reikar
huviline
Registreerunud 17.09.07
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A4 B8 2.0TDI 105kw 2008
|
postitati 01.10.12 09:12
|
|
|
Teisaldatava kärukonksu pidev kasutamine
Sai 2008 aasta A4'le teisaldatav kärukonks külge paigaldatud. Kartes sügisel/talvel tagumisi mitte pikkivahet hoidvaid tegelasi.
Selle peale üks tuttav ütles et "Kas tahad trahvi saada", et niisama seda taga hoiad. Ütles, et keegi tuttav oli saanud selle eest. Pidi kuskil
kirjas olema, et peale 2006 toodetud autodel ei tohi ilma asjata teisaldatav kärukonks küljes olla.
Ise otsinud kõik netiavarused, liiklusseadused ja asjad läbi, aga sellist infokildu küll kuskilt leidnud pole.
Oskab keegi kinnitada või ümber lükata sellist märkust? Kinnitamise korral viidet?
|
|
|
|
Zann0
huviline
Registreerunud 01.09.09
Kasutaja on eemal
Auto: a6 avant TFSI 2006
|
postitati 01.10.12 09:26
|
|
|
Kõik vastab tõele. Kui peaks juhtuma ,et keegi sõidab sulle tagant otsa ja sul on külge poogitud teisaldatav konks siis pead oma auto ka kahjuks ise
kinni taguma.
|
|
|
Lee5
huviline
Registreerunud 03.09.11
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A6 Avant Quattro
|
postitati 01.10.12 09:55
|
|
|
Ma küll ei usu seda juttu, see on ju ajuvaba-siis ei tohi muruniidukit ka pagassis vedada, et luuk natuke irvakil olex we?
|
|
|
audicabrio
huviline
Registreerunud 30.08.07
Kasutaja on eemal
Auto: C4 2,5TDiQ Avant;C2 2.1;C6;Cabrio;200 2,2TQ, Suzuki Tl1000R,D-max,Renegade800
|
postitati 01.10.12 10:01
|
|
|
Ma olen ka a la naistelt saunas seda juttu kuulnud, aga kas keegi tooks siis välja ka seaduse punkti vms.
|
|
|
reikar
huviline
Registreerunud 17.09.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 01.10.12 10:05
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: audicabrio
Ma olen ka a la naistelt saunas seda juttu kuulnud, aga kas keegi tooks siis välja ka seaduse punkti vms. |
Just, paluks viidet selle kohta. Seaduses sellist asja pole kirjas mitte kuskil.
|
|
|
|
Lee5
huviline
Registreerunud 03.09.11
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A6 Avant Quattro
|
postitati 01.10.12 10:55
|
|
|
Kui nüüd veits loogikat ka asjasse segada siis naised,kes selle kärukonksu teisaldamisega hakkama ei saa ei tohikski sellist autot osta, ega ka
omada-ma arvan, et see ei ole loogiline!!!
|
|
|
Fugitive
klubiliige
Registreerunud 12.02.06
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A6 Allroad 2008 3.0tdi
|
postitati 01.10.12 11:01
|
|
|
Eestis veel ei ole keelatud kuid skandinaavias ja mujal euroopas on küll. Nõutud on see kindlustusseltside poolt, kuna haakeseadmega auto tekitab
tagant otsasõitjale palju rohkem vigastusi. Jutt on siis nii, et kui autole on paigaldatud teiseldatav haakeseade siis ilma haagiseta sõites ei tohi
see küljes olla.
P.S Kaldun arvama, et google töötab nüüd igamehe arvutis ja igaüks võib ise natuke otsida.
|
|
|
|
reikar
huviline
Registreerunud 17.09.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 01.10.12 11:15
|
|
|
Google googliks. Eestis kehtivates seadustes ja kindlustustes seda kirjas pole?
Eestis seega ei tohiks mingit probleemi sellest tekkida?
Ja no kui tagant sisse sõidab, siis on see tema enda asi, et pikivahet ei hoia (üldjuhul, kui jätta välja hiljutine teema ette keeramisel)
|
|
|
|
Black
klubiliige
Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal
Auto: Q7
|
|
Joel
meeskond
Registreerunud 01.10.02
Kasutaja on eemal
Auto: Audi CQ Typ85, Porsche 911 Turbo, MB G63 AMG, MB ML 320, Volvo 940 SE, ZAZ 965 Cabrio
|
postitati 01.10.12 12:50
|
|
|
Kas originaalis teisaldatav olnud kärukonks, mis on oma pessa kinni roostetanud (Eesti Koneskoauto jupp) on endiselt teisaldatav või enam mitte?
Inimjõuga teda kätte ei saa - trossisilmus ümber puu ja plagama pole veel tihanud üritada...
Ma võtaks ta hea meelega ära, sest tegelikult saab auto konksuga ikka rohkem liiga kui ilma. St kui keegi konksule otsa põrutab, siis ta võib ju minu
auto pagassipõhja korralikult volti keerata, võrrelduna plastikstangesse kütmisega, millega seoses ei juhtu tõenäoliselt suurt midagi, peale
kosmeetilise remondi vajaduse.
|
|
|
|
rocket
huviline
Registreerunud 13.10.04
Kasutaja on eemal
Auto: 40 TFSI
|
postitati 01.10.12 13:18
|
|
|
Tsitaat: | Nõutud on see kindlustusseltside poolt, kuna haakeseadmega auto tekitab tagant otsasõitjale palju rohkem vigastusi.
|
Samas on eelduslikult süüdi alati tagant otsasõitja. Vähemalt kui eessõitja pidurituled töökorras on ...
Küsimus on tõenäoliselt ka inimeste elus, tervises ja selle ravis (mis samuti kuulub kindlustusseltsi vastutuse alla), s.t. läbi konksu ja tema raami
kandub kokkupõrkeenergia jõulisemalt ka reisijateni. Ühesõnaga deformeeruv puhvertsoon auto tagaosas jääb olematuks.
Siin on näha näiteks F1 tagantpõrke energia absorbeerija (teatavasti "põrkeraud" kui selline ju puudub) :
http://www.f1technical.net/forum/viewtopic.php?f=6&t=11546
Tsitaat sealt teemast : "The amount of energy it does DISSIPATE is really amazing, there was a lot to learn from this part."
Kui vaid tänavasõiduautodel sellist turvatehnoloogiat kasutataks
|
|
|
|
reikar
huviline
Registreerunud 17.09.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 02.10.12 15:54
|
|
|
Sain teada, et minu kahtlustel oli õigust, ning et selline seadus pigem Saksa ja skandinaavia teema.
Hetkel võtsin ise raami kõverakssõitmise hirmus ikkagi ära.
|
|
|
|