end3l
klubiliige
Registreerunud 27.06.07
Kasutaja on foorumis
Auto: 90 3B, CQ NM, CQ AEB-064, 80 1Z, CQ AAN jpm
|
postitati 02.09.12 20:50
|
|
|
Abi vaja seoses C6 vargamutriga Tartus
Tere!
Juhtus selline lugu, et teel Tallinnast Tartusse läksid katki kaks rehvi.
Esimese ajal panin varuratta alla ja problem solved, teise rehvi katkiminekul juba juhtus selline asi, et esimesel katkiläinud rehvil püsis õhk sees
kauem kui teisel ja saigi alla pandud esimene katkiläinud. Õnneks oli 12V kompressor autos. Kuidagi veeresin koju.
Nüüd keerasin katkist ratast alt ära võttes vargamutril (see, mis veljevõtme otsa "üleminek" on, mitte polt, mis velge hoiab) mustri maha, st
sellega enam midagi ei tee.
Kust kohe hommikul võiksin Tartust saada uue vargamutri? Tean, et rehvitöökojad puurivad neid, kuid siis peab teised pätipoldid ka
ära vahetama.
Kas Tartu "Audi keskusest" on seda minna mõtet küsima, või Forssi? Või Hinkusesse või teise rehvitöökotta?
Kas mõne teise C6 2007a vargamutter võib sobida? Keegi klubiline hommikul laenata saaks Tartus või ligidal?
Ikkagi oleks uut vaja, kas Revalis tellimise peale on?
Või on odavam treila võtta /30? eur/, /lasta puurida - xx eur/ ja uus vargapoltide komplekt osta uue mutriga /xx eur/?
Juhul, kui teema ei vasta ühegile reeglile, siis võib homme peale kl 14 ära kustutada, aga enne seda paluks abi ülevaloleva jutu näol.
|
|
|
margusu
huviline
Registreerunud 29.08.10
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A6 Quattro 3.0 TDI 2004
|
postitati 02.09.12 21:24
|
|
|
Revalist võid kindlalt uurida.
Mul puudus üldse võti ja sain tellida Revalist. Maksis vist kaks aastat tagasi umbes 300.-
|
|
|
end3l
klubiliige
Registreerunud 27.06.07
Kasutaja on foorumis
|
postitati 02.09.12 21:31
|
|
|
OK, aga mingit lahendust Tartus kust uut saada?!
Tuli meelde, et tuttava autoaias on üks samasuguste velgedega sama aasta 2.7 tdi. Kas tema auto polt võiks sobida mulle? Olen kuulnud, et A6 ja A6
poldid võivad erinevad olla.
OK, see oleks võimalik lahendus probleemile #1 (hommikul ratas alt ja remonti)
Probleem #2 on jätkuvalt, kust leida Tartus uus vargamutter.
|
|
|
fred2103
huviline
Registreerunud 26.12.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 02.09.12 21:49
|
|
|
Pole ju pointi panna sama varga polt kõigile Audidele, et käija öösel üksteise velgi vahetamas. Niiet, üsna kindel et vargapoldid on ikka igal autol
erinevad.
|
|
|
margusu
huviline
Registreerunud 29.08.10
Kasutaja on eemal
|
postitati 02.09.12 22:01
|
|
|
Kuskilt on kõrva jäänud, et audil umbes 12 erinevat originaal vargapolti, mida nad kasutavad.
Kui sul originaal vargapoldid, siis Revalist peaksid vähemalt võtme saama tellida. Ma saatsin Revalisse ainult foto mu vargapoldist ja siis selle
alusel tellisid nad mulle uue võtme.
|
|
|
end3l
klubiliige
Registreerunud 27.06.07
Kasutaja on foorumis
|
postitati 02.09.12 22:04
|
|
|
Seega jätkuvalt ei saa ma kindel olla hommikuse variandi peale saada tuttavalt sama aasta toondangult teine vargapolt?!
Kas Tartus võib kuski pädevas poes olla samasugust polti müügil? Või on see ainult (Revalist) tellimise peale?
|
|
|
margusu
huviline
Registreerunud 29.08.10
Kasutaja on eemal
|
postitati 02.09.12 22:09
|
|
|
Ma ei usu, et seda polti mujalt saad. Proovi hommikul esimese asjana sinna
helistada. Nad Audi ametlik teeninduskeskus Tartus.
|
|
|
end3l
klubiliige
Registreerunud 27.06.07
Kasutaja on foorumis
|
postitati 02.09.12 22:10
|
|
|
Tundub mõistlik. Aga kas tõesti pole ka "autopoodides" vargamutrite all-in-one komplekti, varastele näiteks? Kuidagi saadakse alati
veljed alt ära ju, vaevalt kohapeal neli polti ära puuritakse. Ja vaevalt, et igast margiesindusest 12 eri mutrit ostetakse.
|
|
|
Ixxe
huviline
Registreerunud 23.11.09
Kasutaja on eemal
Auto: Audi R8 V10+ 449Kw
|
postitati 03.09.12 00:57
|
|
|
Aasta autos on seline komplekt täiesti olemas tegelt töölistele, juhul kui omanikud selle maha unustanud vms. Mine sinna, ehk müüakse neid eraldi
klientidele kah.
|
|
|
jokerAudi
huviline
Registreerunud 09.02.08
Kasutaja on eemal
Auto: Superb 2018
|
postitati 03.09.12 04:37
|
|
|
Esindustes on sellised all-in-one komplektid täitsa olemas. Eraisikule ei müü neid keegi, kui sul just käppa sees pole seal asutuses. Seega, Tartus
sea sammud Aasta Autosse /Tauf-Autosse.
|
|
|
|
end3l
klubiliige
Registreerunud 27.06.07
Kasutaja on foorumis
|
postitati 03.09.12 05:05
|
|
|
"Tartu Audis" selliseid asju pole, 4 kuni 5 tööpäeva ja on olemas.
|
|
|
Soyer
huviline
Registreerunud 14.06.05
Kasutaja on eemal
|
postitati 03.09.12 06:19
|
|
|
Kohapeal riiulis jah võtmeid klientidele pole kuna pole vast otstarbekas kogu valikut laos hoida. Service kohvrikesi on 2 ja neid tehase service
komplekte peaks saama osta igaüks kellel soovi on, kuna spets tööriistu saab küll osta. Ja esindus peab neid müüma sama hinnaga millega tema neid
tehasest saab. Nii olen mina oma kõrvaga kuulnud ja silmaga näinud.
|
|
|
rocket
huviline
Registreerunud 13.10.04
Kasutaja on eemal
Auto: 40 TFSI
|
postitati 03.09.12 06:22
|
|
|
Ametlikus esinduses on töömeestel komplekt 20'st erinevast turvamutri võtmest.
Kindlasti eksisteerib komplekt ka mingisugustele teistele aastakäikudele või teise tootja mutikatele.
See ei tähenda, et nad oma tööriistakomplektist asju ükshaaval peaks ära müüma.
|
|
|
|
jokerAudi
huviline
Registreerunud 09.02.08
Kasutaja on eemal
Auto: Superb 2018
|
postitati 03.09.12 06:24
|
|
|
Muidugi müüvad, varuosa letist, aga siis sa pead teadma mingit koodi vms. Meil vähemalt nii on. Neid võtmeid, mis töömeestel töökojas on, ei müü sulle
keegi. Üks vana käis ka sama murega siin, nägi seda komplekti ja küsis, et ta ostaks ära. Saadeti kukele selle küsimuse peale. Nii võiks iga autovaras
endale selle komplekti soetada ju pmst.
|
|
|
|
end3l
klubiliige
Registreerunud 27.06.07
Kasutaja on foorumis
|
postitati 03.09.12 07:21
|
|
|
Käisin "Tartu Audis" kohapeal. Selgus et neil mutter olemas ja keeravad lahti ka 12 euri eest 4tk. Revalisse helistasin, siis öeldi et kolmapäevaks
oleks minu pätikas neil olemas.
NB! See autoaia C6 sama aasta oma, samade s-line velgedega omas tõesti erinevat pätikat. "Tartu Audil" oli kaks VAG kohvrit 20 poldiga, minu oma
hakkas kohe silma.
Igatahes revalis uus mutter 35 euri ning poltide+mutrite+mingid-asjad-olid-veel komplekt 49€
Ostsin ka 2-kuud-vanade Continentali rehvide asemel tutikad hiinakad, esmamulje on neist hea, väga vaiksed ning juhitavuse vahet maanteel aru ei
saanud.
Tartus oli kohe saada 245/40/R18 mõõtu õnneks. Contit oleks aga pidanud tellima. Conti Sportcontact 5 juhitavusest ärme parem räägi, väga teine tase
koos s-line vedrustusega.
Nende Hiinakatega tahab igas kurvis külg ette minna, kui vihmaga rattad risti keerata ja gaasi anda. (Ees ContiSport 5 ja taga hiinakad (väga vaiksed
rehvid!))
|
|
|