Lehekülgi: 1 2 3 4 |
Hannespoiss
huviline
Registreerunud 27.11.03
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A6 2.5 TDi Q 2001 a. ja Audi A8 3.0 TDi Q 2004.a.
|
postitati 07.12.07 18:27
|
|
|
kompuutri juhtmete yhendamine
Tere!
Autoks sama mis avataril.
Sai muretsetud kompuga kellad, tulede kangid koos kompu juhtnuppudega ning pistikud. Juhtkangi kylge l2heb selline tumeroosat vms v2rvi pistik.
Kysimused:
1.Milline pistik l2heb kellade kylge ja kuhu?Kas musta v2rvi pistik? Neid paistab olevat kaks, et kas siis see v2iksem?
2. Foorumis on juttu, et tuleb vedada 4 juhet. Mul on neid m6lemas pistikus kuus - t6si, vaid 4 ka kattuvad. Kas siis ylej22nuid kahte pole vaja?
3. Kuhu yhendada see juhe, mis kompu valmiduse korral seal kuskil peaks asuma? Kas sellel on mingi eraldi pistik?
Pyhap2eval l2heb paigalduseks, tahaks et enne ikka pildi ette saaks mis teha tuleb.
Hannes
|
|
|
Hannespoiss
huviline
Registreerunud 27.11.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 08.12.07 23:19
|
|
|
UP! Kas toesti ei oska keegi aidata? Siin ju mehi kyll kes olevat juhtmeid vinnanud. Et jagage minuga ka kogemusi, et mida ja kuhu vedasite
Hannes
|
|
|
Hannespoiss
huviline
Registreerunud 27.11.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 16.12.07 23:22
|
|
|
T2iendus
Niih, kuna abi kuskilt ei tulnud siis alustasin ilma selge pildita mis teha tuleks.
Uued kellad on p2rit S4-jalt, vanad siis olid 2,8 v6 128kw kellad.
*V6tsin vanad kellad eest ja uurisin mis seal taga siis on. Kollast juhet ponud( v.a. yks, mis jooksis mingisugusesse releesse asukohaga umbes
kytusen2idiku taga). RELEE EI ASUNUD KELLADE KYLJES VAID ARMATUURI SEES. Juhi jalgade eest lammutasin ka k6ik lahti, polnud ka seal. Kas see t2hendab
seda, et kompu valmidust pole?
*Netist uurides selgus, et see kollane juhe peaks ajust v2lja tulema pesast nr. 10. Siit kysimus, kus on aju ja mis peab sealt eest lammutama, et
ligi p22seda?
*Siin foorumis r22gitakse, et neli juhet kangi ja 1 kollane yhendada ja valmis. Ise juhtmeid uurides ma kyll ei usu et see nii k2iks. Need neli juhet
mis kangi jooksevad peaks iga yks olema yhendatud vastavat v2rvi juhtmetega mis kelladesse jooksevad? V6i saab kompu kogu info t6esti ainult sellest
yhest kollasest juhtmest?
*Kuna kollast juhet ei leidnud, siis ei hakanud komput yhendama ega ka juhtkange vahetama(kompu juhtimisega).
Vahetasin vaid kellad. M6lematel kelladel oli nende kyljes asuv t88reziimi lyliti esimeses asendis. Sinna ma selle ka j2tsin. K6ik kellad t88tavad
6ieti, v.a tahhomeeter. Tyhik2igul valetab see umbes 700 p88rdega. N2itab 760 asemel umbes 1200. Seoses sellega kas tuleb ikka seda reziimilylitit
kuskile mujale lylitada? V6i tuleb teha midagi muud? V6i kas j22bki valetama?
Palun aidake mul selle t88ga valmis saada! Kui keegi on ise endal sama t88 edukalt teostanud, ehk annaks n6u, v6i aitaks see 2ra teha. V6in yle eesti
kohale s6ita ja aitaja vaev saab kindlasti tasutud
Abi ootama j22des
Hannes
|
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
Auto: 5x4x4
|
postitati 16.12.07 23:32
|
|
|
Ka s4 kellasid peaks saama softiliselt külge progeda, ehk siis adaptation õige mootori jaoks või pigem silindrite arvu jaoks. Ilmselt sellepärast sul
hetkel asi puusse näitabki, et pärineb teise mootori otsast, millel 5cyl. Aidata saab mõni mees kaabli ja vagcomiga, ennast välja ei paku.
Hea auto on palju autosid...
|
|
|
|
Hannespoiss
huviline
Registreerunud 27.11.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 17.12.07 00:09
|
|
|
t2nud. Leidsin netist googeldades sellise jutu:
There is almost no new wiring needed for the computer as most of the connections are made by the existing pins on the back of the instrument cluster.
You just have to extend the fuel consumption signal wire and fit 4 wires from the computer to the stalk
Sellest saan siis aru nii, et t6esti piisab neljst juhtmest kellade ja juhtkangi vahel ning kelladesse tuleb juurde vedada see kollane juhe.
Ylej22nud juhtmed siis olevat kellade sees yhendatud. Tehase poolt jookseb neid juhtkangi aga kuus. Kuid see selleks.
Leidsin netist sellise asja, kus jutt k2ib aga audi 80-st. http://www.meckisfaq.de/bilder/pdf/bc.pdf
Kas mul t88taks selline lahendus?
|
|
|
Hannespoiss
huviline
Registreerunud 27.11.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 17.12.07 19:16
|
|
|
VALMIS
Kompuuter siis paigaldatud. Piisaski neljast juhtmest juhtkangi ja kellade vahel ning see kytusekulu juhtme leidsin k6rvalistuja jalgade juurest
punasest releest. Juhe polnud mitte kollane vaid sinine musta triibuga. Nyyd asi toimib, v.a eelmainitud tahhokas mis valetab ja ka hetkekulu on pisut
yle m6istuse. See seotud arvatavasti tahhomeetriga.
Kes yhendaks vagcom-i taha ning paneks tahhoka 6ieti t88le?
Hannes
|
|
|
Hannespoiss
huviline
Registreerunud 27.11.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 18.12.07 15:07
|
|
|
Sai k2idud tartus aardla ristis diagnostikamehe juures - see aga tegi mulle selgeks, et seda saab vahetada kuskilt nupust. Kurtis, et minu audil
yhendus liiga aeglane vagcomi jaoks ning r22kis et tarkvara uuendused ei lasevat teda yldse mu masina ajule ligi. Minule tundus, et asi oli kyll
rohkem viitsimises - kiiret ei paistnud tal kyll kuskile olevat.
Nyys mul m6istus otsas. Kakkusin vanad pikad kellad juppideks, kuid ei leidnud midagi sellist kuskohast annaks mootori tyypi valida. See kuueastmeline
lyliti millest foorumis juttu on olnud vahetab vaid autochecki systeeme - tahhokat see ei puutu. Kas on v6imalus, et S4 kellades ikkagi on see lyliti?
Ometi ajust peaks ju tahhokasse tulema ikkagi sama info mis enne. Minule tundub loogiline, et ikka kelladest peaks andma timmida kuidas tahho infost
aru saab. On kellegil ideid mis teha, v6i m6nd asisemat meest pakkuda kes v2hemalt vagcomigi viiciks taha panna enne ytlemist, et ei saa. Ometi
airbagi tule eelmine kord sai ta kustutatud.
V6i on ehk keegi kellasid vahetadesolnud sama mure ees? Mis aitas?
Hannes
|
|
|
Hannespoiss
huviline
Registreerunud 27.11.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 19.12.07 13:05
|
|
|
Kodeerimine
On siin kedagi, kes votaks ette n2idikupaneeli kodeerimise VAGCOM-iga?
Hannes
|
|
|
jaakk
huviline
Registreerunud 23.07.07
Kasutaja on eemal
Auto: Bmw 525i -2007, sedaan
|
postitati 19.12.07 13:34
|
|
|
Krt kahju sust kohe, et arendad väga huvitavat teemat aga vastukaja puudub üldsegi.. ise olen enda VagCom-i asjad saanud ajada autoasja garages
(endine autopartner), seal Janek kohapeal ja mõistab ringi käia vagcomiga.
Asub ta siis Tartus Ringtee tn-s Stokkeriga samas majas ja suur silt AUTOASI.
Audi kohta aga niipalju, et nendega sõidavad maalt pärit inimesed, eriti Tartust ja sealt kandist pärit. Ma ei tea, mis fenomen see on, aga
põlistallinlased audisid ei osta.
|
|
|
|
ylbik
huviline
Registreerunud 18.03.07
Kasutaja on eemal
Auto: Passat 2,5 TD I
|
postitati 19.12.07 16:06
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Hannespoiss
On siin kedagi, kes votaks ette n2idikupaneeli kodeerimise VAGCOM-iga?
Hannes |
On olemas vag-com kaabel ja läpakas, kui tead kuidas teha siis võta ühendust 5222139
|
|
|
OnuJack
huviline
Registreerunud 10.12.07
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A6 C5 Avant 2.5tdi Q 2002a
|
|
OnuJack
huviline
Registreerunud 10.12.07
Kasutaja on eemal
|
|
Hannespoiss
huviline
Registreerunud 27.11.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 20.12.07 22:19
|
|
|
Tere!
Ole hea ja saada mulle(hannespoiss@hot.ee). Ma hetkel kellasid vahetam ei hakka. Kahju S4 kellasid l6hkuda, lihtsam oleks need myya ja v6 mootoriga
audi kompuga kellad osta. Aga ma pole veel alla andnud selle tahhomeetriga. Reedel yhe klubikaaslasega pusime ise natuke. Juhendi j2rgi tundub asi
lihtne olevat, ei tea miks need diagnostikakohad pidurdavad. Olen kolmes kohas juba k2ind, aga abi ei kusagilt. Nyyd siis proovin klubikaaslasega ise
hakkama saada. Eks annan teada, mis asjast sai
Hannes
|
|
|
Black
klubiliige
Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal
Auto: Q7
|
postitati 21.12.07 08:05
|
|
|
Ilma komputa C4 kellade (pildil ülemine) plaadile pole joodetud kompu jaoks vajalikke pistikuid. Seespool on ka erinevusi. Minu mäletamist mööda on B4
kelladesse selle bloki lisamine oluliselt lihtsam. Saab lihtsalt lampidega mooduli asemele panna kompuga mooduli. C4 kompu oli vist plaadile joodetud.
B4 kohta leiad ka siit teemast infot. Ehk on abiks.
|
|
|
|
OnuJack
huviline
Registreerunud 10.12.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 25.12.07 22:48
|
|
|
Sai k2idud tartus aardla ristis diagnostikamehe juures - see aga tegi mulle selgeks, et seda saab vahetada kuskilt nupust. Kurtis, et minu audil
yhendus liiga aeglane vagcomi jaoks ning r22kis et tarkvara uuendused ei lasevat teda yldse mu masina ajule ligi. Minule tundus, et asi oli kyll
rohkem viitsimises - kiiret ei paistnud tal kyll kuskile olevat.
Nyys mul m6istus otsas. Kakkusin vanad pikad kellad juppideks, kuid ei leidnud midagi sellist kuskohast annaks mootori tyypi valida. See kuueastmeline
lyliti millest foorumis juttu on olnud vahetab vaid autochecki systeeme - tahhokat see ei puutu. Kas on v6imalus, et S4 kellades ikkagi on see lyliti?
Ometi ajust peaks ju tahhokasse tulema ikkagi sama info mis enne. Minule tundub loogiline, et ikka kelladest peaks andma timmida kuidas tahho infost
aru saab. On kellegil ideid mis teha, v6i m6nd asisemat meest pakkuda kes v2hemalt vagcomigi viiciks taha panna enne ytlemist, et ei saa. Ometi
airbagi tule eelmine kord sai ta kustutatud.
V6i on ehk keegi kellasid vahetadesolnud sama mure ees? Mis aitas?
Hannes |
selline kiire küsimus sulle, et kas orig kelladel ja S4 kelladel on spidomeetri skaalal erinevus ka sees? Mul endal on spido kell selline pool pidune
ja otsin doonorit - on mõningad head variandid aga enne ostmis tahaks kindel olla, et asi näitab õigesti ka siis kui spidol numbrid vähe teised
(hetkel on max 280, mis saab sis kui panen kella mis on max 260 vui veel vähem)
On mingit aimu selles osas?
P.S saatsin sulle selle juhendi ka...
A circle is the perfect shape - imagine if you have 4 of these working together...
|
|
|
|
Matu100
huviline
Registreerunud 01.03.06
Kasutaja on eemal
Auto: audi a3 2001a
|
postitati 27.12.07 19:29
|
|
|
mina vahetasin omal kellad terve kuppatusega välja ja näitas ka õieti. Aga kui tahad ainult spido kella vahetada siis on vaja täpselt sama.sest spido
jalad on erineva kinnitusega
|
|
|
OnuJack
huviline
Registreerunud 10.12.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 07.01.08 23:18
|
|
|
b4 kelladele kompu lisamise uurimise käigus jäi silma, et mootori tüübi muutmiseks on vaja 1 kuni 2 jootesilda ümber tõsta kellade ploki trükkplaadil.
vb olla teistel kelladel sama variant olemas. Vaata see juhend mille saatsin uuesti üle - ehk avastad enda kelladelt samasuguse koha...
Endale sai ostetud kelladeplokk mis oli originaalis V6 peal - hetkel ei ole komput veel tööle saanud kuna vaja see bensukulu edastav juhe üles leida
ja lülitid ühendada (plaanis armatuuri keskkonsoolis olevatesse lülitite plokki lülitid lisada - tuleb odavam kui see kangi variant)
Kust selle hetke bensukulu juhtme leida võiksin ja kas kellegil on teada mida roolil oleva lüliti erinevad klemmid teevad - on teada mis klemmist vool
millisesse otsa plokis läheb kuid ei tea mida mis klemm teeb... (tean seda kuna on olemas nii plokki minev pistik ja roolilülitisse minev pistik koos
juhtmetega)
Edu
A circle is the perfect shape - imagine if you have 4 of these working together...
|
|
|
|
Hannespoiss
huviline
Registreerunud 27.11.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 08.01.08 12:39
|
|
|
Mul seisab tahhoka ja kompu kuluandmete seadmine veel ees. Kuna siin yhel klubilisel kellega asjad olen ajanud on l2pakas ja s6bral a6 c4 siis tuleb
m6lemale sobiv aeg leida. Plaanin ise nii teha, et m6lema masinaga l2pakamehe juurde, seal kiire kellade vahetus(100 c4 92a, ei lase kelladele
l2pakaga ligi) - l2pakas a6 taha ja v6 jaoks 2ra progeda ning siis kellad tagasi enda masinasse. Igatahes joota ei tule c4 kellade juures midagi.
Progemiseks ju manual gi olemas. Hetkel ootan soojemat ilma, sest kui rool ja airbag maas siis enam syydet ei tohi keerata
Hannes
|
|
|
OnuJack
huviline
Registreerunud 10.12.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 08.01.08 15:40
|
|
|
hetkel olen nii palju välja peilinud, et bensukulu signaal tuleb ajust pin B11. Ka lülitite funktsioonide skeem olemas nüüdseks... Kui vaja, siis
jagan meeleldi...
|
|
|
|
OnuJack
huviline
Registreerunud 10.12.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 08.01.08 15:42
|
|
|
naljakas oli see, et pikkade kellade jaoks oli õlisurve ja õlitemp pistik olemas ja täitsa töötab... vb olla on varem teised kellad olnud. Samuti on
veel mingi lahtine otsik armatuuri juhtmekimbus ning samuti on mootoriruumis mõned lahtised otsad... huvitav mis need küll olla võiks...
Edu...
Lisasin sind enda msni
|
|
|
|
equilibrium
huviline
Registreerunud 10.04.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 08.01.08 16:06
|
|
|
Mul seisab tahhoka ja kompu kuluandmete seadmine veel ees. Kuna siin yhel klubilisel kellega asjad olen ajanud on l2pakas ja s6bral a6 c4 siis tuleb
m6lemale sobiv aeg leida. Plaanin ise nii teha, et m6lema masinaga l2pakamehe juurde, seal kiire kellade vahetus(100 c4 92a, ei lase kelladele
l2pakaga ligi) - l2pakas a6 taha ja v6 jaoks 2ra progeda ning siis kellad tagasi enda masinasse. Igatahes joota ei tule c4 kellade juures midagi.
Progemiseks ju manual gi olemas. Hetkel ootan soojemat ilma, sest kui rool ja airbag maas siis enam syydet ei tohi keerata
Hannes |
Akki on lihtsam see kompuutri juhe kohe selle progetava külge aretada.
|
|
|
Hannespoiss
huviline
Registreerunud 27.11.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 08.01.08 22:46
|
|
|
ei usu et lihtsam, pole ju 6rna aimugi mihuke see kompu oma just on. Pealegi mul kompu valmidust polnud - vinnasin ise neli juhet kangini ja yhe siis
kytusekulu andmeteni. Originaalis jooksid need juhtmed veel kuskile, kui ma ei eksi siis oli neid kaks ja jooksid kuskile mujale kellade
pistikutesse. Aga pole m2lus kindel. Probleem lihtsalt selles, et kellad 4,2l omad aga mul 2,8. Spido neil sama, aga tahhokas ja kompu saavad
signaalist valesti aru ja see vajagi lapakaga oigeks sattida. Kui sel abivalmis klubilisel aega on, siis proovin n2dala lopuks asja korda saada.
Pealegi kellade eest 2ra v6tmine suht kiire tegevus. Rool, airbag ja siis kellad. Kellade k2ttesaamise trikk pole veel p2ris k2es. Neid peab oieti
sikutama, esimene kord sain minutiga k2tte, teinekord pusisin 10 minutit
Ja r6hutan veel. Kelle audi 100 pole kollast kyttekulu juhet, siis 2rge seda otsige. j22tegi otsima. Minul oli miski sinine tumeda triibuga. Kui nyyd
progema hakkan siis t2psustan. Hakkab jooksma kaasreisja jalgade juurest paremalt punasest releest. Seal kuus pesa, v2lja tuleb keskmisest kahest.
Edu, hannes
PS! kui progemine ei onnestu, siis myya 4,2l S4 valged kellad Ja yks asi
veel, musta taustaga kellad on ilusti loetavad 24h. Kuid need seffid valge taustaga on p2eval viludaga ika v2ga kakasti loetavad - IMO.
|
|
|
OnuJack
huviline
Registreerunud 10.12.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 09.01.08 10:18
|
|
|
ei usu et lihtsam, pole ju 6rna aimugi mihuke see kompu oma just on. Pealegi mul kompu valmidust polnud - vinnasin ise neli juhet kangini ja yhe siis
kytusekulu andmeteni. Originaalis jooksid need juhtmed veel kuskile, kui ma ei eksi siis oli neid kaks ja jooksid kuskile mujale kellade
pistikutesse. Aga pole m2lus kindel. Probleem lihtsalt selles, et kellad 4,2l omad aga mul 2,8. Spido neil sama, aga tahhokas ja kompu saavad
signaalist valesti aru ja see vajagi lapakaga oigeks sattida. Kui sel abivalmis klubilisel aega on, siis proovin n2dala lopuks asja korda saada.
Pealegi kellade eest 2ra v6tmine suht kiire tegevus. Rool, airbag ja siis kellad. Kellade k2ttesaamise trikk pole veel p2ris k2es. Neid peab oieti
Ja r6hutan veel. Kelle audi 100 pole kollast kyttekulu juhet, siis 2rge seda otsige. j22tegi otsima. Minul oli miski sinine tumeda triibuga. Kui nyyd
progema hakkan siis t2psustan. Hakkab jooksma kaasreisja jalgade juurest paremalt punasest releest. Seal kuus pesa, v2lja tuleb keskmisest kahest.
Edu, hannes
veel, musta taustaga kellad on ilusti loetavad 24h. Kuid need seffid valge taustaga on p2eval viludaga ika v2ga kakasti loetavad - IMO.
|
kütusekulu arvestajat saab nuppudest ka reguleerida - nö kohendada... endal see töö veel ees. ei tea kui palju seda kohendada annab... see fail mille
sulle saatsin - selles on reguleerimise kohta ka juttu
|
|
|
|
equilibrium
huviline
Registreerunud 10.04.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 09.01.08 12:54
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: equilibrium
Hannes |
Akki on lihtsam see kompuutri juhe kohe selle progetava külge aretada. |
Sellel teisel on see võimalus ikka olemas?
Pistiku joonis näitab et see ühendus ei ole kasutusel.
|
|
|
OnuJack
huviline
Registreerunud 10.12.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 12.01.08 14:49
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: OnuJack
Edu, hannes
|
kütusekulu arvestajat saab nuppudest ka reguleerida - nö kohendada... endal see töö veel ees. ei tea kui palju seda kohendada annab... see fail mille
sulle saatsin - selles on reguleerimise kohta ka juttu |
Nii - otsad said veetud, kuid vaid reset nupp toimib ning bensukulu ikka ei näita. leidsin selle juhtme ka sealt üles kust sina otsida soovitasid.
mingit releed mul seal küll ei ole - on nagu pistik mis läheb üle teiseks pistikuks (vooluringi vahelüli nagu lihtsalt oleks).
Huvitav milles asi - on siis mingi relee puudu vui midagi muud kakasti (juhtmed sai nii veetud kuidas skeem näitab). Küsimus ka veel see, et kas
edasi/tagasi nupud on tummad kui bensukulu signaali peale ei tule.
any idea?
|
|
|
|
Lehekülgi: 1 2 3 4 |