Lehekülgi: 1 .. 15 16 17 18 19 .. 26 |
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
Auto: 5x4x4
|
|
Zoig
klubiliige
Registreerunud 03.12.07
Kasutaja on eemal
Auto: IZh 21251 Kombi; Audi S6 Avant; B2c; B2q
|
postitati 22.05.11 23:28
|
|
|
"Nüüd kui ma siit natukene kiirendan, siis viskab tagaluku välja"
Ma täitsa imestan, et sa seda probleemi varem pole likvideerinud, piisab ju ainult ühe PINi vaakum aju juhtmest eraldamisest, ning isoleerimisest. Ja
kui oled sama hajameelne kui mina, siis saab igaksjuhuks kelladesse veel lukusolemisest teavitava kontrollambi paigutada.
Neid künkaid sai ka kunagi samasugse mõttega vaatamas käidud, kuid ei julgenud sinna ronida.
Et oleks raskem!
|
|
|
|
MorroW
huviline
Registreerunud 18.09.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 23.05.11 05:39
|
|
|
Järgmiseks viskad vintsi ette ja taha? Krt mõni mees vajab ikka õppinud arstide abi 
|
|
|
tarmo
klubiliige
Registreerunud 05.01.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 23.05.11 05:58
|
|
|
Ei seda olukorda sul ükski arst enam päästa, ainult vikatimees.
Aga sellise "otstarbega" autol kiiruselt toimetav vabastus ikka veel töötab, see paneb küll imestama. Ja mitte natukene. Auto külje said ikka
prügiseks?
|
|
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
|
|
Mikkk
huviline
Registreerunud 22.08.09
Kasutaja on eemal
Auto: A6 C5 + A6 C7
|
postitati 23.05.11 12:58
|
|
|
Nende samade mätaste otsas on käidud ka sõbra VW Passat syncroga ronimas, millega Kärevere jäärada sai aasta alguses nühitud. Nüüd siis pean teda vist
julgustama, et tuleb ka see üks järsematest ära proovida ikka 
Ülesminnes peab ikka hea hoog olema, ülekanded on üsna kiired nii Audil sul kui ka volkaril. Ega sellised vagunid ronimiseks ju mõeldud pole, kuid
pärast esimest ringi hakkas meeldima või mis, kps? 
|
|
|
Anz27
huviline
Registreerunud 26.10.04
Kasutaja on eemal
Auto: Audi 80 (B3) + VW
|
postitati 23.05.11 14:06
|
|
|
Hea video! See oli küll lahe üritus Teil. 
Ma natuke kahtlen, kas linnmaasturid sealt nõlvast pikkamööda ülesse üldse tulevad ...
Hooga võib-olla, "jeeli-jeeli" 
Edit: http://www.youtube.com/watch?v=4dTFt-CyqZA
6:34-st alates, seda mõtlesin 
|
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
|
|
lorrap
klubiliige
Registreerunud 24.10.02
Kasutaja on eemal
Auto: VW Passat Variant 4-motion 1,9TDI-PD
|
|
Anz27
huviline
Registreerunud 26.10.04
Kasutaja on eemal
Auto: Audi 80 (B3) + VW
|
postitati 25.05.11 20:10
|
|
|
Eks see video Subaru promo rohkem ole, aga huvitav vaadata siiski 
|
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 25.05.11 21:36
|
|
|
Nii, nädalavahetus tegi selgeks, et nii ma seda asja ei jäta. Vahepeal tuli paar päeva Londonis käimist vahele ja jäi asi soiku, aga täna võtsin kohe
härjal sarvist ja masinalt rändasid alt ära originaalmõõdus 205/55/16 ja asemele läks selline, millest ülespoole eriti asja enam pole (ei mahu
lihtsalt).

Kui originaalmõõduga nägi rehv koopas välja ikkagi tiba poisike, siis sellega on juba täitsa "isane" .

Masina kõrgusele andis see juurde aga julgelt ~30mm, sest rattad kõrvuti pannes oli kõrguse vahe rohkem kui 60mm. Ja no kui mainisin, et järgmiseks
peab olema ka relakas käepärast kui midagi rohkemat tahaks alla pista siis piltlik näide on siin . Esistange pean oma kohale ajama, sest ~5mm, mis asi oma ühe nurga kinnitusest tagapool on põhjustab keeramisel
kergelt rehvi vastu stanget minemist .

Tänavapildis siis kah mõned näited, kus ühel pildil siis suvalise teise C4 avandiga ja teisel pildil on minu lowriderist 2.8 manual, mis just talvel
eriti palju kasutust ei leidnud .

Ja varsti uuele ringile raadile, sest seal on veel mättaid, mis vallutamata jäid . No hing lihtsalt ei jäänud rahule, kuigi ma seda oma eelmises postis ukerdamise kohta mainisin, et ma täitsa rahul... Noh esimese õhtu
olingi . Hetkel teeb mulle muret masina esiosa, sest sellele tahaks
ikkagi need puuduolevad ~25mm veel juurde saada, siis on masin tagaosaga balansis ja põhimõtteliselt rohkem "stock" ei kannatagi. Ma vist ei julge
enam öelda, et "customit EI TULE" . Mingi maasturi mõtet mulle pähe ei
tule, kuna need mind lihtsalt oma loomuselt ei tõmba. Tavalise sõiduauto kergitamine on aga päris Fun tegevus .
PS! Kui nüüd vahepeal jõuaks need tiivaääred alt ära värvida sama värvi, mis uksed altäärest ja ka uksed korralikult paika timmida, et miskit kuskilt
viltu poleks, siis jääks ka välimusega enam vähem rahule sel lõbustusvahendil .
Hea auto on palju autosid...
|
|
|
|
Kristoff
huviline
Registreerunud 03.11.06
Kasutaja on eemal
Auto: Tq & TSI
|
postitati 25.05.11 22:30
|
|
|
Ma näen siin tekkimas tõsist probleemi - varsti polegi enam neid kohti, kus sõit huvitavaks läheb. 
|
|
|
Zoig
klubiliige
Registreerunud 03.12.07
Kasutaja on eemal
Auto: IZh 21251 Kombi; Audi S6 Avant; B2c; B2q
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 26.05.11 09:09
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Zoig
Tsitaat: | Algselt postitas: Kristoff
Ma näen siin tekkimas tõsist probleemi - varsti polegi enam neid kohti, kus sõit huvitavaks läheb. | Kapsi on tabanud samasugune haigus nagu essimeestel kellel RS2 tehnikast väheks hakkab jääma. Ei
seda päästa enam ei ussi ega püssirohi, auto kergitamine ja läbimatu mülka vallutamine on ainult ajutiseks leevenduseks 
Kuidas muidu suuremad rehvid ülekandeid mõjutasid? Kui juba madalamate rehvidega sai talvel sidur parajalt valu, siis see muutus vist olukorda eriti
ei leevendanud?
Kui ronimiseks automaat vähe sobivam on, siis anna teada. Mul on üks hetkel varuks |
Ma olin sellega arvestanud, et ülekanded lähevad nõks kehvemaks, aga ega see mind eriti ei heiduta, kui vaja uut sidurit, siis selle see kirss ka
saab. Automaati ma sellele mõttetusele kindlasti aretama ei hakka, sest mul üks automaadiga isend olemas ja tunduvalt asisema mootoriga, tõstan
sillaosa lihtsalt ringi suure tahtmise puhul ja teen teise liikuri tangiks .
Hetkel aga otsin lammarist mõne lüliti keskkonsooli koos sisemise valgusega ja teen selle tagaluku pulli koos hoiatustulega ikka ära, mõned juhtmed
keskkonsooli alla ja saab ka sama toimingu käigus käigukangi põhja kere külge tagasi keevitada .
PS! Mis selle kõrgema rehvi juures aga positiivne - esimest korda, kus kelladeplokk enam ei valeta auto kiiruse kohta . Eksimus on GPSi järgi sõites ~1% ehk siis kellad näitavad 1km/h vähem kui
GPS. Enne oli see eksimus ~8 km/h vähem, ehk siis kellad näitasid ~8km/h rohkem kui GPS.
|
|
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 08.07.11 19:37
|
|
|
Kuna kevad on minu jaoks veninud sel aastal jube pikaks, siis pole kuubik saanud sel aastal rohkem kui mõnedsajad meetrid liikuda. Nüüd siis lõpuks
said BBSidele tutikad 195/50/15 rehvid alla visatud, kuna tahaks ikkagi pisut selle masinaga veel liikuda enne kui sildade ja pidurite kokku ajamisega
ühele poole saan. Mina ei tea, mis värk, aga minu kuubikule on kõrgemad ja laiemad kui 195/50/15 pisut väljapoole asetseva ET'ga velgedel täiesti
overkill. Kui esiosaga on veel kuidas on ja suure pingutamisega saab keerates 195/55/15 rehvi vastu logariäärt siis tagumise osaga pole eriti
fantaasiat vaja, et rehvid vastu koopaäärt käiks mõlemalt poolt . Sai võetud
ka mitmest kohast pakkumised piduritorustiku vahetuseks ja lõppkokkuvõte on see, et mul on nüüd varuks rull piduritoru+otsad+töövahendid+voolikud, et
see töö ise ikkagi ära teha. Pole just eriline töö selle kõrval, mida kõike on üldse tehtud .
Kui kuubiku saab liikuma, siis ootab järgmine päris tõsine asi ees - ühe avandi täistuise, millega olen samuti juppide kokku ajamisel ja tehniliste
probleemide kõrvaldamisel vaikselt tegelenud. Ootamas veel tagadifri vahetus, salongi korrastus ja mõned pisemad elektriprobleemid (katkised juhtmed)
ning siis asi pulkadeks . Peab veel kodanik Zoigi pisut kiusama, siis saab
ehk ka korralikumad esiistmed tuiske läbinud masinasse .
|
|
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 13.07.11 22:17
|
|
|
Kuna plaani sai võetud "plastiliini" voolimine ja peenem näputöö, siis sai asjaga ka lõpuks algust tehtud. Kuubik pukkidele ja mudima. Esimene ots
peale pikka aega ja uue tööriistaga läks nagu ikka aia taha, aga teisega oli juba tunne tagasi . Peab mainima, et need IKH tööriistad on kohati ikka paras kõnts küll, vahet pole mis värviga täpi nad karbile
peale kleebivad . Üleeile veel mõtlesin, et oh vanad otsad täiesti ok, et
saab asja küll. Täna käisin ja ostsin kilo otsi ja kõik vanad rändavad kuusakoski poole .

Need mõttetud pidurid olid iseenesest mõistetavalt jälle lopiliseks roostetanud talvega. No ei kannata kuidagi masinaid väljas hoida kauem kui kuu,
siis tuleks jälle liigutada.
Mingi osa sai valmis, aga kuna teine töö tuli peale siis sai masinale ka rattad alla pistetud ja vaadatud, kuidas siis asi tundub.

Kokkuvõttes ja peale mõningaid tiire tundus hea ja mõõt on vähemalt endale nüüd lõplikult meele järgi, ehk siis 195/50/15. Sissepoole jääva ET'ga
mahuks ka 205 vabalt ära, aga nende BBS'idega kahjuks mitte ja koopaääred oleks jälle vatti saanud. Tänusõnad Hinkusele rehvide soovituse eest .
Lisaks hakati eelmisel ülevaatusel pirisema minu kuubiku vin koodi pärast. Sai sellest kergelt peene liivapaberiga üle käidud ja seejärel
roostemuundurit peale lastud. Nagu võluväel tuli vin jälle kenasti nähtavale ja loetavaks, tunne oli küll selline, et ei seda iial enam loetavaks saa
- aga näed 
Ma vist pole ainus, kes ennast kloonida tahaks, et kõik vajalikud tööd saaks mõistlike aegade jooksul ka tehtud . Pool suve juba läbi, aga ma pole kuubikuga sel suvel veel liikudagi ametlikult
jõudnud .
|
|
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 27.07.11 08:10
|
|
|
Kuubikuga sai ülevaatuse eelne kontroll tehtud, et kas pidurid ja muu ikka sobiks neile. Ei sobinud. Oma viitsimatusest neid mõttetuid tagumisi
trumleid maha kakkuda ja üle käia viskas villast. Kohati jooksid rattad plokki järgmisel hetkel võis suruda pedaal põhja ja ei midagi. Käsipiduriga
sama teema, ühel hetkel võtsin asfaldil kässariga kurve, teisel hetkel võis käega ratast ringi õhus keerata kui kässar peal, ehk siis jah. Talv on ka
neist asjadest üle käinud . Pisut näputööd ja siis saab liikuma.
Mis aga eile mind täielikult üllatas oli see, et minu madaldusega avant nägi vist kuskil rullibemmi, kutsikasmesa ringi liikumas või sootuks mingit
american style gangsta lowriderit ja otsustas sama järgi teha .
PS! Tundsin rõvedalt puudust nokatsist hästi pika ja rullis nokaga .

Õnneks juhtus see garagest mingi paarisaja meetri kaugusel ja asi tuli omal jalal kenasti ära (logarit tiba lihvis).
Vot mina pole veel sellist asja näinud, et täiesti perfektses korras ülemine hoob lihtsalt ära otsustas murduda .
No mis seal ikka, garage riiulist järgmine pihku ja alla . Olin need teise
liikuri jaoks lihtsalt valmis ostnud, aga ülikõva kui asi riiulis lihtsalt "ootas" . Kuna sel masinal niikuinii sillastend peale kõrgendust ootamas, siis väga ei tõmmelnud, et rool istub mingi 2-3 kraadi mööda, ehk siis
mingi 1-2mm sai hoob järelikult vana järgi mööda mõõdetud (silmaga ei saa siledal teel midagi aru, et ratast kuidagimoodi imelikumalt hoiaks).

PS! Lemforder on proovitud, proovime nüüd siis swagi 
|
|
|
|
antsu
klubiliige
Registreerunud 26.09.02
Kasutaja on eemal
|
postitati 27.07.11 09:24
|
|
|
Äi pole hullu ju. Pead endale nokamütsi ja koolutaja autosse panema järgmiseks korraks kui juhtub. Muideks, õnnestus ühte Lexust siinpool Egarogorskis
ja sellel olid kõik 4 ratast niimoodi lääpas. Juht ise oli küll väga rahul oma tulemusega.
|
|
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 09.08.11 23:49
|
|
|
Kuubikuga on siis selleks suveks ikkagi sõidud sõidetud .
2005.a. tehtud lollus maksis siis eile lõpuks kätte - nimelt siduri survelaager otsustas jäädavalt lahkuda, mille vahetus tundus mingil hetkel
mõttetu. Masin liikus peale piduritorustiku ja muude uuenduste tegemist ja kohekohe ülevaatusele minemist omal jalal "poolautomaat" rezhiimis kodu
ukse juurde tagasi, aga käigukasti ja mootori eemaldust sel aastal vist rohkem ette võtta ei kavatse. Täpselt selline töö, et tekib igasugu huvitavaid
mõtteid seoses sellega, et kapotialune ja kastikoda on puhas .
PS! Kuidagi imelik on tunnistada, et igapäevaliikuritest on hetkel parimas tehnilises seisukorras kõige vanem avant, ehk siis kirsisaan . Lume hirm on ennast isegi suvel juba nii kõvasti tõestanud, et ma ei jõua
talve ja lume tulekut ära oodata . Talverehvi otsing on hetkel pooleli,
kuna korraliku klotsi ja naastuga rehve on suhteliselt keeruline leida 205/60-65/16(c). Ainsaks leiuks on Kumho toodang, mille ühel tooteseerial on
meeletult hea lamell klotsrehv koos naastuga, mis sobib kenasti maasturile. Kui kellelgi on midagi huvitavat selles mõõdus pakkuda ja mustrit on 7+mm
siis olen kindlasti huvitatud!
|
|
|
|
MartT
klubiliige
Registreerunud 23.06.10
Kasutaja on eemal
Auto: C4 2,8Q
|
postitati 14.08.11 16:09
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: kps
Tsitaat: | Algselt postitas: tryku
Enne B osa tiiba külge ei proovinudki? |
Jah olen teadlik nende "kvaliteedist", aga kodumaine kasehalg teeb üldjuhul imet . |
Äkki mäletad kuskohast ning millise tootaja esitiiva said? Kui palju seda kasehalgu kasutada tuli? 
|
|
|
MartinCS
huviline
Registreerunud 28.03.06
Kasutaja on eemal
Auto: S4 BiT 232kW Oettinger + esivanema A6 C6 3,0TDI Q 171kW '07
|
postitati 14.08.11 20:26
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: kps
Ainsaks leiuks on Kumho toodang, mille ühel tooteseerial on meeletult hea lamell klotsrehv koos naastuga, mis sobib kenasti maasturile. Kui kellelgi
on midagi huvitavat selles mõõdus pakkuda ja mustrit on 7+mm siis olen kindlasti huvitatud! |
Kumhost niipalju et endal talvekad just originaalmõõdus Kumhod 225/45/17. Ostsin kuna olid soodsad ja tõesti suure klotsiga- s.t klotside vahed ka
laiad. Lumel pidamine eeskujulik aga see naasturida on seal sees on küll ebaefektiivne. Ühesõnaga jääl annab kõvasti soovida, lumes aga hea.
|
|
|
Lehekülgi: 1 .. 15 16 17 18 19 .. 26 |