Lehekülgi: 1 2 |
Vanja
huviline
Registreerunud 18.09.03
Kasutaja on eemal
Auto: hetkel liikurita
|
postitati 25.03.10 12:56
|
|
|
Garantiiekspertiisi otsus EXIDE akule
Tere! Olen päris nõutu, kuna ca aasta tagasi soetasin endale uue aku ja valisin selleks poemüüja soovitusel EXIDE,valisime kataloogist vastavalt minu
autole (A6, 2.5 TDI 110 kw pluss webasto) pidi väga hea ja vastupidav ning lisaks veel 2 aastase garantiiga. Nautisingi siis seda akut täpselt selle
aasta külmadeni, kui hommikuti ei jõudnud aku enam vedadagi, esimesed paar korda viisin auto tööjuurde ja laadisin terve öö madala vooluga, pidas ca
nädala vastu ja siis sama jama. Viisin siis aku poodi ja ütlesin, et kuulge, ei istu mulle see hea aku. Ütlesid, et jah, neil see aasta talv
probleemid EXIDE akudega ja ma pole esimene. Läks umbes poolteist kuud ja aku nüüd Tallinnast ekspertiisilt tagasi (Salome Auto). Tuli ilus kena
tekst, et ise oled loll ja midagi ei saa, tekst ise aga siis selline:
Toode: EXIDE Käivitusaku S106-EX32
Garantiiekspertiisi käigus selgus, et kogu elektrolüüt on täis tumedat sadet, mis viitab sellele, et tühja või alalaetud akut on auto peal olles
generaatori vooluga laetud. Musta sademe põhjustab liiga kõrge laadimisvoolu tõttu tekkiv keemiline protsess, mille käigus aku plaatidest keedetakse
välja aktiivmass, mis muudab elektrolüüdi tumedaks ( Exide akude kasutusjuhend, aku espluatatsioon, punkt 13).
Sellega kaob ka aku mahutavus. Tühja aku laadimisvool peab olema 1/10 aku mahtuvusest, auto generaatorilt laadides on see kordades suurem isegi kuni
140A. (Exide akude kasutusjuhend, aku laadimine punkt 4)
Selline aku ei kuulu garantiikorras väljavahetamisele ega hüvitamisele. (Pretensioonide esitamise kord Exide käivitusakude kohta, punkt 7). Aku
tagastatakse kliendile.
Tanel Tamm (Garantiimeister)
Garantii teostas: Selgar Lätt
Oskab keegi nõuga aidata, mida teha, ca poolteist tuhat aasta kohta aku eest on nagu vist liiga karm.
Pidurdab see kes suudab!!!
|
|
|
|
automees6
huviline
Registreerunud 24.05.06
Kasutaja on eemal
Auto: A6 C4 Avant 2,5TDi Quattro, A7 3.0 TDI Biturbo
|
postitati 25.03.10 13:03
|
|
|
Tuleb korralik aku osta. Aga mida juttu kas siis Exide akut ei tohigi autol kasutada. Liiga suur laadimisvool? Kudagi väga huumor tundub see olema.
Genekas annab voolu niiplaju kui seda vaja on. Kui aku on tühi siis laetaksegi suht suure vooluga.
|
|
|
taritz
huviline
Registreerunud 07.03.04
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A4 2.0 S-Line 2005
|
postitati 25.03.10 13:04
|
|
|
Mida arvab Tarbijakaitse sellest ?
|
|
|
ervin7
huviline
Registreerunud 11.10.04
Kasutaja on eemal
Auto: 2x Audi 80 b2 '83 & Audi A6 2.6 Quattro '94
|
postitati 25.03.10 13:18
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: automees6
Tuleb korralik aku osta. Aga mida juttu kas siis Exide akut ei tohigi autol kasutada. Liiga suur laadimisvool? Kudagi väga huumor tundub see olema.
Genekas annab voolu niiplaju kui seda vaja on. Kui aku on tühi siis laetaksegi suht suure vooluga. |
Ei saa mitte vait olla.
Mis on korralik aku, mida siis osta võib? Kui inimene läheb poodi ja müüja soovitab kataloogi järgi antud akut, kas siis peaks kahtlema müüa ja
kataloogi soovituses?
Vennal BMW-l EXIDE aku ja 1,5 aastat ning aku õhtul omadega.
|
|
|
|
rocket
huviline
Registreerunud 13.10.04
Kasutaja on eemal
Auto: 40 TFSI
|
postitati 25.03.10 13:27
|
|
|
Autot müües mainis eelmine omanik ka mulle, et Exide aku sai kohe peale soetamist (2008 lõpus Salomest ehk Automaailmast) 2009 algul garantiikorras
teise vastu ringi vahetatud.
Kusjuures oli just plaanis teisele autole uus aku osta ja mõtted liikusid juba Exide suunas
|
|
|
|
Vanja
huviline
Registreerunud 18.09.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 25.03.10 14:21
|
|
|
Tulebki ni välja, et kui auto seisab õues ja väljas 20 külmakraadi, siis hommikul vutt-vutt 3 tundi enne üles, aku autolt maha, koju sooja, laadima
madala vooluga, seejärel viid aku autopeale, vurr käima ja rõõmus, et nii tore aku.
Kusjuures minu aku ei olnud ainuke EXIDE, mis seekord tuli Automaailmast. Teisel oli samane kiri juures Tuleb välja, et enamus, kes ostavad EXIDE, on tolad ja ei oska seda kasutada. Kuidagi väga ühekülgne on see
suhtumine klienti.
|
|
|
|
automees6
huviline
Registreerunud 24.05.06
Kasutaja on eemal
Auto: A6 C4 Avant 2,5TDi Quattro, A7 3.0 TDI Biturbo
|
postitati 25.03.10 14:26
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: ervin7
Tsitaat: | Algselt postitas: automees6
Genekas annab voolu niiplaju kui seda vaja on. Kui aku on tühi siis laetaksegi suht suure vooluga. |
Ei saa mitte vait olla.
Mis on korralik aku, mida siis osta võib? Kui inimene läheb poodi ja müüja soovitab kataloogi järgi antud akut, kas siis peaks kahtlema müüa ja
kataloogi soovituses?
Vennal BMW-l EXIDE aku ja 1,5 aastat ning aku õhtul omadega. |
Bosch ja Varta
|
|
|
ferdinand
huviline
Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal
Auto: 400,401,969
|
postitati 25.03.10 14:44
|
|
|
Ka mul 1 exide aku nurgas vedelemas mis suhteliselt lühikest aega kestis ja talve hakul otsad andis. Ilmselt ongi lihtsalt väga kehva kaubamärgiga
tegu ja tuleks seda vältida. Garantiieksperdi otsus on muidugi tase omaette, enesest lugupidavad firmad kipuvad pigem ikka otsuseid enese kahjuks
tegema a sihuke liiga tugeva vooluga aku laadimise jutt ei ole ilmselgelt pädev, tegelikkuses ju see laadimine reaalses elus ju nii käibki. Muidugi ei
pea ma silmas 140 amprist laadimisvoolu või aku tühjakskäiamist, a tõenäoliselt sellist olukorda ka ei esinenud?
Kui oled kindel, et auto laadimine on korras ja akut on kasutatud auto normaalse ekspluatatsiooni käigus siis võiks ju sõltumata sellest otsusest ja
garantiitingimustest ntx tarbijakaitse poole pöörduda ja sõltumatu ekspertiis mõne pädeva eksperdi poolt tellida, kindlasti võiks seejuures aidata
mõni pädevam autoremondifirma (Raul&audihooldus ntx). Asjaolu, et elektrolüüdis oli tume sete ei saa mingil juhul olla ainsaks pädevaks tõendiks
väitele, et akut ei ole normaalselt kasutatud. Tume sete võib sama hästi olla tingitud ebakvaliteetsest plaatide materjalist või elektrolüüdist. Lase
autole elementaarne diagnostika teha mille tulemused ka paberil (laadimine ja käivitus) ja vaidle vastu.
Muidugi kui auto laadimine ei ole korras ja akut on talve jooksul mitu korda tühjaks käiatud siis on teine lugu.
Isegi kui mul on igav, kõik mul tuleb välja!
|
|
|
|
Black
klubiliige
Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal
Auto: Q7
|
postitati 25.03.10 14:56
|
|
|
Mul vedeleb ka kuskil üks 75Ah/760A EXIDE X-tra, mis üle 1.5a vastu ei pidanud. Sain ka autoga kaasa ja kuna ise selle eest otseselt uuena raha välja
käinud ei olnud, imestasin vaid, et no mis nüüd siis? Mingi lugematuid aastaid vana Banner lendas juba üle aasta tagasi "ajutiselt" asenduseks peale
ja on seni selle probleemi unustusse sundinud.
Kui selliseid case'e tõesti hulgi on, siis oma raha eest seda brand'i küll tulevikus ostma ei kipu.
Edit: Sarnase,
kuid ilmselt juba välja toodud uuema seeria aku hind on Automaailmas 1490.-
|
|
|
Taavi
klubiliige
Registreerunud 21.11.04
Kasutaja on eemal
Auto: UrS4
|
postitati 25.03.10 15:01
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: ferdinand
Muidugi kui auto laadimine ei ole korras ja akut on talve jooksul mitu korda tühjaks käiatud siis on teine lugu. |
Miks siis teine lugu on? Normaalne aku ei sure niimoodi ära. Muidugi juhul, kui pole mingit räiget ülepinget. Mul on essi peal viiendat aastat Bosch
aku, mis on tühjaks saanud korduvalt ja sealjuures genekaga uuesti täis laetud. Vahepeal olid ka laadimisprobleemid, kuid aku kestab siiani. PS! viies
aasta on aku minu käes, palju ta enne seda saksas peal oli olnud, ei oska õelda. PSS! kui tühja akut ei tohiks genekaga laadida, siis offroadi mehed
võiks vintsimise kohe ära unustada.
12.301@181km/h
|
|
|
|
fred2103
huviline
Registreerunud 26.12.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 25.03.10 15:16
|
|
|
Mul sõbral täpselt sama jama ja ei saanud ka, väga kaua nautida seda ! Sama jutt, et miski sade ja bla-bla... Jäi ka ise lolliks ja pidi ostma
veelkord uue aku.
|
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
Auto: 5x4x4
|
postitati 25.03.10 16:10
|
|
|
Juba ühes teises akuteemas kah mainisin, et alla 1 aasta ja exide kutu, mille hinnaklass oli 1790 eeku. Õnneks või kahjuks kaotasin tsheki ära ja jäid
mõned närvirakud alles kui seda teemat lugeda. Mul sai aku iga kvartal vähemalt ja külmemate ilmadega iga kuu täislaadimise. Viimane kord kah kui alla
Varta asja vaatasin .
Hea auto on palju autosid...
|
|
|
|
real1
huviline
Registreerunud 09.06.06
Kasutaja on eemal
Auto: B3, B4, B5; B7, C4, C6
|
postitati 25.03.10 16:16
|
|
|
Tõstan ka käe.
Täpselt nii akusid müüaksegi ja garantiikorras kontrollitakse. Alati on klient süüdi. Mul on ka kogemus kahe excide akuga viimastel aastatel ning
enam seda marki ei osta, üleüldse ei viitsi jännata tagasiviimisega. Lihtsam on kohe uus osta. Akumüüjatel on nii targad aparaadid, mis näitavad
alati, et aku on täiesti korras, paraku nii see ei ole. Teema algataja jutt on eriti huvitav lugeda
Ja üleüldse on tänapäeval nii, et mitte ainult akude kohta ei tule ekspertiisist selliseid huvitavaid vastuseid, vaid ka mujalt(rõivad, jalatsid). Ja
alati on kasutaja süüdi. Ma arvan, et ekspertidel ja müüjatel on omad vastavad koolitused, kus nad käivad ja kus õpetatakse kliente lollitama. Paraku,
see on kapitalism. Asjad peavad nii kaua vastu, kui on garantiiaeg.
Üks positiivne kogemus ka tegelikult tuleb meelde. Ostsin eelmisel aastal tsiklile uue aku, mis üldse ei võtnud voolu sisse, viisin tagasi. Minu
imestuseks vahetati välja Olin juba valmis kõige kahekümne küünega neile
vastu hakkama... Salome Automaailm Tartus oli see.
|
|
|
a90q20v
huviline
Registreerunud 15.04.04
Kasutaja on eemal
Auto: zil157
|
postitati 25.03.10 16:31
|
|
|
Ise aku ostmisel alati kasutan kohti kus suur läbimüük. Sesty pikalt kuskil riilulis seisnud akud kergemalt ära närtsivad. Akul garantii 2 aastat aga
poes näidisena või mõnes tanklas 5 aastat vedelenud ja siis ostu algusest gakkab 2a tiksuma
Aga mis puudutab teema algatajat siis. Esmalt veendu oma auto pingeregulaatori töös. Veelparem lase kukil paber mõõtmise kohta, et ikka toimib ja pole
ülepingega laadimist.
Kui on juhus, et unustasid tuled päevaks põlema ning aku ainult käuks teeb siis auto nööriga käima või teise masina pealt täkku ning käima. Sellisel
juhul keedab päris heasti masin akut. Veel hullem kui tühi aku mis on kergelt külmunud. (tühi aku külmub nagu vesi ämbris) Ja kui seda tühja akuga
autot siis täkuga käivitada... tõesti laadimine paneb täiega lakke kuna vastu koormus puudub ja võib põeltada maha masina erinevaid ajusid. C5 jääb
kergelt põlema laadimis tuli näiteks.
Soovituseks. Kui aku lõppeb, siis garantiise põõrdudes pole kunagi vaja õelda, et ise laadisid samuti pole kunagi autot täkuga käivitatud ega käima
tõmmatud. Ning enne veendu, et masin liiga kõrge pingega ei lae. Või ütle, et halvasti läheb käima ja diagnostikas kontrolliti: Generaator ok ilmselt
viga akus.
Mina nii ei jätaks. Omal siiani kõik Exside akud ilusti toiminud, muidugi olen vältinud classic seeriat.
|
|
|
Dixi
huviline
Registreerunud 13.02.05
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A6
|
postitati 25.03.10 18:27
|
|
|
Sama lugu kahe Tallinna Salome poest ostetud akuga, ja nn. expertiisi tulemus jutu järgi täpselt sama. Sade, ja alalaetud aku jne.
|
|
|
prj
klubiliige
Registreerunud 04.12.08
Kasutaja on eemal
Auto: S8 D4, A4 B9 2.0TQ, Cupra Born
|
postitati 25.03.10 20:52
|
|
|
Banner toodang peaks olema normaalse hinnaga, kuid samas väga kõrge kvaliteediga. Pannakse seda tehaseski paljudele autodele peale.
Enda essil on ka mingi Exide X-tra peal... kui ära sureb, läheb Banner asemele.
|
|
|
lehys
huviline
Registreerunud 31.05.08
Kasutaja on eemal
Auto: Cupra Leon Sportstourer
|
postitati 26.03.10 04:59
|
|
|
Pole ka minul nende akudega õnne olnud 2 aastaga 2 tükki läinud,nüüd juba miski müüja poolt kiidetav aku peal marki ei mäleta loodan et kestab.
|
|
|
|
heihei
huviline
Registreerunud 01.02.06
Kasutaja on eemal
Auto: b6, 96kw bens.
|
postitati 26.03.10 05:21
|
|
|
Väga hea teema! Just oli aku ost, hea, et exide valikusse ei läinud. Poolakate toodang siis valitud ja läbi akukeskuse toimub arvata garantii. Et
exide- ga siin Eestis vist on asi ühelpool, kuigi hind on pea sama soolane kui varta.
|
|
|
samru
klubiliige
Registreerunud 01.02.04
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A8 4,2Q, B6 3,0Q, Buell XB12s
|
postitati 26.03.10 07:16
|
|
|
Mina soovitan osta akut näiteks autoremonditöökojast, sest nemad üldiselt ei hakka oma klientidele mingit jama pähe määrima. Ja kui juhtubki mingi
jama garantiiajal, siis vähemalt meie valmistame aku niimoodi ette, et need "eksperdid" ei saa sellist möga kirjutada. Ja teine asi, et kui aku
garantii põhimõtteliselt ei kehti, siis nad kaotavad suure kliendi mitte üksiku inimese tänavalt.
|
|
|
|
A4TQ
klubiliige
Registreerunud 24.07.03
Kasutaja on eemal
Auto: SQ7, 911
|
postitati 26.03.10 19:30
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Vanja
|
Kui võimsa aku Sa siis ostsid? Selle tootekoodiga akut ma küll Salome kodulehelt ei leidnud.
Webastoga autol tuleb paigaldada võimalikult suur aku ja seda täiendavalt laadida. Kui neid vahepeal korralikult laadida siis saab nende elu pikendada
2 korda. Korralikud akud peavad ilma turgutuseta vastu ca 2-3 aastat, odavamad surevad aastaga. Loomulikult sõltub palju sellest kui pikki otsi sõita.
Aga ükski auto 100% akut täis ei lae. Paljud akumüüjad annavad lisasoojendiga autole vaid 1a. garantiid. Probleemide vältimiseks peaks sellisele
autole paigaldama geelaku mis kannatab kordades enam tühjenemis ja laadimistsükleid.
Loomulikult kui aku hape on sogane siis juba toimub plaatide lagunemine ehk aku on untsus. Selle kohapealt on Salomel paraku õigus.
ps.Aga Salomega vaielda on nagu vastu tuult urineerimine ja Exide akut ma endale ka osta.
Seal majas probleemide lahendamine on ümmargune null
|
|
|
KeveN
huviline
Registreerunud 29.09.08
Kasutaja on eemal
Auto: Audi 80 TYP85 Q , Audi V8 4.2
|
postitati 26.03.10 23:00
|
|
|
Täna sai autoeksperdi müüjatega suheldud ning nemadki väitsid, et exide on üks suur null. Tellisid ka vahepeal sisse ning akusi tuli garantiise nii,
mis hirmus. Mis muidugi tavaline, et kõigis probleemides oli klient süüdi. Müüjad lihtsalt ei tahtnud koguaeg klentidele öelda, et nad ise süüdi ning
lõpetasid exide akude müümise.
Soovitasid samuti bannerit ja vartat. Banneriga see teema, et isegi see tootmise suutnud vist poolasse. Igatahes niikaua on kõik hea kuni Banneri aku
saad otse firmalt, mitte mingilt tütarfirmalt.
|
|
|
|
ferdinand
huviline
Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal
Auto: 400,401,969
|
postitati 26.03.10 23:14
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: A4TQ
Webastoga autol tuleb paigaldada võimalikult suur aku ja seda täiendavalt laadida. Kui neid vahepeal korralikult laadida siis saab nende elu pikendada
2 korda. Korralikud akud peavad ilma turgutuseta vastu ca 2-3 aastat, odavamad surevad aastaga. Loomulikult sõltub palju sellest kui pikki otsi sõita.
Aga ükski auto 100% akut täis ei lae. Paljud akumüüjad annavad lisasoojendiga autole vaid 1a. garantiid. Probleemide vältimiseks peaks sellisele
autole paigaldama geelaku mis kannatab kordades enam tühjenemis ja laadimistsükleid.
Loomulikult kui aku hape on sogane siis juba toimub plaatide lagunemine ehk aku on untsus. Selle kohapealt on Salomel paraku õigus.
ps.Aga Salomega vaielda on nagu vastu tuult urineerimine ja Exide akut ma endale ka osta.
|
Mina olen oma autodel alati kasutanud akusid tunduvalt kauem kui 2-3 aastat, vaid mõni üksik aku on seni paari-kolme aasta jooksul jäädavalt koolenud,
isegi vanaaegsed akud kestsid tunduvalt kauem, st see jutt, et uus aku peabki aasta kestma on täielik BS. Ühel autodest, ntx mida ma üldse väga harva
kasutan ja mille aku väga ebasoodsas re˛iimis töötab on aku ainuüksi minu käes edukas kasutuses aastast 2004. Korduvalt täiesti tühjaks käiatud, siis
lihtsalt seisma jäänud, seejärel masina peal natuke laadinud jne. Kusjuures 2004 aastal jõudis see aku täieliku näsakana minuni, st ilmselt on ta
vähemalt sama kaua (ilmselt ouliselt kauem) enne seda kasutusel olnud.
Loomulikult kui hape on sogane siis toimub plaatide lagunemine ehk aku on untsus, kuid kohe päris kindlasti ei ole ainus võimalik põhjus selleks vale
aku kasutamine. Selle kohapealt ei ole Salomel paraku üldse mitte õigus.
Ja väide, et aku auto peal laetud ei saa on ka puht linnainimese seisukoht, st enamlevinud situatsioon, kuid kui ma ntx Tartust Tallinna tööle käin
igapäevaselt siis mingisugune juurdelaadimise jutt on pmst ila mida ei ole mõtet ajada.
Isegi kui mul on igav, kõik mul tuleb välja!
|
|
|
|
A4TQ
klubiliige
Registreerunud 24.07.03
Kasutaja on eemal
Auto: SQ7, 911
|
postitati 27.03.10 07:55
|
|
|
Ja Sul kulla Ferdinand on siiani kõik Webastoga autod olnud.
Jutt käis eranditult autonoomse lisasoojendusega auto kohta.
Tavakasutuses on hoopis teised lood.
|
|
|
Vanja
huviline
Registreerunud 18.09.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 28.03.10 07:21
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: A4TQ
Tsitaat: | Algselt postitas: Vanja
|
Kui võimsa aku Sa siis ostsid? Selle tootekoodiga akut ma küll Salome kodulehelt ei leidnud.
|
Krt, kas 100 või üle, ei mäleta täpselt kuid kindlasti üle. Laadimisega on kindlalt kõik korras kuna tegin töö juures korduvalt kontrolli. Meil on
isegi BOSCH diagnostikastend olemas, et vähe põhjalikumat ülevaadet saada. Loomulikult kuus korra või kaks ööbis ta mul tööl autotöökojas kus
minimaalse vooluga laadis öö otsa. Kõike seda sai tehtud kuid otsad andis selle poolestki.
Kusjuures edasimüüjagi ütles, et on mitmeid aastaid juba EXIDE kaubamärki müünud kuid totaalsed probleemid on hakanud ca pool aastat tagasi. Sestap on
nemadki BANNERI müügile üle läinud. Saatsin kirja Salomesse, kus lubati teha korduvekspertiis kuid väideti, et meistrid on üle 10 aastase kogemusega.
Mul on selline kahtlane tunne, et tootjal on taseme alla lasknud või pani partiiga puusse. On ju ka teised kaubamärgid, ning neidki kasutatakse
ekstreemsetes oludes ja nendel millegipärast see aktiivosakeste väljkeemine plaatidest toimub aeglasemalt (krt. vähemalt garantiiaja 2 aastat võiksid
küll vastu pidada). Järelikult on plaadid kehvad või vähemalt kehvemad kui teistel kaubamärkidel.
|
|
|
|
raxi
huviline
Registreerunud 20.01.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 28.03.10 07:45
|
|
|
Loen ja vaatan. Visatakse pilk akule ja diagnoositakse auto omaniku lollpäisust.
Kui viid aku ekspertiisi , tuleb nõuda edaspidi ka psühholoogilist kontrolli aku toonud isikule et asi oleks kindel ja viga ikka kasutajas mitte
akus.
Ärge nüüd pahandage et nii ütlesin aga nii loen välja nendest nn ekspertiisi otsustest. Või siis lasta teha enne exide aku ostmist mingi teadmiste
kontroll.
Enda Autol kasutan juba 4a banneri akut ja siiani pole hätta jätnud.
|
|
|
Lehekülgi: 1 2 |