Lehekülgi: 1 2 |
furvios
huviline
Registreerunud 24.06.07
Kasutaja on eemal
Auto: VW Passat 4-Motion
|
postitati 04.09.07 08:00
|
|
|
Autotulepirnid Super White H4
Vaatasin siis neid: http://ladu24.ee/index.php?p=1&kat=7008&search=1&x=38344 pirne ja tekkis küsimus et kas nad on paremad endal praegu
peal olevatest OSRAM Cool Blue pirnidest ??
Ise arvan et Osramid on paremad.. Kas keegi targem lükkab selle väite ümber?
Ja teine küsimus oleks kas neil on Xenon effekt suurem kui Osramitel?
|
|
|
wookie
huviline
Registreerunud 21.02.07
Kasutaja on eemal
Auto: A80 B4 Quattro 2.6 '94, VW Passat 4Motion '01, Audi A6Q C7 '11
|
postitati 04.09.07 10:08
|
|
|
Osrami Cool Blue'le on peale kirjutatud 4000K ja noh... on selline valkjas jah. Nende Super White'dega küll kogemus puudub, kuid need tunduvad veel
sinisemad olevat (4150K).
Mulle isiklikult tundub see sinine filter, eriti koos "xenon look"'iga sügavalt mõttetu. Enda auto tuledest viskasin hiljuti Cool Blued välja ja
panin ilma sinise filtrita Silverstarid asemele. Nähtavus sai kohe hulka parem...
|
|
|
cmp
huviline
Registreerunud 18.05.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 04.09.07 11:56
|
|
|
ma pead küll ei anna, aga ma arvan, et silmaga küll 4000K ja 4150K vahet eristada ei suuda
|
|
|
Choise
huviline
Registreerunud 13.08.07
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A6
|
postitati 04.09.07 13:07
|
|
|
Ei oska küll antud pirnide kohta midagi öelda aga olen proovind igasugu nn "häid ja paremat nähtavust andvaid pirne"
Esitex kõik need sinakat ehk siis valgemat effekti või tugevamat valgust andvate pirnide miinusex on see et iga kolme kuu tagant pead vahetama kui
hästi läeb!
Aga kui tava pirniga nähtavust tahad ja xenon looki taga ei aja siis Phillips Vision Plus oli üx parimaid!
Ise loobusin iga kvartal sellest 300 eegusest välja minekust ja läxin xenonide peale üle!Enam tavapirnidega sõita ei taha ja täistulesid ka otseselt
vaja ei ole
|
|
|
bob
klubiliige
Registreerunud 27.09.02
Kasutaja on eemal
Auto: Audi B2CQ
|
postitati 04.09.07 13:41
|
|
|
Olen ka proovinud erinevaid pirne, kõige parem tundus Philips GT150, väidetavalt 50% tugevam valgus. Siiski ennem rahu ei saabunud kui panin Xenonid

|
|
|
wookie
huviline
Registreerunud 21.02.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 04.09.07 19:33
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Choise
Ei oska küll antud pirnide kohta midagi öelda aga olen proovind igasugu nn "häid ja paremat nähtavust andvaid pirne"
Esitex kõik need sinakat ehk siis valgemat effekti või tugevamat valgust andvate pirnide miinusex on see et iga kolme kuu tagant pead vahetama kui
hästi läeb! |
Need "valged" pirnid on valged imelihtsal põhjusel - sinine filter lõikab maha valgusest punase komponendi. Kui pirnile lihtsalt sinine klaas panna,
siis läheks selle arvelt päris suur osa valgustusest kaduma, kuna inimsilm on selles punasemas osas oluliselt tundlikum kui sinisemas. Seda
kompenseeritakse imelihtsalt - pannakse heledamat valgust andev hõõgniit, mis siiski ei ületa lubatud piirvõimsust. Niisugune hõõgniit on tavalisest
peenem ning loomulikult põleb see kiiremini läbi, eriti veel meie teeolude juures, kus kõik, mis rappuda saab ka rappub. See sinine, õigemini punase
puudumine, tekitab mulje, et valgust oleks nagu rohkem, tegelikult aga ei ole ning kui tabeleid uskuda, siis valgustavad need sinise filtriga pirnid
ainult õige natukene kehvemini kui tavalised harju keskmised filtrita pirnid :-)
Tsitaat: | Algselt postitas: Choise
Ise loobusin iga kvartal sellest 300 eegusest välja minekust ja läxin xenonide peale üle!Enam tavapirnidega sõita ei taha ja täistulesid ka otseselt
vaja ei ole |
Xenon on tore asi, kui ta on õigesti tehtud, kuid lihtsalt H4 auku sobiva xenoni paigaldamine ei ole õigesti tehtud ja ei pruugi tegelikult nähtavust
suurendada (kindlasti suurendab see illusiooni, et nähtavus on suurenenud, kuid see on ohtlik nagu iga teinegi illusioon).
Üldiselt tundub mulle, et autolaternate osas tuleb Daniel J. Sterni seisukohtadega suuresti nõustuda, et ainus viis halogeenidelt xenonite peale üle
minna, on vahetada välja terve tuli - sellise vastu, mis on algselt xenoni jaoks mõeldud. Kui aga tuld ennast mitte välja vahetada, tundub olevat
mõistlik soovitus valida võimalikult suure valgusjõuga H4 halogeenid, mis lubatud piirvõimsust veel ei ületa ning millel mitte mingit sinist filtrit
ei ole, lisaks muidugi vaadata kriitilise pilguga üle reflektorid ning klaasid.
http://www.danielsternlighting.com/tech/bulbs/Hid/conversions/conversions.html
|
|
|
Kirsa
huviline
Registreerunud 20.05.04
Kasutaja on eemal
Auto: Audi Coupe Q 20v
|
postitati 04.09.07 20:05
|
|
|
Pirnidest on siin teemas pikemalt juttu:
http://foorum.audiclub.ee/viewthread.php?tid=32251
Ma olen need variandid kõik ise samadel ja erinevatel autodel läbi proovinud: Osram silverstar ja cool blue ning philips vision plus ja bluevision
ultra.
Minu arvates on siiski bluevision ultra ja cool blue heledamad kui silverstar ja vision plus - kohe ikka kõvasti heledamad. Mul peaks kuskil
võrdluspildid ka olema.
Aga see võib siiski oleneda ka pingest, reflektorist ja siis inimese maitsest ning pinnasest/asfalditüübist millel sõidad.
Kindlasti tekitab "blue" pirn heledama valguse/efekti kui pinge on madal. Vanadel audidel tihti see häda et pirnini jõudev pinge on ainult 11 volti.
Et siis tavaline pirn tundub nagu küünal, aga bluevision midagi ikkagi näitab(või siis tundub).
Võib-olla tõesti päris 14v juures vahe puudub, sedasi pole proovinud.
Aga see jutt, et päris sinised pirnid on jamad, on õige. Üleni sinised pirnid on lihtsalt edevuse pärast olemas ksenoon wannabeedele, aga ma ei ytleks
et bluevision ja cool blue sinised on. Tulemus on kollase asemel lihtsalt valge ning teiseks on sinise filtriga kaetud ainult pirni ots.
|
|
|
Black
klubiliige
Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal
Auto: Q7
|
postitati 04.09.07 20:11
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Kirsa
ning teiseks on sinise filtriga kaetud ainult pirni ots. |
Nope, Cool Blue ja Blue Vision on tervenisti sinise klaasiga, sinine ots on Vision Plus'il.
|
|
|
|
wookie
huviline
Registreerunud 21.02.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 04.09.07 20:19
|
|
|
aga ma ei ytleks et bluevision ja cool blue sinised on. Tulemus on kollase asemel lihtsalt valge ning teiseks on sinise filtriga kaetud ainult pirni
ots. |
No muidugi ei ole nad sinised - see filter ei ole mitte meditsiinis kasutatav "sinise valguse" tekitamise klaas, mis lõikab maha kõik peale sinise,
vaid selline, mis lõikab maha punase osa, mis võtab valguselt ära sellise määrdunudkollase värvingu. (aga see on just see värv, mida me tegelikult
kõige paremini näeme) Põgus netiotsing andis näiteks sellise viite:
http://www.automotivehelper.com/topic511427.htm
Osram H1 Silverstar (NOT Sylvania Silverstar!):
1750 lumens, 350 hours
Osram H1 CoolBlue or Sylvania H1 Silver Star:
1380 lumens, 250 hours
Peaks Philipsi kah kõrvale otsima ja leidma andmed H4, mitte H1 kohta, kuid ka need numbrid on kõnekad...
|
|
|
Kaits
klubiliige
Registreerunud 01.03.03
Kasutaja on eemal
Auto: RS 6 Avant
|
postitati 04.09.07 20:20
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: bob
Olen ka proovinud erinevaid pirne, kõige parem tundus Philips GT150
|
Täiesti nõus.
Samuti on Kirsa jutt õige pingete kohapealt.
|
|
|
Kirsa
huviline
Registreerunud 20.05.04
Kasutaja on eemal
Auto: Audi Coupe Q 20v
|
postitati 04.09.07 20:29
|
|
|
Ma tahaks segaduse vältimiseks rõhutada, et need bluevisionid ja cool blue-d ei ole eriti sinised midagi, ühesõnaga ei meenuta hid'i.
Wannabe sinised ei näita kindlasti midagi.
Teine asi on see, et Audi tuled on by default alati väga kollased ( mis iganes põhjusel siis, minu vana sigari tulede pinge oli 10.8v ntx). Ning
natuke sinisemate pirnidega tuleb kahepeale kokku valge valgus. 
Edit: ma pean silmas ikka nähtavust, et kui kaugele sa näed ja kui hästi sa näed.
Ja peenike hõõgniit... võimalik... olgu. Mul on juba teist aastat samad pirnid sees, ennem jõuan auto maha müüa kui pirnid läbi lähevad. Muidugi jah
minu läbisõit on vähene.
|
|
|
wookie
huviline
Registreerunud 21.02.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 04.09.07 20:37
|
|
|
Ning natuke sinisemate pirnidega tuleb kahepeale kokku valge valgus.
|
"valge valgus" ... milles mitte essugi ei näe. Selle asemel, et süsteem paremaks teha (kasvõi releede abil) paned sa sinna ülekoormusel töötava
pirni (see õhem hõõgniit seda sisuliselt on) ning võtad sellest valgusest siis selle osa, mida sa kõige paremini näeks, ära... No on ju jabur idee?
Valgem ei tähenda valgustavam...
|
|
|
Kaits
klubiliige
Registreerunud 01.03.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 04.09.07 21:37
|
|
|
Aegu tagasi pandi autodele kollaseid tuleklaase... pidavat paremini valgustama, et silm eristab kollast kõige paremini. N.ö. nõuka-aja tuuning. Gaz
veokad sõitsid kollaste udukatega ja RAFid-mossed kollaste klaasidega põhituledega.
Isegi näiteks Audi 200 (5000?) C2-le sai tehasest tellida kollased lähitule klaasid ja C3-le oli valikus ka mingi kollane tule filter.
Nüüd on sinine moes... 
|
|
|
wookie
huviline
Registreerunud 21.02.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 04.09.07 22:25
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Kaits
Aegu tagasi pandi autodele kollaseid tuleklaase... pidavat paremini valgustama, et silm eristab kollast kõige paremini. N.ö. nõuka-aja tuuning. Gaz
veokad sõitsid kollaste udukatega ja RAFid-mossed kollaste klaasidega põhituledega.
Isegi näiteks Audi 200 (5000?) C2-le sai tehasest tellida kollased lähitule klaasid ja C3-le oli valikus ka mingi kollane tule filter.
|
Valgustasidki üsna hästi... See on nn. "selective yellow" - valgus, millest on sinine komponent ära võetud, et ta ei segaks ja ei peegeldaks
valedelt asjadelt (vihm, udu, lumi), eriti kuna sinises alas õiget nägemistaju nii ehk naa ei ole. Udus ja eriti sita nähtavusega väga hea, kuid
kahjuks on sellel valgusel üks halb omadus - kollases valguses ei ole võimalik eristada valget ja kollast teejoont.
http://en.wikipedia.org/wiki/Selective_yellow
|
|
|
jk.
|
postitati 07.09.07 13:56
|
|
|
Ise vahetasin Philips GT150 peale ühe purunemist X-treme Powerite vastu välja. Nimesid nad muidugi oma toodetele välja mõelda ei oska, aga vähemalt
minu arvates on pirnide vahe märgatav. GT150 pirn näitab mingi nurga alt suhteliselt haledat sinakat tooni samas kui X-tremed jätavad pimedas
lumivalge ja väga intensiivse mulje.
Pirnil pole ka mingisugust sinist klaasi: http://www.xp-lamp.com/images/lamp.jpg
|
|
|
Chuulo
huviline
Registreerunud 10.12.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 07.09.07 15:45
|
|
|
aga millised H4 pirnid siis lõppude lõpuks kõige paremad on?
Plaanis kah osta.. aga üks kiidab üht teine neist..
Tahan maksimaalset nähtavust 
|
|
|
|
Simps
klubiliige
Registreerunud 29.01.05
Kasutaja on eemal
Auto: erinevad
|
postitati 07.09.07 15:47
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Chuulo
aga millised H4 pirnid siis lõppude lõpuks kõige paremad on?
Plaanis kah osta.. aga üks kiidab üht teine neist..
Tahan maksimaalset nähtavust |
Xenon.
|
|
|
Chuulo
huviline
Registreerunud 10.12.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 07.09.07 15:49
|
|
|
ei ma mõtlen ikka vanaakooli lampe 
|
|
|
|
Kaits
klubiliige
Registreerunud 01.03.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 11.09.07 18:27
|
|
|
Proovisin ka ära testida X-Treme Power vs. Power2Night GT150. H4, autoks C3 100.
Põhimõtteliselt mina vahet ei täheldanudki... Pimedal metsavaheteel eemalt vaadates ei tee vahet kumbas laternas on üks või teine. Nurga alt vaadates
on mõlemas laternas kerget sinakat peegeldust. Sõites sama lugu, valgustavad mõlemad väga hästi ja valgus on valge, mingit sinist riba/ranti teele ei
jää.
Samamoodi võrdlesin kunagi ka GT150 vs. tavaline "vanakooli" H4. Vot seal on vahe mäekõrgune. Üks on valge, teine kollane.
|
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
Auto: 5x4x4
|
|
jk.
|
|
jansadj
huviline
Registreerunud 07.08.07
Kasutaja on eemal
Auto: a6 2.8 /2001
|
postitati 17.10.07 20:40
|
|
|
mul a4 esitulede pirniks gerlux cobalt 2 80/100w(nii kirjas muud mis H või rohkemat pole kirjas) jaug ja lähituli ühes elemendis ja pirn on sinine,
valgustavad nii lähi kui kaugtulena hästi valgus paistab sinakana!
proovisin otsida nende pirnde kohta kuid pole eriti suut midagi netis mingi põhisait GERLUX-il on uuendamisel!
on kellegil veel kokkupuudet nende pirnidega?
|
|
|
Black
klubiliige
Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal
Auto: Q7
|
postitati 18.10.07 06:13
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: jansadj
mul a4 esitulede pirniks gerlux cobalt 2 80/100w(nii kirjas muud mis H või rohkemat pole kirjas) jaug ja lähituli ühes elemendis ja pirn on sinine,
proovisin otsida nende pirnde kohta kuid pole eriti suut midagi netis mingi põhisait GERLUX-il on uuendamisel!
on kellegil veel kokkupuudet nende pirnidega? |
Ma arvan, et pole vaja avalikult kekata, et lubatust poole võimsamaid lampe kasutad? Valmistu parem uusi lüliteid ja reflektoreid ostma.
|
|
|
|
Kaits
klubiliige
Registreerunud 01.03.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 18.10.07 06:33
|
|
|
Audi100-online'is tegid tüübid erinevatele pirnidele teste. Erinevused on meeletud.
Eredaim erinevuste vahe näide:
"Philips Extreme Power" H4 55W = 1200Lux
vs.
"XD 5" H4 100W = 640Lux
Valguse võimsuse/tugevuse vahe on ca. 2x ja seda 55W pirni kasuks!
http://www.audi100-online.de/Forum_/Blog/blog.html
Endal mul just sealse testi võitnud setup kasutusel (releetatud esituled + 55W Philips Extreme Power H4) ja ülirahul. Lisaks on ka mõlemad esituled
suht uued. Minupoolest võib pimedus maale langeda... 
|
|
|
jansadj
huviline
Registreerunud 07.08.07
Kasutaja on eemal
Auto: a6 2.8 /2001
|
postitati 18.10.07 21:15
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Black
Tsitaat: | Algselt postitas: jansadj
on kellegil veel kokkupuudet nende pirnidega? |
Ma arvan, et pole vaja avalikult kekata, et lubatust poole võimsamaid lampe kasutad? Valmistu parem uusi lüliteid ja reflektoreid ostma.
|
poelgi midagi kekata vaid räägin kuidas on sõidan selle autoga teist kuud ja pandud need eelmise omaniku poolt!
huvipärast lihtsalt võtsin lahti ja vaatasin mis sees! kuna tuttav kellel a8 tundis huvi mis pirn mul sees!
mingeid miinuseid lihtsalt sellekohapealt ei teadnud nagu räägid!
|
|
|
Lehekülgi: 1 2 |