Lehekülgi: 1 .. 12 13 14 15 16 .. 26 |
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
Auto: 5x4x4
|
postitati 09.11.10 21:54
|
|
|
Ah eks see selline raske teema ole jah. Uuemate liikurite puhul on palju lihtsam mahakandmisele otsustada, kuhu olen võibolla kordades rohkem summasid
alla käinud (minu puhul näiteks a8, millest ka eespool juttu selles teemas). Oma töö ja vaev paneb mind vanakest "päästma peaaegu iga hinna eest".
Kindlasti on ka mul ratsionaalsuse taju olemas kui midagi tõesti juhtuma tõsisemalt peaks, aga see suvi tõestas, et neljarõngalistel kandilistel on
suht jääv koht minu autopargis .
Hea auto on palju autosid...
|
|
|
|
-ivar-
huviline
Registreerunud 06.08.06
Kasutaja on eemal
Auto: typ 85q & XC
|
postitati 09.11.10 22:12
|
|
|
Ei saanud mainimata jätta, et punaste autodega pidavat kõige rohkem õnnetusi juhtuma...
Ja sinu kuubik ikka väääääga punane Ravila tänaval liigeldes on paar korda
silma jäänud.
|
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 04.12.10 07:58
|
|
|
Eile sain kuubikuga väikse hämmingu. Olin küll plaaninud selle liikuri talveund tukkuma panna, aga "noh ei tulnud veel välja". Ja kuna ka sõitmine
sellise ilmaga ja suvel esisillal siledaks (9mm järgi ~3mm) sõidetud ning naastud välja kakutud GY talverehviga polnud enam teabmis meelakkumine sai
lükatud masin Hinkuse uksest sisse ja pistetud selleks mõneks nädalaks alla tutikad masteri protid 195/55/15. Taha jäi endiselt väga heas seisus GY.
Ütleme siis nii, et jääl on isegi tunda, et mõni naast aitab kaasa, aga lumel pole no mitte mingit vahet ja tunne on sama masendav nagu ikka
monomähkijaga talvel sõita .
|
|
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 08.12.10 22:12
|
|
|
Kirsivant ei taha kohe mitte areneda, kui kuubik talvekad alla sai . Aga
jah, Forss ja Autoekspert on suht koduseks jälle saanud . Kui juba siis
juba ja ei läinudki aastat aega, kui mootor on peaaegu jälle omal kohal tagasi .

NF plokiga ei hakanud ikkagi jändama, kuna natuke liiga palju kompromisse tuli leida, et asi c4 kapoti alla pista. Peasüüdlased said kapoti alt välja
visatud ja tuju lausa parem . Suht "õhukeseks" olid viimase talvega
jäänud .

PS! Tänud Rst'le, kes nädalavahetusel aitas tähelepanu juhtida ühe viimase tööriistavajaduse osas, millele ilma pikemalt mõtlemata sai
tööriistamarketisse järgi sõidetud, mitte enda oma leidmisele lootma jäädud. Kui pärast enda vana töövahendi leidsin, siis oli sellest roostepoiss
juba nii üle käinud, et sellest poleks küll asja saanud .
Mis teises teemas mainitud Kamasa toolsi Nm mutrikeerajasse puutub, siis mida rohkem kasutanud olen, seda rohkem olen rahul, twinhammer ja ~815Nm on
"koduses majapidamises" täitsa piisav tööriist . 6,5bar juures on kõik
lahti teinud, mis siiani olid veel vana ~350nm jurakaga kinni jäänud ja lahtiselt käe vahel võtmega keerates oli põhimõtteliselt võimatu üritus.
Mis nüüd kuubikut puudutab, siis see on vist ainus masin, millel sai fikseeritud ilus number odomeetril . Ma poleks uskunud, et see liikur selle numbrini sel aastal liigub, aga ennäe . Õigel hetkel unustasin ainult alumised kellad ära nullida.

|
|
|
|
Evil9
huviline
Registreerunud 09.01.09
Kasutaja on eemal
|
postitati 09.12.10 21:42
|
|
|
Ilus number. Ootame 666666 järgmiseks siis 
Nelikvedu - must have!
|
|
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 10.12.10 09:48
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Evil9
Ilus number. Ootame 666666 järgmiseks siis |
Mul üks spido lisaks, sellele võib ju ise suvalise numbri ette keerata .
Aga tänasest hommikust sain aru, et pigem kerge esiveoline kuubik kui madal c4 . Uuel rehvil saabus ka pidamine peale mõndasadat kilomeetrit ning selle asemel, et neliveolist põhjale istutada otsustasin käima panna
ikkagi kuubiku ja proovida selle läbivusvõimeid. Tulemus - üllatav. Ehk siis kasutame klassikat sihtotstarbeliselt, ei mingit hellitamist. Tiba kehv
oli pooleteise ja paari tonniseid jurakaid lumest välja kakkuda, aga putukas tegi oma tööd väga hästi . Te oleks pidanud nägema selle vw sharani juhi nägu, kelle 4motion oli kehvema rehviga lumes kinni, ma sõitsin
temast kõrvalt mööda ja tõmbasin teda tagasi tema enda jälgedes ning väikse show effektina ise tegelikult tõsiselt kartes kinni jäämist lahkusin seda
rada pidi, kuhu tema oli kinni jäänud . 4motion sõitis minu jälgedes
järgi, tuli välja ja uuris, et kas nelivedu? Mokk vajus kole töllakile kui kuulis, et esivedu .
Tänasest ristisin selle saani monosahaks .

PS! Selles lumekuhjas kõrval on b2q Jube masekas tuli peale .
|
|
|
|
prr
klubiliige
Registreerunud 20.10.02
Kasutaja on eemal
Auto: A3 & A4 Cabrio
|
postitati 10.12.10 09:56
|
|
|
Ja järgmiseks loeme osta/müü rubriigist, kus kps otsib väääga haruldasi esiotsa tükke. Nagu näiteks liiste 
höhöhö
lapsest peale on hobused meeldinud
|
|
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
|
|
Skeldo
klubiliige
Registreerunud 25.09.02
Kasutaja on eemal
Auto: Hybrid
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 12.12.10 18:25
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Skeldo
Tsitaat: | Algselt postitas: kps
Tänasest ristisin selle saani monosahaks .
|
Njah, nüüd ma tean kellele ma helistan, kui mõni hommik jälle oma autot üritan lumehunnikust kätte saada |
Kui kõik plaanipäraselt läheb, saan monosaha ära talvepuhkusele ajada
sel nädalal. Vaatamata sellele, et Hegolil sai lõviosa laupäevast aidatud masinat kraavist kätte saada jätkus ikkagi tahtmist, et ka oma masinale veel
käsi külge panna. Täna jõudsin kah poole päeva pealt garagesse ning läkski nii nagu plaanis oli - moto sai kapoti alla, masin kokku, süüde "enam
vähem" paika ja veendutud, et masin teeb jälle normaalset häält . Teen
mõni päev kui veidi viitsimist väikse kokkuvõtte tehtud tööst, kui kaua üldse läks kogu jamaga kokku aega jne. (pigem küll nendele pirisejatele, kes
teeninduse hindade üle foorumis vinguvad). Mootor laual pulkadeks on paraku see kõige väiksema ajakuluga tegevus , lõviosa läheb ikkagi lahti ja kokku masina ladumisele. Nii palju võin kohe öelda, et b2 ja b3'ga on läinud
peaaegu 2x vähem aega, kuna seal on palju vähem pudinaid "jalus ees" .
D2'st, ei räägi ma parem üldse, selle kapotialuse lammutamist vihkan ma üle kõige .
Täitsa masina moodi asi jälle . Nurrus kah täitsa viisakalt.

Et liikuma saaks vaja veel riiulis vedelevad kässari trossid alla kruvida, Hr. Ain Oravat tülitada, sillaregull ja ülevaatuselt masin läbi lükata .
|
|
|
|
Jürgen
klubiliige
Registreerunud 11.11.04
Kasutaja on eemal
|
postitati 14.12.10 12:24
|
|
|
Teen mõni päev kui veidi viitsimist väikse kokkuvõtte tehtud tööst, kui kaua üldse läks kogu jamaga kokku aega jne. (pigem küll nendele pirisejatele,
kes teeninduse hindade üle foorumis vinguvad). |
Pirr-pirr... tunnen end puudutatuna, seega tekitan offtopicut 
Mõnel juhul saab ka tõesti väga normaalse hinnaga teenust ning ka kvaliteetselt, kuid enamasti on see ainult juhul, kui tegu on tuttavaga või väike
ettevõtjaga, kellega annab hinnas läbi rääkida. Suvalisest uksest sisse jalutades, üritatakse ikka esmalt poomisvõttega vaadata, palju klient
kannatab.
Teemasse ka, kuna mõni lehekülg tagasi oli sul pedantne kütusepäevik, siis kas oled umb-kaudu arvestanud kilomeetri hinda (kütus, kindlustus,
varuosad, jms muud kulud) erinevatel masinatel?
Isiklikult huvitab just c4 2.8. 
|
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
|
|
Evil9
huviline
Registreerunud 09.01.09
Kasutaja on eemal
|
postitati 14.12.10 21:39
|
|
|
Parem jäta kirjutamata 
Nelikvedu - must have!
|
|
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 15.12.10 11:23
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Evil9
Parem jäta kirjutamata |
Kiusu pärast vist ei jäta 
8.a. minu käes olnud a6 2.8 Q AT, ~3.3 eek/1 km (~150tkm)
2.a. minu käes olnud a6 2.8 Q manual, ~4,7 eek/1 km (~35tkm)
2.a. minu käes olnud a8 4.2 Q AT, ~6.5 eek/1 km (~40tkm)
3.a. minu käes olnud 100 2.3 Q manual, ~4,5 eek/1 km (~35tkm)
Ja endalegi üllatuseks on suhteliselt väikse läbisõidu, proportsionaalselt auto ostuhinnaga võrreldes kõige suurema investeeringu summa suhtega kuubik
~3.2 eek/1 km . (~25tkm)
Täpsustan neid numbreid kui olen viimased arvutused ära teinud, kuna autode odomeetrid on edasi ennast kruttinud ja viimased parandused on tegemata
oma "statistikasse" . Selle 8.a. minu käes olnud masina kohta võin
öelda, et veel vanemas arvutuses oli km hinnaks juba ~2.7 eek/1 km, aga peale seda järgnes kogu mootori tihendite vahetus ja see tõstis ka km hinna
kohe ülespoole.
PS! Lisasin ka juurde, kui palju oli tolle arvutuse juures masinad umbes läbinud.
|
|
|
|
Skeldo
klubiliige
Registreerunud 25.09.02
Kasutaja on eemal
Auto: Hybrid
|
|
Jürgen
klubiliige
Registreerunud 11.11.04
Kasutaja on eemal
|
postitati 15.12.10 18:28
|
|
|
Kiusu pärast vist ei jäta 
8.a. minu käes olnud a6 2.8 Q AT, ~3.3 eek/1 km (~150tkm)
2.a. minu käes olnud a6 2.8 Q manual, ~4,7 eek/1 km (~35tkm)
2.a. minu käes olnud a8 4.2 Q AT, ~6.5 eek/1 km (~40tkm)
3.a. minu käes olnud 100 2.3 Q manual, ~4,5 eek/1 km (~35tkm)
Ja endalegi üllatuseks on suhteliselt väikse läbisõidu, proportsionaalselt auto ostuhinnaga võrreldes kõige suurema investeeringu summa suhtega kuubik
~3.2 eek/1 km . (~25tkm)
|
Kogusumma on kenake. Aastate peale ära jagades on summa juba tunduvalt mõistlikum, aga ikkagi... mõni mees oleks juba ammu ülekäigu inimeseks hakanud

|
|
|
mokits
huviline
Registreerunud 22.12.06
Kasutaja on eemal
Auto: A4.2 V8 b5 Quattro, Trafic
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 16.12.10 06:42
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Jürgen
Kogusumma on kenake. Aastate peale ära jagades on summa juba tunduvalt mõistlikum, aga ikkagi... mõni mees oleks juba ammu ülekäigu inimeseks hakanud
|
Olen seda ka varasemalt öelnud, kui endal käsi küljes poleks, siis sellist autoparki omada kindlasti ei tahaks. Samuti olen arvestanud, mis tähendaks
minu jaoks näiteks kolme sama praktilise väärtusega liisinguriisi üleval pidamine koos kõigi kuludega, kuna vähemalt kolm masinat on ka pidevalt
liikumises. Kokkuvõtteks ütlesin Sorry, minu valik jääb vaieldamatult vanematele nelivedustele, vähemalt nii kauaks, kuniks endal käed otsas seisavad
ja leidub see pisut aega nende vanematega jändamiseks. Paljud küll küsivad, et miks ma viitsin jännata - ütlen ausalt, see on närvide rahustus oma
põhitegemistest ja garage on koht, kus saab ennast igapäevamuredest välja natukeseks lülitada . Kui sõidaks liisiriisidega, siis oleks lihtsalt aega rohkem oma põhitegemiste ja toimetamistega tegelda, aga kuhu
jääb siis närvirahustus . Ja ehk perekond annab mulle samuti andeks need
mõned päevad kuus, kuna nende liikumisvahenditeks on samuti olnud mitte kökatsid liisiriisid vaid 2.8 ja 4.2 neljaveolised isendid . Lisaks on kõigile juba selge, mida tähendab sattuda avariisse suure ja
massiivse masinaga - ise võin ma paugutada mis iganes asjadega ringi,
aga pere liikugu ikka võimalikult ohutute ja raskete liikuritega . Mul on
tõsiselt kahju, et mul pole pilte nendest kahest pisemast masinast opel astra + vw golf variant, millest ühte ründas mul abikaasa ise c4'ga ja teine
otsustas mind a8's rünnata . Ütlen ausalt, teise osapoole jaoks lõppes asi
ikka suht dramaatiliselt ja ma kindlasti ei tahaks see "teine pool" ise olla pisikeses masinas.
Mokits, saatsin u2u, aga olen seda liistuvärki ka avalikus teemas "reklaaminud" . Link teemale.
|
|
|
|
-ivar-
huviline
Registreerunud 06.08.06
Kasutaja on eemal
Auto: typ 85q & XC
|
postitati 16.12.10 15:32
|
|
|
Hakkasin täna velgi teeääres puhastama, kui sa oma coupe'ga möödasõitu ühest veokast tegid.
Jube mahe lõrin on sul sellel pillil
|
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
|
|
Harry_R
huviline
Registreerunud 07.12.05
Kasutaja on eemal
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 16.12.10 21:24
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Harry_R
Kas ma olen pime olnud, aga b2 sedaanist pole midagi näinud. 14 lehte
liiga palju läbi surfamiseks. Kui sa oled kitsi olnud, siis nüüd lao aga lagedale. |
See aparaat ootab kirsisaani valmimist, et rännata ära kanalile. Kõik vajalikud detailid on kokku ostetud, aga väga suur töö on alles algamas. Sai
seda kasutatud põllurallikana, siis talviti vallatletud, aga kuna asi ei oma legaalset ülevaatust ja kindlustust ning endal puuduvad ka treila load,
siis midagi asjalikku pole selle liikuri kallal toimunud. Viimane asi, mida masin veel vajab on põhjamatt salongi, aga see saab valmistatud ilmselt
"custom" stiilis kunagi tulevikus. Mõni mõttetu vanem klõps ja isegi üks vanem tiblafoni salvestis on siin. Üldiselt olen ammu enese peale vihane, et see masin pole arenenud ajapuudusest.
|
|
|
|
tuljo4
huviline
Registreerunud 10.10.09
Kasutaja on eemal
Auto: A8 3.0Q '11; 100 2.6 '93
|
postitati 20.12.10 21:04
|
|
|
Kui nüüd uskuda oma silmi , siis keerasid eile Lõunakeskuse parklast Elva poole oma punase suksuga .. nägin kah esimest korda oma silmaga ära. Kena
oli. 
|
|
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 28.12.10 22:18
|
|
|
Tundub, et see punane kuubik võib õige pea minna ära talvepuhkusele.
Esimesed ringid kirsiga üle tüki aja tegid tuju jube heaks. Mootor nurrub hästi vahet pole, et selle moto mõttetuses kapoti all ma oma arvamust enam
ei muuda . Kui nüüd veel homme külma ilmaga väljas käima kah esimesest
pöördest läheb ja ka käima jääb, siis on tuju veel parem . Igatahes
kliirensiga sai nüüd igatepidi mängitud ja on enam vähem selline, et lõpuks ise kah rahul. Vaja veel normaalsema kõrgusega rehvid alla sebida siis
oleks juba kliirensiga kah väga rahul, hetkel all 205/50 16, mis eelmisel talvel sai "varuvariandiks" nurka vedelema soetatud ja no nagu murphy
seadus ütleb, juhtuski see et all olnud teised rehvid otsustasid saba anda.
Mis siis tegelikult sellel liikuril tehtud sai selle suve jooksul:
Plokikaane värskendus koos uute tihendite, juhtpukside ja klappide vedrudega, lihv, kanalid, klapipesad.
Mootoris saaled, õlipump, otsatihendid, sisepesu kuna mootor oli niikuinii ribadeks, siduri survelaager, mootoripadi (ma pole vist r5 motol tervet
parempoolset patja näinudki). Nõks tagasi sai asi just uued rihmad, rullid, pinguti, pumba. Sel korral ei hakanud isegi mõnedtuhanded sõitnud
termostaadiga jamama, läks uus sisse . Mootorisse rändas 5w30 täissünt ja
uus jahutusvedelik.
Sillas sai alustatud sillatala puksidest, õõtsad ees taastatud, rooliotsad, amordid, kummikatted, vedrud. Taga elustatud JÄLLE käsipidurit (trossid
uued, aga hoovad jälle kinni), igasugune kummiluta jama ära likvideeritud ja vedrutaldrik kõrgemale tõstetud, kuna kõrgemaid ja sama jäikasid vedrusid
võtta pole.
Kapotialune elekter üle käidud, juhtmed kontrollitud ja korrastatud. Ajud maha kakutud ja hetkel vedelevad kõrvalistuja jalge juures lahtiselt (sai
andureid ka käimise pealt mõõdetud, et võimalike jamasid lihtsamalt leida). Andurid olid juba nõks tagasi uued ja originaalid moto külge keeratud.
Aga noh, mis ma ikka mölisen - mõni kehv pilt ütleb rohkem, kui hunnik mõttetut juttu.

Ehk siis kui õige rehv kah veel kunagi alla saab, siis võib julgelt Hegolile rajale "rescue car" rolli mängima minna .
|
|
|
|
Lehekülgi: 1 .. 12 13 14 15 16 .. 26 |
|