Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema
 Lehekülgi:  1  ..  8  9  10  11  12  ..  21
Autor:
Pealkiri: Audi Coupe 2.6 - 1995 - lkallas GARAGE SALE! (Vastuseid: 503 | Vaatamisi: 212772)
lkallas
huviline

Registreerunud 07.10.08
Kasutaja on eemal

Auto: Audi Coupe 2.6 V6 110kw 1995

postitati 10.11.10 18:28 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: zack
Sul siis maru odav temperatuuriandur, minu motole maksis 600.- Boschi oma. :P
Aga loodame, et viga peitubki selles. :)

Ise ka imestan! Samas ega nad mulle mingit alternatiivi ei pakkunud ka...
Aga selles ka vahe kas on 2 klemmiga või 4 klemmiga.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
lkallas
huviline

Registreerunud 07.10.08
Kasutaja on eemal

postitati 12.11.10 11:15 Tsiteeri
Käivitamise jama

Uus temp. andur on nüüd külge pandud. Paras nikerdamine selle lihtsa asjaga - väga kitsas paigaldada(nagu audide puhul kombeks) :D

Aga ei miskit. Sümptomid samad: külma mootoriga tuleb 2-3 sekundit käiata ja siis läheb puterdades tööle. Ei võta nagu kõiki silindreid taha kohe. Kui juba käima saanud siis taaskäivitus pole probleemiks.

Kas võib olla siis viga tõesti kütusepumbas?
Küünlad uued ja temp. andur ka. Ei oska midagi enam ette võtta.
Kui Halliandur ära oleks siis ei läheks ju üldse käima. Pihustitel äkki miski haigus küljes.
Hakkas see jama jahedate ilmadega - ei tea kas kokkusattumus.

Kui juba kütusepumba ostuks peakski minema siis mis tootjat eelistada? VDO, Bosch, Pierburg või acar.ee poolt pakutav megaodav ZJ?

Andke nõu kui oskate;)

MatuAudi
huviline

Registreerunud 07.08.04
Kasutaja on eemal

Auto: Audi Cabrio, A4 B8 S-line

postitati 12.11.10 13:22 Tsiteeri

Vaatasin samuti erinevate tootjate pumpasid. Kuid natuke narr oli osta uut paari tuhande eest, kui ei teadnud kas sellest üldse abi oleks olnud. Seega võid ju kasvõi saada mõne teise coupe pealt proovida pumpa? acar.ee andmeil oli minu mäletamist mööda suht enamusel, kui mitte kõigil audi 80'tel samad pumbad. Nii coupel kui ka sedaanil.

Defu - Matu
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
Kuits
klubiliige

Registreerunud 01.11.07
Kasutaja on eemal

Auto: 2x B5Q, B3, 2xC4 TDI, GMT 199

postitati 12.11.10 14:24 Tsiteeri

Eks soetatavat toodangut peaksi valima rahakoti vöimaluse ja tootja usaldusväärsuse järgi, kasvöi lähtudes praegu töös oleva pumba tootja järgi.
ZJ pumpa uurides tundub tegu olevat peamiselt Ameerika päritolu masinatele suunatud tootjaga, väga paljud Jeep masinad sellise tootja kütusepumbaga.

Vorsprung durch Drehmoment !
Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
lkallas
huviline

Registreerunud 07.10.08
Kasutaja on eemal

postitati 12.11.10 22:16 Tsiteeri

Neid kütusepumpasid teevad jah päris paljud firmad. Osad pumbad on pisut lühemad kui teised - seda peab jälgima. Aga tuntud tootjatest on kõige odavam VDO (1560.- ladu24's).
Aga enne seda kui hakkan uisapäisa suurt raha kulutama siis käin igaks juhuks diagnostikast läbi.
Peakski uurima kui pädevad Tartus hiljuti avatud audihoolduse mehed on. Tallinna meestega on kõik rahul. Egas Tartu mehed siis kehvemad ole - heade mõtete linn ikkagi :D

Pooder
huviline

Registreerunud 22.11.08
Kasutaja on eemal

Auto: A4 1.8tq

postitati 13.11.10 00:11 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: lkallas
Neid kütusepumpasid teevad jah päris paljud firmad. Osad pumbad on pisut lühemad kui teised - seda peab jälgima. Aga tuntud tootjatest on kõige odavam VDO (1560.- ladu24's).
Aga enne seda kui hakkan uisapäisa suurt raha kulutama siis käin igaks juhuks diagnostikast läbi.
Peakski uurima kui pädevad Tartus hiljuti avatud audihoolduse mehed on. Tallinna meestega on kõik rahul. Egas Tartu mehed siis kehvemad ole - heade mõtete linn ikkagi :D

Tänase päeva seisuga kahtlen ka Tln meestes.

Madis

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
KeveN
huviline

Registreerunud 29.09.08
Kasutaja on eemal

Auto: Audi 80 TYP85 Q , Audi V8 4.2

postitati 13.11.10 00:18 Tsiteeri

Tartu mehekesed ei suuda isegi pakkuda b4 süüte õigeks panemist, rääkimata millestki muust. Väga nõrk tase ikka.

Polyurea ülitugevad pinnakatted sõidukitele- https://polyterm.ee/
Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
lkallas
huviline

Registreerunud 07.10.08
Kasutaja on eemal

postitati 13.11.10 07:41 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: KeveN
Tartu mehekesed ei suuda isegi pakkuda b4 süüte õigeks panemist, rääkimata millestki muust. Väga nõrk tase ikka.

Siis on küll...sit....kehvasti! Ei oskagi nüüd kohe minna kuhugi kus saaks veakoodid üle vaadatud ja võibolla ka mõne asjaliku soovituse :(

lkallas
huviline

Registreerunud 07.10.08
Kasutaja on eemal

postitati 18.11.10 14:44 Tsiteeri

Täna käisin Tartu lõunakeskuses autoteeninduses LK Autos rehve vahetamas, sillaregullis ja diagnostikas.

Täitsa korralik töö tehti peaks mainima. Maanteel rehvid ei vibra ja nii palju kui ma sõites tundsin siis sild sai ka ilusti paika.

Diagnostika ei näitanud ühtegi viga. Järelikult pole külmkäivituse probleem elektrooniline. Anduritest vigu pole mõtet otsida. Diagnostik ütles, et bensuklapp vms tõenäoliselt laseb kütusel tagasi valguda ja siis tekibki õhk vahele ja tuleb kauem käiata.

Keegi oskab rääkida neist klappidest, mis peaks bensiini tagasivalgumist vältima? Kus asub jms...?

ranz
klubiliige

Registreerunud 29.09.02
Kasutaja on eemal

postitati 18.11.10 14:48 Tsiteeri

Tsitaat:
Keegi oskab rääkida neist klappidest, mis peaks bensiini tagasivalgumist vältima? Kus asub jms...?

Klapp asub otse pumbas väljuva toru peal/juures. Iseenesest peaks saama seda ka testida. Kui hommikul käivitad ning nii kui masin juba kas hakkab lubama või käivitub, keera kohe uuesti seisma. Oota miski mõned minutid ning käivita siis uuesti. Kui siis läheb kohe ilusti tööle, võiks viga kütuse tagasi vajumises tõesti olla.

EDIT: juba lugesin eespoolt, et teistkorda käivitamine ei ole probleemiks? Aga esimesel käivitusel algul puterdab? minu masin lasi kah kütte seistes tagasi, kuid kävitamisel muud probleemi ei olnud kui ainult see, et läks suts kauem aega ennem kui tööle läks, miskit sellelaadset puterdamist nagu osad silindrid ainult töötaksid nagu ei olnud (teeb ta seda pikalt? või see kah ainult korraks). Nüüd minu omal õnneks seda probleemi enam ei ole :D progeajuga saab ise määrata mitu sekundit küttepumpa ennem käivitamist käiatakse, originaalis pannakse pump tööle alles siis kui starterit annad.

lkallas
huviline

Registreerunud 07.10.08
Kasutaja on eemal

postitati 18.11.10 15:09 Tsiteeri

Kui korra juba käima saab siis 2. kord läheb juba normaalselt. Kui ta puterdab sekundikese ja ma gaasi annan siis läheb kohe mootoritöö normi. Nagu kõik pihustid ei saaks üheaegselt kütust kätte.

Aga ranz oskad sa öelda selle klapi tootekoodi või ingliskeelset nimetust? Ja ehk ka hinda?

ranz
klubiliige

Registreerunud 29.09.02
Kasutaja on eemal

postitati 18.11.10 15:18 Tsiteeri

Tsitaat:
Kui korra juba käima saab siis 2. kord läheb juba normaalselt. Kui ta puterdab sekundikese ja ma gaasi annan siis läheb kohe mootoritöö normi. Nagu kõik pihustid ei saaks üheaegselt kütust kätte.

Aga ranz oskad sa öelda selle klapi tootekoodi või ingliskeelset nimetust? Ja ehk ka hinda?

Mul kahjuks siin arvutis tootekataloogi ei ole ning ei saa vaadata mis jupiga täpselt tegu on ning kas toda üldse eraldi saadagi on.

lkallas
huviline

Registreerunud 07.10.08
Kasutaja on eemal

postitati 18.11.10 15:42 Tsiteeri

Kas võib see olla non-return valve, ms näeb välja selline:

http://www.nordicaudi.com/php/files/644381-01_Backventil.jpg

Tootekoodiks: 443906093

Originaal maksab ca. 500.-

lkallas
huviline

Registreerunud 07.10.08
Kasutaja on eemal

postitati 18.11.10 16:17 Tsiteeri

Tegin nüüd pisut uurimistööd ja see pilt peaks täpselt selgitama kus ja milline see klapp on:

http://img101.imageshack.us/img101/5046/pumpn.jpg

Tuleb välja vahetada ja näis mis siis teeb.

lkallas
huviline

Registreerunud 07.10.08
Kasutaja on eemal

postitati 20.11.10 22:20 Tsiteeri
Kütusepumpadest

Leidsin pisut lugemismaterjali Boschi kütusepumpade kohta. Selle huvitava materjali võib leida SIIT(lk. A63)

Nimelt on seal kirjas, et peale mootori seiskamist peaks 20 minuti jooksul surve kütusetorustikus pisut vähenema aga mitte alla 1 bari.
Üldised survelanguse põhjused:

*Lekkiv kütusepumba tagasivooluklapp
*Lekkiv kütuse surveregulaator
*Lekkiv pihusti
*Lekkiv külmkäivituspihusti
*Välised kahjustused kütusetorustikus

Leidmaks lekkepõhjustajat tuleks pump käivitada ja seejärel seisata. Samal ajal tuleks sulgeda tagasivoolu toru. Kui peale seda surve püsib ühtlaselt siis tuleks välja vahetada surveregulaator.
Kui surve siiski langeb siis tuleks uuesti pump käivitada(enne muidugi tagasivoolu toru vabastada) ja seejärel seisata. Seekord tuleks sulgeda pealevoolutoru(võimalikult pumba lähedalt). Kui surve püsib on tegemist pumba tagasivooluklapi rikkega.
Kui endiselt surve kaob(mõlemad torud suletud) siis võib kahtlustada pihusteid. Üldiselt pihustite kaudu surve langeb väga aeglaselt. Samas on pihustilekkega raske käivitada sooja mootorit.

Proovin need erinevad abinõud läbi ja siis tõenäoliselt vahetan vana ja väsinud pumba välja koos oma klapi ja pudinatega.

Kiku
huviline

Registreerunud 02.06.10
Kasutaja on eemal

Auto: S2, 90q 20vt

postitati 20.11.10 22:42 Tsiteeri

Viimane vast kõige kallim, kuid kõige kasutoovam varjant.

woush
huviline

Registreerunud 19.10.07
Kasutaja on eemal

Auto: STI

postitati 20.11.10 22:50 Tsiteeri

Minu 2.8v6l ka umbes sellline koterman. Külmalt käivitades tahab mõned sekundid käiamist ning siis läheb puterdades käima, kui siis seisma jätta ja uuesti käivitada, läheb ilusti kohe käima.

Kas sinu autol soojalt käivitades pole probleemi ? Minu autol, kui on mootor töösoojaks sõidetud, siis seisma jätta ning nii umbes 15-30min pärast uuesti käima pannes tahab päris pikalt käiamist ennem kui tööle läheb. Samas kui kohe peale seisma jätmist mõne minuti pärast uuesti käivitada, siis läheb ilusti

Olen vahetanud hallianduri, kui see ei aidanud midagi.

lkallas
huviline

Registreerunud 07.10.08
Kasutaja on eemal

postitati 20.11.10 22:52 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: woush
Minu 2.8v6l ka umbes sellline koterman. Külmalt käivitades tahab mõned sekundid käiamist ning siis läheb puterdades käima, kui siis seisma jätta ja uuesti käivitada, läheb ilusti kohe käima.

Kas sinu autol soojalt käivitades pole probleemi ? Minu autol, kui on mootor töösoojaks sõidetud, siis seisma jätta ning nii umbes 15-30min pärast uuesti käima pannes tahab päris pikalt käiamist ennem kui tööle läheb. Samas kui mõne minuti pärast uuesti käivitada, siis läheb ilusti

Olen vahetanud hallianduri, kui see ei aidanud midagi.

Sooja mootoriga pole mingit probleemi. Peab ikka mõned tunnid ootama, et jälle käiamist vajaks.

Aga jah - siin viitab suuresti kütusepumbale. Või vähemalt sellele klapile mis forssis maksab 363.- tellimise peale.
Samas uuel pumbal on see klapp juba küljes nii, et kõige lollikindlam kuid kallim on uus pump.

lkallas
huviline

Registreerunud 07.10.08
Kasutaja on eemal

postitati 29.11.10 10:33 Tsiteeri
Talve "mõnud" ja kehv EXIDE aku!

Tõstke kõik käsi kellele talv ei meeldi!

Täna hommikul ei käivitunud minu auto. Põhjuseks AKU!
Kõige kõvem Exide seeria aku sai aasta tagasi peale pandud. Tänase -15 külmaga ta enam koostööd teha ei tahtnud. Juba eile täheldasin, et helivõimendus ei tööta. Kahtlustasin remote juhet aga hoopis võimendile ei meeldinud see kehv vool mis aku tootis.

Ja nagu ikka juhtuvad kõik äpardused kui on väga kiire tööle minekuga. Õnneks on mul hea ülemus, kes ei pidanud paljuks tulla ja voolu anda. Jah oh imet - särtsu andes läks masin poolest pöördest käima. Ei olnud mingit käiamist ja puterdamist, millest ma varem siin rääkinud olen.

Siit võiks järeldada, et polegi bensiinipumba või tagasivooluklapi viga vaid hoopis aku on paharet.

Eks paistab kuidas toimib käivitus kui akut korralikult laen.

Aga selle loo moraal on: ÄRGE OSTKE EXIDE AKUSID! Varta akudega ei ole mul ka -35ga probleeme olnud. Ostke VARTA, päris tõsiselt!

Exide akuga võite kuskil lõunamaal sõita. Meie karmis talves ei kõlba ta kuhugi - isegi teie tagaistmel kaagutav ämm toodab rohkem elektrit kui Exide aku:mad:

audi_a4_v6
huviline

Registreerunud 17.08.10
Kasutaja on eemal

Auto: Audi Q7 3.0TDI -14

postitati 29.11.10 10:41 Tsiteeri

Tsitaat:
Tõstke kõik käsi kellele talv ei meeldi!

Täna hommikul ei käivitunud minu auto. Põhjuseks AKU!
Kõige kõvem Exide seeria aku sai aasta tagasi peale pandud. Tänase -15 külmaga ta enam koostööd teha ei tahtnud. Juba eile täheldasin, et helivõimendus ei tööta. Kahtlustasin remote juhet aga hoopis võimendile ei meeldinud see kehv vool mis aku tootis.

Ja nagu ikka juhtuvad kõik äpardused kui on väga kiire tööle minekuga. Õnneks on mul hea ülemus, kes ei pidanud paljuks tulla ja voolu anda. Jah oh imet - särtsu andes läks masin poolest pöördest käima. Ei olnud mingit käiamist ja puterdamist, millest ma varem siin rääkinud olen.

Siit võiks järeldada, et polegi bensiinipumba või tagasivooluklapi viga vaid hoopis aku on paharet.

Eks paistab kuidas toimib käivitus kui akut korralikult laen.

Aga selle loo moraal on: ÄRGE OSTKE EXIDE AKUSID! Varta akudega ei ole mul ka -35ga probleeme olnud. Ostke VARTA, päris tõsiselt!

Exide akuga võite kuskil lõunamaal sõita. Meie karmis talves ei kõlba ta kuhugi - isegi teie tagaistmel kaagutav ämm toodab rohkem elektrit kui Exide aku:mad:

Ma ei julgeks päris ühe eksemplari baasil selliseid järeldusi teha, muidu arvaks ka osad inimesed, et Audi ei oska üldse autot teha??? (Mõned ka nii arvavad), arvan, et sul lihtsalt halb eksemplar, aga peaks ju ka veel garantiiaeg olema, mine vii ekspertiisi!

lkallas
huviline

Registreerunud 07.10.08
Kasutaja on eemal

postitati 29.11.10 11:14 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: audi_a4_v6
Ma ei julgeks päris ühe eksemplari baasil selliseid järeldusi teha, muidu arvaks ka osad inimesed, et Audi ei oska üldse autot teha??? (Mõned ka nii arvavad), arvan, et sul lihtsalt halb eksemplar, aga peaks ju ka veel garantiiaeg olema, mine vii ekspertiisi!

Ma mõtlesin ka, et üksikute akude põhjal ei saa selliseid järeldusi teha. Aga kahjuks väidavad minuga sama 10st autojuhist 8. Kurb statistika. Nüüd oma vitsad peksavad.

Samas eelmisel autol oli kehvema käivitusvooluga Varta ja ei olnud ühtegi akust tulenevat probleemi.

Ekspertiis mulle tõenäoliselt uut akut ei anna. Ja siis olen ka mõnda aega akust ilma.

Zoig
klubiliige

Registreerunud 03.12.07
Kasutaja on eemal

Auto: IZh 21251 Kombi; Audi S6 Avant; B2c; B2q

postitati 29.11.10 11:48 Tsiteeri

Ainus exide aku mis mul mõnda aega viisakalt kestis oli mossel peal, osestud muidugi ka siis, kui exide alles siin turule tuli(ehk oli kvaliteet vähe parem?). Pidas päris mitu head aastat, aga seda just suvistes tingimustes, talviti temaga ju ei sõitnud.

Enda masinal hakkas suremine eelmisel talvel peale, mõned korrad pidin ka töökaaslaselt abi küsima, et masin käima saada. Muidugi üldine reegel oli, et korra 12h jooksul vähemalt 10km sõita, siis oli lootust et järgmise 12h pärast ka käivitub. Kevadel sai see Vartaga asendatud, ning praegu võib auto vabalt mitu päeva seista, siiani pole veel märgata olnud et see akut väga kõigutaks. Vanaks akuks muidugi eitea millal või eitea kellepoolt ostetud exide.

Et oleks raskem!
Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U SkypeKasutaja Telefoninumber
prj
klubiliige

Registreerunud 04.12.08
Kasutaja on eemal

Auto: S8 D4, A4 B9 2.0TQ, Cupra Born

postitati 29.11.10 12:15 Tsiteeri

Mul suri ka exide ära see talv...

Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U
ICE
klubiliige
ac aasta auto 2006 võitja

Registreerunud 27.09.02
Kasutaja on eemal

Auto: BMW F11, BMW E46 Coupe Tracktool

postitati 29.11.10 15:25 Tsiteeri

Tsitaat:

Mul suri ka exide ära see talv...

Aga mitmes talv see talle juba oli? :D

Aftermarket.ee Lisavarustus ja tuuning // Petrolheads.ee blogi
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
lkallas
huviline

Registreerunud 07.10.08
Kasutaja on eemal

postitati 21.12.10 11:02 Tsiteeri
Ülevaatus ja kütusekulu

Täna läbisin autoga tehnoülevaatuse sisuliselt puhtalt. Ainuke viga, mis leiti oli see, et autoga kaasas olnud ohukolmnurk pole E tähisega. Mingit kobisemist auto tehnilise seisukorra kohta ei olnud.

Läks maksma see lõbu 450.-

Kuna ülevaatuspunkt kus käisin annab soodustust forss kliendikaardi omanikele -10% siis valisingi selle. Praegusel raskel ja pühade eelsel ajal iga kokkuhoitud sent tähtis :)

Linnapeal sihitult kruiisides sai kohatud ka mitmeid teisi coupesid, sealhulgas ka vist kasutajat zack :D

Väike tabel auto aastasest kütusetarbimisest. Ehk on kellelgi tarvidust võrrelda oma samas seades masinaga.

http://img72.imageshack.us/img72/8826/kyttekulu2.jpg

Ilusaid ja rahulikke pühi kõigile, et uus aasta tuleks kõigil parem!:cool:

Lehekülgi:  1  ..  8  9  10  11  12  ..  21
Tee uus teema

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 21]
[PHP: 24.9% - SQL: 75.1%]