Lehekülgi: 1 .. 13 14 15 16 17 .. 26 |
Kristoff
huviline
Registreerunud 03.11.06
Kasutaja on eemal
Auto: Tq & TSI
|
postitati 28.12.10 22:50
|
|
|
Uhke värk rsk. Seda asja tahaks nüüd lähemalt ka näha. 
|
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
Auto: 5x4x4
|
|
Rst
huviline
Registreerunud 06.10.04
Kasutaja on eemal
Auto: hall metallik diisel Q
|
postitati 29.12.10 08:40
|
|
|
Vaadates viimaseid pilte kirsisaanist, siis see asi nõuab juba -100mm madaldust. 
Üleeile nägin sind Aardla ja Soinaste ristis kuubikuga. Ütleme nii, et auto oli "suhteliselt" lumine ja hakkas silma selle pärast.
ex-Audi S4 2.2T - 609hp/846Nm rattast mõõdetuna
10.9sec@210km/h, 1km 268km/h, 1miil 295km/h
|
|
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
|
|
bob
klubiliige
Registreerunud 27.09.02
Kasutaja on eemal
Auto: Audi B2CQ
|
postitati 29.12.10 16:20
|
|
|
Kuubikuga kahju pole talvel sõita?
|
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 29.12.10 20:27
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: bob
Kuubikuga kahju pole talvel sõita? |
Pisut on, aga seda muret kauaks enam pole, läheb ära garaazhi suve ootama ja talvel saab veel "lapsehädasid" likvideeritud. Aga kuna väga hullu ise
ei pane ja ka silmad on kogu aeg lahti, siis ega ma väga ei pabista. Oleks sool ja lopp jne, siis oleks rohkem kahju, aga kuna väljas on kena lumi ja
soolast ja lopast pole lõhnagi, siis otseselt millegi üle närveldada küll pole . Hea on vaadata, kuidas külmemate ilmadega igasugu riisid ja uuemad raiped üritasid ennast käima jõristada ja mingi mees kõrval astub
vanasse saani ja ei tõsta isegi jalgu autosse, 1 pööre ja masin käib .
Jube tuhin on seda kuubikut ka aja peale jäärajal proovida, saaks mingi võrdlusmomendi ja pisut sõidukoolitust esiveolisega, kui aastaid on enamjaolt
ainult neljaveolised tagumendi all olnud .
PS! Täna leidsin kirsisaani kapoti alt sellise huvitava piiiiisikese ava kolde ja õhukanali vahel, kuhu andis kenasti käsi vahele toppida taaaaasakesi
...... koos suure kummihaamriga - paar korralikku tohlakat vastu starterit ja masin käivitus nagu muiste . Ei viitsi kuidagi seda jama sealt välja kakkuda enam .
Hea auto on palju autosid...
|
|
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 31.12.10 06:02
|
|
|
Sai kirsiga siis mõned tiirud tehtud, sild paika aetud ja läbivust testitud - rahul. Millega ma aga üldse rahul pole on see, et see 2.3 mootor on nagu
kuradi hunnik õnnetust, asi lihtsalt ei jõua paksus lumes selle kõrgusega edasi masinat liigutada ja sureb poole hunniku sees lihtsalt maha kui mõnuga
pähe ei anna või sidurit ei libista. Millega aga eile suhteliselt palju aega sai magama pandud oli küttesegu paika ajamine - ma nägin sellist
anomaaliat CO paika ajamisega, et tekib tahtmine see korda tehtud mootor nii kaugele kui võimalik visata selle kapoti alt kõige oma kuradi
pritsesüsteemi, ajude ja anduritega . Kord käis CO 5,x peal, teisel hetkel
vajus pikaks ajaks ~0,1 peale ja siis pildus lambist jälle 3-5 kanti. Ehk siis selleks aastaks aitab, võtsin aja maha ja kirss rändab kogu saba ja
sarvedega Hr. Ain Orava juurde järgmise aasta alguses, ta selline rahulik mees, äkki närvid peavad vähe kauem vastu kui minul . Mitte, et selle "kompromissiga" liikuda ei saaks, aga mul on ammu sportlik
huvi kadumas ise teada saada, et NO KUI AJULAGE saab üks andurite ja ajude kooslus olla, mis "ise mõtleb" ilma, et tal enam ühtegi anduritki küljes
oleks. Vanema r5'ga pole selliste murede tekkimise võimalust isegi olemas mitte.
Ja nii tore on üldse kogu selle r5 jama kõrvale öelda, et el.süüdetega v6'd muudkui kalla ja talla, oleks siis ühte häda olnud - ainult mõned pisemad
vanusest tulenevad kiiksud, mis ei avalda kuidagi mõju masina liikumisvõimele ja mille lahendamine on mõned minutid aega tavaliselt võtnud.
Head vana lõppu ja uue algust kõigile! 
|
|
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 04.01.11 19:35
|
|
|
Uuel aastal uue hooga
lähme Forssi juppe tooma...
... kõlab vist laulusalm kirsi kohta . Masin Hr. Orava juurest tagasi
koos forsist uue lambdaga ja toimib, ehk siis nüüd on tõesti jäänud vaid pritse ise + pihustid vahetada, ülejäänu on uus.
Mis sai veel täna ära nokitud olid vanad teada tunda mured, mõtlesin et võiks siis ju sellel saanil kah selle laisa liigutuse ära teha ja robustsemal
moel.

Ja nagu võluväel läbis kirss täna ülevaatuse ja täiesti puhtalt . Sai
küttesegu paika, CO/HC korras jne. Ütleks, et pole vist olemas kehva pritsesüsteemi vaid lihtsalt koonerdajatest omanikud . Tagamaadest parem ei räägi, sest sain ka ise kõvasti targemaks selle
KE-Jetronicu kohta.
Üks naljakas seik kogu selle kirsisaaniga majandamise ja tegemise kohta. Eelmine talv ei jäänud kumbki udukas terveks nii klaasi kui kinnituste
poolest, sai siis kenasti asjad uued soetatud ja ühel klaas vahetatud. Ja enne, et oleks selle kuradi saaniga veel kuhugi jäärajalegi jõudnud juhtus
juba vat selline asi .

Ilmselt siis esimest läbivustesti tehes, sest lumi ja külm ilm olid selle klaasi suutnud ees hoida kuni sooja garagesse ajamiseni. Ei jäta mainimata,
et see oli tutikas kui külge liimisin . Peale tunnist garages soojas
olemist ja lume ja jää sulamist kukkus klaas lihtsalt mitmes tükis küljest eest ära . Ehk siis tee mis tahad, aga mina+lumi+udutuled pole lihtsalt kokku loodud .
Lõpplahendus oli aga hoopis teistsugune. Jalutasin poodi, võtsin ostukorvi, käisin tiiru peale, väljusin kilekotiga ja masina välimusele tehti sujuv
"facelift" vähemalt talviseks ajaks, ehk siis pikk stangeliist ilma uduka kohtadeta .

Ma pole päris kindel, kas maksab ikka enne lume sulamist liistusid vahetama hakata tutikate vastu nii ukse all kui keskel .
Ehk siis Päkk In Piznez . Ei tea kas peab hakkama kolm korda üle õla
sülitama selle peale, et "kuubik võib nüüd talveunne saata"? 

|
|
|
|
MorroW
huviline
Registreerunud 18.09.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 04.01.11 20:13
|
|
|
Kust selle pampri liistu korvi said pista? Krt tahaks enda udukad ka kaugele maale ära saata.
|
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 04.01.11 21:30
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: MorroW
Kust selle pampri liistu korvi said pista? Krt tahaks enda udukad ka kaugele maale ära saata. |
Sepakas ikka. Aga riiuli tegin puhtaks, neil kohapeal ainult üks komplekt oli. Kõlla
sinna ja jäta KINDLASTI oma kontakt samuti või parem kui kohal käid. Mulle anti jälle miljon aastat tagasi soovitud ja siis järgi mitte mindud
isend pikemalt mõtlemata ära. Maksid 175 pikem vasak ilma udukata versioon ja 85 eestlast lühem parem ilma udukata versioon.
Ise panen alles siis tagasi asjad kui lumi on läinud. Aga udukatest tunnen hetkel puudust küll, kui kuskil puu taga liiklen. Hästi valgustasid
teeääri.
|
|
|
|
MorroW
huviline
Registreerunud 18.09.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 05.01.11 21:09
|
|
|
Njah, ma puu taga ei käi. Aga ei teadnud et seal ostukorvi ka pakutakse 
Liistud sain tellimise peale, eks nendega teen siis samamoodi.
|
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 05.01.11 23:18
|
|
|
Nii, esimene päev on kirsile täielikult korda läinud.
1. esimene veniv köis puru tõmmatud, mis sai paar päeva tagasi igaks juhuks ostetud (k*radi mänguasjad need olerexi ja stataka jurad).
2. korraliku köiega hyundai ~8 kohaline mikrobuss, mis istus ninapidi kraavis lumevallis ja põhja peal kraavipervel kinni, uuest teele tagasi
tõmmatud. No läks ikka aega ja nõkutamist kehvema köiega, aga kui lõpuks see olerexi jurakas mitu korda puru läks ja parem köis toodi teise autoga,
siis läks 4-5 kõvemat tõmmet tagalukk sees ja väljas ta oligi. Õnneks lukk selle pinge all välja ei tulnud ja kui juba tulema hakkas, siis andsin
täiega pähe . Lausa ilus oli vaadata, kuidas buss kraavist välja ronis
.
Tervitused reisiseltskonnale, kes olid just soome laevalt tulnud ja õnnetult kraavi sattunud .
Mis mind paneb aga totaalselt imestama on selle kõrge kolaka stabiilsus tänase ilmaga maanteel kohati ~15-30cm lumevaaludes . Mõlemad minu 2.8'd on ikka suhteliselt kitsed sellistes tingumustes, aga
see ei saanud arugi möödasõite mööda lumevaale tehes .
Ehk siis päevale punkt oli veel kodu juures mõnusasse lumevalli parkimine . Ma ei julgeks oma lowrideriga sellist pulli iial teha - hommikuks oleks vist alles välja suutnud kaevata .
|
|
|
|
Kristoff
huviline
Registreerunud 03.11.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 05.01.11 23:32
|
|
|
Mida huvitavat sa selle pritse kohta teada said?
|
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 06.01.11 08:41
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Kristoff
Mida huvitavat sa selle pritse kohta teada said? |
Kogu tõde KE-Jetronicu sellest versioonist, mis 2.3 AAR'i "toidab" on see, et aju läheb lolliks absoluutselt KÕIGE peale, mis tuleneb kehvast
andurist, kehvast ühendusest jne. ehk siis keeratakse segud paigast, minnakse "mingit oma loomingut panema" ja ei kuulata rohkem andureid jnejne.
kuni süüte välja keeramiseni ja sedagi alati mitte kõigil juhtudel. Ise olen ma jännanud selle pritse sümptomite jälgimise ja seoste loomisega juba
väga kaua, aga kokkuvõttes on see kõik olnud suhteliselt mõttetu tegevus. Mure on selles, et see väärakas pritse lõpetab mingi tegevuse ja nullib
midagi päris tõsist ära ning taastab andurite kasutamise alles siis kui ta on saanud pikalt voolu alt ära olemist. Asi mälub andurite infot ja sobitab
paika kõige sobilikuma segu nagu ikka, aga enne kui pikka voolukatkestust ei toimu jätab ta endale midagi meelde, mis minu jaoks ongi selgusetu.
Põhimõtteliselt võib kõik korda ära teha ja töö taastub mingi aja jooksul, aga selle aja jooksul jõuavad oma närvid juba kümme korda töö lõpetada enne
kui masin normaalselt toimetama hakkab. Täheldasin ka ise seda, et masin käitus kõige parimini mingi 15-30min peale seda kui aku oli pikalt maas
olnud, ehk siis sel ajal kodanik ke-jetronic "koostab" endale kõige sobivamat "toimimisskeemi", mis siis endale uuesti mällu järada ja k*rat teab
kuna kasutada.
Lühidalt öeldult, kõik on ilus ja tore kui kõik on korras ja ühendused perfektsed, kui aga esineb vanusest tulenevaid muresid nii andurites kui ka
pistikutes siis on põhimõtteliselt mõttetu lootus seda masinat enam normaalselt käimas näha. Ja see on ka üks põhilistest põhjustest, miks sitemad
diagnostikud hakkavad kohe pritsepead süüdistama, aga kuna asi maksab miljon siis lükatakse asi uksest välja ja autoomanik jääbki teadmisega, et tal
pritsepea läbi ja auto on mõeldud mahakandmisele .
Kuna kirsil sai üle käidud ka kogu juhtmestik anduritest kuni ajuni välja, siis muud muret rohkem diagnostikas ei tekkinudki. Sai korras lambda kah
külge visatud see väärakas õhukulumõõtja puhastatud, süüde ja segu paika aetud ja asi toimis ja toimib siiani. Ehk siis kui see masin peaks veel
mingit tralli tegema, siis viga pole mõtet otsida vaid tulebki profülaktiliselt uuesti "kõik" üle käia, vool välja, vool tagasi ja kui käima jääb,
siis sai hästi. Kui ikka ei tööta, tuleb uuesti süveneda ja KÕIK uuesti üle mõõta. Ma saan ka aru, miks diagnostikud neid ke-jette 91 ja üles masinate
pardal vihkavad . Selles valguses ma lausa jumaldan vanemaid sigari kerel
olevaid asju, millel lollikindlus on lausa kadestamisväärt võrreldes c4'ja r5'ga .
Kodanik Quattro pakkus abi. Kui oled nendega jännanud, kas oskad midagi täpsemalt veel kommenteerida?
|
|
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 07.01.11 23:47
|
|
|
Täna sain pisut naerda. Helistas mulle pereliige garaazhi juurest, kes
otsustas minu rohelise stock kõrgusega a6q'ga parkida sinna, kus mina olin kirsisaaniga parkinud ja mõned hetked tagasi ära sõitnud (no ütleme nii,
et parkimiskoht maja ees, kust ma ei viitsinud lihtsalt lund lükata - vajadust ju pole kui lihtsalt sõita saab ja Lorrapiga olime just teise
parkimiskoha maja ette täiesti lumevabaks kaevanud, et teised kah parkida vajadusel saaks). Üllatus üllatus, seal see stock kõrgus siis kõhupeal lumes
kükitaski ja rattad siputasid suht tühja . Tundub, et kirss sai hea . Ja üks mu vantidest poleks ilmselt selle parkimiskohani jõudnudki . Lisaks, olen jubedalt harjunud, et kodus kortermaja taga on parkla puhtalt
minu päralt (no kaks autot seisab veel, mida pole mitu nädalat liigutatud lumekuhjast).
Täna sai ka nendest stataka ja olerexi köitest siiber, mida naabrid on mulle juba mitu tükki ostnud. Seadsin sammud tööriistamarketi poole, ostsin
kaks fiksaatoriga tõstekonksu ja hunniku 5 tonnist nailonköit ja meisterdasin endale pisikese puksiirköie ja loomulikult panin selle 5 tonnise köie
topelt . Vaatame kuidas vastu peab . Huviga ootan, millal esimeselt pukseeritavalt või minult endalt midagi irduma
hakkab .
Lisaks, kas kellelgi on mingit head mõtet, millega linast paksu ~35mm köit immutada, et see niiskusega "idanema" ei hakkaks ja saaks seda
puksiirköiena kasutada?
|
|
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 16.01.11 17:36
|
|
|
Kuna enamus nädalavahetusest kulus kiirest nädalast välja puhkamisele ja suht enamuse ajast magamisele, siis sai tegevusetuse peletamiseks võetud ette
üks retk kirsisaanile läbivustesti tegemiseks.
Tee algus tundus suhteliselt igav, ehk siis kõrged ja tugevad vallid, millelt siis tuisanud suhteliselt vähe teed kinni ja kohati oli tee täiesti
puhas. Mingist hetkest läks aga lõbusamaks.

Kui mingi 300m olin veel edasi liikunud, siis tuli mingi masin vastu kohas, kus tee ääres oli üks väiksem tuisuvaalu vahe mulle parkimiseks. Istutasin
siis ennast sinna ära, lasin masina mööda ning testimine võiski alata. Ees olid vaalud teel suhteliselt ühe kõrgusega ühest äärest teise välja. Kuna
tee oli ka tuttav ja teeääres kraavi polnud sai suhteliselt julgelt liigutud tagalukk sees mingi 2000rpm ~15kmh, vahepeal masin peatatud ja uuesti
liikuma hakkamist proovitud. Ühest küljest vaalu kõrgus 40cm ja teisest küljest 30cm läbis masin edukalt, alla selle polnud üldse muret. Lõpuks peatas
mind vaal, mille kõrgus oli ühest küljest 50cm ja teisest küljest 40cm, ehk siis sellest ei tulnud ma enam ka tagurpidi välja kuna tee põhjaks oli
kiilasjää (pilte unustasin paraja adrenaliiniga lausa teha ). Kui käisin
kogu läbitud lõigu läbi, siis oli selgelt eristatav vahe, kas olin sulaga kõvemaks muutunud vaalust läbi sõitnud või pehmest lumest (üllataval kombel
oli kõvemas vaalus pidamine oluliselt parem kui pehmemas ja kõrgemas lumes, sest pehmes lumes polnud ratastel mingit pidamist).
Lõppkokkuvõttes olen ise vägagi rahul selle saani läbivusega teades, et tavaliselt ma MITTE IIAL ei ründa sellist lund nii väikse kiirusega . Ja noh sooja sain samuti omajagu, et masinat lumepadjalt uuesti kätte saada.
Peab mainima, et põhja alt lume kätte saamine on võrreldes madala masinaga ikka lust ja lillepidu . Hegol, muide see labidas, mida sa vaatasid, töötas suurepäraselt kirsi põhja all .
PS! Järgmisel korral võtan kedagi abiautoks kaasa, kes mind tagurpidi tagasi saab kakkuda .
|
|
|
|
MorroW
huviline
Registreerunud 18.09.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 16.01.11 18:39
|
|
|
Anna aga teada kui jälle lähed 
|
|
|
Kristoff
huviline
Registreerunud 03.11.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 21.01.11 18:46
|
|
|
Nice parking täna. 
|
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
|
|
lorrap
klubiliige
Registreerunud 24.10.02
Kasutaja on eemal
Auto: VW Passat Variant 4-motion 1,9TDI-PD
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
|
|
lorrap
klubiliige
Registreerunud 24.10.02
Kasutaja on eemal
Auto: VW Passat Variant 4-motion 1,9TDI-PD
|
postitati 22.01.11 12:28
|
|
|
OK, jõudsin nüüd siis Eestisse :p
...
|
|
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 24.02.11 14:22
|
|
|
Kuna ilm ei tõota enam erilist lumetormi ja kirss pole selle talve jooksul rohkem kui ühel korral põhjal istunud ja sedagi taotluslikult, siis sai
otsustatud masin Tartus raadi lennuväljal esimesse ettejuhtuvasse kohta ära uputada ja pisut kaevata, ehk siis "läbivust testida" peenete sõnadega
.
Sai leitud kõrvaltee, millel oli keskel ilus ja kõva jäävaal ja mingist hetkest oli see tee kinni tuisanud ja nii jäänudki.

Lume vaal tundus suht mõnus . Peal hüpates igatahes läbi ei vajunud ja
saapad suutsin ainult talla jagu vaalu sisse saada.

Tagalukk sisse ja hakkasin vaikselt liikuma. Kui andis tunda, et rattad hakkavad pressitud lund rataste alt välja kraapima, siis lasin veidi tagasi ja
rammisin pisut kaugemale, et jälle midagi "rataste all oleks". Kogu minu pingutused jõudsin selles vaalus ~15m edasi ja sinna see kirss jäigi, sest
rataste all polnud mitte midagi muud kui täielik kiilasjää ja masin oli kogu aeg põhjaga maad kündnud. Masin jõudis siis vaalus sellisesse sügavusse,
parem külje uksed igatahes lahti ei tulnud:

Välja ronis see atribuut nii, et kaevasin pisut eest kõva vaalu lahti ja meelitasin asja veel pool meetrit edasi kandvamale pinnasele ning siis hooga
tagasi.

Kuna masinal rattad väga palju rohkem rippu ei lähe, siis põhja alt piisas ainult ühelt poolt natuke tugevama valli lammutamist ja masin liikus taas
(kui masin madalam oli siis oli ikka tükk tegemist, kui rattad maa poole rippusid ja mingit pidamist polnud - hetkel ronib lihtsalt masin suht kaugele
ja kui põhjale ennast istutab siis piisab veidi põhja all toksimisest ja ratastel saabub pidamine ikka vääääga ruttu ).
Sai masinale pärast veel põhja alla kah vaadatud .

Iseenesest päris tore oli täiesti pingutamata valli peale ronida (teadmiseks, et ilma tagalukuta on selline tegevus peaaegu et võimatu, sest tagumise
kõrgema ratta läbi libisemine tähendaks kohapeal seismist) - ei tea, miks see juhiuks küll nii raskelt lahti käib . PS! Teate kui keeruline on sellises asendis masinast pilti teha, et masina
kalle oleks pildilt vaadates reaalne, ikka kuidagi kiskus ühele poole ära ja pilt pole päris see, mis reaalsuses.

Ehk siis mul oli selline tore hommikupoolik, sai pisut vabariigi aastapäeva puhul eile õhtul sisse tõmmatud brandyt verest välja aetud värskes õhus
mütates .
Ma ei kujuta väga ette, mis masinat nagu järgmiseks tahta, kuna kirsi läbivuse tõhususe ja ekspluatatsioonikulude naeruväärsuse suhe on ikka väga
paigas, lisaks funny on sel talvel saanud rohkem kui küll . ~8-10 tonnine
ise meisterdatud köis on samuti uskumatult tubli olnud igasugu ukerdajaid aidates . A6'd on hetkel täiesti mõttetud masinad minu autopargis - mingit tuju pole nendega liigelda . Karta on, et tuleva suve jooksul saab masin veelgi kõrgemaks järgmist talve silmas pidades - arenguruumi veel on
ja selle tõstega sain suht palju nippe juurde, millega arvestada .
|
|
|
|
Anz27
huviline
Registreerunud 26.10.04
Kasutaja on eemal
Auto: Audi 80 (B3) + VW
|
postitati 26.02.11 08:48
|
|
|
Selline auto kõrgemaks tõstmine on tõeliselt lahe!
Varsti juba kannatab maasturitega mõõtu võtta ka kõrguse poolest. Parketimaasturitest oled juba ammu üle 
Linnamaasturiga poleks küll kuskile poole seal liikunud, ma pakun.
Väga põnev lugemine ja vaatamine.
|
|
|
Lehekülgi: 1 .. 13 14 15 16 17 .. 26 |
|