Lehekülgi: 1 .. 11 12 13 14 15 .. 26 |
timberman
klubiliige
Registreerunud 23.06.07
Kasutaja on eemal
Auto: MC x 2, AEL
|
postitati 22.10.10 15:15
|
|
|
Kui äkki mõtled, et kes sulle täna teel Raadile Volkari roolis käppa viskas, siis selle liigutusega võid mind kokku viia. Vaatasin alguses, et mis
krdi kuri putukas see nüüd vastu tuleb ja siis lõikas läbi, et küllap see kps on, kes jälle alõkiringile läheb Ja ma vist ei eksinud? Igatahes auto esiosa näeb väga kihvt välja ja erineb
harjumuspärastest ikka mehiselt! Kena kohe vaadata!
|
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
Auto: 5x4x4
|
|
Harry_R
huviline
Registreerunud 07.12.05
Kasutaja on eemal
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 28.10.10 13:59
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Harry_R
Kas said rõnga või 4 rõngast ninna? Õnnitlused mõlemal juhul. |
Vedasin nelja rõngaga kaks isikut rõngastamisele jah .
Lisaks ei saa jätta kirjutamata, kui midagi kiita kah selles karmis elus saab.
6000km kuubikul ees. Jube tore on sõita "vana käruga", mis on silla poolest haudvaikne ja teelpüsivus on isegi üle ootuste hea jäigema vedrustusega
(võrreldes originaaliga). Mis mind järjekordselt tõsiselt imestama pani on Eestis müüdavate kütuste kvaliteet. Kui ma muidu olen olnud Stataka 98E
fänn, siis olude sunnil olen ka endale lähemalasuvaid tanklaid selle "kaprsiisse" aparaadiga katsetama. Olerex SUCKS, kahel korral vastu pükse ja
kuubik puterdab ja ei käi ühtlaselt, kuigi ma alguses endale psühholoogiliselt sisestasin peale esimest paaki, et äkki oli kehv juhus. Statakaga
stabiilselt OK, aga mitte nii hea kui nüüd ühtäkki möödaminnes katsetasin Kärkna tankla 98E kütust. Minu üllatus on olnud viimased 500km ülimalt
positiivsed, masin nurrub paremini kui Statolili 98E'ga. Mainin ka selle ära, et ma pole masinal nende 6000km jooksul vahetanud mitte midagi rohkemat
kui käigukastiõli, millest on ka huvitavaid tähelepanekuid ja allpool kirjutan. Hetkel veel kütusekulu ei tea, aga masina käitumine on hoopis midagi
muud. Teiste masinatega sellist vahet poleks iialgi tundnud . Kindel laks,
et see tankla saab endale püsikliendi, kui sama kvaliteet mitu paaki ennast järjest suudab tõestada, olengi tiba liiga kaua Statoili kuldklient olnud
.
Mis nüüd käigukasti õli vahetusse puutub, siis on ka sellega suhteliselt huvitavaid nähtusi. Masin sai käimaris õlivahetuse 4500km tagasi. Kasutasin
esimest ettejuhtuvat asja, mis mingil laupäevasel päeval pakuti ja selleks sai mingi addinoli toodang, mille hinnaklass jäi kuhugi ~100 eeku per
liiter. Kuna aga käimar pole sel vanakesel enam kõige uuemate killast, siis tahtsid sünkrod ikka ootamist enne kui käigu sai sisse panna ja isegi siis
tuli vahel mõni teine käik sisse juratada, enne kui tagumist käiku hakkasin sisse panema. Kuna aga vana õli väljus kastist täiesti puhta ja
perfektsena ja ka kastipõhi polnud mitte mingit ollust täis tühjenduskorgist urgitsedes, siis otsustasin hoopis millegi lõbusama kasuks sisse
kallamisel. Pistsin kasti Texaco Havoline 75w90 full synthetic käimariõli, kuna midagi eriti paremat võtta polnud (BP ja valvoline toodangut oli, aga
ei tea miks ma olen Havoline tooteid kogu aeg hinnanud ja võimalusel pigem eelistanud). Peale 500km läbimist on kast täielikult oma käitumist muutnud
ja ka sünkrod toimetavad täiesti talutavalt, rääkimata käiguvahetuste sujuvust nii vanal isendil . Selline tunne nagu ma oleks 4500km tagasi mingit solki kasti kallanud, mis ei toimetanud no absoluutselt mitte
. Võta kinni, kus on tõde ja kus loogika, kuidas täissünteetiline õli
mõjutab sünkrode tööd nii suurel määral võrreldes mingi poolsünteetilise teise tootja moosiga võrreldes . Targemad võiks seda kommenteerida, sest enda nahal ja rahakotil katsetamine pole mulle viimasel ajal eriti
enam lõbu pakkunud .
Hea auto on palju autosid...
|
|
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 02.11.10 21:15
|
|
|
ära sõnusin, aga üks kerge "müsteerium" jälle lahendatud kuubikuga.
Nimelt hakkas mingil hetkel pidurdamine tegema tõsist peavalu ja tekkis see samal hetkel kui sai suht intensiivset sõitu tehtud ja kettad said kõvasti
vett kuumast peast. Ehk siis pidurdades hakkas asi päris kõvasti rooli väristama. Alguses mõtlesin, et ega seal palju mõelda pole - piduriketas kõver
(läbi elatud teema intensiivse sõidu ja niiske ilmaga). Aga kõigele lisaks teadsin ma juba peale 1000km, et ilmselt üks rattalaagritest võib hakata
lähiajal läbi minema, sest tuli mingit väga kerget häälekest, mis aga ei andnud kuidagi märku kust see tuleb. Üleeile siis lõppes selle laagri eluiga
ja see juhtus nii järsku, et ega mul eriti aega piiksatada polnud .
Noh mis seal siis ikka, tavarutiin võis alata - püstak maha (sel korral ei hakanud laagri pressimist ise tegema, kuna head pressi polnud käepärast),
carstopi üle ukse sisse, uus SKF sisse (koos pressimisega jakobson) ja püstak alla tagasi.

Aga kuna ka stabivarda puksid olid suht mõttetud, siis sai ka sellele alternatiivi otsitud. Kuna originaali polnud enam võtta, vaid tuli tellida siis
sai alternatiivina võetud VW Golf 4'ja stabipuksid koos klambritega, mille hammast tuli mõlemalt poolt mingi 3mm lihtsalt käiaga maha tõmmata ja
istus paremini kui originaal ja on ka kindlasti tugevam kui originaal .

Kui juba mõned kilomeetrid selja taga oli selge, et asjatult kahtlustasin piduriketaste kõveraks ajamist . Kogu selle aja oli mu ajusid nikerdanud seesama "kohe väsiv" laager, mis pidurdamisel hakkas lollakaid panema
ja masinat väristama. Nüüd siis auto vait ja nende lödide stabipukside asemele kitsama ja konkreetsema aretamine andis samuti koheselt auto käitumises
tunda. No lihtsalt ei saa käppasid õliseks tegemata jätta, kui selleks vähegi aega tekib .
Mis kuubikut nautides hetkel unarusse jäänud on kirsivant, millega talve jälle ründama minna . Üks nädalavahetus ja asi jälle turtsataks uue "mõttetu" südamega . Ei tea, kas suudan selle kokku pandud moto kiiremini kui eelmise ära lammutada .
Ah jah - v6 2.8'd lihtsalt sõidavad, kalla ja talla teema. No ok talvepapud said kah alla .
PS! Tänud ka kasutajale oz-vald, kes leidis
kuubikule ühe minu jaoks tähtsa pudina!
|
|
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 06.11.10 22:00
|
|
|
No lõpuks ometi jõudis kätte see üllas päev, kui kirsivandile sai aku peale tõstetud ja kerge kolksu saatel asi ennast garagesse liigutas . Mõne tunni jooksul siis seis selline, et saab hakata stendil olevale plokile
terveid juppe külge laduma. Ja mida rohkem see kapotialune puhtamaks muutub, seda rohkem süveneb mõte, et see neetud mõttetus sinna enam kunagi tagasi
ei jõuakski . Õnneks pole hetkel pakkumisi silma jäänud mõnele
paugulisele masinale, millel midagi huvitavat kapoti all võiks leiduda kogu "mänguga" . Tagaosa kõrgendus peaks jõudma minuni paari nädala jooksul, aga on ka täitsa sobiv hetk uuesti tagasillast "üle käia", kuna seistes
on käsipidurid jälle nöökima hakanud.
Mõni pilt kah mobiilinärakast, mis parasjagu garages taskus juhtus olema.

Ühtlasi on mõte mõni iluese veel leida enne kui kokku laon. Rihmarataste tagused plastid on ribadena mulle eelmiste omanike poolt "pärandatud" . Kui eelmisel korral lahti võtsin, siis juba sülitasin, kuna enamus koosnes
kuumast liimist ja plasti kildudest.
|
|
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 09.11.10 07:57
|
|
|
Kui sõnu valimata öelda, siis minu punane kuubik on üks paras M*NNIMAGNET. Plekid said täna päästetud, aga sillas pole ma väga kindel, sest äärekivi
pole just eriti magus teema sellele masinale. Ehk siis "tänud" sellele a4'jale, kes vastutulles võimlema hakkas ja juhitavuse kaotas, täie lauluga
mulle vastu tulles peale lendas ning pärast peatuda ei julgenud. Lõualuud jäid tal täna terveks, sest minu kõrval oli väike laps, kellele polnud vaja
"head eeskuju" näidata ja pikemat tagaajamist ma rohkem korraldama ei hakanud . Õhtul hindame silla üle, sest rool on peal viltu ja auto esiosa ujub vasakult paremale.
Ehk siis minu talverõõmude tuju on juba normaalse lume esimesel päeval rikutud.
|
|
|
|
Tõnts
klubiliige
Registreerunud 19.06.06
Kasutaja on eemal
Auto: Audi Cabrio 2.3 , Coupe 2.1 typ 81, 3x 90 2.3, A4 1.8 TQ, 2x 90Q 2.3
|
postitati 09.11.10 10:31
|
|
|
Nagu maailmas on igasuguseid inimesi, nii on ka liikluses. Lihtsalt nendega tuleb leppida, vb oli lihtsalt oskamatu juht, kes masina üle kontrolli
kaotas ja sis kartma hakkas. Vahtralehte nägid ?
Loodame, et kuubik väga katki ei läinud.
Life is too short to drive slow...
|
|
|
|
MorroW
huviline
Registreerunud 18.09.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 09.11.10 11:19
|
|
|
Kuskandis sellise jama otsa sattusid? :/
|
|
|
Ardo
huviline
Registreerunud 23.02.08
Kasutaja on eemal
Auto: B2sedaan C5avant
|
postitati 09.11.10 15:59
|
|
|
Mul oli ka täna olukord kus tuli pööre lõpetada äärekivis. Nüüd samuti rool suts viltu ja suurematel kiirustel kisub paremale. Oskad nõu anda, et
misasi kannatada võis saada? Tõstuki peal ei tuvastanud mingit kõverat detaili. Ja kuni 50km/h ei ole miskit aru saada, ka rool on otse.
Heameelega kaotaks äärekivid üldse ära , krdi palju on ettesõitjaid ja et
autot suuremast päästa siis tulebki julmalt kivisse keerata.
|
|
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 09.11.10 17:09
|
|
|
Masin läheb uuesti silda kui sel aastal enam viitsimist on, üks rehv on ära viskamiseks - sai laksu kirja ja otseselt midagi sel korral väga viga ei
teinud õõtsale sillale. Tundub, et sharniiri õõtsa kinnitused (õnneks). Velg tuleb samuti kriitilise pilguga üle vaadata. Juhtus Kõrvekülas.
Hetkel vähemalt masin liigub, otseselt nagu ei kaku kuhugi, aga rool on küll viltu peal, aga kuidagi totaalselt ebaloogiliselt matsu suunda ja kõiki
muid asjaolusid arvestades . Ehk siis ütleks nii, et eelmisest 5.a.
tagusest juhtumist ikka 10x õnnelikum juhus . Tol korral läks vahetusse
sillatala, õõtsad, stabivarras, parem püstak, rehvid + velg käis sirgestamisel. Kõik muu mudru, mis vahetuma hakkas, oli juba enese lõbu ja selle suve
6500 muretu kilomeetri nimel .
Ei jää muud kui ikka kirss kähku korda ja paneks või rauad ümberringi, et TULGU - keeran vastu! 
|
|
|
|
-ivar-
huviline
Registreerunud 06.08.06
Kasutaja on eemal
Auto: typ 85q & XC
|
postitati 09.11.10 18:22
|
|
|
Aga see juhtum kindlustuse alla ei lähe?
Otseselt pihta ta sulle ei sõitnud, aga samas ju põhjustas sellise olukorra!?
|
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 09.11.10 18:25
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: -ivar-
Aga see juhtum kindlustuse alla ei lähe?
Otseselt pihta ta sulle ei sõitnud, aga samas ju põhjustas sellise olukorra!? |
Ühene vastus kindlustuselt, isegi siis kui isiku enda kätte saad - "puudub avarii koosseis, ehk siis reaalselt maakeeli tõlgituna liikurite
kokkupõrge (äkki leidsid mingi tankisti ja nüüd huiad kindlustust)".
|
|
|
|
-ivar-
huviline
Registreerunud 06.08.06
Kasutaja on eemal
Auto: typ 85q & XC
|
postitati 09.11.10 18:34
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: kps
Ühene vastus kindlustuselt, isegi siis kui isiku enda kätte saad - "puudub avarii koosseis, ehk siis reaalselt maakeeli tõlgituna liikurite
kokkupõrge (äkki leidsid mingi tankisti ja nüüd huiad kindlustust)". |
See paneb juba mõtlema, et teinekord ära isegi ürita avariid ära hoida:S
Ja kui leiadki tüübi üles, siis ei saa talle ikka midagi teha...
|
|
|
uudi
huviline
Registreerunud 19.03.06
Kasutaja on eemal
Auto: EX: A4B5 Avant 1997 1.8TQ
|
postitati 09.11.10 20:20
|
|
|
Ja kui leiadki tüübi üles, siis ei saa talle ikka midagi teha... |
Jep. Saad kätte, annad kolakat, ning tema esitab avalduse sinu vastu politseis
|
|
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 09.11.10 20:23
|
|
|
See paneb juba mõtlema, et teinekord ära isegi ürita avariid ära hoida:S |
Usu, Sa ei mõtle sellist asja siis kui tegemist on vanakesega, mille pleki taastamine on peavalu kuubis, aga jah - uuema liikuriga ongi see tegelikult
nii - annad gaasi juurde ja ei pidurda!
|
|
|
|
Harry_R
huviline
Registreerunud 07.12.05
Kasutaja on eemal
|
postitati 09.11.10 20:34
|
|
|
|
Viimasel ajal ma nii olen hakanud ennast harjutamagi, küll on see aga kehvasti siiani edenenud - refleksid võtavad võimust. Püüan seda harjumuseks
saada siiski linna liikluses ja olukorras, kus kannatajaid peale autode ei teki.
Ei tea, miks mina peaks oma rahakoti peal iseendale kindlustust mängima.
Audi 90 typ85 2.0 --> Audi coupe typ89 2.3 --> Audi A4 avant B5 2.4 V6 --> Audi 90 typ85 2.0 --> Audi A4 avant B5 1.8TQ --> Audi A4
avant B8 2.0 TDI
|
|
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 09.11.10 20:37
|
|
|
Püüan seda harjumuseks saada siiski linna liikluses ja olukorras, kus kannatajaid peale autode ei teki.
Ei tea, miks mina peaks oma rahakoti peal iseendale kindlustust mängima. |
Blazeriga võibolla küll, aga b2'ga soovitan ikkagi mõistuse piires plekke mitte rihtida .
|
|
|
|
Harry_R
huviline
Registreerunud 07.12.05
Kasutaja on eemal
|
postitati 09.11.10 20:47
|
|
|
Püüan seda harjumuseks saada siiski linna liikluses ja olukorras, kus kannatajaid peale autode ei teki.
Ei tea, miks mina peaks oma rahakoti peal iseendale kindlustust mängima. |
Blazeriga võibolla küll, aga b2'ga soovitan ikkagi mõistuse piires plekke mitte rihtida . |
Aga kps, endal on ju raskem pärast neid asju likvideerida. Ma ei võtagi asja nii, et kohe kui näen peale tulemas, siis keeran aga tema poole ja annan
gaasi. Annan alla, kui näen, et minu enda jaoks asi hapuks kisub. Siiani olen lõpuni läinud ja siiani on ka vedanud, et midagi omal pole juhtunud.
Viimati aeti mind Haabesti ringil põhimõtteliselt vastassuuna vööndisse ja oleks ma seal kellegile sisse sadanud debiiliku päästmiseks, siis tema
oleks kadunud nagu paha hais, aga mina oleks parajas pasas olnud (ja just b2'ga). Edaspidi selliseid olukordi ma teiste kasuks enam ei pööra ja
kindlustus on see, kes mu auto korda peab tegema. Lahendeid - vahendeid leiab alati.
Audi 90 typ85 2.0 --> Audi coupe typ89 2.3 --> Audi A4 avant B5 2.4 V6 --> Audi 90 typ85 2.0 --> Audi A4 avant B5 1.8TQ --> Audi A4
avant B8 2.0 TDI
|
|
|
|
tarmo
klubiliige
Registreerunud 05.01.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 09.11.10 20:57
|
|
|
Lahendeid - vahendeid leiab alati. |
Ei leia.
Kindlustus kannab su auto maha lihtsalt. Maksab 10k peopeale ja valmis.
Kps, aeg ära parkida punane, ära mängi õnnega.
|
|
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 09.11.10 20:58
|
|
|
Aga kps, endal on ju raskem pärast neid asju likvideerida. Ma ei võtagi asja nii, et kohe kui näen peale tulemas, siis keeran aga tema poole ja annan
gaasi. Annan alla, kui näen, et minu enda jaoks asi hapuks kisub. Siiani olen lõpuni läinud ja siiani on ka vedanud, et midagi omal pole juhtunud.
Viimati aeti mind Haabesti ringil põhimõtteliselt vastassuuna vööndisse ja oleks ma seal kellegile sisse sadanud debiiliku päästmiseks, siis tema
oleks kadunud nagu paha hais, aga mina oleks parajas pasas olnud (ja just b2'ga). Edaspidi selliseid olukordi ma teiste kasuks enam ei pööra ja
kindlustus on see, kes mu auto korda peab tegema. Lahendeid - vahendeid leiab alati. |
Kurat, sa tegid nagu copy paste minu juhtumist Tartus Haridusministeeriumi juures . Ma isegi ei mäleta, kas siia teemasse kirjutasin, aga üks liikur arvas kõrvalteelt välja keerates, et keskmine telgjoon peateel oleks
sobilik välja sõitmisel peatumiseks ja paremalt autode läbi laskmiseks. Kahjuks unustas ta, et ka vasakult võib autosid tulla. Minul aega mõtlemiseks
polnud, korra pidurit - pointless, oleksin selga lohisenud, siis kiire hinnang vastutulevate autode kaugusele ja siis nina eest nii temalt kui
vastutulevatelt läbi. Süda jättis päris mitu lööki vahele, sest selle tulemus oleks olnud kindlustuse poolt pakkumine minu kuubiku eest kui poleks
võtnud vastu kiiret otsust "läbi lipsata" .
|
|
|
|
Harry_R
huviline
Registreerunud 07.12.05
Kasutaja on eemal
|
postitati 09.11.10 21:32
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: tarmo
Lahendeid - vahendeid leiab alati. |
Ei leia.
Kindlustus kannab su auto maha lihtsalt. Maksab 10k peopeale ja valmis.
|
Ei käi see asi ikka nii lihtsalt. Kui ise ei viitsi asjas vajadusel abiks olla, näiteks juppide otsimisel (kasvõi kasutatud), siis võibolla küll. Olen
seda kogenud, kuna üks auto taheti kunagi suht väikse kõksu pärast maha kanda, uued varuosad ja töö kallimad, kui auto väärt, kuid ise pakkusin
variante, otsisin osad ja sai tehtud.
avant B8 2.0 TDI
|
|
|
|
tarmo
klubiliige
Registreerunud 05.01.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 09.11.10 21:35
|
|
|
Sa ilmselgelt pole Enam kursis teatud detailide saadavuse ja hinnaga. 
Aga kisub teemast mööda juba.
|
|
|
|
Harry_R
huviline
Registreerunud 07.12.05
Kasutaja on eemal
|
postitati 09.11.10 21:43
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: tarmo
Sa ilmselgelt pole kursis teatud detailide saadavuse ja hinnaga. 
Aga kisub teemast mööda juba. |
Viimane OT minult nüüd, aga järelikult pole selle autoga siis nagunii midagi teha. Vaevalt et omast rahakotistki neid summasid välja tahad käia. Saad
kindlustuselt vähemalt 10 kilogi ja müüd auto juppideks. Parem ikka, kui istuda niisama surnud hobuse seljas.
avant B8 2.0 TDI
|
|
|
|
Lehekülgi: 1 .. 11 12 13 14 15 .. 26 |