Lehekülgi: 1 2 |
margus0000
huviline
Registreerunud 20.02.04
Kasutaja on eemal
Auto: audi a3
|
postitati 24.04.05 17:17
|
|
|
Kus asub audi 100 2.8 V6 termostaat?
kus asub siis audi 100 c4 2,8 92 aasta termostaat ja kas vahetus on keeruline
|
|
|
QUATTRO
klubiliige
Registreerunud 26.09.02
Kasutaja on eemal
Auto: 5,2 Cherokee 4x4
|
postitati 24.04.05 17:21
|
|
|
Kaassõitja poolse hammasrihma katte taga,ja vahetuseks tuleb hammasrihm eemaldada.
|
|
|
|
margus0000
huviline
Registreerunud 20.02.04
Kasutaja on eemal
|
postitati 25.04.05 04:28
|
|
|
tänks, selleks ma teda ei leidnud kusagilt
|
|
|
tamm112
huviline
Registreerunud 14.03.04
Kasutaja on eemal
Auto: vis 2345
|
postitati 25.04.05 04:50
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: margus0000
tänks, selleks ma teda ei leidnud kusagilt |
võin saladuskatte all öelda, et selle vahetamine on hirmus "põnev" tegevus!
|
|
|
|
Hannespoiss
huviline
Registreerunud 27.11.03
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A6 2.5 TDi Q 2001 a. ja Audi A8 3.0 TDi Q 2004.a.
|
postitati 25.04.05 09:30
|
|
|
mul ka termostaat saba andnud. Age ei viitsigi vahetada, kui mootor kuumaks läheb lükkan konditsioneeri sisse ja jahutab nii mis mühiseb 
|
|
|
Rst
huviline
Registreerunud 06.10.04
Kasutaja on eemal
Auto: hall metallik diisel Q
|
postitati 25.04.05 09:45
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Hannespoiss
mul ka termostaat saba andnud. Age ei viitsigi vahetada, kui mootor kuumaks läheb lükkan konditsioneeri sisse ja jahutab nii mis mühiseb |
sry OT pärast margus0000
Kui minu 2.6 V6 termostaat läbi oli siis mootori temp ei läinud sõites üle 70 kraadi. Pigem aitab kooras termostaat mootoril saavutada töötemp
kiiremini ja hoiab seda. 
|
|
|
tamm112
huviline
Registreerunud 14.03.04
Kasutaja on eemal
|
postitati 25.04.05 09:47
|
|
|
mul ka termostaat saba andnud. Age ei viitsigi vahetada, kui mootor kuumaks läheb lükkan konditsioneeri sisse ja jahutab nii mis mühiseb |
oled asjadest lihtsalt natuke valesti aru saanud!
|
|
|
|
Black
klubiliige
Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal
Auto: Q7
|
postitati 25.04.05 09:55
|
|
|
Katkine termostaat jääb enamikul juhtudest avatuks või avaneb ettenähtust varem, seega oleks mootorit vaja pigem soojendada, mitte jahutada.
|
|
|
Hannespoiss
huviline
Registreerunud 27.11.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 25.04.05 10:26
|
|
|
tänud. Eks ma siis vahetan ka ära selle.
Kui auto ostsin, siis omanik ytles, et oli pistiku kuskilt välja tõmmanud. muidu hakkas ventilaator liiga vara tööle. See on siis ikka termostaadi
viga? Ma pole tehnilistes küsimustes eriti tugev, niiet targemate abi vaja.
Ette tänades
Hannes
|
|
|
Black
klubiliige
Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 25.04.05 10:43
|
|
|
Kui auto ostsin, siis omanik ytles, et oli pistiku kuskilt välja tõmmanud. muidu hakkas ventilaator liiga vara tööle. See on siis ikka termostaadi
viga? |
Ei, see on termoandur, mis ventikaid lülitab. Termostaat on puhtmehaaniline seade.
|
|
|
tamm112
huviline
Registreerunud 14.03.04
Kasutaja on eemal
|
postitati 25.04.05 10:51
|
|
|
tänud. Eks ma siis vahetan ka ära selle.
viga? Ma pole tehnilistes küsimustes eriti tugev, niiet targemate abi vaja.
Ette tänades
Hannes |
termostaadi funktsioon seisneb selles, et külma mootoriga käib jahutusvedelik mööda nn väikest vereringet (kui termostaat on korras), kui väike
vereringe muutub juba piisavalt tuliseks (u 90 kraadi), siis avaneb termostaat (nn klapp, mis peaks töötama bimetalli põhimõttel) ja avatakse
suurvereringe, mis käib läbi radika ringi. Kui ka seal muutub temperatuur kõrgeks u 100 -110 lööb käima ventikas, mis jahutab selle vee seal maha.
Sinu auto puhul siis see andur (termoandur), mis ventika käima peaks lööma on ilmselt õhtal ning sina jahutad seda radikas olevat vett nn manuaalselt
e kondiga.
Ühesõnaga termostaati sul vahetada ei ole vaja.
|
|
|
|
Hannespoiss
huviline
Registreerunud 27.11.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 25.04.05 12:22
|
|
|
Nii kui ühe asja selgeks saad, tekib kohe mitu uut küsimust. Kuskohas see termoandur asub? Kas on kallis ning kas on targem uus või kasutatud osta?
|
|
|
C6
huviline
Registreerunud 29.01.05
Kasutaja on eemal
Auto: A6 3.2 ja A4 Avant Quattro 1.8T
|
postitati 25.04.05 13:52
|
|
|
Kas 2,6 liitrisel ABC mootoril on termostaat samuti hammasrihma taga paremal?
Selline võib-olla rumal küsimus veel, et kui termostaat on suletud ja jahutusvedelik sealt läbi ei käi, kuidas siis termostaat aru saab, et
jahutusvedeliku temp. on tõusnud 90 kraadini ja tuleb avaneda? 
|
|
|
tamm112
huviline
Registreerunud 14.03.04
Kasutaja on eemal
|
postitati 25.04.05 15:52
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: C6
Kas 2,6 liitrisel ABC mootoril on termostaat samuti hammasrihma taga paremal?
Selline võib-olla rumal küsimus veel, et kui termostaat on suletud ja jahutusvedelik sealt läbi ei käi, kuidas siis termostaat aru saab, et
jahutusvedeliku temp. on tõusnud 90 kraadini ja tuleb avaneda?
|
2,6 on termo sama koha peal ja tööpõhimõttest sai juba räägitud (metalli paisumine - see on minu loogika, mis ei pruugi tõde olla).
|
|
|
|
Black
klubiliige
Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 25.04.05 17:54
|
|
|
Jahutusvedelik ei käi suletud termostaadist küll läbi, kuid käib üle/läbi tema soojustundliku elemendi (pildil alumine pool). Päris metalli
paisumisega seal siiski tegemist pole. Seal sees on anum vedelikuga, mis kindla temperatuuri juures paisub (või aurustub?) ja kolvi koos klapiga
lahti lükkab. Jahtudes surub vedru jälle klapi kinni.
|
|
|
C6
huviline
Registreerunud 29.01.05
Kasutaja on eemal
|
postitati 25.04.05 19:14
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Black
Jahutusvedelik ei käi suletud termostaadist küll läbi, kuid käib üle/läbi tema soojustundliku elemendi (pildil alumine pool). |
Aga kuidas see jahutusvedelik sinna soojustundliku elemendini jõuab? Ikka suure ringi kaudu läbi radika või mingit muud teed pidi?
|
|
|
Black
klubiliige
Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 26.04.05 07:13
|
|
|
Aga kuidas see jahutusvedelik sinna soojustundliku elemendini jõuab? Ikka suure ringi kaudu läbi radika või mingit muud teed pidi?
|
Termostaat asub täpselt selle koha peal, kust kaudu jahutusvedelik mootoriplokist väljub. Soojustundlik pool on pidevalt mootorist väljuva
jahutusvedeliku sees. Kui vedelik on külm, on termostaat kinni ja vedelik voolab termostaadist mööda salongi soojendusradikasse ning sealt veepumba
kaudu tagasi mootorisse (väike ring). Kui vedelik on soojenenud ca 90°C-ni, avaneb termostaat ja vedelikul on nüüd võimalus minna ka läbi selle auto
ninas paiknevasse suurde jahutusradiaatorisse (suur ring). Samal ajal osa jahutusvedelikust voolab jätkuvalt termostaadist mööda
soojendusradikasse.
EDIT: lisan tüüpilise jahutussüsteemi skeemi ka:

EDIT @ 11.05.05: Audi V6 jahutussüsteemi tegelik skeem:

Ja eestvaade, kus on näha termostaadi asukoht hammasrihma taga:

|
|
|
C6
huviline
Registreerunud 29.01.05
Kasutaja on eemal
|
postitati 26.04.05 11:43
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Black
|
Termostaat asub täpselt selle koha peal, kust kaudu jahutusvedelik mootoriplokist väljub. Soojustundlik pool on pidevalt mootorist väljuva
jahutusvedeliku sees. Kui vedelik on külm, on termostaat kinni ja vedelik voolab termostaadist mööda salongi soojendusradikasse ning sealt veepumba
kaudu tagasi mootorisse (väike ring). Kui vedelik on soojenenud ca 90°C-ni, avaneb termostaat ja vedelikul on nüüd võimalus minna ka läbi selle auto
ninas paiknevasse suurde jahutusradiaatorisse (suur ring). Samal ajal osa jahutusvedelikust voolab jätkuvalt termostaadist mööda soojendusradikasse.
|
Ahahh, nüüd on selge. Aimasin ka ise midagi sellist, et termostaadi soojustundlik osa on otse mootorist tuleva vedeliku sees.
|
|
|
lukas
huviline
Registreerunud 29.07.04
Kasutaja on eemal
Auto: paar käru
|
postitati 06.05.05 11:06
|
|
|
Mul ka termostaadi vahetus ees ja küsiks ka targemate käest:
Kas ma rihma saan kätte nii, et teen nukkvõlli otsale ja hammasrattale märgid peale et asi paigast ei läheks ja tõmban hammasratta otsast ja pääsengi
sinna taha või on seal mingi imenipp veel? Ja kuidas ma pärast tagasi saan?
Teiseks, millist termostaati panna üldse. Arvan, et mingit leedu oma pole mõtet panna a 50 eeku, et milline see temp vahemik peaks olema, et millal ta
avaneb. Ühesõnaga milline on sobiv meie kliima jaoks?
|
|
|
Black
klubiliige
Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal
|
|
margus0000
huviline
Registreerunud 20.02.04
Kasutaja on eemal
|
postitati 06.05.05 14:15
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: lukas
Mul ka termostaadi vahetus ees ja küsiks ka targemate käest:
Kas ma rihma saan kätte nii, et teen nukkvõlli otsale ja hammasrattale märgid peale et asi paigast ei läheks ja tõmban hammasratta otsast ja pääsengi
sinna taha või on seal mingi imenipp veel? Ja kuidas ma pärast tagasi saan?
Teiseks, millist termostaati panna üldse. Arvan, et mingit leedu oma pole mõtet panna a 50 eeku, et milline see temp vahemik peaks olema, et millal ta
avaneb. Ühesõnaga milline on sobiv meie kliima jaoks? |
Ma olin ise juures kui mul rihma ja termostaati vahetati. Tehti valge markeriga nii rihmale kui hammasratastele märgid peale, kui vana rihm oli maas
ja termostat vahetatud , võeti uus rihm ja pandi vana rihmaga serviti üksteise peale ja tehti uuele rihmale samadesse kohtadesse markeriga märgid ja
siis märkide järgi rihm peale, kolm tundi teeninduses tööd ja oligi valmis.
Termostaadina olen kasutand WAHLERI firma termostaate ja ei ole neis veel pettuma pidanud(minu audi termostaat maksis 247eek), neid peaks vist audi
tehasest juba autodele panema ja meie kliima jaoks 87 kraadisest termostaadist täitsa piisab
|
|
|
rafaello
huviline
Registreerunud 04.01.04
Kasutaja on eemal
Auto: audi
|
postitati 08.12.05 07:01
|
|
|
võibolla veits OT, aga ma panin sisse 91 kraadise termostaadi. Kuigi eelmine oli jah 87 kraadine.
|
|
|
tamm112
huviline
Registreerunud 14.03.04
Kasutaja on eemal
|
postitati 08.12.05 11:21
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: rafaello
võibolla veits OT, aga ma panin sisse 91 kraadise termostaadi. Kuigi eelmine oli jah 87 kraadine. |
jah, aga kas ventikas on nüüd linnasõidul kõikseaeg järel, sest teatavasti hakkab ta tööle 95C pealt?
|
|
|
rafaello
huviline
Registreerunud 04.01.04
Kasutaja on eemal
Auto: audi
|
postitati 08.12.05 11:42
|
|
|
no kuidas saab siis töötada kogu aeg? ja vastus on , et ei tööta kogu
aeg. ka suvel ei olnd probleemi.
|
|
|
tamm112
huviline
Registreerunud 14.03.04
Kasutaja on eemal
|
postitati 08.12.05 11:58
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: rafaello
no kuidas saab siis töötada kogu aeg? ja vastus on , et ei tööta kogu
aeg. ka suvel ei olnd probleemi. |
siis hästi, kui kõrgel tempi näidiku järgi hoiab?
|
|
|
Lehekülgi: 1 2 |