Lehekülgi: 1 2 3 .. 7 |
Etsike
huviline
Registreerunud 16.06.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 16.06.06 10:27
|
|
|
Audi 80 b3/b4 (Typ 89; 1986–1991/ Typ 8C; 1991-1996)
Juhiload on nüüd kätte saadud ja kange tahtmine endale esimene isiklik auto otsa, raha väga laialt pole, vaja ise kõik suvega teenida, arvan, et miski
25 tuhat saaks kokku maksimaalselt.
Olen auto24-st igasuguseid masinaid vaadanud aga see Audi 80 tundub ikka väga sümpaatne olema, suvalised fordid ja opelinässid, rääkimata vanadest
bemaritest ajavad südame pahaks, Audi 80 on aga selline viisakas auto millega pole häbi ennast näidata kuskil.
Seega on plaan just selline isend osta, aga milline täpsemalt, seda on raske otsustada. Hinna järgi otsustades saaks miski 88-92. masina, aga
mootoritest suurt midagi ei oska ise kosta, niiaplju olen kuulnud, et 2.0 bensiin ja 1.6 diisel pidid head ja ökonoomsed olema, vaatangi just rohkem
ökonoomsuse ja töökindluse kui hobujõudude poole. Kere poolest ikka viieukseline sedaan ja manuaalkastiga.
Kuid kust osta? Kas eraisikute käest või siis mõnelt autoplatsilt? Tartus on neid platse päris hulgi, pole neil veel käinud aga lähipäevil on plaanis
minna, ise ma mingi autospets pole nii, et võin niisama vaadata ja katsuda aga mingit hinnangut kas auto seda raha ka väärt on ei oska anda. Seega kui
raha koos siis tahaks kedagi kes Audisid tunneb kaasa, et mitte mingi rondi otsa sattuda. Neilt müügiplatsidelt muidu järelmaksuga või osade kaupa
makstes kah osta saab, päris suve lõpuni ei tahaks oodata, sooviks selle ikka kiiremini saada, et siis suvel sellega juba ringi liikuda. Mis nõu
oskate neis küsimustes anda ja mida head veel soovitada?
|
|
|
stylewarz
huviline
Registreerunud 10.10.04
Kasutaja on eemal
Auto: 80 Q 16V
|
|
monte
huviline
Registreerunud 16.01.06
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A6 Avant 1995 V6 - 2,6 (105kw)
|
postitati 16.06.06 11:41
|
|
|
hea valik esimeseks autoks just sellepärast et teda on ikkagi suhteliselt odav pidada.
|
|
|
RainB
huviline
Registreerunud 28.07.05
Kasutaja on eemal
Auto: Audi 80 B4, 1994, 66kw 2.0
|
postitati 16.06.06 11:53
|
|
|
Ostsin oma auto umbes aasta tagasi. (A80, B4, 66kw, 2.0, 94 aasta. läbisõit praeguse seisuga 280 000 km).
Kuni detsembrikuuni ei ei läinud remondi peale raha. Auto sõitis hästi ja probleemideta, midagi ei kolisenud ja kõik oli ok, kuni hakkasid vaikselt
vead tekkima.
Nüüdseks olen lasknud vahetada pidurikettad/klotsid, kõik ratta laagrid, lõdvik, peaotäis kaableid, hunnik pukse, stabika kont, õõtshoob, sarniir,
mootoripadjad, käigukastipadjad ja veel pudinaid.
Remondi peale on kokku kulunu natuke üle 15 000.- See on täpselt pool sellest hinnast millega auto ostsin. Aasta läbisõit on praeguse seisuga umbes
30000.-
Loodan, et nüüd saab enamvähem ilma remondita aasta sõita jälle. Auto ise
on mõnus ja kui korras ka siis on väga hea sõita.
|
|
|
Etsike
huviline
Registreerunud 16.06.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 16.06.06 12:18
|
|
|
Kas Audi 80-neid ikka vaevutakse Leedus niimoodi üles taguma, nii vana auto puhul ei tasu see ära, aga uuematega küll. Muidu kui spets auto üle vaatab
enne ostu, siis ta tunneb ju ära kas on tegu üles taotud autoga või korraliku isendiga?
|
|
|
Simps
klubiliige
Registreerunud 29.01.05
Kasutaja on eemal
Auto: erinevad
|
postitati 16.06.06 13:21
|
|
|
25k eest saad ainult laibaks sõidetud B4-jasid. Selle raha eest soovitaksin Sul parem korraliku B3-e vaadata. Kas 1.8S (väga töökindel), 2.0
täispritse (öko. ja jõudu natuke rohkem) või kui tahad väga ökonoomset, siis 1.6TD.
|
|
|
ferdinand
huviline
Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal
Auto: 400,401,969
|
postitati 16.06.06 13:42
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Etsike
et miski 25 tuhat saaks kokku maksimaalselt.
|
Samal arvamusel, et 80'st on b3 ainus mida tasub vaadata kui autoremont just igapäevane tegevusala ei ole aga miks 100 valikust väljas on? suur
liiga?
Tsitaat: |
mootoritest suurt midagi ei oska ise kosta, niiaplju olen kuulnud, et 2.0 bensiin ja 1.6 diisel pidid head ja ökonoomsed olema,
|
Minu arvates on kõik audi reasmootorid head ja vastupidavad, sellegipoolest ei saa kõrvutada bensiini ja diiselmootoreid
Kere poolest ikka viieukseline sedaan
|
Misasi see on?
Kuid kust osta? Kas eraisikute käest või siis mõnelt autoplatsilt? Tartus on neid platse päris hulgi, pole neil veel käinud aga lähipäevil on plaanis
minna, ise ma mingi autospets pole nii, et võin niisama vaadata ja katsuda aga mingit hinnangut kas auto seda raha ka väärt on ei oska anda. Seega kui
raha koos siis tahaks kedagi kes Audisid tunneb kaasa, et mitte mingi rondi otsa sattuda. Neilt müügiplatsidelt muidu järelmaksuga või osade kaupa
makstes kah osta saab, päris suve lõpuni ei tahaks oodata, sooviks selle ikka kiiremini saada, et siis suvel sellega juba ringi liikuda. Mis nõu
oskate neis küsimustes anda ja mida head veel soovitada? |
Kohe päris kindlasti otsi keegi natukenegi asjatundja kaasa, kusjuures abi ei ole kodanikust kes oskab vaid piduriklotse-rooliotsi vahetada- sellised
tööd on reeglina väga odavad ja pisivigade pärast muidu meeldivat masinat ostmata jätta ei tasu.
Arvestama pead sellega, et ükskõik missuguse masina ka välja ei valiks, ikka tuleb arvestada mõningase investeeringuga. Parem kui jätad selle jaoks
natuke rohkem raha reservi- üllatused ei hüüa tulles.
Isegi kui mul on igav, kõik mul tuleb välja!
|
|
|
|
Etsike
huviline
Registreerunud 16.06.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 16.06.06 15:24
|
|
|
Ega ma B4 ei mõtlenudki osta, see on jah väheke kallivõitu, B3 oligi sihikul. Laipadest käiks ikka ringiga mööda, ega ma väikset nokistemist ei pelga
aga sellegipoolest tahaks, et seda tuleks võimalikult vähe ette. Eesmärgiks on ikka töökindel sõiduk saada, enne vanem ja töökindel kui uuem ja
logu.
100 ei meeldi kuju poolest.
|
|
|
puristaja
huviline
Registreerunud 03.06.05
Kasutaja on eemal
Auto: S6
|
postitati 16.06.06 15:30
|
|
|
noh mina soovitaks sulle igaljuhul sigarit. endal kogemus mõlema autoga ja kui tahad kuhugi pikemale reisile minna siis ruumipuudust ei tule nii nagu
võib põssas(b3) ette tulla
|
|
|
monte
huviline
Registreerunud 16.01.06
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A6 Avant 1995 V6 - 2,6 (105kw)
|
postitati 16.06.06 19:10
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Etsike
Ega ma B4 ei mõtlenudki osta, see on jah väheke kallivõitu, B3 oligi sihikul. Laipadest käiks ikka ringiga mööda, ega ma väikset nokistemist ei pelga
aga sellegipoolest tahaks, et seda tuleks võimalikult vähe ette. Eesmärgiks on ikka töökindel sõiduk saada, enne vanem ja töökindel kui uuem ja
logu.
100 ei meeldi kuju poolest. |
no soovide ja reaalsuse vahel on käärid siin... nagu tavaliselt ikka .
25 tuhandega sa sellist autot mida eriti remontima ei pea, ei saa kohe kuidagi, kui sul just tõesti see automüüjate legendaarne "üks omanik,
kirikuõpetja kes ainult suvel käis vahest piima ostmas" ja ülejäänud aja graa˛is autot putitas ja regulaarselt hooldas ei juhtu oma
sugulane olema.
arvesta et vana auto müügiplaane tehes loobub müüja üldjuhul igasugusest hooldusest, mis just tõesti otseselt hädavajalik pole, pealegi on auto ikkagi
15 aastat vana ja teadupärast mis liigub see kulub!
seega oleks soovitav jätta varu ikka vähemalt rihmavahetuse ja õlide/filtrite jagu. Sillad võid lasta üle vaadata - näiteks jüri ARK punktis on silla
kontroll 50EEKu sild ja öeldakse sulle üldjoontes ära kuidas sillad ennast tunnevad.
ilma spetsialistida autoost on nii vana auto puhul enda raha peale kuri olemine igatahes. Vähemalt saad alla tingida selliste asjade pealt mis kohe
vahetamist tahavad.
hakkavad sul järjest minema kõik ülal juba loetletud asjad, igasugu sillajupid, puksid jne.
|
|
|
lukas
huviline
Registreerunud 29.07.04
Kasutaja on eemal
Auto: paar käru
|
postitati 17.06.06 07:08
|
|
|
Minu esimesed sõidud audiga, mis polnud veel päris enda oma vaid vanema venna oma oli ka 1990 aasta b3 1,8 monopritse 66 kw. Üllatavalt öko oli see
pill (ca 7l/100 le) võrreldes oma esimese audiga mis oli b4 66 kw 2,0 (9 l/100 le) Varosade peale jätkub esmase hoolduse peale suht väikesest summast,
mille äkki paps või mamps välja köhib
mõned näited:
hammasrihma komplekt koos rullikuga 370.-
õõthoovapuksid 4 tk ca 60.- tk
3,5 L õli ca 350.-
õlifilter 60.-
ülejäänud vahetad tasapisi.
ainus suurem risk on selle masina juures lihtsalt kulunud mootor kus ei piisa enam klapisäärte ja klapisääretihendite vahetusest. Veermik on ikka
sigaodav. Eestis sõinud auto saad ehk lihtsalt odavamalt kätte kuid korralikku leida on vist väga keeruline.
|
|
|
Audiamus
huviline
Registreerunud 04.01.05
Kasutaja on eemal
|
postitati 17.06.06 10:51
|
|
|
Ma ei ole kindel, kuid pakun, et sigar alates `88 aasta selle raha eest motoga 2,3 R5 on 1) töökindlam 2) suurem mugavam 3) uuem armatuur on ka
ilusam kui B3. Aga noh eks igaüks ise teab
|
|
|
|
Etsike
huviline
Registreerunud 16.06.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 17.06.06 14:36
|
|
|
Kui nüüd selle sigari jutu üle mõelda ja sigareid vaadata siis ega neis midagi väga tõsiselt vastu ei hakka, lihtsalt "vanad" näevad välja. Kui nüüd
auto24 kah kõrvale sirvida siis võib tõdeda, et 25000 eest võib vaat, et kaks sigarit osta. Ostes ühe korralikuma jääb veel kenasti kopikat üle kah
lisakulude jaoks. Sigari pakiruum on kah hea suur, omad kogemused selles sõitmisega Ja B3 puhul jäi kah just selle väike pakiruum ja kitsas tagaiste silma, eelistan ikka ruumikust ja mugavust rohkem kui välimust.
Head nõuanded.
Eks ma kolmapäevast saadik olen Tartus ja vaatan ja katsun sealsetel platsidel neid mõlemaid.
|
|
|
jaspa
huviline
Registreerunud 15.03.05
Kasutaja on eemal
|
postitati 17.06.06 20:11
|
|
|
Arvan, et 25 000 eek-i eest ei saa sa kindlasti kahte sigarit. Selle raha eest võid aga ei pruugi saada korraliku isendi. Need ( 88-90 aasta)
sigarid mis maksavad alla 20 000 -de tahavad kindlasti putitamist. Kuna see mees kelle sigar on korras teab mida see auto väärt on ja odavalt temast
ei loobu. Endalgi üks hetkel pakkuda, info U2U.
|
|
|
ferdinand
huviline
Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal
Auto: 400,401,969
|
postitati 18.06.06 20:03
|
|
|
25K on täiesti piisav summa, et selle eest võiks leida väga heas korras b3 või c3, mõlema keretüübi sõitvate isendite hinnad algavad kusagil 5K
kandist. Teine võimalus on osta 10K eest mitte väga heas korras masin ja kulutada 15K remondile. Kolmas võimalus on osta 25K eest ront. Kõik sõltub
sellest kuidas ja kui kaua valida.
Isegi kui mul on igav, kõik mul tuleb välja!
|
|
|
|
Audiamus
huviline
Registreerunud 04.01.05
Kasutaja on eemal
|
postitati 18.06.06 20:20
|
|
|
Tõmbasin sigari teema ülesse, kuna ise sõidan sellisega ja kuna hindan ruumikust, siis on see tõesti hea masin ja mootori poolest ka norm minekuga. Ja
jutud sellest autost on päris head. Jah ta on tõesti oma aasta kohta veidi arhailise välimusega noore kuti jaoks, kes esimest autot tahab, aga siin on
tõesti sinu isiklikud eelistused, mis rolli mängivad. Mul on Avant ja mulle tõesti Avant meeldib sigarist enim, kuna tal selline äge tagaklaasi
kaldenurk nagu kupeel. Muudab asja sportlikuks. Kui veidi nuputada, siis saab velgede ja ka muu nõksu abil päris nägusa isendi. 25 000 eest saad ühe
normaalse 89 a. sigari ma pakun. Aga B3 kere on tõesti siledam, kuid mu arust on ta liiga selline... tavaline.
|
|
|
|
keskyla
huviline
Registreerunud 31.01.06
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A6 C5 2.8Q
|
postitati 18.06.06 20:39
|
|
|
u pool aastat tagasi sain ise õnnelukuks audi omanikuks
Autoks siis 80 1,8 s 88 väljalsae.
Tänase seisuga peale bensukulu ei ole midagi suuremat kulu olnud. Peale ostu vahetasin filtrid ja sõidan siiani normaalselt
Vahepeal oli mure bensukuluga (ca 14 linnasõidus) aga uued küünlad ja süüte reguleerimine ja nüüd asi normis (linn ca 8 ja mnt 6)
Mugavusega igati rahul ja selle raha eest on masinat küll
maksin siis koos ARK kuludega umbe 21 000
Kui viitsiks natuke vahatamise peale kulutada oleks vast väljanägemine nagu uus
Kokkuvõttes ostukulu ei olnud midagi kosmilist ja hoolduskulud auto vanuse kohta nullilähedased
|
|
|
Tegelane5
huviline
Registreerunud 26.09.05
Kasutaja on eemal
|
postitati 18.06.06 21:14
|
|
|
Kui ökot b3 otsid siis soovitaks vaadata ka 1,6 se bensuka poole. Küttekulu poolest peaks u 7 l sajale hakkama saama (kui algaja lubatud kiirusega
sõidad) keskmiseks. Kuigi 1,6 lahja võitu muidugi. Soodne ülevalpidamine ainult siis kui ise või mõni hea tuttav on nõus juppe vahetama, vana auto
juba juppe ikka läheb. Hea see et nad on odavad. Monte jutt õige. Ostma minnes võta mõni tuttav kaasa kes ise audit omanud on. 2,3 l sigar vist algaja
jaoks natuke suur auto vga öko ka pole. Nii vanal autol pritsung võib ka üllatusi valmistada. Kuid seeeest on ruumi ja pagasnik on ka ikka pagasnik.
|
|
|
|
inferno2
huviline
Registreerunud 24.09.07
Kasutaja on eemal
Auto: Audi 80 1.9E
|
postitati 20.11.07 21:29
|
|
|
Soetasin b3 1.9E (bensiin), ja küttekulu on maantel mõnusalt 7l ringis
Linnas tuleb kuskil 9l , minuarust vägagi öko
Ja üllatavalt vastupidav ja lollikindel on auto.
|
|
|
|
undu
huviline
Registreerunud 05.08.05
Kasutaja on eemal
Auto: Outback´13, Gaz 2410
|
postitati 21.11.07 08:55
|
|
|
Ülalpidamis kulud B3 ja C3 suht samad, kütuskulu sõltub siiski nii vana autol paljuski mootori tervisest, loomulikult ka juhist, mina pole elu sees
saanud nii vähese kütusekuluga hakkama kui suvalisest foorumist lugeda võib
Aga Sigari poole kallutaks minu poolehoidu sigarite täistsingitud kere (alates 87 vist), B3 kerega 80 vist nii põhjalikult ei tsingitud, 90 oli
tsingitud
|
|
|
heihei
huviline
Registreerunud 01.02.06
Kasutaja on eemal
Auto: b6, 96kw bens.
|
postitati 21.11.07 09:31
|
|
|
jah b3 siis kui nii voi naa kunagi läheb see vahetusse. aga endal b4 ja arvata 5 aasta pärast uuesti sama auto plaanis osta . ja koige raskem jah on
head autot leida.mul önneks hea tuttavloodan,et tal siis pakkuda on. ja auto pigem tarbeese veel mullu. sõidu rõõmud surun alla ja ei ihka veel
vöimsamat mootorit,sest rahakott ka mitte koige raskem.muideks b3 osad tsipa odavamad kui b4 omad.aga kas tundub mulle voi ongi see nii,et nagu need
b4 osad rohkem täiuslikumad,noh rohkem vaeva nähtud töökindluse edasiarendamise nimel.
|
|
|
|
inferno2
huviline
Registreerunud 24.09.07
Kasutaja on eemal
Auto: Audi 80 1.9E
|
postitati 21.11.07 12:29
|
|
|
Ühe Sõbra b4 laguneb nii mis kole, iga kuu-kahe vähemalt pool palgast laob auto alla (palk jääb 4 kohaliseks).
Mina vuran oma b3-ega ja kriitiliselt midagi vahetust ei taha. Profülaktika mõttes olen üht-teis vahetanud-sättinud.
Ühel sõbral on ka 88a b3, mootor käib ilusti ja käivitub iga ilmaga, ainult õli sööb tal see moto, valab aga juurde ja vurab edasi , ühe aasta jooksul vahetanud ainult tagumised piduri klotsid mis talvel vatti
said
Eks see oleneb jah millise auto otsa sattud. Mina ostsin oma b3-e suht lambist, läksin kohale käisin 2 tiiru ümber auto, tegin proovisõitu, ja ostsin
ära. Vedas tookord
Ise püüdlen audi coupe quattro poole või siis b4 quattro
|
|
|
|
audi2.3e
huviline
Registreerunud 24.01.05
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A4 1,8T Audi A6 2,6
|
postitati 21.11.07 17:15
|
|
|
Ise ka soovitaks korralikku sigari(hea mugav suur masin)või couped (stiilne ja hind ei kuku eriti kui quattro)
|
|
|
tiigrr
huviline
Registreerunud 05.09.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 25.11.07 10:52
|
|
|
sai ka üle 5a tagasi sünnipäevaks endale muretsetud b3 80 1,6TD ja ei ole pidanud küll kurtma, ökonoomne, remondiks kulunud ka arukalt ja erksust sel
mootoril ka jätkub...
kuigi vaatan nüüd juba nooremate isendite suunas, võin enda isendit ainult kiita
minu lemmik -neljarõngaline-
|
|
|
|
vreps
huviline
Registreerunud 04.10.07
Kasutaja on eemal
Auto: Audi 100 2,5tdi nüüdseks ajalugu
|
postitati 25.11.07 17:38
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: undu
Ülalpidamis kulud B3 ja C3 suht samad, kütuskulu sõltub siiski nii vana autol paljuski mootori tervisest, loomulikult ka juhist, mina pole elu sees
saanud nii vähese kütusekuluga hakkama kui suvalisest foorumist lugeda võib
Aga Sigari poole kallutaks minu poolehoidu sigarite täistsingitud kere (alates 87 vist), B3 kerega 80 vist nii põhjalikult ei tsingitud, 90 oli
tsingitud | Sigar ja B3 80 on tootmise algusest peale täis tsink kerega. Pidada on neid mõlemaid odav ja enamik rem ja hooldustöid on
võimalik ise ära teha, kui just päris rondi otsa ei satu.
|
|
|
Lehekülgi: 1 2 3 .. 7 |