Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema Tee uus küsitlus
 Lehekülgi:  1  ..  16  17  18  19  20  ..  24
Autor:
Pealkiri: Kliimaseade korda (Vastuseid: 580 | Vaatamisi: 139554)
punamargus
huviline

Registreerunud 23.07.10
Kasutaja on eemal

Auto: A6, 2.8 (C5)

postitati 08.06.11 05:50 Tsiteeri

katsusingi metall torusi,üpris ventiilide juurest,sellel need akna juures.Kas see kompressor asub eest vaadates vasakul all kuskil,sest reaalselt ma ei näinud seda,võtsin küll selle õhuvõtu paagi sealt ära,aga audil sal ikkagi nii kitsas,et ma päris hästi ei saanudki aru,kus see asub

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
rass
klubiliige

Registreerunud 25.09.02
Kasutaja on eemal

Auto: 9-5, S80, Passat, Corsa, 2x R850R

postitati 08.06.11 06:09 Tsiteeri

Olen ka nüüd kliimaprobleemide klubis. Kui autoga sõita-liikuda, siis on kõik ok aga kohapeal kliima küll töötab aga külma ei puhu. Lugedes selle teema läbi ja lastes freooni juurde panna ja lekkeid testida, olen jõudnud sinnamaale, et see neetud elektriventilaator ees ei tee piiksugi. Ei üheski asendis. Tõenäoliselt ongi koer sinna maetud siis.

Kas oskab keegi öelda, on sellel ventilaatoril mingi andur või lüliti, mis seda käima peaks lülitama ja ehk võib see surnud olla. Ventikat ennast eile testida ei jõudnud, kuna ei mahtunud pistikule ligi, et proovida, kas vool tuleb peale või mitte.

Ventikas ise on kindlasti mõrvarliku hinnaga? :)
edit: juba olemas pakkumised ventikale enamvähem söödava hinnaga :)

Audi A4 2000a 1.9 TDI :)

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U
audi_a4_v6
huviline

Registreerunud 17.08.10
Kasutaja on eemal

Auto: Audi Q7 3.0TDI -14

postitati 08.06.11 06:23 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: rass
Olen ka nüüd kliimaprobleemide klubis. Kui autoga sõita-liikuda, siis on kõik ok aga kohapeal kliima küll töötab aga külma ei puhu. Lugedes selle teema läbi ja lastes freooni juurde panna ja lekkeid testida, olen jõudnud sinnamaale, et see neetud elektriventilaator ees ei tee piiksugi. Ei üheski asendis. Tõenäoliselt ongi koer sinna maetud siis.

Kas oskab keegi öelda, on sellel ventilaatoril mingi andur või lüliti, mis seda käima peaks lülitama ja ehk võib see surnud olla. Ventikat ennast eile testida ei jõudnud, kuna ei mahtunud pistikule ligi, et proovida, kas vool tuleb peale või mitte.

Ventikas ise on kindlasti mõrvarliku hinnaga? :)

Audi A4 2000a 1.9 TDI :)

Jah see võib probleemiks olla, siis aga peaks vist helbekese märgi ka ära viskama displeilt? Pistik oli vähemalt minul ka kuskil seal roolivõimuõli paagi all, sinna saad kenasti ligi, mul oli ka vanal a4-l probleemiks see, et pistik oli lahti ja lahti oli ta seetõttu tõmmatud vast, et ventikas kliima sisselülitades kohe täiel võimsusel tööle hakkas (seal on vist mitu astet) ja seeläbi ebameeldivat müra tegi alati, kui kliima sees! Ilmselt oli mingi andur läbi ja igaks juhuks uhas kogu aeg täisvõimsusel. Aga süptomid samad küll, kuumeneb lihtsalt üle ja termokaitse lükkab pumba välja!

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
rass
klubiliige

Registreerunud 25.09.02
Kasutaja on eemal

postitati 08.06.11 06:33 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: audi_a4_v6

Jah see võib probleemiks olla, siis aga peaks vist helbekese märgi ka ära viskama displeilt? Pistik oli vähemalt minul ka kuskil seal roolivõimuõli paagi all, sinna saad kenasti ligi, mul oli ka vanal a4-l probleemiks see, et pistik oli lahti ja lahti oli ta seetõttu tõmmatud vast, et ventikas kliima sisselülitades kohe täiel võimsusel tööle hakkas (seal on vist mitu astet) ja seeläbi ebameeldivat müra tegi alati, kui kliima sees! Ilmselt oli mingi andur läbi ja igaks juhuks uhas kogu aeg täisvõimsusel. Aga süptomid samad küll, kuumeneb lihtsalt üle ja termokaitse lükkab pumba välja!

Mul helbekest pole, mul on uuema tüübi kliimapaneel sees juba.
Aga eks ma hakkan täna otsima seda, kuhu see kaabel välja viib ja siis teab mis edasi teha.

Radika pealt läks see juhe igatahes otsesuunas alla kuskile. Kas ventika juhtme pistik on kuskil seal radiaatori allääres või läheb sealt veel kuskile edasi, seda ma ei tea. Peab uurima. Suhteliselt ebamugav muidugi põlveotsas maja ees lammutada seda seal.

R

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U
audi_a4_v6
huviline

Registreerunud 17.08.10
Kasutaja on eemal

postitati 08.06.11 06:39 Tsiteeri

Ahh jah, ma ei pannud tähele, sul teine mootor ja aasta:P

audipoiss
huviline

Registreerunud 25.05.08
Kasutaja on eemal

Auto: audi a4 b8

postitati 08.06.11 18:44 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: automees6
Tsitaat:
Algselt postitas: audipoiss
See elektriline vist ei tööta. See mõte oli omal ka peas, et peaks seda el-venti kontrollima.

No sel se viga ongi. Lisaks ei soovita kliimat kasutada enne kui vendi korda saad süsteemis on pidev ülerõhk ja kõrge temperatuur midagi võib lihtsalt laiali lennata.

Oligi see el-vent kutu. Nüüd uus vent küljes ja tuleb kohapeal külma mis kole.:cool:

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U
Ross
huviline

Registreerunud 09.11.02
Kasutaja on eemal

Auto: Vauxhall Astra 1.7 CDTi

postitati 08.06.11 19:34 Tsiteeri

Rass Kondensaatori ventilaator saab oma toite türistorilt (pooljuht), mis peaks olema releede või kaitsmete karbis. Türistori tööd juhib kliima elektroonika. Sorry ma ei tea palju Audidest, aga enamasti on süidukitel kliimapultidega elektriskeem just selline. Need on suurema võimsusega ventilaatirl seega peab tal olema eraldi kaitse, kontrolli see (cooling fan) kõigepealt.
Kui käega lükates kas ventika labad käivad vabalt ringi? Kui pistiku leiad võid ventikale otse 12V lasta kontrollimiseks, polaarsus ei oma tähtsust, ta hakkab lihtsalt vales suunas tööle kui +- valesti lahevad. Kui on rohkem kui 2 soont, siis kasuta kahte kõige jämedamat.

punamargus Raske uskuda, aga sulle vist tõmmati kompressori rihm valet pidi peale, LOL.
See mida sa kirjutanud oled... ja kui sa õigeid torusid katsusid, siis töötab sinu kompressor nn "soojuspumbana" ehk vastas suunas. Väga, väga kahjulik auto kompressori jaoks. Lase heal meistril üle vaadata ja ära kasuta kliimat (jahutust) üldse kuni midagi selgub.

senat
huviline

Registreerunud 03.09.10
Kasutaja on eemal

postitati 08.06.11 20:00 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Ross
Rass Kondensaatori ventilaator saab oma toite türistorilt (pooljuht), mis peaks olema releede või kaitsmete karbis. Türistori tööd juhib kliima elektroonika. Sorry ma ei tea palju Audidest, aga enamasti on süidukitel kliimapultidega elektriskeem just selline. Need on suurema võimsusega ventilaatirl seega peab tal olema eraldi kaitse, kontrolli see (cooling fan) kõigepealt.
Kui käega lükates kas ventika labad käivad vabalt ringi? Kui pistiku leiad võid ventikale otse 12V lasta kontrollimiseks, polaarsus ei oma tähtsust, ta hakkab lihtsalt vales suunas tööle kui +- valesti lahevad. Kui on rohkem kui 2 soont, siis kasuta kahte kõige jämedamat.

punamargus Raske uskuda, aga sulle vist tõmmati kompressori rihm valet pidi peale, LOL.
See mida sa kirjutanud oled... ja kui sa õigeid torusid katsusid, siis töötab sinu kompressor nn "soojuspumbana" ehk vastas suunas. Väga, väga kahjulik auto kompressori jaoks. Lase heal meistril üle vaadata ja ära kasuta kliimat (jahutust) üldse kuni midagi selgub.

Kompressori pöörlemissuunal ei ole ju tähtsust, pumpab ikka ühtemoodi.

rass
klubiliige

Registreerunud 25.09.02
Kasutaja on eemal

postitati 08.06.11 20:44 Tsiteeri

Mul nüüd ka pilt klaar. Ventikas on kutu, voolu peale laskmine ei muutnud midagi, samas pistiku teise otse (mis auto küljes) tuleb ilusti vool peale vastavalt kui kliima sees on ja katkeb vool, kui kont välja lülitada. Uue ventika peaksin laup saama ja siis peaks pildi klaariks lööma.

Tänud kõigile, kes nõu ja jõuga abiks olid. Tundub, et freooniprobleemide kõrval top2 oleks see neetud el ventikas kõigil :)

Rauno_N
huviline

Registreerunud 17.01.11
Kasutaja on eemal

Auto: A6 C4 Avant 2,5TDi Quattro

postitati 08.06.11 21:14 Tsiteeri

Kõige vajalikumal hetkel hakkas mul kliima streikima. Kuu tagasi kontrolliti survet ja see oli ok, kartsin et lekib kuna susiseb aga see pidavat normaalne olema. Kontrollimise hetkel veel töötas ilusti, nüüd aga loobib lambist pumpa tagant ära kuigi salong pole jahegi veel.
Arvuti näitas alguses 7-t viga kliimasüsteemis, kuid peale kustutamist tuli koheselt tagasi vaid 1. Selline: 00786 Temperature Sensor - in Headliner -G86.
Oskab keegi selle anduri asukohta öelda või pakkuda parimat võimalust kuhu masin viia et kiiresti ja korralikult asi korda saada. Endal mõlkus mõttes endine audihooldus

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
Ross
huviline

Registreerunud 09.11.02
Kasutaja on eemal

postitati 08.06.11 21:26 Tsiteeri

senat Kolbkompressor on ainuke kompressori tüüp, millel ei oma pöörlemise suund tähtsust. Euroopa sõidukites kasutatakse enamasti rotasioon- (rotary) ja tigukompressoreid (scroll).

automees6
huviline

Registreerunud 24.05.06
Kasutaja on eemal

Auto: A6 C4 Avant 2,5TDi Quattro, A7 3.0 TDI Biturbo

postitati 08.06.11 21:28 Tsiteeri

Tsitaat:
Mul nüüd ka pilt klaar. Ventikas on kutu, voolu peale laskmine ei muutnud midagi, samas pistiku teise otse (mis auto küljes) tuleb ilusti vool peale vastavalt kui kliima sees on ja katkeb vool, kui kont välja lülitada. Uue ventika peaksin laup saama ja siis peaks pildi klaariks lööma.

Tänud kõigile, kes nõu ja jõuga abiks olid. Tundub, et freooniprobleemide kõrval top2 oleks see neetud el ventikas kõigil :)

Kus sellised lambad kliimat täidavad kes ei kontrolli isegi kondensaatori ventilaatori tööd? Kliima tööpõhimõttest ei jaga see inimene küll vist midagi.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Ross
huviline

Registreerunud 09.11.02
Kasutaja on eemal

postitati 08.06.11 21:50 Tsiteeri

Rauno_N Vaata viimase postituse pilte Siin. Seal on näidatud võimalikud temperatuuri anduri asukohad. Sinul ona see arvatavasti salongi valgusti sees. Vaata akki on ühendusest lahti tulnud.

punamargus
huviline

Registreerunud 23.07.10
Kasutaja on eemal

postitati 09.06.11 06:15 Tsiteeri

Ross- õigeid torusi katsusin küll, aga miks pidi keegi selle rihma teistpidi peale panema.Naljakas,et peale forssis õlide vahetusel ja tehnilises kontrollis käimist kohe ei töödanud kliima.
Mehed te hirmutate mind ära nende variantidega :D
Aga kuhu tasuks minna kliima probleemiga.?

Ross
huviline

Registreerunud 09.11.02
Kasutaja on eemal

postitati 09.06.11 10:43 Tsiteeri

Helista Forssi, küsi raha tagasi või las teevad tasuta korda.

audi_a4_v6
huviline

Registreerunud 17.08.10
Kasutaja on eemal

postitati 09.06.11 10:57 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: punamargus
Ross- õigeid torusi katsusin küll, aga miks pidi keegi selle rihma teistpidi peale panema.Naljakas,et peale forssis õlide vahetusel ja tehnilises kontrollis käimist kohe ei töödanud kliima.
Mehed te hirmutate mind ära nende variantidega :D
Aga kuhu tasuks minna kliima probleemiga.?

Olen v6-l ka seda mitmikkiilrihma vahetanud, aga hetkel küll aru ei saa, kuidas valetpidi saaks peale panna?

punamargus
huviline

Registreerunud 23.07.10
Kasutaja on eemal

postitati 09.06.11 11:07 Tsiteeri

Helistasingi sinna küsisin,mis tegite,aga nad väitsid,et ainult salongist proovisid,et kas kliima töötab ja siis panid töödelehe peale et korras.Aga miks nad pidid üldse seda rihma näppima,kui soovisin autot lihtsalt kontrollida,kliima sinna minnes ju töötas,sellest ei maininud ma midagi.

audi_a4_v6
huviline

Registreerunud 17.08.10
Kasutaja on eemal

postitati 09.06.11 11:14 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: punamargus
Aga miks nad pidid üldse seda rihma näppima,kui soovisin autot lihtsalt kontrollida,kliima sinna minnes ju töötas,sellest ei maininud ma midagi.

Kas sa küsid seda meilt või küsisid neilt? Meie ei oska sulle ju vastata, mida suvaline töömees teha võib!

EigoP
huviline

Registreerunud 25.03.09
Kasutaja on eemal

Auto: A6 C4 2.5TDi

postitati 09.06.11 18:53 Tsiteeri

Kas keegi oskab äelda kus asub A6 C5 1999a 4.2L kliima ventilaatori relee? Nimelt ei hakka see ventikas autol tööle, akupealt sai ventikat proovitud ja see töötas. Kaitsmed on kah korras.

Ross
huviline

Registreerunud 09.11.02
Kasutaja on eemal

postitati 09.06.11 19:20 Tsiteeri

EigoP Kas sõidu ajal kliima jahutab?

EigoP
huviline

Registreerunud 25.03.09
Kasutaja on eemal

Auto: A6 C4 2.5TDi

postitati 09.06.11 19:31 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Ross
EigoP Kas sõidu ajal kliima jahutab?
Just, probleem siis seistes. Meil vennaga samad autod ja temal hakkab ventikas kohe täispööretel tööle kui kliima sisselülitada. Lugesin kah ,et kliima radikal võib andur läbi olla.

Sai just õuest tuldud ja asi töötab jälle. Viga oli ventilaatori pistikus mis oli seest arvatavast ä oksüdeerunud. Hetkel eemaldasin pistiku ja ühendasin juhtmed otse kokku.

MartT
klubiliige

Registreerunud 23.06.10
Kasutaja on eemal

Auto: C4 2,8Q

postitati 10.06.11 17:55 Tsiteeri

Ikka mässan veel selle R12 aurustiga.

Võimalus oleks saada A6 C4 kere kliimaaurusti aga see ei sobi ilmselt ju kuna uuema gaasi oma. Aga kui võtaks terve süsteemi ja tõstaks enda oma pealt R12 maha?
Kas see uuem sobib 1:1-le minu 1991a C4 kere peale. Kliimablokk võib sama jääda või peab selle ka välja vahetama?

rainer9968
huviline

Registreerunud 02.03.08
Kasutaja on eemal

Auto: A4 1,9TDI

postitati 04.07.11 20:51 Tsiteeri

Mure selline, et A4-l on kliima kõrgrõhutoru katki (kummivoolik keskelt puru). Toru läheb kompressorist radikasse. Eelmine omanik oli lappinud seda, pannud vahele raudtoru ja kahe klambriga kummastki otsast kinni, kuid paraku rõhku ja freooni see ei pidanud. Teeninduses pakuti juppi, millega saaks toru kummist osad ühendada, kuid sellel on üsna soolane hind (~46 euri). On kellelgil kogemusi kliima toru lappimisega või soovitusi, kuidas saaks seda rõhu ja freooni kindlalt ühendada.

ferdinand
huviline

Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal

Auto: 400,401,969

postitati 05.07.11 07:59 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: rainer9968
Mure selline, et A4-l on kliima kõrgrõhutoru katki (kummivoolik keskelt puru). Toru läheb kompressorist radikasse. Eelmine omanik oli lappinud seda, pannud vahele raudtoru ja kahe klambriga kummastki otsast kinni, kuid paraku rõhku ja freooni see ei pidanud. Teeninduses pakuti juppi, millega saaks toru kummist osad ühendada, kuid sellel on üsna soolane hind (~46 euri). On kellelgil kogemusi kliima toru lappimisega või soovitusi, kuidas saaks seda rõhu ja freooni kindlalt ühendada.

Kliimaseadmete puhul jh päris koduste vahenditega torusid ja voolikuid ei lapi. Mina ilmselt otsiks igasugu muude variantide asemel "uut" kasutatud voolikut, kui on tegemist vahetatava asjaga.

Isegi kui mul on igav, kõik mul tuleb välja!
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
rass
klubiliige

Registreerunud 25.09.02
Kasutaja on eemal

postitati 05.07.11 08:06 Tsiteeri

Tsitaat:

Peale ventika vahetust taastus normaalne olukord. Kliima puhub jahedat igas asendis, imelik "kohisemine" on ära kadunud (ainult välja lülitades peale sõitu on kuulda) ja muid probleeme ei ole ka täheldanud enam. Veidi külmem võiks see õhk küll olla... minumeelest mu eelmine Volvo puhus tunduvalt külmemat õhku sisse, kui see Audi. Aga volvo oli ka 6 aastat uuem muidugi...

Lehekülgi:  1  ..  16  17  18  19  20  ..  24
Tee uus teema Tee uus küsitlus

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 21]
[PHP: 15.6% - SQL: 84.4%]