tnx
huviline
Registreerunud 03.10.05
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A8 Quattro
|
postitati 05.07.10 07:06
|
|
|
A8 D2 peeglite juhtplokk
Tere.
Kas keegi on A8 D2 kerel tegelenud peeglite süsteemi remondiga? Oleks vaja teada kus asub juhtplokk ja kuidas kätte saada. Pikemat aega oli mul
peeglitega jama, töötasid kuidagi viitega....
Nüüd aga on probleem tõsisem, kõrvalistuja peegel jääb lahti klappides liiga kauaks tööle(keerab õigest asendist üle). Vaataks selle ploki üle,äkki
mõni külmjoode vm.
|
|
|
|
rocket
huviline
Registreerunud 13.10.04
Kasutaja on eemal
Auto: 40 TFSI
|
postitati 05.07.10 07:40
|
|
|
Kui ei ole mäludega peeglid, siis klapitamise juhtplokiks on relee nr. 361 (kood 4A0907440). A8'l siis kaasistuja jalgade juures äkki?
Nagu 4A'ga algavast koodist näha, pärineb tehnoloogia juba vana hea C4 kerega A6 ajast.
Kui on mäludega, siis on võimalik, et mingi eraldi aju asub A8'l juhipoolses B-piilaris. Kuid ei oska seda rohkem kommenteerida- võib-olla on see
plokk ainult mälude jaoks.
Ise olen arvamusel, et viga võiks olla siiski mehhaanilist laadi, ehk peeglites paiknevas hammasratta süsteemis. Pole endal veel lammutama hakanud,
kuna ainult ükskord talvel külmaga on peegel või peeglid jebinud. Kui järgmine kord releede plokk lahti, siis piilun kindlasti ka relee 361 sisse.
|
|
|
|
tnx
huviline
Registreerunud 03.10.05
Kasutaja on eemal
|
postitati 05.07.10 08:09
|
|
|
Tänan kiire tagasiside eest. Peeglid on ilma mäludeta, hakkan siis releed otsima
Osadel mudelitel keerab kõrvalistuja peegel tagurdades alla, kas see on kuidagi programmeeritav?(seda et nupp peab olema keeratud kõrvalistuja peale
seda ma tean)
Ise kahtlustasin ka algul mehaanilist viga(avastamisel arvasin lausa et tegemist vandalismiga)Võtsin peegli algosadeks, kõik oli terve...Kõik toimib
ilusti kui ei lase peeglil üle kerida....Katsetasin nupu edasitagasi keeramisega ja siis õigel hetkel süüte katkestamisega.
Siiani ongi jäänud mulje, et kõrvalistuja peeglile jääb toide liiga kauaks peale....
|
|
|
|
rocket
huviline
Registreerunud 13.10.04
Kasutaja on eemal
|
postitati 05.07.10 08:14
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: tnx
Siiani ongi jäänud mulje, et kõrvalistuja peeglile jääb toide liiga kauaks peale.... |
Kui sa peegli lahti võtsid, siis ütle palun, kuidas saab juhtplokk tagasisidet, et peegel on juba õigesse asendisse jõudnud. Kas seal on mingi
positsiooni lugemise andur?
Või kui ei saagi ehk juhtplokk ise voolu ei katkestagi- kas siis mootori voolu katkestamine toimub mikrolülitiga peeglis kohapeal.
|
|
|
|
tnx
huviline
Registreerunud 03.10.05
Kasutaja on eemal
|
postitati 05.07.10 08:24
|
|
|
Mina seal lüliteid ei näinud, puhtalt mehaaniline teema seal.Mootor teeb kindla arvu pöördeid ühele ja teisele poole.
Miks plokki v siis releed kahtlustan, on ka see et varem esines probleeme peeglite lahti klappimisel, peale nupu keeramist möödus umbes 10sek kostus
vilninat või pininat kuskilt kõrvalistuja kandist, enne kui peeglid liikuma hakkasid...
Leidsin elektri skeeme ja välismakeelset juttu juurde, ise olen elekrist üsna kauge inimene, äkki targemad kommivad....
http://www.audi-sport.net/vb/showthread.php?19733-how-to-fit-oem-electric-folding-mirrors-for-a3-a4-a8&highlight=folding%20m
irrors
|
|
|
|
rocket
huviline
Registreerunud 13.10.04
Kasutaja on eemal
|
postitati 05.07.10 08:58
|
|
|
Sealt jooniselt on siiski mingi tagasiside ahel (1+1 lülitiga) näha, mis läheb nr. 14 klemmi (RA) alla.
Aga tänud lingi eest.
|
|
|
|
tnx
huviline
Registreerunud 03.10.05
Kasutaja on eemal
|
postitati 08.07.10 10:17
|
|
|
Kraapisin selle relee 361 (4A0907440) nüüd välja, võtsin korpuse lahti, seest nagu uus...
Lootsin leida sealt mõne paistes kondeka või külmjoote, aga ei miskit. Kraapisin klemme nats puhtamaks ja panin kokku tagasi, viga ikka endine.
Kõrvalistuja peegel jääb nii lahti kui ka kinni klappides liiga kauaks pinisema ja keerab end õigest asendist raksuga üle....
Kummaline on see et 1 nupp juhtimiseks, 1 juhtplokk(1 releega), 2 peeglit....1 töötab ilusti teine paneb ajudesse...
|
|
|
|
rocket
huviline
Registreerunud 13.10.04
Kasutaja on eemal
|
postitati 08.07.10 10:31
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: tnx
... et 1 nupp juhtimiseks, 1 juhtplokk(1 releega), 2 peeglit....1 töötab ilusti teine paneb ajudesse... |
Sellelt isetehtud jooniselt on ju ka näha, et mõlemad mootorid on ühendatud selle ühe juhtploki/relee külge paralleelselt. Ehk siis juhtplokk annab
neile voolu täpselt ühtemoodi- sama palju ja sama kaua.
Viga peab selle loogika kohaselt olema ikkagi peeglis endas.
|
|
|
|
tnx
huviline
Registreerunud 03.10.05
Kasutaja on eemal
|
postitati 08.07.10 10:36
|
|
|
Kummaline on see, et kui peegli nupuga neid õigel ajal kokku lahti keerata(ei lase kummalegi poole üle keerata) siis töötavad kenasti.....
Samamoodi ka süüte välja keeramisega....nii ma neid hetkel kasutada saangi, et mõlemad peeglid oleks norm asendis...
Võibolla nupu viga?
|
|
|
|
margusja
huviline
Registreerunud 18.06.09
Kasutaja on eemal
Auto: BMW e60 (523) '05
|
postitati 08.07.10 16:57
|
|
|
Peegli korpuse sees on mikrolüliti. Mul endal on kaks korpust hetkel laiali.
|
|
|
tnx
huviline
Registreerunud 03.10.05
Kasutaja on eemal
|
postitati 08.07.10 17:44
|
|
|
Oot kus see mikrolüliti on? See võiks iseenesest põhjustada küll selle üle keeramise....
|
|
|
|
margusja
huviline
Registreerunud 18.06.09
Kasutaja on eemal
Auto: BMW e60 (523) '05
|
postitati 08.07.10 18:20
|
|
|
Seda näha ei ole. Ilmselt saad testriga selle toimimist testida. Kui peeglit keritakse siis raamiga koos liigub väike rõngas kus kaks sälku. Nende
sälkude järgi saab lüliti asendi.
|
|
|
tnx
huviline
Registreerunud 03.10.05
Kasutaja on eemal
|
postitati 08.07.10 18:51
|
|
|
Ma võtsin selle peegli algosadeks, kuna arvasin et seal midagi mehaaniliselt katki. Ainus väike rõngas mis pähe tuleb on siis selle vedru vahel, see
mis peeglit jala küljes hoiab. Sellele aga ei läinud ühtegi juhet Oleksin
väga tänulik kui viitsid mind natuke täpsemalt juhendada, kuidas või mis värvi juhtmed lülitile lähevad...
|
|
|
|
raigo
huviline
Registreerunud 11.03.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 09.07.10 04:08
|
|
|
peegli jala peal on hästi pisike lüliti. vedru surub ju jala peal seibi, seibil on rajad sees ja mikrolüliti toimetab selle raja peal. Õnneks sa pole
selles jamas üksi, mul teeb sama jama juhi peegel 
|
|
|
tnx
huviline
Registreerunud 03.10.05
Kasutaja on eemal
|
postitati 09.07.10 07:51
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: raigo
peegli jala peal on hästi pisike lüliti. vedru surub ju jala peal seibi, seibil on rajad sees ja mikrolüliti toimetab selle raja peal. Õnneks sa pole
selles jamas üksi, mul teeb sama jama juhi peegel |
Hakkab pisut koitma milline see lüliti võiks olla.Ilmselt siis korpuses sees on väike auk kus on vedru ja milles käib väike peenike pulk...see liigub
seal rajas sisse ja välja.samas jääb mulle mõistmatuks see...Kui peegel algosadeks oli, siis tajtsin aimu saada kuidas asi üldse töötab, ühendasin
ainult mootori pistiku ja keerasin peegleid....see mootor teeb ilma korpuseta ka kindla arvu pöördeid ühele ja teisele poole....
Kui aega saan siis võtan korpuse uuesti maha peeglil, loen juhtmed üle, minuarvates oli igal juhtmel mingi ülessannne ja lülitile polnud seal
midagi...
|
|
|
|
raigo
huviline
Registreerunud 11.03.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 09.07.10 22:33
|
|
|
Kui asja läbi hammustad, kirjuta siia ka, äkki saan enda omal ka probleemi lahendatud 
|
|
|
tnx
huviline
Registreerunud 03.10.05
Kasutaja on eemal
|
postitati 14.07.10 09:17
|
|
|
Uurisin siis natuke asja veel, tõesti on mõlemal peeglil nö lõpulüliti. Must juhe rohelise triibuga tuleb mõlemast peeglist 14 klemmi alla.(2 juhet
siis ühe klemmi küljes).Ilmselt on viga siis selles lülitis....
Samas kui need juhtmed nigunii koos on, kas siis see tagasi tulev signaal ei ole nagu dubleeritud?
|
|
|
|
rocket
huviline
Registreerunud 13.10.04
Kasutaja on eemal
|
postitati 01.04.12 09:41
|
|
|
Katkusin selle karbikese nr. 361 koodiga 4A0907440 ( 4A0 907 440 ) lahti ja mis selgus, et ikkagi on ka külmjooted võimalikud. Nimelt oli trükkplaadil
asuval mikroreleel vähemalt kaks jämedamat jalga peaaegu lahti.
Vötsin ka teise samasuguse karbi lahti ja samamoodi oli näha, et külmjoode hakkab releejalgadele tekkima.
Vajadusel mul nüüd üks töökorras vahetusrelee olemas.
|
|
|
|