Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema Tee uus küsitlus
 Lehekülgi:  1  2  3
Autor:
Pealkiri: LEDitame (Vastuseid: 51 | Vaatamisi: 8912)
h6bekuul
postitusõiguseta huviline

Registreerunud 16.08.09
Kasutaja on eemal

Auto: auto

postitati 01.12.09 07:50 Tsiteeri
LEDitame

Omk. Et olla pop ja noortepärane, siis otsustasin kah hõõgpirnid välja vahetada. Sain mõned oma vidinad kätte.
http://bilder.afterbuy.de/images/79918/1320.JPG
Mu elektroonika teadmised pole kiita. Samas on nagu meelde jäänud, et ledid on tundlikud polaarsuse suhtes. Vaadates neid, tekib ju kohe küsimus, et mis pidi neid sisse pista? Sümmeetriline ots ju? On kellegil kogemusi? Võibolla peab veel midagi teadma, parktuledele ligipääsemisest 4F-l ?

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U
jaakk
huviline

Registreerunud 23.07.07
Kasutaja on eemal

Auto: Bmw 525i -2007, sedaan

postitati 01.12.09 07:57 Tsiteeri

Õnneks on nii, et ühtepidi töötab, teistpidi ei tööta.
Võimalus ise polaarsust valida.

Audi kohta aga niipalju, et nendega sõidavad maalt pärit inimesed, eriti Tartust ja sealt kandist pärit. Ma ei tea, mis fenomen see on, aga põlistallinlased audisid ei osta.
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi
vedru
huviline

Registreerunud 07.01.07
Kasutaja on eemal

Auto: Auditu

postitati 01.12.09 08:14 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: h6bekuul
Omk. Et olla pop ja noortepärane, siis otsustasin kah hõõgpirnid välja vahetada. Sain mõned oma vidinad kätte.
http://bilder.afterbuy.de/images/79918/1320.JPG
Mu elektroonika teadmised pole kiita. Samas on nagu meelde jäänud, et ledid on tundlikud polaarsuse suhtes. Vaadates neid, tekib ju kohe küsimus, et mis pidi neid sisse pista? Sümmeetriline ots ju? On kellegil kogemusi? Võibolla peab veel midagi teadma, parktuledele ligipääsemisest 4F-l ?

Sul tekib kohe kompu petmise probleem, see hakkab sul lõugama. Minul näiteks kapoti alla jäetud põlema ka originaal pirnid, toodud juhtmetega tulest välja, numbrituledele pandud takisti vahele kapoti sisse. A6, 4F on vaid esitiiva suunad sellised tuled, mida arvuti ei kontrolli, ülejäänud jookseb kõik läbi kompu ja karjub.

Abi saad sellelt leheküljelt: http://www.benzinfabrik.de/de/led_tagfahrlicht_fuer_audi_a3_a4_a6_tt_tfl_set_3w/

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U
rocket
huviline

Registreerunud 13.10.04
Kasutaja on eemal

Auto: 40 TFSI

postitati 01.12.09 09:40 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: jaakk
Õnneks on nii, et ühtepidi töötab, teistpidi ei tööta.
Võimalus ise polaarsust valida.

Mõnedel LED'idel on juba tehasest sisse monteeritud dioodsild, mis pöörab automaatselt polaarsuse õigeks.

Minu aastatepikkune kogemus LED'idega on näidanud, et kõik valged ja maksimaalse heleduse nimel tõenäoliselt ka ülevõimsusel töötavad LED'id surevad numbrituledes ja eriti esilaternates umbes poole aastaga. Punaste ja oranzide LED'ide ja valgete LED'idega salongis pole töökindluse probleeme esinenud. Probleemid on tõenäoliselt!!! põhjustatud termilise (jahutuse puudumine) ja elektrilise disaini (ebakvaliteetselt monteeritud või lihtsalt mitteidentsete valgusdioodide paralleel- ja järjestikühendused) vigadest. Veel tuleb arvestada, et LED'ide päripinge ja pärivool muutuvad ajas ja erinevatel dioodidel erinevalt. Lisaks veel lülitusliigpinged starterist.

Kui üle 100 aasta vanuse hõõgpirni ehitus on lihtne, siis uus LED'i tehnoloogia kahjuks mitte eriti. Üks on lineaarsete omadustega metalltraat, teine aga mittelineaarne pooljuht, mis ei kannata kuumust (ei välist ega isesoojenemisel tekkivat) ega voolukõikumisi/ülepinget.

Diagnostika, elektriküsimused. Lisade paigaldus ja õpetamine A6 C4-C8 ja A4 B5-B9'le. Pealinnas HELISTA 562-56789 !
Müüa püsikiirushoidja koos paigaldusega , Vaata ka: Cruise Control, :: Kompuuter ,:: LED orig. numbrituled ja salongivalgustus
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
jaakk
huviline

Registreerunud 23.07.07
Kasutaja on eemal

Auto: Bmw 525i -2007, sedaan

postitati 01.12.09 10:04 Tsiteeri

Kusjuures endal on Jürisoo käest ostetud 3-le autole LED-id.
Toyota Avensis 2007 aasta, Toyota Celica 1996 ja enda Audi A4 1996.
Toyotadel on kõik LED-id läbi läinud, nii numbrituledes, kui ka parktuledena (hakkavad vilkuma, kuniks surnud).
Enda A4-l on nüüdseks 20K+ km läbitud ja siiani pole mitte ükski LED läbi läinud.
Veider, et japside elektrisüsteem selliselt käitub.
Polaarsusega ongi selline jant, et ostsin A4 peegli juures asuvasse laevalgustisse sellised surumise-keeramisega LED-id aga A4 laevalgustis ei tule + poolsus mitte otsmisest klemmist, vaid küljepealsest ehk ei saagi kasutada neid seal.

Audi kohta aga niipalju, et nendega sõidavad maalt pärit inimesed, eriti Tartust ja sealt kandist pärit. Ma ei tea, mis fenomen see on, aga põlistallinlased audisid ei osta.
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi
cornoyo
huviline

Registreerunud 09.02.07
Kasutaja on eemal

Auto: 2×80 ABK

postitati 01.12.09 10:06 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: jaakk
Polaarsusega ongi selline jant, et ostsin A4 peegli juures asuvasse laevalgustisse sellised surumise-keeramisega LED-id aga A4 laevalgustis ei tule + poolsus mitte otsmisest klemmist, vaid küljepealsest ehk ei saagi kasutada neid seal.

Endal oli sama teema tagumiste kohtvalgustitega, mis käepidemete juures. Sai juhtmed ümber ühendatud, enne soklit.

.:Rasta I Land:.
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
h6bekuul

Registreerunud 16.08.09
Kasutaja on eemal

postitati 01.12.09 10:11 Tsiteeri

No ma loodan siiski, et äkki ledide sisse petekas juba integreeritud?
Enivei..mõtlesin, et lähen vahetan õues ära - tuhkagi. Peab vist pool päeva reserveerima? Tükkaega jeblisin, et juhipoolt saada kaas maha. Ja Sellist lapse kätt ei oma, mis mahuks sinna vahele toimetama. Tuleb lammutada krt. Filtrid eest!

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U
vanavaim
huviline

Registreerunud 14.01.07
Kasutaja on eemal

Auto: A6 C5 121kw 2,4 2001a

postitati 01.12.09 10:12 Tsiteeri

Panin siis ka mõni päev tagasi audi s-style ledide riba esistange alla põlema ja eile pidas politsei mu kinni ja ütles, et kui ma kenasti ja kohe nende nähes need eemaldan, siis ei saadeta mind kordusülevaatusele, samuti ei meeldinud LED pirnid parktuledes. Vat nii

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
rocket
huviline

Registreerunud 13.10.04
Kasutaja on eemal

postitati 01.12.09 10:16 Tsiteeri

Petekat LED'ide SEES!!! üldiselt ei ole. Kuna petekas kuumeneb oluliselt, siis see tapaks LED'i päevade, kui mitte tundidega.

http://en.cnledw.com/upload/2009/09/16/200909160194288048.jpg
Petekaks on siin nende mustade takistite rida.

Diagnostika, elektriküsimused. Lisade paigaldus ja õpetamine A6 C4-C8 ja A4 B5-B9'le. Pealinnas HELISTA 562-56789 !
Müüa püsikiirushoidja koos paigaldusega , Vaata ka: Cruise Control, :: Kompuuter ,:: LED orig. numbrituled ja salongivalgustus
rocket
huviline

Registreerunud 13.10.04
Kasutaja on eemal

postitati 01.12.09 10:21 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: vanavaim
panin siis ka mõni päev tagasi audi s-style ledide riba esistange alla põlema ja eile pidas politsei mu kinni ja ütles, et kui ma kenasti ja kohe nende nähes need eemaldan, siis ei saadeta mind kordusülevaatusele, samuti ei meeldinud LED pirnid parktuledes. Vat nii

Ribadel peaks olema E-märgistus, mis näitaks standarditele vastavust.

http://www.caravaning-award.com/typo3temp/pics/ee35948b03.jpg

h6bekuul

Registreerunud 16.08.09
Kasutaja on eemal

postitati 01.12.09 11:18 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: vanavaim
panin siis ka mõni päev tagasi audi s-style ledide riba esistange alla põlema ja eile pidas politsei mu kinni ja ütles, et kui ma kenasti ja kohe nende nähes need eemaldan, siis ei saadeta mind kordusülevaatusele, samuti ei meeldinud LED pirnid parktuledes. Vat nii

Ma ei näe küll probleemi (eriti kui lisatuledel on vastav märgis)? Küsimus on lisatulede õiges kasutamises ja paiknemises, mille kallal nad vinguda võivad. Meeldimisest las räägivad oma vanema kassile!

vedru
huviline

Registreerunud 07.01.07
Kasutaja on eemal

postitati 01.12.09 11:48 Tsiteeri

Neid ei huvita, et on märgistus, neid huvitab, kas on originaal. Korra ka minu omasid kontrollitud win koodi järgi.

rocket
huviline

Registreerunud 13.10.04
Kasutaja on eemal

postitati 01.12.09 11:54 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: vedru
Neid ei huvita, et on märgistus, neid huvitab, kas on originaal. Korra ka minu omasid kontrollitud win koodi järgi.

Ülevaatuspunktist räägid või?
Egas maanteepatrull helista Revalisse, et küsida mis sellele VIN-koodile kunagi paigaldati?

Ei saa ju keelata autot remontida mitteoriginaalosadega.

vedru
huviline

Registreerunud 07.01.07
Kasutaja on eemal

postitati 01.12.09 12:01 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: rocket
Tsitaat:

Ülevaatuspunktist räägid või?
Egas maanteepatrull helista Revalisse, et küsida mis sellele VIN-koodile kunagi paigaldati?

Ei, ma räägin konkreetselt, mida tehakse tee peal, istusin ja ootasin täpselt 20 minutit, kui öeldi, et win kood ei näita su autol Lede. Vastasin, et ei tea, nii see auto Eesti on tulnud ja ülevaatuse läbinud. Seejärel kehitati õlgu ja lubati minna. Teine asi mida nad ütlesid, et järgmine aasta ei sõida siin Eestis ükski uus Audi, kuna need sõidavad kõik ringi nii, et Led päevasõidutuled põlevad koos lähituledega. Kas muudetakse seadust või lähevad kõik kordusülevaatusele, need siis politsei enda sõnad. Kontrollisid veel, et kas süüte sissekeeramisel süttivad ainult pargid ja päevasõidu Ledid. Süttisid pargid koos Ledidega, muidu oleks ka minul olnud kordusülevaatus.

OT. Ma ei tea, kus kohast ta seda kontrollis, aga kontrolliti !!!

h6bekuul

Registreerunud 16.08.09
Kasutaja on eemal

postitati 01.12.09 12:24 Tsiteeri

Näita oma auto esiotsa? Ma ei saa hästi aru, mis seal sul on?
Ma ei usu, et polladel on mingi audi vin gereaator, mis näitab varustusastet porimattideni välja.
Ja üldse. päevatulesid saab ju mmi menüüst sättida, kas nad üldse tööle hakkavad süütega. Mul nad algul ei töödanudki, sest saksa pole veel kohustuslik päevatuli. Sõitsin lähi xenoniga päeval. Siis käis auto revalis ja peale seda vaatasin imestusega, et tüübid on mingid automaatsed tuled tekitanud. Tegelikult aga ilmselt kui kaabel taha pandi, aktiveeris arvuti automaatselt linnukese mmi menüüs, et Eestis peavad need põlema. Samas pole probleem neid menüüst deaktiveerida. Sellepärast ka ülevaatuse vanad ei saanud midagi aru ja lõid käega.
Pead ei anna, aga vist oli nii, et parktuled üldse ei põle päevatuledaga.

vedru
huviline

Registreerunud 07.01.07
Kasutaja on eemal

postitati 01.12.09 12:34 Tsiteeri

No minu auto on tavaline A6. Oli ta siis alguses selline:
http://motoclub.pri.ee/pildid/img_4b150bf55412b.jpg
Nüüd on ta hoopis selline:
http://motoclub.pri.ee/pildid/img_4b150c5a96c0d.jpg

Viimane pilt vähe kehva, aga saad vast aru. Ju nad siis ikkagi kuskilt seda uurivad. Minu omal ei muuda MMIst mitte midagi, kuna minul vool võetud udukate alt, sinna jookseb nüüd vahe võimsam vool, kui originaal S6-l. Auto istunud 14h. kaabli taga, hea, et nad niimoodigi tööle sai. Park peabki töötama koos päevasõidutulega.

rocket
huviline

Registreerunud 13.10.04
Kasutaja on eemal

postitati 01.12.09 12:42 Tsiteeri

Minu arust on elu naljakas- selleks et oma kallist varast mõnu tunda ja seda maksimaalselt tarbida, on kõigepealt vaja võidelda Saksa inseneridega, pikanäpupoistega, igasuguste muude sossseppade ja poldimurdjatega ja lõpuks veel ka maanteepatrulliga.

h6bekuul

Registreerunud 16.08.09
Kasutaja on eemal

postitati 01.12.09 12:43 Tsiteeri

Nüüd saan aru küll. See muidugi teine teema. Sa lisasid veel ühed valgusallikad olemasolevatele päeva-, udu-, park-,lähi- ja kaugtuledele :)

Mina aga tahtsin ledida parki ja päevatuld ainult.

Ehk siis päevatuli peaks umbes nii hakkama välja nägema peale pirni vahetust:
http://polytrade.dns2go.com/ebay/AudiA7.jpg

Mingeid ribasid liimima ei hakka.

vedru
huviline

Registreerunud 07.01.07
Kasutaja on eemal

postitati 01.12.09 12:46 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: rocket
Minu arust on elu naljakas- selleks et oma kallist varast mõnu tunda ja seda maksimaalselt tarbida, on kõigepealt vaja võidelda Saksa inseneridega, pikanäpupoistega, igasuguste muude sossseppade ja poldimurdjatega ja lõpuks veel ka maanteepatrulliga.

Siin vist mängib rolli juba see, et ühele on auto tarbeese, sõitmiseks punktist A. punkti B, teisele ta on nagu "pereliige".

vedru
huviline

Registreerunud 07.01.07
Kasutaja on eemal

postitati 01.12.09 12:47 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: h6bekuul
Nüüd saan aru küll. See muidugi teine teema. Sa lisasid veel ühed valgusallikad olemasolevatele päeva-, udu-, park-,lähi- ja kaugtuledele :)

Mina aga tahtsin ledida parki ja päevatuld ainult.

Ehk siis päevatuli peaks umbes nii hakkama välja nägema peale pirni vahetust:
http://polytrade.dns2go.com/ebay/AudiA7.jpg

Mingeid ribasid liimima ei hakka.

Jah, üks rääkis aiast, teine aiaaugust:D Kas kompuuter ei karju ???
EDIT: Mul pole ka liimitud:P

h6bekuul

Registreerunud 16.08.09
Kasutaja on eemal

postitati 01.12.09 12:55 Tsiteeri

Siiski...sa asendasid kokkuvõttes ummargused udukad piklikutega. Siis pole polladel karjuda midagi. Alguses jäi mulje, et sul on udutulesid nüüd topelt. Krt..lähi ja kaug on sul kah teistsugused? Pole xenonid? Sellised minu autol:
http://www.hot.ee/h6bekuul/bixenon4f.JPG

Pole veel suuri kätte saanud.
http://www.hot.ee/h6bekuul/ledid.JPG
Ja pargi omasid ei õnnestunud kiirelt vahetada. Eks ma siis anna teada karjumistest, kui katsetatud :)

vedru
huviline

Registreerunud 07.01.07
Kasutaja on eemal

postitati 01.12.09 12:59 Tsiteeri

Just, udukate asemel nüüd S6 päevasõidutuled. Mul tavalised jah, xenoni vaba. Parktulede vahetusel jah lapse kätt vaja, mina eemaldanud stange ja siis tuli maha. Saab kiiremini, stange maha, tuled maha ja tagasi, miks pool tundi;)

Black
klubiliige

Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal

Auto: Q7

postitati 01.12.09 13:08 Tsiteeri

Tsitaat:
Teine asi mida nad ütlesid, et järgmine aasta ei sõida siin Eestis ükski uus Audi, kuna need sõidavad kõik ringi nii, et Led päevasõidutuled põlevad koos lähituledega. Kas muudetakse seadust või lähevad kõik kordusülevaatusele, need siis politsei enda sõnad.

Uutel Audidel (A4/A5) on pigem see värk, et gabariit- ja päevasõidutuli on üks ja sama. Gabariidina lihtsalt tuhmim. Lähikaid sisse lülitades lähevad nad automaatselt gabariidire˛iimi. Seega jah, tõlgendamise küsimus, seaduse järgi peavad päevasõidutuled põlema koos gabariitidega. Samas gabariidid ju tegelikult põlevad ka, lihtsalt nad põlevad päevasõidutulede sees. See on nagu viskaks küünla lõkkesse - mõlemad põlevad, kuid küünalt eraldi sa enam põlemas ei näe. ;)

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
h6bekuul

Registreerunud 16.08.09
Kasutaja on eemal

postitati 01.12.09 13:10 Tsiteeri

Tsitaat:
Just, udukate asemel nüüd S6 päevasõidutuled. Mul tavalised jah, xenoni vaba. Parktulede vahetusel jah lapse kätt vaja, mina eemaldanud stange ja siis tuli maha. Saab kiiremini, stange maha, tuled maha ja tagasi, miks pool tundi;)

irw@eestpoolt pirne vahetada. Vot siis, kuhu autod on jõudnud :)

h6bekuul

Registreerunud 16.08.09
Kasutaja on eemal

postitati 01.12.09 13:29 Tsiteeri

Oot Black...siin 1 seltsimees just tsiteeris seadust ja seal ikka kirjas, et ei tohi gabariitidega koos põleda. Ja nii minu autol ka on - kuidagi ei õnnestu kõik koos põlema saada. Punkt 6.

Nõuded: 1) M ja N kategooria sõidukile võib E-reegli nr 48 või direktiivi 76/756/EMÜ kohaselt paigaldada kaks E-reegli nr 87 kohast päevatule laternat. Päevatule laterna valgusava ülaserv ei tohi asetseda kõrgemal kui 1500 mm ja alaserv madalamal kui 250 mm maapinnast. Laterna valgusava välisserv ei tohi olla kere välisgabariidist kaugemal kui 400 mm ja laternate valgusavade siseservade vahe ei tohi olla väiksem kui 600 mm (400 mm sõidukite korral, mille laius ei ületa 1300 mm). Haagisele on päevasõidutulede asetamine keelatud;

2) päevatule laternad võivad olla ühitatud teiste tulede laternatega;

3) ühe päevatule valgustugevus peab olema ≥ 400 cd ja ≤ 800 cd. Valgustpeegeldav pind (reflektor) peab olema vähemalt 40 cm 2 ;

4) peavad lülituma koos ääretuledega;

5) lubatud on kasutada "E" või "e" tähisega päevatule laternaid, mille hajutiklaasil peab olema päevatule tähis «RL». Päevatule värvus peab olema valge või valikkollane;

6) peab olema välistatud kasutamine koos lähi-, kaug- ja udutuledega.

Lehekülgi:  1  2  3
Tee uus teema Tee uus küsitlus

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 20]
[PHP: 40.0% - SQL: 60.0%]