Lehekülgi: 1 2 3 |
h6bekuul
postitusõiguseta huviline
Registreerunud 16.08.09
Kasutaja on eemal
Auto: auto
|
postitati 01.12.09 07:50
|
|
|
LEDitame
Omk. Et olla pop ja noortepärane, siis otsustasin kah hõõgpirnid välja vahetada. Sain mõned oma vidinad kätte.
http://bilder.afterbuy.de/images/79918/1320.JPG
Mu elektroonika teadmised pole kiita. Samas on nagu meelde jäänud, et ledid on tundlikud polaarsuse suhtes. Vaadates neid, tekib ju kohe küsimus, et
mis pidi neid sisse pista? Sümmeetriline ots ju? On kellegil kogemusi? Võibolla peab veel midagi teadma, parktuledele ligipääsemisest 4F-l ?
|
|
|
jaakk
huviline
Registreerunud 23.07.07
Kasutaja on eemal
Auto: Bmw 525i -2007, sedaan
|
postitati 01.12.09 07:57
|
|
|
Õnneks on nii, et ühtepidi töötab, teistpidi ei tööta.
Võimalus ise polaarsust valida.
Audi kohta aga niipalju, et nendega sõidavad maalt pärit inimesed, eriti Tartust ja sealt kandist pärit. Ma ei tea, mis fenomen see on, aga
põlistallinlased audisid ei osta.
|
|
|
|
vedru
huviline
Registreerunud 07.01.07
Kasutaja on eemal
Auto: Auditu
|
postitati 01.12.09 08:14
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: h6bekuul
Omk. Et olla pop ja noortepärane, siis otsustasin kah hõõgpirnid välja vahetada. Sain mõned oma vidinad kätte.
http://bilder.afterbuy.de/images/79918/1320.JPG
Mu elektroonika teadmised pole kiita. Samas on nagu meelde jäänud, et ledid on tundlikud polaarsuse suhtes. Vaadates neid, tekib ju kohe küsimus, et
mis pidi neid sisse pista? Sümmeetriline ots ju? On kellegil kogemusi? Võibolla peab veel midagi teadma, parktuledele ligipääsemisest 4F-l ?
|
Sul tekib kohe kompu petmise probleem, see hakkab sul lõugama. Minul näiteks kapoti alla jäetud põlema ka originaal pirnid, toodud juhtmetega tulest
välja, numbrituledele pandud takisti vahele kapoti sisse. A6, 4F on vaid esitiiva suunad sellised tuled, mida arvuti ei kontrolli, ülejäänud jookseb
kõik läbi kompu ja karjub.
Abi saad sellelt leheküljelt: http://www.benzinfabrik.de/de/led_tagfahrlicht_fuer_audi_a3_a4_a6_tt_tfl_set_3w/
|
|
|
|
rocket
huviline
Registreerunud 13.10.04
Kasutaja on eemal
Auto: 40 TFSI
|
postitati 01.12.09 09:40
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: jaakk
Õnneks on nii, et ühtepidi töötab, teistpidi ei tööta.
Võimalus ise polaarsust valida. |
Mõnedel LED'idel on juba tehasest sisse monteeritud dioodsild, mis pöörab automaatselt polaarsuse õigeks.
Minu aastatepikkune kogemus LED'idega on näidanud, et kõik valged ja maksimaalse heleduse nimel tõenäoliselt ka ülevõimsusel töötavad LED'id surevad
numbrituledes ja eriti esilaternates umbes poole aastaga. Punaste ja oranzide LED'ide ja valgete LED'idega salongis pole töökindluse probleeme
esinenud. Probleemid on tõenäoliselt!!! põhjustatud termilise (jahutuse puudumine) ja elektrilise disaini (ebakvaliteetselt monteeritud või lihtsalt
mitteidentsete valgusdioodide paralleel- ja järjestikühendused) vigadest. Veel tuleb arvestada, et LED'ide päripinge ja pärivool muutuvad ajas ja
erinevatel dioodidel erinevalt. Lisaks veel lülitusliigpinged starterist.
Kui üle 100 aasta vanuse hõõgpirni ehitus on lihtne, siis uus LED'i tehnoloogia kahjuks mitte eriti. Üks on lineaarsete omadustega metalltraat, teine
aga mittelineaarne pooljuht, mis ei kannata kuumust (ei välist ega isesoojenemisel tekkivat) ega voolukõikumisi/ülepinget.
|
|
|
|
jaakk
huviline
Registreerunud 23.07.07
Kasutaja on eemal
Auto: Bmw 525i -2007, sedaan
|
postitati 01.12.09 10:04
|
|
|
Kusjuures endal on Jürisoo käest ostetud 3-le autole LED-id.
Toyota Avensis 2007 aasta, Toyota Celica 1996 ja enda Audi A4 1996.
Toyotadel on kõik LED-id läbi läinud, nii numbrituledes, kui ka parktuledena (hakkavad vilkuma, kuniks surnud).
Enda A4-l on nüüdseks 20K+ km läbitud ja siiani pole mitte ükski LED läbi läinud.
Veider, et japside elektrisüsteem selliselt käitub.
Polaarsusega ongi selline jant, et ostsin A4 peegli juures asuvasse laevalgustisse sellised surumise-keeramisega LED-id aga A4 laevalgustis ei tule +
poolsus mitte otsmisest klemmist, vaid küljepealsest ehk ei saagi kasutada neid seal.
Audi kohta aga niipalju, et nendega sõidavad maalt pärit inimesed, eriti Tartust ja sealt kandist pärit. Ma ei tea, mis fenomen see on, aga
põlistallinlased audisid ei osta.
|
|
|
|
cornoyo
huviline
Registreerunud 09.02.07
Kasutaja on eemal
Auto: 2×80 ABK
|
postitati 01.12.09 10:06
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: jaakk
Polaarsusega ongi selline jant, et ostsin A4 peegli juures asuvasse laevalgustisse sellised surumise-keeramisega LED-id aga A4 laevalgustis ei tule +
poolsus mitte otsmisest klemmist, vaid küljepealsest ehk ei saagi kasutada neid seal. |
Endal oli sama teema tagumiste kohtvalgustitega, mis käepidemete juures. Sai juhtmed ümber ühendatud, enne soklit.
.:Rasta I Land:.
|
|
|
|
h6bekuul
Registreerunud 16.08.09
Kasutaja on eemal
|
postitati 01.12.09 10:11
|
|
|
No ma loodan siiski, et äkki ledide sisse petekas juba integreeritud?
Enivei..mõtlesin, et lähen vahetan õues ära - tuhkagi. Peab vist pool päeva reserveerima? Tükkaega jeblisin, et juhipoolt saada kaas maha. Ja Sellist
lapse kätt ei oma, mis mahuks sinna vahele toimetama. Tuleb lammutada krt. Filtrid eest!
|
|
|
vanavaim
huviline
Registreerunud 14.01.07
Kasutaja on eemal
Auto: A6 C5 121kw 2,4 2001a
|
postitati 01.12.09 10:12
|
|
|
Panin siis ka mõni päev tagasi audi s-style ledide riba esistange alla põlema ja eile pidas politsei mu kinni ja ütles, et kui ma kenasti ja kohe
nende nähes need eemaldan, siis ei saadeta mind kordusülevaatusele, samuti ei meeldinud LED pirnid parktuledes. Vat nii
|
|
|
rocket
huviline
Registreerunud 13.10.04
Kasutaja on eemal
|
postitati 01.12.09 10:16
|
|
|
Petekat LED'ide SEES!!! üldiselt ei ole. Kuna petekas kuumeneb oluliselt, siis see tapaks LED'i päevade, kui mitte tundidega.
Petekaks on siin nende mustade takistite rida.
|
|
|
|
rocket
huviline
Registreerunud 13.10.04
Kasutaja on eemal
|
postitati 01.12.09 10:21
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: vanavaim
panin siis ka mõni päev tagasi audi s-style ledide riba esistange alla põlema ja eile pidas politsei mu kinni ja ütles, et kui ma kenasti ja kohe
nende nähes need eemaldan, siis ei saadeta mind kordusülevaatusele, samuti ei meeldinud LED pirnid parktuledes. Vat nii |
Ribadel peaks olema E-märgistus, mis näitaks standarditele vastavust.
|
|
|
|
h6bekuul
Registreerunud 16.08.09
Kasutaja on eemal
|
postitati 01.12.09 11:18
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: vanavaim
panin siis ka mõni päev tagasi audi s-style ledide riba esistange alla põlema ja eile pidas politsei mu kinni ja ütles, et kui ma kenasti ja kohe
nende nähes need eemaldan, siis ei saadeta mind kordusülevaatusele, samuti ei meeldinud LED pirnid parktuledes. Vat nii |
Ma ei näe küll probleemi (eriti kui lisatuledel on vastav märgis)? Küsimus on lisatulede õiges kasutamises ja paiknemises, mille kallal nad vinguda
võivad. Meeldimisest las räägivad oma vanema kassile!
|
|
|
vedru
huviline
Registreerunud 07.01.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 01.12.09 11:48
|
|
|
Neid ei huvita, et on märgistus, neid huvitab, kas on originaal. Korra ka minu omasid kontrollitud win koodi järgi.
|
|
|
|
rocket
huviline
Registreerunud 13.10.04
Kasutaja on eemal
|
postitati 01.12.09 11:54
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: vedru
Neid ei huvita, et on märgistus, neid huvitab, kas on originaal. Korra ka minu omasid kontrollitud win koodi järgi. |
Ülevaatuspunktist räägid või?
Egas maanteepatrull helista Revalisse, et küsida mis sellele VIN-koodile kunagi paigaldati?
Ei saa ju keelata autot remontida mitteoriginaalosadega.
|
|
|
|
vedru
huviline
Registreerunud 07.01.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 01.12.09 12:01
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: rocket
Neid ei huvita, et on märgistus, neid huvitab, kas on originaal. Korra ka minu omasid kontrollitud win koodi järgi. |
Ülevaatuspunktist räägid või?
Egas maanteepatrull helista Revalisse, et küsida mis sellele VIN-koodile kunagi paigaldati? |
Ei, ma räägin konkreetselt, mida tehakse tee peal, istusin ja ootasin täpselt 20 minutit, kui öeldi, et win kood ei näita su autol Lede. Vastasin, et
ei tea, nii see auto Eesti on tulnud ja ülevaatuse läbinud. Seejärel kehitati õlgu ja lubati minna. Teine asi mida nad ütlesid, et järgmine aasta ei
sõida siin Eestis ükski uus Audi, kuna need sõidavad kõik ringi nii, et Led päevasõidutuled põlevad koos lähituledega. Kas muudetakse seadust või
lähevad kõik kordusülevaatusele, need siis politsei enda sõnad. Kontrollisid veel, et kas süüte sissekeeramisel süttivad ainult pargid ja päevasõidu
Ledid. Süttisid pargid koos Ledidega, muidu oleks ka minul olnud kordusülevaatus.
OT. Ma ei tea, kus kohast ta seda kontrollis, aga kontrolliti !!!
|
|
|
|
h6bekuul
Registreerunud 16.08.09
Kasutaja on eemal
|
postitati 01.12.09 12:24
|
|
|
Näita oma auto esiotsa? Ma ei saa hästi aru, mis seal sul on?
Ma ei usu, et polladel on mingi audi vin gereaator, mis näitab varustusastet porimattideni välja.
Ja üldse. päevatulesid saab ju mmi menüüst sättida, kas nad üldse tööle hakkavad süütega. Mul nad algul ei töödanudki, sest saksa pole veel
kohustuslik päevatuli. Sõitsin lähi xenoniga päeval. Siis käis auto revalis ja peale seda vaatasin imestusega, et tüübid on mingid automaatsed tuled
tekitanud. Tegelikult aga ilmselt kui kaabel taha pandi, aktiveeris arvuti automaatselt linnukese mmi menüüs, et Eestis peavad need põlema. Samas pole
probleem neid menüüst deaktiveerida. Sellepärast ka ülevaatuse vanad ei saanud midagi aru ja lõid käega.
Pead ei anna, aga vist oli nii, et parktuled üldse ei põle päevatuledaga.
|
|
|
vedru
huviline
Registreerunud 07.01.07
Kasutaja on eemal
|
|
rocket
huviline
Registreerunud 13.10.04
Kasutaja on eemal
|
postitati 01.12.09 12:42
|
|
|
Minu arust on elu naljakas- selleks et oma kallist varast mõnu tunda ja seda maksimaalselt tarbida, on kõigepealt vaja võidelda Saksa inseneridega,
pikanäpupoistega, igasuguste muude sossseppade ja poldimurdjatega ja lõpuks veel ka maanteepatrulliga.
|
|
|
|
h6bekuul
Registreerunud 16.08.09
Kasutaja on eemal
|
postitati 01.12.09 12:43
|
|
|
Nüüd saan aru küll. See muidugi teine teema. Sa lisasid veel ühed valgusallikad olemasolevatele päeva-, udu-, park-,lähi- ja kaugtuledele
Mina aga tahtsin ledida parki ja päevatuld ainult.
Ehk siis päevatuli peaks umbes nii hakkama välja nägema peale pirni vahetust:
http://polytrade.dns2go.com/ebay/AudiA7.jpg
Mingeid ribasid liimima ei hakka.
|
|
|
vedru
huviline
Registreerunud 07.01.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 01.12.09 12:46
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: rocket
Minu arust on elu naljakas- selleks et oma kallist varast mõnu tunda ja seda maksimaalselt tarbida, on kõigepealt vaja võidelda Saksa inseneridega,
pikanäpupoistega, igasuguste muude sossseppade ja poldimurdjatega ja lõpuks veel ka maanteepatrulliga. |
Siin vist mängib rolli juba see, et ühele on auto tarbeese, sõitmiseks punktist A. punkti B, teisele ta on nagu "pereliige".
|
|
|
|
vedru
huviline
Registreerunud 07.01.07
Kasutaja on eemal
|
|
h6bekuul
Registreerunud 16.08.09
Kasutaja on eemal
|
postitati 01.12.09 12:55
|
|
|
Siiski...sa asendasid kokkuvõttes ummargused udukad piklikutega. Siis pole polladel karjuda midagi. Alguses jäi mulje, et sul on udutulesid nüüd
topelt. Krt..lähi ja kaug on sul kah teistsugused? Pole xenonid? Sellised minu autol:
http://www.hot.ee/h6bekuul/bixenon4f.JPG
Pole veel suuri kätte saanud.
http://www.hot.ee/h6bekuul/ledid.JPG
Ja pargi omasid ei õnnestunud kiirelt vahetada. Eks ma siis anna teada karjumistest, kui katsetatud
|
|
|
vedru
huviline
Registreerunud 07.01.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 01.12.09 12:59
|
|
|
Just, udukate asemel nüüd S6 päevasõidutuled. Mul tavalised jah, xenoni vaba. Parktulede vahetusel jah lapse kätt vaja, mina eemaldanud stange ja siis
tuli maha. Saab kiiremini, stange maha, tuled maha ja tagasi, miks pool tundi
|
|
|
|
Black
klubiliige
Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal
Auto: Q7
|
postitati 01.12.09 13:08
|
|
|
Teine asi mida nad ütlesid, et järgmine aasta ei sõida siin Eestis ükski uus Audi, kuna need sõidavad kõik ringi nii, et Led päevasõidutuled põlevad
koos lähituledega. Kas muudetakse seadust või lähevad kõik kordusülevaatusele, need siis politsei enda sõnad. |
Uutel Audidel (A4/A5) on pigem see värk, et gabariit- ja päevasõidutuli on üks ja sama. Gabariidina lihtsalt tuhmim. Lähikaid sisse lülitades lähevad
nad automaatselt gabariidire˛iimi. Seega jah, tõlgendamise küsimus, seaduse järgi peavad päevasõidutuled põlema koos gabariitidega. Samas gabariidid
ju tegelikult põlevad ka, lihtsalt nad põlevad päevasõidutulede sees. See on nagu viskaks küünla lõkkesse - mõlemad põlevad, kuid küünalt eraldi sa
enam põlemas ei näe.
|
|
|
h6bekuul
Registreerunud 16.08.09
Kasutaja on eemal
|
postitati 01.12.09 13:10
|
|
|
Just, udukate asemel nüüd S6 päevasõidutuled. Mul tavalised jah, xenoni vaba. Parktulede vahetusel jah lapse kätt vaja, mina eemaldanud stange ja siis
tuli maha. Saab kiiremini, stange maha, tuled maha ja tagasi, miks pool tundi |
irw@eestpoolt pirne vahetada. Vot siis, kuhu autod on jõudnud
|
|
|
h6bekuul
Registreerunud 16.08.09
Kasutaja on eemal
|
postitati 01.12.09 13:29
|
|
|
Oot Black...siin 1 seltsimees just tsiteeris seadust ja seal ikka kirjas, et ei tohi gabariitidega koos põleda. Ja nii minu autol ka on - kuidagi ei
õnnestu kõik koos põlema saada. Punkt 6.
Nõuded: 1) M ja N kategooria sõidukile võib E-reegli nr 48 või direktiivi 76/756/EMÜ kohaselt paigaldada kaks E-reegli nr 87 kohast päevatule
laternat. Päevatule laterna valgusava ülaserv ei tohi asetseda kõrgemal kui 1500 mm ja alaserv madalamal kui 250 mm maapinnast. Laterna valgusava
välisserv ei tohi olla kere välisgabariidist kaugemal kui 400 mm ja laternate valgusavade siseservade vahe ei tohi olla väiksem kui 600 mm (400 mm
sõidukite korral, mille laius ei ületa 1300 mm). Haagisele on päevasõidutulede asetamine keelatud;
2) päevatule laternad võivad olla ühitatud teiste tulede laternatega;
3) ühe päevatule valgustugevus peab olema ≥ 400 cd ja ≤ 800 cd. Valgustpeegeldav pind (reflektor) peab olema vähemalt 40 cm 2 ;
4) peavad lülituma koos ääretuledega;
5) lubatud on kasutada "E" või "e" tähisega päevatule laternaid, mille hajutiklaasil peab olema päevatule tähis «RL». Päevatule värvus peab olema
valge või valikkollane;
6) peab olema välistatud kasutamine koos lähi-, kaug- ja udutuledega.
|
|
|
Lehekülgi: 1 2 3 |