Lehekülgi: 1 2 3 4 |
kkk
huviline
Registreerunud 24.07.04
Kasutaja on eemal
|
postitati 22.08.06 12:08
|
|
|
Vaakumpump lagiseb A6 '95 Tdi
Oskab keegi asja lahti seletada mil moel see värk töötab.
Olen korduvalt poleerinud nukkvõlli pealt tulevat sõrme, vahetanud pumbasiseseid klappe omavahel jne. Point nimelt selles, et lagisema hakkab paari
minuti jooksul kui mootor oli külm, mingil hetkel aga lõpetab ära ( ca.10 min) . Tuttava käest sain proovimiseks teise - vaikus. Olevat jällegi selle
mudeli leivanumber. Kas ehk pumbasisese õlitusega midagi või ??? Ka eneseharimise mõttes oleks huvitav teada.
Tänud ette.
|
|
|
jan-kos
huviline
Registreerunud 23.04.03
Kasutaja on eemal
Auto: A100TDIC4 oilexpress ja pargimaastur
|
postitati 22.08.06 13:04
|
|
|
Kui ma sõitsin Valvoline mineraal õliga, kippus ka tiksuma, asi paranes sellega kui hakkasin kasutama poolsünti,aga ma ei usu et õli midagi
muudab.Seal sees on üks mutter-polt,keerasin seda kuhugi poole et mingit vahet väiksemaks teha-ausalt mitte ei mäleta enam
|
|
|
|
kkk
huviline
Registreerunud 24.07.04
Kasutaja on eemal
|
postitati 22.08.06 13:09
|
|
|
Sees on täissünt 5W-40
|
|
|
Raika
klubiliige
Registreerunud 03.11.03
Kasutaja on eemal
Auto: A6 Avant 3,0TDi Q C6, A4 Avant 1,8 B5
|
postitati 22.08.06 16:38
|
|
|
siin juttu samal teemal
Endal sees Liqui Moly täissynt 0W-40. Peale vahetust hakkas ka ILMSELT seesama asi häält tegema. Kindel pole.
|
|
|
|
kkk
huviline
Registreerunud 24.07.04
Kasutaja on eemal
|
postitati 23.08.06 16:05
|
|
|
Saksast tuli brena suht käinud ja paksu õliga, vaevalt asi viskoossuses seisneb. Arvan, et sedavõrd levinud kroonilise haiguse puhul on tegemist
ehitajapoolse möödalaskmisega.
Miski peaks surema pumba sees.
|
|
|
villu157
huviline
Registreerunud 08.02.03
Kasutaja on eemal
Auto: VW Passat 2.0 TDI DSG
|
postitati 23.08.06 16:19
|
|
|
Pumba sees kulub see puks ära,millest see peenike pulk läbi on ja hakkab seal loperdama. Ja mingil imelikul kombel hakkab siis see toksimine pihta.
Olen selle pumba korra alg osadeks lahutanud ja pesin puhtaks. Pool aastat oli vaikne ja nüüd lagiseb jälle.
|
|
|
|
kkk
huviline
Registreerunud 24.07.04
Kasutaja on eemal
|
postitati 28.08.06 19:29
|
|
|
Poe andmetel varuosana remondikomplekt puudub.
Terve pump viis kilo raha.
Härrased - kas on veel kellelgi midagi.
Jääb siis ainult lammarist vist veel vana juust võtta.
|
|
|
Inq
huviline
Registreerunud 17.06.04
Kasutaja on eemal
Auto: VW Tiguan 2014 2.0TDI
|
postitati 29.08.06 19:07
|
|
|
Pumba hinnad järgmised:
Reval: 5700.- tellitav
Forss: 5528.- laos
Sama pump ka Volvo 850/940 diislitel peal, InfoAuto hind oli 9307.- sama asja eest.
Sellist asja ei ostaks lammutusest, see võib kesta 2 päeva või 2 kuud. Ise tellisin uue ära, a mul mitte ei tiksunud vaid vaakum kadus täiesti ära.
Kirves, a mis teha.
|
|
|
urquattro
huviline
Registreerunud 25.11.02
Kasutaja on eemal
Auto: A4b5 1,8TQ & A6c4 avant 2,5TDI Q & S4c4 TDI
|
postitati 02.09.06 14:40
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: jan-kos
Kui ma sõitsin Valvoline mineraal õliga....
Minu autol vastupidi. Sõitsin mineraaliga, panin korraks poolsündi mootorisse ja klõbin kohe sees. Viskoosus õlidel sama. Sõitsin selle õliga ca 4000
km ja vahetasin endise margi peale tagasi. Klõbin kadunud . Et siis õlil
ja õlil ON vahe ja kvaliteediga ei maksa üle pingutada. |
|
|
|
kkk
huviline
Registreerunud 24.07.04
Kasutaja on eemal
|
postitati 12.10.06 08:57
|
|
|
Härrased! Tänud kõigile kes viitsisid. Vahetasin õli - kadus ka lagin.
|
|
|
scottimees
huviline
Registreerunud 22.03.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 05.11.06 12:42
|
|
|
Ära looda, see ei kadunud kauaks. Tegemist on pumba kulumisega. lühidalt. vaakumpump on 2,5 (samuti 2,4sel) on lihtsa põhimõttega, nukkvõll lükkab
võlli, mis vajutab kolvi. Vedru mõjul liigub kolb oma algasendisse tekkitades klapide abiga vaakumit. Loomulikult asi kulub. Kui tuleb tigin sisse see
tähendab et õli satub kolvi ja korpuse vahele ning tekkitab hüdraulist löögi. Ise olen auto autoremondilukksepp ja olen sellise probleemiga tihti
kokkupuutunud. Ühel korral oli asi nii hull et pumba kaan oli õlga sodiks pekstud, väikesteks tükkideks. NB! Kui tigin tuleb sisse ja sa vajutad mitu
korda pidurit (tarbid vaakumit) tigin jääb järgi. Soovitada võin niipalju et sõida niikaua kui see pump terve on ja kui hakkab juba kõvasti häirima
sind, siis vahetad ära. Mootorile see midagi ei tee.
|
|
|
jan-kos
huviline
Registreerunud 23.04.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 05.11.06 18:29
|
|
|
Olen ka autosid remontinud paarkümmend aastat, aga vahest ikka juhtub igasugu ime asju minu auto vaakum pump pole tiksunud peale õli margi vahetust
poolteist aastat
|
|
|
|
Inq
huviline
Registreerunud 17.06.04
Kasutaja on eemal
Auto: VW Tiguan 2014 2.0TDI
|
postitati 05.11.06 21:38
|
|
|
Kui on huvi, siis on täiesti üle üks kasutatud ja töökorras ja mittelagisev pump.
|
|
|
kkk
huviline
Registreerunud 24.07.04
Kasutaja on eemal
|
postitati 16.11.06 20:57
|
|
|
Mul endal kolmas auto pidada 13 aastatagusest lubade saamisest. Suuremad tööd/vahetamised teen ise ära ning vahel ka sõpradele abiks, kui pinki, pukki
või muud profiriista vaja pole.'90 - te alul - romude kuldajastul sai isegi oonimise ja vända lihvimiseni välja mindud, kere tehtud ning lõpuks ära
kingitud. Usun, tet midagi jääb lõpuks ka kõrvade vahele.
Saadud brenale saksast samuti ring sildadele peale tehtud lisaks muule (rihmad jne.), et õrnem sugu sõites end hästi tunneks. Viimaseks mis jätsin
oligi see õnnetu pump. Peale seismist lahti võttes oli näha alati pumbakolvi ja kaane vahel allavajunud õli - sealt järeldan, et siseõlitus toimib.
mis aga toimub seal sees ca. 3-5 minutit peale käivitust, kui ta lagisema kippus, on mulle küsimus. Veel enam ,et lagiseb ning lõpetab ka ise selle 5
min. jooksul??? Ning niimoodi 2 õlivahetust aastajooksul lolli järjekindlusega järjest. Kõik õlid A3 klassi omad, ka praegune, millega ta ei lagise
ent teise tootja kraanidest tulnud. Siit siis küsimus mulle tänaseks. Selle kuu pooleteisega on igaljuhul veel vaikus, et miski uuemaks käies ei saa
on aga fakt. Praegu rahul - eks tulevik näita. Tänud teema arendajatele.
|
|
|
kaupz
huviline
Registreerunud 01.12.04
Kasutaja on eemal
Auto: volvo v70/99/2,5tdi/vag R5, vw NewBeetle 99 1,9tdi 66kw
|
postitati 05.06.07 09:54
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: scottimees Kui tuleb tigin sisse see tähendab et õli satub kolvi ja korpuse vahele ning tekkitab
hüdraulist löögi. Ise olen auto autoremondilukksepp ja olen sellise probleemiga tihti kokkupuutunud. Ühel korral oli asi nii hull et pumba kaan oli
õlga sodiks pekstud, väikesteks tükkideks. | kuidas saab erinev õli mõjutada selle heli tekkimist?
kolvi ja korpuse vahel? et kui mööda varrast on õli jõudnud "kolvini" millel kummist "kolvirõngas" ? ikkagi, kus see löök tekib?
forss ütles et tehnik midagi teeb aga kas vahetab ka ei tea.
varuosa ütles et tõukur (varras) 500,-
reval 435,-
kas aga varda vahetus aitab...
|
|
|
samru
klubiliige
Registreerunud 01.02.04
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A8 4,2Q, B6 3,0Q, Buell XB12s
|
postitati 06.06.07 06:10
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: kaupz
Tsitaat: | Algselt postitas: scottimees Kui tuleb tigin sisse see tähendab et õli satub kolvi ja korpuse vahele ning tekkitab
hüdraulist löögi. Ise olen auto autoremondilukksepp ja olen sellise probleemiga tihti kokkupuutunud. Ühel korral oli asi nii hull et pumba kaan oli
õlga sodiks pekstud, väikesteks tükkideks. | kuidas saab erinev õli mõjutada selle heli tekkimist?
kolvi ja korpuse vahel? et kui mööda varrast on õli jõudnud "kolvini" millel kummist "kolvirõngas" ? ikkagi, kus see löök tekib?
forss ütles et tehnik midagi teeb aga kas vahetab ka ei tea.
varuosa ütles et tõukur (varras) 500,-
reval 435,-
kas aga varda vahetus aitab... |
Mina olen järeldusele jõudnud, et klobin tekkib sellest, et vedru ei jõua kolbi algasendisse tagasi lükata ning see tõukur jääb nukkvõlli ja kolvi
vahele vabalt tilpnema. Kui kolb ja rõngas (soon) korralikult puhastada, et ta vabalt liikuma hakkab, kaob ka kolin. Tõukuri vahetus ei aita.
|
|
|
|
kaupz
huviline
Registreerunud 01.12.04
Kasutaja on eemal
|
postitati 06.06.07 10:12
|
|
|
järgmine "istekoht" oli umbes selline,
et miski ülerõhu klapp teeb häält? (keegi kuskil rääkis paar aastat tagasi ja kõneleja ei mäletanud täpselt)
on pumbal miski rõhu klapp?
kuigi see väsinud vedru jutt tundub suht asjalik. igasugu muud õli vahetuse seletused on umbmäärasemad.
loodan et see vedru väga rabe ei ole. kui näpuvahel õrnalt venitada. ehk aitab ka "silindri seinte" puhastamisest.
või kui mootori õli seal ikkagi kolvi ja silindri seina vahel on siis mõjutab see ehk ka libisemist ning vedrul kergem lükata.
|
|
|
samru
klubiliige
Registreerunud 01.02.04
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A8 4,2Q, B6 3,0Q, Buell XB12s
|
postitati 06.06.07 15:07
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: kaupz
järgmine "istekoht" oli umbes selline,
et miski ülerõhu klapp teeb häält? (keegi kuskil rääkis paar aastat tagasi ja kõneleja ei mäletanud täpselt)
on pumbal miski rõhu klapp?
kuigi see väsinud vedru jutt tundub suht asjalik. igasugu muud õli vahetuse seletused on umbmäärasemad.
loodan et see vedru väga rabe ei ole. kui näpuvahel õrnalt venitada. ehk aitab ka "silindri seinte" puhastamisest.
või kui mootori õli seal ikkagi kolvi ja silindri seina vahel on siis mõjutab see ehk ka libisemist ning vedrul kergem lükata. |
Väsinud vedrust ei ole keegi rääkinud vaid vedru ei jõua raskelt liikuvat kolbi tagasi lükata.
|
|
|
|
kaupz
huviline
Registreerunud 01.12.04
Kasutaja on eemal
|
postitati 06.06.07 18:39
|
|
|
mis sorti "tihend" või kolvirõngas seal on?
kummist? asendada kannatab?
pilte pumba ehitusest oskab keegi juhatada?
|
|
|
kkk
huviline
Registreerunud 24.07.04
Kasutaja on eemal
|
postitati 06.06.07 21:55
|
|
|
Vaatasin, et teema jälle üleval. Ei saanud küll aru milles probleem aga esmalt tuleks mõelda kuna lagisema hakkas ja mida sai enne seda tehtud. Teema
püstitajana saan ikkagi täna so. pool aastat hiljem veel kinnitada et õlil ja õlil on vahe.
Lagises EXOL Optima Vimax 5W40 Fylly Synthetic motor Oil'iga (kasutasin 20000 km ulatuses milles 2 õlivahetust).
Nüüd siis ei lagise ikka veel ning õliks High Star 5W-40 Fully-Synthetic High-Performance Engine Oil (sel kevadel teist korda sisse).
Meenus veel, et lagin ei katkenud koheselt peale ühelt margilt teisele minemist ja taaskäivitamist. Ilmselt peab uus õli vana enne pumbast välja
pesema.
Ise rahul ning happy. Kindlasti on minupoolt proovitud EXOL ka tasemel õli aga minu põkasse ta lihtsalt ei sobinud.
Jõudu.
|
|
|
kaupz
huviline
Registreerunud 01.12.04
Kasutaja on eemal
|
postitati 07.06.07 11:53
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: kkk
Nüüd siis ei lagise ikka veel ning õliks High Star 5W-40 Fully-Synthetic High-Performance Engine Oil (sel kevadel teist korda sisse).
| on tegu mingi "nõu neim" õliga või lihtsalt vähe tuntud eestis? liitri hind võrreldes teistega ?
Fully-Synthetic High-Performance Engine Oil
viitab millelegi tõsisemale, kui just üle pingutatud ei ole lihtsalt.
kas 270 000km sõitnud diislisse on põhjust panna veel täis sünti ?
::::::::::::::
GIF
esimene vastus google otsinguga
http://www.falleroon.ee/failid/Addinol/Ohutuskaart%20High%20Star.pdf?fallerooni_kasutaja=0fe58308e32eb7a088ec156303eaae3b
Tootja/müüja andmed
ADDINOL Lube Oil GmbH
Gebäude 4609
Am Haupttor
D 06237 Leuna
vot siis, mõni ütleb et Addi on odav ja kehv, teine et peseb hästi.
nüüd jälle üks + hääl kirjas.
sobib siis turbo diisel mootorile kenasti nõuete poolest?
|
|
|
kkk
huviline
Registreerunud 24.07.04
Kasutaja on eemal
|
postitati 07.06.07 20:25
|
|
|
-Fuel saving
-For gasoline and diesel engines in passenger car
-suitable for turbocharged engines
Nii annab pakend.
Paberite järgi on Hansuke ja Kreeteke 110000 km pealt minu põka südame vahetanud, näit aga praegu u.250000km. Nii et sobivust veerand milli
veerenutele anda ei saa.
|
|
|
kaupz
huviline
Registreerunud 01.12.04
Kasutaja on eemal
|
postitati 08.06.07 06:35
|
|
|
ja tootja ikkagi Addinol või miski addi tütar ?
www.addinol.ee ei jäänud sellist silma.
|
|
|
kkk
huviline
Registreerunud 24.07.04
Kasutaja on eemal
|
postitati 08.06.07 10:40
|
|
|
Täpseld kümnesse.
Pakendil viide: www.addinol.de
|
|
|
jan-kos
huviline
Registreerunud 23.04.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 11.06.07 18:30
|
|
|
Hm, nüüd ei aita enam õli margi vahetusest, peab selle vaakumpumba hingeeluga lähemalt tutvuma, vahest kukub klõbistama ja siis kui heaks arvab on
vaikus
|
|
|
|
Lehekülgi: 1 2 3 4 |