Lehekülgi: 1 2 |
texas0303
huviline
Registreerunud 29.06.08
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A6 C4 2,5Tdi, Audi A6 C5 2,5Tdi Quattro, Audi Q7 4.2TDI
|
postitati 15.08.13 16:22
|
|
|
Audi A6 2,5 AAT Käivitamine.
Tere.
Siiamaani lahendamata probleem, eks kindlasti ka olematu aja taga ja ega külm varsti kaugel ole. Aga hommikuti auto käivitamine ilma eelsüüteta suht
ebameeldiv protsess või juba peale paari tunnist seismist. Probleem näeb välja siis selline, et kui hommikul käivitama minna, siis võib julget 10- 15
seki kedrata ennem kui käima hüppab ja suur must taga, aga andes sunniviisiliselt 5 seki eelsüüdet, hüpab suht kolmandast mootori ringist käima. Kui
auto juba paar tundi seisnud, siis vajab ka päris 5-7 sekilist ketramist ennem kui käima läheb. Töösooja mootoriga käivitamine kiire, suht poolest
pöördest.
Vag-com järgi visata, siis ei näita ühtegi viga, peale selle, et süüde varajane.
Lugedes teisi teemasid, olen vahetanud kõik tagasivoolu klapid (kaks tükki, üks filtri peal ja teine vooliku vahel) ja voolikus ei ole ühtegi õhumulli
näha.
Küsimus:
1.Ühte topikut lugedes, peitus viga plokikaane tihendis. Kas seda viga on võimalik kuidagi väliselt ka tuvuastada kolbides kompressiooni mõõtes, või
ainult lahti kakkudes?
2.Kas seda käivitamist võivad pihustid ka tekitada? (Äkki keegi targem kommenteerib 13. kanalis olevaid näite)
Külmalt käivitades tõmbab starter ilusti ja kiirelt, aga käima minnes valge ving taga mingi aeg (Turbo vaga?) ja kuskilt 1500-2000 rmp juured nagu
jätaks vahele(pihustid?) kuni natuke aega töödanud. Soojast peast kõik OK.
Tänud kaasamõtlejatele.
|
|
|
ahartsi
huviline
Registreerunud 16.04.10
Kasutaja on eemal
Auto: A4 b6 1,9tdi(AVF) avant manuaal
|
|
texas0303
huviline
Registreerunud 29.06.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 15.08.13 16:34
|
|
|
Seda teemat peangi ma sunniviisiliseks eelsüüteks. Aga kui väljas hommikul ikka 15- 20 kraadi sooja, peaks see asi toimuma ikka ilma eelsüüteta ja
probleemideta.
|
|
|
m1k0
huviline
Registreerunud 15.06.11
Kasutaja on eemal
|
postitati 20.08.13 15:55
|
|
|
Sama mure ka minu omal. Õhku vahel pole. Hommikul läheb suht pikalt käima.
Samas olen vaadanud, et kui veetemperatuuri seier on täiesti all, ehk mootor on külm siis tahab pikemat ketramist.
Kui seier mingi 40-50-60 ja edasi kraadi, käivitub auto hästi. Võibolla on see lihtsalt minu mõte asjast
ja tegelikult on ikka pihusti otsad läbi vms.
Arvutiga vaadati üle ja süüde paigas ning ühtegi viga ka ei olnud.
|
|
|
atsee
huviline
Registreerunud 24.08.12
Kasutaja on eemal
Auto: A6 C4 1,9 TDI
|
postitati 20.08.13 19:28
|
|
|
On mingid reaalsed numbrid ka ette näidata, mitu kraadi hetkel süüde varane või hiline on ? Kui tühikäigul erilist hallikat suitsu taga pole, siis ei
tahaks eriti uskuda, et süüdi on pihustid. Sellistel vanadel kulunud mootoritel enam tehasenäitajad reaalsusega ei klapi, seega peab süüde olema
parema külmkäivituse huvides üpriski varaseks keeratud. Minu sama mootoriga isendil on see näiteks 7 kraadi varane.
|
|
|
texas0303
huviline
Registreerunud 29.06.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 21.08.13 19:17
|
|
|
" Kui tühikäigul erilist hallikat suitsu taga pole, siis ei tahaks eriti uskuda, et süüdi on pihustid"
Selle lausega on minu probleem vist mingi lahenduse juba leidnud. Hetkel olin eestist kaugel ja esimesel võimalusel viin pihustid stendi.
Eks siis annan tagasisidet.
|
|
|
m1k0
huviline
Registreerunud 15.06.11
Kasutaja on eemal
|
postitati 22.08.13 09:38
|
|
|
Mu omal vist näitas vag-com timingut 66 kraadi
|
|
|
texas0303
huviline
Registreerunud 29.06.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 12.09.13 06:51
|
|
|
Kui raske on neid pihusti otsi ise vahetada? Kui vajalik on ilmtingimatta nende stendimine või on veel mingeid nüansse miks neid kodustes tingimustes
teha ei saa?
Ilge jama on, et ükski koht ei ole laupäeval ja pühapäeval avatud ja kuidagi ei klapi need ajad mulle ja ilma autota ei saa kuidagi hakkama.
|
|
|
OnuJack
huviline
Registreerunud 10.12.07
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A6 C5 Avant 2.5tdi Q 2002a
|
postitati 12.09.13 10:51
|
|
|
Sa võid need ise kodus ära vahetada kui tahad - Väga tolmu ja muu sodi vaba keskkond peab olema kindlasti!
Enne, kui pihusti otste vahetuse protseduuri edasi loed:
Stend on vajalik selleks, et veenduda selles, et avamnemisrõhk oleks paigas ja et pihustumine on korras. Kui avanemisrõhk on vale, saad uuesti välja
võtta need pärast ja ikkagi kuskile stendi/reguleerimisse! Kuna need pihusti otsad, mis mult said, on praktiliselt uued, ei tohiks pihustumisega
probleemi olla. Juhul, kui pihustumine on täitsa nässus, võib halvimal juhul kolvile liiga teha, kuni mootor laiali.
Minu 2.5tdi AKE 132kw V6 olid kõik otsad peetis - kusesid korralikult ja osad augud olid üldse kinni. Huvitav oli see, et mootori töös sellele
viitavaid anomaaliaid ei esinenud.
Uued vidinad, mida sul vaja: pihusti alused seibid, ülevoolu seibid (kui pole ammu vahetatud), pihusti O rõngas (kuuldavasti neid ei vahetata
tavaliselt). Ma vahetasin enda omal kõik need mainitud asjad ära, kuna ei taha uuesti lammutama hakata või pihusteid välja peksma pärast.
Kui tahad ikka veel ise vahetada, siis loe edasi.
Kuidas neid otsi vahetatakse:
Ma ei tea, kudas R5 motoga lood on aga V6 on vaja rakist selleks, et pihustid kätte saada - keevitasin pika poldi otsa mutri, mis istub pihusti peale.
Poldi peale panin jooksma raskuse (oli mingi jurakas, millel auk sees ja sai hästi liigutada poldi varrel üles/alla) ja poldi teise otsa keerasin
mutri selleks, et löögijõuga saaks pihusti välja tõmmata.
Kui pihustid väljas, siis pead esmalt vanad seibid kätte saama - vaata, et kruvikeerajaga ei kanguta neid! Näpitsatega keeruta lahti näiteks. Oluline
selle pärast, et seibi alune tasapind ei tohi kahjustada saada!
Kui see tehtud, siis keerad otsa lahti lihtsalt. Pihusti ots on ilmselt selle "kübara" sisse kinni jäänud. Kui sul neid vanu otsi ei ole plaanis
kuskil kasutada, siis võid õrnalt kopsides selle välja lüüa sealt (soovitatavalt pane kasvõi puuklots vahele).
Kui pihustiots on kübara seest käes, siis tuleb kübaral seibin alune pind puhastada (tavaliselt lükatakse vajadusel natuke vesiluisu peal üle). See on
väga oluline selleks, et silindris toimuvad plahvatused pihusti pesasse ei jõuaks.
Kui see tehtud, siis uus pihusti ots külge ja kogu asi tagasi kokku.
NB!!! Enne, kui kokku paned, vaata, et kütuse kanalid oleks kohakuti nii vaheplaadil kui pihusti otsal ja et vaheplaat oleks õiget pidi.
Siis keera paraja jõuga - olen erinevaid pihusti otsa remondijuhendeid näinud ja seal on 30-50nm olenevalt pihustist. Mis täpselt sinu omadel, ei
tea.
Kui see tehtud, saad pihusti tagasi mootori peale panna.
Panen sulle hiljem pildi ka siia ja otsin ühe juhendi sulle, mis on kellegi poolt kodus kokku pandud.
A circle is the perfect shape - imagine if you have 4 of these working together...
|
|
|
|
OnuJack
huviline
Registreerunud 10.12.07
Kasutaja on eemal
|
|
OnuJack
huviline
Registreerunud 10.12.07
Kasutaja on eemal
|
|
prj
klubiliige
Registreerunud 04.12.08
Kasutaja on eemal
Auto: S8 D4, A4 B9 2.0TQ, Cupra Born
|
postitati 12.09.13 11:05
|
|
|
Muide, selle lüliti asemel võib eduliselt ka aju softi ära muuta nii, et ka veits soojema ilmaga küünlaid annaks.
Proovitud ja toimib ilusti ning ei ole vaja mingeid asju vedada kuskile.
|
|
|
|
OnuJack
huviline
Registreerunud 10.12.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 12.09.13 11:53
|
|
|
Joonis pihustist: link
Seal on näidatud, et A on vaheplaat (koosneb kahest osast)
See on küll V6 pihustist, kuid kuna need otsad istuvad üks-ühele, ei tohiks erilist vahet olla, mis puudutab otste vahetamist.
A circle is the perfect shape - imagine if you have 4 of these working together...
|
|
|
|
texas0303
huviline
Registreerunud 29.06.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 14.09.13 06:26
|
|
|
Eile sain siis pihusti otsad vahetusse viia. Leidsin kõrval maakonnast mehe, kellel stend olemas, ja selgus et kaks tükki kusesid ja teised kolm olid
u. 180 bar'i . Üks oli juhtpihusti ja mingi veel. Tema arvas et käivitamise probleem ei saanud nende viga olla ja arvas et süüde vale.
Siit ka küsimus, et kui täpne on vag comi süüte näitamine? Kas nendest näitudest on võimalik välja lugeda rihma märkide mitte kokku langemine?
Loodan täna pihustid kätte saada, aga ei tea kust edasi asja harutama hakata.
|
|
|
OnuJack
huviline
Registreerunud 10.12.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 14.09.13 08:29
|
|
|
See näitab väga täpselt üldiselt - nii täpselt, et tehasemanualis kirjas, et vag com abiga kontrollitakse süüdet.
Palju see avanemisrõhk olema peaks tegelikult? Kui see paigast ära, siis on pihustamismoment (ehk süütemoment) ka paigast ära kohe.
Lasid uued otsad peale panna?
Tsitaat: | Algselt postitas: texas0303
Eile sain siis pihusti otsad vahetusse viia. Leidsin kõrval maakonnast mehe, kellel stend olemas, ja selgus et kaks tükki kusesid ja teised kolm olid
u. 180 bar'i . Üks oli juhtpihusti ja mingi veel. Tema arvas et käivitamise probleem ei saanud nende viga olla ja arvas et süüde vale.
Siit ka küsimus, et kui täpne on vag comi süüte näitamine? Kas nendest näitudest on võimalik välja lugeda rihma märkide mitte kokku langemine?
Loodan täna pihustid kätte saada, aga ei tea kust edasi asja harutama hakata. |
|
|
|
|
texas0303
huviline
Registreerunud 29.06.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 14.09.13 09:13
|
|
|
Autodata näitab 190 bar'i. Lasin ikka kõik jah vahetada kui ostetud sai.
|
|
|
texas0303
huviline
Registreerunud 29.06.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 16.09.13 04:01
|
|
|
Eile sai siis pihustid peale. Täna hommikune käivitamine oli juba päris inimlik. Nüüd saab ilma eelsüüteta ja kolme-nelja sekilise käiamisega käima.
Et kuskil veel mingi probleem on.
Kas temp andur on ainult eelsüüte küünalde juhtimiseks, või teeb ta midagi sooja mootori juhtimises?
Või proovida süüdet veel varasemaks keerata?
|
|
|
OnuJack
huviline
Registreerunud 10.12.07
Kasutaja on eemal
|
|
texas0303
huviline
Registreerunud 29.06.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 16.09.13 05:56
|
|
|
Mootori hõredust ei oska kommenteerida. Kütuse filter vahetatud paar kuud tagasi, õhumulle ei esine ja kütuse kulu läks peale pihusti otste vahetust
päris väikeseks. Maateel näitas kompu 3,8-4,2 keskmist reaalselt ei tea. Niipalju kui mina selle auto ajaloost tean, siis sellel olnud süüde kogu aeg
8-9 bdct vaarasem. Ise ma keerasin ta 5,4 peale, kuna arvasin ka et võib halvasti mõjuda. Proovin 7 peale keerata täna, eks siis saab vaadata kuidas
ta käituma hakkab.
Arvutiga temp. andurit uurinud ei ole, lihtsalt tekkis huvi teada seada.
|
|
|
atsee
huviline
Registreerunud 24.08.12
Kasutaja on eemal
Auto: A6 C4 1,9 TDI
|
postitati 16.09.13 06:00
|
|
|
Eks iga mootori kulumine on erinev, seega ei saa nüüd öelda, et näe 7 kraadi varane süüde on sinu autole liiast. Mina olen juba ka aastakese ringi
sõitnud umbes 7,5 varase süütega ja käivitub iga ilmaga poolest pöördest.
|
|
|
texas0303
huviline
Registreerunud 29.06.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 16.09.13 06:01
|
|
|
Muidugi auto minek ka ei ole selline nagu ta peaks olema. Kaks aastat tagasi käis pump remondis. Puhastati seda elektroonikat seal, ja peale toda ei
ole see auto enam see mis ta oli ennem. Kas seal pumba elektroonikas annab ka midagi timmida?
|
|
|
texas0303
huviline
Registreerunud 29.06.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 16.09.13 06:37
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: texas0303
Muidugi auto minek ka ei ole selline nagu ta peaks olema. Kaks aastat tagasi käis pump remondis. Puhastati seda elektroonikat seal, ja peale toda ei
ole see auto enam see mis ta oli ennem. Kas seal pumba elektroonikas annab ka midagi timmida? |
Aga käivitamis muret siis ei olnud.
|
|
|
texas0303
huviline
Registreerunud 29.06.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 04.10.13 05:38
|
|
|
Sai siis süüde keeratud 5 kraadi pealat 8 peale, soe käivitus paranes kohe korralikult. Keerasin 10 kraadi peale hüppab koheselt käima. Aga kui auto
seisab juba 15 minutit, tahab ketramist. Peale tööd kui väljas juba 10 kraadi sooja, siis saab ilma eelsüüteta kohe 6-7 seki kedrata, et käima läheks,
aga eelsüütega kohene käivitus (mitte mingit ketramist). Kurb kohe vaadata kuidas kõrval olev AEL mootor kohe käima hüppab.
Mõistus täitsa otsas juba. Ma kaldun arvama, et viga kuskil elektrooniks juba. Oskab keegi seda komenteerida?
|
|
|
texas0303
huviline
Registreerunud 29.06.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 10.10.13 05:32
|
|
|
Eile sai siis pumba elektroonika kõik laiali kakutud, mähis oli täiesti puhas, aga seal peal, mis liigutab pumba pead, olevad vask sillad ( ei tea
täpset nimetust) olid kaetud täieliku musta rokada. Sai noa otsaga kõik korralikult läikima hõõrutud ja mingi elektroonika puhastamis aerosooliga üle
lastud. Õhtul panen pilli kokku tagasi, eks siis paistab kas miskit muutus.
Kas see võib käivitamist mõjutada? Kuna töötava mootoriga mingeid anomaaliaid ei ole.
Pilt illustreeriv, aga minu auto oma nägi välja hullem.
|
|
|
texas0303
huviline
Registreerunud 29.06.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 15.10.13 15:01
|
|
|
Sai siis masin kokku laotud ja nüüd kõik risti vastupidi. Külmalt saab väga viisakalt käima, aga soojalt ei saa enam ültse. Ainuke asi mis muutus on
see, et kütuse kogus enam ei hüppa, kui ennem kõik aeg pluss miinus 0,3 kõikus, siis nüüd seisab täiesti ilusti ühe koha peal.
Ma ise usun juba, et pump täiesti läbi. Kui tartu kandis kellegil kuskil kapiserval töökorras pumpa vedeleb ja mul seda proovimis eesmärgil proovida
laseks ( Ei taha enam ühtegi detaili osta sellele autole ennem, kui viga teada) andku U2U'sse märku mulle.
Halvimas tsenaariumis lükkan auto turgu ära, võibolla mõni pädevam viitsib sellega tegeleda kui paari nädalaga kuidagi korda ei saa. Kuna vaja igapäev
liikuda, siis selliselt see väga keeruline.
|
|
|
Lehekülgi: 1 2 |