Lehekülgi: 1 2 |
KristoM
huviline
Registreerunud 12.09.11
Kasutaja on eemal
Auto: A6 C6 2.0 TFSI S-Line
|
postitati 17.10.14 09:22
|
|
|
A6 C6 2,0TFSI S-Line 125kw - 2008 - KristoM
Hei!
Kuna ühel mõnusal hilisel suvehommikul otsustas Passati käigukast töölepingu lõpetada, siis sai passat kommiraha eest uue omaniku ning sai hakatud
otsima uut liikurit, mis kindlasti pidi olema Audi ja aastast 2007 ja üles. Esmalt sai vaadatud mitut erinevat A4 avanti, sest auto kuju meeldis,
eriti LED lahendused esituledes, aga A4 oleks jäänud ilmselgelt väikseks, siis sai hakatud otsima A6-te ning jäigi silma E-autoline aias silma selline
isend. Ära sai toodud 28. septembril
Pilt autoaiast:
Kindel omadus, mis pidi tulevasel autol olema olid kindlasti automaatkast ning bensukas. Sattus kätte eestist uuena ostetud ning revali
hoolduasjalooga masin, millel LS oli ostuhetkel 109 000km. Auto oli seisnud põhimõtteliselt üle aasta ning tänu sellele vajasid vahetust kettad,
klotsid, õlid, mis said ka tehtud.
Üldiselt võib rahule jääda, väga häasti sobis mulle, et autos oli korralik MMI ja piisas vaid USB kaabli soetamisest, et mälupulgalt muusikat kuulata.
Ajalugu Revalis:
44 000km - 2010 aastal - saanud mootor remondi, kuna õlikulu oli 1L/1000km
Vahetatud:
Xenon pirn (Philips) - 29.09.2014
Õli: 111 604km - 02.10.2014
Pidurikettad, klotsid: 111 604km -02.10.2014
Uus aku: 25.11.14
PCV klapp: 115 000km - 14.12.2014
Karterituulutuse puhastamine: 119 010km - 20.02.2015
AudioCity - Suurim audiotehnika valik!
|
|
|
|
ivo123
huviline
Registreerunud 04.09.14
Kasutaja on eemal
Auto: A8 D4 4,2 FSI
|
postitati 17.10.14 10:27
|
|
|
Ilus liikur. Passat tegi küll koledat häält lõpus, mida oli kuulda ka siis kui endal telekas mängis
|
|
|
rocket
huviline
Registreerunud 13.10.04
Kasutaja on eemal
Auto: 40 TFSI
|
postitati 17.10.14 11:19
|
|
|
Lihtne ja ilus S-Line joontega auto. Kõik vajalik oleks nagu olemas. Põrandamatt võiks ehk ainult pisut seksikam olla (loe: vähem roppu kummi) !
Puhtast põrandast ja matist tekibki autoukse avamisel (positiivne) esmamulje
|
|
|
|
Oja1
huviline
Registreerunud 23.09.13
Kasutaja on eemal
Auto: S5 & X5
|
|
KristoM
huviline
Registreerunud 12.09.11
Kasutaja on eemal
|
postitati 17.10.14 13:02
|
|
|
Põranda kummimattidest tahaks küll lahti saada esimesel võimalusel, kuid ei ole veel mõistliku hinnaga leidnud tavalisi matte, mis originaal
põhjakatte kinnituste külge kinnituks.
Mis veel oli hea, et sai avastatud, et USB liidest polnud raske ega kallis sinna paigaldada, piisas ainult AMI - USB kaabli paigaldusest ja nüüd on
korralik ühendus olemas ja kõik on juhutav läbi rooli ja MMI rulliku.
Negatiivne on BT puudumine, aga eks selle vea saan üpris kergelt järelturu tarvikutega lahendatud.
Vahepeal sai ka diangostika tehtud ning midagi hullu ei olnud. Seismisest tulenevad madalpinge vead, mis said kustutatud ning nüüd on kõik korras.
Uued talverehvid said ka täna tellitud - valikuks osutusid Continental ContiIceContact HD ja mõõduks talveks vähe kitsamad 205/60R16. Hetkel all
olevad Yokohamad on küll väga väga hea mustriga, kuid pidamist ei ole vihmase ilmaga absoluutselt.
|
|
|
|
siim1314
huviline
Registreerunud 12.04.11
Kasutaja on eemal
Auto: A6 2006 171kw
|
postitati 17.10.14 16:10
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: KristoM
Põranda kummimattidest tahaks küll lahti saada esimesel võimalusel, kuid ei ole veel mõistliku hinnaga leidnud tavalisi matte, mis originaal
põhjakatte kinnituste külge kinnituks. |
Mina ostsin enda omale kummikate asemele need . Pole küll originaalid aga vähemasti kuju suht õige ja kinnitusaugud ka olemas.
|
|
|
KristoM
huviline
Registreerunud 12.09.11
Kasutaja on eemal
|
postitati 18.10.14 10:37
|
|
|
Nonii.. nüüd väike aps juhtunud ning sai eksikombel tellitud endale 16" rehvid, kuid reaalselt on autol all 17" valud..
Vaadates erinevaid velgede sobivustabeleid, siis tekib küsimus, et kas minu autole on võimalik üldse paigaldada 16" velgi?
Velg.ee näiteks väidab, et S-Line mudelitele sobib alates 17" velg. Ilmselt seepärast, et esimesed pidurikettad, supportid on suuremad? Oskab keegi
nõu anda?
|
|
|
|
Siim89
huviline
Registreerunud 07.06.10
Kasutaja on eemal
Auto: C5 1.8T; C4 2.2TQ;
|
postitati 18.10.14 12:22
|
|
|
Kui sul on tõesti S-line veermik, siis alla 17 tolli ei mahu alla.
Aitab võib-olla kui hooldusraamatus või varuratta juures olevad lisavarustusekoodid internetis dekooderisse toksida ja vaadata, kas vastab tõele.
S4 OMC 238 km/h, ET 13,04
|
|
|
|
KristoM
huviline
Registreerunud 12.09.11
Kasutaja on eemal
|
postitati 22.10.14 15:58
|
|
|
16" veljed läksid täpselt täpselt alla - nüüd naastud all Üllatavalt sain
kütusekulu isegi 7.3 peale väiksemate ratastega - varasemalt oli raske alla 7.8 saada - ometi kütused ja teekonnad maanteel samad.
Küll aga tüüpvead hakkavad juba kimbutama.
Kas keegi oskab soovitada kohta või kedagi, kes saaks Lääne-Virumaal soovituslikult panna autole külge mehhaanilise kella, et kontrollida õlirõhku?
Vahete vahel tühikäigul ja eriti hommikuti viskab armatuuri OIL PRESSURE õlikannu .. üldjuhul on aidanud auto taaskäivitus või kui pööret anda, siis
kadus veateade.
Ilmselt ootab mind ees õlipumba vahetus, kuid enda kindluse pärast võiks kontrollida kiiremas korras rõhku. Arvutit sappa pannes ei suutnud leida
live-data alt õlisurve monitooringut - küll aga kõik muud.
|
|
|
|
audi_a4_v6
huviline
Registreerunud 17.08.10
Kasutaja on eemal
Auto: Audi Q7 3.0TDI -14
|
postitati 22.10.14 16:11
|
|
|
kütusekulu isegi 7.3 peale väiksemate ratastega - varasemalt oli raske alla 7.8 saada - ometi kütused ja teekonnad maanteel samad.
... |
Väiksemate ratastega tulebki väiksem näiline kulu, sest läbisõit ja kiirus hakkab valetama. Sul aga vist pole rattad väiksemad ma vaatan eestpoolt,
205/60 R16 võiks ok olla.
Ära kunagi lükka teist meest nurka, kust ainus väljapääs on üle su enda.
|
|
|
|
RJanno
huviline
Registreerunud 05.08.14
Kasutaja on eemal
Auto: audi a6 2013
|
postitati 22.10.14 16:41
|
|
|
Kui sul tõesti vahepeal õlisurve madal siis ära selle autoga sõida. Uuri kas andur jamab või lase kellegil mehaaniliselt õlirõhku mõõta, muidu pead
hakkama veel mootorit vahetama.
Õlipump maksis 2 aastat tagasi ca 1200 eurot.
|
|
|
HangOver
huviline
Registreerunud 27.03.10
Kasutaja on eemal
Auto: A6 C7 Allroad 3.0TDI 200KW A6 C7 3.0TFSI sed. 2012; Q5 2.0TFSI 2016, A6 C6 3,0TFSI sed. FL 2009; A6 C6 2,4 V6 sed. 2006; A6 C6 2
|
postitati 23.10.14 08:05
|
|
|
Küll aga tüüpvead hakkavad juba kimbutama.
Kas keegi oskab soovitada kohta või kedagi, kes saaks Lääne-Virumaal soovituslikult panna autole külge mehhaanilise kella, et kontrollida õlirõhku?
Vahete vahel tühikäigul ja eriti hommikuti viskab armatuuri OIL PRESSURE õlikannu .. üldjuhul on aidanud auto taaskäivitus või kui pööret anda, siis
kadus veateade.
Ilmselt ootab mind ees õlipumba vahetus, kuid enda kindluse pärast võiks kontrollida kiiremas korras rõhku. Arvutit sappa pannes ei suutnud leida
live-data alt õlisurve monitooringut - küll aga kõik muud.
Tunda on ka seda, et kett klõbiseb, aga seda ilmselt tänu sellele et rõhk väike ja ei pinguta piisavalt.. - või siis ketipingutis või süsteemis mõni
jama majas. |
Su mootoril ei tohiks ketti olla. Aga mul oli ka eelmisel 2.0TFSIl sama jama, et töötas nagu traktor ühel hetkel ja õlikannu tuli põles. Arvasin ka,
et õlipump, aga ei olnud. Vahetati õlirõhuandur ära 150€ ja oli lõpuni korras.
Imelik, et maanteel võtab sama palju kütet (7,5L/100km) kui minu 3.0 tfsi...
Kui on vajadus, leia lahendus!
|
|
|
|
Ramm
huviline
Registreerunud 15.03.07
Kasutaja on eemal
Auto: Range Rover Sport 5.0L 372kW
|
postitati 23.10.14 08:39
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: HangOver
Imelik, et maanteel võtab sama palju kütet (7,5L/100km) kui minu 3.0 tfsi... |
Väiksema kubatuuriga masinad ongi maanteel "röövlid" ja suuremad ekod
|
|
|
KristoM
huviline
Registreerunud 12.09.11
Kasutaja on eemal
|
postitati 23.10.14 09:10
|
|
|
HangOver
Selle ketijutuga olen ma ise ka pidevalt segaduses olnud - ühed väidavad, et on rihmaga mootor, teine et ketiga mootor, kuid reaalselt pidavat olema
kaks nukkvõlli (vabandan, võin nimetustega eksida, kuna mootori detailidega väga kursis ei ole) millest üks on ketiga juhitav või midagi sellist. Kett
on mootori tagaosas tulemüüri kandis ning rihm ees..
Klõbin tuleb just tagant ülevalt nurgast - asi hull ei ole, kuid on kuuldav. Diiselmootori häält igaljuhul ei ole.
Õlirõhu veateateid ei ole viimased neli päeva saanud - loodan, et tegu ikkagist anduri veaga. Kahjuks ei ole veel leidnud ühtegi töökoda virumaal,
kellel oleks võimalust kontrollida kellaga. Audi Tallinn / Tartus ka ei olnud aegu pakkuda mulle sobivatel aegadel. Seni veel sõidan.. võibolla
tulevikus kahetsen - loogika ütleb seda, et sõites peaks rõhk olema igaljuhul üleval, väldin hetkel lihtsalt tühikäiku..
Ootan soovitusi, kus ja kes saaks kontrollida rõhku!
|
|
|
|
Ramm
huviline
Registreerunud 15.03.07
Kasutaja on eemal
Auto: Range Rover Sport 5.0L 372kW
|
postitati 23.10.14 09:22
|
|
|
HangOver
Audi Tallinn / Tartus ka ei olnud aegu pakkuda mulle sobivatel aegadel. Seni veel sõidan.. võibolla tulevikus kahetsen - loogika ütleb seda, et sõites
peaks rõhk olema igaljuhul üleval, väldin hetkel lihtsalt tühikäiku..
Ootan soovitusi, kus ja kes saaks kontrollida rõhku!
|
www.joujaam.ee
|
|
|
KuldarA
huviline
Registreerunud 26.11.11
Kasutaja on eemal
|
postitati 23.10.14 09:32
|
|
|
Mootor on rihmaga, nukad ketiga ehk hammarihm veab ringi ühte nukvõlli, mis veab ringi teist nukkvõlli ketiga.
edit: Osadel hammasrihma asemel ka kett. Koode ei tea mootoritel.
|
|
|
|
KristoM
huviline
Registreerunud 12.09.11
Kasutaja on eemal
|
postitati 16.11.14 10:18
|
|
|
Tagantjärele vaadates tundub, et viga oli siiski anduris - enam ei ole õlitulukest näinud - mehhaanilist kella ei ole külge pannud.
Päevakorras on järgmine küsimus, et kas S6'e LED ribasid on võimalik paigaldada võimalikult väikese vaevaga ka minu masinale?
Inspiratsiooni sain siit samast foorumist, kus ühel S6'el on minu silma jaoks ilusad LEDid heas kohas ning sooviks neid ka enda masinale.
Ebayst leidsin samad ribad (OEM) kuid kas S6 ja minu stange on erinevad? Kuidas toimub ribade kinnitamine ja voolu vedamine?
Eestis järelturult ilmselt neid ribasid ei leia samuti?
|
|
|
|
Ntm
huviline
Registreerunud 02.06.14
Kasutaja on eemal
Auto: Audi S6 5,2 V10 320kw (2006)
|
postitati 16.11.14 10:45
|
|
|
Kus kandi inimene oled, Kui teinekord Tallinna satud võime kokku saada ja võid võrrelda stangesid ja uurida kuidas kinnitatud on S6 on minu jagu.
|
|
|
vedru
huviline
Registreerunud 07.01.07
Kasutaja on eemal
Auto: Auditu
|
postitati 16.11.14 11:01
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Ntm
Kus kandi inimene oled, Kui teinekord Tallinna satud võime kokku saada ja võid võrrelda stangesid ja uurida kuidas kinnitatud on S6 on minu jagu. |
Endal läbitud etapp, nii lihtne see ka päris pole. S6 on sahtel, kuhu lükkad ledi sisse, õnneks sul on s-line stange, sinna annab ka teda sobitada.
Mina panin klaasiliimiga. Grillid ostad S6 omad ja teed ise parajaks, et istuks vahele. Rasket midagi pole. Mõned tunnid tööd. Mul ehitusest tehtud ka
pildid, kui tahad, võin õhtul meilile saata.
vedru
|
|
|
KristoM
huviline
Registreerunud 12.09.11
Kasutaja on eemal
|
|
KristoM
huviline
Registreerunud 12.09.11
Kasutaja on eemal
|
postitati 16.11.14 11:39
|
|
|
Võid panna meili peale küll - aadressi leiad profiilist - kust tuledele signaali võtsid? Päevasõidutulede pistikust?
Tsitaat: | Algselt postitas: vedru
Tsitaat: | Algselt postitas: Ntm
Kus kandi inimene oled, Kui teinekord Tallinna satud võime kokku saada ja võid võrrelda stangesid ja uurida kuidas kinnitatud on S6 on minu jagu. |
Endal läbitud etapp, nii lihtne see ka päris pole. S6 on sahtel, kuhu lükkad ledi sisse, õnneks sul on s-line stange, sinna annab ka teda sobitada.
Mina panin klaasiliimiga. Grillid ostad S6 omad ja teed ise parajaks, et istuks vahele. Rasket midagi pole. Mõned tunnid tööd. Mul ehitusest tehtud ka
pildid, kui tahad, võin õhtul meilile saata.
vedru |
|
|
|
|
KristoM
huviline
Registreerunud 12.09.11
Kasutaja on eemal
|
postitati 25.11.14 09:23
|
|
|
Täna aktuaalne:
Voolupingega probleemid, mis põhjustavad auto mittekäivitumist kõige ebasobivamatel momentidel. (Loe: hommikul vara külmaga läheb
käima, kuid paratamatult kuskil toidupoe ees enam ei käivitu)
Käidud täna Rakveres diangostikas ja uuritud ja tulemused on napisõnalised, millest järeldusi on raske teha, tuleb hakata järjest tegema.
Aku laadimispinge tühikäigul (ilma tarbijateteta 13.0V, mis on väga kehv minu ja samuti diagnostiku arvates. Põhjus võib olla pingeregulaatoris või
liiga kehvas akus. Peale diagnostikas käiku mõõdetud ka aku pinget, milleks oli 10.1V - ja taaskord töökojas mootor ei käivitunud - sealhulgas, aga
hommikul käivitus probleemidevabalt - viimati anti särtsu laupäeval - kui jäin taaskord kusagil külavahel poe ette.
Arvutis on aku kohta tõene info salvestatud.
Ootan nüüd hinnapakkumist Varta akule, mille peaks ka täna saama - kui laadimine uue akuga ei taastu, siis tuleb vahetada ka pingeregulaator.. minu
õnneks on see hea, et vähemalt ligipääs generaatorile peaks olema üpris kerge antud mootori puhul.
MMI versiooni update vajadus?
Fotol, mis allpool on nähtav softi versioon - kas on mõtet uuendada ja mida see mulle juurde annab - siinhulgas märgin ära, et puudub BT ja NAVI. Kas
keegi saaks anda detailse juhendi, kuidas aktiveerida arvutiga "peidetud menüü" et näeks aku infot ja ehk veel midagi enamat läbi MMI ?
Oil Pressure LOW veateade
Vahete vahel viskab siiani ette tühikäigul tiksudes veateate ja kuna ei ole siiani siitkandist (Virumaa) leidnud inimest, kes füüsiliselt mõõdaks ära
reaalse õlisurve, siis alustaks vea likvideerimist odavamate vahenditega. Kas keegi suudab ja tahab aidata mul leida lingi, kust saaks uue õlirõhu
anduri koos sinna juurde kuuluvaga? Kas saan seda teha ka kodustes tingimustes? Oskab keegi anda juhiseid ja näpunäiteid? Juhul, kui anduri vahetus ei
aita, siis olen nõus tegema ka uuesti õlivahetuse - hetkel on sees tehase poolt soovituslik õli ja olen sellega sõitnud umbes 2500km, kuid probleemid
antud veateatega algasid üpris kohe peale õlivahetust. Kas võib panna sisse ka 10w40 lootusega, et saan veateatest lahti? Kõige viimane variant, mis
tõesti võib läbi olla oleks õlipump, aga siis oleks mul ilmselt juba mootor koos.
Positiivse asjana olen üllatunud talverehvides ja auto käitumisega libedal - kõik abimehed töötavad märkamatult, ilma et mind segaks. Külateedel, kus
maas oli kinnisõidetud lumi, mis oli ka väga jääs oli sõites pidamine super. Tuleb loota, et liiga julgeks ei muutu - nii head pidamist autoga libedal
teel pole kordagi tundnud. Continentali rehvidega olen väga rahul
|
|
|
|
KuldarA
huviline
Registreerunud 26.11.11
Kasutaja on eemal
|
postitati 25.11.14 09:39
|
|
|
Kui uus aku pannakse, siis kindlasti tuleb see vahetada voolu all ning hiljem ka autole selgeks teha arvutiga. Muidu oled sama küna ees tagasi, kuna
auto arvab, et vana aku veel.
|
|
|
|
KristoM
huviline
Registreerunud 12.09.11
Kasutaja on eemal
|
postitati 25.11.14 09:45
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: KuldarA
Kui uus aku pannakse, siis kindlasti tuleb see vahetada voolu all ning hiljem ka autole selgeks teha arvutiga. Muidu oled sama küna ees tagasi, kuna
auto arvab, et vana aku veel. |
Kuidas võtta - nii või naa ju peale aku vahetust kompuuter külge ja uue aku informatsioon ajju + veateadete kustutamine, kuid töökoda ilmselt ka
teadlik, et vool tuleb peale jätta.
|
|
|
|
KuldarA
huviline
Registreerunud 26.11.11
Kasutaja on eemal
|
postitati 25.11.14 09:57
|
|
|
Ei ole see nii isenesest mõistetav midagi, paljud hädas sellepärast, et kas siis ise või remondimehed teadmatusest "klassikalise" akuvahetuse
teevad, ehk kruvitakse lihtsalt vana maha ja uus peale.
|
|
|
|
Lehekülgi: 1 2 |