Lehekülgi: 1 .. 11 12 13 14 15 .. 41 |
ants82
huviline
Registreerunud 18.09.12
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A6 C4 Quattro
|
postitati 20.09.12 19:44
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: jõuvanker
Tsitaat: | Algselt postitas: hamlet
Kas keegi on katsetanud Kelly Winter Ice naelu? Peaks olema GY UltraGrip 400 vana tehnoloogia ja segu aga kas ka samal tasemel? |
Kaks talve kulgenud ja väga rahul. Kui huvi, siis üle jääb üks jooks 205/55R16, korralikud, kõik naelad alles. |
Sõitsin ka talvel nende rehvidega. Lume sees läbivus väga hea, kuna need rehvid pole liiga "kandilised", seega ei "kühvelda" lund enda ees. Kõik
naelad ka kenasti alles. Rehvitöökojas öeldi , et nendega sõidab 2 talve. Ma ise arvan, et isegi 3 talve.
|
|
|
audi_a4_v6
huviline
Registreerunud 17.08.10
Kasutaja on eemal
Auto: Audi Q7 3.0TDI -14
|
postitati 21.09.12 05:24
|
|
|
Rehvi kulutab kilomeeter jms, kuidas saab öelda, et kestab veel kaks või kolm talve?
|
|
|
JoonasJJ
klubiliige
Registreerunud 29.05.11
Kasutaja on eemal
Auto: '08 Civic Type R / '07 GRB STI
|
postitati 21.09.12 13:07
|
|
|
Rääkisin oma isaga ja tema soovitas kindlasti lamelli, kuna "nii teevad progressiivsed kodanikud".
Auto millega ma praegu sõidan oli uuest tema oma, praeguseks 4 aastaga läbinud 140k kilomeetrit ja tal on all teine komplekt rehve. Esimesed Yokohama
suverehvid olid juba peale teist suve läbi ja need lamellid sai ta samuti autoga, mis praegu all (tegemist Michelin X-Ice'idega), seega tundub, et
peaks hoopis vaatama kvaliteetset komplekti lamelle.
Ta ei läbi kilomeetreid linnas, vaid enamus nendest on tulnud maanteedel üle kogu Eesti. Tema kolleeg oli väidetavalt sõitnud Tallinna linnas 200k 2
komplekti lamellidega.
|
|
|
|
raineys
huviline
Registreerunud 03.05.11
Kasutaja on eemal
Auto: Saab 9-5 2.3t
|
postitati 21.09.12 20:28
|
|
|
No see on küll puha loll jutt, et mingi 100k ühe jooksuga.
No see lamell vs. naast on nagu ema vs. tütar. Mina eelistan naastu, sest... lihtsalt pean seda ohutumaks ja meie talves paremaks valikuks. Ma ei tea,
mis peaks maailmas juhtuma, et ma ümber otsustaks.
Igal juhul, kui raha on, soovitan osta Hakkapeliitta 5 või 7. Ise sõidan Pirelly Winter Carving Edge-ga ja väga rahul. Ostu ajal oli Nokianidest ~30€
tüki eest odavam.
|
|
|
audi_a4_v6
huviline
Registreerunud 17.08.10
Kasutaja on eemal
|
postitati 22.09.12 06:12
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: raineys
No see on küll puha loll jutt, et mingi 100k ühe jooksuga.
No see lamell vs. naast on nagu ema vs. tütar. Mina eelistan naastu, sest... lihtsalt pean seda ohutumaks ja meie talves paremaks valikuks. Ma ei tea,
mis peaks maailmas juhtuma, et ma ümber otsustaks.
Igal juhul, kui raha on, soovitan osta Hakkapeliitta 5 või 7. Ise sõidan Pirelly Winter Carving Edge-ga ja väga rahul. Ostu ajal oli Nokianidest ~30€
tüki eest odavam. |
Olid kunagi pea uued Pirelli Winterid all, enne kui lumi tuli müüsin maha, sest väga lärmakad rehvid, peaaegu nagu Vallai naast Väga vaiksed ja hea pidamisega on minul olnud Continental WV2 ja Barumi naast,
mõlemad siis ca 4-5 talve uuest alates. Lamelle olen ka proovinud coupe all ja c4-ja all paar viimast talve, enam ei taha, see aasta tuleb naast.
See talv siis tulevad ilmselt Nokianid, aga kas kellelegi on veel jäänud selline mulje, et HKPL4 on palju lärmakam, kui HKPL5 näiteks?
|
|
|
Fugitive
klubiliige
Registreerunud 12.02.06
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A6 Allroad 2008 3.0tdi
|
postitati 22.09.12 08:18
|
|
|
Endalgi Allroadil HKPL4 all ja võin öelda, et lärmavad nad temperatuuridel kuni -7'ni, kui läheb külmemaks siis on rehv palju vaiksem. Samas, kui
võrrelda näiteks Conti WV2 naastudega siis esimene emotsioon HKPL4 alla pannes oli: "Kas ma olen trollibussi roolis?" - undavad ikka jubedalt.
Vaiksemat rehvi kui WV2 pole veel proovinud, kuid HKPL4 pidamine on parem.
|
|
|
|
JoonasJJ
klubiliige
Registreerunud 29.05.11
Kasutaja on eemal
|
postitati 22.09.12 14:36
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: raineys
No see on küll puha loll jutt, et mingi 100k ühe jooksuga. |
OT: No, mille tõttu peaks kevadel 47-aastaseks saav mees, kellel ei ole maniakaalset kalduvust suurustada suvaliste pisiasjade üle, valetama millegi
suhteliselt triviaalse kohta? Samas, ma ei väida, et ta seda teha ei või.
Kas kellelgi on mingisugune universaalne rehvikulumis valem?
Praegu tundub ikkagi, et lamell on universaalsem rehv, kui naast, kasvõi siis teedehoiu vaatepunktist. Vaatamata geograafilisele asupaigale on meie
kliimas siiski aastast väga palju musta asfaldi.
Ega midagi, kasko on peal ja tuleb enne talve ajukelme tihedaks süüa, et pead ära ei lööks, kui millegiga kohtuma peaks.
|
|
|
|
raineys
huviline
Registreerunud 03.05.11
Kasutaja on eemal
Auto: Saab 9-5 2.3t
|
postitati 22.09.12 18:07
|
|
|
Ma ei nimetaks seda valetamiseks. Pigem suurustamiseks või midagi säärast.
Eks see müra ole suhteline. Praegu küll ei meenu, et rehvid eriti kõvasti müristanud oleks Aga eks see ole ka suhteline asi ja minu puhul see müra väga rolli ei mängi - muud kriteeriumid on tähtsamad.
Keeran raadiol volüümi juurde
Eelmine aasta oli suur kiusatus lamelli proovida, aga siiski otsustasin, et naast on etem. Kahjuks/õnneks pole nii rikas, et lihtsalt proovimise
pärast kalleid asju osta Parem juba kindlapeale välja minna.
|
|
|
hamlet
huviline
Registreerunud 29.03.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 22.09.12 21:39
|
|
|
Pidin esimest talve nüüd üle minema lamellile aga sõber kes 20aastat UM-is plekimõlkimisi taastab,küsis sellise lihtsa asjaled sa valmis sellega arvestama et riik ei suuda maanteid talvel korras
hoidma? Siis tuli meelde et isegi Soomes on olnud hommikuti kiilasjääd eritasapinnaliste ristmike ühendustel nn Kehä I;II,III jne.Kadus mul lamelli
isu ära.Aga ega lamell halb pole-iga asi omal kohal hea.Sõidan parem naelaga kuni see lubatud.
|
|
|
100
Aeg maha
Registreerunud 12.04.10
Kasutaja on eemal
Auto: 100
|
postitati 22.09.12 21:51
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: FugitiveSamas, kui võrrelda näiteks Conti WV2 naastudega siis esimene emotsioon HKPL4 alla pannes
oli: "Kas ma olen trollibussi roolis?" - undavad ikka jubedalt. Vaiksemat rehvi kui WV2 pole veel proovinud, kuid HKPL4 pidamine on parem.
|
Tõesti vaiksed on, isegi maanteesõidul on kuulda vaid naelte krõbinat, mitte undamist vms, nagu paljude teiste rehvidega. Samas jah pidamist silmas
pidades, kummisegu võiks veidi pehmem olla, olen erinevate rehvide lamelle katsunud ja enamikel ikka pehmemad.
Lähen vastu juba kuuendale talvele nende rehvidega. Jah, kuues talv samade rehvidega, sest läbisõitu on mul suhteliselt vähe olnud. Esimestel on
pooled naastud väljas, tagumised seevastu näevad välja peaaegu nagu uued, kulumist ei märka, kõik naastud alles. Ei teagi kuidas nüüd sel aastal õigem
toimida oleks, kas vahetada ringi ja kulutada praeguseid tagumisi ka või siis lasta samamoodi edasi ja lõpuks kui tundub, et liiga kulunud on juba
ees, siis ette uued?
|
|
|
tarmo
klubiliige
Registreerunud 05.01.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 22.09.12 22:10
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: 100
Samas jah pidamist silmas pidades, kummisegu võiks veidi pehmem olla, olen erinevate rehvide lamelle katsunud ja enamikel ikka pehmemad.
|
Tead miks nii jäik segu on?
Ise vastasid:
Lähen vastu juba kuuendale talvele nende rehvidega. Jah, kuues talv samade rehvidega, |
Üle kolme talve ei julge küll kellelegi soovitada.
|
|
|
|
audimees80
huviline
Registreerunud 14.06.08
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A4 1.9-81kw diisel avant 4WD
|
postitati 23.09.12 01:41
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: FugitiveSamas, kui võrrelda näiteks Conti WV2 naastudega siis esimene emotsioon HKPL4 alla pannes
oli: "Kas ma olen trollibussi roolis?" - undavad ikka jubedalt. Vaiksemat rehvi kui WV2 pole veel proovinud, kuid HKPL4 pidamine on parem.
|
Tõesti vaiksed on, isegi maanteesõidul on kuulda vaid naelte krõbinat, mitte undamist vms, nagu paljude teiste rehvidega. Samas jah pidamist silmas
pidades, kummisegu võiks veidi pehmem olla, olen erinevate rehvide lamelle katsunud ja enamikel ikka pehmemad.
Lähen vastu juba kuuendale talvele nende rehvidega. Jah, kuues talv samade rehvidega, sest läbisõitu on mul suhteliselt vähe olnud. Esimestel on
pooled naastud väljas, tagumised seevastu näevad välja peaaegu nagu uued, kulumist ei märka, kõik naastud alles. Ei teagi kuidas nüüd sel aastal õigem
toimida oleks, kas vahetada ringi ja kulutada praeguseid tagumisi ka või siis lasta samamoodi edasi ja lõpuks kui tundub, et liiga kulunud on juba
ees, siis ette uued? |
Soovitan sul soojalt tagumised rehvid ette panna, sesteeldan et kasutad esiveolist masinat. Mina panen oma masinale alati ette parema mustriga
rehvid.
Samas juba kuues aasta ühtede rehvidega.
Vaata kindlasti kriitilise pilguga need rehvid üle kui sa need alla hakkad kruvima, et neil pragusid sees ei oleks muidu võib üllatusi ette tulla.
|
|
|
audimees80
huviline
Registreerunud 14.06.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 23.09.12 01:51
|
|
|
Tsitaat: | 2) Mida peaks jälgima kasutatud talverehvi ostmisel? Saan aru, et oluline on mustrijääk (8mm ja enam?) ning palju naaste on
endiselt veel rehvis protsentuaalselt. Mida peaks veel järgima? Kulumisest tingitud vigastused või muud anomaaliad?
3) Firma ja margisoovitused?
Palun harige mind, teadjamad mehed.
PS! Kui on pakkuda sobivat, siis pakkumisi ootan privasse. |
Kasutatud rehvi ostmisel jälgi kindlasti mustri sügavust. Mida sügavam seda parem pidamine. Kindlast, et ei oleks pragusid rehvi külgedel ega
veerepinnal.
Soovitan nokiani firma rehve. Nokia hakkapelitta 4; 5; tänapäeva mall nokia 7. On küll kallid kuid pidamine vägev kui soovid ekstreemseid kohti
läbida. Mängida lumesahka .
Samas ära hoia kokku rehvide pealt. See võib hiljem auto plekitöid tehes kallimaks minna kui korralikud rehvid osta.
Ise panen enda 4 rattalise nokia 7.
Võid proovida continentali naaste. Aga kindlasti kasuta talvel naastrehve kuna meie teehooldajad ei jõua alati sinna kus oleks vaja. Eelmine talv oli
mul mitu juhust kus tee oli jumala kiilakas et jala käies kuku või pikali.
Kui soovid veel näpunäiteid rehvide kohta võid julgesti mulle kirjutada postkasti või küllata mobiilile numbri leiad ka siit minu konto pealt.
|
|
|
audimees80
huviline
Registreerunud 14.06.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 23.09.12 01:54
|
|
|
Õige jutt. Üle kolme hooaja ei ole eriti otstarbekas rehve talvel kasutada.
Kes ikka velgede ümber plastmassiga tahab sõita. Pidamine praktiliselt null.
Mats ja posti või puuotsas lõpeb sõit.
|
|
|
100
Aeg maha
Registreerunud 12.04.10
Kasutaja on eemal
Auto: 100
|
postitati 23.09.12 07:08
|
|
|
Nende viimase 5 talvega olen nende rehvidega kokku sõitnud u. 14 000 km, seepärast nii kaua olen kasutada saanud. Muidugi enam ei mäleta kui pehmed
lamellid olid uuena, aga täiesti usun, et lihtsalt aastatega on veidi kõvemaks läinud. Kevadel alt võttes nägid selles mõtttes veel küll head välja,
et ei mingeid pragusid vms vananemise märke. Seisavad väljas (plekk)garaazis, pidavat olema kummile parem kui kusagil sees soojas kuivas ruumis?
Suverehvidega sõidan praegu neljandat hooaega (u. 20 000 km läbitud), samuti Continental, alla said uuena. Kuna esivedu, siis juba hakkavad lõpule
lähenema, heal juhul veel järgmise suve sõidaks.
|
|
|
no1
huviline
Registreerunud 22.02.09
Kasutaja on eemal
|
postitati 24.09.12 10:00
|
|
|
Tsitaat: |
Soovitan sul soojalt tagumised rehvid ette panna, sesteeldan et kasutad esiveolist masinat. Mina panen oma masinale alati ette parema mustriga
rehvid.
Vaata kindlasti kriitilise pilguga need rehvid üle kui sa need alla hakkad kruvima, et neil pragusid sees ei oleks muidu võib üllatusi ette tulla. |
Füüsika seadus ütleb paraku, et kui tagasillal kehvemad rehvid, kui ees, siis pidurdades tõmbab tagumiku ette.
Riho.
|
|
|
audi_a4_v6
huviline
Registreerunud 17.08.10
Kasutaja on eemal
|
postitati 24.09.12 10:22
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: no1
Tsitaat: |
rehvid.
Vaata kindlasti kriitilise pilguga need rehvid üle kui sa need alla hakkad kruvima, et neil pragusid sees ei oleks muidu võib üllatusi ette tulla. |
Füüsika seadus ütleb paraku, et kui tagasillal kehvemad rehvid, kui ees, siis pidurdades tõmbab tagumiku ette.
Riho. |
Kindlasti jah, ilma ESPta masinal ikka paremad rehvid taha, parem minna puusse nina ees, kui külg ees!
Mis puutub rehvide vanusesse, siis peale nelja-viit aastat olid tagumiku tunde järgi Barumi naastrehvid veel täiesti head (mustrit oli veel 7mm,
sõidetud mingi 40tuh km nendega), mingist plastmassist pole juttugi! See on muidugi minu kogemus, ei pretendeeri absoluutsele tõele, füüsikaga olen
kodus, tean, kuidas materjalid vananevad, eriti polümeerid, aga võibolla ei ole see muutus nii radikaalne.
|
|
|
Ixxe
huviline
Registreerunud 23.11.09
Kasutaja on eemal
Auto: Audi R8 V10+ 449Kw
|
postitati 05.10.12 19:20
|
|
|
Nii, plaan siis soetada endale ka naastud, varem lamellidega jamanud.
TM 2012 rehvitesti võitjad siis Continental ContiIceContact ja sama skooriga ka Nokiani Hakkapeliitta 7, kumba soovitate ja miks? Hetkeseisuga olen
ise rohkem otsustanud Continentali kasuks kuid ostmiseni veel aega.
|
|
|
QUATTRO
klubiliige
Registreerunud 26.09.02
Kasutaja on eemal
Auto: 5,2 Cherokee 4x4
|
postitati 05.10.12 19:37
|
|
|
Conti kasuks räägib juba ainuüksi see tõik, et Conti on AINUKE rehv millel on naastud sisse liimitud!
teistel seda luksust ei ole.
Ise sõidan juba pikemat aega Conti VW2-ga, homme toon jooksu värskeid testivõitjaid. Lamell on samuti ilusti lõpuni lahti lõigatud, erinevalt
mitmetest teistest brändirehvidest.
|
|
|
mnjah
klubiliige
Registreerunud 01.03.07
Kasutaja on eemal
Auto: S2
|
postitati 06.10.12 10:11
|
|
|
Pole veel uut testi läbi lugenud aga juba eelmistest võrdlustest, kui endale sai rehvid valitud, on meelde jäänud, et Contil on parem pidamine märjal
asfaldil, võrreldes Nokianiga. Sealt ka minu eelistus Continentali naastudele, kuna meie talves tuleb ikka igasuguseid olusid ette, muudes
kategooriates olid aga need 2 marki üsna võrdsed.
|
|
|
lynx
klubiliige
Registreerunud 15.10.02
Kasutaja on eemal
Auto: Audi
|
postitati 06.10.12 17:04
|
|
|
Võta see, mis parem hinna ja mugavusega (n. tasuta paigaldus vms) kätte tuleb.
2010a. TM talverehvide testis oli Hakka7 esimene, Icecontact teine, 2011-2012 vastupidi.
2010a. tehti ka lörtsiliu test ja seal oli Icecontact parem.
Reaalselt nendel rehvidel igapäeva kasutuses väga suur vahet vast pole, ning inimese kombel sõites püsivad ka Hakka7 naelad ilusti sees.
Olen aastate jooksul erinevaid naaste mis TM testides 1-3 jaganud, proovinud ja 3 talv on esimesest kahest märgatavalt halvem juba.
Sama kinnitab ka 2010a. talverehvide test, kus hinnati kasutatud naast/lamellrehve.
Seega, peale 2 talve on võimalik korralikud naastud veel päris hea hinnaga edasi müüa ja see "kahjum" on väärt igat senti selle hea pidamise eest.
Rule: Do your homework or suffer the consequences !
|
|
|
|
JoonasJJ
klubiliige
Registreerunud 29.05.11
Kasutaja on eemal
|
|
audi_a4_v6
huviline
Registreerunud 17.08.10
Kasutaja on eemal
|
postitati 08.10.12 09:20
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: QUATTRO
Conti kasuks räägib juba ainuüksi see tõik, et Conti on AINUKE rehv millel on naastud sisse liimitud!
teistel seda luksust ei ole.
Ise sõidan juba pikemat aega Conti VW2-ga, homme toon jooksu värskeid testivõitjaid. Lamell on samuti ilusti lõpuni lahti lõigatud, erinevalt
mitmetest teistest brändirehvidest. |
WV2 on ainuke rehv, mis mul esimese aastaga veoteljel olevatelt rehvidelt üle 50% naeltest kaotas, ses mõttes täiesti masendav, omast arust ei teinud
midagi valesti, sõitsin rahulikult sisse rehvid ja puha, aga nii see oli. Järgmised rehvid, Barum nordpolaris, kaotasid võibolla 1-2 naela samas
re˛iimis Võibolla olid minu rehvid erand.
|
|
|
lynx
klubiliige
Registreerunud 15.10.02
Kasutaja on eemal
Auto: Audi
|
postitati 08.10.12 18:09
|
|
|
TS810 kohta võid lugeda 2008a. Tehnikamaailmast, või SIIT.
Päris 10mm vast pole, mõõtsin päeval IceContact rehvi ära ja see oli 9,5-9,9mm.
Kui Continentalilt korralikku lamelli tahad, vaata parem VikingContact 5 poole.
Rule: Do your homework or suffer the consequences !
|
|
|
|
veekaheksa
klubiliige
Registreerunud 07.09.03
Kasutaja on eemal
Auto: A4 TDI quattro, S8 40V
|
|
Lehekülgi: 1 .. 11 12 13 14 15 .. 41 |