Lehekülgi: 1 2 |
ivar80
huviline
Registreerunud 22.11.05
Kasutaja on eemal
Auto: A90 B3 2,3, Seat Altea XL 2,0TDI DSG
|
postitati 13.08.07 06:50
|
|
|
Turbo õlitustorud
Oskab keegi öelda, et kui tihti 1,9TDI mootoril (85kW PD) neid vahetama peab? Olen otsinud siit ja sealt a pole mingit inffi leidnud selle kohta. Kas
vahetada tasuks ka tagasivoolu toru? Minu arvates on see viimane kollektorist piisavalt kaugel et vaevalt sellesse õli sisse kõrbeb a krt teab...
Üks turbospets väitis, et neid tuleks mõlemaid vahetada nii umbes iga paari õlivahetuse järel 
See ju paari tonnine lisalaks kui see tõesti nii peaks olema.
|
|
|
sileem11
huviline
Registreerunud 17.09.03
Kasutaja on eemal
Auto: G30LCI, B6,C3
|
postitati 13.08.07 07:42
|
|
|
Tee nii,kisu õlitoru maha ja tsekka üle, kui on umbes siis lükka see mingi traadiga läbi, leota bensiinis vms. Minuarust on see jutt suht BS, aga
parem karta kui kahetseda. Olen ise ka veebist otsinud infot aga siiani pole adekvaatset infot leidnud (vilets otsija vbl ). Aga uue ostmisel ja kaupmeeste nuumamisel ei näe mõtet, kui toru tõesti
omadega nii pees pole.
Enda liikuril ei avastanud sealt küll mingit ummistust, ju need jutud on sellised piimapoesabas tekkinud ja räägivad sellised vennad kes pole kunagi
õli vahetanud või sõidavad pidevalt pöörded punases 
1 faktor kuulujuttude tekkeks on kindlasti hooldama "high mileage vehicle" ostmine.
|
|
|
puna
huviline
Registreerunud 20.09.06
Kasutaja on eemal
Auto: C5, Quattro, 4,2L
|
postitati 14.08.07 08:23
|
|
|
sileem11 parem karta enne kui turbo lendab.
Traadi ja muu sodiga leotades võid ainult hullemaks asja teha.
Leotad pasa pehmeks, et see siis ilusti turbost läbi käiks.
Õlitoru on neil mootoritel tüüpviga ja soovitaks seda vahetada.
Alles hiljuti uks mees kel turbo lendas ja uue müüsin soovitasin ka torud vahetada muidu läheb uus sama teed.
Siis arvati ka, et loll jutt ja nad ei pidanud vajalikuks torusi vahetada kuna on normaalsed.
Ei saanudki uue turboga rohkem sõita kui ~50km ja tõmbas sodiga võlli kinni ja pooleks ka kohe.
Ei tea ka ise seda vahetus välpa, aga teie huvides soovitaks neid torusi ikka vahetada miski aja tagant.
Tel +3725654585; +358445654585
|
|
|
|
jaakk
huviline
Registreerunud 23.07.07
Kasutaja on eemal
Auto: Bmw 525i -2007, sedaan
|
postitati 14.08.07 09:00
|
|
|
Kas see kehtib ka 1,8T bensuka kohta?
Ma kasutan täissünti.
Audi kohta aga niipalju, et nendega sõidavad maalt pärit inimesed, eriti Tartust ja sealt kandist pärit. Ma ei tea, mis fenomen see on, aga
põlistallinlased audisid ei osta.
|
|
|
|
jõuvanker
klubiliige
Registreerunud 21.03.03
Kasutaja on eemal
Auto: ´11a. A4 avant q. s-tronic 3.0TDI 176KW
|
postitati 14.08.07 09:10
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: jaakk
Kas see kehtib ka 1,8T bensuka kohta?
Ma kasutan täissünti. |
1.8T R4-l on see tüüpviga.
lapsepõlvest alates meeldinud 20VT R5
|
|
|
|
jaakk
huviline
Registreerunud 23.07.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 14.08.07 09:14
|
|
|
Tegelt ka?
Palju need torud maksavad?
Mina pole siiani vahetanud, kuigi varsti on õlivahetus tulemas.
Millised nad välja näevad?
Audi kohta aga niipalju, et nendega sõidavad maalt pärit inimesed, eriti Tartust ja sealt kandist pärit. Ma ei tea, mis fenomen see on, aga
|
|
|
|
andero
klubiliige
Registreerunud 03.09.03
Kasutaja on eemal
Auto: audi a6 3.0 TDI Quattro
|
postitati 14.08.07 09:20
|
|
|
Õlitustoru jookseb turbo juurest ülesse väljalaske kollektori pealt ümber mootori tagumise nurga ja alla filtri juurde.
Hind oli u. 900 - 1000.- kr ringis.
|
|
|
jaakk
huviline
Registreerunud 23.07.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 14.08.07 09:23
|
|
|
Ja kus krt ma peaks sellist asja teadma, et seda vahetada ka vaja? Esimest korda kuulen sellisest vahetusest.
Mis see vahetusvälp peaks olema?
1 õlitustoru ainult?
|
|
|
|
sileem11
huviline
Registreerunud 17.09.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 14.08.07 10:42
|
|
|
See pole ju kosmosetehnika, tavaline metallist toru ja suht lühike, ma ei kujuta ette mis tingimustel see ummistub, mingi vene õliga lasta järjest
50000 või mis on ikkagi selle ummistuse põhjus ja kui tihti siis seda esineb - paluks nüüd konstruktiivset infot kes seda väidavad!
Aga eks tuleb siis seda jälgida, õnneks käib see kergelt maha ja ligi pääseb ka suht hästi.
|
|
|
ivar80
huviline
Registreerunud 22.11.05
Kasutaja on eemal
|
postitati 14.08.07 10:47
|
|
|
Oleks vaja sellist head pika sabaga "pudeliharja" millega selle ära saaks puhastada seestpoolt 
|
|
|
erki.t
huviline
Registreerunud 06.07.06
Kasutaja on eemal
Auto: Got burger? (Jeep)
|
postitati 14.08.07 11:55
|
|
|
Vabandan OT jätkamise eest aga
reval auto andmetel 1,8 T
ese millest ilmselt on juttu, ehk õlifilri juurest turbole pealejooksev metalltoru. sellest sõltub otseselt õlitus, kuna ta on sisenev.
Tootekood Artikli nimetus Hind (km-ga)
058145778 õLITORU 851.00
lisaks on veel ka oil return line (turbost allpool karteri suunas minev ja juba kaugemal kollektorist) selle toru ummistumine ei ole nii
tõenäoline.
Tootekood Artikli nimetus Hind (km-ga)
058145735E õLITORU 1205.00
parandatagu mind, kui ma eksin.
|
|
|
jõuvanker
klubiliige
Registreerunud 21.03.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 14.08.07 12:13
|
|
|
Pohh, mis mootoriõli kasutad. Viimastel tuhandetel, ennem õlivahetust on niiehknaa õli piisavalt pask. Oletame ,et ühel õhtul annad kõvasti piitsa....
jätad mootori seisma, väljlaske kolle on punane pauguatmisest, õlitoru jookseb sealt samast lähedusest ning ei oma erilist soojusisolatsiooni, õli
kukub kõrbema torus. Pärast igat analoogset juhtumit lihtsalt kõrbemis tagajärjel kinnitub kiht kihi haaval õlitoru siseseinale, ükskord on ristõige
olematu ning vile ei saa õlitust - korras.
Pärast pauguatmisi tuleks mootor jahedaks sõita, just sõita, mitte koahpeal vuristada. Seisva mootoriga ei toimu mingit tsirkulatsiooni
õlitussüsteemis ning torusse jääv õli omastab korraliku kuumuse ( 300 ja rohkem kraadi ), õli peabki kõrbema ning tahkestuma. Sellistes tingimustes.
|
|
|
|
sileem11
huviline
Registreerunud 17.09.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 14.08.07 12:42
|
|
|
Tark teebki nii et sõidab jahedaks ja laseb koha peal ka seista - auto on ju piisavalt kallis asi . Aga kui mootori seisma jätad valgub see õli sealt torust minema (gravitatsioon ja pump seisab) või arvad et see
toru on seistes õli täis ja "kõrbeb/keeb" seal, mina kasutan kaasaaegset sünt õli millel on hea voolavus - eriti kuumana, seega igasugu ilusaid
teooriad (jura) pole mõtet välja mõelda 
Tsitaat: | Algselt postitas: jõuvanker
Pohh, mis mootoriõli kasutad. Viimastel tuhandetel, ennem õlivahetust on niiehknaa õli piisavalt pask. Oletame ,et ühel õhtul annad kõvasti piitsa....
jätad mootori seisma, väljlaske kolle on punane pauguatmisest, õlitoru jookseb sealt samast lähedusest ning ei oma erilist soojusisolatsiooni, õli
kukub kõrbema torus. Pärast igat analoogset juhtumit lihtsalt kõrbemis tagajärjel kinnitub kiht kihi haaval õlitoru siseseinale, ükskord on ristõige
olematu ning vile ei saa õlitust - korras.
Pärast pauguatmisi tuleks mootor jahedaks sõita, just sõita, mitte koahpeal vuristada. Seisva mootoriga ei toimu mingit tsirkulatsiooni
õlitussüsteemis ning torusse jääv õli omastab korraliku kuumuse ( 300 ja rohkem kraadi ), õli peabki kõrbema ning tahkestuma. Sellistes tingimustes.
|
|
|
|
rocket
huviline
Registreerunud 13.10.04
Kasutaja on eemal
Auto: 40 TFSI
|
postitati 14.08.07 12:47
|
|
|
Ametlike põhjustena 1.8l bensiinimootorite puhul on välja toodud:
1) regulaarse hoolduse puudumine
2) ja kõrgenenud temperatuur (või nende koosmõju)
3) piisavalt efektiivse soojuspeegeldi, mille kood on 058129585B, puudumine teatud aastakäikude VW/Audi grupi mudelitel
Turbo vahetusega koos soovitab tehase ringkiri vahetada õlitoru (058145778) ja nimetatud soojuspeegeldi.
|
|
|
|
sileem11
huviline
Registreerunud 17.09.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 14.08.07 12:48
|
|
|
See mudeliti tõesti nii olla, kas mudeleid/aastarve ka oskad välja tuua?
Tsitaat: | Algselt postitas: rocket
Ametlike põhjustena on välja toodud:
1) regulaarse hoolduse puudumine
2) ja kõrgenenud temperatuur (või nende koosmõju)
3) soojuspeegeldi (058129585B) puudumine teatud aastakäikude VW/Audi grupi mudelitel
Turbo vahetusega koos soovitab tehase ringkiri vahetada õlitoru (058145778) ja nimetatud soojuspeegeldi. |
|
|
|
ivar80
huviline
Registreerunud 22.11.05
Kasutaja on eemal
|
|
jõuvanker
klubiliige
Registreerunud 21.03.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 14.08.07 13:03
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: sileem11
Tark teebki nii et sõidab jahedaks ja laseb koha peal ka seista - auto on ju piisavalt kallis asi . Aga kui mootori seisma jätad valgub see õli sealt torust minema (gravitatsioon ja pump seisab) või arvad et see
toru on seistes õli täis ja "kõrbeb/keeb" seal, mina kasutan kaasaaegset sünt õli millel on hea voolavus - eriti kuumana, seega igasugu ilusaid
teooriad (jura) pole mõtet välja mõelda 
|
Sa, sileem11, võid ju hüper-super määrdeained kasutada ning igasugu ilusaid teooriaid (jura) välja mõelda, kuid fakt jääb faktiks. Ei ole mina seda
välja mõelnud, seda kirjtab/näeb ette ka margiesindus.
Õli voolabki välja torust, kuid seinale jääb mingi kiht, mis kõrbeb veel kiiremini toruseinale kui õli täis torus toimuv kõrbemine.
See jutt käib nii 1.8T kui ka 1.9TDI kohta. On olnud palju juhtumeid, kus ei ole soojustpeegeldavat isolatsiooni mootoriruumis, kollektori juures.
Lihtsalt mõni tarkpea otsustab seda sinna enam mitte tagasi panna ja voila ongi selleks korraks vilega.
Juhtub torujama ka korrektse kapotialusega, kuid mitte nii kiiresti, vaid pikema aja jooksul
|
|
|
|
jaakk
huviline
Registreerunud 23.07.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 14.08.07 13:18
|
|
|
Minu omal on sellised asjad kõik olemas (pole pederastist automehhaanikud olnud). k.a ka see soojuspeegeldi (selline kaitsetoru seal ümber).
Aga kas ma peaks ikkagi sellest hoolimata vahetama selle õlitoru koos järgmise õlivahetusega?
|
|
|
|
jõuvanker
klubiliige
Registreerunud 21.03.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 14.08.07 13:24
|
|
|
Minu omal on sellised asjad kõik olemas (pole pederastist automehhaanikud olnud). k.a ka see soojuspeegeldi (selline kaitsetoru seal ümber).
Aga kas ma peaks ikkagi sellest hoolimata vahetama selle õlitoru koos järgmise õlivahetusega? |
Ei, ei ole vaja välja vahetada, lihtsalt maha kruvida ning veenduda toru ristlõikepindala olemasolust, et seal ei oleks õli tahkestunud
torusisepinnale..
|
|
|
|
sileem11
huviline
Registreerunud 17.09.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 14.08.07 13:37
|
|
|
Tsitaat: | Tsitaat: | See on jah iseteema kui isolatsioon jäetakse tagasi panemata, hooletuse ja lolluse eest pole keegi kaitstud.
|
See jutt käib nii 1.8T kui ka 1.9TDI kohta. On olnud palju juhtumeid, kus ei ole soojustpeegeldavat isolatsiooni mootoriruumis, kollektori juures.
Lihtsalt mõni tarkpea otsustab seda sinna enam mitte tagasi panna ja voila ongi selleks korraks vilega.
Juhtub torujama ka korrektse kapotialusega, kuid mitte nii kiiresti, vaid pikema aja jooksul |
|
|
|
jaakk
huviline
Registreerunud 23.07.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 14.08.07 13:43
|
|
|
No mul väidab spidomeeter, et 210 000 on ls.
No eks vast mingi 410 000 on reaalsus.
Ega vist toru maha kakkumata teada ei saa?
Mingi kogu õli jookseb ka välja tänu sellele?
|
|
|
|
puna
huviline
Registreerunud 20.09.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 14.08.07 20:24
|
|
|
kui 200 oled sõitnud võid ka toru vahetada.
Pole nii kallis kui uus turbo osta.
Tehase garantii turbole on pikem kui mootori eluiga nii saadeti ametlik vastus.
Ainuke tingimus on hooldus.
Hooldad kehvalt garantiid pole.
Ise saad valida.
Otsast vaatamisega ei näe ka alati toru läbi.
Harjaga ei ole mõtet torus pedereerida lükkad ainult ilusti pasa liikuma.
|
|
|
|
jaakk
huviline
Registreerunud 23.07.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 27.08.07 11:33
|
|
|
Mida see võiks tähendada?
"Tehase garantii turbole on pikem kui mootori eluiga nii saadeti ametlik vastus.
Hooldad kehvalt garantiid pole."
Kas see tähendab, et minu 96 aasta audi turbol on garantii, kui vahetan õlitustoru ja turbo peaks kotti minema?
St keegi vahetab selle garantiikorras ära?
Kus, kes, kuidas?
Kas mitte 5-7 aastat pole autode garantii ja siis ole ise sepp ja remondi?
|
|
|
|
puna
huviline
Registreerunud 20.09.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 27.08.07 18:42
|
|
|
Mida see võiks tähendada?
"Tehase garantii turbole on pikem kui mootori eluiga nii saadeti ametlik vastus.
Hooldad kehvalt garantiid pole."
Kas see tähendab, et minu 96 aasta audi turbol on garantii, kui vahetan õlitustoru ja turbo peaks kotti minema?
St keegi vahetab selle garantiikorras ära?
Kus, kes, kuidas?
Kas mitte 5-7 aastat pole autode garantii ja siis ole ise sepp ja remondi? |
Arvad, et su turbo läbiks garantii tingimusi?
Tule lammutame lahti ja näitan kuhjaga vigasi mis ei lähe garantii alla ja seotud kehva õlitusega ja õliga seonduvaga.
On sul 96a turbot võimalik müüjale garantiise viia?
Eesti seadused nii ette ei näe ja keegi ei võtaks sind jutule ka.
Turboga võib vabalt sõita miljoni ja rohkem kui oskad kasutada ja hooldada.
|
|
|
|
jaakk
huviline
Registreerunud 23.07.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 28.08.07 06:07
|
|
|
Seda ma just mõtlengi, et kas tõesti on nii:
vahetan regulaarselt õlitustoru, teen hooldust nii nagu vaja
ja oletame, et auto ka Eestist ostetud.
Ja nüüd kui turbo peaks ikkagi kotti minema, siis saaksin teoorias 11 aastat vana auto turbo vahetada garantii korras?
See, kui sa turbo laiali kakud ja näed seal mingeid vigu, no hea küll aga mina kui lõpptarbija, mina ei pea teadma mis seal sees toimub, kui teen
regulaarset hooldust (või eeldab, see seda, et olen patriootlik margi esinduseklient?).
Minu turbol pole midagi viga-töötab hetkel ilusti aga mind just huvitabki, mis on need tingimused ja kas leidub ka kuskil keegi kes seda vahetaks
garantii korras? Kas worldwide garantii ei kehti esindustel? (ega esindus oma kulusse ühtegi juppi ei lase ju, mis garantii korras välja vahetatakse).
|
|
|
|
Lehekülgi: 1 2 |