Lehekülgi: 1 2 |
Westcoast
huviline
Registreerunud 05.07.11
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A6 C6 Allroad 4,2 V8
|
postitati 05.07.11 15:32
|
|
|
Audi 100 2,3 c4 - 1991 - Westcoast (mootori probleemi teema)
Tervist kõik foorumlased, kuna ma olen siin foorumis suht uus tekkis mul siiski suht suur probleem audi 100 2,3 c4 91 aasta isendiga.
Esiteks salongis jube benalebra üleval kui käma panna,tagurdades ja kiirendades, tagant viskab sinakat suitsu paraja pilve ülesse samuti just kas
tagurdades või siis külmalt käima pannes.
Kütusekulu on ka muidugi juba kõvasti üleliia suur 16/100
Varem oli normaalne 9-10
Tühikäiguklapp nöögib---- tellitud uus
Filtrid õhu,kütsi,õli -- tellitud uued
Need osad saavad lähipäevil vahetatud ja täiesti uue kuue aga siiski millest võib see benalebra tulla?
Kas tõesti mootor siis omadega nii mäel või saaks kuidagi odavamalt korda kui kapp remont?
Ette tänades--> Joss
Moderaator: Saad jätkata vähe teises kontekstis oma auto murede lahkamist
|
|
|
GrHo66
huviline
Registreerunud 27.07.10
Kasutaja on eemal
Auto: Audi C6 Avant Quattro
|
postitati 05.07.11 16:02
|
|
|
Tundub lambda vea moodi olevat.
|
|
|
Westcoast
huviline
Registreerunud 05.07.11
Kasutaja on eemal
|
postitati 05.07.11 16:05
|
|
|
Lambda alles sai nagu uus pistetud alla eriti huvitav oli vanat ära keerata mis oli vähemalt 3 mm pasakihiga kaetud.
|
|
|
GrHo66
huviline
Registreerunud 27.07.10
Kasutaja on eemal
Auto: Audi C6 Avant Quattro
|
postitati 05.07.11 16:11
|
|
|
Põlemata kütus jõuab väljalaskesse, vigu võib selle mootori juures mitmeid olla.
|
|
|
Westcoast
huviline
Registreerunud 05.07.11
Kasutaja on eemal
|
postitati 05.07.11 16:50
|
|
|
No ehk oskate nimetada mõnda neist saaks siis vaikselt algust teha ja järjest uurida
|
|
|
rix30
huviline
Registreerunud 19.04.09
Kasutaja on eemal
Auto: Audi S3 1,8T 8L
|
postitati 06.07.11 14:22
|
|
|
Mõõda surved silindrites.
|
|
|
Westcoast
huviline
Registreerunud 05.07.11
Kasutaja on eemal
|
postitati 06.07.11 14:33
|
|
|
Selge mul isegi olemas see millega mõõta saab.
|
|
|
100
Aeg maha
Registreerunud 12.04.10
Kasutaja on eemal
Auto: 100
|
postitati 06.07.11 20:40
|
|
|
Oled kindel, et tühikäiguklapp jamab, et uue tellisid? Sellepärast küsin, et tavaliselt kui tühikäigu pöörded kõikuma hakkavad, siis arvatakse, et
selle viga... tavaliselt aga ei ole. Olid mul ka taolised sümptomid: kütusekulu vähemalt 15 l/100 km, kõrgete pööretega hakkas kinni pooma/jõnksutama,
vahel viskas veidi tumedat suitsu, tühikäigu pöörded kõikusid koledalt, CO oli väga kõrge. Bensiinilõhna tähele ei pannud. Käisin Viljandis Särje
juures ära ja tuli välja, et ühtegi juppi polnud vaja vahetada, lihtsalt u. 1,5 h tööd kulus ja asi praeguseni (7 kuud) korras olnud.
|
|
|
Westcoast
huviline
Registreerunud 05.07.11
Kasutaja on eemal
|
postitati 07.07.11 07:28
|
|
|
No mul samad sümptomid jh täna näiteks hommikul 1 käiguga ei suutnud edasigi vedada ,gaas oli põhjas ja no tee mis tahad ei lähe edasi, ca 10 sec
hiljem nagu paugust hakkas jälle liikuma.
Tühikäigu klapi viga juba töökojas öeldi et see kiilub kinni ja suretab ta välja aga siis neid teisi sümptomeid veel polnud nagu jube kütsikulu+ lebra
jne.
Peale selle avastasin ka nüüd et esimesed piduriketad ribadeks no selle kohapealt jäi küll suu lahti, et kuis see veel juhtus.
Aga jah puperdab,jõnksutab, ja musta suitsu tuli samuti hommikul kohe võin ka video lisada kui üles laetud saan.
Siin ka video ja hääl juba kahtlane kuna see auto oli ikka tõsiselt vaikne nädalake tagasi, sest sumpsid jms kõik sai vahetatud ja töötas nagu oleks
mõni uus auto.
Videos ta lihtsalt ilma gaasi andmata töötab tühjalt ja ka sealt kuulda ning mingil määral suitsu näha.
http://www.youtube.com/watch?v=M8k2EPDNXYo
|
|
|
100
Aeg maha
Registreerunud 12.04.10
Kasutaja on eemal
|
postitati 07.07.11 12:55
|
|
|
Kui see tühikäigu probleem hakkas samal ajal kui need teised sümptomid, siis arvatavasti ei ole selle klapi viga.
Mina oma probleemiga Pärnus muud abi ei saanud kui soovitati mootor (jah just terve mootor, millel oleks elektrooniline pritsesüteem) ära vahetada kui
just 18 000 kr eest uut pritsepead ei taha osta ja hiljem veel võibolla õhulugejat, kütuse dif.rõhu regulaatorit... Käisin Viljandis ära (90 km sinna, 90 tagasi) ja ei kahetse. Soovitan sul ka
seal ära käia ja lasta asi korralikult üle vaadata.
|
|
|
arro
klubiliige
Registreerunud 10.11.06
Kasutaja on eemal
Auto: C3 quattro, C4 quattro
|
postitati 07.07.11 13:25
|
|
|
Loe seda http://foorum.audiclub.ee/viewthread.php?tid=94538
teemat, oma postituses seal olen ka ühe põhjuse välja toonud. Minu isendil olid ka suht samad sümptomid ning tegu oli pritsepea alumise kambri
ummistumisega. Aga nagu 100 sulle soovitas, siis sõidad kas Viljandisse või Tallinnase ja ma usun et saad kindlasti auto korda ja seda palju
väiksemate kulutustega kui sa seda ise pusima hakkad ja erinevaid juppe mudkui vahetad.
Your time is limited, so don´t waste it by living someone else´s life. TIG keevitus teenus
|
|
|
|
Westcoast
huviline
Registreerunud 05.07.11
Kasutaja on eemal
|
postitati 07.07.11 13:29
|
|
|
Njh oleks see sõit siis ka odav kui see elajas lausa 17/100 imeb -.-, sest jah kütsikulu on röögatult suur samahästi võiks väita et tegemist 4,2
mootoriga mitte 2,3
Edit: Pärnu suhtes olen üldse aru saanud, et pärnu raskelt mõttetuid töökodasi täis juba audi esinuds on paras idiootsus.
Käisin uurimas, et oleks võimalik diagnostikad jms teha siis vastati mulle selgelt: nema ei hakka diagnostikat üldse tegemagi kui ma ei tea mis viga
on. Selle peale hakkasin küll mõtlema, et no mida ....? sest ega ma ei saagi teada mis masinal viga on kui ma diagnostikat saada tahtsin
Samas kui kellegil on võiks selle viljandi venna telf nr-i siia lisada seega oleks mul võimalust temaga ühendust võtta
|
|
|
100
Aeg maha
Registreerunud 12.04.10
Kasutaja on eemal
|
postitati 07.07.11 19:28
|
|
|
Sellelt numbrilt saab aega broneerida: 4338148
Arvesta sellega, et 17l/100 võtab ta sul arvatavasti ainult sinna sõites, rahuliku jalaga tagasi sõites juba poole vähem ehk u. 8,5.
Ütleme nii, et kui on aega ja viitsimist jännata, siis võib ju olla võimalik ka ise kunagi korda saada, aga kui ikka sõita tahad (suvi ju) ja u. 50
eur taskus olemas, siis tasuks seal kiiremas korras (eks mingi järjekord on ka) ära käia.
|
|
|
Westcoast
huviline
Registreerunud 05.07.11
Kasutaja on eemal
|
postitati 07.07.11 19:38
|
|
|
No selge eks ma proovin ka paar asja veel ära kuna tuttaval oli 3se bemmiga sama jama kui lambda oli ülesöelnud , eks hommikul näeb mis ta teeb aga ma
usun et viljandisse lähen siis juba kui kilingi-nõmme asja on kuna seal vahest saab maal käidud.
|
|
|
100
Aeg maha
Registreerunud 12.04.10
Kasutaja on eemal
|
postitati 07.07.11 20:07
|
|
|
Mul ostes oli lambda pistik üldse lahti ühendatud, aga ei olnud mingeid tuntavaid probleeme. Ja kui lambdat vahetada, siis ainult originaalvaruosa
vastu, olen kuulnud, et B-osa ei pruugigi õigesti tööle hakata.
|
|
|
Westcoast
huviline
Registreerunud 05.07.11
Kasutaja on eemal
|
postitati 07.07.11 21:03
|
|
|
No nii soovitati ka mulle, et proovigu lahti ühendada ja vaadaku, mis seis on. Kui jõnksutamine kaob jms siis nagu lambda viga, aga eks näis ma
proovin esialgu ära ja homme päeval ka tutvuste kaudu pärnus ühte töökotta minek, kus pidid kah audi spetsid olema. Eks näis mida nad räägivad ja ära
teha suudavad
|
|
|
Westcoast
huviline
Registreerunud 05.07.11
Kasutaja on eemal
|
postitati 08.07.11 10:57
|
|
|
oh jah nüüd veel läks sumpsi keevitus lahti , täitsa lõpp lihtsalt ma ei suuda enam -.-
Mu "V8" on tagasi.
Ja nüüd siis ka peal uus benafilter,õhufilter ja tühikäiguklapp ja tõsi ta on välja ta enam ei sure nii nagu varem koguaeg
Kütusekulu probleem siiani lahendamatta aga lähipäevil läheb ka see pakule
Õhufilter jube kena?
Kogukraam 188 euri eest
|
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
Auto: 5x4x4
|
|
Westcoast
huviline
Registreerunud 05.07.11
Kasutaja on eemal
|
postitati 08.07.11 12:30
|
|
|
Minupärast pange kuhu soovite seda lihtsalt sooviks oma mootori korda saada, sest paraku ei ole taskust oma 300-400 tuhandet võtta, et osta mõngi
tutikas pill millega selliseid probleeme vast ei tekiks
No igatahes peale benafiltri,õhufiltri vahetust on jõnksutamine ära kadunud aga sellegi poolest poomine on siiani alles, 1 käiguga peaks kohapealt
lausa minema lendama aga läheb nagu lükkaks tead jalaga punnvõrrile hoogu.
ning muidugi ka videost näha saate siis mu sumbuti teeb juba kah vägagi "vägevat" häält aga no see on kõige väiksem mure ja selle saan ka ise
keevitatud.
Eks nüüd näis mis kütusekulu näitab lükkasin 30l testiks sisse. Loogiliselt peaks saama ca 280km vähemalt ära sõidetud selle eest nagu varem ja no eks
ma näe palju siis seekord lugeja näitab.
Muidugi tekkis ka küsimus kuidas saada ligi paagis asuvale reostaadile? kas põhja alt või siiski salongist kuskilt? Kuna reostaat on otsad andund ja
igas kurvis laseb bena seier omat radapidi ehk siis kuida
s kunagi kas rohkem või siis vähem näitab.
Ühesõnaga hetke probleemid loetelus:
# Veojõudu nagu pole, poob ei suuda väga kiirendada.
# Kütusekulu ülimalt metsik 2,3 mootri kohta normaalne on 8,5-10l/100 aga minul 18/100
# Samuti bena lebra salongis kui autot käivitada külmalt
# Sumbutaja keevitada
Need on siis vead mis tuleks likvideerida kuidagi ja muidugi võimalikult soodsalt, sest ennem ma masina salongi ja kerge värvitimmi kallale ei
kavatsegi edasi liikuda kui mootor tips tops pole.
|
|
|
Kivitare
klubiliige
Registreerunud 28.01.07
Kasutaja on eemal
Auto: 220v
|
postitati 08.07.11 13:05
|
|
|
Kuule kui sul bensuhais juba tuppa on tulemas, siis kontrolli kütuseliin üle. Pole ka ime, et lekib sul niisama maha see kütus kusagile. Kui juba aul
on, siis ei saa latis, ega torustikus ju survetki olla seda, mida peaks. Ja siis poobki, kuna ei saa kütet niipalju. Ja samas ühinen ka teiste
eelkõnelejatega, et võta vähe raha kaasa ja sõida mõnda juba mainitud kohta. Ise jäädki testimiseks seda kütust sinna 30. liitri kaupa kallama.
|
|
|
|
Westcoast
huviline
Registreerunud 05.07.11
Kasutaja on eemal
|
postitati 08.07.11 15:19
|
|
|
Eks homme uurin siis leket ja samuti mõõdan surved silindrites ära juba ainuüksi huvipärast, et näha kas seal kõik tips tops.
|
|
|
Westcoast
huviline
Registreerunud 05.07.11
Kasutaja on eemal
|
postitati 09.07.11 13:41
|
|
|
Surved said mõõdetud:
Surved silindrites eest taha välja:
1. 12,2
2. 12,2
3 12,8
4 10,4
5 12,3
Pärast kerget õli tilgutamist küünalde auku, et näha kas siis tihendid vms peavad:
1. 16,7
2. 17,0
3. 15,3
4. 16
5. 14,8
Kui ma ei eksi siis on midagi totaalselt läbi sest kui tihendid või kuis neid kutsutakse pidama peaksid siis tulemus oleks jäänud samaks mis eespool
märgitutes, lisaks 4 silinder töötab ka halvemini kui teised.
|
|
|
Kivitare
klubiliige
Registreerunud 28.01.07
Kasutaja on eemal
Auto: 220v
|
postitati 10.07.11 08:36
|
|
|
Kaas maha ja siis on näha, mis seal all on või ei ole enam! Uued tihendid, vbla vajab plokk lihvi jne. Kui ma eksin, siis on hea.
|
|
|
|
100
Aeg maha
Registreerunud 12.04.10
Kasutaja on eemal
|
postitati 10.07.11 08:47
|
|
|
CO-d oled lasknud mõõta?
Mul peaks kusagil paberil olema ka silindrite surved (hetkel pole kodus), huvipärast võiks võrrelda, eks ka ikka väikesed erinevused olid silindrite
vahel, aga senini probleemi pole olnud.
|
|
|
laurz
huviline
Registreerunud 30.12.05
Kasutaja on eemal
Auto: b4TQ E39
|
postitati 10.07.11 16:08
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Westcoast
Surved said mõõdetud:
Surved silindrites eest taha välja:
1. 12,2
2. 12,2
3 12,8
4 10,4
5 12,3
Pärast kerget õli tilgutamist küünalde auku, et näha kas siis tihendid vms peavad:
1. 16,7
2. 17,0
3. 15,3
4. 16
5. 14,8
Kui ma ei eksi siis on midagi totaalselt läbi sest kui tihendid või kuis neid kutsutakse pidama peaksid siis tulemus oleks jäänud samaks mis eespool
märgitutes, lisaks 4 silinder töötab ka halvemini kui teised. | Kas sa tegid selle testi ikka töösoojalt? Need tihendid on kolvirõngad
ja nende pärast ma üldse ei muretseks,sest päris "kohvi" veel ei ole.
|
|
|
Lehekülgi: 1 2 |