Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema Tee uus küsitlus
 Lehekülgi:  1  2
Autor:
Pealkiri: Liiklemine avariilise sõidukiga (Vastuseid: 41 | Vaatamisi: 7981)
husta
huviline

Registreerunud 17.04.08
Kasutaja on eemal

Auto: audi100 2.3 c4

postitati 05.03.09 20:16 Tsiteeri
Liiklemine avariilise sõidukiga

Juhtus siis selline asi, et sõbraga sai koos sõidetud ja veidi uljaks mindud ning panime küljed kokku loll juhus.Minul sai siis viga kergelt esitiib ja esiuks iseenesest midagi liiklusohtlikku pole, ainult iluliist küljest ära ja nüüd mingi juba mitmes kord peavad võmmid kinni ja täna oli siis juba kolmas kord ning ähvardati, et võtavad auto käest ja viivad selle enda prefi parklasse väites et avariilise autoga ei tohi sõita on ohtlik ja mis iganes veel kuigi ainult uks on peegli alt mõlkis ja porikas ka natuke.Mõtlesin et küsin mis klubilised siis arvavad selle asja kohta minu arust ikka täiesti idioodid on mõned võmmid kes oma preemiate peal väljas.Muidugi tuleb asi korda teha endal ka kenam vaadata aga hetkel pole lihtsalt raha selle jaoks, kuid sõita on ju vaja ometigi.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
kps
moderaator

Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal

Auto: 5x4x4

postitati 05.03.09 20:20 Tsiteeri

Ma arvaks, et pildist oleks kasu, enne kui midagi arvata.

Hea auto on palju autosid...
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Qpu
postitusõiguseta huviline

Registreerunud 09.01.08
Kasutaja on eemal

Auto: audi a4 1.8T

postitati 05.03.09 20:24 Tsiteeri

nii kaua kui kõik vajalik töötab ei tohiks olla politsel selle kohapealt küllmidagi õelda ( väiksemate plekimõlkide ja kriimudega)

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
Raiko21
huviline

Registreerunud 06.07.08
Kasutaja on eemal

Auto: Audi 100 Avant 94a. 103Kw

postitati 05.03.09 20:29 Tsiteeri

Minul näiteks juhipoolne tagumine tiib sees , stange pooleldi ripub ja tuli ka katki. Nii juba paar kuud, ootan siiani pakkumist ühest värvitöökojast. Aga endal nii kiire ka koguaeg ja sinna on see asi jäänud. Auto väga vajalik oma töös. Aga jah politseiga pole kordagi probleeme olnud, küll ei ole neile meeldinud minu tagumised numbrituled, mis pikade sõitude töttu maanteel pidevalt mustad on :)

Lisan oma pildi, auto küll must ja pime on , aga annab ehk aimu :)

http://www.otskanti.ee/pilt.JPG

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
husta
huviline

Registreerunud 17.04.08
Kasutaja on eemal

postitati 05.03.09 20:33 Tsiteeri

no jh ega siin midagi muud vist ei olegi et ainult norimine ja nii aga jh kui nad mind veel kinni peavad siis igastahes mina tahan küll et nad mehepojad mulle selle paragrahvi ette näitavad mis mul sellise autoga sõita ei luba.Eks ma püüan siis mõne pildi ka sellest kõksust siia ülesse panna.

veekaheksa
klubiliige

Registreerunud 07.09.03
Kasutaja on eemal

Auto: A4 TDI quattro, S8 40V

postitati 05.03.09 20:39 Tsiteeri

Enam minuteada ei saa politseinikud tulemustasu trahvide tegemise agaruse pealt. VIIDE

PLUS http://images.spritmonitor.de/247834_5.png TDI http://images.spritmonitor.de/1372411_5.pngDie Menschen sollten nicht schlafen, während sie unterwegs sind, aber sie tun es trotzdem.
Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U SkypeKasutaja Telefoninumber
Kristoff
huviline

Registreerunud 03.11.06
Kasutaja on eemal

Auto: Tq & TSI

postitati 05.03.09 20:42 Tsiteeri

Ei tasuks politseid enam laimata nende tulemustasude osas. Peale eelarvekärpeid ei jätku mingit raha preemiateks.
Seda esiteks.

Kuid isiklikult tundub see veidi kummaline, sest vähemasti Tartu linnapildis leidub küllalt kannatada saanud autosid ja kõik sõidavad rõõmsalt. Sekka ka tõsiseid ronte, mille peaks koheselt liiklusest kõrvaldama(täna sõitis mulle Ravila tänavas vastu üks Opel, millel puudusid isegi suunatuled, rääkimata muudest vigadest).

Mis puudutab aga politsei tegevust, siis Liiklusseaduse § 13 punkt 1 väidab, et liikluses on lubatud kasutada sõidukit, mille tehnoseisund vastab Eestis kehtivatele nõuetele, seega on neil seaduslik alus nii käituda olemas.

kps
moderaator

Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal

Auto: 5x4x4

postitati 05.03.09 20:45 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Raiko21
Minul näiteks juhipoolne tagumine tiib sees , stange pooleldi ripub ja tuli ka katki.

Vaheta tuli ära ja sõida auto porisemaks :).

Hea auto on palju autosid...
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
husta
huviline

Registreerunud 17.04.08
Kasutaja on eemal

postitati 05.03.09 20:45 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: veekaheksa
Enam minuteada ei saa politseinikud tulemustasu trahvide tegemise agaruse pealt. VIIDE

Ei noh kui see on ära kaotatud siis norivad ikka arvavad et kui vorm seljas siis jube kõvad tüübid võivad kõikide ja kõige kallal võtta mis ette jääb ega minu arusaama järgi ongi enamus sinna läinud lihtsalt sellepärast et mujal hakkama ei saa,kuid ega jh kõikide kohta seda öelda ei saa mõned täiesti normaalsed aga jh see kes mind kimbutab see ei saaks tõesti mujal hakkama.

Raiko21
huviline

Registreerunud 06.07.08
Kasutaja on eemal

Auto: Audi 100 Avant 94a. 103Kw

postitati 05.03.09 20:47 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: kps
Tsitaat:
Minul näiteks juhipoolne tagumine tiib sees , stange pooleldi ripub ja tuli ka katki.

Vaheta tuli ära ja sõida auto porisemaks :).

Tuli oli juba tellitud, 900.- siis avastasin, et 500.- saab ka. Ja siiamaani ostan 500ga seda :P

tarmo
klubiliige

Registreerunud 05.01.03
Kasutaja on eemal

postitati 05.03.09 20:48 Tsiteeri

Esiteks husta, vut-vut tutvuma selle teemaga: http://foorum.audiclub.ee/viewthread.php?tid=62785

Teiseks tutvub seadusandlusega ja autole esitatavate nõuetega, enne kui tatti pritsima tuled.

Kolmandaks, kui järgmine kord peatakse, siis küsi, mis seadusepügala järgi nad sul auto ära viivad.

Kristoff
huviline

Registreerunud 03.11.06
Kasutaja on eemal

Auto: Tq & TSI

postitati 05.03.09 21:56 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: husta
aga jh see kes mind kimbutab see ei saaks tõesti mujal hakkama.

Saan ma aru, et alati on sama konstaabel sind kinni pidanud? Võibolla on põhjus sügavam?

krss
huviline

Registreerunud 24.11.03
Kasutaja on eemal

Auto: VAG

postitati 05.03.09 22:14 Tsiteeri

Siin on copy/paste ühest teisest foorumist nendele inimestele, kes sõidavad ringi masinatega, millel on võimalik leida kusagilt kriime ja mõlgikesi. Enne seda juhtumit mõtlesin ka ise, et ega need kriimud kuidagi sõitmist sega, aga nüüd mõtlen natuke teisiti;)

Tsitaat:
Juhtus nii, et parkisin auto kesklinnas maja ette. Veel enne, kui autost väljuda jõudsime, tuli minu ees seisvasse autosse juht ja vaatas pikalt mu auto nina, sõitis seejärel minema. Paar päeva hiljem sain kutse politseisse, kuna olevat põhjustanud avarii ja lahkunud sündmuskohalt. Alles siis ühendasin ära, et juhuslikult leidus minu auto stangenurgalt sarnast (mitte sama) värvi, milline oli see minu ees parkinud auto, millel oli tagumik kergelt sisse sõidetud. Mõtlesin algul, et tegemist on lihtsalt ullikesega, kes juhuslikult avastas endale tagant sissesõidu samal päeval ja vägagi loogiliselt seostas seda minu auto stangelt leitud värviga. Politseis selgus, et mees oli minu süü lavastamiseks terve stoori avariist valmis luuletanud ega tulnud vist selle pealegi, et politseinik mõõdab ära pärast kahjustuste kõrgused autodel, kahjustuste iseloomu, kuju jne (mis muidugi omavahel kuidagi kokku ei läinud). Kuna ma vaidlustasin asja politseis (mingist sündmuskohalt põgenemisest pole ju juttugi, kui auto mitu päeva sama koha peal seisis), tekkis olukord sõna-sõna vastu. Kuna need vaevumärgatavad värvijäljed olid mu auto stangel juba ammu enne ostmist aastate eest (vaevumärgatav= pole märgatud ülevaatustel ja pole märganud ka ise autot pestes), leidsin arvutist üles nii koopia müügikuulutusest fotodega kui ka veel sadakond pilti, kus auto kuidagi taustal on figureerinud, kus need jäljed ilusti näha. Asi oli hetkega lahendatud ja nüüd on võimalus esitada teisele osapoolele süüdistus petturluses ja teadliku valekaebuse esitamises.

Loo moraal: vaadake üle oma auto stanged ja stangenurgad, ja kui sealt leidub pisimgi kriim või jälg, mida oleks võimalik tõlgedada kokkupuutena mingi teise esemega, tehke sellest eri aegadel ja eri nurkade alt fotosid ja jätke need kindlasti töötlemata (tuvastatav). Tasuks vaadata üle ka usteservad ja kummist piirajad ukse servades (parklas uksemõlkimised, milles lihtne süüdistada alati kõrvalseisvat autot, seda enam, kui ka värvitoon klapib). Ei tea kunagi, kes neid kriime/värvijälgi ükskord ärakasutada soovib ja teilt nende abil remondiraha välja hakkab pressima. Kõik petturid pole nii lambad kui see, kelle otsa nüüd ise komistasin...
See teema jätkub pikemalt SIIN

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U
kultz
huviline

Registreerunud 30.01.06
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A4

postitati 05.03.09 22:20 Tsiteeri

Ma arvan, üritatakse selgeks teha, et püüaksid oma auto kiiremini lihtsalt ära lihvida. Mingi punkt muidugi ütleb seaduses, et avariilise sõidukiga võid sa liikuda ainult remondi kohta. Seal ei ole minuteada välja toodud erandit kui raskelt või kergelt masin avariiline on. Palun parandage kui eksin, aga kardan, et ükski ülevaatuspunkt sind enam läbi ei lase kui tiib kortsus. Ma mõtlen sõnaotseselt mõlkis mitte mingit rusikasuurust mõlki. Ja kuna Sul pilte pole, siis tekib paraku tunne sellele esimesele variandile.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
pampkuri
huviline

Registreerunud 08.03.04
Kasutaja on eemal

Auto: Audi 80 Typ85 20vT Ehitamisel. 2,5 TDIQ

postitati 05.03.09 23:05 Tsiteeri

LE s sulaselgelt kirjas et avariitunnustega autoga liikluses osalemine on keelatud.
Tahad sa sellest pikemalt rääkida?

Käisin nädalavahetusel Pesas peol 12.12. 2009. Lapsed oksendasid ja kaklesid tore oli.
juks11
huviline

Registreerunud 26.09.02
Kasutaja on eemal

postitati 06.03.09 05:01 Tsiteeri

Just, avariilise ja tehniliselt mitte korras autoga on sõitmine keelatud!

Ja ega siin muud midagi ei ole kui lihtsalt on hakatud seadusi karmimalt järgima...

Flameko Autohooldus.EE http://www.autohooldus.ee
Kasutatud ja uued varuosad http://www.autohooldus.ee/varuosad/ Imeodavad varuosad - http://www.autohooldus.ee/online
Jann
huviline

Registreerunud 07.08.05
Kasutaja on eemal

Auto: C7 Allroad BIT, ABARTH, BR 175.

postitati 06.03.09 05:33 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: pampkuri
LE s sulaselgelt kirjas et avariitunnustega autoga liikluses osalemine on keelatud.

Kus maalt on auto avariiline? Kas väike mõlk tiival on avariiline? Ja kui suur see väike avariiline mõlk peaks olema, et auto oleks politsei arust avariiline? Kas kivimõlk esiosas on avariiline mõlk? Esialgu rohkem ei küsi.

OOOO, VW, Seat, Skoda DIAGNOSTIKA, OSTUABI (võimalik üle Eesti), kodeerimine, (de)aktiveerimine, aut. kastide adaptsioonid, DPF, õhkvedrustuse mured jne. (Litsentsiga orig. Ross-Tech PRO V2 seade + uusim tarkvara VCDS 24.7.1 + pikk kogemus). 2g, HN+, MHI2, MHI2Q uuendused, NAVI 2025, VIM, SpeedCam, Carplay, Android Auto aktiv. jne. Läbitud kilomeetreid ei muuda. U2U või 55547002.
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
kultz
huviline

Registreerunud 30.01.06
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A4

postitati 06.03.09 05:50 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Jann
Tsitaat:
Algselt postitas: pampkuri

Kus maalt on auto avariiline? Kas väike mõlk tiival on avariiline? Ja kui suur see väike avariiline mõlk peaks olema, et auto oleks politsei arust avariiline? Kas kivimõlk esiosas on avariiline mõlk? Esialgu rohkem ei küsi.
Ärme hakka selles suhtes juuksekarva lõhki ajama. Loomulikult on silmaga näha kas oled kuskilt kivikese saanud või oled sõnaotseses mõttes kuskile vastu uhanud. Selge see, et kivi mõlgi pärast keegi külge ei tule, ja ka rusika suuruse mõlgi pärast ei hakka keegi turja, kuigi võiks siiski auto vastu austust olle ja suurema mõlgi ikkagi parandada. Pole raske väike pahtel peale visata. Ja veel, kui näiteks ei ole politseis registreeritud väiksematki avariid mis on tekitanud välised vigastused, siis nn. seadusesilm on sellest masinast rohkem huvitatud. Soovitus, et kui juhtub avarii ja juhid kokkuleppele saavad, siis ikkagi registreerida telefoniteel õnnetus. Ma arvan, et igaüks saab sellest aru põhjusest.

Jann
huviline

Registreerunud 07.08.05
Kasutaja on eemal

Auto: C7 Allroad BIT, ABARTH, BR 175.

postitati 06.03.09 06:02 Tsiteeri

Seda ma just tahangi öelda, et mõne arvates on silma järgi "klaas pooltühi, teine arvab aga jälle , et pooltäis".
Ja selline olukord annab hea võimaluse miilitsale, "kui pollarisse poleks võetud, oleks sarimõrvariks hakanud", kuna maailmale tuleb ju kätte maksta. Selliseid paraku leidub küll.
Enamus muidugi on normaalsed sellid, kes oma peaga ka suudavad mõelda, ning tegelikku ohtlikkust hinnata rikkumise puhul.

OOOO, VW, Seat, Skoda DIAGNOSTIKA, OSTUABI (võimalik üle Eesti), kodeerimine, (de)aktiveerimine, aut. kastide adaptsioonid, DPF, õhkvedrustuse mured jne. (Litsentsiga orig. Ross-Tech PRO V2 seade + uusim tarkvara VCDS 24.7.1 + pikk kogemus). 2g, HN+, MHI2, MHI2Q uuendused, NAVI 2025, VIM, SpeedCam, Carplay, Android Auto aktiv. jne. Läbitud kilomeetreid ei muuda. U2U või 55547002.
juks11
huviline

Registreerunud 26.09.02
Kasutaja on eemal

postitati 06.03.09 06:08 Tsiteeri

Tegelikult on asi ka selles, et kui mõlk või mõni muu kahjustus põhjustab teravaid nurki siis on see ülimalt ohtlik kokkupõrkel inimesega.

Ehk kes siis tahab selliselt autolt lööki saada millel on veel üliterav nurk kuskil, ehk siis lisaks autoga kokkupõrke paugule lõigatakse sind veel noaga pooleks!?

Ehk siis mõtleme natukene kaugemale ette kui vaid nii kitsarinnaliselt.

Flameko Autohooldus.EE http://www.autohooldus.ee
Kasutatud ja uued varuosad http://www.autohooldus.ee/varuosad/ Imeodavad varuosad - http://www.autohooldus.ee/online
Amadeuz
huviline

Registreerunud 09.03.05
Kasutaja on eemal

Auto: C5 avant TQAT 110 kW õlipress '99 (Nora), MB W639 kombi AT CRD 80kW (Jasmin)

postitati 06.03.09 07:57 Tsiteeri

Tsitaat:
... küll ei ole neile meeldinud minu tagumised numbrituled, mis pikade sõitude töttu maanteel pidevalt mustad on ...

Ajendatuna sellest lõigust tekkis küsimus ühe LE punkti kohta.
Tsitaat:
Liikluseeskiri §220
Mootorsõiduk ja haagis peavad olema registreeritud, neil peavad olema ettenähtud kohas puhtad, kaitsekatteta ja nõutavalt kauguselt selgesti loetavad registreerimismärgid.

Huvitav - miks peaksin mina oma isiklikust ajast ja oma isiklike vahenditega riigi omandit kasima? Nimelt ei osta ma ju neid numbrimärke - ma maksan selle eest riigilõivu. Seega kuuluvad need riigile. Seda kinnitab ka tõik, et autot maha kandes tuleb ka reg. numbrid riigile tagastada.
Ja kas riik on nõus selle kasimise eest kompensatsiooni maksma? Näiteks arvutan oma auto pindala ning leian numbrimärgi suhtelise osa oma auto pindalast. Kui nüüd autot pesulas lasen pesta, siis selle protsendi osas kõsin riigilt raha tagasi.
(tean, et põhimõttelisus on VÄGA kallis luksus - aga mida juristid sellise asja kohta küll kostaksid?)

klubiliige

Registreerunud 05.01.03
Kasutaja on eemal

postitati 06.03.09 08:07 Tsiteeri

Kostaksid seda, et riigi omand on antud sulle kasutada, sina pead tagama seoses kasutamisega selle hoolduse ja säilimise.

huljes
huviline

Registreerunud 30.01.09
Kasutaja on eemal

Auto: Audi Cabrio 2.0, Audi A4 2,8Q

postitati 06.03.09 09:10 Tsiteeri

Kui tagasi teemasse süveneda, siis ka mina sõidan hetkel katkise suunatulega. Täpsemini parema esitule kõrval oleva suunaka klaas on katki, mitte küll küljest ära aga siiski väike auk lumevallist sinna jäi, kuid siiani ei ole mitte keegi selle kohta ühtegi halba sõna öelnud ja olen kindel et seda on täheldatud politseinikke poolt.
Kuid kui nad leiaksid stangelt ka nt musta või valget värvi, oleks kindlalt ka juba oht et olen avariis osalenud ja sellest teatamatta jätnud, see on ju siiski seadusega karistatav ning ise pooldan sellist kahtlust.
Kui mõelda sellele et keegi sulle kõksu paneb ja minema sõidab oleksin mina küll närvis. isegi need väiksed mõlgikesed parklas teiste uste poolt tekitatud on vägagi häiravad.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
laur
huviline

Registreerunud 14.09.03
Kasutaja on eemal

Auto: A7 3.0 TFSI

postitati 06.03.09 09:30 Tsiteeri

Samas suvel nägin ma piisavalt selliseid tüüpe kes sõitsid ilma stangeta ringi Tartus.

Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U SkypeKasutaja Telefoninumber
priidik
huviline

Registreerunud 17.04.03
Kasutaja on eemal

postitati 06.03.09 09:41 Tsiteeri

Tsitaat:

Huvitav - miks peaksin mina oma isiklikust ajast ja oma isiklike vahenditega riigi omandit kasima? Nimelt ei osta ma ju neid numbrimärke - ma maksan selle eest riigilõivu. Seega kuuluvad need riigile. Seda kinnitab ka tõik, et autot maha kandes tuleb ka reg. numbrid riigile tagastada.
Ja kas riik on nõus selle kasimise eest kompensatsiooni maksma? Näiteks arvutan oma auto pindala ning leian numbrimärgi suhtelise osa oma auto pindalast. Kui nüüd autot pesulas lasen pesta, siis selle protsendi osas kõsin riigilt raha tagasi.
(tean, et põhimõttelisus on VÄGA kallis luksus - aga mida juristid sellise asja kohta küll kostaksid?)

Ja palju maksab autokasutaja riigile kompensatsiooni selle eest, et enda sõidukiga teeliikluses osaleb, naelrehve kasutades asfalti üles koorib, heitgaase ilma paiskab jne. Kord aastas ülevaatus ja aastane kindlustusmakse ei kata seda igapäevast kahju, mis ühe autoomaniku poolt tekitatakse. Numbrimärgi loetavuse nõue tuleneb ikka eelkõige asjaolust, et vajadusel tuvastada sõiduk (tagamaks inimeste turvalisus), mitte kellegi kiusamiseks. Keegi ei käse autot või selle numbrimärki pesulas pesta, statoilist saab tasuta paberit.

Teemasse ka midagi, kõik on juba eelnevate kasutajate poolt ära öeldud :D

Lehekülgi:  1  2
Tee uus teema Tee uus küsitlus

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 20]
[PHP: 41.8% - SQL: 58.2%]