margus
huviline
Registreerunud 15.12.02
Kasutaja on eemal
|
postitati 30.06.10 08:00
|
|
|
Tavalise rooli asendamine sportrooliga
Sooviks enda autole peale panna nn. Audi sportrooli(või S-rooli või kuidas iganes keegi nimetab). Kõik tundub lihtne ja loogiline kuni hetkeni, et
sportroolil on kas midagi puudu või ongi teistsugune süsteem signaali puhul - tavalisel rooli on all mingisugune messingust rõngas, mis jookseb mööda
roolisambal asuvat klemmi, kust läheb edasi signaali impulss. Sportroolil sellist "rõngas" küljes ei ole.
Küsimus - kas minu käes oleval roolil on see kuidagi kaduma läinud või peabki nii olema? Kui peabki, siis kuidas olete endal lahendanud signaali
probleemi?
|
|
|
|
rocket
huviline
Registreerunud 13.10.04
Kasutaja on eemal
Auto: 40 TFSI
|
postitati 30.06.10 08:03
|
|
|
Kusjuures minul kontrolliti TÜV'i punktis signaali korrasolekut. Ennem arvasin, et see on lastele mängimiseks mõeldud 
|
|
|
|
Kevadlilleke
klubiliige
Registreerunud 26.04.04
Kasutaja on eemal
Auto: Coupe '95 85kW
|
postitati 30.06.10 08:33
|
|
|
Siin on näha
sportrooli tagakülge. Vaskne klemm, mis nuudiaugu tagant/kõrvalt paistab, peaks olema signaali klemm. Ja rõngas peaks siis olema roolisamba
küljes...
Noh? Päris kõva, mis? Onju?
Nojah, ainuke jama on selles, raisk, et, kuradi, kaua ei saa nii lasta - tõmbab... tõmbab aku tühjaks... B4  Coupe 
|
|
|
|
margus
huviline
Registreerunud 15.12.02
Kasutaja on eemal
|
postitati 30.06.10 15:11
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Kevadlilleke
Siin on näha
sportrooli tagakülge. Vaskne klemm, mis nuudiaugu tagant/kõrvalt paistab, peaks olema signaali klemm. Ja rõngas peaks siis olema roolisamba
küljes... |
Just just selline näeb ka minu rool välja, kuid roolisambal ei ole rõngast. Originaalroolil(koos airbagiga) on see rõngas ka rooli küljes 
|
|
|
|
ööbic
huviline
Registreerunud 17.06.08
Kasutaja on eemal
Auto: Hetkel Audita
|
postitati 30.06.10 15:54
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: rocket
Kusjuures minul kontrolliti TÜV'i punktis signaali korrasolekut. Ennem arvasin, et see on lastele mängimiseks mõeldud |
Kusjuures mulle täna öeldi,et kaks aastat oled läbi saand. Ja kui järgmine aasta tuled sportrooliga siis läbi ei saa ja lähed kordusülevaatusele.
Ja oli mingi jutt,et signaali ei tohigi niisama törtsutada,ehmatad memmed ära. Aga ülevaatusel kontrollitakse. Võta siis kinni.
Ehk siis küsimus selline,et kuidas n.ö. legaliseerida sportrool. Et ei tekiks küsimusi nii politseil kui ka tehnomeestel.
Kusagilt jäi kõrvu jälle,et peab olema erialase töömehe paigaldatud ja töö tõendatud paberiga. Siis sellega vut vut ARKi, maksta riigilõiv ja
kannavad sisse.
Või kellelgi omast kogemusest rääkida midagi või teab konkreetseid lahendusi,peale selle,et panna tavaline rool tagasi.
"Elu nagu hernes"
|
|
|
|
-kupu-
huviline
Registreerunud 05.05.09
Kasutaja on eemal
Auto: Audi a6 2.5tdi quattro
|
postitati 30.06.10 16:15
|
|
|
See ju audi originaal rool kuidas siis teised autod läbi saavad? 
Pasun pane mingi nupu alla tõõle armatuuri ja olemas.
|
|
|
raemees
huviline
Registreerunud 18.09.09
Kasutaja on eemal
Auto: BMW E90 320dA 2008a
|
postitati 30.06.10 16:21
|
|
|
Mõistlik on järgmine aasta ülevaatuse kohta vahetada 
|
|
|
Black
klubiliige
Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal
Auto: Q7
|
postitati 01.07.10 09:29
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: margus
Sooviks enda autole peale panna nn. Audi sportrooli(või S-rooli või kuidas iganes keegi nimetab). Kõik tundub lihtne ja loogiline kuni hetkeni, et
sportroolil on kas midagi puudu või ongi teistsugune süsteem signaali puhul - tavalisel rooli on all mingisugune messingust rõngas, mis jookseb mööda
roolisambal asuvat klemmi, kust läheb edasi signaali impulss. Sportroolil sellist "rõngas" küljes ei ole.
Küsimus - kas minu käes oleval roolil on see kuidagi kaduma läinud või peabki nii olema? Kui peabki, siis kuidas olete endal lahendanud signaali
probleemi? |
Sul seal pigem see vahe, et ilmselt on auto väljalaskeaastaks 1994 ja sel ajal pandi B4-le seda 4 kodaraga airbagiga rooli, mille taguosa pole enam
täpselt selline, nagu ilma airbagita 4 kodaraga roolil ja sellel 3 kodaraga S2/urS4 (ja ilma märgita ka paljud tavalised B3/B4/C3/C4-100-d) roolil.
Signaal on tal kontaktrõngaga ja airbag lintkaabliga. 1995 hakati B4-le juba seda S6 pealt tuttavat airbagiga sportrooli pakkuma, millel on signaal ka
juba lintkaabliga. Ma olen mõned pildid ka kunagi teinud:
1994 4 kodaraga airbagiga rool vs 1995-1997 3 kodaraga
sportrool. 375 mm läbimõõduga mõlemad.
Audi vahetükiga 360 mm Nardi sportrool, mis mul p'n'p 1992 B4 peale
läks. Vanem orig. sportrool ja ka muud vanemad ilma airbagita on sarnased. Need on ka kõik 375 mm läbimõõduga. Vaid esimese põlvkonna (ur-quattro,
B2-d, mõned B3-d) orig. sportrool on reaalselt muudest orig. roolidest väiksem. Pole hetkel läbimõõt täpselt meeles ega ka rooli peos, aga pakun, et
ka kuskil 360 mm kandis. Kõikide orig. roolide kinnitus on pöia suhtes ekstsentriline.
|
|
|
|
margus
huviline
Registreerunud 15.12.02
Kasutaja on eemal
|
postitati 01.07.10 11:05
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Black
Tsitaat: | Algselt postitas: margus
probleemi? |
Sul seal pigem see vahe, et ilmselt on auto väljalaskeaastaks 1994 ja sel ajal pandi B4-le seda 4 kodaraga airbagiga rooli, mille taguosa pole enam
täpselt selline, nagu ilma airbagita 4 kodaraga roolil ja sellel 3 kodaraga S2/urS4 (ja ilma märgita ka paljud tavalised B3/B4/C3/C4-100-d) roolil.
Signaal on tal kontaktrõngaga ja airbag lintkaabliga. 1995 hakati B4-le juba seda S6 pealt tuttavat airbagiga sportrooli pakkuma, millel on signaal ka
juba lintkaabliga. Ma olen mõned pildid ka kunagi teinud:
1994 4 kodaraga airbagiga rool vs 1995-1997 3 kodaraga
sportrool. 375 mm läbimõõduga mõlemad.
Audi vahetükiga 360 mm Nardi sportrool, mis mul p'n'p 1992 B4 peale
läks. Vanem orig. sportrool ja ka muud vanemad ilma airbagita on sarnased. Need on ka kõik 375 mm läbimõõduga. Vaid esimese põlvkonna (ur-quattro,
B2-d, mõned B3-d) orig. sportrool on reaalselt muudest orig. roolidest väiksem. Pole hetkel läbimõõt täpselt meeles ega ka rooli peos, aga pakun, et
ka kuskil 360 mm kandis. Kõikide orig. roolide kinnitus on pöia suhtes ekstsentriline. |
Hea info - tänan!
Auto on tõesti -94. aasta väljalase. Kas on nüüd ka "lihtsat" lahendust saada just mul olemasolev rool külge? Ei ole roole kohe käepärast võtta, et
ümberehitust mõelda.
|
|
|
|
Black
klubiliige
Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal
Auto: Q7
|
postitati 01.07.10 11:52
|
|
|
Ma arvan, et roolisambapoolse osa pead ära vahetama, et sinna rõngas tekiks. Võimalik, et koos lülitikangidega. Romulates peaks neid vanemaid B4-sid
lademetes olema. 
Airbag'i veakoodi vastu aitab ~2-oomine 5W takisti. Selle võid vabalt koos vastava ülejääva juhtmega kuskile sinna roolisamba plastkatete alla
kaablivitsaga kinni tõmmata.
|
|
|
|