Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema
 Lehekülgi:  1  2
Autor:
Pealkiri: Kus asub audi 100 2.8 V6 termostaat? (Vastuseid: 25 | Vaatamisi: 12684)
margus0000
huviline

Registreerunud 20.02.04
Kasutaja on eemal

Auto: audi a3

postitati 24.04.05 17:17 Tsiteeri
Kus asub audi 100 2.8 V6 termostaat?

kus asub siis audi 100 c4 2,8 92 aasta termostaat ja kas vahetus on keeruline

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
QUATTRO
klubiliige

Registreerunud 26.09.02
Kasutaja on eemal

Auto: 5,2 Cherokee 4x4

postitati 24.04.05 17:21 Tsiteeri

Kaassõitja poolse hammasrihma katte taga,ja vahetuseks tuleb hammasrihm eemaldada.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U SkypeKasutaja Telefoninumber
margus0000
huviline

Registreerunud 20.02.04
Kasutaja on eemal

postitati 25.04.05 04:28 Tsiteeri

tänks, selleks ma teda ei leidnud kusagilt

tamm112
huviline

Registreerunud 14.03.04
Kasutaja on eemal

Auto: vis 2345

postitati 25.04.05 04:50 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: margus0000
tänks, selleks ma teda ei leidnud kusagilt

võin saladuskatte all öelda, et selle vahetamine on hirmus "põnev" tegevus!

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Skype Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
Hannespoiss
huviline

Registreerunud 27.11.03
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A6 2.5 TDi Q 2001 a. ja Audi A8 3.0 TDi Q 2004.a.

postitati 25.04.05 09:30 Tsiteeri

mul ka termostaat saba andnud. Age ei viitsigi vahetada, kui mootor kuumaks läheb lükkan konditsioneeri sisse ja jahutab nii mis mühiseb ;)

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Rst
huviline

Registreerunud 06.10.04
Kasutaja on eemal

Auto: hall metallik diisel Q

postitati 25.04.05 09:45 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Hannespoiss
mul ka termostaat saba andnud. Age ei viitsigi vahetada, kui mootor kuumaks läheb lükkan konditsioneeri sisse ja jahutab nii mis mühiseb ;)

sry OT pärast margus0000

Kui minu 2.6 V6 termostaat läbi oli siis mootori temp ei läinud sõites üle 70 kraadi. Pigem aitab kooras termostaat mootoril saavutada töötemp kiiremini ja hoiab seda. ;)

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
tamm112
huviline

Registreerunud 14.03.04
Kasutaja on eemal

postitati 25.04.05 09:47 Tsiteeri

Tsitaat:

oled asjadest lihtsalt natuke valesti aru saanud!

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Skype Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
Black
klubiliige

Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal

Auto: Q7

postitati 25.04.05 09:55 Tsiteeri

Tsitaat:

Katkine termostaat jääb enamikul juhtudest avatuks või avaneb ettenähtust varem, seega oleks mootorit vaja pigem soojendada, mitte jahutada.

Hannespoiss
huviline

Registreerunud 27.11.03
Kasutaja on eemal

postitati 25.04.05 10:26 Tsiteeri

tänud. Eks ma siis vahetan ka ära selle.
Kui auto ostsin, siis omanik ytles, et oli pistiku kuskilt välja tõmmanud. muidu hakkas ventilaator liiga vara tööle. See on siis ikka termostaadi viga? Ma pole tehnilistes küsimustes eriti tugev, niiet targemate abi vaja.

Ette tänades
Hannes

Black
klubiliige

Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal

postitati 25.04.05 10:43 Tsiteeri

Tsitaat:
Kui auto ostsin, siis omanik ytles, et oli pistiku kuskilt välja tõmmanud. muidu hakkas ventilaator liiga vara tööle. See on siis ikka termostaadi viga?

Ei, see on termoandur, mis ventikaid lülitab. Termostaat on puhtmehaaniline seade.

tamm112
huviline

Registreerunud 14.03.04
Kasutaja on eemal

postitati 25.04.05 10:51 Tsiteeri

Tsitaat:
tänud. Eks ma siis vahetan ka ära selle.
Kui auto ostsin, siis omanik ytles, et oli pistiku kuskilt välja tõmmanud. muidu hakkas ventilaator liiga vara tööle. See on siis ikka termostaadi viga? Ma pole tehnilistes küsimustes eriti tugev, niiet targemate abi vaja.

Ette tänades
Hannes

termostaadi funktsioon seisneb selles, et külma mootoriga käib jahutusvedelik mööda nn väikest vereringet (kui termostaat on korras), kui väike vereringe muutub juba piisavalt tuliseks (u 90 kraadi), siis avaneb termostaat (nn klapp, mis peaks töötama bimetalli põhimõttel) ja avatakse suurvereringe, mis käib läbi radika ringi. Kui ka seal muutub temperatuur kõrgeks u 100 -110 lööb käima ventikas, mis jahutab selle vee seal maha. Sinu auto puhul siis see andur (termoandur), mis ventika käima peaks lööma on ilmselt õhtal ning sina jahutad seda radikas olevat vett nn manuaalselt e kondiga.
Ühesõnaga termostaati sul vahetada ei ole vaja.

Hannespoiss
huviline

Registreerunud 27.11.03
Kasutaja on eemal

postitati 25.04.05 12:22 Tsiteeri

Nii kui ühe asja selgeks saad, tekib kohe mitu uut küsimust. Kuskohas see termoandur asub? Kas on kallis ning kas on targem uus või kasutatud osta?

C6
huviline

Registreerunud 29.01.05
Kasutaja on eemal

Auto: A6 3.2 ja A4 Avant Quattro 1.8T

postitati 25.04.05 13:52 Tsiteeri

Kas 2,6 liitrisel ABC mootoril on termostaat samuti hammasrihma taga paremal?

Selline võib-olla rumal küsimus veel, et kui termostaat on suletud ja jahutusvedelik sealt läbi ei käi, kuidas siis termostaat aru saab, et jahutusvedeliku temp. on tõusnud 90 kraadini ja tuleb avaneda? :)

tamm112
huviline

Registreerunud 14.03.04
Kasutaja on eemal

postitati 25.04.05 15:52 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: C6
Kas 2,6 liitrisel ABC mootoril on termostaat samuti hammasrihma taga paremal?

Selline võib-olla rumal küsimus veel, et kui termostaat on suletud ja jahutusvedelik sealt läbi ei käi, kuidas siis termostaat aru saab, et jahutusvedeliku temp. on tõusnud 90 kraadini ja tuleb avaneda? :)

2,6 on termo sama koha peal ja tööpõhimõttest sai juba räägitud (metalli paisumine - see on minu loogika, mis ei pruugi tõde olla).

Black
klubiliige

Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal

postitati 25.04.05 17:54 Tsiteeri

Jahutusvedelik ei käi suletud termostaadist küll läbi, kuid käib üle/läbi tema soojustundliku elemendi (pildil alumine pool). Päris metalli paisumisega seal siiski tegemist pole. Seal sees on anum vedelikuga, mis kindla temperatuuri juures paisub (või aurustub?) ja kolvi koos klapiga lahti lükkab. Jahtudes surub vedru jälle klapi kinni.

C6
huviline

Registreerunud 29.01.05
Kasutaja on eemal

postitati 25.04.05 19:14 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Black
Jahutusvedelik ei käi suletud termostaadist küll läbi, kuid käib üle/läbi tema soojustundliku elemendi (pildil alumine pool).

Aga kuidas see jahutusvedelik sinna soojustundliku elemendini jõuab? Ikka suure ringi kaudu läbi radika või mingit muud teed pidi?

Black
klubiliige

Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal

postitati 26.04.05 07:13 Tsiteeri

Tsitaat:
Aga kuidas see jahutusvedelik sinna soojustundliku elemendini jõuab? Ikka suure ringi kaudu läbi radika või mingit muud teed pidi?

Termostaat asub täpselt selle koha peal, kust kaudu jahutusvedelik mootoriplokist väljub. Soojustundlik pool on pidevalt mootorist väljuva jahutusvedeliku sees. Kui vedelik on külm, on termostaat kinni ja vedelik voolab termostaadist mööda salongi soojendusradikasse ning sealt veepumba kaudu tagasi mootorisse (väike ring). Kui vedelik on soojenenud ca 90°C-ni, avaneb termostaat ja vedelikul on nüüd võimalus minna ka läbi selle auto ninas paiknevasse suurde jahutusradiaatorisse (suur ring). Samal ajal osa jahutusvedelikust voolab jätkuvalt termostaadist mööda soojendusradikasse.

EDIT: lisan tüüpilise jahutussüsteemi skeemi ka:

http://pildid.audiclub.ee/black/coolsys.jpg

EDIT @ 11.05.05: Audi V6 jahutussüsteemi tegelik skeem:

http://pildid.audiclub.ee/black/V6coolsys.gif

Ja eestvaade, kus on näha termostaadi asukoht hammasrihma taga:

http://pildid.audiclub.ee/black/V6tbelt.gif

C6
huviline

Registreerunud 29.01.05
Kasutaja on eemal

postitati 26.04.05 11:43 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Black
Tsitaat:

Termostaat asub täpselt selle koha peal, kust kaudu jahutusvedelik mootoriplokist väljub. Soojustundlik pool on pidevalt mootorist väljuva jahutusvedeliku sees. Kui vedelik on külm, on termostaat kinni ja vedelik voolab termostaadist mööda salongi soojendusradikasse ning sealt veepumba kaudu tagasi mootorisse (väike ring). Kui vedelik on soojenenud ca 90°C-ni, avaneb termostaat ja vedelikul on nüüd võimalus minna ka läbi selle auto ninas paiknevasse suurde jahutusradiaatorisse (suur ring). Samal ajal osa jahutusvedelikust voolab jätkuvalt termostaadist mööda soojendusradikasse.

Ahahh, nüüd on selge. Aimasin ka ise midagi sellist, et termostaadi soojustundlik osa on otse mootorist tuleva vedeliku sees.

lukas
huviline

Registreerunud 29.07.04
Kasutaja on eemal

Auto: paar käru

postitati 06.05.05 11:06 Tsiteeri

Mul ka termostaadi vahetus ees ja küsiks ka targemate käest:

Kas ma rihma saan kätte nii, et teen nukkvõlli otsale ja hammasrattale märgid peale et asi paigast ei läheks ja tõmban hammasratta otsast ja pääsengi sinna taha või on seal mingi imenipp veel? Ja kuidas ma pärast tagasi saan?

Teiseks, millist termostaati panna üldse. Arvan, et mingit leedu oma pole mõtet panna a 50 eeku, et milline see temp vahemik peaks olema, et millal ta avaneb. Ühesõnaga milline on sobiv meie kliima jaoks?

Black
klubiliige

Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal

postitati 06.05.05 12:00 Tsiteeri

Vaata neid teemasid ka:

http://foorum.audiclub.ee/viewthread.php?tid=3984
http://foorum.audiclub.ee/viewthread.php?tid=10570

margus0000
huviline

Registreerunud 20.02.04
Kasutaja on eemal

postitati 06.05.05 14:15 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: lukas
Mul ka termostaadi vahetus ees ja küsiks ka targemate käest:

Kas ma rihma saan kätte nii, et teen nukkvõlli otsale ja hammasrattale märgid peale et asi paigast ei läheks ja tõmban hammasratta otsast ja pääsengi sinna taha või on seal mingi imenipp veel? Ja kuidas ma pärast tagasi saan?

Teiseks, millist termostaati panna üldse. Arvan, et mingit leedu oma pole mõtet panna a 50 eeku, et milline see temp vahemik peaks olema, et millal ta avaneb. Ühesõnaga milline on sobiv meie kliima jaoks?

Ma olin ise juures kui mul rihma ja termostaati vahetati. Tehti valge markeriga nii rihmale kui hammasratastele märgid peale, kui vana rihm oli maas ja termostat vahetatud , võeti uus rihm ja pandi vana rihmaga serviti üksteise peale ja tehti uuele rihmale samadesse kohtadesse markeriga märgid ja siis märkide järgi rihm peale, kolm tundi teeninduses tööd ja oligi valmis.
Termostaadina olen kasutand WAHLERI firma termostaate ja ei ole neis veel pettuma pidanud(minu audi termostaat maksis 247eek), neid peaks vist audi tehasest juba autodele panema ja meie kliima jaoks 87 kraadisest termostaadist täitsa piisab

rafaello
huviline

Registreerunud 04.01.04
Kasutaja on eemal

Auto: audi

postitati 08.12.05 07:01 Tsiteeri

võibolla veits OT, aga ma panin sisse 91 kraadise termostaadi. Kuigi eelmine oli jah 87 kraadine.

tamm112
huviline

Registreerunud 14.03.04
Kasutaja on eemal

postitati 08.12.05 11:21 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: rafaello
võibolla veits OT, aga ma panin sisse 91 kraadise termostaadi. Kuigi eelmine oli jah 87 kraadine.

jah, aga kas ventikas on nüüd linnasõidul kõikseaeg järel, sest teatavasti hakkab ta tööle 95C pealt?

rafaello
huviline

Registreerunud 04.01.04
Kasutaja on eemal

Auto: audi

postitati 08.12.05 11:42 Tsiteeri

no kuidas saab siis töötada kogu aeg?:o ja vastus on , et ei tööta kogu aeg. ka suvel ei olnd probleemi.

tamm112
huviline

Registreerunud 14.03.04
Kasutaja on eemal

postitati 08.12.05 11:58 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: rafaello
no kuidas saab siis töötada kogu aeg?:o ja vastus on , et ei tööta kogu aeg. ka suvel ei olnd probleemi.

siis hästi, kui kõrgel tempi näidiku järgi hoiab?

Lehekülgi:  1  2
Tee uus teema

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 21]
[PHP: 35.7% - SQL: 64.3%]