Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema Tee uus küsitlus
 Lehekülgi:  1  2
Autor:
Pealkiri: audi 80 b4 1.9 tdi suur kütusekulu(automaat) (Vastuseid: 33 | Vaatamisi: 4818)
koosu
huviline

Registreerunud 16.01.13
Kasutaja on eemal

postitati 16.01.13 10:58 Tsiteeri
audi 80 b4 1.9 tdi suur kütusekulu(automaat)

Probleem selles, et auto tundub liiga janune selle mootori kohta.

Sai käidud diagnostikas ja tuli välja, et kütet sai vähe peale (2xvähem tehasepoolt ettekirjutatule)

Ka pumbapea on natuke kulunud, kuid kas see mõjutab küttekulu- vist mitte! Või??

Loomulikult audile kohaselt valetab ka kütuseseier aga paagitäiega (avandil vist 66 l) 750 km (täiesti kuivaks ei julge sõita) on selle mootori kohta vähe.

Pihustid tunduvad tip-top, auto ei suitse, töötab hästi või tuleks need kindluse mõttes ikkagi kontrollida? Veerem on vaba- pidureid peal pole.

On selliseid teemasid ka enne olnud aga konkreetset vastust välja pole lugenud.

Oskab keegi öelda mida veel kontollida/ vaadata või ongi selline kulu normaalne :o??

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
audi_a4_v6
huviline

Registreerunud 17.08.10
Kasutaja on eemal

Auto: Audi Q7 3.0TDI -14

postitati 16.01.13 12:16 Tsiteeri

Kirjelda täpsemalt oma sõidustiili ja sõidupikkusi jne. Kui sõidad linnas, eriti praeguse külmaga, siis ju kõik ok. Loomulikult kasuta kütusekulu määramiseks paak täis-tühjaks-täis meetodit, kõige muuga võid vabalt väga palju eksida.

Ära kunagi lükka teist meest nurka, kust ainus väljapääs on üle su enda.
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
koosu
huviline

Registreerunud 16.01.13
Kasutaja on eemal

postitati 16.01.13 12:36 Tsiteeri

Praegu olen "täis-tühi-täis-tühi" ringi läbi teinud. Sõidustiil on nö nagu "pensionäril" :D, aga 90ni saab ikka korralikult uimerdamata kiirendatud. Otsad on iseenesest norm pikkusega 26 km linna-tagasi ja pikemadki. Paagitäiega saaks 850-900 oleks täiesti roosa ja rahulik aga 750 on tiba hull ikka...

Nüüd prooviks julguse kokku võtta ja vaadata palju see seier ikka "luuletab". Eelmine paagitäis sai punase keskel 54 l peale pandud ja kõrini täis (et siis 66 liitrit), nyyd seieri järgi paak kohe-kohe tyhi (750 km läbitud).

audi_a4_v6
huviline

Registreerunud 17.08.10
Kasutaja on eemal

postitati 16.01.13 12:45 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: koosu
Praegu olen "täis-tühi-täis-tühi" ringi läbi teinud. Sõidustiil on nö nagu "pensionäril" :D, aga 90ni saab ikka korralikult uimerdamata kiirendatud. Otsad on iseenesest norm pikkusega 26 km linna-tagasi ja pikemadki. Paagitäiega saaks 850-900 oleks täiesti roosa ja rahulik aga 750 on tiba hull ikka...

Nüüd prooviks julguse kokku võtta ja vaadata palju see seier ikka "luuletab". Eelmine paagitäis sai punase keskel 54 l peale pandud ja kõrini täis (et siis 66 liitrit), nyyd seieri järgi paak kohe-kohe tyhi (750 km läbitud).

Kütusekulu mõõtmisel ei puutu seieri valetamine asjasse, sest seda ei arvestata. Kui aga selline sõit, nagu kirjeldasid, siis palju kindlasti jah, mul sama lugu, et igapäev ca 20km linna ja õhtul tagasi ning kolmene bensukas automaat tarbib isegi natuke vähem:P Paraku ma ei oska öelda, milles sul probleem. Selline lihtne asi, et ega pidurid peal pole või miskit muud ei poo?

koosu
huviline

Registreerunud 16.01.13
Kasutaja on eemal

postitati 16.01.13 12:52 Tsiteeri

pidurid ei poo...

Coomb18
huviline

Registreerunud 06.08.08
Kasutaja on eemal

postitati 16.01.13 13:02 Tsiteeri

Ega pole lekkeid kütusesüsteemis? Kas mootoritöö on tavapärane?

koosu
huviline

Registreerunud 16.01.13
Kasutaja on eemal

postitati 16.01.13 13:38 Tsiteeri

lekkeid ei ole tuvastanud...käib ilusti-probleeme pole, va see et diagnostika järgi oli kütte kogus paigast ära(liiga vähe peale)...

koosu
huviline

Registreerunud 16.01.13
Kasutaja on eemal

postitati 16.01.13 13:45 Tsiteeri

..küsimus kas sellel pillil ka küttetuli olemas on? ilma kompuutrita teine...(pole lolle küsimusi, on....:D)

ülks
huviline

Registreerunud 04.12.04
Kasutaja on eemal

Auto: A6 C4 2.5Tdi & Cabrio 2.8 & Chevrolet Astro AWD

postitati 16.01.13 13:54 Tsiteeri

B4-l ei ole üldse küttetuld ühelgi mootoril vist. Mida Sa sest seierist jälgid, pole ju tähtis. Täispaagi meetodil sõida või ainult 200km, kulu jääb ikka samaks.

Mobiilse kümblustünni rent Tartus->
www.teemetünni.ee
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
koosu
huviline

Registreerunud 16.01.13
Kasutaja on eemal

postitati 16.01.13 14:06 Tsiteeri

Seierit jälgin seepärast, et ei taha autot teeäärde "seisma sõita" ehk tahaks teada palju veel paaki jääb, vaatasin andmed üle- enne kirjutasin, et läks peale 54 siis tegelikult läks 48, nyyd kui uuesti paak tyhi tangin täis ja eks siis alles saab tegelikult teada palju kütust peale läheb ja arvutused yle korrata...

Aga siis ajhame taga juba 0,.....liitreid, küttekule võiks olla ikka sellel autol liiter sajale kui mitte rohkem vähem oleks rahul. Praegu arvutades tuleb 8...

Kui teen midagi valesti andke tuld ja kriitikat...

audi_a4_v6
huviline

Registreerunud 17.08.10
Kasutaja on eemal

postitati 16.01.13 14:30 Tsiteeri

Kütusetuli on vist Autocheckis, kas ka minicheckis oli, ma ei mäleta või kumb sel autol on?

ülks
huviline

Registreerunud 04.12.04
Kasutaja on eemal

postitati 16.01.13 15:20 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: audi_a4_v6
Kütusetuli on vist Autocheckis, kas ka minicheckis oli, ma ei mäleta või kumb sel autol on?

Minicheckis pole. Aga teemaalgatajale, soojendad ka autod tühikäigul hommikuti? 8 on nagu suts palju, kuid samas midagi ulmelist ka pole, ise ilmselt probleemi ei teeks, kuna automaat kast paneb ka külmaga kõvasti juurde.

www.teemetünni.ee
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
koosu
huviline

Registreerunud 16.01.13
Kasutaja on eemal

postitati 16.01.13 15:40 Tsiteeri

Soojendan niipalju, et mahlad soojad oleks ja klaasid puhtad enne sõitu.

8-isegi peale oleks normaalne linnavahel tõesti aga pikkade otstega on palju isegi autm. kohta...

automees6
huviline

Registreerunud 24.05.06
Kasutaja on eemal

Auto: A6 C4 Avant 2,5TDi Quattro, A7 3.0 TDI Biturbo

postitati 16.01.13 16:52 Tsiteeri

Ma ei saa aru kuidas sa seda kütust arvutad? Sõitsid 750 kilti täis paagiga ja peale läks 54 liitrit? Siis kulu ju 7,2 liitrit sajale. Ühesõnaga pane paak täis sõida 700 km ja pane paak uuesti täis ja siis arvutad välja palju kulub.

Germo
huviline

Registreerunud 22.02.05
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A4 B8

postitati 16.01.13 17:55 Tsiteeri

Tsitaat:
....enne kirjutasin, et läks peale 54 siis tegelikult läks 48, ......

Kui sa said selle kütuse kogusega 750km sõita, siis tuleb keskmiseks ju 6,4l/100km - minu arust väga hea kulu.
Minul eelmine paagitäis oli 7,0 kuna sai jõulude puhul vanemaid ja sõpru külastatud. Aga paagitäis enne seda oli 10,5l/100km :P See siis ainult lühikesed linna otsad külma mootoriga. Sõidustiililt just pensionär ei ole, aga samas ei ralli ka.

koosu
huviline

Registreerunud 16.01.13
Kasutaja on eemal

postitati 16.01.13 20:31 Tsiteeri

Niisiis 1) ostsin auto )tankisin suvaliselt ja siis vaatasingi et kytet läheb palju 3)panin paagi täis- läks 48 liitrit (paagis oli kütet sees). Sõitsin täis paagiga(paagi maht peaks ju olema 66 l) sain 750 km ja nyyd kütteseieri järgi paak kohe-kohe tyhi (sellest ka see segadusse ajav seieri jutt) 4)Nüüd tangin uuesti vaatan palju läheb ja sõidangi 700 km tangin ja vaatab...

kõik see jutt mis te räägite on väga-väga õige ja hakkangi selle protsessiga peale aga lihtsalt ilma selletagi juba aru saada, et kyttekulu suur.

Aga teen siis matemaatilise täpsusega kaks-kohta-peale-koma asjad ära ja viskan mingi aeg tulemused ylesse ja siis räägib edasi...

Wolf123
huviline

Registreerunud 27.04.11
Kasutaja on eemal

Auto: B4 Coupe

postitati 16.01.13 21:12 Tsiteeri

Võrdluseks sulle siia a6 c4 2.5td automaat r5 103kw mootor.
Linn lühikeste otstega, mille käigus temp tõuseb vaevu 50 kraadini 15 sajale!
Linn sooja mootoriga, temp 75-90 kraadi 8 sajale.
Laus maantee 100-110km tunnis + möödasõidud 7 sajale.
Laus maantee 90km tunnis ja pensionäri 6+ sajale.
Seega litsu palju tahad, kui mootor on soe siis seda diislit eriti ei kulu, kui aga külm siis läheb teda samamoodi nagu bensiini.

Kusjuures suvel on näitajad samad, sest kasutan pidevalt kliimat. Va. külma mootoriga linn siis saab 10 liitriga hakkama.
Vaata pihustite ülevoolud üle ning arvutiga ei teeks paha ka temp. andurit kontrollida, sest endal oli selle viga ja peale vahetust langes kütusekulu 1l võrra.

Teostan Viljandis sõiduautode diagnostikat ( ka koduvisiidid ) 56267442
audi_a4_v6
huviline

Registreerunud 17.08.10
Kasutaja on eemal

postitati 17.01.13 06:38 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Wolf123
Võrdluseks sulle siia a6 c4 2.5td automaat r5 103kw mootor.
Linn lühikeste otstega, mille käigus temp tõuseb vaevu 50 kraadini 15 sajale!
Linn sooja mootoriga, temp 75-90 kraadi 8 sajale.
Laus maantee 100-110km tunnis + möödasõidud 7 sajale.
Laus maantee 90km tunnis ja pensionäri 6+ sajale.
Seega litsu palju tahad, kui mootor on soe siis seda diislit eriti ei kulu, kui aga külm siis läheb teda samamoodi nagu bensiini.

Kusjuures suvel on näitajad samad, sest kasutan pidevalt kliimat. Va. külma mootoriga linn siis saab 10 liitriga hakkama.
Vaata pihustite ülevoolud üle ning arvutiga ei teeks paha ka temp. andurit kontrollida, sest endal oli selle viga ja peale vahetust langes kütusekulu 1l võrra.

Aga huvitav, et osad siin ikka räägivad sellise masina puhul maanteekuluks ka 5, mõne chipiga isegi alla selle, sinu toodud maanteenumbrid on suht bensuka omad.

ErikSR
huviline

Registreerunud 27.02.12
Kasutaja on eemal

postitati 17.01.13 07:15 Tsiteeri

Omal ka 80 automaat 1.9tdi 66kw ja kui veel kütusekulu üle arvestust pidasin (ikka paak täis meetodil, mitte paaki tühjaks sõites), siis 107162 km läbimiseks kulus 7627 liitrit kütust, mis teeb keskmiseks 7.12 l/100km. Sealjuures parim paagitäis 6.2 l/100km (904km, 56l) ja halvim 8.5 l/100km (593km, 50,5l). Mu arust võiks eriti maanteel vähem võtta.

Teine auto on a6 c4 2.5tdi 85kw, manuaal. Kuna sellel kompu peal, siis olen piirdunud pistelise kontrolliga (et kas kompu umbluud ei aja, vahel paneb päris täppi, vahel on valetanud kuni 0,2 l/100km), excelis arvestust ei ole pidanud. Suvel on keskmine 5-5.5, talvel 6 ringis, sõidan valdavalt maanteel. Kui ökosõitu teha (kiirus kuni 85, mäest alla vabakäiguga, kliima väljas, pidurit mitte näppida liialt), ei ole maanteel alla 5 mingi probleem. Aga diskussiooni ennetamiseks, ei töllerda kunagi kellelgi jalus, ega pidurda ühtlast liiklust, ühtlane liiklusvoog on ohutuse mõttes palju olulisem mõnesajast grammist diislist. Kui talvel linnas lühikesi otsi sõita, siis alla 10 l/100km hakkama ei saa.

Wolf123
huviline

Registreerunud 27.04.11
Kasutaja on eemal

Auto: B4 Coupe

postitati 17.01.13 16:29 Tsiteeri

Tsitaat:
Aga huvitav, et osad siin ikka räägivad sellise masina puhul maanteekuluks ka 5, mõne chipiga isegi alla selle, sinu toodud maanteenumbrid on suht bensuka omad.

Ma ei hakka läbi lillede rääkima ja 5l maanteel automaadiga ( 4 käigulisega ) hakkama saada selle auto puhul, siis peab pump ideaalselt paigas olema, kliima off asendis ja püsikaga 90km tunnis sõitma. Minuarust on suht mõttetu teema see ökotamine jms. Ise olen keskmisest raskema jalaga, ei uimerda ja keskmine maanteekiirus 100+km tunnis ning piisavalt äkilised möödasõidud.
Eks ma saaks ka pensionäri stiilis alla 6l võib-olla hakkama, aga enne maksan 100km peale see paar eurot rohkem ning säästan enda kui ka teiste aega ja saan suvel jahedas autos istuda.
Talvel 5 liitirt sajale on niikuinii ilus jutt selle autopuhul, kui just 6 manual pole.

Samas pumpa pole lasknud seadistada selle ajajooksul, kui auto minukäes olnud, sest ise selliste numbritega väga rahul. Eelmine auto B4 85kw bensakas võttis keskmiselt 10 ja maanteel alla 8 kuidagi hakkama ei saanud.

+ Tehas annab ka suht samad numbrid, nagu mina väljendasin:

Kütusekulu linnas, l/100 km: 10.3
Kütusekulu maanteel, l/100 km: 5.9
Kütusekulu segatsüklis kokku, l/100 km: 7.6

Teostan Viljandis sõiduautode diagnostikat ( ka koduvisiidid ) 56267442
ülks
huviline

Registreerunud 04.12.04
Kasutaja on eemal

postitati 17.01.13 16:44 Tsiteeri

Tsitaat:

Ise arvestan ka nii, maanteele 6(paar korda alla ka saand :P) Linn on talvel 10-11, suvel 8-10 ja keskmine tulebki 8 kanti.

www.teemetünni.ee
audi_a4_v6
huviline

Registreerunud 17.08.10
Kasutaja on eemal

postitati 17.01.13 16:49 Tsiteeri

Tsitaat:
Tsitaat:

Ma ei hakka läbi lillede rääkima ja 5l maanteel automaadiga ( 4 käigulisega ) hakkama saada selle auto puhul, siis peab pump ideaalselt paigas olema, kliima off asendis ja püsikaga 90km tunnis sõitma. Minuarust on suht mõttetu teema see ökotamine jms. Ise olen keskmisest raskema jalaga, ei uimerda ja keskmine maanteekiirus 100+km tunnis ning piisavalt äkilised möödasõidud.
Eks ma saaks ka pensionäri stiilis alla 6l võib-olla hakkama, aga enne maksan 100km peale see paar eurot rohkem ning säästan enda kui ka teiste aega ja saan suvel jahedas autos istuda.
Talvel 5 liitirt sajale on niikuinii ilus jutt selle autopuhul, kui just 6 manual pole.

Samas pumpa pole lasknud seadistada selle ajajooksul, kui auto minukäes olnud, sest ise selliste numbritega väga rahul. Eelmine auto B4 85kw bensakas võttis keskmiselt 10 ja maanteel alla 8 kuidagi hakkama ei saanud.

+ Tehas annab ka suht samad numbrid, nagu mina väljendasin:

No selge, ma siis tunnen lihtsalt rõõmu, et minul maanteel kolmene bensukas automaat natuke raskemal masinal (meil teedel lubatud kiirusega sõites) vaid liitrikese rohkem tarbib nii talvel kui suvel, dünaamika erinevus on muidugi suur:cool:

automees6
huviline

Registreerunud 24.05.06
Kasutaja on eemal

Auto: A6 C4 Avant 2,5TDi Quattro, A7 3.0 TDI Biturbo

postitati 17.01.13 16:55 Tsiteeri

Ma arvan ka, et teemalgatajal pole mõtet muretseda. Automaatkast võtabki rohkem sinna pole midagi teha ja hetkel on talv ka. Enda eelmine paak kui se suur külm oli tuli 9,5 keskmine nüüd vahepal kui temp nullist 10 ne külmakraadini olnud tuli 8,5 keskmine. Sõidan enamus maanteel hommiku 40 km ja õhtu 40 km. Sama mootoriga manuaalkastiga auto võtaks liitri või isegi 2 vähem. Manuaalkastiga on lihtsam ökotada ka. Mul autoks a6 c4 2,5 tdi. Ma arvan, et arvutamisel saad sa kuluks 7 midagi mis on talvel väga hea.

koosu
huviline

Registreerunud 16.01.13
Kasutaja on eemal

postitati 21.01.13 18:53 Tsiteeri

viimane paak 7.44 l/100 km.

riio
huviline

Registreerunud 22.01.06
Kasutaja on eemal

postitati 22.01.13 16:11 Tsiteeri

Tsitaat:
viimane paak 7.44 l/100 km.

Mina siin küll ei arva, et liialt suur. Täiesti normaalne selliste külmadega.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U SkypeKasutaja Telefoninumber
 Lehekülgi:  1  2
Tee uus teema Tee uus küsitlus

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 20]
[PHP: 44.6% - SQL: 55.4%]