Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema Tee uus küsitlus
 Lehekülgi:  1  2
Autor:
Pealkiri: Talverehv 2007 - soosikud (Vastuseid: 32 | Vaatamisi: 4496)
AudiTeam
klubiliige
ac aasta auto 2012 & 2013 võitja

Registreerunud 30.04.03
Kasutaja on eemal

Auto: Audi S7 Sportback & Sport Quattro "Lang"

postitati 05.11.07 09:41 Tsiteeri
Talverehv 2007 - soosikud

Mis on siis 2007 aasta talverehvidest soosikud?
On keegi juba kuskilt lugenud mingeid testide tulemusi?

Endal vist plaan ära proovida see aasta Nokia HKPL-5 (igapäeva auto alla)

Kuubikule lähevad endiselt alla "jääraja parimad" Nokia HKPL-2

Eelnevad talved olen sõitnud Gislaved NFS-3ga ei saa ka ühtegi halba sõna öelda - ainukene asi vist mis on, et kui korralikult sisse ei sõida siis naelad kipuvad suht ruttu välja tulema.

Smoke Quattro Tires - Not Drugs
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
andero
klubiliige

Registreerunud 03.09.03
Kasutaja on eemal

Auto: audi a6 3.0 TDI Quattro

postitati 05.11.07 10:11 Tsiteeri

TM testi võitis HKPL5. Teisel kohal oli Michelini X-Ice North.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi
MaQQu
klubiliige

Registreerunud 15.12.02
Kasutaja on eemal

postitati 05.11.07 10:39 Tsiteeri

Tehnikamaailma lühikokkuvõte (naastrehvid):

1) Nokian Hakkapeliita 5

9punkti
5tärni

Hea - Pidamine jääl ja lumel, Sõiduomadused jääl ja lumel.
Halb - Asfaldil keskpärane

2) Michelin X-Ice North

8,9punkti
5tärni

Hea - Pidamine jääl. Lihtsalt juhitav ja loogilise käitumisega igal pinnal
Halb -

3) Continental ContiWinterViking2

8,4punkti
4tärni

Hea - Pidamine jääl. Head asfaldiomadused
Halb - Stabiilsus ebatasasel teel

4) Gislaved Nord Frost 5

8,4punkti
4tärni

Hea - Pidamine jääl. Sõiduomadused jääl ja lumel
Halb - Möödumiskatse asfaldil

5) GoodYear Ultragrip Extreme

8,3punkti
4tärni

Hea - Hea käitumine lörtsilius. Sõiduomadused jääl ja lumel
Halb - Sõiduomadused asfaldil

6) Vredestein Icetrac

8,3punkti
4tärni

Hea - Sõiduomadused asfaldil. Pidamine jääl.
Halb - Pikipidamine lumel. Rehvimüra.

7) Pirelli Winter Carving Edge

7,9punkti
3tärni

Hea - Sõiduomadused asfaldil. Juhitavus jääl.
Halb - Rehvimüra.

8) Bridgestone Noranza 2

7,7punkti
2tärni

Hea - Pidamine jääl.
Halb - Stabiilsus. Rehvimüra.

9) Hankook I*Pike

7,7punkti
2tärni

Hea - Käitumine lörtsilius.
Halb - Juhitavus igasugustes teeoludes.

10) Barum Norpolaris

6,8punkti
1tärn

Hea - Pidurdamine märjal asfaldil.
Halb - Pidamine talveoludes. Juhitavus kõigi teeoludega

11) Kingstar W411

6,3punkti
0tärni

Hea -
Halb - Pidamine talvetingimustes. Juhitavus igasugustes teeoludes.

Üldiselt soovitan terve artikli läbi lugeda, päris informatiivsed on TM iga-aastased testid. Ise otsustasin Goodyear Extreme kasuks, kaalusin pikalt, aga meeldis selle rehvi hinna/kvaliteedi suhe.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
rocket
huviline

Registreerunud 13.10.04
Kasutaja on eemal

Auto: 40 TFSI

postitati 05.11.07 10:56 Tsiteeri

2006/2007 talv viis uhiuutelt Gislaved NF5'delt palju naelu, pean samuti kurtma :-(

Diagnostika, elektriküsimused. Lisade paigaldus ja õpetamine A6 C4-C8 ja A4 B5-B9'le. Pealinnas HELISTA 562-56789 !
Müüa püsikiirushoidja koos paigaldusega , Vaata ka: Cruise Control, :: Kompuuter ,:: LED orig. numbrituled ja salongivalgustus
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Kirsa
huviline

Registreerunud 20.05.04
Kasutaja on eemal

Auto: Audi Coupe Q 20v

postitati 05.11.07 11:08 Tsiteeri

Et siis jäärajale on endiselt Hakkapeliita 2 parim.
Kas selle kloon Master Nordic 2 kvalifitseerub ka?

Mul on neid mastereid olnud kaks komplekti, esimesed pidasid nagu paremini, et see oleneb vist joppamisest ka kui hästi naelad pandud on.

Aga eelmine talv Võrtsu peal pidasid nagu lukase Vallai protid ja rst conti winterviking 2-d paremini. See võis muidugi ka tunduda, sest, ajad olid ikkagi minul paremad.

Aga naelad ulatusid mõlemal rehvil palju rohkem välja kui minu masteritel, ehk sellest see parem pidamine ka?

Kirsa@otsib jäärajaks papusid.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
MartinCS
huviline

Registreerunud 28.03.06
Kasutaja on eemal

Auto: S4 BiT 232kW Oettinger + esivanema A6 C6 3,0TDI Q 171kW '07

postitati 05.11.07 11:32 Tsiteeri

See ei lähe küll 100% teemasse, aga tekkis üks küsimus- ostsin eelmisel talvel uued Pirelli Wintercarving'ud. Aga no mitte kuskilt ei ole leidnud, mida teised arvavad nendest rehvidest. Endal pole nagu millegagi suurt võrrelda, pidamine tundus päris hea. On kellelgi kogemusi ja oskab võrrelda neid. Tean kas peaks vaatama ka midagi paremat, või võin rahule jääda olemasolevaga. :)

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi
Eero
meeskond

Registreerunud 29.10.04
Kasutaja on eemal

Auto: B2 2dq

postitati 05.11.07 11:55 Tsiteeri

eelmine aasta sõitsin NF5 195/65 R15 rehvidega, sissesõidu tegin küll libedal ajal, aga üsnagi tagasihoidlikult, kuna väga külma eelmine aasta ei olnud siis jäärajal sain nendega ainult paar korda käia. selle võrra said nad vist lumel mille alla asfalt, rohkem vatti.

naelu tuli talvega igalt rehvilt keskmiselt 4 tk välja.

see aasta võtsin samuti NF5, ainult et 205/55 R16, veidike madalamad ja asfaltil (kus tegelikult terve talve enamvähem sõidabki) pole enam sellist ujumist, nagu 15 tollistega oli.

kogemus ka eelmisest aastast UG500'ga, tõsi küll esiveolise masina all, ja kogemus on väga negatiivne. võimalik, et asi muidugi selles esiveos ja jaapani autos. üldiselt olen NF5'le truuks jäänud.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
MaQQu
klubiliige

Registreerunud 15.12.02
Kasutaja on eemal

postitati 05.11.07 12:05 Tsiteeri

NB !! Naastrehvide naastude väljatulemises on tohutu vahe, kas auto on esi/taga või neliveoline. Võin julgelt lubada, et neliveolisel masinal ei tule ka kahe-kolme talvega nii palju naaste välja kui üheveolisel ühe talvega, seda siis sama sõidustiili juures. Eelmised kaks talve olen kasutanud NordFrost 3 rehve ja väga rahul nendega. Naaste välja tulnud minimaalselt.

poleoluline
huviline

Registreerunud 25.05.06
Kasutaja on eemal

Auto: A8 4,2 Q

postitati 05.11.07 12:12 Tsiteeri

Minul sai eelmine sügis Nokian Hakkapeliita 4 alla... ja naelad puha alles :o
Seega uusi soetama ei hakka - ajan sel talvel veel nendega läbi :cool:

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
Mario81
huviline

Registreerunud 28.01.06
Kasutaja on eemal

postitati 05.11.07 12:53 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: mth

kogemus ka eelmisest aastast UG500'ga, tõsi küll esiveolise masina all, ja kogemus on väga negatiivne. võimalik, et asi muidugi selles esiveos ja jaapani autos. üldiselt olen NF5'le truuks jäänud.

minul just need ug500 all teist talve nüüd.
müra autos vöiks väiksem olla aga muidu väga ok.
sai siis käidud jäärajal ka eelmine aasta ja pidas väga hästi.
korralikult sissesöidetud ja naelakadu oli vist 2tk

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
raivo
huviline

Registreerunud 15.11.02
Kasutaja on eemal

postitati 05.11.07 12:55 Tsiteeri

Oma autole said alla Continental Winterviking3 (või oli 2, ei mäleta, aga see kõige uuem mudel), lamellid mõõdus 205/55 R16.
Hetkel küll ainult kiidusõnad, auto muutus vaiksemaks ning väikest jääkirmet sai juba ka tunda ning pidamine oli 5+

Julgeks soovitada küll. Vist oli ka viimase TM-i lammelide testivõitja. :)

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Jaanus100
huviline

Registreerunud 10.11.04
Kasutaja on eemal

Auto: Corolla

postitati 05.11.07 13:14 Tsiteeri

Olen samuti truuks jäänud gislaved NF3-dele, rehvi omadused kadusid alles siis kui märgid peaaegu väljas, nii et ka see aasta samadega(ikka siis uute, mitte kulunud:D), samas on ka väga head kogemused Good Year UG 400-dega aint nendega oli külglibisemine kuidagi kerga tekkima.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
Tort
huviline

Registreerunud 16.09.07
Kasutaja on eemal

Auto: A4 2.6

postitati 05.11.07 13:20 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: AudiTeam

Kes sulle rääkis seda, et nad jääraja parimad on? Mul just needsamad rehvid sellel talvel kasutuses :D.

AudiTeam
klubiliige
ac aasta auto 2012 & 2013 võitja

Registreerunud 30.04.03
Kasutaja on eemal

Auto: Audi S7 Sportback & Sport Quattro "Lang"

postitati 05.11.07 14:11 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Tort
Tsitaat:

Kes sulle rääkis seda, et nad jääraja parimad on? Mul just needsamad rehvid sellel talvel kasutuses :D.

Polegi keegi rääkinud, pigem olen nendega pidevalt jäärada sõitnud. Ehe näide klubi jääraja üritustelt kui osavõtja sõitis x rehviga tagumisi aegu ja peale rehvide vahetust sõideti kohe esimene aeg välja siis peaks nad vist ikka suht head olema.

Sama võib ka järeldada ürituste aegadest kes kasutasid seda rehvi - rehv tegi väga hästi oma tööd kui nad olid uued ja naeld kõik alles. Mäletan ka osavõtjat kes sõitis vanema sama rehviga ja pidamine oli väga vilets jälle.

"Jääraja parimad" olid muidugi ka jutumärkides!

Smoke Quattro Tires - Not Drugs
Tort
huviline

Registreerunud 16.09.07
Kasutaja on eemal

Auto: A4 2.6

postitati 05.11.07 14:48 Tsiteeri

Tsitaat:
"Jääraja parimad" olid muidugi ka jutumärkides!

Jajah, märkasin küll. Niisama tundsin huvi. Ega ma piirolukordi niikuinii kompama ei hakka teadlikult ja selle brändi rehvid päris saast ei saa olla ka, saan ilusti hakkama nendega ma usun :). Libedat pole veel olnud samas, ei oska kommenteerida.

Rst
huviline

Registreerunud 06.10.04
Kasutaja on eemal

Auto: hall metallik diisel Q

postitati 05.11.07 15:14 Tsiteeri

Eelmine talv sai sõidetud Continental WinterViking 1 naastudega. Mõõduks oli 195/65/r15. Pidamine oli minu arust väga hea ning mis põhiline, et rehvid olid meeletult vaiksed. Umbes 30-ga sõites on sellist naastude klõbinat kuulda aga nagu mõne rehvi puhul naastude undamist maantee kiirusel küll ei täheldanud.
Essi all pidasid ka naelad suht hästi sees nii umbes 80% on kindalsti olemas.

ex-Audi S4 2.2T - 609hp/846Nm rattast mõõdetuna
10.9sec@210km/h, 1km 268km/h, 1miil 295km/h
tarkur
huviline

Registreerunud 15.07.07
Kasutaja on eemal

Auto: audi a6 2,5 tdi audi q7 sidrun berlingu

postitati 06.11.07 15:48 Tsiteeri

tere siis teile.kas kellelgi on kogemust olnud selliste naastrehvidega nagu Wanli WinterChallenger.ei kuulu siia teemasse,aga narr ka uut selle pärast teha.ette tänades

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U
Maestro
huviline

Registreerunud 07.02.07
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A6 Avant 2,8 142kw -98

postitati 06.11.07 16:40 Tsiteeri

mul olid eelmine aasta kasutusel Wanli Winterchallenge (sain autoga kaasa) , totaalne ebaõnnestunud rehv arvan mina... igal rehvil on vähemalt 10 naela kadunud ja sama palju ka ära murdunud, hetkel kasutan Vredestein Icetrac ja olen rahul! :P

madu
huviline

Registreerunud 31.07.07
Kasutaja on eemal

Auto: A8 D4

postitati 06.11.07 16:43 Tsiteeri

Neljapäevast läevad alla Hakkapeliitta 5, kommentaare ise ei oska öelda, aga testid näitavad, et rehvid on hinda väärt. Rehvid pole koht, mille pealt kokku hoida...eriti kui sellest võib sõltuda enda turvalisus

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U
villu157
huviline

Registreerunud 08.02.03
Kasutaja on eemal

Auto: VW Passat 2.0 TDI DSG

postitati 06.11.07 16:51 Tsiteeri

Ise võtsin bridgestone noranza 2, kuna hind oli see mis sai määravaks. Natu võiksid vaiksemad olla. Libedat pole veel proovida saanud.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Skype Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
Kaits
klubiliige

Registreerunud 01.03.03
Kasutaja on eemal

Auto: RS 6 Avant

postitati 06.11.07 17:02 Tsiteeri

Mul jäid Nokiani HKPL5-d ostmata, sest ei saanud kusagilt 2007 toodetud rehve. 2006 TM testis olid need kõige suurema müraga rehvid üldse ja 2007 testis olid nad naastudest vaikseimad. Väidetavalt mingi uuenduse läbiteinud. Kuna ei suutnud tuvastada, mis hetkest vaikseid tootma hakati, siis ainuke kindel variant oleks olnud osta 2007 toodetud jooks...
Selle raha eest suurt müra kannatada oleks liig mis liig.

GoodYear Ultra Grip Extreme sai valitud. Pole veel alla saanud, seega ei oska neist midagi rääkida.

Teemo
klubiliige

Registreerunud 15.10.05
Kasutaja on eemal

Auto: Audi Quattro

postitati 06.11.07 19:00 Tsiteeri

Tsitaat:
Mis on siis 2007 aasta talverehvidest soosikud?
On keegi juba kuskilt lugenud mingeid testide tulemusi?

Endal vist plaan ära proovida see aasta Nokia HKPL-5 (igapäeva auto alla)

Eelnevad talved olen sõitnud Gislaved NFS-3ga ei saa ka ühtegi halba sõna öelda - ainukene asi vist mis on, et kui korralikult sisse ei sõida siis naelad kipuvad suht ruttu välja tulema.

Kui mäletad, siis kunagi Lasnamäe kärjääris näitasin sulle kuda mu originaal Hakkapelliita 4 polnud pea üldse kulunud, teil olid vist need HP2 jäljendiga x marki rehvid.
Ise arvan, et Hakkapelliita 2 on samuti väga hea, jääl kindlasti muudest üle, kuid 4 omab rohkem veeresuunalisi naelaridu ja kandilisi naelu. Seega kui HKP5-le hammas ei hakka, siis 4 on samuti väga hea valik.
Müra üle ei vaidle.

margus0000
huviline

Registreerunud 20.02.04
Kasutaja on eemal

Auto: audi a3

postitati 06.11.07 19:31 Tsiteeri

Minu autol all Michelin X-Ice North ,praeguseks ainus miinus on kõva müra, muidu päris head rehvid

tanel
huviline

Registreerunud 09.07.03
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A4 Avant

postitati 06.11.07 19:45 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: margus0000
Minu autol all Michelin X-Ice North ,praeguseks ainus miinus on kõva müra, muidu päris head rehvid

Oman samu rehve, ning samat miinust seoses nendega (müra/undmine suht suur). Hetkel muud lisada ei oska, eks talvejooksul ole näha.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
Kaaku
huviline

Registreerunud 11.10.04
Kasutaja on eemal

Auto: Audi Cabriolet, A6 C7.5 Competition, RS4 B7

postitati 06.11.07 20:23 Tsiteeri

Kolmandat talve lähevad alla Michelin X-Ice North. Terve jooksu peale on selle ajaga kadunud 3-4 naela.
Müra ehk tõesti pisut suur. Kompenseerimiseks on pigimatt ja muusika :)

Lehekülgi:  1  2
Tee uus teema Tee uus küsitlus

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 20]
[PHP: 36.6% - SQL: 63.4%]