Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema
 Lehekülgi:  1  ..  17  18  19  20  21  ..  26
Autor:
Pealkiri: Audi C4 avant quattro'd ja kuubikud (+muu jama) - 1982-1995 - kps (Vastuseid: 629 | Vaatamisi: 47009)
Hegol
klubiliige

Registreerunud 20.09.06
Kasutaja on eemal

Auto: Audi 80 B2q & Audi 80 B3q 16v & Audi A4 Avant B9q & Audi Q4 e-tron q

postitati 22.12.11 15:44 Tsiteeri

Sattusin ükspäev kahes erineva kaubanduskeskuse parklas sellega kõrvuti parkima, siis no näeb ikka C4 oolrõudina välja küll. Istme asendi järgi ütleks, et sa ise ei sõitnud sellega toopäev (teisipäev) :D

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Skype Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
kps
moderaator

Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal

Auto: 5x4x4

postitati 23.01.12 15:49 Tsiteeri

Sain siis esimesel korral 100 ollrõudi ka ise maakoha tingimustes ja tuisuvaaludes ära proovida. Ütleme nii, et hea oli et oma sinise saaniga sinna ei läinud, oleksin istunud seal jaanipäevani. Ka kirsi võimetest oleks peaaegu puudu jäänud, ehk siis suurem rehv - mootoril jõudu vähem, suurem takistus lumes ja esimese käiguga alla 2500rpm tahtis sinder hakata välja surema. Ehk siis 2.3'l on madalalt väänet palju rohkem minna kui v6'tel, aga sellegipoolest pidin korra pikalt tagasi ukerdama ja uue hooga siis juba rohkem pähe andes läbi vaalude lendama. Masinal oli pagassis mingi 150kg jagu staffi ja paak kah peaaegu täis, ehk siis tagaosa kõrguses kaotasin ma päris korralikult (st. kogu selle lastiga oli tagaosa palju kõrgemal kui teistel tühjast peast). Aga noh, ka inerts viib edasi :D. Kokkuvõtteks sain aru, et see rehv on küll hea, aga ukerdamisel jääb pidamisest puudu. Tõmbab mustri kohe lund täis ja pidamine on viimane asi, mis nendest kaubiku 16C naastudega hakka c2'tedest võtta on.

Tuju jäi endiselt heaks, sest labidat polnud vaja vaatamata kõigele kätte võtta :cool:.

Hea auto on palju autosid...
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
kps
moderaator

Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal

postitati 04.02.12 13:28 Tsiteeri
Kogu tõde 2.3 kaheklemmilistest temperatuurianduritest.

Mainin ära, et enne selle postituse tegemist suutsin ma ennast päris korralikult mitmel päeval välja vihastada ja ennast korralikult ära külmetada. Kindlasti ei saa see postitus mitte väike olema.

Täpsemalt siis. Nii nagu välistemperatuur langes alla -20-21 kraadi külmani lakkas töötamast minu kirsivant, ehk siis ainuke "inetu pardipoeg" minu avant quattro rivist kapotialuse poolelt. Nagu teada siis tegemist on kapriisse pritse ja 2.3 mootoriga. Minul sõitis selle asja peale klots kokku, sest olen siin taevani kiitnud originaal temperatuuriandureid ja laitnud vufleid. Aga järjekordselt langesin ma selle lõksu, et just temperatuuriandur oli see, mis ei lasknud mul masinal enam käivituda. Võtsin siis ette selle tänamatu töö, et selgitada lõplikult välja, mis kuradi kamm nende anduritega siis lõpuks on ja miks kestis originaalandur ikkagi "nii vähe" nagu seda siis põhimõtteliselt ~poolteist aastat. Läksin poodi, ostsin just nimelt uue vuffel anduri ja panin selle kenasti samadesse välistingimustesse seisma nagu seda on siis hetkel masina küljes olev soetatud originaal. Hommikul nagu ikka -25C kraadiklaasi järgi väljas ja masin ei käivitunud - lubas, aga aru oli saada, et kütust peale ei saa. No mõeldud tehtud. Soe pesu ja soojad riided selga ning välistingimustes kapoti alla. Tester masina küljes olevale originaalandurile külge ja imestus oli mulle suur. Kui korras originaalanduri sisetakistus ei tohi langeda alla ~6000 oomi (väga ekstreemsetes olukordades võibolla nõks suuremaks, aga mitte kardinaalselt ) ja seda siis ka tehase andmetest järgi kontrollides. Minu kapoti alt vaatas mulle andurite otstest vastu hoopis 19k+ oomi ehk siis 19000+ oomi. Mainin ära, et testriteks ei kasuta ma vufleid vaid Meterman'i toodangut ja konkreetne isend oli hinnaklassis 200+ euri hea soodukaga (kes üldse sellest midagi jagab). Olin juba varasemalt kursis sellega, et vana originaalandur, mis ilmselt tehasest paigaldatud ajast peal lõpetas oma töö just sedamoodi, et takistus langes lausa ~22k oomini ~-15 külmakraadi juures ja toatemperatuuril ~22 soojakraadi juures oli anduri takistus 9k oomi, mis oleks pidanud selle temperatuuri juures olema ~1000 oomi, mitte rohkem. Selge oli see, et selle takistusega ei liigu see masina mitte kuhugi selle külmaga.

Järgmine andur (eile just Forsist soetatud), mille karbist siis välja võtsin ja mis oli kenasti samal temperatuuril hoitud nagu auto küljes olev originaalandur - tester külge ja minu karp vajus lahti, vastu vaatas 18k+ oomi takistust. Panin selle masinale pistiku külge kapoti all ja nagu arvata võib masin turtsus, aga käima ei läinud ega jäänud max 10 sec sai sellega mängitud ja teema oli selge. Järgnes siis selline mõneminutiline WHAT THE F*CK perioodike, endal näpud peaaegu kivikõvaks külmunud :). Näpud sooja, vuffel andur kaasa ja garaazhi koos testriga. Nii kaua kui ma garaazhis ~+4-5 kraadi juures mõned minutid toimetasin käte soojendamisega viskasin uuele vuffel andurile testri korra külge - nüüd vajus karp kahjuks veel rohkem lahti kui enne. Anduri sisetakistus ~6500 oomi, ehk siis piirkond, millega tegelikult masin peab kenasti käivituma ja pritse ning külmkäivitus pihusti kenasti rakenduma. Jalutasin siis anduriga õue tagasi ja jätsin klemmid testril külge. Mul läks aega umbes ~2min kui anduri takistus sõitis uuesti ~18k oomi juurdetagasi, aga seda mitte sujuvalt, vaid pikalt oli ~6500 oomi kandis ja siis mingist hetkest langes ~15 sekundi jooksul ~18k oomi kanti. Järgmine liigutus oli natuke soojendatud käed kindast välja ja vastu andurit. ~10sec ja takistus langes jälle nõksti ~6000 kanti ja vastavalt sellele kui kaua kätt küljes hoidsin hakkas andur iseenesest mõistetavalt jooksma väiksemasse takistusalasse, ehk siis täiesti normaalne soojenemise juures.

Uus katse, seesama vuffel uuesti autole külge, hoidsin näppude vahel ja õhkasin veel suust sooja õhku juurde. Nii mingi ~30sec, siis kargasin autosse ja keerasin võtit. Edasi arvake ära ise, mis toimus. Kui arvata ei oska, siis palun - masin käivitus, käis mingi ~15sec täiesti perfektselt, siis hakkas puterdama nagu ei saaks midagi kätte ja suri uuesti välja. Kes on taibukam saab aru, kes ei mõikand mütsigi, sellele seletuseks, et anduri temp langes ja takistus kadus tühimikku kuhugi ~18-19k oomi juurde tagasi, pritse jaoks oli mootor seega "töösoe" ja kütust enam peale ei antud selles koguses, mis külmale mootorile vaja oleks.

Nüüd siis natuke varasemad tähelepanekud ja seda siis juba kahel talvel nende andurijamadega alustades. Kui masinaga täiesti külmast peast mängida, starterit ja kui prõksatab ja välja sureb, siis uuesti süüde välja/sisse/pumbast surve üles ja jälle starterit jne. kuni siis mootor lõpuks käima jääb, st. starteri ja aku abil ketrasin siis vaikselt mootori "soojaks" lõppeb see käivitumise probleem pikaks ajaks. Vähemalt 6-7 tunni jooksul välistemperatuuri -25 juures pole käivitamisega mingeid probleeme, masin käivitub paugust, hoiab kenasti tuure üleval nagu kord ja kohus külmast peast jne. Ning kui siis lõpuks mingi pikem seisak ja külmem ilm siis tulid käivitusjamad jälle tagasi (kuna ise sel talvel nende külmadega väga selle masinaga ei liikunud, siis kuulsin alles hiljem, et käivitumisega olid jälle probleemid).
Minu kokkuvõte kogu asjast. MA TÄNAN FORSSI JA AUTOEKSPERTI, kes on mind nende vuffel kui ka originaal anduritega varustanud viimasel kahel aastal ja mis on ilmselt nende endi teadmata Itaalia kliimasse mõeldud, kus temperatuurid ei lange iial alla -21 külmakraadi. Jah need andurit töötavad soojemas kliimas perfektselt, aga mina hakkan nüüd otsima lammutustest originaalandureid, mis on ehk veel vanast ajast pärit, kus ka selle mootoritüübiga võis lapimaal ringi sõita :(.

Teine variant on realiseerida see mõte, mida ma tegelikult haudusin selle auto puhul juba eelmistel talvedel neid vufleid kasutades, et toon vastavas vahemikus reostaadi salongi ja kasutan seda nagu vanadel headel aegadel Zigullide ja tooreklapiga :mad:. Igaks juhuks maini veel ka ära, et sel mootoritüübil ei saa neid karvu ka kokku keerata ja kasutada üheklemmilist tempandurit vanematelt masinatelt, kuna kahe erineva elektroonika takistuse vajadus eeldab just nimelt eraldi karvadelt tulevat takistuse infot, ehk siis põhimõtteliselt kahte füüsilist vanema kooli temp. andurit. Kaablid omavahel kokku pannes tekib elektroonikate omavahel juba mingi "lühis", mis ei lase kummalgi asjal enam andurist tulevat takistust mingil moel "kuulata".

Vaadates siin foorumis ringi, siis hakkan ma vaikselt aru saama, miks külmade ilmadega hakkab siin mingi nutt ja hala pihta, et 2.3 mootorit ei saada käima. Kindlasti on ka teisi põhjusi, aga täiesti perfektselt töötava süsteemi korral on minu jaoks asi selle müsteeriumiga lahendatud. Kergelt müüdimurdja tunne on hetkel :D. Endiselt võin öelda, et see pritse ja mootor on minu vaatenurgast täiesti pommikindel, aga need kulinad, mis juhtmete otsas ripuvad on saatanast, mitte asjad ise :cool:.

PS! Avalikku foorumisse ma seda postitust ei teinud nimelt, kuna hetkel jalutan esimesel võimalusel Forssi tagasi koos uue eile ostetud anduriga ja küsin, mis nemad sellest pullist arvavad :). Ma ei maini, et mul on sedamoodi "Itaalias töötavaid" andureid veel mingi 2-3 tk. ja ma veel imestasin, et mis kuradi värk on, et igasuguste soojapuhurite ja muu jamaga testides need andurid näitavad täiesti perfektseid andmeid vastavalt tehase ette antud sooja ja takistuse skaalale, aga kui asi on külmas masinale külge keeratud, siis masin ei tee suht midagi :). Puhas minu viga, et mul pole lihtsalt nii külma sügavkülmikut toas, et asju oleks saanud jahutada vastavalt Eesti kliimale alla ~-20-21 külmakraadi :cool:.

Peace rahvas ja see teema kindlasti täiustub, kui ma endale lahenduse leian.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
püstolett
huviline

Registreerunud 29.07.06
Kasutaja on eemal

Auto: A8 4.2 Tdi 2007; C4 S6 Plus sedaan; C4 S4 turbo; RS6 C7.5

postitati 04.02.12 17:33 Tsiteeri

Pm siis autod varakevadest hilissügiseni ja südatalvel peaks Ladaga ringi ajama, sest see on ju külmade jaoks tehtud. Ega väga miinustega quattrotama ei lähe ja siis pole ju vahet millega sõidad.
Kui ma hästi meelde tuletan, siis mul oli ka üks aasta see AAR mootoriga nelikveoline ja tõesti mingist temperatuurist hakkas jamama. No algul oli kohe kahtlus et pritsepea ja nii oligi, samas sai ostetud kindlasti korras pea, aga käivitumine külmalt oli ikkagi kahtlane. VB siis ka selle anduri valetamisest, aga mina sinnamaani ei oleks osanud otsida tol korral veel.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
kps
moderaator

Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal

postitati 04.02.12 18:40 Tsiteeri

Heh Jürgen, mis sinu postitusega juhtus :). Sain selle läbi loetud ja järgmisel hetkel oli kadunud :D.

Jürgen
klubiliige

Registreerunud 11.11.04
Kasutaja on eemal

postitati 04.02.12 20:48 Tsiteeri

Nojah, väike viperus selle postitusega :P, aga üritan taastada mõttekäigu. (tegelt vast DB tasandil mõni admin kindlasti suudab orignaali taastada? :))

---

Endalgi olnud probleeme soojamaa autodega (küll jaapani sugematega, mitte italiaanod). Nimelt sai mõned head aastat tagasi suht sarnastes ilmastikuoludes, sarnaste meetoditega kakeldud mikromootoriga Hondaga. Lõppes see horisontaalis ja pikalt haige olemisega.
Samas teen ettepaneku märgistada Eestis müüdavad autod sarnaselt toiduainetele "Made in Estonia" -> "Made for Estonia" või "Made for climate, that changes".

Tsitaat:
Algselt postitas: püstolett
Pm siis autod varakevadest hilissügiseni ja südatalvel peaks Ladaga ringi ajama, sest see on ju külmade jaoks tehtud.

Siinkohal taandub ikkagi teema pigem karpa mootorile, mis eeldab juhilt rohkem tunnetust, kui lihtsalt võtmetega kõlistamist. Seejuures olen suhteliselt veendunud, et terve talv läbi seisnud aparaatidega võrreldes saaksin enda Fiati mõne starteri pöördega käima, kui kuvaldaga toodetud VAZ'i mootoriga Nival ilmselt oleks tarvis mitu korda akut täiendavalt laadida (arvestame 60Ah täis laetud akuga).

Kps'le aga edu selle teemaga. Imho peaks viimase temaatika iva laiemat kõlapinda saama.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
KeveN
huviline

Registreerunud 29.09.08
Kasutaja on eemal

Auto: Audi 80 TYP85 Q , Audi V8 4.2

postitati 04.02.12 20:52 Tsiteeri

c4 vahele üks küsimus.

Mis plaanid sul b2 quattroga on ka, kas see sõidab ka sul või ootab oma aega?

Polyurea ülitugevad pinnakatted sõidukitele- https://polyterm.ee/
Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Samzik
klubiliige

Registreerunud 12.09.04
Kasutaja on eemal

Auto: Passat 1.9/96kw 4WD 2004, audi 90 2.1/134kw q 87A

postitati 05.02.12 10:17 Tsiteeri

Aga kas ei saaks teha releega ümberlüliust 6000 oomi peale, vajutad nuppu lükatakse püsiva takistuse peale ja siis kui soojeneb siis lükad originaal anduri peale.

Pakkuda uus Haldex õlipumba elektrimootor. E parandan mittetöötava mootori+uued tihendid. Mbl: 55 55 88 55.
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Zoig
klubiliige

Registreerunud 03.12.07
Kasutaja on eemal

Auto: IZh 21251 Kombi; Audi S6 Avant; B2c; B2q

postitati 05.02.12 14:16 Tsiteeri

Kusjuures mul tuli samasugune idee pähe hommikul, Muidugi esimese mõttega oli pakkuda lihtsalt ühe 6kohm takisti lisamist, aga see hakkaks kogu ülejäänud vahemikus valetama. Loogika oli selles, et paralleelse ühenduse puhul võiks aju näha kõige väiksemat takistust. Väike teooria ja arvutamine näitas, et tegelikult see nii lihtne pole.

Kui mingit andurit pole mis sellise külmaga ka usutavaid näite näitaks, siis ma läheks ka vahelüliti teed. Potekaga ma lihtsalt ise ei viitsiks pidevalt kruttida seda näitu temperatuurile vastavaks :)

Et oleks raskem!
Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U SkypeKasutaja Telefoninumber
kps
moderaator

Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal

postitati 05.02.12 19:50 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: KeveN
c4 vahele üks küsimus.

Mis plaanid sul b2 quattroga on ka, kas see sõidab ka sul või ootab oma aega?

B2Q sedaaniga on mõtted segased, kuna mind väga ei huvita selle asja originaalina säilitamine tehniliselt poolelt. Ja seni kuni pole kindlalt otsustanud, mida sinna vihmavarju alla tegema hakata ja mis eesmärgil seda kasutada on saatus veel lahtine. Enamus mõtteid kaasab endaga kadalippu ARK tehnilise ekspertiisiga, sest ebalegaalset lahendust sellest masinast kindlasti ei tule. Momendil on asi sõidukorras, mootoril mahlad vahetatud, süüteosa korrastatud, pidurisüsteem üle käidud, kuna asi sai veidikene heinamaaralliga proovile pandud, aga ülevaatusele asja sellega pole, kuna jooks, pidurid ja kere väline korrasolek ei kannata kaugeltki mitte kriitikat :D. Olen antud hetkeks soetanud ära kõik vajalikud tuled, plastid, plekid jnejne. et asja oleks võimalik väliselt originaaliks taastada - garaazhi kelder on praktiliselt varuosaladu :D. Siiani on ikkagi leidmata taastamiskõlblikud uksed, mida annab ka nii taastada, et kestaks pikalt. Aga jah, eks aeg näitab mis edasi. Eestis on kahjuks päris palju selliseid projekte kogu kompotiga maha müüdud või müügis, ehk siis omanike prioriteedid ja eluolu on piisavalt muutunud, et aega enam ei leita :(.

Kirsiga otsustasin ära, et see "itaalia anduri" probleem kaob varsti iseenesest kui külmad jälle möödas ja masin käib nagu kell. Samuti pole sel talvel lund, mida selle tankiga rünnata. Lasen seista need suuremad külmad ära ja sõidan rahulikult teiste masinatega :). 90% tõenäosusega on ka kindel selle tanki saatus - kogu tehnika kõrgenduse poolelt rändab enne järgmist sügist 2.8 AT Q peale ja kui on tahtjaid, siis madala kirsi võib keegi järgmine õnnelik omanik endale saada koos remondiajalooga paljudele mõttetutes summades ja mõne teadaoleva pisiveaga lisaks sellele andurisaagale. Kui huvi pole, siis jääb varuautoks ja saab takistitega releelülituse nupust salongi järgmiseks talveks "abiautoks". Ma lihtsalt ei viitsi selles koosluses enam asja aretada, kuna mootorit ma vahetama ei hakka ja see mootor jäi sel talvel jõuetuks sellise TANKi puhul. 2.8 AT Q on ilmselt parim tankistamise objekt, kuna enamus selle talve ukerdamistel tundsin ma puudust just nimelt mootori võimsusest ja automaatkastist :). Samuti on juba asi selge kuidas lahendada kasti õli jahutus, mis on "must have" AT kasti puhul :).

Midagi uuemat ja suuremat on samuti plaanis juurde soetada ja teen enda kallal tööd, et kõik masinad ei pea oleme neljaveolised :D.

Zoig
klubiliige

Registreerunud 03.12.07
Kasutaja on eemal

Auto: IZh 21251 Kombi; Audi S6 Avant; B2c; B2q

postitati 05.02.12 23:12 Tsiteeri

Huvitav, et V6 moto puhul kasti jahutust siis pole, samal kastil 2.2T otsas oli küll. Muidugi ega see jahutus midagi väga keerulist vast pole, mootori radikatel minuteada peaks kõigil kasti õli jahutuse torustik olemas olema.

Uus suurem ja mitte nelivedu - tõenäoliselt mitte audi?

Et oleks raskem!
Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U SkypeKasutaja Telefoninumber
Kristoff
huviline

Registreerunud 03.11.06
Kasutaja on eemal

Auto: Tq & TSI

postitati 05.02.12 23:17 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: kps
ja teen enda kallal tööd, et kõik masinad ei pea oleme neljaveolised :D.

Poleks arvanudki, et siit sellist juttu leiab. :D

Uuem, suurem ja mittenelikvedu kõlab E klassi MB moodi. Midagi muud ei torkagi rohkem pähe. Enamus suuremaid kipuvad ikkagi nelikveolised olema.

veekaheksa
klubiliige

Registreerunud 07.09.03
Kasutaja on eemal

Auto: A4 TDI quattro, S8 40V

postitati 06.02.12 09:40 Tsiteeri

Seda E-mersujuttu ma küll nüüd usun viimase asjana.

S8 http://images.spritmonitor.de/1565415_5.png TDI http://images.spritmonitor.de/1372411_5.png Die Menschen sollten nicht schlafen, während sie unterwegs sind, aber sie tun es trotzdem.
tarmo
klubiliige

Registreerunud 05.01.03
Kasutaja on eemal

postitati 06.02.12 09:48 Tsiteeri

Me kõik saame ükskord piisavalt vanaks, et teha ratsionaalseid ja mõistlikke otsuseid. :P

kps
moderaator

Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal

postitati 06.02.12 19:02 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Kristoff
Tsitaat:
Algselt postitas: kps
ja teen enda kallal tööd, et kõik masinad ei pea oleme neljaveolised :D.

Poleks arvanudki, et siit sellist juttu leiab. :D

No üks võib ju olla hälvik, kui hoovist neid Q'sid veel hulgi võtta on ;). Pean tegelikult minibussi laadset silmas, aga siiani olen ka neid ainult täisveolistena vaadanud :). PS Samzik! Q7 on viimane asi, mida mudas kirsi kombel retsida raatsiks :cool:. Ja Tarmo räägime ratsionaalsusest siis kui asi hoovil, enne seda võib veel kõike ebaratsionaalset juhtuda :D.

Samzik
klubiliige

Registreerunud 12.09.04
Kasutaja on eemal

Auto: Passat 1.9/96kw 4WD 2004, audi 90 2.1/134kw q 87A

postitati 07.02.12 18:41 Tsiteeri

PS Samzik! Q7 on viimane asi, mida mudas kirsi kombel retsida raatsiks :cool:.

Tahtsin postituse teha, aga läks kogemata ps :D.

Noh bussidest t3 oleks syncrona päris hea, seal on ülekanne selline, et visko peab vastu ja visko vedelikku saab ka uuendada eestis. Need t4 ja 5 on mõtetud esiveolised, t3 ikka tagavedu. Hiace bussid tagaveolised :).

Pakkuda uus Haldex õlipumba elektrimootor. E parandan mittetöötava mootori+uued tihendid. Mbl: 55 55 88 55.
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
laur4
huviline

Registreerunud 13.05.03
Kasutaja on eemal

Auto: A90Q, P944, UAZ469

postitati 08.02.12 15:20 Tsiteeri

Otsisin selle temperatuurianduri jutu peale oma paberihunniku läbi ning leidsin üles takistuse ja temperatuuri graafiku. Selle järgi peaks just ca -25 kraadiga takistus ca 18k oomi olema. 6k oomi on 0 kraadi temperatuuri juures ja veel rohkem soojenedes kahaneb takistus edasi. Samas ei anna pead, et graafik õige on. Kas saad kirjeldada oma graafikut või anda mingi lingi sellele? Ehk siis minu graafiku järgi käituvad need odavad andurid õigesti.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U
kps
moderaator

Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal

postitati 08.02.12 20:07 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: laur4
Otsisin selle temperatuurianduri jutu peale oma paberihunniku läbi ning leidsin üles takistuse ja temperatuuri graafiku. Selle järgi peaks just ca -25 kraadiga takistus ca 18k oomi olema. 6k oomi on 0 kraadi temperatuuri juures ja veel rohkem soojenedes kahaneb takistus edasi. Samas ei anna pead, et graafik õige on. Kas saad kirjeldada oma graafikut või anda mingi lingi sellele? Ehk siis minu graafiku järgi käituvad need odavad andurid õigesti.

0 kraadist alla ~6.5k ja rohkem, aga mingit punkti pole öeldud kuhuni see minema peaks. Selles suhtes võib su graafik isegi õige olla.
30C 1,5-2k
60C ~500-700
90C ~300-200

Anduri vahemikus 18k-19,5k masin ainult turtsus nagu saaks ainult natuke kütust peale. Ketrasin max 10 sec, kuna masin käivitub tavaliselt mõnest ringist.
Andur soojendatud käe vahel takistuseni ~5,5k, masin käivitus harjumuspäraselt. Mõõtsin külmas takistuse tõusmise kiirust kogu aeg testrit küljes hoides. Ja lähtudes sellest, kui kaua masin korralikult käis pidas asi suhteliselt kenasti paika, ehk siis anduri maha jahtumine ja takistuse tõus oli viimases otsas ~10sec ja kõik.
Igaks juhuks mõõtsin ka üle vanakooli üheklemmilise anduri samal õhtul üle ja see oli välistemperatuuri ~23C juures 9000 oomi.
Ega ma väga ei oska enam niikuinii midagi kosta, sest masin käivitus täna poolest pöördest koos auto küljes oleva originaalosana soetatud anduriga ja takistus oli 7k oomi. Infra temperatuurimõõdik näitas anduri metalli pinna temperatuuri -13C. Aga jah, mõlemad andurid olid samasuguse takistusega -25C juures. Eks ma veel lahkan seda probleemi, kuna ei anna kuidagi rahu. Külmasid ilmasid on kahjuks jube vähe, aga kui veel selliseid külmasid leiab, siis otsiks kasvõi mõne teise masina, mis läheb käima ja mõõdaks tollel küljes oleva anduri üle või asendaks enda omade vastu :(.

kps
moderaator

Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal

postitati 27.03.12 03:04 Tsiteeri

Kogu see 2.3 saani mootoritempi saaga lõppeski peale seda kui ilmad enam alla -20C ei läinud. Igaks kümneks juhuks käisin veel korra juhtmestiku üle ja vahetasin temperatuurianduri pistiku välja täiesti uue vastu koos klemmidega. Need vanad ja rabeda plastiga isendid ei äratanud enam eriti usaldust, mida olin seal juba kahel korral vahetanud. Masin paugupill siiani ja käivitub vahet pole millistes tingimustes poolest pöördest :(. Väikse lisamärkusena pean mainima, et väga rahulik talv on olnud. Kui garaazhi poole nädalavahetusel sattusin, siis avastasin, et viimane kord kui käppasid veidikegi õliseks sai tehtud, oli viimasele masinale talverehvide alla keeramine :cool:.

Täna hommikul vaatas parklas mulle üks oma autodest vastu sellise laheda vuntsina :D

http://ufo.salakala.net/foorum/dsc_0071_r.jpg

Nii nagu maanteele keerasin nullisin kompu näidud ära. 70:30 (maantee:linn) küttekulu keskmine kompu järgi tuli 17,2L/100km ja seda siis oma 2.3 mootoriga kirsisaanil :cool:. Kiiruse kesmiseks tuli 67km/h ja viiendat käiku ei saanud kordagi kasutada, sest sellega masin ei jõudnud lihtsalt lopas edasi liikuda. Kui mitte midagi muud kasu ei saanud, siis põhjaaluse sain masinal korralikult läikima. Mitte ükski autopesu ei suudaks põhjaalust nii puhtaks pesta kui see 4-5cm puutumata ja kohati 10+cm paks lopakiht maanteel. Vaadates seda talve ja maanteekorrastajate agarust, siis ma lausa imestan, et ühtegi soolatajat või sahka vastu ei sõitnud :D.

kps
moderaator

Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal

postitati 31.03.12 12:05 Tsiteeri

Pisike vaheseik ühe Tartu autoremondi ettevõttega. Heal tuttaval oli auto tuledega mure (ikka neljarõngaline), et päris hunnik pirne nii masinast väljas kui ka sees ei toiminud. Vaja ülevaatuselt läbi saada, aga kuhu sa lähed, kui väljast ja seest kohati pime ja vajalikud asjad. Osa pirne vahetas ise välja, aga päris suvalise elektriku juurde ei tahtnud viia ja läks tuttavama elektriku juurde, et too kontrolliks üle kas mingi suurem mure või midagi lihtsamat. Sai siis ligilähedast infot, et läheb kallimaks, et juhtmed puru jne., et tagatulele ei tule üldse voolu peale. Murest murtud kodanik sattus siis minu juurde jutuga, et ei oska kuskilt peale hakata, kallis lõbu kui voolu peale ei tule vaja juhtmetes vigasid hakata taga ajama jne. Kuna ma just ajaviiteks oma kirsisaaniga garaazhis toimetasin, siis palusin masina kanalile ajada ja andsin testri pihku. Kui kaitsmed said kontrollitud, siis minul oli juba kerge dilemma, et kas see elektrik ikka kõige elementaarsemast alustas, et vaataks kasvõi pirnid üle? Jah, kontrollis mõne üle ja ütles, et ei tule voolu peale, pirnid korras. Kuna ma olen igasugu oma ala spetsialistide kohalt autoremondi ja elektritööde osas väga skeptiline, siis rabasin esimesena tulede pirnid uuesti välja, mis ei toiminud. Mõõtsin ka üle, et kuhu see elekter siis ei jõua. Lõppkokkuvõttes sai vahetatud mingi pihutäis pirne lihtsalt välja (enda varudest oli kohe riiulist võtta, kuna sellist nodi hoian vist kilokaubana riiulis) ja kontrollitud laadimisvoolu. Kõik toimis.
Elagu elukutselised autoelektrikud :(! Ei oskagi nagu kosta, mis ajendab sellist jama remondiettevõttes suust välja ajama. Õnneks ma teostan kõiksugu elektritöid enamjaolt ise kui just väga lihtne ja tüütu tegevus pole. Pikalt pinnimist kah polnud, kus selline asi juhtus ja eks seal oli ka mingi muu tagamaa, et ei tahetud võibolla minu kaudu antireklaami teha. Mindi ise kodanikule füüsilist noomitust tegema ja raha tagasi nõudma :D.

kps
moderaator

Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal

postitati 06.04.12 09:06 Tsiteeri

Kust on pärit minu järjepidevus siiamaani Audidega. Ilmselt võib seda ka järgnevalt pildilt tootjast välja lugeda, et tegemist ON järjepidevusega :D. Tegin oma sahtlites revideerimist ja välja koorus selline kollektsioon. Ütleme nii, et ma jätsin rivist välja mõne musta soome päritoluga lamba.

Hunnik rauda... :cool:

Mario81
huviline

Registreerunud 28.01.06
Kasutaja on eemal

postitati 06.04.12 09:55 Tsiteeri

Mul sahtli ei mahu.
Pilt

kps
moderaator

Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal

postitati 12.04.12 14:26 Tsiteeri

Lükkasin peale käsipiduritrossi ja esiõõtsade vahetust kirsivandi ülevaatuse uksest sisse. Väljus puhta lehega. Üks märkus tehti, et sul sel vanal ruunal üks numbrituli ei põle :P. UUPS :D.
Müts maha Laki autos pakutava metallkärjega katalüsaatori ees! Minu käes ~4 või oli juba 5 aastat ülevaatusi ja probleemi pole. Hetkel sülitan kui palju ma olen oma elus masinatele neid kärjega universaale ja originaale alla keeranud ja mis summade eest :mad:. Päris mitu õlut oleks rohkem saanud rüübata kui oleks kohe üritanud metallkärgedega katalüsaatorid kõigile isenditele leida (ma muidugi ei tea, mis aastast neid üldse pakutakse) :P.

Tartu Raadi karjäärid said samuti kirsiga ära vallutatud enne kui talvekaid alt ära hakkan kakkuma. Hea haakuvus oli küll võrreldes suvekatega. Mis on aga kahju - kodanikud krossitsiklid ja ATV'd on ühe kõige magusama tõusu ära rikkunud, millest oli lahe kahe mullamätta vahelt üles ronida "peeglid mõlemalt poolt peaaegu vastu mätast". Kui hetkel seda vallutama minna, siis oleks olnud kindlalt tiivad uksed ühelt küljelt kuumaastikus :P.

Mis puudutab Tartus Elva maanteel eelmisel aastal taastatud esimesi õõtsasid, siis nendega ülevaatusele enam asja polnud. Sõita on need saanud midagi ~10tk-15tk km vahemikku (hetkel pole hooldustabelit käepärast) ja asjad all kolisesid. Uuesti taastamisele need enam ei lähe, kuna mingil teadmata põhjusel või materjali tulemusena pole seal enam midagi taastada ja kulunud on munakas, mitte mass, milles munakas "ujus". Sisemised õõtsa puksid olid nagu tutikad (swagi omad), mis said samuti sinna eelmisel aastal pressitud :(. Seega kodanikud, kes vähegi taastada suuremaid liigendeid tahavad, külastage Ujula kandi vanahärrasid ja te EI PEA pettuma. Neil on ka suu peas, et kohe liiga kulunud asjad välja praakida ja lootusi mitte äratada ;).

kps
moderaator

Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal

postitati 22.04.12 18:58 Tsiteeri

Kuna aega on suve alguseni vähe ja teha on palju, siis rändas kuubik hoopis MT autohoolduse hoolitseva käe alla. Nii kauaks kuniks masinat liigutab sama jõuallikas ja teisi püstakuid, pidureid jnejne. riiulil pole siis hetkel uus sidur ja survelaager külge ja tuld. Nopime selle suve jooksul veel hunniku pisivigasid kokku ja siis saab need järgmisel talvel rahulikult toimetama hakata (värviparandused, salong, helitehnika jne.), muidu lähevad veel oma aega ootavad pikalt kokku hangitud vidinad rooste ja hallitama :P.

Igaks juhuks teen siia vaikse piiksu, et kui kellelgi või kellegi tuttaval on vanakooli 2.2 tavahingavat mootorit (sigarilt oleks parim), või vedeleb mingi laksu saanud masin varuosadeks ja ka mootor küljes, millest pole omanik enda teada kurja käega üle käinud, siis olen pakkumistele avatud - olgu või terve auto. Muud mõtet selle taga ei peitu kui mootor molekulideks, täielik värskenduskuur ja hiljem kuubikule kapoti alla. Avalikult küsima ei hakka ja kuulutuste peale kohale ei jookse, kuna seda olen juba teinud ja tulemuseks oli see, et "imeheas" ja suhteliselt kirvehinnaga tagaotsa laksuga sigari mootoris oli isegi nukkvõll juba roostes :D. NF, NG ja muid 2.3 motosid ei soovi, üks plokk juba vedeleb garaazis jalus. Tegelikult on ka üks 2.2 moto juba olemas, aga topelt ei kärise :).

Ja kui ühe masina eest hoolitsetakse hästi, siis teine sai järgmise p*rnovärviparanduse :P. Ehk siis aastake see eelmine kirsile kiirelt peale lastud värv peal püsis, mis sai küll oksi, muda jne. Sellel tankil peaks vist üldse alumise terve ringi kivikaitse, mitte värviga üle laskma ja ega seegi vist sihtotstarbelist kasutust üle ei elaks kaua :D. Tegelikult ajas see talvine külmadega mitte käivitumine tuju nii ära, et oli plaanis kõrgendus teisele autole ringi tõsta ja kirss kuradile saata, aga mida sa saadad kuradile seda, mis on peale -15C ja soojemate ilmade saabumist olnud totaalne paugupill ja mitte kuskilt ei anna järgi :(. Mida ma aga hetkel tähele panin on see, et masin ei söö peale mootorist üle käimist enam süüteküünlaid :o. Kui eelnevalt oli süüteküünalde eluiga 4000-8000km, siis hetkel on need numbrid juba ammu möödas ja küünlad on nagu uued :o. 4 aastat sain iga natukese aja tagant küünlaid vahetada ja hetkel ei suuda välja raalida, mis siis oli see reaalne põhjus või mis sai siis nüüd tegemisega nii heaks, et asjad kestavad.

Garaazi rändas aga hoopis sellel aprillil minu käes 10.a. juubelit pidav roheline a6 2.8 avant quattro, mis oli siis selle quattro nakatuse või pisiku tekitamises see põhiline süüdlane :). Kuna masinale on tekkinud tüüpilised nendele isenditele omased tüütud pisivead, siis lükkasin asja kanalile ja enne see masin sealt välja ei veere, kui kõigest olen ringi üle käinud, mis vähegi nokitsemist tahtis. Nüüdseks on asjal kellal 300+ tuhat, millest minu käes 150tkm+ (ei mäletagi enam) ja reaalselt on see masin läbinud ilmselt midagi 400-500tkm kanti arvestades masina algselt soetatud seisu 10.a. tagasi. Kõik need kuulujutud kehvast mootorist, kehvast automaatkastist jnejne. on minu silmis vabandage väga puhas P*SK! Kui mootor sai lahti kakutud, siis vaatas sealt vastu ainult perfektsus. RÕHUTAN vahetatud said ainult tihendid ja tänu sellele, et tagumine vända simmer lekkis vaikselt ja läbustas põhjaalust. Automaatkast on saanud regulaarselt 50tkm tagant originaalõli ja filtrid Tauf-Autost ja toimetab siiani ideaalselt - ma tõesti ei tea, mismoodi peaks sellist kasti lõhkuma või siis "lifetime" õlipoliitikat kasutama, et tast jagu saada, sest seda kasti pole iial hellitatud - no võibolla enne mind ja peale seda, kui mina enam sellega põhiliselt ringi ei liikunud :D. Saaks sellise hetkel osta tutikana, siis ma ei kõhkleks kah ja jookseks rahakohvriga "poodi" :D.

Ja mingi sinine a6 2,8 avant quattro minu autopargis lihtsalt sõidab. Kalla ja talla teema. Järjekordne näide, et asi kestab nagu kurat.

Edit: kui nüüd ausalt tunnistada, siis olen viimased kaks aastat või hetkel juba rohkemgi otsinud väga tõsiselt endale mingit suuremat pereautot veel juurde. Läbi on käiatud enamus ahvatlevamaid 2004+ voyager, sharan, alhambra jne. nelikveolisi bussikesi ja lõpetasin oma tõsisemad otsingud lõpuks ikkagi jälle ära kui olin viimase väga kehvas seisus eksemplari otsa põrganud, mis tõotas jutu ja piltide järgi VÄGA hea eksemplar olevat :(. Keegi võiks mulle mingi suure nuiaga pähe virutada, et esimese asjana, mis kuulutusteportaalides esimesena otsingusse kirjutatakse, nagu "nelikvedu", asenduks näiteks "esivedu"-ga :). Meeletu dilemma on pidevalt olnud, et mida järgmiseks siis osta ja nii juba 6-7 aastat järjest :D. Kui kalkulatsioone tegin, siis muutus tuju veel rohkem nullilähedasemaks, sest ühte suurt ja uut nelikveolist, mida nagu hing lubaks juba soetada, on kahjuks kallim üleval pidada kui tervet oma hetke autoparki kokku, mis ei tule aga mitte mingit moodi kõne alla, sest liikumises on vähemalt kaks-kolm neist pidevalt :(. Elu on ka õpetanud, et head autot pole olemas - minu jaoks on hea auto nime taga "mitu autot", ehk siis kui üks peakski alt vedama, siis võtan lihtsalt teise ja elan samas tempos edasi :). Kui ainsa liikuriga midagi juhtuks, siis toimuks seisak, mis tuju kindlasti kehvaks teeks :).

kps
moderaator

Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal

postitati 23.04.12 19:12 Tsiteeri

Nende hobikatega on ikka üks paras peavalu. Kui vähegi nendega liikuda kah tahad, siis tuleb ennast ette valmistada igasugu nokitsemisteks, mis võivad ikka omajagu aega ära röövida - kui just silma korraks kinni ei pigista.
Täna sai siis kuubikuga esimene normaalsem tiir tehtud, et asi uuesti liikumisega ära harjutada. Mõned pisemad vead nagu paar pirnikest ja põhja alt nipet näpet ära nokitseda, et ülevaatusel keegi ei toriseks ja siis võib vist 5-6 mail kandiliste üritusele minna päevapiltnikuks :D. Lisaks sain targemaks, et selle kööbaka 2.0 mootoriga kaasnevad ka sellele omased hüved nagu sidurikorv ja ketas, mida nagu eelnevalt ei osanud isegi tähele panna. Poeletilt seda võtta enam polegi, ainult tellimise rõõm. Mõõtude vahe siis 215mm versus 228mm. 2.2'le ja analoogidele siis koheselt riiulist võtta, minu omale mitte. Kuna endal oli korv doonorautodest varuks, siis sai see ka sinna kenasti istutatud ja kõik toimib nagu peab või ma loodan, et niikauaks kuniks seda kooslust seal üldse enam alles on. Nägu oli jälle naerul, kui meeldiv hääleke kõrvu paitas :P.

Suhteliselt õige otsus oli vahetusele käega lüüa, sest ajaliselt oleks endal ikka oluliselt rohkem aega kulunud, mis MT Autohoolduses asi ära tehti õigete töövahendite ja mitme mehega. See üksinda toimetamine ja abikäte puudus on ka ilmselt igasugu suurematele ehitustele paraja kriipsu peale tõmmanud, mis vanakooli b2 sedaan quattro ette võtmist puudutab :(.

http://ufo.salakala.net/foorum/dsc_0093_r.jpghttp://ufo.salakala.net/foorum/dsc_0094_r.jpg

Lehekülgi:  1  ..  17  18  19  20  21  ..  26
Tee uus teema

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 21]
[PHP: 16.0% - SQL: 84.0%]