Lehekülgi: 1 2 |
Ardo
huviline
Registreerunud 22.02.08
Kasutaja on eemal
Auto: B2sedaan C5avant
|
postitati 03.12.09 22:56
|
|
|
Esimese auto kindlustus odavamaks
Niisiis, esimeseks autoks on 90 2.0 85kW, selle aastakindlustus tuleb minu 1.2 koefitseniga ca 4k. Ühes kaasmaalaste autofoorumist lugesin sellist
asja: "Sama teema on ,kui ostad endale auto(esimese) kus kindlustus on 120.
Siis paned isa/ema kel on boonus 40 vast.kasutajaks(r.leping nr2).ARK-is pole kunagi lepingut näha tahetud.
Auto on sinu nimel ja kindlustust maksad 40-ne järgi."
Oskab keegi seda kommenteerida ja kas toimib nii, et isal on mul koef. 0.4, paneks ta nüüd vastutavaks kasutajaks ja siis hakkan ISE(st: minu nimel)
kindlustust maksma 0.4 koefitsendi järgi? Aga samas kui matsu peaks tegema(3xptüi üle õla), siis kellel koefitsent tõuseb? Ja kui see eelnev jutt ei
tööta, kas läheks selline asi läbi, et auto isa nimele, aga juhul kui mats peaks toimuma siis koef. tõuseks mul, kuna mina olin roolis? Ise eelnevalt
võtaks mingi käru oma nimele.
Point siis selles, et keegi ei taha niisama oma madala koefitsendiga riskida, aga samas mulle kui töötule õpilasele on 4k aastas(lühema aja peale
tehes veel kallim) suts ülejõu käiv.
|
|
|
|
Ott6
huviline
Registreerunud 02.05.09
Kasutaja on eemal
|
postitati 03.12.09 23:01
|
|
|
See vastutava kasutaja süsteem toimib nii nagu sellest aru oled saand, Selleks vaja argis kirjutada A4 peale et annad oma auto isale rendile/kasutada
nt. Kuid siiski minuarust peaks sellisel juhul tõusma siiski ikkagi isa konfitsent.
|
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
Auto: 5x4x4
|
postitati 03.12.09 23:05
|
|
|
Ilmselt oled segamini ajanud, kelle nimele on auto registreeritud ja kes on kasutaja.
See, kes on kasutaja ja mis on tema koefitsent on Sinu nimele registreeritud auto puhul jummala poogen - istud oma 120'ga nagu viis kopikat.
Kui auto oleks sul esivanema nimel, siis pauku pannes tõuseb küll konkreetse liikuri koefitsent, millega pauku pandi, aga kui mu mälu ei peta siis
järgmisest kindlustusperioodist midagi liidetakse/lahutatakse/jagatakse/korrutatakse ja tõuseb ka selle isiku nimel olevate teiste liikurite
kindlustusmakse. Mida rohkem on isikule liikureid registreeritud seda vähem see mõjutab neid kõiki. Mul ühe liikuriga pereliige tegi matsu, mul neli
masinat oma nimel ja kõigi kindlustused tõusid kindlustusperioodi lõpus mingi kopka jagu, aga kõige rohkem see masin, mis õnnetuse põhjustas.
Tegelikult oli see punkt suht selgelt kindlustuse seadustes kirjas - mine loe läbi.
Hea auto on palju autosid...
|
|
|
|
jk.
|
|
Kivitare
klubiliige
Registreerunud 28.01.07
Kasutaja on eemal
Auto: 220v
|
postitati 03.12.09 23:51
|
|
|
Võtad papa või mamma isikukoodi (tema nõusolekul muidugi) ja jalutad kindlustusse ja ütled, et tahad autot selle isikukoodiga inimese nimele
kindlustust sõlmida. Auto selleks ümber regama ei pea a.la reg. andmete muutmine passis jne. Been threre, done that oma eelmise audikuga.
Kivitare
|
|
|
|
Ardo
huviline
Registreerunud 22.02.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 04.12.09 00:19
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Kivitare
Võtad papa või mamma isikukoodi (tema nõusolekul muidugi) ja jalutad kindlustusse ja ütled, et tahad autot selle isikukoodiga inimese nimele
kindlustust sõlmida. Auto selleks ümber regama ei pea a.la reg. andmete muutmine passis jne. Been threre, done that oma eelmise audikuga.
Kivitare |
Seda küll, aga selle variandi puhul tõuseb ju nende koefitsent matsu korral, aga selles iva ongi, et tahaks odavat kindlustust, aga nii, et keegi ei
kannataks minu lolluste all.
|
|
|
|
Jann
huviline
Registreerunud 07.08.05
Kasutaja on eemal
Auto: C7 Allroad BIT, ABARTH, BR 175.
|
postitati 04.12.09 05:43
|
|
|
Kirjuta jõuluvanale, äkki täidab Su soovid. Reaalelus pole eriti võimalik, et teed lolluse ja keegi ei kannata. Valik on sinu, kas vastutad ise,
vastutab keegi sinu eest või mõlemad vastutavad.
Kui üritad kindlustusfirmale mütsi pähe tõmmata, võid olla kindel, et pärast tõmmatakse Sulle läki-läki pähe nii , et silmad ka välja ei paista.
OOOO, VW, Seat, Skoda DIAGNOSTIKA, OSTUABI (võimalik üle Eesti), kodeerimine, (de)aktiveerimine, aut. kastide adaptsioonid, DPF, õhkvedrustuse mured
jne. (Litsentsiga orig. Ross-Tech PRO V2 seade + uusim tarkvara VCDS 24.7.1 + pikk kogemus). 2g, HN+, MHI2, MHI2Q uuendused, NAVI 2025, VIM, SpeedCam,
Carplay, Android Auto aktiv. jne. Läbitud kilomeetreid ei muuda. U2U või 55547002.
|
|
|
|
Black
klubiliige
Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal
Auto: Q7
|
postitati 04.12.09 06:57
|
|
|
Koef tõuseb (ja langeb) sellel, kelle nimel leping on. Koli mujale.
|
|
|
anduke88
klubiliige
Registreerunud 17.04.07
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A4 B6 1.9TDI & MB W205 & BMW F31 & Audi Q7 60 TFSIe
|
postitati 04.12.09 07:34
|
|
|
Kui enda nimele teha, siis polegi muid variante, et kindlustusmakset vähendada oluliselt peale nende: a) osta teine auto millel veelgi vähem kw b)
"registreerida auto" kuskile lõuna-eestisse (kui hetke kindlustus on Tallinnas, Tartus või kuskil põhjapool-hetkel ei leidnud, aga kuskil netis oli
graafiliselt ära toodud kindlustusmaksete suuruste piirkonnad Eestis. Madalaim oli võru- ja valgamaal).
Kuna antud autol on isegi vähe kw, siis jääb vaid üle kuskile mujale registreerida auto.
Kui esimene auto on oma nimel, siis võib makset ka suurendada asjaolu, kui isik on vanuseliselt riskigrupis (vist oli kuni 25.a.-enam ei ole meeles,
aga kindlustusest ka öeldi, et mis konfitsendiga muidu olev summa omakorda läbi korrutatakse. Ma või eksida, aga võis olla veelkord kas 1.2, 1.5 või
1.8. Niiet noortel asi üpriski soolane.) Kui ollakse noor, ning ei soovita nii suurt makset maksta, siis jääb veel üle vanemad. Aga nende minele pole
mõtet asja teha, kuna noortel ei taha väga hästi auto ju teel püsida ega teiste autode vahele ära mahtuda . Viimase puhul ju minu teada tõuseb
vanematel konfitsent.
Ning sellise variandi puhul kui soovitakse kunagi auto oma nimele teha, siis peab ikkagi alustama 1.2-st. Ei tea seda täpselt, aga kui ollakse matsu
pannud kui auto oli teise nimel, ning hiljem tehakse ütleme et teine auto (või ka seesama millega matsu pandi) enda nimele, võib ka olla konfitsent
suurem kui 1.2. Aga parandage, kui ma eksin viimase osas, sest viimases pole küll kindel.
|
|
|
Black
klubiliige
Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 04.12.09 08:00
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: anduke88
Kui esimene auto on oma nimel, siis võib makset ka suurendada asjaolu, kui isik on vanuseliselt riskigrupis (vist oli kuni 25.a.-enam ei ole meeles,
aga kindlustusest ka öeldi, et mis konfitsendiga muidu olev summa omakorda läbi korrutatakse. Ma või eksida, aga võis olla veelkord kas 1.2, 1.5 või
1.8. Niiet noortel asi üpriski soolane.) Kui ollakse noor, ning ei soovita nii suurt makset maksta, siis jääb veel üle vanemad. Aga nende minele pole
mõtet asja teha, kuna noortel ei taha väga hästi auto ju teel püsida ega teiste autode vahele ära mahtuda . |
Seepärast peetaksegi mujal maailmas loomulikuks, et noored sõidavad mingite 44 ja 55kW Polodega, mitte vanade 200+kW luksusautodega, nagu meil
kombeks.
Tsitaat: | Algselt postitas: anduke88
Ei tea seda täpselt, aga kui ollakse matsu pannud kui auto oli teise nimel, ning hiljem tehakse ütleme et teine auto (või ka seesama millega matsu
pandi) enda nimele, võib ka olla konfitsent suurem kui 1.2. Aga parandage, kui ma eksin viimase osas, sest viimases pole küll kindel.
|
Koefitsent muutub üles- või allasuunas vaid sellel, kelle nimi on kindlustuslepingul/poliisil.
|
|
|
undu
huviline
Registreerunud 05.08.05
Kasutaja on eemal
Auto: Outback´13, Gaz 2410
|
postitati 04.12.09 09:04
|
|
|
Kindlustusmakset mõjutab omaniku koefitsendi kõrval piirkond, kuhu auto arvele võetud on. Tallinn ja harjuma on kõige kallimad (siin kandis juhtub
palju - risk kõrge). Äärealad odavamad.
Kui regad auto mõne staaika juhi nimele, siis koef ei kuku sul kuhugi.
Lähed tööle, sõidukogemust on, tahaks kangemat autot. Aga kindlustuskoef sul ikka 120. Samas kui võiks olla 80 v veel madalam.
Võta mõni kindlustuskalkulaator ja mängi seal erinevate andmetega (asukoht näiteks)
Ei saa soovitada autot registreerida kellegi tuttava/sugulase juurde perifeerias
|
|
|
zack
|
postitati 04.12.09 10:11
|
|
|
Endal põhimõtteliselt sama süsteem tehtud, et auto minu nimel ja mamps siis vastutav kasutaja.
Alguses mõtlesime jah, et teeme kohe minu nimele ja las koenfitsent hakkab alla jooksma, aga kuna ma jään veel sinna noore grupi alla ja autol kw ka
normaalselt (98kw) siis tuli mul aasta makse kuskil 8k kanti ning samamoodi üliõpilase jaoks käib see üle jõu.
Nüüd siis aasta makse kuskil natuke üle 1k
Ja koenfitsendi alla viimiseks on plaan panna käru oma nimele, kuna selle makse niikui nii väike.
|
|
|
laur4
huviline
Registreerunud 13.05.03
Kasutaja on eemal
Auto: A90Q, P944, UAZ469
|
postitati 04.12.09 10:35
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: zack
Ja koenfitsendi alla viimiseks on plaan panna käru oma nimele, kuna selle makse niikui nii väike. |
Kunagi oli selline asi võimalik, enam mitte. Kärul pidi täiesti oma koefitsient jooksma ja autot see ei puuduta. Ei ole kindel, aga vist pidi sama
olema ka mootorrattaga.
|
|
|
Black
klubiliige
Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 04.12.09 12:01
|
|
|
Jah, sama on mootorrattaga. Eraldi kategooria masinatel on eraldi koefitsendid. Seda sai juba suht ammu uuritud, kuna enda nimel on ka üks 27 kW Dnepr
juba aastast '95.
|
|
|
Kivitare
klubiliige
Registreerunud 28.01.07
Kasutaja on eemal
Auto: 220v
|
postitati 04.12.09 12:47
|
|
|
Siis on ju veel võimalus, et soetada mõni vana "siks" või taoline massin ja see enda nimele kindlustada. Ei ole ju oluline, et see sõidaks ja TÜV
oleks. Kindlustada saad ikkagi. Kulutusi on ikka, aga jah igatepidi pead miskid summad välja käima. Olgu see siis enda koefitsendiga aastamakse
kusagil 4 k. või mingi saani ost+kindlustamine. Ja samas on sul ju ainult 85kw. Mina kindlustaks ikka pereliikme nimele ja kui tulevad paremad ajad,
siis vaatad, kas soetad mingi sara, millega koefitsendi alla saad või hakkad siis kohe enda koefitsenti alla tooma. Pikk elu veel ees, aega küll see
koefitsent alla saada ja see ei võta ka ulme palju aega. Muidugi juhul, kui korra aastas paugutada, saab selle hõlpsasti ka 3.2 peale.
Kivitare
|
|
|
|
Amadeuz
huviline
Registreerunud 09.03.05
Kasutaja on eemal
Auto: C5 avant TQAT 110 kW õlipress '99 (Nora), MB W639 kombi AT CRD 80kW (Jasmin)
|
postitati 04.12.09 13:36
|
|
|
Koefitsent jookseb jah vastutava kasutaja njärgi. Sedasi on ju kõikide liisingu autodega.
Minu küsimus on, et kas lähedki tänavatele liiklema teadmisega, et teed avarii? Kui sõit ei oleveel piisavalt selge, et pole julgust iseseisvalt ja
avariideta sõita, siis autokoolid pakuvad suurima heameelega tasulisi lisasõidutunde.
Tee kindlustus enda nimele kui tunned endas piisavalt vastutusvõimet, vastutamaks oma tegude eest (kui on hirm vanematele "käru keerata"). Kui oled
endas kindel, siis tee kindlustus vanemate nimele, saad pisut rahas kokku hoida. Samas 666 krooni kuus ei ole ju nii suur summa ning boonuseks saad
ülejärgmisel aastal boonuse 100 peale.
|
|
Black
klubiliige
Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 04.12.09 13:40
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Kivitare
Siis on ju veel võimalus, et soetada mõni vana "siks" või taoline massin ja see enda nimele kindlustada. |
Midagi siit
valikust.
|
|
|
Ardo
huviline
Registreerunud 22.02.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 04.12.09 14:07
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Amadeuz
Koefitsent jookseb jah vastutava kasutaja njärgi. Sedasi on ju kõikide liisingu autodega.
Minu küsimus on, et kas lähedki tänavatele liiklema teadmisega, et teed avarii? Kui sõit ei oleveel piisavalt selge, et pole julgust iseseisvalt ja
avariideta sõita, siis autokoolid pakuvad suurima heameelega tasulisi lisasõidutunde.
Tee kindlustus enda nimele kui tunned endas piisavalt vastutusvõimet, vastutamaks oma tegude eest (kui on hirm vanematele "käru keerata"). Kui oled
endas kindel, siis tee kindlustus vanemate nimele, saad pisut rahas kokku hoida. Samas 666 krooni kuus ei ole ju nii suur summa ning boonuseks saad
ülejärgmisel aastal boonuse 100 peale. |
Tegelikult ei saa oma võimetes kunagi kindel olla, võib juhtuda mingi ajuvaba kõks, mis ei pruugi seostuda oskustega. Vanemate suhtes ei ole "hirmu"
asi, vaid selles, et isa ei taha oma koefitsendiga riskida, ei tea ju keegi kuidas mu sõiduoskused on, alles load saanud, pole iseseisvalt ju
sõitnudki veel.
Neid kalkulaatorite asju vaatasin jah, ja kõige odavam tuli võrumaal.
Zack: Kui vastutav kasutaja on ema, siis kõksu korral tõuseb ikkasist ju tema koefitsent?
|
|
|
|
Rst
huviline
Registreerunud 06.10.04
Kasutaja on eemal
Auto: hall metallik diisel Q
|
postitati 04.12.09 14:33
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: airbag
Tsitaat: | Algselt postitas: Amadeuz
ülejärgmisel aastal boonuse 100 peale. |
Tegelikult ei saa oma võimetes kunagi kindel olla, võib juhtuda mingi ajuvaba kõks, mis ei pruugi seostuda oskustega. Vanemate suhtes ei ole "hirmu"
asi, vaid selles, et isa ei taha oma koefitsendiga riskida, ei tea ju keegi kuidas mu sõiduoskused on, alles load saanud, pole iseseisvalt ju
sõitnudki veel.
Neid kalkulaatorite asju vaatasin jah, ja kõige odavam tuli võrumaal.
Zack: Kui vastutav kasutaja on ema, siis kõksu korral tõuseb ikkasist ju tema koefitsent? |
Sul on veel mõned mõned kuud aega lubade kättesaamiseni, senikaua võid harjuta kuskil põllu peal oma oskusi.
Aga üldiselt kui tahad, et keegi ei kannataks, siis pead ikkagi enda nimele auto tegema. Vormista auto ümber kuhugi Lõuna-Eesti asulasse ning ongi
kõik. Ära vaeva oma pead rohkem.
ex-Audi S4 2.2T - 609hp/846Nm rattast mõõdetuna
10.9sec@210km/h, 1km 268km/h, 1miil 295km/h
|
|
|
|
cornoyo
huviline
Registreerunud 09.02.07
Kasutaja on eemal
Auto: 2×80 ABK
|
postitati 04.12.09 14:40
|
|
|
Kui vastutav kasutaja on ema, siis kõksu korral tõuseb ikkasist ju tema koefitsent? |
Avarii korral tõuseb vastutava kasutaja riski koefitsent juhul kui ta on avarii põhjustaja, mis on ka igati loogiline, vastutab ta ju auto eest ja
selle eest kellele seda edasi volitab, kasutada annab.
.:Rasta I Land:.
|
|
|
|
tynt
huviline
Registreerunud 17.08.05
Kasutaja on eemal
Auto: 3 x rida5
|
postitati 04.12.09 14:49
|
|
|
Pole täpselt vaadanud aga taasika kindlustaja koef tõuseb ikka vaevumärgatavalt. Stiilis 50k kroonine kahju, koef püsis aastakese 0.6 peal, siis
langes 0.4 peale tagasi.
Kui arvestada, et kindlustuse pealt hoiab kokku aastas oma 7k, siis jõuab vanematele selle koef tõusu kinni maksta küll
|
|
|
Black
klubiliige
Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 04.12.09 15:26
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: tynt
Pole täpselt vaadanud aga taasika kindlustaja koef tõuseb ikka vaevumärgatavalt. Stiilis 50k kroonine kahju, koef püsis aastakese 0.6 peal, siis
langes 0.4 peale tagasi. |
See ei sõltu kahju suurusest. Iga omasüüline laks tõstab koefitsenti 1.5x, iga puhas aasta langetab 1.2x. Nii et jah, 0.4 läheb vaevumärgatavalt 0.6
peale, 1.2 aga näiteks 1.8 peale ja sealt ikka annab 0.4-ni pressida...
|
|
|
Rst
huviline
Registreerunud 06.10.04
Kasutaja on eemal
Auto: hall metallik diisel Q
|
postitati 04.12.09 15:40
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Black
See ei sõltu kahju suurusest. Iga omasüüline laks tõstab koefitsenti 1.5x, iga puhas aasta langetab 1.2x. Nii et jah, 0.4 läheb vaevumärgatavalt 0.6
peale, 1.2 aga näiteks 1.8 peale ja sealt ikka annab 0.4-ni pressida... |
Iga puhta aasta puhul korrutatakse koefitsent 0.8'ga. Minimaalne koefitsent on 0.4 ja maksimaalne 3.2.
EDIT: Minu arust saab IIZI'st alati hea pakkumise.
ex-Audi S4 2.2T - 609hp/846Nm rattast mõõdetuna
10.9sec@210km/h, 1km 268km/h, 1miil 295km/h
|
|
|
|
automees6
huviline
Registreerunud 24.05.06
Kasutaja on eemal
Auto: A6 C4 Avant 2,5TDi Quattro, A7 3.0 TDI Biturbo
|
postitati 04.12.09 15:51
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: laur4
Tsitaat: | Algselt postitas: zack
Ja koenfitsendi alla viimiseks on plaan panna käru oma nimele, kuna selle makse niikui nii väike. |
Kunagi oli selline asi võimalik, enam mitte. Kärul pidi täiesti oma koefitsient jooksma ja autot see ei puuduta. Ei ole kindel, aga vist pidi sama
olema ka mootorrattaga. |
Kas se on päris kindel ja mis ajast asi muudeti. Endal oli ka plaan käru oma nimele vormistada. Ei raatsi kuidagi neid üüratuid summasid kindlustusele maksta kuigi olen 3 aastat ilma ühegi avariita sõitnud.
|
|
|
Amadeuz
huviline
Registreerunud 09.03.05
Kasutaja on eemal
Auto: C5 avant TQAT 110 kW õlipress '99 (Nora), MB W639 kombi AT CRD 80kW (Jasmin)
|
postitati 04.12.09 16:14
|
|
|
Tegelikult ei saa oma võimetes kunagi kindel olla, võib juhtuda mingi ajuvaba kõks, mis ei pruugi seostuda oskustega. |
Selles asi ongi. Ma ei tahagi väita, et kohe algusest peale peab Schumacheri kombel sõita oskama, kuid enda oskustes peab olema kindel.
Nutan taga aegu kus autokool kestis üheksa kuud - või õpiti keskkoolis kolm aastat auto juhtimist. Täna saadab paari nädalane kursus noore tänavale
ilma igasuguse reaalse teadmiseta kuidas tegelikult liikluses toime tulla.
Selle kurva loo juures on vähemalt seegi positiivne, et inimene saab isegi aru, et on kaasliiklejatele potensiaalselt suureks ohuks. Kahju ainult, et
üritatakse riski hajutada nn JOKK stiilis ja mitte oma oskuste lihvimise teel.
|
|
Lehekülgi: 1 2 |
|