Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema
Autor:
Pealkiri: Otsin abi tallinnas! A6 C5 2.7t, EGT (Vastuseid: 17 | Vaatamisi: 2451)
rs156
Suletud konto

Registreerunud 24.03.15
Kasutaja on eemal

postitati 24.03.15 17:01 Tsiteeri
Otsin abi tallinnas! A6 C5 2.7t, EGT

Tere,

mootor 184kw, väljalase 11/2001. Otsin abi täpsemalt tundja mehelt, kes aitaks lahti võtta EGT (Exhaust Gas Temperature sensor) anduri. Näitab viga diagnostis ning prooviks seda, et anduri elektroonikaploki sisemus üle joota. Siis vaataks edasi vaikselt.

Teoorias tean enam-vähem, kuidas asi käib, kuid peale Y toru eemaldamist on veidi hall maa, kuidas ulatuda ja kas (töö)riist sobib ja..

Kas leidub keski? Midagi suudan omalt poolt pakkuda ka, abistajal võiks olla jootekolb tinaga olemas, oleks superino. Kerge papiga toetada pole probleemi. Elektroonikafixi võin ise ära teha, vaja vaid kurjam maha saada.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
yanekk
klubiliige

Registreerunud 09.11.05
Kasutaja on eemal

Auto: Ex S4, S6, A6, A4, Coupe + veel pool praami täit.

postitati 24.03.15 17:05 Tsiteeri

Kui joota ei viitsi, siis pakkuda kasutatud vigur 078919529D koodiga.

Audi varuosad, http://foorum.audiclub.ee/viewthread.php?tid=181792 Autode ost/müük, hooldus ja remont Haapsalus, JanekCars OÜ
Best ET 12.08 :)
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
prj
klubiliige

Registreerunud 04.12.08
Kasutaja on eemal

Auto: S8 D4, A4 B9 2.0TQ, Cupra Born

postitati 24.03.15 18:23 Tsiteeri

Sa vist pole sinna sisse näinud kunagi?

Seal ei ole midagi joota. Osta uued või softist välja progeda.

Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U
rs156
Suletud konto

Registreerunud 24.03.15
Kasutaja on eemal

postitati 24.03.15 18:29 Tsiteeri

http://i.ebayimg.com/00/s/MTA2N1gxNjAw/z/sMoAAOSwDwtUmejk/$_12.JPG?set_id=880000500F

sealt näed et andur koosneb andurist + moodulist. moodulit parandaksin

yanekk
klubiliige

Registreerunud 09.11.05
Kasutaja on eemal

Auto: Ex S4, S6, A6, A4, Coupe + veel pool praami täit.

postitati 24.03.15 19:00 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: rs156
moodulit parandaksin

Ära vaidle endast targematega :)

Audi varuosad, http://foorum.audiclub.ee/viewthread.php?tid=181792 Autode ost/müük, hooldus ja remont Haapsalus, JanekCars OÜ
Best ET 12.08 :)
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
prj
klubiliige

Registreerunud 04.12.08
Kasutaja on eemal

postitati 24.03.15 19:24 Tsiteeri

Tsitaat:
sealt näed et andur koosneb andurist + moodulist. moodulit parandaksin

Ma ei teadnudki.

A mooduli sisse vaadanud ikka oled?

rs156
Suletud konto

Registreerunud 24.03.15
Kasutaja on eemal

postitati 24.03.15 19:26 Tsiteeri

?

olge head, targutajad ja seletage ikkagi lahti. kas saate 100% kindel olla, et asi on just anduris ja mitte moodulis, mis muudab anduri ANALOOGSIGNAALi digitaalseks PWM signaaliks?
Kui olete, siis äkki näete muid vigu ka mis minu autos on ning heldelt jagate teadmisi. eeldades, et teil üleloomulikke võimeid ei ole, siis ootan jätkuvalt kedagi, kes aitaks anduri (mis on joodetud mooduli külge) ja mooduli lahti võtta, et saaksin seda parandada.

Statistika netis otsides ütleb, et vibratsioon kulutab jootekohad ning nende ületegemine pidavat aitama. teine lahend oleks vahetada ära elektroonika-osa sealt anduri komplektist (andur+moodul), andur ise pidi nö pommikindel olema.

asi ongi selles, et ma ei saa nagu moodulit kätte kudiagist..

prj
klubiliige

Registreerunud 04.12.08
Kasutaja on eemal

postitati 24.03.15 19:30 Tsiteeri

Kes üldse midagi andurist rääkis?

Alustuseks võta andur koos mooduliga auto küljest ära ning kui suudad, tee lõhkumata moodul lahti.
Seejärel süga kukalt ja vaata otsa sellele üllatusele, mis sind seal sees ootab.

Ja seejärel saad aru, kui rumalat juttu sa siin ajad.

Plaadid ära vahetada on ainus reaalne ja kestev variant taastada töövõime uusi tükke ostmata - aga selleks pead samamoodi mõlemad andurid maha võtma. Edu.

rs156
Suletud konto

Registreerunud 24.03.15
Kasutaja on eemal

postitati 24.03.15 19:38 Tsiteeri

http://i567.photobucket.com/albums/ss118/sbloom/Cars/egtnewpcb_zps9f562053.jpg

milles see probleem siin on?

see on küll pilt tervest töötavast moodulist, kuid võib vabalt olla, et jootekoht on lahtine ja halb trükkplaadil ning ei anna ühendust. kui ei ole see ning plaat ok, siis oss välja ning andmeid lugema, kust asi peetrisse läheb. kiipi vahetada pole mingi probleem. ja isegi kui kontrolleri proge ei leia (eeldades, et see keskel on kontroller, mitte suvaline adc-pwm amp), siis progetud kiipe on samuti müügil, just nagu plaate tervikuna.

ma palusin abi selle välja võtmisel, et kas keegi saab aidata. ma eeldan, et lahti võttes on andur selline, ei näe miks teistel 2.7t184kw mootoritel peaks teistsugune olema kui mul. praeguseni olen saanud ainult juttu, et täiesti valel teel ja abi 0%

väike lisainf siit: http://www.audiworld.com/forums/2-7t-v6-discussion-107/how-fix-egt-sensor-good-2850845/

probleem selles ongi, et mul pole tööriistu siin tallinnas, et saaks seda mingit viisi maha võtta, moodulit koos anduriga. muidu ma ei kirjutaks ju üldse siia..

prj
klubiliige

Registreerunud 04.12.08
Kasutaja on eemal

postitati 24.03.15 20:02 Tsiteeri

Tsitaat:
http://i567.photobucket.com/albums/ss118/sbloom/Cars/egtnewpcb_zps9f562053.jpg

milles see probleem siin on?

see on küll pilt tervest töötavast moodulist

Probleem on selles, et see ei ole pilt sellest moodulist ning see trükkplaat seal sees ei ole selle mooduli trükkplaat, vaid aftermarket toodang. Originaal on hübriidelektroonika.

Selle asemel, et siin targutada tee tööd oma inglise keelega ning loe läbi, mis reaalselt nendel linkidel ka kirjas on. Enne kui sul asendusandurid või vähemalt aftermarket plaadid olemas on ei ole mõtet üldse sügeleda.

rs156
Suletud konto

Registreerunud 24.03.15
Kasutaja on eemal

postitati 24.03.15 20:17 Tsiteeri

okei, sul on siin õigus, et see on järgi ostetud jubin, mis oleks järgmine samm tõenäoliselt, kui resolder ei aita, kuid jutu point jääb jälle samaks. Mida vaja: inimest, kes aitaks mooduli maha võtta.
Kui sa pisut inseneritööd oled teinud siis tead, et alustad kõige tõenäolisemast veast, mida on kõige lihtsam leida. See üle vaadatud, siis näeb, mis edasi teeb.

Ma tõesti ei tea, milline see seest välja näeb ja pilte ka sellest ei leia, kuid ära ning lahti tuleb see ju võtta sellegipoolest? Isegi kui läheb ainult plaadi vahetuseks. Ning kõvasti, kõvasti on juttu välismaa foorumites, kus ainult jootmisega sai asja korda, ning just originaaltootel! Ma ei saa aru, miks sa nii vastu oled selle proovimisele.

Kui sa tead mis tähendab hübriid-mikroskeemid (aktiivsed+passiivsed elemendid sisemuses), siis tead väga hästi, et need on täiesti parandatavad ning diagnoositavad. Minu teada sellist asja ei eksisteeri nagu hübriidelektroonika, või kas sa oskad mind ja teisi lugejaid ka valgustada?

///EDIT:

Huvilistele on siin pisut lisainfot:
https://theconstructivemoose.wordpress.com/2013/11/15/audi-egt-sensor-repair/

Nagu näha, ei ole tegu väljamõeldud sõnaga hübdriidelektroonika, vaid lihtsalt kiipidega, mis on ilmastikukindlad. Eks algaja jaoks panebki kukalt sügama. samuti on seal näha jootekohti, mis võivad täiesti vabalt jääda ühenduseta, sest moodulid on siiski mootori korpuse küljes, mis on pidevalt vibratsiooni all (kas siis mootori töö või nt kapotil naise põrutamise pärast).

prj
klubiliige

Registreerunud 04.12.08
Kasutaja on eemal

postitati 24.03.15 20:58 Tsiteeri

Tsitaat:
Eks algaja jaoks panebki kukalt sügama. samuti on seal näha jootekohti, mis võivad täiesti vabalt jääda ühenduseta, sest moodulid on siiski mootori korpuse küljes, mis on pidevalt vibratsiooni all (kas siis mootori töö või nt kapotil naise põrutamise pärast).

Tead tarkpea, minu käest on rohkem 2.7 BiT läbi käinud, kui sina elus näinud oled.
Mina olen kõiki neid asju reaalselt teinud ning jootnud, mitte ainult foorumit lugenud ning ennast hirmus targaks selle põhjal arvanud.
Targad õpivad teiste vigadest, lollid enda omadest.

Aga edu. Näita meile ka pärast, kuidas sa nendel tehase plaatidel kiipe vahetad.
Kuskilt laenatud jootekolviga kindlasti mitte. Ning probleem ei ole valdaval enamusel juhtudest nendes suurtes ühenduskohtades.

rs156
Suletud konto

Registreerunud 24.03.15
Kasutaja on eemal

postitati 24.03.15 21:08 Tsiteeri

sa võid nüüd maha rahuneda natuke, ma lihtsalt räägin kõige mõistlikumast protsessist. kui sa arvad, et targem on kohe uus osta, palju õnne. mina enne prooviks rahatut võimalust.

reaalselt see sinu targutamine pole absoluutselt mitte midagi juurde andnud ja sa võid mitu korda sama palju 2.7bit juurde teha, ma ei leia, mis see antud olukorras aitab. ma kirjutasin siia, et abi saada mooduli eemaldamisel, sina aina targutad täiesti teistsuguse jutuga. kui sa tähelepanelikult loed siis näed ka, et plaan oli üle vaadata, mis teha annab ning kui ei anna midagi , siis paneb uue plaadi, ei pea tingimata kiipe jootma hakkama.

ole hea, kui sa päriselt aidata ei kavatse, ära siia rohkem postita ning mine tee oma eluea 2.7bit edasi ning targuta mujal. kui sa veel nii proff oled siis teaksid ka soovitada lihtsalt egt 1+2 sensori positiivse signaali ühendamist, kui ühest nkn midagi välja ei tule. saab veakoodist lahti ning ei pea midagi ümber progema või uut ostma. samuti pead lootma, et masin korras püsib ning reaalselt mootori bank 1 ja 2 töötavad ühtmoodi, kuid ega väljaprogemine paremat tulemust anna. muidugi sina lahendusi ei paku vaid aina jonnid nagu väike laps.

kui on abikäsi pakkuda, mille eest tasuksin, aga palun, kuid teeme nii, et niisama ajaviiteks targutajad hoiavad oma rasvased näpud siit eemale.

kui asja korda saan, panen siia mõne pildi, linki või vähemalt infotki. ehk annab tulevasel abivajajal midagi leida (nt http://www.audiworld.com/tech/eng73.shtml ) peale niisama mõttetu mula, mis abiks ei ole ning vaid aega raiskab. koht poliitikas sobiks sulle hästi, ma arvan. aga see selleks.

Mr.E
huviline

Registreerunud 05.11.11
Kasutaja on eemal

Auto: B5 Avant 1.8Tq, 83a. B2 Quattro

postitati 24.03.15 21:15 Tsiteeri

Head lugemist!

Hea ruudus = parim |
B5 Avant 1.8Tq - OMC2017 - 282km/h | 11.0@217km/h
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
prj
klubiliige

Registreerunud 04.12.08
Kasutaja on eemal

postitati 24.03.15 21:18 Tsiteeri

1. Loe foorumi reeglid läbi ning tee endale õigekiri selgeks, sest muidu kaovad su postitused siit üsna pea.
2. Reaalsed lahendused on kõik välja toodud:
a) Osta uued andurid
b) Progeda ajust välja - ning see ei tähenda ainult veakoodide muutmist, sest ajul on tarkvaraliselt välja arvatud EGT väärtus, mis langeb väga hästi kokku riistvaralisega, natuke rohkem on vaja tööd teha. Toimib väga hästi, tehtud ca. 30 autot.
c) Osta uued plaadid ning sisse joota.

Sinu puhul on lauskoomiline see, et kogemust ümmargune null, aga arvad, et tead kõike.
Nende andurite täielik maha võtmine ja tagasi panemine on pea poole päeva töö. Moodulite maha võtmine käib kiirelt, aga sul võiks keemialabor kaasas olla, et see sitt sealt seest ära puhastada, auto küljes on seda üsna niru teha. See ei tule sealt teps mitte kergelt ära.

Garantii, et asi kindlalt toimima jääb on ainult variant a) või b)-ga, sest 100% alati ei ole viga moodulis.

rs156
Suletud konto

Registreerunud 24.03.15
Kasutaja on eemal

postitati 24.03.15 21:28 Tsiteeri

Vot, nüüd jõuame kuhugi, prj!
Oleks kohe alguses selline vastus tulnud, poleks probleemi. Selle asemel tuli tõrk targutus.
Jätkuvalt jätad välja, et võib proovida üle-jootmist. See on paljudel inimestel töötanud. Sina tead kogemustest, et sugugi mitte kõigil ning ehk isegi mitte enamusel, kuid mõndadel - worth a shot?
Proovin vaid mooduli lahtivõtmist ning ülejootmist ilma tuppa toomata. Keemialabor otseselt olema ei pea, pigem õige lahus ja/või õiged tööriistad, kaldun viimase poole. Mätserdamist on, kuid ehk on ka tulemust.

Foorumi reeglite osas tõesti vabandan, edaspidi läheb normaalsemalt. Kui aega leian, panen eelmised postitused ka paika (äkki võiks olla kasutajate postituste muudatusel ka muutmise mingisugune märge, et nüüd on postitust muudetud?).

Lisaks infot lugejatele, kel on probleeme sama asjaga: sd110@go2.pl on email poola-vennasel, kes müüb neid plaate, mis on ka üleval piltidel. Hinnaks on 1tk 35€ ning 2tk 68€, +5€ saatmine Eestisse. Tundub, vähemalt minule, pisut mõnusam fix kui osta uus (kallis) või progeda välja (mis siis kui päriselt probleem on ning ei näita?). Garantiid ei saa tõesti võtta, kuid kui vesi on kaelani ja tõuseb ning teeskleme, et kõik on korras, ega see reaalselt midagi korda ei tee.
Samuti on see fix, mida saad põhimõtteliselt kapoti kohal teha.

prj
klubiliige

Registreerunud 04.12.08
Kasutaja on eemal

postitati 24.03.15 21:33 Tsiteeri

Tsitaat:
progeda välja (mis siis kui päriselt probleem on ning ei näita?).

Kui päriselt probleem on, siis ei tee see EGT andur mitte midagi teisiti nagunii.
Ainus juhus, kui välja progetuna (seda saab ainult koos muudetud kütusestrateegiaga tarkvaras) oleks mingi probleem, oleks siis, kui kütusesurve ära kukub.
Kuna EGT anduritega aga closed loopis kütust lisatakse, siis enne, kui ta safe-i läheb sulab mootor nagunii üles. Ehk siis mingit vahet pole. Nii mõnedki minu tehtud autod on välja progetud EGT anduritega miili sõitnud, mis tähendab ca. 30 seki põhjagaasi ning midagi laiali pole kellelgi läinud selle tõttu.

Need andurid seal ei ole vajalikud. Uuematel autodel on kõigil simuleeritud EGT mudel ning ei mingeid probleeme.
Ka veidi kiirematel, nagu 580hj RS6 V10 mootoriga. Kasu on neist ainult siis, kui võimsust on väga oluliselt tõstetud ning ka siis vaid seadistamise ajaks, et tarkvaraline EGT mudel paika panna.

rs156
Suletud konto

Registreerunud 24.03.15
Kasutaja on eemal

postitati 29.06.15 06:56 Tsiteeri

Sai lõpuks EGT trükkplaadil olevad kontaktid korraliku hunniku tina abil üle joodetud, tõepoolest oli seal pisut roostet näha kontaktikohtades, kuid silmnähtavalt sellist jama ei olnud, et asi ei töötaks, kontakt tundus olevat. Igaljuhul, peale jootmist töötab nüüd kõik ilusti, seega lugejatele teadmiseks, et pole alati tarvis reklaami peale välja minna ning 100+ eur kulutada, kui saab kodus paari tunniga tasuta asja korda teha (või vähemalt proovida).

Tee uus teema

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 20]
[PHP: 29.1% - SQL: 70.9%]