Tort
huviline
Registreerunud 16.09.07
Kasutaja on eemal
Auto: A4 2.6
|
postitati 24.04.09 19:16
|
|
|
Supakale vool maki juurest?
Mure järgmine. B5-l vedasin akult parajalt jämeda voolujuhtme makini. Salongi sain juhtme läbi kapotitrossi ava ja selles oleva muhvi, aga sealt küll
midagi enam läbi ei mahu. On aga üks pisem (mudelit peast ei tea, aga a la 75w rms kui sedagi) Pioneeri aktiivsupakas, mille ka hea meelega sisse
viskaks. Voolu ta palju ei taha.
Kas ma võin maki juures voolukaabli poolitada ning kui jah, siis kuidas peaks välja nägema kaitsmemajandus? Momendil on aku juures juhtme vahel 20A
kaitse mälu järgi.
Tänan.
|
|
|
ICE
klubiliige ac aasta auto 2006 võitja
Registreerunud 27.09.02
Kasutaja on eemal
Auto: BMW F11, BMW E46 Coupe Tracktool
|
postitati 24.04.09 19:29
|
|
|
Ma ei tea, palju sellised aktiivsupparid voolu tahavad aga see tegevus pole küll soovitatav. Mitmeruuduse kaabli sa sinna makile vedasid, "parajalt
jäme" võib foorumis tähendada midaiganes!? 20A kaitse viitaks 8-10mm2 kaablile muidu...
|
|
|
|
Tort
huviline
Registreerunud 16.09.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 24.04.09 19:38
|
|
|
Krt ma ei mäleta kui jäme see oli, Noore Tehniku punane voolukaabel .
Kaabli järgi ma kaitset ei valinud. Vool oli mõeldud makile ja panin sinna otsa maki sarnase kaitsme, makil vist 15A. No krt, ma ei kujuta ette siis.
Peab sekspoest määrdeid ostma siis et VEEL üks juhe läbi ajada kapoti trossi august? Võimatu... Ma ei taha seda supakat nii väga vist.
Edit: Ega ma muidu nii lolli küsimust ei küsiks, kui see bassikas oleks mõni Kicker. Aga väeti väike Pioneeri aktiiv on.
|
|
|
ICE
Registreerunud 27.09.02
Kasutaja on eemal
|
postitati 24.04.09 19:41
|
|
|
No neid auke tulemüüris on tavaliselt ikka 2-3 arvestatavat.
Ma arvan, et sul on 10mm2 kaabel seal. Vaata mitmene kaitse sul aktiivsupparil on? Siis võiks midagi teoretiseerida. Kuigi ikka ei kiida seda
splittimist heaks.
|
|
|
|
Qpu
postitusõiguseta huviline
Registreerunud 09.01.08
Kasutaja on eemal
Auto: audi a4 1.8T
|
postitati 24.04.09 19:46
|
|
|
Miks sealt seda kaablit vedada tahad ? Ise oma b5 tõin salongi kaabli kõrvalistuja juurest. Seal mingi kummiklapp tülemüüril sinna noaga väike auk
sisse ja teiselt poolt ta käes oligi. Diameeter tollel augul 10cm vähemlt, nii et vea palju tahad neid juhtmeid sealt läbi
|
|
|
Tort
huviline
Registreerunud 16.09.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 24.04.09 19:51
|
|
|
Vedasin sealt sest ma küsisin makivahetusteemast abi, et kust b5-l kõige parem vedada on. Sealt pidi kõige mõistlikum olema. Pealegi, kapoti alt ei
näe midagi eriti, v-mootoril on seal üsna tihe see lugu. Aga kannatab uurida isegi ehk. Kus täpsemalt jalge juures? Mati all?
ICE, oskad ehk öelda valemi kaabli ristlõike pindala arvutamiseks, kui teada on RMS?
|
|
|
Qpu
postitusõiguseta huviline
Registreerunud 09.01.08
Kasutaja on eemal
Auto: audi a4 1.8T
|
postitati 24.04.09 19:57
|
|
|
Ei mati alla ta ei tule, partatsoki all. Seal mingi plastik, mis mul liikus ja juhe sealt samast paistabki
Märkus moderaatorilt: "Muutsin postitused eesti keele nõuetele vastavaks. Palun tee seda järgneval korral ise,
kuna järgmine hooletult tehtud postitus kustutatakse! Lihtsa 3-minuti keelekoolituse leiad siit."
|
|
|
ICE
Registreerunud 27.09.02
Kasutaja on eemal
|
|
Tort
huviline
Registreerunud 16.09.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 24.04.09 20:12
|
|
|
Tänud teile mõlemale! Homme vaatan kapoti alla, et kui priske kaabel see on.
|
|
|
ferdinand
huviline
Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal
Auto: 400,401,969
|
postitati 24.04.09 20:41
|
|
|
Loomulikult kehtib reegel, et mida madalam pinge ja suurem vool, seda jämedam peab kaabel olema, kuid tavatingimustes on ka tavalisest 1,5mm² kaablist
lubatud tublisti üle 10A voolu läbi lasta. St vabalt võib väikese võimsusega võimendi sihukesele jämedamale kaablile (kui siin jutt käib suurusjärgust
10mm²) järgi ühendada.
Edit: kuigi ise eelistaksin ka siiski võimendile eraldi kaabli vedada.
Isegi kui mul on igav, kõik mul tuleb välja!
|
|
|
|
Tort
huviline
Registreerunud 16.09.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 25.04.09 08:33
|
|
|
Nii... Aktiivi küljest kaitset ei leidnud, aga tegu on selle tükiga: http://www.generalmanual.com/Speaker/Pioneer-TS-WX75A-Amplified-sBASSaver-Bass-Reflex-Enclosed-Subwoofer.htm
80 w rms, maksimaalne hetkeline tarbivus kirjade järgi 17A. Makk on tavaline juust panasonic, 4x45w vist, reaalselt ehk 4x10w rms? Kui keegi nüüd
oskaks öelda, mitu amprit see kompott vajab, siis oskaks midagi arvata ka äkki. Voolukaabel on 10 mm2.
Teoorias, miks mitte splittida kaabel maki tagant? Tõmbaks maki juures voolukaablist ühe jupi makini, 10mm2 kaablit jätkaks pagassi välja. Mõlemad on
sellised väetid tükid ju, nii makk kui aktiiv. Pealegi, maki originaal-voolujuhtmed on ju lausa naljanumbrid.
|
|
|
ICE
Registreerunud 27.09.02
Kasutaja on eemal
|
postitati 25.04.09 09:03
|
|
|
Ok selle asjanduse toidab muidugi ära 10mm2 kaabliga, jääb ülegi
Siis vea see 10mm2 pagassi välja ning makile spliti ainult mingi 2,5mm2 kaabel. Ühendus tee jootega ning isoleeri korralikult, siis pole midagi
etteheita
|
|
|
|
Tort
huviline
Registreerunud 16.09.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 27.04.09 09:17
|
|
|
No vot eksole! Ma mõtlen ka, et miks mitte. Kontrollin kaitsme ka üle, et
mitu A on ja peaks toimima saama ilusti. Pole see aktiiv mingi eriline super-kõlar aga kuna korralik ehitus algaks niikuinii esiustest ja need on b5-l
by default nii saastad ja vedelad et ilma midbassi kastita sealt midagi ei tule, ilusti ma aga ehitada ei viitsi sest pole enam eriline noor
tuuninguhuviline sälg, siis mulle kõlbab küll .
Aga tänud!
|
|
|
Tort
huviline
Registreerunud 16.09.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 14.05.09 20:12
|
|
|
Nonii. Esialgne lahendus tehtud. Täitsa töötab. Kaitse kõigest 16A maki ja bassika peale kokku . Ainus jama on see, et eriti mahlaselt just ei mängi, sest tegu ju sedaaniga. Eelmises luukpäras oli sellest
minule küll. Siiski, kuna ma polegi bassi-inimene vaid eelistan muusikat kuulata nii nagu ta mõeldud on, siis veidi toetab küll. Kui nüüd alla veel
dls-i midbassid viskan, siis on täitsa okei ma usun.
Teine jama on see et täna polnud palju aega ja vedasin voolu ja signaali mõlemad kõrvalistuja poolt. Pinin sees ikka. Ainus asi millest ma aru ei saa
on see, et kui mul makk ei tööta aga auto töötab, siis on ikka kerge pinin. On see põhjendatav kuidagi või trehvas ehk bensupumba õhtaleminek samale
momendile? Seda kuuleb vaikselt salongi. Siis kui muusika mängib, siis
pole muidugi sisse midagi kuulda. Teen ümber järgmine kord.
Edit: vean signaali nüüd mõnipäev teiselt poolt ja vaatan, kas ikka piniseb. See oli niiehknaa plaanis. Ja siis lõhun selle aktiivi ära ja ehitan ta
taha aknalaua külge. Arvutan kasti ja selle pisikese võimu panen sinna kasti sisse. Oi vanakuri, kus unes tulevad ikka head ideed!!! Nagunii vängemat bassi ma ei tahagi kui see element teeb. Võit-võit, raha
eriti ei kulu ja mis kõige olulisem, "Eetsi nokitseb" .
|
|
|