JPriit
huviline
Registreerunud 06.06.14
Kasutaja on eemal
|
postitati 09.12.17 15:27
|
|
|
A8 tagumiste piduriklotside error
Lühidalt üritan loo kokku võtta, klotsid/kettad kulunud, salvestus klotside kulumis viga. Ühepoole käsipiduri mootor ka kahtlane - see samuti karjus(
töötas aga anduri viga). Panin uued kettad ja klotsid(suppordid lahti kinni vcdsiga nii nagu ettenähtud), klotside kulumis viga kustu ei saanud. Sama
õhtu uksi lukustades kuulsin käsipiduri häält ja hiljem sõitma minnes kõik vead kadunud. Järgmine hommik käsipiduri mootori viga tagasi. ~kuu aega
hiljem klotside kulumis viga tagasi ja enam lahti ei saa. Ostsin uue käsipiduri mootori, see sai jonksu ja vcdsiga ühtki viga ei näita aga käima
pannes ikka karjub brake pads. Olen supporde vcdsiga kinni-lahti lasknud, käsipiduri funktsionaalsuse testi teinud kordi ja kordi ja sisestanud
11-14mm klotside paksust ja olenematta sellest,et vcds viga ei leia arvab auto ikka,et klotsid on kulunud. Mida ma valesti teen? Googeldades
leidsin,et aku all asub juhtmoodul. kookisin selle välja, pistik ideaalne, kõik ilus kuiv.
|
|
|
zack
|
postitati 09.12.17 16:41
|
|
|
Täpselt sama probleem mul ka, samuti kunagi käsipidurimootor nöökis ja loopis errorit, sai support ära vahetatud, veakoodid kõik kadund, kuid jääb
alles "brake pads worn" error. Proovinud ka kõike, seda mida sa eelnevalt mainisid, kuid errorist lahti ei saa.
Ootaks ka huviga vastust sellele probleemile.
|
|
|
aadumees
huviline
Registreerunud 23.08.13
Kasutaja on eemal
|
postitati 09.12.17 20:47
|
|
|
Tüüpiline probleem selle TRW juhtplokiga, lühidalt - kehvasti programmeeritud.
Mis aitab? Korduv de-aktiveerimine ja aktiveerimine. Ma täpselt ei mäleta aga kui korda saad siis ära kunagi vali valikut pads replacement vms. vaid
repair.
Pads replacement muudab automaatselt klotsi paksuseks 3mm ja lööb permanent veakoodi sisse. Ja kuna selle firmwarel on mingi bug sees, siis mõnikord
peale klotsi paksuse adapteerimist see permanent fault code ei muutugi intermittentiks.
De-aktiveeri, aktiveeri ja uuesti... Nii kaua kui see veakood intermittentiks läheb. Võimalik, et vahepeal võiksid funktsiooni testi teha ka.
Üldiselt viskab see TRW seisukas hall sensnori vea sisse ja vahetusse läheb pidurisadul koos mootoriga või siis ainult mootor. Palun ütle mulle, mis
hinnaga sa mootori said ja kust kohast?
Mul endal sama probleem, olen lükanud seda vahetust juba paar kuud edasi, kuna EPB töötab korrektselt ja parim hind on 230eur taastatud TRW sadul koos
EPBga.
|
|
|
|
zack
|
postitati 09.12.17 20:57
|
|
|
Minul näeb see veakood välja selline:
Address 53: Parking Brake Labels: 4E0-910-801.clb
Part No SW: 4E0 910 801 A HW: 4E0 907 801
Component: EPB AV1C1010 H01 1010
Revision: AV1C1010
Coding: 0000531
Shop #: WSC 00011 888 96745
VCID: 1D313FFFC44415F69F5-8048
1 Fault Found:
02596 - Rear Brake Pads Worn
008 - Implausible Signal
Freeze Frame:
Fault Status: 01101000
Fault Priority: 6
Fault Frequency: 2
Reset counter: 229
Time Indication: 0
Date: 2064.00.00
Time: 00:00:00
Freeze Frame:
Voltage: 9.94 V
Count: 61
Kas see "008 - Implausible Signal" peaks muutuma "Intermittentiks"? Ning de-aktiveerimise ja aktiveerimise all mõtled käsipidurit või moodulit...?
|
|
|
aadumees
huviline
Registreerunud 23.08.13
Kasutaja on eemal
|
postitati 10.12.17 00:37
|
|
|
Jep, sama veakood kummitab paljusi. Käsipiduri klotside avamist ja sulgemist mõtlesin.
|
|
|
|
JPriit
huviline
Registreerunud 06.06.14
Kasutaja on eemal
|
postitati 10.12.17 20:29
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: aadumees
Tüüpiline probleem selle TRW juhtplokiga, lühidalt - kehvasti programmeeritud.
Mis aitab? Korduv de-aktiveerimine ja aktiveerimine. Ma täpselt ei mäleta aga kui korda saad siis ära kunagi vali valikut pads replacement vms. vaid
repair.
Pads replacement muudab automaatselt klotsi paksuseks 3mm ja lööb permanent veakoodi sisse. Ja kuna selle firmwarel on mingi bug sees, siis mõnikord
peale klotsi paksuse adapteerimist see permanent fault code ei muutugi intermittentiks.
De-aktiveeri, aktiveeri ja uuesti... Nii kaua kui see veakood intermittentiks läheb. Võimalik, et vahepeal võiksid funktsiooni testi teha ka.
|
Vist oli nii jah, esimene kord ma ei mäletagi kas veakoodist sain lahti või ei aga peale uste lukustamist oli kuulda käsipiduri mootorite tööd ja
peale seda oli okei. Nüüd olen ka kusjuures kuulnud,et uksed lukku lastes kamandab seal midagi aga häire on ikka üleval. minul vcdsiga veakoodi ei
näita enam. See pani tõsiselt kukalt kratsima, korduvalt ja korduvalt uuesti vaatand.
http://wiki.ross-tech.com/wiki/index.php/Audi_A8_(4E)_Parking_Brake
paari tunnise googeldamise tagajärjel silma jäänud,et paljudel muutubki see sisestatud klotside paksus ikka 3mm ja siis häire jälle üleval, aga mul
seda pole juhtunud. alati on jäänud see, mis olen sisestanud. mina ostsin mootori 350 euriga forsist, vanal korpus mõrane ja kahjuks vahetus fondi
pole mõtet sellega minna.
|
|
|
JPriit
huviline
Registreerunud 06.06.14
Kasutaja on eemal
|
postitati 11.12.17 19:15
|
|
|
Proovisin täna veel ~5x. Proovisin 11-14mm klotside paksust sisestada. vea saan igakord kustu aga autot käivitades ikka tulem sama. Uksi lukustades
lasi ka käsipiduri peale ja maha aga ei aitand ka see. VCDS on kõige uuem ja kaabel originaal. Müstika
Edit: kas on võimalik,et minu auto karjub hoopis esimeste pidurite pärast? Meenus,et kui käsipiduri error ka oli siis tuli brake pads-epb error-brake
pads peale käivitamist. Jätkuvalt vcds viga ei näita ühegi mooduli alt. Katsun esipidurid üle vaadata kuigi vcds võiks esipidureid ka näidata.
|
|
|
aadumees
huviline
Registreerunud 23.08.13
Kasutaja on eemal
|
postitati 12.12.17 08:04
|
|
|
Ei, minu teada ei salvesta esipidurite klotside veakoodi instrumentsi, annab teada nagu jahutusvedeliku taseme andur aga seda on võimalik reaalajas
andmetest vaadata, ei tea kas klotside oma ka on. Soovitan kontrollida esiklotse.
Uksi lukustades teeb EPB vahetevahel selle funktsioonitesti.
|
|
|
|
JPriit
huviline
Registreerunud 06.06.14
Kasutaja on eemal
|
postitati 16.12.17 15:00
|
|
|
Keegi soovitas u2u kaudu, et selgitada kas viga karjub esimeste klotside pärast spidomeetri pin 7 massi lasta. seda tegema ei hakkand, küll aga
võtsin ratta alt ja veendusin,et klotsi hoolega, pistik ilus terve, klemmid puhtad ja visuaalselt ühtegi viga kaablil ei leidnud. Uskumatu lugu ja
eiteagi kohe mis edasi võtta. Netist ka midagi asjalikku ei leia, kõik on taga piduritest tingitud errorite hala täis.
|
|
|
zack
|
postitati 26.12.17 19:58
|
|
|
Sain enda käsipiduri errorist lahti...algul möllasin open/close ja function testiga, kuid ikka ei kadunud ära. Aga ma arvan, et nende asjade tegemisel
on kindel järjekord, ühesõnaga keegi võib proovida seda ja siis kinnitada kas nii toimibki.
1. Open Rear Parking Brake for Pad Change
2. Close Rear Parking Brake
3. Siis määrata uus klotside paksus "Pad thickness" alt
4. Pärast klotside paksuse määramist Function test.
5. Kustutada veakoodid.
Pärast seda igatahases mul enam "Pad thicknessi" errorit tagasi ei tulnud.
|
|
|
JPriit
huviline
Registreerunud 06.06.14
Kasutaja on eemal
|
postitati 02.01.18 20:40
|
|
|
Selline see järjekord peaks olema jah. Enda autol siiski error ees aga VCDSiga vaadates on puhas leht. Selle vastu pole keegi veel rohtu leidnud?
|
|
|