Lehekülgi: 1 2 3 .. 8 |
jottess
huviline
Registreerunud 28.07.03
Kasutaja on eemal
Auto: Audi 80 (B4) 1,9 TDI; Audi A4 Avant (B6) 2,5 TDI; Audi A4 Avant (B9) 2.0 TDI
|
postitati 18.09.03 06:53
|
|
|
kompuutri paigaldus
Kas keegi on kokku puutunud ka B4-le kompuutri ehk pardaarvuti paigaldamisega? Mõtlen, et kui hankida kompuutriga 'kellad', kas kompu hakkab
sellisel juhul toimima autol, mis algselt on ilma olnud. Et kas ajust e ECU-st tuleb kaabeldus 'kelladeni' nii ehk naa? Ning kas samamoodi
on juhtmed veetud 'kellade' ning kojamehe lüliti vahele juba tehase poolt? Ja kas see kompuuter TDI (1Z) kone puhul ka midagi näitama hakkab
üldse? Kogu asjassepuutuv info on teretulnud.
|
|
|
joosu
huviline
Registreerunud 02.10.02
Kasutaja on eemal
|
postitati 18.09.03 07:07
|
|
|
ICE selle asjaga tegelenud,küsi temalt.
|
|
|
ICE
klubiliige ac aasta auto 2006 võitja
Registreerunud 27.09.02
Kasutaja on eemal
Auto: BMW F11, BMW E46 Coupe Tracktool
|
postitati 18.09.03 07:56
|
|
|
Niih... Sul on Tdi? Ise olen uurinud just bensukate kohta. Alates vist 2,3 oli valmidus just kütusekulu kohta olemas(kollane pistik armatuuri all)
Muud juhtmed jooksevad jah kohale aga need hakkavad sul näitama ainult keskmist kiirust mingi ajaperioodi kohta ja taimerit ehk siis kõige mõtetumat
infot. Kojamehe lüliti ja kellade vahel juhtmeid ei ole, samas on need ise suht lihtne valmistada. Ja üks asi on veel see, et seal armatuuri taga on
üks pistik, mis muidu oli vist 15pin aga Autocheck variantidel 10pin. Ehk siis pead teadma, et kas sul on peal autocheck või minichck. Kui autocheck
siis saad endal selle jama käima kui minicheck siis kardan, et ei saa.
Pikk ja segane tekst tuli aga kuna mul see kompu olemas siis võid mult seda laenata ja kui töötab siis ka ära osta. Mul on olemas ka kojamehe lüliti.
Juhe tuleb endal siis uuesti teha.
|
|
|
|
doktorms
huviline
Registreerunud 30.07.03
Kasutaja on eemal
Auto: Audi 80 1.8 (1987 a.)
|
postitati 24.03.04 23:58
|
|
|
Kui kedagi huvitab:
http://www.4ringe.de/bordc.htm
http://www.meckisfaq.de/viewtopic.php?t=92&highlight=bordcomputer
Kui saksa keelest aru ei saa, siis:
http://www.google.com/language_tools?hl=en
Juhiks tähelepanu sellele, et antud skeemides võib vigu olla. Mina pidin Audi 90 (1989) pealt võetud kompuutri jaoks neid otsi ringi tõstma. Audi 80-l
võttis antud kompu pildi küll ette (arvutas ka keskmist kiirust ja aega), aga kütusekulu ei õnnestunud mõõtma saada. JN mootori ajust (KE-Jetronic)
tundub küll signaal tulevat (ossiga on PWM ilusti näha), kuid pardaarvutile see millegipärast ei sobi. Ehk on skeemis ka selle koha peal viga (ajust
tuleva küttekulu signaali lasin pistiku T10 10 otsale)?!
On äkki kellelgi B3 (typ 89)
jaoks elektriskeemi, kus oleks ka kompuuter hõlmatud (seni nähtud skeemidel netis ja 80/90 remondiraamatus seda ei ole)?
Jõud köidab alati madalate moraalsete omadustega inimesi. (A. Einstein)
|
|
|
|
Dantee
huviline
Registreerunud 06.01.04
Kasutaja on eemal
Auto: BMW 320
|
postitati 25.03.04 14:01
|
|
|
Tsitaat: | Esialgne postitaja ICE
Niih... Sul on Tdi? Ise olen uurinud just bensukate kohta. Alates vist 2,3 oli valmidus just kütusekulu kohta olemas(kollane pistik armatuuri all)
Muud juhtmed jooksevad jah kohale aga need hakkavad sul näitama ainult keskmist kiirust mingi ajaperioodi kohta ja taimerit ehk siis kõige mõtetumat
infot. Kojamehe lüliti ja kellade vahel juhtmeid ei ole, samas on need ise suht lihtne valmistada. Ja üks asi on veel see, et seal armatuuri taga on
üks pistik, mis muidu oli vist 15pin aga Autocheck variantidel 10pin. Ehk siis pead teadma, et kas sul on peal autocheck või minichck. Kui autocheck
siis saad endal selle jama käima kui minicheck siis kardan, et ei saa.
Pikk ja segane tekst tuli aga kuna mul see kompu olemas siis võid mult seda laenata ja kui töötab siis ka ära osta. Mul on olemas ka kojamehe lüliti.
Juhe tuleb endal siis uuesti teha. |
Kas jutt sellest pistikust, mis kollast värvi ja kinnitatud kella taga "pimeda" pirka külge? Kas sihuke vidin hakkaks siis ka minu masinal
vunkama? (krt teema hakkab mind kah huvitama?!)
|
|
|
doktorms
huviline
Registreerunud 30.07.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 25.03.04 15:28
|
|
|
Kui kollane pistik on, siis on lootust tööle saada tõesti. Igaks juhuks võiks ossiga vaadata, mis ja kas signaal tuleb (peab tulema pulsi pikkusega
moduleeritud signaal).
|
|
|
|
brunnts
huviline
Registreerunud 16.06.03
Kasutaja on eemal
Auto: Audi 80 B4 2,3
|
postitati 27.03.04 17:11
|
|
|
Kuidas ma teada saan kas mul on autocheck või minichck?
Life is hard. It's harder if u're stupid.
|
|
|
|
doktorms
huviline
Registreerunud 30.07.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 27.03.04 17:48
|
|
|
Inc13 S2-l on näha autocheck (kompuutri displei peal):
http://www.hot.ee/inc13se/a80-13.JPG
|
|
|
|
brunnts
huviline
Registreerunud 16.06.03
Kasutaja on eemal
Auto: Audi 80 B4 2,3
|
postitati 27.03.04 17:58
|
|
|
Tsitaat: |
Inc13 S2-l on näha autocheck (kompuutri displei peal):
|
Aga mul ju pole kompuutrit.
Life is hard. It's harder if u're stupid.
|
|
|
|
doktorms
huviline
Registreerunud 30.07.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 27.03.04 18:31
|
|
|
Kui sul on selline displei, nagu Inc13-l, siis on sul autocheck, aga kui sul on seal lihtsalt märgutulekesed (b3 - 2tk, b4 - 4tk?!), siis minicheck.
|
|
|
|
rak-kim
huviline
Registreerunud 23.05.04
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A6 1995
|
postitati 13.06.04 08:27
|
|
|
ei hakanud uut teemat tegema ja küsin siit.
autoks on audi A6 1995a 2.6v6
et sis praegu pole seda kompuutrit mis näitaks kütusekulu jne.(koht on olemas pimedad ees- 4 lahtrit).
aga mis tegema peab selleks et see lisada - kas saab üldse? mis rahadest jutt võib olla?
|
|
|
hornet
huviline
Registreerunud 29.10.03
Kasutaja on eemal
Auto: Kahjuks enam mitte audi aga sakslane ikka.
|
postitati 05.12.04 10:22
|
|
|
Lisaksin siia ka oma küsimuse? On keegi oma NG mootoriga B4-jale ka kompuutri ise peale pannud? Oleks muidu kellegil minu B4-jale sobivat kompuutrit
pakkuda? Hetkel autol minicheck!
|
|
|
john
huviline
Registreerunud 07.01.03
Kasutaja on eemal
Auto: Audi 90 GTO, Audi 90 Treser, Audi 200 Quattro, El Camino 5.7
|
postitati 06.08.05 16:31
|
|
|
Kiskusin vana teema ylesse kuna ostsin B4 kompuutri mille on autochek. Tõlkisin selle suure -> http://translate.google.com/translate?hl=en&sl=de&u=http://www.4ringe.de/bordc.htm&prev=/search%3Fq%3Dhttp://www.4ringe.de/bordc.htm%26hl%3Den%26lr%3Dlang_et%26cr%3DcountryDE
<-kompu ristamise ära ja sooviks teada kas tasub sellega yltse jamama hakata. Kas on lihtsam osta kuskilt minichekiga compu
Täna proovisime Tige_Kalaga seda tõõle saada ja õnnestus aga tänu autocheile vilguvad igasugused tulukesed compul mis tegelikult ei peaks vilkuma.
Kompu näitas siis keskmist kytuse kulu, sõidu aega ja midagi oli veel
Kui keegi soovib autochekiga comput minicheki vastu vahetada siis annaks ka pisikese kompensatsiooni Aga ehk leidub ka keegi julge kes selle ristamise ette võtab
|
|
|
|
Graabel
klubiliige
Registreerunud 25.09.02
Kasutaja on eemal
|
postitati 23.09.05 12:56
|
|
|
Probleem kompu paigaldamisel, puudu kollane kütusekulu signaali juhe
Plaanisin panna autole kompuutri. Kõik asjad olemas tahtsin kylge keerata aga puudub see kollane juhe mis annax signaali keskmise ja hetkelise
kütusekulu kohta. Samas avastasin, et mul on olemas juhe autochecki jaox. Kust muidu see kytusekulu jaox signaali juhe tuleb ning kas seda on võimalik
ise vedada. Kas see peax tulema ajust või pritsungist????
Autox Audi B4 avant 2,6 94a.
Või on keegi kellel on B4 2,6 või 2,8 motoga ning kompuutriga ja kes olex nõus laskma natuke lähemalt seda uurima
|
|
|
errkk108
huviline
Registreerunud 14.06.05
Kasutaja on eemal
|
postitati 28.09.05 20:29
|
|
|
kompuuter huvitaks mind ka! kollane pistik on autol seal kellade taga vaba!auto 2,6 v6 94a.
kui kellelgil on müüa siis võiks teada anda
|
|
|
Graabel
klubiliige
Registreerunud 25.09.02
Kasutaja on eemal
|
postitati 29.09.05 06:46
|
|
|
Kas sul see kollane pistik on 5 juhtmega või 1-ga. Kui 5 juhtmega siis temperatuurinäidiku oma. B4 ei ole see benakulu juhe seal niisama vedelemas
nagu B3-l. Eile leidsin endal siis selle juhtme ylesseja hakkas hetkelist kytusekulu näitama. Mul vaja veel natuke selle kallal toimetada aga mingi
hetk teeb korraliku teema selle kohta.
|
|
|
ACE16V
huviline
Registreerunud 12.03.03
Kasutaja on eemal
Auto: Audi80AvantQuattro / DUCATI_M900
|
postitati 29.09.05 07:48
|
|
|
Kus see ots ennast siis peitis? Või vedasid ajust uue juhtme?
|
|
|
ICE
Registreerunud 27.09.02
Kasutaja on eemal
|
postitati 29.09.05 07:51
|
|
|
Kollane juhe oli ühe pistiku küljes tühjalt- seda siis V6 mootoriga. R5 mootoriga ajust tuleb juhe kindlalt, selle ma leidsin. Hetkel pole veel
avastanud aint, et kuhu ta armatuuri alla jookseb. Natukene mässamist veel ja siis teeme eestikeelse õpetuse kompuutri-installist kõigile
|
|
|
|
ACE16V
huviline
Registreerunud 12.03.03
Kasutaja on eemal
Auto: Audi80AvantQuattro / DUCATI_M900
|
postitati 29.09.05 11:46
|
|
|
Tublid!
Ootan huviga seda teemat.
|
|
|
errkk108
huviline
Registreerunud 14.06.05
Kasutaja on eemal
|
postitati 29.09.05 12:04
|
|
|
ma seal nägin ühte kollast klotsi mis niisama seal oli! oli jah mitu juhet küljes! aga kus see ühene juhe seal olla võix?!
äkki keegi oskab öelda kust see pardakompuuter osta ,sest mul nagunii uus vaja osta!,mõtlesin et ostan siis kohe pardakompuutriga!
|
|
|
john
huviline
Registreerunud 07.01.03
Kasutaja on eemal
Auto: Audi 90 GTO, Audi 90 Treser, Audi 200 Quattro, El Camino 5.7
|
postitati 29.09.05 15:17
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: errkk108
ma seal nägin ühte kollast klotsi mis niisama seal oli! oli jah mitu juhet küljes! aga kus see ühene juhe seal olla võix?!
äkki keegi oskab öelda kust see pardakompuuter osta ,sest mul nagunii uus vaja osta!,mõtlesin et ostan siis kohe pardakompuutriga!
|
See pistik on yhendatud bensuanduri kylge. Kuhu täpsemalt seda ei tea. Kuna see kompu näitab ikkagi keskmist bensukulu ja bensuga seotud numbreid siis
loogiline on otsida paagist või paagi juurst kus andur asub.
|
|
|
|
Graabel
klubiliige
Registreerunud 25.09.02
Kasutaja on eemal
|
postitati 30.09.05 20:15
|
|
|
See kollane juhe tuleb siiski ajust...
|
|
|
errkk108
huviline
Registreerunud 14.06.05
Kasutaja on eemal
|
postitati 02.10.05 13:17
|
|
|
krt ma ei tea isegi kus see aju on!
äkki keegi oskab öelda?
Kas see on seal pagassi vasaku katte taga?
|
|
|
ICE
Registreerunud 27.09.02
Kasutaja on eemal
|
postitati 02.10.05 14:35
|
|
|
Audi 80 aju asukoha ja eemaldamise kohta on siin foorumis juttu olnud juba küll ja küll.
|
|
|
|
errkk108
huviline
Registreerunud 14.06.05
Kasutaja on eemal
|
postitati 02.10.05 15:40
|
|