdet sätitakse? Kas käivitamisel on vaikimisi, mehhaaniliselt paika sätitud asend (tehasejuhendi kohaselt siis 2kraadi peale üss)? või korrigeeritakse seda ka käivitamisel?

Oma masinal avastasin veel ühe põneva anomaalia- külma mootoriga soovib aju saada "süüdet" 12 kraadi enne üss, st neljanda kanali teises lahtris näitab sellist väärtust, reaalselt on sel ajal "süüde" permanentselt 0 kraadi, st kolmandas aknas näitab 0. On selline asi normaalne? Mootori soojenemisel mingist hetkest alates lähevad näidud "normaalseks".

Millegipärast on tulnud mõttesse, et ehk on minu masinal keegi mootoriaju softi "värskendanud" ja selles kogu "jama" seisnebki. Kuidas sellist asja kontrollida saaks?

Isegi kui mul on igav, kõik mul tuleb välja!
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
diffas
huviline

Registreerunud 14.07.10
Kasutaja on eemal

postitati 29.07.12 07:11 Tsiteeri

Tsitaat:

Selle "süüte" varajaseks keeramisega mu meelest ei tohiks ka liialdada, kuigi aru ei ole ma seni saanud, mille järgi käivitamisel süüdet sätitakse? Kas käivitamisel on vaikimisi, mehhaaniliselt paika sätitud asend (tehasejuhendi kohaselt siis 2kraadi peale üss)? või korrigeeritakse seda ka käivitamisel?

Kävitamisel kasutatakse pumpa mekaanilist süütenurkka ja ku auto käib siis algab elektrooniline kontrollimine. Optimaalsem süütenurk on minki 2-0 kraadi btdc.

Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
meelo
huviline

Registreerunud 07.01.06
Kasutaja on eemal

Auto: A6 C7 3.0 BiTDI Q Avant S-Line

postitati 29.07.12 08:27 Tsiteeri

Tsitaat:
Tsitaat:

Kävitamisel kasutatakse pumpa mekaanilist süütenurkka ja ku auto käib siis algab elektrooniline kontrollimine. Optimaalsem süütenurk on minki 2-0 kraadi btdc.

Kas sa pead silmas optimaalsuse all eelsüütenurka 2-0 BTDC töösoojalt tühikäigul?

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
diffas
huviline

Registreerunud 14.07.10
Kasutaja on eemal

postitati 29.07.12 14:20 Tsiteeri

Tsitaat:
Originally posted by meelo
Kas sa pead silmas optimaalsuse all eelsüütenurka 2-0 BTDC töösoojalt tühikäigul?

Ma pean silmas käivitumist.

ferdinand
huviline

Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal

postitati 30.07.12 22:17 Tsiteeri

Tsitaat:

Millegipärast minu masin käivitub ühtviisi hästi nii paar kraadi hilise kui varase süütenurgaga, seepärast ma ei saagi aru miks väidetakse, et natuke vale "süütega" auto enam käima ei lähe. 2 kraadi varase "süütega" hakkab juba aegajalt see 00550 start of injection regulation (vmt) viga tekkima, mis on ka üsna loogiline, sest vale mehhaanilise seadistuse tõttu ei suuda pump pritsehetke normaalseks ajastada.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
ferdinand
huviline

Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal

postitati 17.08.12 22:30 Tsiteeri

Proovin siis ise masinale diagnoosi panna- ilmselt ikkagi kõrgsurvepump vigane.
Lugedes siin välismaa hvoorumeid, ka igasugu ameeriklased, samuti ooplid ja saabid, pmst kõik mis nende VP44'de peale tehtud on, töötavad vaid esimesed 200000km.

Leidsin loogilise seletuse ka siin soovitatud "süüte" paari kraadi võrra varaseks keeramisele- nimelt sellisel moel võib vigase pumbaga masina mõneks ajaks saada rahuldavalt, st sõiduvõimeliselt käima, ilmselt sel moel töötab suur osa meil eestis olevatest "kehvalt töötavatest" V6'test.

Kusjuures vigase pumba sümptomid ei avaldugi esialgu mitte milleski muus, kui masin lihtsalt päris normaalselt ei käi, samuti on kütusekulu ebanormaalne- siit tuleneb omakorda müüt justkui oleks need mootorid uimased või eriti janused. Vist siiski nii pole, lihtsalt kõrgsurvepump on jäänud hoolduse käigus vahetamata, see ei oska "süüdet" täpselt reguleerida, sellest omakorda kõik muud hädad. Diagnoosida neid hädasid keegi ei oska, ning kui asi kõigile tuttava 00550 veani jõuab, on asi juba päris hull.

Kui kellelgi on pumba elektroonika surnud, või ka lihtsalt pump koolend (sh ka sellesama ennako kolvi veaga) siis olen pakkumistele avatud.

ferdinand
huviline

Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal

postitati 31.08.12 23:20 Tsiteeri

Praeguseks on minu autoga olukord niivõrd hull, et sõita on üsna keeruline, iga natukese aja tagant süttivad abs/esp tulukesed, ühtlasi saabub ka täielik jõuetus.:D

Homme pistan külge uue pumba, siis selgub, kas tõepoolest see kurikuulus ennako kolb suudab sihukese jama tekitada...

jrgen99
huviline

Registreerunud 02.02.05
Kasutaja on eemal

Auto: A6 2.5TDi Avant quattro 1997

postitati 01.09.12 06:49 Tsiteeri

Küsimus kuidas saab kütet mehaaniliselt juurde keerata? Arvutiga küttekogus maksimumi peale panud aga ikkagi nagu jõuetu. Jutt samast V6 st TDi mootorist. Tänud ette:)

ferdinand
huviline

Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal

postitati 01.09.12 07:33 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: jrgen99
Küsimus kuidas saab kütet mehaaniliselt juurde keerata? Arvutiga küttekogus maksimumi peale panud aga ikkagi nagu jõuetu. Jutt samast V6 st TDi mootorist. Tänud ette:)

Viga on milleski muus kui küttekoguses. Mehhaaniliselt seal midagi juurde keerata ei saa ja arvuti abil küttekoguse suurendamine on mu arusaama järgi ajutine lahendus mingi muu häda korral.

kenno73
huviline

Registreerunud 21.06.10
Kasutaja on eemal

postitati 01.09.12 07:47 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: jrgen99

Tuleb otsida ikka konkreetne viga üles miks mootor jõuetu mitte niisama lampi kütust juurde keerata. Sellel mootoril erinevaid põhjuseid miks edasi ei liigu.

Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U
AMX
huviline

Registreerunud 10.09.09
Kasutaja on eemal

Auto: Audi 80 2.8 quattro 1992a, vw multivan 2.0bitdi 4motion 2016a

postitati 01.09.12 08:00 Tsiteeri

Märkus moderaatorilt: "Postitus kustutatud, kuna kasutaja ei ole vaatamata varasemale märkusele asunud järgima foorumi reeglite 3. punkti! Järgmine samm on kasutaja postitusõiguse peatamine!"

martv
huviline

Registreerunud 04.10.11
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A6 C5 2.5tdi quattro Golf III GTI 16v

postitati 01.09.12 08:54 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: ferdinand
Praeguseks on minu autoga olukord niivõrd hull, et sõita on üsna keeruline, iga natukese aja tagant süttivad abs/esp tulukesed, ühtlasi saabub ka täielik jõuetus.:D

Homme pistan külge uue pumba, siis selgub, kas tõepoolest see kurikuulus ennako kolb suudab sihukese jama tekitada...

Viga võib olla märjaks saanud abs või kasti ajus(tüüpviga) sinupolt varem väljatoodub veateade 18265 load signal,ei näita laadimist vaid koormust,lahenduseks heal juhul kuivatamine halvemal uus aju.Googelda seda 18265 te välismaa foorumites sama probleemi nagu sul päris palju.Kontrolli piduritule lüliti ja abs andurid ka üle,kui vigased siis ECU hakkab võimsust piirama.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
ferdinand
huviline

Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal

postitati 01.09.12 19:22 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: martv
Viga võib olla märjaks saanud abs või kasti ajus(tüüpviga) sinupolt varem väljatoodub veateade 18265 load signal,ei näita laadimist vaid koormust,lahenduseks heal juhul kuivatamine halvemal uus aju.Googelda seda 18265 te välismaa foorumites sama probleemi nagu sul päris palju.Kontrolli piduritule lüliti ja abs andurid ka üle,kui vigased siis ECU hakkab võimsust piirama.

Abs'i aju kaevasin kunagi mati alt välja, seal küll veest või niiskusest jälgegi polnud. Kus paikneb kasti aju? Kastis sees või ka mati all kusagil?

kenno73
huviline

Registreerunud 21.06.10
Kasutaja on eemal

postitati 01.09.12 21:47 Tsiteeri

Tsitaat:
Tsitaat:
Algselt postitas: martv

Abs'i aju kaevasin kunagi mati alt välja, seal küll veest või niiskusest jälgegi polnud. Kus paikneb kasti aju? Kastis sees või ka mati all kusagil?

ABS aju asub kapoti all abs pumba enda küljes, käigukasti aju salongis kõrvalistuja jalgade juures mati all.

Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U
ferdinand
huviline

Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal

postitati 02.09.12 09:53 Tsiteeri

Tsitaat:
Tsitaat:
Algselt postitas: kenno73

ABS aju asub kapoti all abs pumba enda küljes, käigukasti aju salongis kõrvalistuja jalgade juures mati all.

Minu masinal on absi aju ka kõrvalistuja mati all, kasti aju siis sealsamas järelikult? Mille järgi ära tunneb, et see just kasti aju?

Brr
huviline

Registreerunud 14.02.08
Kasutaja on eemal

Auto: A6c5

postitati 04.09.12 19:48 Tsiteeri

Käigukasti aju on kõrvalistuja jalge all karbi sees.

JanariA4
huviline

Registreerunud 02.05.06
Kasutaja on eemal

Auto: Skoda Octavia RS III

postitati 05.09.12 04:06 Tsiteeri

Kuidas põranda vaiba lahti saaks kõige lihtsamalt? Pean endal ka asja üle vaatama, vihmadega avastasin, et kõrvalistuja jalgealune märg...

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
ferdinand
huviline

Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal

postitati 15.09.12 20:38 Tsiteeri

Tundub, et minu saaga sai läbi selleks korraks. Vahetasin kõrgsurvepumba pritsehetke reguleerimise kolvi (ennako?) ja masin on nagu uus. :D Kiirendab nagu pöörane ning kütusekulu on seejuures varasemast umbes poole väiksem.
Eks ole näha kui kauaks...

andrec
huviline

Registreerunud 07.10.06
Kasutaja on eemal

Auto: A4 B6 R30 VR6 turbo

postitati 16.09.12 06:08 Tsiteeri

Mis vahe uuel ja vanal oli siis?

12,72@178,14km/h @S4 // 241km/h @ S4 OMC
http://differ.ee https://www.youtube.com/andresleever
Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
ferdinand
huviline

Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal

postitati 16.09.12 07:17 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: andrec
Mis vahe uuel ja vanal oli siis?

Vana kolb oli tüüpiliste kulumisjälgedega, teflonkate ühest küljest maha kulunud ja sügavad vaod sees, 200-300000 pealt on nad sellised kõik.:D
http://www.hot.ee/ferdinand/ennako.jpg

Kui sellist õigel ajal ära ei vaheta siis läheb pumba korpus takkajärgi, sel juhul enam kolvi vahetusest ei piisa. Minul ilmselt päästis hullemast õlirikas kütus.:D

rocket
huviline

Registreerunud 13.10.04
Kasutaja on eemal

Auto: 40 TFSI

postitati 16.09.12 07:32 Tsiteeri

Tsitaat:
Kui sellist õigel ajal ära ei vaheta siis läheb pumba korpus takkajärgi, sel juhul enam kolvi vahetusest ei piisa. Minul ilmselt päästis hullemast õlirikas kütus.:D

Ma küsiks vastu, et mis materjalist oli see silinder, kus kolb liigub? Kahjustatud peaks olema ka silindriseinad (kui kolvil endal vaod sees), eriti veel kui tegemist pronksi või alumiiniumiga.
Tõenäoliselt on seal ka mingisugused metallurgilised ja kütuse keemilisest koostisest tulenevad kulumise põhjused.

Diagnostika, elektriküsimused. Lisade paigaldus ja õpetamine A6 C4-C8 ja A4 B5-B9'le. Pealinnas HELISTA 562-56789 !
Müüa püsikiirushoidja koos paigaldusega , Vaata ka: Cruise Control, :: Kompuuter ,:: LED orig. numbrituled ja salongivalgustus
teitur
huviline

Registreerunud 07.07.10
Kasutaja on eemal

Auto: Allroad C5, VAZ 2105

postitati 16.09.12 07:57 Tsiteeri

Ja kustkaudu selliseid kolbe muretseda saab ja mis hinnaga?

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi
 Lehekülgi:  1  2  3
Tee uus teema Tee uus küsitlus

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 20]
[PHP: 37.1% - SQL: 62.9%]